|
|
Stranica: 17/24.
|
[ 578 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 11:47 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39320 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
HusoBaznijek je napisao/la: zbl je napisao/la: Protiv sam zabrane upotrebe termina "đikan". To savršeno razotkriva svjetonazore građanski orijentisanih agnostika i antifašista. Ko ti slaga da smo građanski orijentirani. Mislim jesmo građanski ali bez vas hahaha. Kao da mi to ne znamo, ovaj forum i služi razotkrivanju vaše takije pogotovo Perecima. Dobro mi znamo da na jeziku bosanskih muslimana građanski znači muslimanski.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 12:03 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7387 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nevezano za ovo, ide upozorenje za đikani i đikanski. Vjerojatno ćemo tu riječ staviti u filter.
Samo nemojte stavljati u filter riječi điLkan i điLkoš.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 12:22 |
|
|
Šta se nije ovaj Huso izjašnjavao kao hagnostičar? Otkud sad interes za džamijama i rušenjem crkava? Kakoto?
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 12:26 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Šta se nije ovaj Huso izjašnjavao kao hagnostičar? Otkud sad interes za džamijama i rušenjem crkava? Kakoto? Sve je to Njegoš davno opisao i ostavio za nauk generacijama koje dolaze. "Trgovac ti laže sa smijehom, žena laže suze prosipljući, a niko krupno ka Turčin ne laže." Elem, najveća muslimansk nada će dati pola miliona za novu crkvu.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 12:29 |
|
|
komentar nekog muje "bolje graditi vrtice"
nesto kao hrvatski jugolevicari sa vrticima i bolnicama, kojih se sjete samo kad novac treba rasporediti na crkvu, ali kad novac ide za dzamiju ili parazitske udruge, onda nema prijedloga za vrtice i bolnice
|
|
Vrh |
|
|
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 12:34 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Šta se nije ovaj Huso izjašnjavao kao hagnostičar? Otkud sad interes za džamijama i rušenjem crkava? Kakoto? Šta ti nije jasno, pitaj. Samo sam se naslađivao vašem porazu, i uživao u ljepoti rušenja crkve. Milina za oči. A gdje ti vidiš moj interes za džamijama?
_________________ Britanski dnevni list “Manchester Guardian” od 03. kolovoza 1914. donio je: “Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio.”
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 12:49 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: Hagresor je napisao/la: Šta se nije ovaj Huso izjašnjavao kao hagnostičar? Otkud sad interes za džamijama i rušenjem crkava? Kakoto? Šta ti nije jasno, pitaj. Samo sam se naslađivao vašem porazu, i uživao u ljepoti rušenja crkve. Milina za oči. A gdje ti vidiš moj interes za džamijama? Ako si se naslađivao “našem porazu” onda je to “zanimljivo”. Hagnostičari kao takvi su ti inače slabo zainteresirani za kako ih ti odmilja zoveš “crkvurine”. Dakle ili si ćudo hagnostike ili te hodža slabo opremio za tukijanje na kjafirskom sajtu. Cijenim da je ovo drugo. Ali moram te i pohvaliti. Dugo si izdurao hagnostičku gimnastiku, ali ovo je izgleda jednostavno bilo neodoljivo.
|
|
Vrh |
|
|
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 12:59 |
|
|
Hagresor je napisao/la: HusoBaznijek je napisao/la: Šta ti nije jasno, pitaj. Samo sam se naslađivao vašem porazu, i uživao u ljepoti rušenja crkve. Milina za oči. A gdje ti vidiš moj interes za džamijama? Ako si se naslađivao “našem porazu” onda je to “zanimljivo”. Hagnostičari kao takvi su ti inače slabo zainteresirani za kako ih ti odmilja zoveš “crkvurine”. Dakle ili si ćudo hagnostike ili te hodža slabo opremio za tukijanje na kjafirskom sajtu. Cijenim da je ovo drugo. Ali moram te i pohvaliti. Dugo si izdurao hagnostičku gimnastiku, ali ovo je izgleda jednostavno bilo neodoljivo. Uh ja miline gledati kako me pokušavaš uvaliti u religijski tor. Ah opet ponavljam ljepota mi je vidjeti da je srušena crkva jer je bila BEZPRAVNO izgrađena i vi ste se kleli da NEĆE biti srušena, a SRUŠENA je. Još kad uzmeš u obzir koliko vama srbima znači crkva, iako opet ponavljam slabo praktijete religiju, psujete boga na svakom koraku, vaše "svece" psujete, svetu nedjelju itd. Sve u svemu ja sam u vašim očima musliman i neka sam, boli me qurac za mišljenje vas debila.
