HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 kol 2026, 02:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 654 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Formira se novo plinsko poduzeće u američkom vlasništvu, BH Gas izbačen
PostPostano: 28 ožu 2026, 14:53 

daramo je napisao/la:
Pa i Konzum ima sjedište u Sarajevu, kao i Unicredit banka i većina firmi iz Hrvatske koje posluju na prostoru FBiH.
Znači vi bi da firma iz SAD-a ima sjedište u Mostaru dok firme iz Hrvatske imaju u Sarajevu?

Muslimani sve slave kao pobjedu pa i to što su plinovod besplatno prepisali stranom vlasniku i praktično ugasili svoj BH Gas.

Uputite me svi gdje muslimani ovo slave kao pobjedu. Realno da smo jedni i drugi izgubili prije svega zbog muslimanske gluposti kojima je jedina politika da oštete drugog.

Vrh

Naslov: Re: Formira se novo plinsko poduzeće u američkom vlasništvu, BH Gas izbačen
PostPostano: 28 ožu 2026, 14:59 

Dominikator je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Pa i Konzum ima sjedište u Sarajevu, kao i Unicredit banka i većina firmi iz Hrvatske koje posluju na prostoru FBiH.
Znači vi bi da firma iz SAD-a ima sjedište u Mostaru dok firme iz Hrvatske imaju u Sarajevu?

Muslimani sve slave kao pobjedu pa i to što su plinovod besplatno prepisali stranom vlasniku i praktično ugasili svoj BH Gas.

Uputite me svi gdje muslimani ovo slave kao pobjedu. Realno da smo jedni i drugi izgubili prije svega zbog muslimanske gluposti kojima je jedina politika da oštete drugog.

Tako funkcioniše Bošnjački inat, jbg. :neznam
Vidio si Zijada kralja - 50 miliona EUR uložila je Hrvatska da se otvori prijelaz Gradiška - on blokirao :klanjam .

†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.
Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 15:04 

Normalno, izgubila i BiH, ali prije svega FBiH, pa samim time i Hrvati i Bošnjaci.
Odlična taktika SAD-a, zavadi pa vladaj, prvo su progurali zakon kroz parlament FBiH, nahuškali Trojku i Bošnjake da preglasaju Hrvate, onda da smire Hrvatsku i da pristane na priključenje plinovoda sa svoje strane ponudili da američka firma preuzme posao.
Vrhunski odigrano od strane SAD-a, ne vladaju bez razloga svijetom, kao da je problem preveslati zavađena balkanska plemena.
Na isti način su kupovali i zemlju od američkih domorodaca.

slika

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 15:08 

sejdo.komsoglu je napisao/la:

Vidio si Zijada kralja - 50 miliona EUR uložila je Hrvatska da se otvori prijelaz Gradiška - on blokirao :klanjam .

Da bi danas vidili da i oni gube. Dobro je rekao srbin vizantijac sa ovog foruma da su bošnjaci samo glavobolja. Narod sa posebnim potrebama.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 15:17 

Nemoj tako Bošnjo1993 je sretan sa svojim ogledalcem i perlama u šeher Sarajvu, još kad dođe agent za domorodačka pitanja u hambasadu, kud ćeš više sreće.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 15:26 

Zijad samo radi ono što žele bosanski muslimani. Na svakoj vijesti u vezi tog graničnog prijelaza, ja sam vidio samo komentare odobravanja.

1652 of 2558 - 64.58%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 15:36 

Nagradno pitanje za 50 centi.

Zija se samoinicijativno tamo zdesio, ili je poslan?

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 15:42 

Naša Kvačica je napisao/la:

Zijad samo radi ono što žele bosanski muslimani. Na svakoj vijesti u vezi tog graničnog prijelaza, ja sam vidio samo komentare odobravanja.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/bh- ... /260312046

Bio je jedan članak gdje pričaju o gubicima ali inat im ne da da priznaju pogrešku.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 16:07 

Opcija da hrvati imaju svoje poduzeće je uvijek bila slaba.

Plin nije općekorišten resurs kao električna energija i telekomunikacijske usluge, da svatko mora imati svoju.

Ovisi o broju potrošača koji je ograničen, još i više tamo gdje nema mreže, a u većinski hrvatskim mjestima ni nema.

To je dobrodošao resurs kao alternativa, ali mislim da za nas hrvate općenito, to treba biti samo opcija, nikako nekakav glavni energent. I EU sve više traži alternativne izvore energije. Po meni je za europljane bolja i nuklearna energija, jer svaki puta kada kupujemo tzv. fosilna goriva dajemo sredstva nekakvim trećim zemljama, često diktatorskim režimima, i društvima koji imaju potpuno drugačiju ideologiju od naše.

