|
|
Stranica: 1318/1361.
|
[ 34005 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 10:51 |
|
|
|
Meni je plata uvijek zadnji dan u mjesecu. Ni prije ni poslije. Nije nikad zakasnila sve ove godine. Ne razmišljam o tome uopšte. Da zakasni 7 dana, bilo bi mi vrlo čudno i vjerovatno bi počeo razmišljati o tome zašto kasni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 10:53 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Kasnila 7 dana. Pa će sljedeći mjesec 10 dana, pa će....znam ja njih. ....ti njih! Kasnila 7 dana ? Traži od poslodavca kolektivni ugovor, pa uporedi datum izvoda iz banke sa krajnjim datumom isplate iz ugovora. Vidjećeš da nije kasnila. A ko to poštuje kolektivni ugovor? Ne zajebavaj više. O, da, ne rekoh da je to bila plata zarađena u maju. Ćopaju sa svih strana, naćopali se dabogda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 10:54 |
|
|
|
Plata iz maja u julu? Biće julska u novembru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 10:58 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Meni je plata uvijek zadnji dan u mjesecu. Ni prije ni poslije. Nije nikad zakasnila sve ove godine. Ne razmišljam o tome uopšte. Da zakasni 7 dana, bilo bi mi vrlo čudno i vjerovatno bi počeo razmišljati o tome zašto kasni. Jeste li ti i Lapuša išli u isto specijalno odjeljenje ? Plata ne kasni ukoliko je isplaćena u skladu sa kolektivnim ugovorom. Razumiješ li ovo ?
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 11:01 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Meni je plata uvijek zadnji dan u mjesecu. Ni prije ni poslije. Nije nikad zakasnila sve ove godine. Ne razmišljam o tome uopšte. Da zakasni 7 dana, bilo bi mi vrlo čudno i vjerovatno bi počeo razmišljati o tome zašto kasni. Jeste li ti i Lapuša išli u isto specijalno odjeljenje ? Plata ne kasni ukoliko je isplaćena u skladu sa kolektivnim ugovorom. Razumiješ li ovo ? Jasno, isplaćena je u zakonskom roku, ali ako je recimo bila uvijek 20. u mjesecu i ti je isplatiš 30., faktički je to kašnjenje. Kako većina svijeta živi od plate do plate, tih 10 dana lufta je primaocu plate problematično. Moraće se zadužiti ili šta već. Dalje, koja je opravdanost, da ne kažemo kašnjenja nego eto prolongiranja isplate ličnog dohotka?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 11:06 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Plata iz maja u julu? Biće julska u novembru. Za razliku od pojedinih kantonalnih domova zdravlja, rudnika, ZRAK-a i ostalih kalifatskih nesretnika, majska plata u Republici Srpskoj je isplaćena u junu i to u skladu sa rokovima iz kolektivnog ugovora. Muslimanska izvrtanja služe da istroluju teme lažnim sadržajima.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 11:23 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Plata iz maja u julu? Biće julska u novembru. Za razliku od pojedinih kantonalnih domova zdravlja, rudnika, ZRAK-a i ostalih kalifatskih nesretnika, majska plata u Republici Srpskoj je isplaćena u junu i to u skladu sa rokovima iz kolektivnog ugovora. Muslimanska izvrtanja služe da istroluju teme lažnim sadržajima. Valjda bi trebalo biti do 5. u narednom mjesecu, no vi ste to očito prilagodili kako vam odgovara. Šta ima veze, u junu je isplaćena, jes da je zadnji dan u junu, al u junu je. 20-25 dana gore-dole, sve po zakonu Vidjećeš jel po zakonu ako budu češća ova kašnjenja. Ide beogradski scenario.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 11:45 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: 3AJE6 je napisao/la:
Za razliku od pojedinih kantonalnih domova zdravlja, rudnika, ZRAK-a i ostalih kalifatskih nesretnika, majska plata u Republici Srpskoj je isplaćena u junu i to u skladu sa rokovima iz kolektivnog ugovora.
Muslimanska izvrtanja služe da istroluju teme lažnim sadržajima.
