|
|
Stranica: 144/1361.
|
[ 34005 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 kol 2013, 15:21 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: seherzada je napisao/la: Unistavaju vas maximalno...  A to opet znači i da će WW3 protutnjati njihovim krajolicima, takođe maximalno, gospođice Šeherzada  Mozda i hoce, nikad se ne zna... ...s tim da ce Srbeki te dogadjaje u tom slucaju promatrati sa - neba! 
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 kol 2013, 15:25 |
|
|
seherzada je napisao/la: Mozda i hoce, nikad se ne zna... ...s tim da ce Srbeki te dogadjaje u tom slucaju promatrati sa - neba!  Iz Sarajeva, gospođice Šeherzada 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 kol 2013, 15:41 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Džaba sav bijes ružnih ženturača (iako maksimalno poštujem Anđelku), kada iza sebe imaš moć Rusije koja se digla sa patosa i vraća se u red supersila i velikih naroda (stol za kojim pripadaju i sa kojeg su nažalost bili odsutni 10-ak godina). 
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 kol 2013, 16:26 |
|
|
Samo ti pevusi ruske pesmice, i treba, pogledaj malo tokove novca i investicije u BIH, sve ce da ti se kaze. 
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 kol 2013, 16:29 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Džaba ovoj buli ovo sve. US veleposlanstvo prati pisanja na Klix, Avaz i taj anti-amerikanizam i antisemitizam. Pratili su i "Muslimansko bratstvo" u Kairu na arapskom, ove im još lakše.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 kol 2013, 19:51 |
|
|
daxt je napisao/la: Samo ti pevusi ruske pesmice, i treba, pogledaj malo tokove novca i investicije u BIH, sve ce da ti se kaze.  Pravi cmizdravi porusica... Jesu Srbeki zglajzali, moraju Bosancerosima pretit sa Rusima, ha ha ha.. "Rusijo pomozi" 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 kol 2013, 20:20 |
|
|
Citat: Otvaranjem Čemerna okončane muke Hercegovine GACKO - Prevoj Čemerno, na magistralnom putu Gacko - Foča, svečano je danas otvoren, uz poruku da se radi o jednom od ključnih komunikacijskih projekata u RS, koji rješava gotovo stogodišnji problem komunikacije Hercegovine sa ostalim dijelovima RS i dalje prema Srbiji. Milorad Dodik, predsjednik RS, koji je sa vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem i slavnim režiserom Emirom Kusturicom presijecanjem vrpce otvorio dionicu, rekao je da ovaj projekat predstavlja dugogodišnju želju i težnju sadašnjih i bivših generacija Hercegovine. "Ja mogu samo da zahvalim izvođaču radova koji je uspio da riješi nešto što nisu uspjele mnoge vlasti prije ove, uključujući i Austougarsku i bivšu Jugoslaviju. Ovo je dan za ponos jer smo uspjeli da sve uradimo vlastitim snagama RS", izjavio je Dodik. On je rekao da je RS u teškoj situaciji uspjela da iskaže svoju sposobnost, najavljujući nove projekte i ističući da će ranije najavljena izgradnja aerodroma u Trebinju biti realizovana.
Inače, ovim projektom, pored tunela Čemerno, duzine 2.109 metara, izgrađen je i tunel Surdup, dužine 196 metara, kao i trasa puta duga 9,4 kilometara. Sanirana su i četiri klizišta sa šipovima od najmanje 50 metara, koliko je orijentaciono i visina stubova sa vijaduktima. Vlada RS za taj projekat izdvojila je 72 miliona maraka, ali su radovi, zbog nepredviđenih problema odnosno zahtjevnog terena, imali oko 15 miliona dodatnih troškova, koje je snosio izvođač radova, kompanija "Integral inženjering".
Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza RS, naglasio je da je puštanjem u saobraćaj dionice na prevoju Čemerno obezbijeđena normalna komunikacija između sjevera i juga RS, ali je i Srbija dobila najkraći put prema južnom dijelu Jadranskog mora.
"Danas kada mnogi obilježavaju pobjede, mi obilježavamo radnu pobjedu", istakao je Čubrilović, koji je naglasio da je tunel Čemerno najduži tunel u BiH. Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, koja je Nedeljku Kneževiću, direktoru "Puteva RS", predala upotrebnu dozvolu za dionicu Čemerno, kazala je da je ovim projektom put između Foče i Gacka skraćen za blizu deset kilometara. Knežević je rekao da je klizište Čemerno trajno riješeno, ističući da je riječ o izuzetno zahtjevnom građevinskom poduhvatu, te dodajući da je tunel izgrađen po evropskim i svjetskim standardima.
