|
|
Stranica: 138/1361.
|
[ 34005 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 15:30 |
|
|
seherzada je napisao/la: Sa ovakvim natalitetom + imigracijom + multikulti tings, RS postaje park prirode za 20 godina!  U suštini, ti se raduješ tome što je pre 70-75 godina bilo više Srbeka i Hrvatinića nego... ne znam koji vam je naziv tada bio u opticaju. A trendovi rođenih kažu da su Srbi i Hrvati stabilni (posebno se to odnosi na Srbe u RS), a da padovi dolaze iz... Nego Šeho, jesi ispunila ti svoju svetu roditeljsku dužnost?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 15:41 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
|
Trendovi takođe kažu da proporcionalno broj novorođenčadi srpske raste, bošnjačke pada, da najviše procentualno umire Bošnja i u Fedi i u RS...
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 15:49 |
|
|
daxt je napisao/la: seherzada je napisao/la: Sa ovakvim natalitetom + imigracijom + multikulti tings, RS postaje park prirode za 20 godina!  ako se srbi i smanje, vi cete da nestanete u RS, znas i sama Nas geostrateski cilj je >55% B&B u BiH, i <500.000 Srbeka u RS. To je tacka na kojoj zavrsava epoha razmisljanja o Velikoj zapadno od Drine. Trendovi su daleko na nasoj strani - pa samo kad se promatra posljednjih 20 godina, vi se sa 1.45 milijuna pali na 1 milijun, to je epidemija katastrofalnih razmjera. Sve u svemu, mislim, da smo za 70-tak godina, uzimajuci u obzir sredstva koja smo imali na raspolaganju i ona koja smo imali uspmjerena protiv nas, poluucili vrlo dobre rezultate.  Vi ste to pokusali sprijeciti ratom 90-tih (pa zato je i zapocet rat), no kako se sada moze primjetiti, to nije promjenilo prirodne trendove, vec ih samo ubrzalo tako da se sada odvijaju tri puta brze nego bi to bio slucaj prirodnim putem.
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 15:50 |
|
|
|
Kako se tvoja nana izjasnila na popisu 1991.godine?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 15:54 |
|
|
seherzada je napisao/la: Trendovi su daleko na nasoj strani - pa samo kad se promatra posljednjih 20 godina, vi se sa 1.45 milijuna pali na 1 milijun, to je epidemija katastrofalnih razmjera.
1) Brojevi ti nisu tačni. 2) Ajoj ko govori o katastrofama.  I kako to može biti epidemija? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 15:59 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: seherzada je napisao/la: Sa ovakvim natalitetom + imigracijom + multikulti tings, RS postaje park prirode za 20 godina!  U suštini, ti se raduješ tome što je pre 70-75 godina bilo više Srbeka i Hrvatinića nego... ne znam koji vam je naziv tada bio u opticaju. A trendovi rođenih kažu da su Srbi i Hrvati stabilni (posebno se to odnosi na Srbe u RS), a da padovi dolaze iz... Nego Šeho, jesi ispunila ti svoju svetu roditeljsku dužnost? Prije 70 godina BiH je bila srpska autonomna pokrajina. Na 75% teritorija su Srbi bili vecina, u drzavi su bili gotov apsolutna vecina, i imali su autokratske polue vlasti u svojim rukama. Srbi se danas u BiH bore za opstanak, na 49% pretezito ruralnog teritorija BiH, najvise sami sa sobom. Ocigledno da ste izgubili BiH, pitanje je samo koliko duge cete se uspjeti odrzati na ovoj sad polovici BiH, prije nego to postane park prirode.
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 16:03 |
|
|
Čaša je uvek polupuna. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 16:06 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: seherzada je napisao/la: Trendovi su daleko na nasoj strani - pa samo kad se promatra posljednjih 20 godina, vi se sa 1.45 milijuna pali na 1 milijun, to je epidemija katastrofalnih razmjera.