_________________ Britanski dnevni list “Manchester Guardian” od 03. kolovoza 1914. donio je: “Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio.”
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 13:24 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: Šta ti nije jasno, pitaj. Samo sam se naslađivao vašem porazu, i uživao u ljepoti rušenja crkve. Milina za oči. A gdje ti vidiš moj interes za džamijama? Svaki put kad vidiš srušenu džamiju,sijeti se kolko si se veselio uništenju crkve. I ti i ostali ti saplemenici na forumu. Pamtimo.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 13:29 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: HusoBaznijek je napisao/la: Šta ti nije jasno, pitaj. Samo sam se naslađivao vašem porazu, i uživao u ljepoti rušenja crkve. Milina za oči. A gdje ti vidiš moj interes za džamijama? Svaki put kad vidiš srušenu džamiju,sijeti se kolko si se veselio uništenju crkve. I ti i ostali ti saplemenici na forumu. Pamtimo. Opet ne vidiš poentu priče, radujem se jer ste zatucani idioti, nabili ste crkvurinu ženi u dvorište ZNAJUĆI da niste u posjedu zemljišta. Kurčili se kako niko tu crkvu neće sklonuti i na kraju šta bi? Kontaš li sad? Veselit ću se vazda i to s razlogom.
|
|
Vrh |
|
|
IvanIS
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 13:31 |
|
|
Nema vise crkve u babinoj avliji, a avlija i dalje u Republici Srpskoj, kako Alahu?
|
|
Vrh |
|
|
reformator
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 13:33 |
|
|
Ovo se moglo pametnije odraditi da je bilo volje nalogodavaca (vrha RSa), sakriti nekom ceradom, necim neprovidnim i pustit bageristu da odradi posao. A ne ovako snimanje iz sto uglova, dronovi, live stream etc i onda na naslovnim stranicam svih medija... Vjerovatno je ovo Dodiku i bio cilj, produbiti netrpeljivost, a naravno da ce se naci onih koji ce likovati sa jedne strane i onih koji ce se osjecati kao zrtva i dodatno radikalizirati sa druge strane. A i timing je indikativan, u vrijeme najvecih tenzija, non papera, kao i novog VPa govori da je ovo planirano i ciljano u svrhu antibosnjacke propagande, Tegeltija i ostatak politickog vrha Srba to potvrdjuju sa svojim tvitovima.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 13:39 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: Opet ne vidiš poentu priče, radujem se jer ste zatucani idioti, nabili ste crkvurinu ženi u dvorište ZNAJUĆI da niste u posjedu zemljišta. Kurčili se kako niko tu crkvu neće sklonuti i na kraju šta bi? Kontaš li sad? Veselit ću se vazda i to s razlogom. Meni je najbitnije da ti i tvoji krezavi saplemenici vidite poentu. https://youtu.be/wr_fZ6rHxR0
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 13:45 |
|
|
reformator je napisao/la: Ovo se moglo pametnije odraditi da je bilo volje nalogodavaca (vrha RSa), sakriti nekom ceradom, necim neprovidnim i pustit bageristu da odradi posao. A ne ovako snimanje iz sto uglova, dronovi, live stream etc i onda na naslovnim stranicam svih medija... Vjerovatno je ovo Dodiku i bio cilj, produbiti netrpeljivost, a naravno da ce se naci onih koji ce likovati sa jedne strane i onih koji ce se osjecati kao zrtva i dodatno radikalizirati sa druge strane. A i timing je indikativan, u vrijeme najvecih tenzija, non papera, kao i novog VPa govori da je ovo planirano i ciljano u svrhu antibosnjacke propagande, Tegeltija i ostatak politickog vrha Srba to potvrdjuju sa svojim tvitovima. Iks brte. Srbi su krivi što se muslimani naslađuju i žele rušenje crkve zavesti kao nacionalni praznik. Ta kud bi muslimani bili odgovorni za vlastito ponašanje… jebote otkud vas više vade da mi je znat