Slobodan Stanković, direktor kompanije "Integral inženjering", naglasio je da su radnici "Integrala", među kojima brojni doktori nauka i inženjeri, napravili veoma dobar put. Nažalost, kako je on istakao, dvojica radnika izgubila su život na ovoj dionici, a minutom ćutnje njima je juče iskazana počast. Vladika Grigorije je rekao da ova saobraćajnica predstavlja put života, te da čini vezu sa "nama milom Srbijom". "Ovog puta ne bi bilo da nije našeg predsjednika", rekao je vladika Grigorije.
Kusturica je rekao da se ovih dana pitao "dokle ćeš ti, Mile, više", pojašnjavajući da je predsjednik RS zaslužan za gradnju "mostova, gradova, čuda neviđenih". Radenko Davidović iz Gacka kazao je da je ovim projektom otvoren izlaz u svijet te da jedva čeka da obiđe dionicu, pošto je dosad na putu od Gacka do Foče bilo jako otežano kretanje.
Inače, stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova izvršio je Institut za građevinarstvo IG iz Banjaluke, a otvaranju dionice su, između ostalih, prisustvovali i proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga, ministri u Vladi RS, predstavnici RS u zajedničkim institucijama BiH, načelnici hercegovačkih opština i mnogi drugi.
9,45 kilometara duga trasa izgrađena u sklopu ovog projekta 2.109 metara dužina tunela Čemerno 196 metara dužina tunela Surdup 4 klizišta sa šipovima sanirana
- Ovo je jedan od pojedinačno najvećih infrastrukturnih projekata u istoriji RS. - Ovim projektom RS je dobila najkraću vezu između sjevera i juga. - Velika korist je i za susjedne države koje koriste vezu sa Jadranskim morem. - Projekat je bio prilika za domaće stručnjake da pokažu svoje umijeće.

|
|
| Vrh |
|
 |
|
storaB
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 kol 2013, 20:55 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
|
I dok kerovi laju, mi gradimo svoju Republiku Srpsku.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 kol 2013, 21:11 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22048 Lokacija: među zvijezdama
|
Devet kilometara autoputa gradjeno PET godina.I još mlade obrazovane nade srpske nacije dodju na forum da se hvale tim promašajima. Dakle 5x 365 dana / 9 km Ja se pitam čime su asvaltirali ovi mučenici ?Da nisu grabljali da ravnaju.Srbija i srpska pored ovako mlade intelektualne elite ala stora i jagnje nema čega da se boji. Uspjeh zagarantiran. Obrazovanje na nivou, a tek matematika za osnovno obrazovanje ? Jeste bjezali sa časova ?:) Citat: Nakon pet godina otvorena dionica preko prevoja Čemerno
FENA 05.08.2013. u 18:36 50 Dionica puta Gacko-Foča preko prevoja Čemerno, koja se gradila pet godina, uz sredstva iz budžeta RS-a u iznosu od 72 miliona KM, danas je zvanično otvorena za saobraćaj.
Dodatne troškove od oko 15 miliona KM, zbog, kako je rečeno, pojave klizišta i poteškoće u izvođenju radova, platit će izvođač radova "Integral inženjering" Laktaši, koji je dao garancije od dvije godine za urađeni posao.
Rok za završetak radova na ovoj trasi magistralnog puta, dužine devet kilometara, prolongiran je više puta, a trebalo je da se završi još 2011.
Zvaničnici RS-a kažu da je do produžetka roka došlo iz objektivnih razloga, jer su tokom radova, zbog pojave klizišta, obavljena dodatna geomehanička ispitivanja terena, te urađena izmjena i dopuna projektne dokumentacije.
Ovog proljeća se, naime, nakon obilnih kiša ponovo pojavilo veliko klizište koje je u potpunosti uništilo tek sagrađenu saobraćajnicu između tunela Čemerno i Surdup, dugu oko 800 metara.
Entitetski predsjednik Milorad Dodik je, nakon otvaranja dionice preko Čemerna, rekao da je “RS, u teškim vremenima, na zadovoljstvo naroda Hercegovine, ali i Srbije i regiona, uspjela da uradi ono što niko do sada nije”.