Amerikanci se naravno neće ograničiti na samo jednu sredinu, oni će raširiti svoje pipke i uskoro uvesti monopol, kada budu prisilili EU da sankcionira promet ruskog plina.

U toj situaciji cijena će biti što amerikanac kaže, a on neće reći dobro ni za koga ovdje u BiH, tako da ne treba previše postati ovisan o tom energentu.

Spriječili smo da se muslimansko poduzeće BH Gas širi po našim sredinama i to je važno kao pitanje principa. Dalje se ne trebamo previše zanositi s mogućnostima ovog energenta, cjenovnik je u tuđim rukama.

Kabiri može dobiti bolju cijenu nego mi, čovjek je židovski biznismen sa ozbiljnim svjetskim vezama.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 16:45 

potocnj je napisao/la:
Opcija da hrvati imaju svoje poduzeće je uvijek bila slaba.

Plin nije općekorišten resurs kao električna energija i telekomunikacijske usluge, da svatko mora imati svoju.

Ovisi o broju potrošača koji je ograničen, još i više tamo gdje nema mreže, a u većinski hrvatskim mjestima ni nema.

To je dobrodošao resurs kao alternativa, ali mislim da za nas hrvate općenito, to treba biti samo opcija, nikako nekakav glavni energent. I EU sve više traži alternativne izvore energije. Po meni je za europljane bolja i nuklearna energija, jer svaki puta kada kupujemo tzv. fosilna goriva dajemo sredstva nekakvim trećim zemljama, često diktatorskim režimima, i društvima koji imaju potpuno drugačiju ideologiju od naše.

Amerikanci se naravno neće ograničiti na samo jednu sredinu, oni će raširiti svoje pipke i uskoro uvesti monopol, kada budu prisilili EU da sankcionira promet ruskog plina.

U toj situaciji cijena će biti što amerikanac kaže, a on neće reći dobro ni za koga ovdje u BiH, tako da ne treba previše postati ovisan o tom energentu.

Spriječili smo da se muslimansko poduzeće BH Gas širi po našim sredinama i to je važno kao pitanje principa. Dalje se ne trebamo previše zanositi s mogućnostima ovog energenta, cjenovnik je u tuđim rukama.

Kabiri može dobiti bolju cijenu nego mi, čovjek je židovski biznismen sa ozbiljnim svjetskim vezama.

Zar nije bila početna komunikacija vrha hdz-a da je ovo pitanje vitalni nacionalni interes i da predstavništvo mora biti u mostaru?

Priča o širenju BH gasa po našim sredinama klasična priča o babarogama i plašenju što je potpuno nerelevantna stvar

Poraz i gotovo, izbačeni smo iz kombinacije i život ide dalje

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 17:37 

EroLogija je napisao/la:

Zar nije bila početna komunikacija vrha hdz-a da je ovo pitanje vitalni nacionalni interes i da predstavništvo mora biti u mostaru?

Priča o širenju BH gasa po našim sredinama klasična priča o babarogama i plašenju što je potpuno nerelevantna stvar

Poraz i gotovo, izbačeni smo iz kombinacije i život ide dalje

Izbačeni su i bošnjaci.

Kabiri ima veći utjecaj na to novo američko poduzeće nego ikoji musliman iz Bosne.

Možeš to gledati kao poraz ako hoćeš, ali bar smo prakticirali taktiku međusobnog uništenja:
- muslimani uništili naše šanse za svoje poduzeće,
- mi njima uništili njihovo poduzeće.

Stvar je u tome što mi od tih plinskih institucija nismo imali ništa a oni nešto imaju. Dok ih konkurencija ne pomete.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 19:03 

To je ona poznata, glavno da susjedu crkne krava.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 19:31 

Ja ipak smatram Muslimane daleko većim gubitnicima (85:15).

-Oni već posjeduju svoje plinsko poduzeće, koje je imalo usvojen zakon,
da može biti investitor. Ostali su naknadno bez posla!
- Oni su daleko veći potrošači, jer već koriste plin, dok smo mi na samom početku.
- Oni će imati dvije plinske elektrane, koje će trošiti ogromni plin, dok će
kod nas PE zna se čija biti. Dakle ni tu ne možemo po potrošnji nikako konkurirati.
- Oni će izgubiti monopol na uvoz, kojeg sada ima Energoinvest, dok mi nemamo
ni poduzeće.
- Oni će preko ovog izgubiti i SA aerodrom koji donosi značajne dobitke, dok mostarski
decenijama donosi samo gubitke a dobiva isto šansu za razvoj.
- Mi ćemo kroz ovakav stav Hrvatske prema plinovodu, nadam se dobiti neke političke
bonuse, oni neće dobiti ništa, što se vidi kako ih se kroz izmjene zakona izbacilo iz biznisa.
Muslimani su politički značajno oslabljeni i zaobilazi ih se gdje se može.
- Mi gubimo time što taj plinovod ide kroz većinski hrvatska područja, gdje neće biti
nikakve naknade za površine koje su u javnom vlasništvu, osim privatnog.
Ali ipak, to je politički i strateški bonus za RH i Hrvate u BiH: Hrvatska postaje ključni "ulaz" za plin
u regiju (LNG Krk + interkonekcija), što jača energetsku poziciju u EU i savezništvo s SAD-om. U
BiH Hrvati dobivaju veći utjecaj na novu infrastrukturu. Muslimane ekonomski vežemo za Hrvatsku.
Pa i RS koji će za dvije godine isto morati uvoziti plin preko Hrvatske.
No i mi plaćamo "Dayton trošarinu", kao i ostali.
- Mi gubimo što Mostar nije odabran kao sjedište firme investora, tu se jeste Muslimanima
pogodovalo.