|
|
Vrh |
|
|
reformator
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 13:54 |
|
|
Hagresor je napisao/la: reformator je napisao/la: Ovo se moglo pametnije odraditi da je bilo volje nalogodavaca (vrha RSa), sakriti nekom ceradom, necim neprovidnim i pustit bageristu da odradi posao. A ne ovako snimanje iz sto uglova, dronovi, live stream etc i onda na naslovnim stranicam svih medija... Vjerovatno je ovo Dodiku i bio cilj, produbiti netrpeljivost, a naravno da ce se naci onih koji ce likovati sa jedne strane i onih koji ce se osjecati kao zrtva i dodatno radikalizirati sa druge strane. A i timing je indikativan, u vrijeme najvecih tenzija, non papera, kao i novog VPa govori da je ovo planirano i ciljano u svrhu antibosnjacke propagande, Tegeltija i ostatak politickog vrha Srba to potvrdjuju sa svojim tvitovima. Iks brte. Srbi su krivi što se muslimani naslađuju i žele rušenje crkve zavesti kao nacionalni praznik. Ta kud bi muslimani bili odgovorni za vlastito ponašanje… jebote otkud vas više vade da mi je znat Mislis da bi se ovo ikad moglo odraditi bez aminovanja Dodika i Pravoslavnog rukovodstva? Sa samim cinom rusenja Bosnjaci nemaju apsolutno nista, odobren od vrha RSa, Pravoslavna kompanija, Pravoslavni bager i Pravoslavni bagerista na teritoriji RSa. Znaci moglo je biti 100 presuda bilo kakvih sudova na planeti, da nije bilo vaseg amina i organizacije nikad se to ne bi provelo u djelo.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 14:13 |
|
|
reformator je napisao/la: Vjerovatno je ovo Dodiku i bio cilj, produbiti netrpeljivost, a naravno da ce se naci onih koji ce likovati sa jedne strane i onih koji ce se osjecati kao zrtva i dodatno radikalizirati sa druge strane. Minimalno nekoliko stotina tisuća pojedinačnih dodatno radikaliziranih slučajeva.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1060 of 2558 - 41.44%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 14:19 |
|
|
reformator je napisao/la: Ovo se moglo pametnije odraditi da je bilo volje nalogodavaca (vrha RSa), sakriti nekom ceradom, necim neprovidnim i pustit bageristu da odradi posao. A ne ovako snimanje iz sto uglova, dronovi, live stream etc i onda na naslovnim stranicam svih medija... Vjerovatno je ovo Dodiku i bio cilj, produbiti netrpeljivost, a naravno da ce se naci onih koji ce likovati sa jedne strane i onih koji ce se osjecati kao zrtva i dodatno radikalizirati sa druge strane. A i timing je indikativan, u vrijeme najvecih tenzija, non papera, kao i novog VPa govori da je ovo planirano i ciljano u svrhu antibosnjacke propagande, Tegeltija i ostatak politickog vrha Srba to potvrdjuju sa svojim tvitovima. Pa to je onda jedinstven primjer antibosnjačke propagande koju sami Bošnjaci bezrezervno podržavaju.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 14:20 |
|
|
reformator je napisao/la: Ovo se moglo pametnije odraditi da je bilo volje nalogodavaca (vrha RSa), sakriti nekom ceradom, necim neprovidnim i pustit bageristu da odradi posao. A ne ovako snimanje iz sto uglova, dronovi, live stream etc i onda na naslovnim stranicam svih medija... Vjerovatno je ovo Dodiku i bio cilj, produbiti netrpeljivost, a naravno da ce se naci onih koji ce likovati sa jedne strane i onih koji ce se osjecati kao zrtva i dodatno radikalizirati sa druge strane. A i timing je indikativan, u vrijeme najvecih tenzija, non papera, kao i novog VPa govori da je ovo planirano i ciljano u svrhu antibosnjacke propagande, Tegeltija i ostatak politickog vrha Srba to potvrdjuju sa svojim tvitovima. Jel vas neko tjerao da se radujete i pokažete kakvi ste Talibani? Šta je sad? Prošla radost pa vam krivo što ste po ko zna koji put otkrili svoje islamofašističko lice? Ne brini se, znali smo mi oduvjek ko ste i šta ste vi. Sve u svemu, nema crkve al nema ni babine djece i muža. Baba je ostala sama sa svojom ledinom a kad baba umre ostaće prazna kuća i ledina. Crkvu ćemo mi opet napraviti, vrlo brzo, još bolju i dražu srpskom narodu. Napravićemo simbol srpske pobjede i muslimanskog zla. A babina kuća će vjerčno ostati pusta i jednog dana prepravljana u Muzej islamofašizma.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 14:22 |
|
|
reformator je napisao/la: Hagresor je napisao/la:
Iks brte. Srbi su krivi što se muslimani naslađuju i žele rušenje crkve zavesti kao nacionalni praznik. Ta kud bi muslimani bili odgovorni za vlastito ponašanje… jebote otkud vas više vade da mi je znat
Mislis da bi se ovo ikad moglo odraditi bez aminovanja Dodika i Pravoslavnog rukovodstva? Sa samim cinom rusenja Bosnjaci nemaju apsolutno nista, odobren od vrha RSa, Pravoslavna kompanija, Pravoslavni bager i Pravoslavni bagerista na teritoriji RSa. Znaci moglo je biti 100 presuda bilo kakvih sudova na planeti, da nije bilo vaseg amina i organizacije nikad se to ne bi provelo u djelo. Evo pokušat ću sporije pisat. Daklem, da rezimiramo. Srbi/Dodik su krivi zato što muslimani orgijaju nad činom rušenja crkve i žele taj čin trajno obilježavati kao muslimanski nacionalni blagdan?
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 14:22 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: Hagresor je napisao/la: Ako si se naslađivao “našem porazu” onda je to “zanimljivo”. Hagnostičari kao takvi su ti inače slabo zainteresirani za kako ih ti odmilja zoveš “crkvurine”. Dakle ili si ćudo hagnostike ili te hodža slabo opremio za tukijanje na kjafirskom sajtu. Cijenim da je ovo drugo. Ali moram te i pohvaliti. Dugo si izdurao hagnostičku gimnastiku, ali ovo je izgleda jednostavno bilo neodoljivo.
Uh ja miline gledati kako me pokušavaš uvaliti u religijski tor. Ah opet ponavljam ljepota mi je vidjeti da je srušena crkva jer je bila BEZPRAVNO izgrađena i vi ste se kleli da NEĆE biti srušena, a SRUŠENA je. Još kad uzmeš u obzir koliko vama srbima znači crkva, iako opet ponavljam slabo praktijete religiju, psujete boga na svakom koraku, vaše "svece" psujete, svetu nedjelju itd. Sve u svemu ja sam u vašim očima musliman i neka sam, boli me qurac za mišljenje vas debila. Maloprije si napisao da si za građansku državu ali bez nas. Koga to "nas" i po čemu se to "mi" razlikujemo od vas?
