|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 56 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 12:08 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Chetko ta tabla je nastala na genocidu i prije ili kasnije ce kao i sve umjetne tvorevine stvorene na silovanjima,palenju,klanju,logorima da nestane,kapish chetko velegradski  Ajde krenite, dosta vise tih finti, hocu nesto konkretno... vidim da se okupljaju diverzanti sa sax-a, svi zajedno bi imali problem jednu pusku da rasklope, ali bitna je volja... Stalno to nesto kao - nismo onda, ali sledeci put cemo...  Cekamo vas sa sarmom u rukama, ocekujem nesto nalik na operaciju Barbarosa, 3 kraka, jedan babin krajiski, tu tebe kao zastavnika, drugi hercegovacki sa leve obale Neretve i treci dabrobosanski, tu bi Komsa trebao biti barjaktar... Ja vas cekam sa harmonikom na Drini 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 12:25 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 19:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
DzoniBG je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Chetko ta tabla je nastala na genocidu i prije ili kasnije ce kao i sve umjetne tvorevine stvorene na silovanjima,palenju,klanju,logorima da nestane,kapish chetko velegradski  Ajde krenite, dosta vise tih finti, hocu nesto konkretno... vidim da se okupljaju diverzanti sa sax-a, svi zajedno bi imali problem jednu pusku da rasklope, ali bitna je volja... Stalno to nesto kao - nismo onda, ali sledeci put cemo...  Cekamo vas sa sarmom u rukama, ocekujem nesto nalik na operaciju Barbarosa, 3 kraka, jedan babin krajiski, tu tebe kao zastavnika, drugi hercegovacki sa leve obale Neretve i treci dabrobosanski, tu bi Komsa trebao biti barjaktar... Ja vas cekam sa harmonikom na Drini  Bedniche, Salih-aga nikad u zivotu nije otvorio stranicu SAX,jedino gdje je aktivan je ovdje,HRHB.info i forum.teretana.net 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zepce Jugend
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 13:03 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: forum.teretana.net    EDIT: nisam gledao snimak, pa me zanima jel se Eugen bar na trenutak pokušao ispraviti, ili je čvrsto ostao pri srpskom Sarajevu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 13:37 |
|
|
|
kakav isparavak, pa gdje je čovjek pogriješio...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 14:49 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28332 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Bišćanin je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Da,da,da to nam je poznato posebno od ratne izvjestiteljice Dijane Culjak Shelebaj,koja se javljala cas iz "hrvatskog" Mostara ,cas sa "hrvatskog" Boderishta,cas iz "hrvatskog" Stoca,a da ne prichamo o "hrvatskom " Bosanskom Brodu   Kako se samo ovi Babini i Alijini odmah slože kad je nagazit na Šokadiju i Vlaščad.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sultan
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 14:58 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Ovaj gospodin Judzin bi mogao se jednom javit iz Srpskog Knina. Da, samo što Knin nije srpski, a Istočno Sarajevo jest. To je mali zajeb. Da u Kninu kaže "Javljamo se iz Srpskog Knina" dobija bi kamen u glavu, a u Istočnom Sarajevu na spomen "srpsko" aplaudiraju. Tamo, naime, BiH ne postoji kao ni na priko 70% teritorija. Imaš mahanje iz grada na Bregavi On meni nema Bosne...ccccccc... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 15:08 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Bišćanin je napisao/la: Kako se samo ovi Babini i Alijini odmah slože kad je nagazit na Šokadiju i Vlaščad. Ne Boby, mi samo u demokratskom duhu postignemo konsenzus kod vaznih pitanja po opstojnost naseg naroda,sto znachi da smo politichki veoma zreli...i vama Hrvatima BIH bi bilo bolje da se ugledate na nas ,pa da postignete konsenzus medjusobno... Peace bruder
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 17:07 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: nije toliko strasno sto je novinar HRT-a neinformisan, ako nista barem nije peder ko Darjan Babic sa FTV 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 17:32 |
|
|
i_jopet je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: nije toliko strasno sto je novinar HRT-a neinformisan, ako nista barem nije peder ko Darjan Babic sa FTV  Darjan Babic je isto Hrvat 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 17:36 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Darjan Babic je isto Hrvat  Misliš da derpe bira šupak po nacionalnosti?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 17:40 |
|
|
i_jopet je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Darjan Babic je isto Hrvat  Misliš da derpe bira šupak po nacionalnosti? mislim,cuvajte se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 17:40 |
|
|
i_jopet je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Darjan Babic je isto Hrvat  Misliš da derpe bira šupak po nacionalnosti? Kompa to sam ja htio sad napisati  Darjan je samo jedan obichni peshovan koji ga prima u pak,a rado bi ga onako patriotski stavio u pak Fudari Backovicu alias 7 PAK 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 17:56 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Zap, sta tebe boli uvo sta govori neki Eugen sa HTV-a  Zvalo se pre, sad se vise ne zove, ali isti q, Istocno Sarajevo je srpsko, ostalo muslimansko, i mozes recima da pakujes kako god hoces, to je nepobitna cinjenica. Boli me zato sto taj dajguz mora poznavati neke osnovne informacije ako se misli baviti novinarstvom ili barem nek ne spominje BiH ili neke gradove u njemu. DzoniBG je napisao/la: Stvar je u tome da vi hocete predstaviti Rajvosa kao nekakvu veliku multietnicku metropolu koja ce onda svojim pipcima upravljati svima... to ne moze, moze da upravlja u cuvenom trouglu, nekom Srbinu iz Bijeljine je Sarajevo mentalno daleko kao i Tirana... i shvatite to, zasto terate ljude na nesto sto oni nece, uzaludno je kao da teras Sipce da im BG bude glavni grad  Nece ni Sandzaklije ni Siptari ni Vojvodjani da budu toj vasoj Istocnoj Cetnickoj tvorevini pa ih tjerate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 29 lip 2011, 20:43 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Nece ni Sandzaklije ni Siptari ni Vojvodjani da budu toj vasoj Istocnoj Cetnickoj tvorevini pa ih tjerate. Vidim da ste vi dobri sa Siptarima, Cera predlaze ujedinjenje cuvenih akademija... Ne znam na koje vojvodjane mislis, ali ne bi de dalje uznemiravao.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kinez
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 30 lip 2011, 08:01 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: "Uhapšeni Paravinja ostat će ovdje u pritvoru u Srpskom Sarajevu", kazao je Husak u centralnom Dnevniku odmah na početku javljanja, a Šprajc ga nije ispravio, objavio je portal Index.hr. Strašno. Evo i 12-og genocida nad Bošnjacima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 30 lip 2011, 08:29 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Vidim da ste vi dobri sa Siptarima, Cera predlaze ujedinjenje cuvenih akademija... Muslim brothers,ugnjetavac nas zblizio. DzoniBG je napisao/la: Ne znam na koje vojvodjane mislis, ali ne bi de dalje uznemiravao. Mislim regionalno na Vojvodjane iz autonomne pokrajine Vojvodine,ali ako nista bar Free Hungary regional autonomy.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Slovo_Znakovito
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 30 lip 2011, 09:03 |
|
|
|
Oni tamo, mi vamo i da se ne bi mješali s kauraima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 10:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Kao što davno rekoh, utjecaj šeherske politike prestaje kod srpske Dobrinje 4 (jedinstven primjer podijeljenog stambenog naselja)! Šteta što su Srbi predali urbani dio grada (Grbavicu i Ilidžu), bilo bi nam svima lakše da Bošnje nisu u potpunosti prisvojile Sarajevo i da je sada distrikt kao Brčko.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Slovo_Znakovito
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 11:54 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vilkan
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 11:59 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Kao što davno rekoh, utjecaj šeherske politike prestaje kod srpske Dobrinje 4 (jedinstven primjer podijeljenog stambenog naselja)! Šteta što su Srbi predali urbani dio grada (Grbavicu i Ilidžu), bilo bi nam svima lakše da Bošnje nisu u potpunosti prisvojile Sarajevo i da je sada distrikt kao Brčko. Ja mislim da je šteta što su Srbi započeli rat i uradili toliko zla i Sarajevu,između ostalih. Isto tako mislim da je šteta što se taj nekad lijepi grad pretvorio u vašar zbog dolaska zaostalog stanovništva iz Istočne Bosne za što su opet odgovorni ,gle čuda, pravoslavna braća. I ne razumijem zašto bi nam bilo lakše da je Grbavica u RS?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 12:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Vilkan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Kao što davno rekoh, utjecaj šeherske politike prestaje kod srpske Dobrinje 4 (jedinstven primjer podijeljenog stambenog naselja)! Šteta što su Srbi predali urbani dio grada (Grbavicu i Ilidžu), bilo bi nam svima lakše da Bošnje nisu u potpunosti prisvojile Sarajevo i da je sada distrikt kao Brčko. Ja mislim da je šteta što su Srbi započeli rat i uradili toliko zla i Sarajevu,između ostalih. Isto tako mislim da je šteta što se taj nekad lijepi grad pretvorio u vašar zbog dolaska zaostalog stanovništva iz Istočne Bosne za što su opet odgovorni ,gle čuda, pravoslavna braća. I ne razumijem zašto bi nam bilo lakše da je Grbavica u RS? Bilo bi bolje da je Sarajevo distrikt sa podjednakim utjecajem sva 3 naroda. A Grbavica i Ilidža u RS bi svakako bilo bolje rješenje. Današnje Sarajevo je Hrvatima kao Beograd 89-91, pa bi im podijeljen i oslabljen grad sa velikom Srbijom do Miljacke svakako dao materijala za razmišljanje (i pozabavili bi se sa tim), a ovako su se razbaškarili pa je Sarajevo nervni centar kojekakvih platformi usmjerenih protiv Hrvata.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 12:06 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Vilkan je napisao/la:
Ja mislim da je šteta što su Srbi započeli rat i uradili toliko zla i Sarajevu,između ostalih. Isto tako mislim da je šteta što se taj nekad lijepi grad pretvorio u vašar zbog dolaska zaostalog stanovništva iz Istočne Bosne za što su opet odgovorni ,gle čuda, pravoslavna braća. I ne razumijem zašto bi nam bilo lakše da je Grbavica u RS?