"Riješili smo ovaj, a riješit ćemo i druge probleme", dodao je.
Realizacija Projekta "Trajno rješenje klizišta Čemerno na magistralnom putu M-20 Foča-Gacko“ u vrijednosti od oko 72 miliona KM, najavljena je još u decembru 2007. godine, a finansirala se iz ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa RS-a.
Radovi su počeli u septembru 2008. godine.
Pljačka, kašnjenje, klizišta  Izgleda debilizam prelazan.Kidam s teme.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 kol 2013, 21:13 |
|
|
|
Sada možemo u Fazlagića Kulu ići mnogo brže
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 05 kol 2013, 21:44 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Sada možemo u Fazlagića Kulu ići mnogo brže Kažu Hercegovci da su neke Muje i Hase, sjetivši se da su im babe bile u ustašama, po istočnoj Hercegovini zapjevavali ustaške budnice pa kad su prošli deratizaciju, zaboraviše i na babe i na budnice pa udariše na Hrvate, sve psujući im ustaške matere po bojišnicama. Neki se i vratiše a neki se i sa lokalnim Hercegovcima počeše takmičiti u četništvu. Znači zarar prknu, moj efendija 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 06 kol 2013, 15:07 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 06 kol 2013, 15:12 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39221 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Sad će bit još više Srba u Neumu. Inače, mislio sam baš taj kraj posjetit ovo ljeto, međutim malo me strah bilo za auto. Htio sam malo biciklirat uokolo (Tjentište, Maglić) ali kažu da bi mogao tražit auto po CG. Nije mi se dalo busom...
Inače, piše da su 2 radnika poginula u gradnji to malo ceste i tunela... Očito je sve to kilavo. Za koju godinu nećeš moći proći tuda...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 06 kol 2013, 15:17 |
|
|
Čemerno je problem bio otkad postoje putevi u tzv. biH. Zimi nije bilo dana a da na TV niste čuli o problemu na putevima, odronima, klizištima, smetovima. Čini mi se da sam uz vijesti o Čemernu odrastao i da mi je to bila prva upamćena vijest sa TV-a. Ali evo, problem je riješen a bio je grdan s obzirom da je trebalo čak i tunel od preko 2 kilometra napraviti da bi toj muci došao kraj. Svaka čast, braćo Srbeki 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 06 kol 2013, 15:18 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Sad će bit još više Srba u Neumu. Inače, mislio sam baš taj kraj posjetit ovo ljeto, međutim malo me strah bilo za auto. Htio sam malo biciklirat uokolo (Tjentište, Maglić) ali kažu da bi mogao tražit auto po CG. Nije mi se dalo busom...
Inače, piše da su 2 radnika poginula u gradnji to malo ceste i tunela... Očito je sve to kilavo. Za koju godinu nećeš moći proći tuda... Ne budi maliciozan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 06 kol 2013, 15:20 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Inače, piše da su 2 radnika poginula u gradnji to malo ceste i tunela... Očito je sve to kilavo. Za koju godinu nećeš moći proći tuda... Kako je čovek zloban, to je za jedan trotomni roman od po 5000 stranica po tomu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 06 kol 2013, 15:28 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: S ovime je put iz Srbije ka Hercegovini i ka moru skraćen skoro sat vremena. Al' što je cena po km, kao autoput. Istina, užasan teren, klizišta, tuneli...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 06 kol 2013, 15:29 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39221 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Ma nisam, nego sam se vozio po valovitoj AC Gradiška - BL, doduše sad su je popravili. Nisam nešto oduševljen vašim neimarima.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 06 kol 2013, 15:35 |
|
|
Ma smešni ste kao bioskop, gospodine Junuze 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Whiteone
|
Naslov: Dodik odlikovao biskupa, a imam odbio odlikovanje Postano: 07 kol 2013, 01:46 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
  Biskup Komarica o odluci da prihvati orden RS: Dužnost nam je da praštamo Katolički svećenik kaže da je i u najgorim vremenima pozivao na mir 'Dnevni avaz' - Autor V. STEVANOVIĆ | Objavljeno 12.01.2012. Komarica: Kritike jer se pridružio slavlju zločinačkog pohoda Biskup banjalučki monsinjor Franjo Komarica, koji se nakon odlikovanja Ordenom časti RS našao na udaru brojnih kritika, izjavio je jučer za „Dnevni avaz" da je odlikovanje prihvatio jer smatra da je "kršćanska dužnost praštanje". Iz Ureda Banjalučke biskupije jučer nam je najprije odgovoreno da biskup i ordinarijat neće komentirati taj događaj, no biskup je, ipak, pristao govoriti za naš list. - Molim vas za razumijevanje, ali ja to detaljno ne želim komentirati. Treba biti i ostati čovjek, vjerodostojan, a budućnost će nam sve najbolje pokazati - kazao nam je Komarica. No, kasnije je bio mnogo otvoreniji. Govoreći o tome zašto je on pristao, a muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić odlučno odbio isto odlikovanje, iako je dobro poznata situacija s povratkom Hrvata u RS i njihovim statusom, Komarica kaže da se treba okrenuti „istini i pravdi". - Mi smo i za vrijeme rata pozivali na mir i praštanje. Svi se mi trebamo okrenuti prema istini i pravdi, ali i praštanju. Naša je kršćanska dužnost praštanje. Na temelju istine, pravde i milosrđa Božjeg, uči nas Jevanđelje Sveto, mi smo i u najgorim vremenima sve pozivali na mir, suživot, praštanje i dijalog, a da nećemo sada. Trebamo ostati dosljedni na tom putu - kazao je Komarica. *************************************************** Pravo lice islama ... mržnja, inat, netolerancija, osveta i san o unitarnoj BiH bez Hrišćana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Dodik odlikovao biskupa, a imam odbio odlikovanje Postano: 07 kol 2013, 08:27 |
|
|
|
E neka si nam preneo vest od pre dve godine....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dodik odlikovao biskupa, a imam odbio odlikovanje Postano: 07 kol 2013, 09:37 |
|
|
Covic i Komarica na balu vampira... Hajd Covic, taj bi lizo javne WC-e za malo vlasti... ...ali biskup Komarica me bas iznenadio. Mislim ono djeluje kao "protjerali smo vas maksimalno u RS, danas slavimo taj dan pocetka zlocina nad vama, i odlikujemo vas sad ordenom zasluga za doprinos RSu". Biskupa Komaricu su ovdje zloupotrijebili... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 07 kol 2013, 11:01 |
|
|
|
Hoće da zavade Hrvate i Bošnjake
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 07 kol 2013, 11:35 |
|
|
ObavještenjePo izvorima bliskim našem Krugu Bosanaca i Hercegovaca iz Banja Luke, na idućoj proslavi Dana Republike Srpske, Orden časti će biti dodijeljen i gospođici Šeherzadi koja je odlučila doći i tako ispraviti grešku gospodina muftije banjalučkog, ef. Edhema. U to ime, naš Krug planira svečani prijem za gospođicu Šeherzadu koji će se istog dana u večernjim časovima, održati u našim prostorijama. Pozivi ostalim prijateljima našeg zajedništva biće naknadno uručeni. Klub Bosanaca i Hercegovaca, Banja Luka.
7. avgust. 2013. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj Postano: 07 kol 2013, 11:59 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: ObavještenjePo izvorima bliskim našem Krugu Bosanaca i Hercegovaca iz Banja Luke, na idućoj proslavi Dana Republike Srpske, Orden časti će biti dodijeljen i gospođici Šeherzadi koja je odlučila doći i tako ispraviti grešku gospodina muftije banjalučkog, ef. Edhema. U to ime, naš Krug planira svečani prijem za gospođicu Šeherzadu koji će se istog dana u večernjim časovima, održati u našim prostorijama. Pozivi ostalim prijateljima našeg zajedništva biće naknadno uručeni. Klub Bosanaca i Hercegovaca, Banja Luka.
7. avgust. 2013.  Super super super super Hvalaaaaaa na velikodusnom poklonu, ja bih takodje uzvratila naj poklonom, kako nasi stari narodni obicaji nalazu:  Средство против вампира, злих духова и људи, ненародних идеологија, невладиних организација, калаштура и моралних накарада, болесних умова, тајкуна, нових пророка и лажних политичара. Употребљава се вишекратно снагом појединца. ------------------------------- Sredstvo protiv vampira, zlih duhova i ljudi, nenarodnih ideologija, nevladinih organizacija, kalastura i moralnih nakarada, bolesnih umova, tajkuna, novih proroka i laznih politicara. Upotrebljava se visekratno snagom pojedinca. Drago bi mi bilo naci se u toJem drustvu! 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, oriđiđi i 53 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|