Sve u svemu, komšije imaju debelih razloga da budu nezadovoljni, jer je ipak ovdje riječ o
milijardama kroz slijedeće decenije. Oni su već u plinskom biznisu i zakinuti su, što se da
primjetiti po broju kritičnih članaka koji se u njihovom medijima u zadnje vrijeme objavljuju.
A koliko su tek nevozni, vidjelo se po reakcijama na Novomostarca koje već sklapa dogovore
da bude glavni uvoznik. Trojka je morala "platiti" što je došla na vlast. Vjerojatno dobiju i
podršku da ostanu, jer posao je tek otpočeo. Bakir i ekipa ne smiju otvoreno da kritiziraju,
da ne navuku na sebe bijes. :-)
Odnos buduće potrošnje odgovara odnosu gore navedenog gubitka.
Naših 15% gubitka ćemo prebaciti na Hrvatsku, da u EU i SAD, ojača naš
politički položaj. To je jednostavno tako. Ovo je za nas ipak dosta solidan rezultat,
s obzirom kako je prvobitno mogao biti.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 20:14 

Da, može se i tako gledati. Mi gubimo nešto što nismo ni imali, a muslimani su izgubili poziciju koju su ranije imali.

1652 of 2558 - 64.58%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 20:33 

Muslimansko Bratstvo sa Seja N se pita, što za 2ipo godine kada više ne bude Donalda?

“Ovako zamišljena Južna plinska interkonekcija je neostvariva”

“Jer, izgradnja tog plinovoda trajat će godinama!

Šta kada politički sponzor siđe sa scene?!

Ako je aktuelni izmijenjeni zakon o ovom strateškom energetskom projektu napravljen uz demonstraciju bahatosti HDZ-a Dragana Čovića, kada je iz svakog papirića siledžijski izbačen BH Gas, koji jedini - i prema stavovima Američke ambasade u Sarajevu - može realizirati ovaj projekat u BiH, šta je garancija da se u skorije vrijeme neće desiti slično?!”

https://politicki.ba/politika/ovako-zamisljena-juzna-plinska-interkonekcija-je-neostvariva/98217

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 20:51 

Izgleda da je hrvatski politički maksimum gnjaviti jebivjetre na granici.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 21:09 

"Šta kada...". Sandžaklije odavno nitko ništa ne pita. :zubati

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2026, 21:11 

Naša Kvačica je napisao/la:
Da, može se i tako gledati. Mi gubimo nešto što nismo ni imali, a muslimani su izgubili poziciju koju su ranije imali.

Možda budu morali dati i Telecom. :zubati

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2026, 00:06 

Puno toga još ne znamo. To poduzeće je za sada fiktivno sa 0 zaposlenih. BH Gas ima oko 50 zaposlenih, a Južna interkonekcija je veći plinovod i imat će vrlo vjerojatno više od toga. Što sprječava tu kompaniju da izgradi zgradu u Mostaru, ili barem odvojeni ured za 50% zaposlenika?

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2026, 01:14 

Ne kuzim zasto su Hrvati na gubitku, jedini gubitnici su HDZ uhljebi, ili netko misli da bi u kompaniji u Mostaru posao dobili nestranacki strucnjaci i slicno.

Amerikanci su igrali i igraju za sebe, i jednostavno su uradili po svome. Tu se ne pita nitko drugi, a ako smo uspjeli sprijeciti muslimansku politiku da ona gospodari projektom preko BH Gas, onda je nesto i uradjeno. Sve dalje je na amerikancima.

Inace jos jedan podsjetnik sto si i tko si u tom slobodnom zapadnom drustvu. Ne zanosite se, globalizmu si samo mali poslusnik.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2026, 09:00 

crni_bombarder je napisao/la:
Ne kuzim zasto su Hrvati na gubitku, jedini gubitnici su HDZ uhljebi, ili netko misli da bi u kompaniji u Mostaru posao dobili nestranacki strucnjaci i slicno.