|
|
Vrh |
|
|
Paulaner
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 14:26 |
|
|
koko2017 prije 18 minuta Sad pokrenuti zahtjev da srpska pravoslavna crkva nani Fati isplati nezakonsko korištenje zemljišta u trajanju od 25 godina, da nam nana Fata fino proživi ovo što joj je ostalo od života aBd.
|
|
Vrh |
|
|
IvanIS
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 14:40 |
|
|
Dacemo joj 25 kila cvaraka i slanine, za svaku godinu po kilu.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 15:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Graničar18 je napisao/la: HusoBaznijek je napisao/la: Opet ne vidiš poentu priče, radujem se jer ste zatucani idioti, nabili ste crkvurinu ženi u dvorište ZNAJUĆI da niste u posjedu zemljišta. Kurčili se kako niko tu crkvu neće sklonuti i na kraju šta bi? Kontaš li sad? Veselit ću se vazda i to s razlogom. Meni je najbitnije da ti i tvoji krezavi saplemenici vidite poentu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
reformator
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 15:13 |
|
|
Hagresor je napisao/la: reformator je napisao/la:
Mislis da bi se ovo ikad moglo odraditi bez aminovanja Dodika i Pravoslavnog rukovodstva? Sa samim cinom rusenja Bosnjaci nemaju apsolutno nista, odobren od vrha RSa, Pravoslavna kompanija, Pravoslavni bager i Pravoslavni bagerista na teritoriji RSa. Znaci moglo je biti 100 presuda bilo kakvih sudova na planeti, da nije bilo vaseg amina i organizacije nikad se to ne bi provelo u djelo.
Evo pokušat ću sporije pisat. Daklem, da rezimiramo. Srbi/Dodik su krivi zato što muslimani orgijaju nad činom rušenja crkve i žele taj čin trajno obilježavati kao muslimanski nacionalni blagdan? Ajde da probam i ja malo sporije pisati a i ti, citaj sporije, po mozda se i razumimo. Pravoslavci su krivi, jer su prvobitno pobili i protjerali sve nesrpsko sa teritorije koja se danas naziva rs, unistili sve sto asocira na prisustvo Bosnjackog naroda na toj teritoriji, oteli zeni zemlju i pobili joj 20 clanova obitelji. Da bi nakon toga napravili crkvu na njenoj zemlji, u mjestu gdje nikad nije bilo Pravoslavnog stanovnistva. Nakon toga 25 godina odbijali da uklone nelegalno sagradjen objekat na tudjem zemljistu, prijetili i zagoracavali zivot istoj toj gospodji. Da bi nakon sve pravne borbe i presude suda za ljudska prava ipak popustili (ili odlucili da im to odgovara ili bili pritisnuti od zapada) te odradili to na jedan nesenzitivan nacin pred desetinama kamera, dronova ( cime pokazuju da im uopste nije stalo do tog objekta i odsustvo postovanja prema njemu, vec do slike koju salju prema svom narodu van konteksta, s kojom ce siriti propagandu). Zbog samog senzibiliteta ovoga cina, samo izvodjenje radova se moralo odraditi u privatnosti a to se lako moglo organizovati. Npr da policija organizuje perimetar 1 km zabrane prilaska a drakonske kazne za snimanje i fotografisanje, mozda i vizuelna blokada kao sto je cerada plast ili nesto slicno. Ili eventualno premjestanje ciglu po ciglu. Da je tako bilo, imali bi jednu vijest. Crkva uklonjena iz dvorista Fate Orlovic i to je to. bila bi slika prije i poslije bez crkve. Ovako se sire slike rusenja iz svih uglova i prezentuje masi van konteksta kao neko stratiste Pravoslavnog naroda etc... Sto znaci da je sam cin uklanjanja, koji je apsolutno bio pod kontrolom rs (izdvojeno 70k za to), uradjen na ne bas najsretniji nacin i za sta vi snosite punu odgovornost. Bosnjaci (u velikoj vecini) jedino sto slave je pobjeda pravde za zenu koja je toliko izgubila i nakon toga vodila pravni rat za svoje imanje te uspjela na kraju docekati pravdu. Nebitno je jel to bila crkva ili kuca ili opstina, ako je nelegalno mora biti uklonjeno, jer u suprotnom kakvu poruku saljemo stranim investitorima i generalno zapadu? Da ti sutra neko moze oduzeti imovinu po svom licnom nahodjenju a da si ti pravno i na svaki drugi nacin bespomocan.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 15:24 |
|
|
reformator je napisao/la: Hagresor je napisao/la: Evo pokušat ću sporije pisat. Daklem, da rezimiramo. Srbi/Dodik su krivi zato što muslimani orgijaju nad činom rušenja crkve i žele taj čin trajno obilježavati kao muslimanski nacionalni blagdan?