Valjda bi trebalo biti do 5. u narednom mjesecu, no vi ste to očito prilagodili kako vam odgovara. Šta ima veze, u junu je isplaćena, jes da je zadnji dan u junu, al u junu je. 20-25 dana gore-dole, sve po zakonu Vidjećeš jel po zakonu ako budu češća ova kašnjenja. Ide beogradski scenario. Gdje to piše da bi trebalo biti do 05. u narednom mjesecu ? Uporište u nekom zakonu ??? Poslodavac i sindikat se valjda dogovore o krajnjem datumu isplate LD-a. Neko definiše do petog u mjesecu, neko do dvadesetog, neko do kraja mjeseca. Kolektivni ugovor između poslodavca i radnika po zakonu ne smije biti lošiji od onog temeljnog kojega je Vlada propisala svojom odlukom. Sve isplate budžetskim korisnicima u Republici Srpskoj su bile u skladu sa potpisanim kolektivnim ugovorima. To što Klix i BN tvrde suprotno bez da su naveli o kojim budžetskim korisnicima je riječ, je sasvim dovoljno da se spozna sva ozbiljnost tih navoda. U suprotnom bi pisali konkretno o recimo nekom "institutu" na državnim jaslama koji nije ispoštovao obaveze prema zaposlenima. Ni za jednog poslodavca se nisu konkretno dohvatili dok su ofrlje plasirali baljezgarije o bankrotu. Klasična muslimanska fantazmagorija još od neosušenog mastila u Dejtonu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hanma
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 11:49 |
|
|
|
Muja se o statistikima vezanim za ekonomiju informise na Klixu i BN, dok sav normalan svet uzme prvo pa otvori sajtove zvanicnih institucija oba entiteta pa uporedi. Oni su jedini narod koji ja mislim ima takav pristup zivotu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 11:54 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Valjda bi trebalo biti do 5. u narednom mjesecu, no vi ste to očito prilagodili kako vam odgovara. Šta ima veze, u junu je isplaćena, jes da je zadnji dan u junu, al u junu je. 20-25 dana gore-dole, sve po zakonu Vidjećeš jel po zakonu ako budu češća ova kašnjenja. Ide beogradski scenario. Gdje to piše da bi trebalo biti do 05. u narednom mjesecu ? Uporište u nekom zakonu ??? Poslodavac i sindikat se valjda dogovore o krajnjem datumu isplate LD-a. Neko definiše do petog u mjesecu, neko do dvadesetog, neko do kraja mjeseca. Kolektivni ugovor između poslodavca i radnika po zakonu ne smije biti lošiji od onog temeljnog kojega je Vlada propisala svojom odlukom. Sve isplate budžetskim korisnicima u Republici Srpskoj su bile u skladu sa potpisanim kolektivnim ugovorima. To što Klix i BN tvrde suprotno bez da su naveli o kojim budžetskim korisnicima je riječ, je sasvim dovoljno. U suprotnom bi pisali konkretno o recimo nekom "institutu" na državnim jaslama koji nije ispoštovao obaveze prema zaposlenima. Ni za jednog poslodavca se nisu konkretno dohvatili dok su ofrlje plasirali baljezgarije o bankrotu. Klasična muslimanska fantazmagorija još od neosušenog mastila u Dejtonu. Nauči se čitati, skrojili ste entitetski zakon kako vam odgovara. Političkoj ergeli i sendvičarima. Nije normalno dobiti platu mjesec dana nakon što si je zaradio. Gjde piše, gdje piše? Pa nije normalno, treba da je dobiješ najdalje do 5. u mjesecu. To je normalno, kontaš?! Ako si već stavio 20., koji klinac me plaćaš 30.? Ima li neki razlog za to? Ok, ti tvrdiš da je sve u redu, pokazaće se narednih nekoliko mjeseci je li ili nije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 11:54 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7423 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Rutinerr je napisao/la: 3AJE6 je napisao/la: Jeste li ti i Lapuša išli u isto specijalno odjeljenje ?
Plata ne kasni ukoliko je isplaćena u skladu sa kolektivnim ugovorom. Razumiješ li ovo ?
Jasno, isplaćena je u zakonskom roku, ali ako je recimo bila uvijek 20. u mjesecu i ti je isplatiš 30., faktički je to kašnjenje. Kako većina svijeta živi od plate do plate, tih 10 dana lufta je primaocu plate problematično. Moraće se zadužiti ili šta već. Dalje, koja je opravdanost, da ne kažemo kašnjenja nego eto prolongiranja isplate ličnog dohotka? Dirljiva je briga muslimana za Srpsku ali vjerum mi Rutavi,Srpska će se snaći i bez muslimana.
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 11:56 |
|
|
Hanma je napisao/la: Muja se o statistikima vezanim za ekonomiju informise na Klixu i BN, dok sav normalan svet uzme prvo pa otvori sajtove zvanicnih institucija oba entiteta pa uporedi. Oni su jedini narod koji ja mislim ima takav pristup zivotu. Kod koga da se informišem? Kod onog direktora što struju obračunava? Kod ludog Viškovića? Bogte, ko da si dao ljudima iz kamenog doba da vode entitet. Samo fali ona koska i da lupaju njome o kamenje. Šta uporedi, hajde ti uporedi 3,8 % kamatu na obveznice FBiH sa 6,1 RS? I objasni nam to? Višković kaže FBiH mudrije, bolje poslovala. 6,1 % niko na svijetu ne daje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 12:13 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: 3AJE6 je napisao/la: Gdje to piše da bi trebalo biti do 05. u narednom mjesecu ? Uporište u nekom zakonu ???
Poslodavac i sindikat se valjda dogovore o krajnjem datumu isplate LD-a. Neko definiše do petog u mjesecu, neko do dvadesetog, neko do kraja mjeseca.
Kolektivni ugovor između poslodavca i radnika po zakonu ne smije biti lošiji od onog temeljnog kojega je Vlada propisala svojom odlukom.
Sve isplate budžetskim korisnicima u Republici Srpskoj su bile u skladu sa potpisanim kolektivnim ugovorima. To što Klix i BN tvrde suprotno bez da su naveli o kojim budžetskim korisnicima je riječ, je sasvim dovoljno. U suprotnom bi pisali konkretno o recimo nekom "institutu" na državnim jaslama koji nije ispoštovao obaveze prema zaposlenima.
Ni za jednog poslodavca se nisu konkretno dohvatili dok su ofrlje plasirali baljezgarije o bankrotu. Klasična muslimanska fantazmagorija još od neosušenog mastila u Dejtonu.
Nauči se čitati, skrojili ste entitetski zakon kako vam odgovara. Političkoj ergeli i sendvičarima. Nije normalno dobiti platu mjesec dana nakon što si je zaradio. Gjde piše, gdje piše? Pa nije normalno, treba da je dobiješ najdalje do 5. u mjesecu. To je normalno, kontaš?! Ako si već stavio 20., koji klinac me plaćaš 30.? Ima li neki razlog za to? Ok, ti tvrdiš da je sve u redu, pokazaće se narednih nekoliko mjeseci je li ili nije. Pišeš gluposti. Kome to nije isplaćena plata na vrijeme, sem zblanutoj Lapuši ? Ili daj ime budžetskog korisnika ili prestani trolati ? Razlozi za različite datume lijeganja plata po raznim kolektivnim ugovorima su predodređeni vrstom poslovne aktivnosti. Nekim preduzećima će uplate od strane dužnika lijegati u drugoj polovini mjeseca, a PDV će morati da plate državi do 10-og u mjesecu. Takav poslovni subjekt će kolektivnim ugovorom definisati da je 25. u mjesecu krajnji rok isplate zarada. Ne znam šta ti nije jasno ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Megatron
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 12:17 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: skrojili ste entitetski zakon kako vam odgovara. Udarne vesti! Šokantno! Otkriveno da je voda mokra! 
_________________ ex Skeletor
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hanma
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 12:22 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Šta uporedi, hajde ti uporedi 3,8 % kamatu na obveznice FBiH sa 6,1 RS? I objasni nam to? Višković kaže FBiH mudrije, bolje poslovala. 6,1 % niko na svijetu ne daje.
Ok, posto si ti izneo ove podatke, u redu je, ja se slazem sa njima. Ali sada nam upotrebi te podatke i objasni proces kojim ce ti podaci dovesti do bankrota, raspada RS, ili barem kako oni nagovestavaju na to. Znaci NE kezenje i bosansko kreveljenje. Zelim da mi opises tacno, u koracima, proces, korak 1, 2, 3, 4, kako ce RS bankrotirati, zelim tu tacnu mehaniku da znam, u suprotnom zacepi o toj temi jer nemas pojma. Ali prvo mi navedi sta smatras pod "bankrotom" RS, "bankrot" u kom smislu i oblasti, i onda kreni u koracima. Prvo na cemu temeljis tu tvrdnju, pod kojom mehanikom, odnoso koracima ce se to desiti, i koliko si siguran u to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 12:41 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Valjda bi trebalo biti do 5. u narednom mjesecu, no vi ste to očito prilagodili kako vam odgovara. Šta ima veze, u junu je isplaćena, jes da je zadnji dan u junu, al u junu je. 20-25 dana gore-dole, sve po zakonu Vidjećeš jel po zakonu ako budu češća ova kašnjenja. Ide beogradski scenario. Gdje to piše da bi trebalo biti do 05. u narednom mjesecu ? Uporište u nekom zakonu ??? Poslodavac i sindikat se valjda dogovore o krajnjem datumu isplate LD-a. Neko definiše do petog u mjesecu, neko do dvadesetog, neko do kraja mjeseca. Kolektivni ugovor između poslodavca i radnika po zakonu ne smije biti lošiji od onog temeljnog kojega je Vlada propisala svojom odlukom. Sve isplate budžetskim korisnicima u Republici Srpskoj su bile u skladu sa potpisanim kolektivnim ugovorima. To što Klix i BN tvrde suprotno bez da su naveli o kojim budžetskim korisnicima je riječ, je sasvim dovoljno da se spozna sva ozbiljnost tih navoda. U suprotnom bi pisali konkretno o recimo nekom "institutu" na državnim jaslama koji nije ispoštovao obaveze prema zaposlenima. Ni za jednog poslodavca se nisu konkretno dohvatili dok su ofrlje plasirali baljezgarije o bankrotu. Klasična muslimanska fantazmagorija još od neosušenog mastila u Dejtonu. Polako Zafrk. Znamo da vlada plaća sindikat (a ko te plaća na njega ne dižeš nogu), tako da što oni dogovore to ti je dogovoreno između njih, a ne radnika i poslodavca. Sindikat je mali dio vlade, koji radi iskljucivo po njihovom nalogu i u njihovom interesu. S vremena na vrijeme se održi mala scena narodng pozorišta gdje se ko fol bune, prijete i zahtijevaju. Onda mrtva sezona 5 godina i sve ispočetka. U kolektivnom ugovoru tačno pise koja su prava i obaveze radnika, a koji ni jedan poslodavac već 30 godina ne provodi, već radi kako je njemu volja. Volja mu otpustiti, volja mu dati nekome slobodan dan za žetvu, volja mu ne pojavititi na poslu 10-ak dana mjesečno, volja mu zlostavljati i vrijeđati radnike, primati mito i raditi sve suprotno od propisanog. Nisu svi u sindikatu. Zabranjen je svaki nezavisni sindikat. A kakav može biti razlog da se to malo parica ne ispoštuje? Pa skoro svi volontiramo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 12:59 |
|
|
|
Normalno da ne moraš biti u sindikatu, ali neko mora da pregovara sa poslodavcem. Neće 150 radnika pojedinačno pregovarati sa menadžmentom. Na kraju dobiješ ugovor i rok od 7 dana da ga potpišeš ili ne.
I ne znači nužno da je sindikat prema zaposlenom bolji od poslodavca. Masa primjera dokazuje suprotno. Ali, to je već do radnika, jer oni delegiraju sindikat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 13:16 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Nauči se čitati, skrojili ste entitetski zakon kako vam odgovara. Političkoj ergeli i sendvičarima. Nije normalno dobiti platu mjesec dana nakon što si je zaradio. Gjde piše, gdje piše? Pa nije normalno, treba da je dobiješ najdalje do 5. u mjesecu. To je normalno, kontaš?! Ako si već stavio 20., koji klinac me plaćaš 30.? Ima li neki razlog za to? Ok, ti tvrdiš da je sve u redu, pokazaće se narednih nekoliko mjeseci je li ili nije.
Pišeš gluposti. Kome to nije isplaćena plata na vrijeme, sem zblanutoj Lapuši ? Ili daj ime budžetskog korisnika ili prestani trolati ? Razlozi za različite datume lijeganja plata po raznim kolektivnim ugovorima su predodređeni vrstom poslovne aktivnosti. Nekim preduzećima će uplate od strane dužnika lijegati u drugoj polovini mjeseca, a PDV će morati da plate državi do 10-og u mjesecu. Takav poslovni subjekt će kolektivnim ugovorom definisati da je 25. u mjesecu krajnji rok isplate zarada. Ne znam šta ti nije jasno ? Tamo gdje radi zblanuta Lapuša radi još n-uposlenih. Koji također nisu dobili platu na vrijeme i koji su nezadovoljni. Šta imam davati, na vrijeme je jedino dobila policija, ostali su dobili sa kašnjenjem. Da, zakonskim kašnjenjem, al hajde ti to objasni nezadovoljnom budžetliji. Činjenica da su ovaj prethodni mjesec bila neka kašnjenja koja prije nisu. Indikativno. Ok, jasno je to, al to nije razlog kašnjenja majske plate u junu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 13:23 |
|
|
Hanma je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Šta uporedi, hajde ti uporedi 3,8 % kamatu na obveznice FBiH sa 6,1 RS? I objasni nam to? Višković kaže FBiH mudrije, bolje poslovala. 6,1 % niko na svijetu ne daje.
Ok, posto si ti izneo ove podatke, u redu je, ja se slazem sa njima. Ali sada nam upotrebi te podatke i objasni proces kojim ce ti podaci dovesti do bankrota, raspada RS, ili barem kako oni nagovestavaju na to. Znaci NE kezenje i bosansko kreveljenje. Zelim da mi opises tacno, u koracima, proces, korak 1, 2, 3, 4, kako ce RS bankrotirati, zelim tu tacnu mehaniku da znam, u suprotnom zacepi o toj temi jer nemas pojma. Ali prvo mi navedi sta smatras pod "bankrotom" RS, "bankrot" u kom smislu i oblasti, i onda kreni u koracima. Prvo na cemu temeljis tu tvrdnju, pod kojom mehanikom, odnoso koracima ce se to desiti, i koliko si siguran u to. Pa ovo su visokorizične investicije. To kažem i budalama iz FBiH koji uzimaju te obveznice. Jeste li normalni? Niko ne daje 6,1%! Hajde ti to objasni pohlepnim. Ma joj vi zapeli za bankrot, gledaj malo realno činjenice. Napneš se ko žaba da platiš prvi dio duga, to je zaprav tek 1/4. Do kraja godine još 900 miliona eura. Odakle? Zamisli, budžet ti za ovu godinu 5 milijardi, od tog skoro pola ide na servisiranje ovog zaduženja. Pa budalo, Dodik je u Konjicu prvo tražio način da dođe do sredstava, hajmo odblokirati neka blokirana sredstva, MMF, bilo šta, federalni političari sve odbili. Onda je on popizdio i desilo se šta se desilo. Kad se nemaš odakle zadužiti, kad ti niko ne da kredit, KAKO MISLIŠ DALJE??! Išao je tražio u Rusiju, tražio od Mađarske, Srbije, niti ko da niti može dati. A ti i dalje trtljaj bankrot bla bla bla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hanma
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 13:31 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Hanma je napisao/la:
Ok, posto si ti izneo ove podatke, u redu je, ja se slazem sa njima. Ali sada nam upotrebi te podatke i objasni proces kojim ce ti podaci dovesti do bankrota, raspada RS, ili barem kako oni nagovestavaju na to. Znaci NE kezenje i bosansko kreveljenje. Zelim da mi opises tacno, u koracima, proces, korak 1, 2, 3, 4, kako ce RS bankrotirati, zelim tu tacnu mehaniku da znam, u suprotnom zacepi o toj temi jer nemas pojma. Ali prvo mi navedi sta smatras pod "bankrotom" RS, "bankrot" u kom smislu i oblasti, i onda kreni u koracima. Prvo na cemu temeljis tu tvrdnju, pod kojom mehanikom, odnoso koracima ce se to desiti, i koliko si siguran u to.
Pa ovo su visokorizične investicije. To kažem i budalama iz FBiH koji uzimaju te obveznice. Jeste li normalni? Niko ne daje 6,1%! Hajde ti to objasni pohlepnim. Ma joj vi zapeli za bankrot, gledaj malo realno činjenice. Napneš se ko žaba da platiš prvi dio duga, to je zaprav tek 1/4. Do kraja godine još 900 miliona eura. Odakle? Zamisli, budžet ti za ovu godinu 5 milijardi, od tog skoro pola ide na servisiranje ovog zaduženja. Pa budalo, Dodik je u Konjicu prvo tražio način da dođe do sredstava, hajmo odblokirati neka blokirana sredstva, MMF, bilo šta, federalni političari sve odbili. Onda je on popizdio i desilo se šta se desilo. Kad se nemaš odakle zadužiti, kad ti niko ne da kredit, KAKO MISLIŠ DALJE??! Išao je tražio u Rusiju, tražio od Mađarske, Srbije, niti ko da niti može dati. A ti i dalje trtljaj bankrot bla bla bla. Pa sta je tvoja poenta? Ako RS nece "bankrotirati", cemu se onda nadas? A ako ce "bankrotirati", evo izvoli objasni nam kojom mehanikom, kako, kad, kojim koracima, zasto, i sta mislis pod time.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 13:32 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: 3AJE6 je napisao/la: Pišeš gluposti. Kome to nije isplaćena plata na vrijeme, sem zblanutoj Lapuši ? Ili daj ime budžetskog korisnika ili prestani trolati ?
