|
|
Stranica: 20/24.
|
[ 578 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 19:42 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6357 Lokacija: Izvan sebe
|
Ako ima kakvo brdo u blizini koje dominira i na koje fata barem iz jednog pravca moze baciti pogled, treba napraviti impresivan kriz i nocu ga dobro osvjetliti.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
IvanIS
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 19:46 |
|
|
Tu moramo vas da kopiramo. Nije na odmet i verzija kao ovaj na Humu.
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 19:50 |
|
|
reformator je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ne. To znači da smo vam izbili posljedni argument iz ruku kojim ste mahali godinama. Sad nam se možete samo napušti kurca. Na svaki vaš budući zahtjev dobićete - mrš u PM.
Namjerno necu da ti odgovorim jer vidim da si zatrovan mrznjom, ali evo da se malo spustim na tvoj nivo. Da li shvatate kakav je vas PR u svijetu ? Jesi li ikad izasao iz tog balvangrada u kojem zivis i malo otisao po drugim zemljama? Glavna asocijacija za Srbe je zlocin, genocid (za one sto uopste poznaju ove krajeve) osim u radikalnim desnicarskim krugovima, koji slusaju "remove kebab", "sve dzamije u oblake lete" i ostale produkte vase neprikrivene mrznje prema muslimanima iz 90tih. Vi ste postali idol far right radikala, i jedini ste proveli u djelo ono sto oni prizeljkuju. Znaci vi ste zajedno sa rs utjelovljenje radikalne desnice, jedino na planeti, oni vam se dive. Uz mozda ISIL i neka africka plemena ako cemo gledati stepen brutalnosti i anticivilizacijskog djelovanja. Radikalna desnica nema politicku moc niti ce je ikad imati. Oni sto je podrzavaju su edgy tinejdzeri, inceli koji zive u maminom podrumu sa 40 godina i ostala socijalno izolovana neobrazovana bagra koja luta bespucima interneta. Svaka odluka koju donese zapadni svijet koji je pro liberalno, pro civilizacijski orijentisan ce morati biti ispostovana u toj vasoj tvorevini. Jedino sto mozete raditi je napraviti ovakav cirkus sa bagerom pa sebe predstavljati za zrtvu, ali polako ide 9. Januar, ide entitetsko glasanje te koncem i taj tzv rs kojeg civilizovani svijet nikad nece prihvatiti osim kao privremeno moranje kako bi se zaustavio rat i daljnje krvoprolice. Mi imamo Sarajevo, ambasade, predstavnistva multimilionskih kompanija, drzavne institucije, ekonomsku kicmu Bosne, samo Sarajevo ima bdp ko citav rs. Odlican PR u svijetu kao multi kulti najliberalniji muslimani svijeta koji su prezivjeli genocid i koji strance odvedu do crkve jedne druge, sinagoge pa onda uz pratnju halal krscana na rakiju , te im pokazemo kakva zvjerstva ste pocinili. Niste u situaciji da prijetite niti da uradite nista osim da se privremeno dicite Isil-like tvorevinom, i naravno, da uz negodovanje, kmecanje i propagandu provodite odluke zapada. Rs postoji duže o Kraljevine SHS i 20 godina kraće od SFRJ. Da je Zapad želio da je ukida učinio bi to 97, 98 u roku od jednog dana. To što ti prognoziras može da se obistini, ali nije realno da se obistini. O ukidanju entitetskog glasanja govori se deset godina, ali se na tom planu ništa ne dešava. Imidž u inostranstvu je potpuno irelevantan za donošenje političkih odluka. Niko ne donosi važne odluke na političkom planu na osnovu simpatija ili moralnih načela. I još nešto, eventualnim nestankom RS neće nestati Srbi. Taj problem ne može vam riješiti Zapad.
|
|
Vrh |
|
|
IvanIS
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 19:58 |
|
|
Bravo, sve receno fino i jasno, ali bosnje zive u oblacima sto bi Cola rekao.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 19:59 |
|
|
BBC je napisao/la: Probudili su srpski inat. Citat: "Svi ćemo zajedno izgraditi novi hram koji će vaskrsnuti na ljubavi, jedinstvu i ponosu srpskog naroda i koji niko neće moći srušiti", poručio je bratunački načelnik i dodao da ga posebno raduje činjenica da se nakon subotnjeg događaja u Konjević Polju javio veliki broj ljudi koji žele da poklone svoje zemljište za gradnju hrama na novoj lokaciji, ali i da pomognu na svaki drugi način. Najvjerovatnije gradiće crkvu daleko od Konjević Polja da ne bi vređala povratnike. Navodno u centru Bratunca novu crkvu praviće,iako ima nekih 7 - 8 srpskih porodica u Konjević Polju. Od sad će oni morati na službu/misu upaliti auto pa jedno 20 tak kilometara do prve crkve y Bratuncu.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:11 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2021, 00:26 Postovi: 2467 Lokacija: Sarajevo
|
Kokarde pamte i prijete Ne znam sta cekate pokusajte nesto?? Samo sumnjam da imate vise djenerala sto su spremni da pelene iza resetaka nose Albanci vam na bivsoj teritoriji popalise bogomolje i sta ste napravili? Mitomani i pavijani jovana deretica
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:13 |
|
|
Burbon je napisao/la: Mada o SPC mislim sve najgore jeza te prođe kao kršćanina kad vidiš da netko dira u križ i ruši crkvu. Tocno se vidi da ta baba uživa u rušenju kršćanske bogomolje. Pamtite srbi pa vratite. Juče je nane popila najslađu kafu KONJEVIĆ-POLJE Nana Fata Orlović za "Avaz" dan nakon rušenja crkve: Poslije 30 godina jutros sam popila najslađu kafu u svojoj kući Nije ona meni smetala kao vjerski objekat, ali mi je smetala što je izgrađena bez dozvole i na tuđem imanju, rekla nam je nana Fata S. Smajlović 06.06.2021 12:20 Tekst se nastavlja ispod oglasa POGLEDAJTE ORIGINAL ČLANAK Nana Fata u razgovoru s našim novinarom Nana Fata u razgovoru s našim novinarom FOTO: AVAZ 1/4 Nana Fata u razgovoru s našim novinarom Foto: Avaz avaz 1/4 avaz Nana Fata u razgovoru s našim novinarom FOTO: AVAZ 2/4 Nana Fata u razgovoru s našim novinarom Foto: Avaz avaz 2/4 avaz Bujrum novinaru, pridruži se da s tobom i mojim kćerkama Hurijom Karić i Zlatkom Bašić, jutros nakon 30 godina popijem najslađu kafu u svojoj kući - kazala nam je s osmjehom raširenih ruku jutros Fata Orlović iz Konjević Polja kod Bratunca koja nas je primila u svoj dom. - Eto, sinko, nakon toliko godina pobijedi pravda. Kada sam jutros ustala i s terase moje kuće ugledala da nema crkve... Vidjela sam cijelo Konjević-Polje, pa čini mi se i cijeli svijet. Vidim magistralni put Sarajevo- Zvornik, a vidim da je moje imanje, gdje je bila crkva prostranije, ranije je nekako bilo skučeno, kao moje srce i duša - s raspoloženjem nam govori nana Fata. Kaže da nije mogla, a nije ni željela gledati kako jučer ruše crkvu. - Nije ona meni smetala kao vjerski objekat, ali mi je smetala što je izgrađena bez dozvole i na tuđem imanju. Da su je podigli 500 metara niže na srpskom zemljištu, ja bih se njoj divila. Ali, dušmani, nakon što pobiše toliki narod, navalili otimati i tuđu imovinu. Moja pravda je dokaz, da to više ne mogu- poručuje Fata. Na naše pitanje, šta planira raditi i na prostoru bivše crkve, Fata je uz uzdah i osmijeh rekla - svašta. - Prvo ću regulisati kanalizaciju koju su oštetile mašine prilikom rušenja crkve. Kada se zemlja slegne, očistiti sitno kamenje, koje je ostalo iza mašina, poravnati zemlju i na cijelom tom prostoru zasaditi lale i drugo cvijeće i tu, kada je lijep dan piti jutarnju kafu, neka svi gledaju kako uživam u pravdi - prkosno kazuje Fata. Mjesto gdje je bila crkva Mjesto gdje je bila crkva FOTO: S. SMAJLOVIĆ 1/2 Mjesto gdje je bila crkva Foto: S. Smajlović avaz 1/2 avaz Mjesto gdje je bila crkva FOTO: S. SMAJLOVIĆ 2/2 Mjesto gdje je bila crkva Foto: S. Smajlović avaz 2/2 avaz A, drugo, kaže, ako je zdravlje posluži, iduće godine planira ići na hadž. - To je moja i želja, moje djece - kaže nana Fata. Veli da je ona već obavila jedan hadž, u borbi za pravdu i što je sačuvala svoje imanje, uprkos dušmanima, koji su je optuživali da uzela milion maraka. https://avaz.ba/vijesti/bih/657057/nana ... vojoj-kuci
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:18 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Kokarde pamte i prijete Ne znam sta cekate pokusajte nesto?? Samo sumnjam da imate vise djenerala sto su spremni da pelene iza resetaka nose Albanci vam na bivsoj teritoriji popalise bogomolje i sta ste napravili? Mitomani i pavijani jovana deretica 23% to uvijek trebaš da imaš na umu.Tih 23% nabijeno u kotlinama i kanjonima. Rale je odradio više nego uspješno mnoge stvari. Ovo je prvi put u istoriji da smo vam pomakli granicu Srbije 2 - 3km od Baščaršije.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:19 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39347 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Dušmani, dušmani, dušmani... Eto i Fata prizna da je u blizini srpsko zemljište, tu treba praviti novu crkvu. Stvarno ste amateri s ovim kiksom, hodže i IZ su politički daleko lukaviji od SPC i KC.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
IvanIS
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:23 |
|
|
Naprotiv, sad ce uzivati u pogledu na novu i vecu crkvu.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:32 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: ObjektivnaPublika je napisao/la: Kokarde pamte i prijete Ne znam sta cekate pokusajte nesto?? Samo sumnjam da imate vise djenerala sto su spremni da pelene iza resetaka nose Albanci vam na bivsoj teritoriji popalise bogomolje i sta ste napravili? Mitomani i pavijani jovana deretica 23% to uvijek trebaš da imaš na umu.Tih 23% nabijeno u kotlinama i kanjonima. Rale je odradio više nego uspješno mnoge stvari. Ovo je prvi put u istoriji da smo vam pomakli granicu Srbije 2 - 3km od Baščaršije. Gdje se nalaze granicni prijelazi u BiH ? Lp
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:38 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: 23% to uvijek trebaš da imaš na umu. Tih 23% nabijeno u kotlinama i kanjonima. Rale je odradio više nego uspješno mnoge stvari. Ovo je prvi put u istoriji da smo vam pomakli granicu Srbije 2 - 3km od Baščaršije. Gdje se nalaze granicni prijelazi u BiH ? Lp Nalaze se uglavnom tamo gdje nema Bošnjaka.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:39 |
|
|
Multietni drzava nemam problema u vezi toga
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:40 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Gdje se nalaze granicni prijelazi u BiH ? Lp Kod Srba i Hrvata...kod plinovoda i hidroelektrana Lep otpozdrav
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:42 |
|
|
Svakako lijep pozdrav svim narodima unutar granica BiH, a i komsijama
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:44 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la: Svakako lijep pozdrav svim narodima unutar granica BiH, a i komsijama hvala, lijep pozdrav i vjerskoj zajednici
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:54 |
|
|
Želim sa malim zakašnjenjem da se osvrnem na ovaj nemili događaj. Žao mi je što je do njega moralo doći jer rušiti bogomolje svakako nije civilizacijski čin, iako smo mi tražili da bude premještena vlasti u RS su procjenile da je ovo nnajbolji način. Svakako želim da pozdravim izvršenje ove presude i vlasti u RS-u. Ovo je, dakako, mali ali igurno značajan put ka priznanju i pomirenju i sa te strane želim da se zahvalim gospodinu predsjedniku Miloradu Dodiku. Sad kad je moderacija prestala da čita, jeste vidjeli kako zvonik pade ko svijeća haha?
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 20:55 |
|
|
Vidi vjernika na baterije jesu se nabrijali hahahah. Misu u životu nisu vidjeli, psuju Boga na svakom koraku i onda nešto seru o vjeri.
_________________ Britanski dnevni list “Manchester Guardian” od 03. kolovoza 1914. donio je: “Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio.”
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 21:01 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Želim sa malim zakašnjenjem da se osvrnem na ovaj nemili događaj. Žao mi je što je do njega moralo doći jer rušiti bogomolje svakako nije civilizacijski čin, iako smo mi tražili da bude premještena vlasti u RS su procjenile da je ovo nnajbolji način. Svakako želim da pozdravim izvršenje ove presude i vlasti u RS-u. Ovo je, dakako, mali ali igurno značajan put ka priznanju i pomirenju i sa te strane želim da se zahvalim gospodinu predsjedniku Miloradu Dodiku. Sad kad je moderacija prestala da čita, jeste vidjeli kako zvonik pade ko svijeća haha?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 21:03 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Znaš Mujo, asociraš me na Nasera Orića na onim videima kad se hvali i uživa. Pa helikopterom ode položiti 2 preostala razreda srednje škole u Tuzlu i masa vas pod zemljom završila.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 21:03 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
BBC je napisao/la: Ovo ćemo ponavljati dok svi ne zapamte.
Svim nasim drugarcicima hagnosticima, ateistima, bogumilima iz crkve bosnske, uskliknimo s ljubavlju...........TEKBIR>>>>>>ALAHU EGBER>>>>>BAM, BAM u crkveni zvonik.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 21:04 |
|
|
Ponavljanje gradiva. Treba učiti.
[/quote]
[/quote]
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 21:08 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
BBC na zadaci, kontinuiranog sirenja mrznje medju narodima i narodnostima Bosne ponosne.
Moja zadaca je zavrsena BiH vise nema.....3 strane razdvojene do kijameta. Stipe Mesic, mi moze pozaviditi.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 21:11 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Želim sa malim zakašnjenjem da se osvrnem na ovaj nemili događaj. Žao mi je što je do njega moralo doći jer rušiti bogomolje svakako nije civilizacijski čin, iako smo mi tražili da bude premještena vlasti u RS su procjenile da je ovo nnajbolji način. Svakako želim da pozdravim izvršenje ove presude i vlasti u RS-u. Ovo je, dakako, mali ali igurno značajan put ka priznanju i pomirenju i sa te strane želim da se zahvalim gospodinu predsjedniku Miloradu Dodiku. Sad kad je moderacija prestala da čita, jeste vidjeli kako zvonik pade ko svijeća haha?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Fata i crkva Postano: 07 lip 2021, 21:13 |
|
|
Jel završila Premier liga ? Da ne bude mrtvih muslimana.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|