1) Brojevi ti nisu tačni. 2) Ajoj ko govori o katastrofama.  I kako to može biti epidemija?  1) Jesu. akon '95., uz priljev izbjeglica iz RSK, pomjeranja Sarajevskih Srba, i svih prethodnih desavanja, RS je po procjeni imala 1.45 milijuna stanovnika, i to Srba. Danas ima 1.1 milijun, od toga oko 1 milijun Srbeka. 2) Pa ne znam kako bi se trebalo nazvati gubitak vecinskog dijela Dalmacije i Slavonije, pola BiH, CG, KiM, i Mkd do katastrofom? Padanje ispod milke u BiH, je pocetak kraja Srbeka u BiH. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 16:09 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Čaša je uvek polupuna.  Za nas je polupuna, za vas je poluprazna. Iz vase pune case, pola smo prelili u nasu praznu casu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 16:09 |
|
|
|
nisi odgovorila na pitanje!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 16:14 |
|
|
seherzada je napisao/la: Za nas je polupuna, za vas je poluprazna. Iz vase pune case, pola smo prelili u nasu praznu casu.  A ono jes' u pravu si. Ja bih na vašem mestu nastavio ovu politiku, čak sa više snage nego do sada. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
habsburg
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 16:19 |
|
|
|
Super da su svi u BIH sretni i zadovoljni. Podjelama, usporedbama i racunanjima ispada da je BiH velicine Njemacke i da ima barem 10.000.000 stanovnika. Bojim se samo rezultata popisa. Vjerojatno ce sa sve tri strane popis biti osporen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 16:25 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: seherzada je napisao/la: Za nas je polupuna, za vas je poluprazna. Iz vase pune case, pola smo prelili u nasu praznu casu.  A ono jes' u pravu si. Ja bih na vašem mestu nastavio ovu politiku, čak sa više snage nego do sada.  Pa jel jeste ili niste zgubili od 1918.-danas??? Ja mislim da jeste. Od vlasnistva nad BiH, pali ste na manjinu i entitet. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 16:31 |
|
|
storaB je napisao/la: nisi odgovorila na pitanje! Koje pitanje? Aha, sad vidjeh... glupo pitanje, vjerojatno zato ga nisam ni registrirala. Ne znam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 16:36 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Čaša je uvek polupuna.  Rodilo voće ove godine Mashalla. Vlasi ima da napeku rakije čitavo jezero i tako da su čaše ipak pune.
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 16:52 |
|
|
seherzada je napisao/la: Pa jel jeste ili niste zgubili od 1918.-danas??? Ja mislim da jeste. Od vlasnistva nad BiH, pali ste na manjinu i entitet.  Da jesmo imali vlasništvo nad BiH, sada ne bi bilo ovih problema, a ti bi bila Milica, ne? Pa najbolje da izabereš godinu koja ti odgovara i porediš sa njom. 1818. stvari nisu izgledale blistavo. 1878. isto tako. 1908. je Srbija praktično rekla bye-bye i progutala aneksiju, a opet 1918. se videlo da neće bit' tako. 1938. i koju godinu preko, zamalo da se podeli Bosna. Par godina pre '48 je bila otvorena sezona lova na Srbeke i druge antifašiste, '78 su svi zajedno bacali na Tita, partiju, omladinke i akciju. '88 je Sloba računao na bar 2/3 Bejha. '98 je izgledalo da će RS krepat' samo što nije, a po Sarajevu poklapači jesti zlatnim USAid kašikama. 2008. smo se uverili da to baš i ne ide tako. Moguće da žalim za kojim % BiH gore-dole, a recimo da je fifti-fifti pošteno. E sad šta će biti sa drugom polovinom. Da li je ona hrvatska, cvetnohrvatska, bošnjačka, turska, mešovita, bosansko-hercegovačka ili će marsovci napraviti bazu kod Busovače, nama svejedno. Imali ste nekih 1/4 veka potpune podrške svih bitnih faktora, brojnu nadmoć, i potpuni sunovrat Srbeka pred svim problemim koji su se nagomilali od "srećnog" događaja turske okupacije, preko Juge do današnjih dana i šta ste sa tim uradili? Odgovor znaš sama. Takvih okolnosti u narednom periodu neće biti. Sutra da kofere spakuje kolonijalni upravnika, država BiH bi mogla bez problema nestati u roku od 48 sati. To baš i nije razlog za radovanje. Ali može biti da drugačije gledamo na problem. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 17:13 |
|
|
de malo(puno) popravi tu kartu na avataru....jer kako se sprema postaćeš mađar moj bravac lepi  ps. Šeho ljubavi de pitaj mamu i tatu kako su se 91. izjasnili na popisu
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 17:18 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: de malo(puno) popravi tu kartu na avataru....jer kako se sprema postaćeš mađar moj bravac lepi  ps. Šeho ljubavi de pitaj mamu i tatu kako su se 91. izjasnili na popisu Evo mog druga Vrhbosne. Kakvo je to glupo pitanje? Pa Jugoslaveni... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 17:19 |
|
|
|
Ne znam o čemu pričaš glede 98. Jagnje, ali NIKAD RS nije bila ni blizu neke realne opasnosti od svog nastanka, pa ni 98.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 17:22 |
|
|
Vrbosna HR je napisao/la: de malo(puno) popravi tu kartu na avataru....jer kako se sprema postaćeš mađar moj bravac lepi  Već učim ungarski. seherzada je napisao/la: Kakvo je to glupo pitanje? Pa Jugoslaveni...  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 17:23 |
|
|
seherzada je napisao/la: Metemma je napisao/la: 23% je vaše dvorište  A i od toga, pola je oteto. Zar vam Bosnjo nije objasnio da je 34%? Dobro, i vi ste ja mislim sad negdi na 55%, obzirom da su braca Hrvatici zakazali po pitanju DGG.  S oduševljenjem čitam tvoje analize i prognoze, samo tako nastavi. I ponavljaj sebi: 23 je više od 77, 23 je više od 77, mi rastemo oni ohpadaju, mi rastemo oni ohpadaju...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 17:59 |
|
|
Jebote, koja moronska nacija Gdje god mrdneš i na koji god forum kročiš, njima je glavna politička žvaka odumiranje drugih nacija. Zamisli koji moron moraš biti pa računati na nečije odumiranje da bi zavladao komadom teritorije 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 18:00 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: seherzada je napisao/la: Pa jel jeste ili niste zgubili od 1918.-danas??? Ja mislim da jeste. Od vlasnistva nad BiH, pali ste na manjinu i entitet.  Da jesmo imali vlasništvo nad BiH, sada ne bi bilo ovih problema, a ti bi bila Milica, ne? Pa najbolje da izabereš godinu koja ti odgovara i porediš sa njom. 1818. stvari nisu izgledale blistavo. 1878. isto tako. 1908. je Srbija praktično rekla bye-bye i progutala aneksiju, a opet 1918. se videlo da neće bit' tako. 1938. i koju godinu preko, zamalo da se podeli Bosna. Par godina pre '48 je bila otvorena sezona lova na Srbeke i druge antifašiste, '78 su svi zajedno bacali na Tita, partiju, omladinke i akciju. '88 je Sloba računao na bar 2/3 Bejha. '98 je izgledalo da će RS krepat' samo što nije, a po Sarajevu poklapači jesti zlatnim USAid kašikama. 2008. smo se uverili da to baš i ne ide tako. Moguće da žalim za kojim % BiH gore-dole, a recimo da je fifti-fifti pošteno. E sad šta će biti sa drugom polovinom. Da li je ona hrvatska, cvetnohrvatska, bošnjačka, turska, mešovita, bosansko-hercegovačka ili će marsovci napraviti bazu kod Busovače, nama svejedno. Imali ste nekih 1/4 veka potpune podrške svih bitnih faktora, brojnu nadmoć, i potpuni sunovrat Srbeka pred svim problemim koji su se nagomilali od "srećnog" događaja turske okupacije, preko Juge do današnjih dana i šta ste sa tim uradili? Odgovor znaš sama. Takvih okolnosti u narednom periodu neće biti. Sutra da kofere spakuje kolonijalni upravnika, država BiH bi mogla bez problema nestati u roku od 48 sati. To baš i nije razlog za radovanje. Ali može biti da drugačije gledamo na problem.  Naravno da se prolazilo kroz razne okolnosti, razni turnover-i u posljednjih 70 godina, no ono na sto sam ja referirala jeste da pro-srpska, ili pro-veliko-srpska nit kroz citav taj period je od maximuma iz 1918. postajala sve slabija, da bi dosla na ovo sad. Mislim ocigledno je da ste sa teritorija VS koju ste defakto imali 1918. KSHS (dakle Slovenci, Hrvati zapadno od VKK, sve ostalo Srbi), pali na ovo sad: Uza Srbija, Vojvodina, i RS. Ne vidim da ste promjenili tu tendenciju padanja, Mkd i Cro je davno izgubljena, a danas i dalje gubite u KiM, u CG, i u BiH. Ne znam na osnovu cega se uvjeravate u to da bi drzava BiH nestala odlaskom VP-a, pa ona to nije nestala ni u periodu 1992.-1995. kada su postojale neke male sanse da se to i desi. A danas su te sanse, priznacemo si, sjenka onih sansi iz 90-tih, po nekoliko pitanja.... Drugim rijecima, entiteti nemaju ustavom definirano pravo da si mogu proglasiti neovisnost, a sto znaci da npr. jednostrano proglasenje nezavisnosti ne bi dovelo do prestanka postojanja drzave BiH, vec bi znacilo pojavu ilegalnih separatistickih pokreta na njenom teritoriju. Ili se mozda nadate da cemo vam mi reci, "ej dje ste raja separatisti, hajte da se druzimo".  Tak da, nej te se sekirat, u odredjenom trenutku, kad padnete dovoljno nisko (a kao sto znamo, padate), rado cemo vas mi gurnuti na put nezavisnosti... Ustvari, tacnije, BiH ima dva moguca procesa pred sobom: 1) proces centralizacije, pod palicom EU, i podjednak progres svih - sto nama odgovara 2) proces statusa quo, kontra palice EU, gdje smo mi manje vise na nuli a vi padate - sto opet nama odgovara Ugodna pozicija... bez ikog precerivanja! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 18:05 |
|
|
Hajde kad to čitaš od forumskih polupismenjaka pa se i nije čuditi jer takav je po prirodi ograničen, ali kad vidiš da se na iste stvari pale i oni pismeni, onda tačno vidiš da nacija u globalu nije dobra s glavom 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 04 kol 2013, 18:07 |
|
|
Metemma je napisao/la: seherzada je napisao/la: Zar vam Bosnjo nije objasnio da je 34%? Dobro, i vi ste ja mislim sad negdi na 55%, obzirom da su braca Hrvatici zakazali po pitanju DGG.  S oduševljenjem čitam tvoje analize i prognoze, samo tako nastavi. I ponavljaj sebi: 23 je više od 77, 23 je više od 77, mi rastemo oni ohpadaju, mi rastemo oni ohpadaju... Ma mi smo ti tu negdje na 33%, mozda malo vise kad se uzme Brcko, Vukosavlje, Srebrenica, Kozarac, itd itd. No, s druge strane, mislim da ste vi u porastu s 49% na 55-56%, dok su braca Hrvatici u kontrakciji, uzimajuc u obzir DGG. Znam ja da cete vi sad rec ja pokusavam zavadit Srbeke i Hrvatice,  no, realno, kad se stvari pogledaju bez "schukanja", jamili ste im DGG nazaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|