Razlozi za različite datume lijeganja plata po raznim kolektivnim ugovorima su predodređeni vrstom poslovne aktivnosti. Nekim preduzećima će uplate od strane dužnika lijegati u drugoj polovini mjeseca, a PDV će morati da plate državi do 10-og u mjesecu. Takav poslovni subjekt će kolektivnim ugovorom definisati da je 25. u mjesecu krajnji rok isplate zarada. Ne znam šta ti nije jasno ?
Tamo gdje radi zblanuta Lapuša radi još n-uposlenih. Koji također nisu dobili platu na vrijeme i koji su nezadovoljni. Šta imam davati, na vrijeme je jedino dobila policija, ostali su dobili sa kašnjenjem. Da, zakonskim kašnjenjem, al hajde ti to objasni nezadovoljnom budžetliji. Činjenica da su ovaj prethodni mjesec bila neka kašnjenja koja prije nisu. Indikativno. Ok, jasno je to, al to nije razlog kašnjenja majske plate u junu. Mujo, ti opet aproksimativno. Nismo u kujundžinici bakra na Baščaršiji. Budi konkretan i reci kome je to kasnila plata ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 13:44 |
|
|
Hanma je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pa ovo su visokorizične investicije. To kažem i budalama iz FBiH koji uzimaju te obveznice. Jeste li normalni? Niko ne daje 6,1%! Hajde ti to objasni pohlepnim. Ma joj vi zapeli za bankrot, gledaj malo realno činjenice. Napneš se ko žaba da platiš prvi dio duga, to je zaprav tek 1/4. Do kraja godine još 900 miliona eura. Odakle? Zamisli, budžet ti za ovu godinu 5 milijardi, od tog skoro pola ide na servisiranje ovog zaduženja. Pa budalo, Dodik je u Konjicu prvo tražio način da dođe do sredstava, hajmo odblokirati neka blokirana sredstva, MMF, bilo šta, federalni političari sve odbili. Onda je on popizdio i desilo se šta se desilo. Kad se nemaš odakle zadužiti, kad ti niko ne da kredit, KAKO MISLIŠ DALJE??! Išao je tražio u Rusiju, tražio od Mađarske, Srbije, niti ko da niti može dati. A ti i dalje trtljaj bankrot bla bla bla.
Pa sta je tvoja poenta? Ako RS nece "bankrotirati", cemu se onda nadas? A ako ce "bankrotirati", evo izvoli objasni nam kojom mehanikom, kako, kad, kojim koracima, zasto, i sta mislis pod time. Teško je to objasniti nekom sa IQ 72.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hanma
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 13:45 |
|
|
Budzet (primanja) RS je 5.8 milijardi KM godisnje, vrednost prodanih obveznica po 6%, o cemu Muja prica, je 200 miliona KM, ali ti za to placas 6% godisnje, sto je oko 12 miliona KM, to nije ni ugriz komarca za RS. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 13:50 |
|
|
Hanma je napisao/la: Budzet (primanja) RS je 5.8 milijardi KM godisnje, vrednost prodanih obveznica po 6%, o cemu Muja prica, je 200 miliona KM, ali ti za to placas 6% godisnje, sto je oko 12 miliona KM, to nije ni ugriz komarca za RS.  Budalo, a znaš li šta tim novcem servisira? Dug od 3%. Mnogo si mi pametan. Provjeri koliko je 3% od 2,4 milijade KM pa nam javi ovdje. A onda vidi koliko je na isti izos 6%. Pa nam daj ekonomsku opravdanost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hanma
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 04 srp 2023, 13:50 |
|
|
Hanma je napisao/la: Pa sta je tvoja poenta? Ako RS nece "bankrotirati", cemu se onda nadas? A ako ce "bankrotirati", evo izvoli objasni nam kojom mehanikom, kako, kad, kojim koracima, zasto, i sta mislis pod time. Rutinerr je napisao/la: Teško je to objasniti nekom sa IQ 72. E o ovome pricam. Zastanite svi na momenat i sagledajte ovo. U ova 2 posta, jednom mom i jednom njegovom odgovoru, se mozda videti sva susta razlika izmedju stepena zivotne razvijenosti nas dvojice kao pojedinaca, ali i nasih naroda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|