Amerikanci su igrali i igraju za sebe, i jednostavno su uradili po svome. Tu se ne pita nitko drugi, a ako smo uspjeli sprijeciti muslimansku politiku da ona gospodari projektom preko BH Gas, onda je nesto i uradjeno. Sve dalje je na amerikancima.

Inace jos jedan podsjetnik sto si i tko si u tom slobodnom zapadnom drustvu. Ne zanosite se, globalizmu si samo mali poslusnik.

Stranački uhljebi su i u BH Gasu.

I stranački uhljebi koje postavi HDZ ili neka druga vladajuća hrvatska opcija, su također hrvati, a u zemlji u kojoj je ekonomija otišla k vragu stranačka uhljebljenja u javni sektor su također način osiguranja opstanka naroda.

Zamisli da smo mi pošteni dok su bošnjaci i srbi svi nepošteni.

Oni primaju isključivo po stranačkom ključu bošnjake i srbe, ili ako baš moraju osigurati reprezentativnost svakog naroda zaposle muslimani halal hrvata a srbi srbiziranog "hrvata" koji se krsti sa tri prsta.

Što se dalje događa?

Mi biramo isključivo kandidata koji je bio bolji na intervjuu ili imao više iskustva na tim poslovima, ili što je već propisan kriterij, pa nama krenu dolaziti i viškovi kadrova koje muslimani i srbi ne mogu zaposliti kod sebe, ovi nestranački, ili kadrovi opozicije koja kod njih nema prolaznost.

Nakon 15-tak godina kod nas, i u institucijama koje su pripale hrvatima, pojavljuje se značajna zastupljenost i srba i bošnjaka, a kod srba i bošnjaka, u institucijama, isključivo bošnjaci i srbi zaposleni.

To naravno dovodi do smanjenja ukupnog broja hrvata jer nas manje ima posla, privatni sektor nije nešto konkurentan, pa to dovede do još većeg iseljavanja hrvata.

Tražiti da kod nas u BiH "prestane stranačko uhljebljivanje" je samo drugi način da kažeš da trebamo mi svoje institucije otvoriti dok svi ostali svoje zatvaraju za nas.

Iz perspektive najmanje brojnog naroda u BiH to bi bio izuzetno samoubilački potez.

Nije ovo Hrvatska pa da možeš tražiti i očekivati potpuno poštenje jer te neće netko drugi prevladati.

Naročito što mi, samostalno, ni nemožemo u državu uvesti nikakav vid poštenja.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2026, 09:35 

Avdo Av Av

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2026, 09:49 

Upozorenja: 1
Simpatičan je bio prelaz od likovanja do razočarenja, a onda ste to opet pretvorili u neku euforiju i našli način da nekako pretvorite u svoju pobjedu.
Ono, nije niko dobio, ipak smo mi dobili :zubati
Jest usarajvu, al Ameri kontrolišu, ha ja!

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2026, 09:59 

potocnj je napisao/la:

I stranački uhljebi koje postavi HDZ ili neka druga vladajuća hrvatska opcija, su također hrvati, a u zemlji u kojoj je ekonomija otišla k vragu stranačka uhljebljenja u javni sektor su također način osiguranja opstanka naroda.

Zamisli da smo mi pošteni dok su bošnjaci i srbi svi nepošteni.

Oni primaju isključivo po stranačkom ključu bošnjake i srbe, ili ako baš moraju osigurati reprezentativnost svakog naroda zaposle muslimani halal hrvata a srbi srbiziranog "hrvata" koji se krsti sa tri prsta.

Što se dalje događa?

Mi biramo isključivo kandidata koji je bio bolji na intervjuu ili imao više iskustva na tim poslovima, ili što je već propisan kriterij, pa nama krenu dolaziti i viškovi kadrova koje muslimani i srbi ne mogu zaposliti kod sebe, ovi nestranački, ili kadrovi opozicije koja kod njih nema prolaznost.

Nakon 15-tak godina kod nas, i u institucijama koje su pripale hrvatima, pojavljuje se značajna zastupljenost i srba i bošnjaka, a kod srba i bošnjaka, u institucijama, isključivo bošnjaci i srbi zaposleni.

Kada se kaže "najboljeg kandidata" misli se na najboljeg kandidata među Hrvatima. Od 12 kandidata Hrvata odbrati najboljeg. Ionako se ne glada na hrvatstvo. Kakvih je sve Juda i halalaca HDZ zaposlio to je za ne povjerovati.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2026, 10:26 

Nova mapa Južne interkonekcije (+ treći krak)

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 654 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 15 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: