|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 56 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 12:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43713 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nije drago ni tebi ni meni, ali je nažalost to tako. Sarajevo se sve više doživljava kao grad otrovne propagande, FTV-a, planiranja potčinjavanja Hrvata. Grad ko grad, možemo voliti i zgrade, i ljude i sjećanja - ali je u svakom drugom smislu Sarajevo za Hrvate neprijateljski grad. I da, bilo bi Hrvatima 100x lakše da je Sarajevo distrikt ili podijeljen ko u ratu - ne bi onda Zlaja i Klempo haračili po srednjoj Bosni i Hercegovini, imali bi tonu problema u dvorištu. Žao mi je ali to su gole činjenice.
Bez nekog fol shatriranja ja ne kazem da je Hrvatima lako u SA,ali odlaskom iz istog ne cinite sebi dobro,to je poenta jarane,morate se vratiti u SA i onda se boriti u njemu za bolje sutra svih sarajlija,ne ide to iz Lishtice i Kiseljaka,mora se doci u SA kuzis ahbabi moj lipi... Nije uopće riječ o životu i statusu Hrvata u SA. Riječ je o jednom većem sukobu - političko Sarajevo kao glavni grad Bošnjaka (SDA/SDP) protiv Hrvata BiH.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vilkan
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 12:21 |
|
|
|
Distrikt svakako. Ali opet upadaš u zamku neke podjele teritorije Grbavice,Ilidže i ostalo. Najbitniji je sadržaj takvog jednog distrikta. I zašto su uopće gradovi distrikti ako izuzmemo Brčko? Potrebno je da Sarajevo bude distrikt jer bi u ovoj složenoj državi trebalo biti zasebna administrativna jedinica uređena u skladu sa potrebama građa iz svih dijelova BiH. U našem slučaju Sarajevo ne može biti glavni grad ako je pod zakonodavnom nadležnošću federacije a zakonodavstvo drugog dijela države ga uoće ne dotiče. To je onda kurac od glavnog grada...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 14:11 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nije drago ni tebi ni meni, ali je nažalost to tako. Sarajevo se sve više doživljava kao grad otrovne propagande, FTV-a, planiranja potčinjavanja Hrvata. Grad ko grad, možemo voliti i zgrade, i ljude i sjećanja - ali je u svakom drugom smislu Sarajevo za Hrvate neprijateljski grad. I da, bilo bi Hrvatima 100x lakše da je Sarajevo distrikt ili podijeljen ko u ratu - ne bi onda Zlaja i Klempo haračili po srednjoj Bosni i Hercegovini, imali bi tonu problema u dvorištu. Žao mi je ali to su gole činjenice. Bravo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 01 srp 2011, 15:21 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nije drago ni tebi ni meni, ali je nažalost to tako. Sarajevo se sve više doživljava kao grad otrovne propagande, FTV-a, planiranja potčinjavanja Hrvata. Grad ko grad, možemo voliti i zgrade, i ljude i sjećanja - ali je u svakom drugom smislu Sarajevo za Hrvate neprijateljski grad. I da, bilo bi Hrvatima 100x lakše da je Sarajevo distrikt ili podijeljen ko u ratu - ne bi onda Zlaja i Klempo haračili po srednjoj Bosni i Hercegovini, imali bi tonu problema u dvorištu. Žao mi je ali to su gole činjenice. Sarajevo vs. Hrvati: 
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 02 srp 2011, 01:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43713 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
seherzada je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nije drago ni tebi ni meni, ali je nažalost to tako. Sarajevo se sve više doživljava kao grad otrovne propagande, FTV-a, planiranja potčinjavanja Hrvata. Grad ko grad, možemo voliti i zgrade, i ljude i sjećanja - ali je u svakom drugom smislu Sarajevo za Hrvate neprijateljski grad. I da, bilo bi Hrvatima 100x lakše da je Sarajevo distrikt ili podijeljen ko u ratu - ne bi onda Zlaja i Klempo haračili po srednjoj Bosni i Hercegovini, imali bi tonu problema u dvorištu. Žao mi je ali to su gole činjenice. Sarajevo vs. Hrvati:  Ja sam mislio da ćeš kao multi-kulti kraljica podržati prijedlog za istinski multietničko Sarajevo. Glede zmija i zmijurina, pa barem Hrvati znaju kako s njima izaći na kraj
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nosferatu
|
Naslov: Re: Eugen Husak se u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva" Postano: 02 srp 2011, 09:41 |
|
Pridružen/a: 22 ožu 2011, 00:44 Postovi: 1617 Lokacija: big shit
|
_________________ Potpisi Alija neka je ko avlija!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|