Ajde da probam i ja malo sporije pisati a i ti, citaj sporije, po mozda se i razumimo. Pravoslavci su krivi, jer su prvobitno pobili i protjerali sve nesrpsko sa teritorije koja se danas naziva rs, unistili sve sto asocira na prisustvo Bosnjackog naroda na toj teritoriji, oteli zeni zemlju i pobili joj 20 clanova obitelji. Da bi nakon toga napravili crkvu na njenoj zemlji, u mjestu gdje nikad nije bilo Pravoslavnog stanovnistva. Nakon toga 25 godina odbijali da uklone nelegalno sagradjen objekat na tudjem zemljistu, prijetili i zagoracavali zivot istoj toj gospodji. Da bi nakon sve pravne borbe i presude suda za ljudska prava ipak popustili (ili odlucili da im to odgovara ili bili pritisnuti od zapada) te odradili to na jedan nesenzitivan nacin pred desetinama kamera, dronova ( cime pokazuju da im uopste nije stalo do tog objekta i odsustvo postovanja prema njemu, vec do slike koju salju prema svom narodu van konteksta, s kojom ce siriti propagandu). Zbog samog senzibiliteta ovoga cina, samo izvodjenje radova se moralo odraditi u privatnosti a to se lako moglo organizovati. Npr da policija organizuje perimetar 1 km zabrane prilaska a drakonske kazne za snimanje i fotografisanje, mozda i vizuelna blokada kao sto je cerada plast ili nesto slicno. Ili eventualno premjestanje ciglu po ciglu. Da je tako bilo, imali bi jednu vijest. Crkva uklonjena iz dvorista Fate Orlovic i to je to. bila bi slika prije i poslije bez crkve. Ovako se sire slike rusenja iz svih uglova i prezentuje masi van konteksta kao neko stratiste Pravoslavnog naroda etc... Sto znaci da je sam cin uklanjanja, koji je apsolutno bio pod kontrolom rs (izdvojeno 70k za to), uradjen na ne bas najsretniji nacin i za sta vi snosite punu odgovornost. Bosnjaci (u velikoj vecini) jedino sto slave je pobjeda pravde za zenu koja je toliko izgubila i nakon toga vodila pravni rat za svoje imanje te uspjela na kraju docekati pravdu. Nebitno je jel to bila crkva ili kuca ili opstina, ako je nelegalno mora biti uklonjeno, jer u suprotnom kakvu poruku saljemo stranim investitorima i generalno zapadu? Da ti sutra neko moze oduzeti imovinu po svom licnom nahodjenju a da si ti pravno i na svaki drugi nacin bespomocan. Ljudi po 30-40 godina čekaju na pravdu i razrješenje imovinsko pravnih odnosa. Neki je nikad ni ne dočekaju. Po čemu je onda ova crkva bitna i zašto njeno rušenje muslimani žele pretvoriti u praznik? Hoće li bit praznik državljanima tzv Bejha islamske vjere svaki put kad se sruši nelegalno izgrađen objekt? Napisao si mi sve osim onog što sam te pitao.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|