Bilo bi bolje da je Sarajevo distrikt sa podjednakim utjecajem sva 3 naroda. A Grbavica i Ilidža u RS bi svakako bilo bolje rješenje. Današnje Sarajevo je Hrvatima kao Beograd 89-91, pa bi im podijeljen i oslabljen grad sa velikom Srbijom do Miljacke svakako dao materijala za razmišljanje (i pozabavili bi se sa tim), a ovako su se razbaškarili pa je Sarajevo nervni centar kojekakvih platformi usmjerenih protiv Hrvata. Ovo je smijesno  Pa tebi osobno Herr Minister ovakvo stanje najbolje anpasuje to valjda nije potrebno objasnjavati,haj da je ovo napiso neki Hrvat iz Zepcha koji radi za mizernu platu kod Zovke na tanksteli,pa bi reko nesto,al zar ti "sine" Brute tako nesto da kazes...cuj SA Hrvatima danas kao nekad sto bijeshe Beooograd...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 12:11 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Bilo bi bolje da je Sarajevo distrikt sa podjednakim utjecajem sva 3 naroda.
A Grbavica i Ilidža u RS bi svakako bilo bolje rješenje. Današnje Sarajevo je Hrvatima kao Beograd 89-91, pa bi im podijeljen i oslabljen grad sa velikom Srbijom do Miljacke svakako dao materijala za razmišljanje (i pozabavili bi se sa tim), a ovako su se razbaškarili pa je Sarajevo nervni centar kojekakvih platformi usmjerenih protiv Hrvata.
Ovo je smijesno  Pa tebi osobno Herr Minister ovakvo stanje najbolje anpasuje to valjda nije potrebno objasnjavati,haj da je ovo napiso neki Hrvat iz Zepcha koji radi za mizernu platu kod Zovke na tanksteli,pa bi reko nesto,al zar ti "sine" Brute tako nesto da kazes...cuj SA Hrvatim danas kao nekad sto bijeshe Beooograd... Nije drago ni tebi ni meni, ali je nažalost to tako. Sarajevo se sve više doživljava kao grad otrovne propagande, FTV-a, planiranja potčinjavanja Hrvata. Grad ko grad, možemo voliti i zgrade, i ljude i sjećanja - ali je u svakom drugom smislu Sarajevo za Hrvate neprijateljski grad. I da, bilo bi Hrvatima 100x lakše da je Sarajevo distrikt ili podijeljen ko u ratu - ne bi onda Zlaja i Klempo haračili po srednjoj Bosni i Hercegovini, imali bi tonu problema u dvorištu. Žao mi je ali to su gole činjenice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 12:15 |
|
Pridružen/a: 30 stu 2010, 10:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
|
zapovjednik je napisao/la: Boli me zato sto taj dajguz mora poznavati neke osnovne informacije ako se misli baviti novinarstvom ili barem nek ne spominje BiH ili neke gradove u njemu.
A jel' te puno boli ? 
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 12:17 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Ovo je smijesno  Pa tebi osobno Herr Minister ovakvo stanje najbolje anpasuje to valjda nije potrebno objasnjavati,haj da je ovo napiso neki Hrvat iz Zepcha koji radi za mizernu platu kod Zovke na tanksteli,pa bi reko nesto,al zar ti "sine" Brute tako nesto da kazes...cuj SA Hrvatim danas kao nekad sto bijeshe Beooograd... Nije drago ni tebi ni meni, ali je nažalost to tako. Sarajevo se sve više doživljava kao grad otrovne propagande, FTV-a, planiranja potčinjavanja Hrvata. Grad ko grad, možemo voliti i zgrade, i ljude i sjećanja - ali je u svakom drugom smislu Sarajevo za Hrvate neprijateljski grad. I da, bilo bi Hrvatima 100x lakše da je Sarajevo distrikt ili podijeljen ko u ratu - ne bi onda Zlaja i Klempo haračili po srednjoj Bosni i Hercegovini, imali bi tonu problema u dvorištu. Žao mi je ali to su gole činjenice. Bez nekog fol shatriranja ja ne kazem da je Hrvatima lako u SA,ali odlaskom iz istog ne cinite sebi dobro,to je poenta jarane,morate se vratiti u SA i onda se boriti u njemu za bolje sutra svih sarajlija,ne ide to iz Lishtice i Kiseljaka,mora se doci u SA kuzis ahbabi moj lipi...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|