|
|
Stranica: 2/9.
|
[ 206 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 16:27 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 7050 Lokacija: Izvan sebe
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Neki nebitan lik za kojeg prvi put čujem piše o udvaravanju Muslimanima. Boli nas Q hoće li Mujo biti u savezu sa Srbima. Sigurno je da s nama više neće. Naš strateški izbor je - samo Hrvat uz Hrvata i ništa drugo. Sigurno ima u krevetu neku muslimanku!
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
WordlyWiseman
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 16:28 |
|
|
|
Treba potvrdu ove izjave po hitno. A ovo za amere je točno na trump maga pokret ne možemo računati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 16:31 |
|
|
Ja ću vam iznijeti detalje događaja, a neću potvrditi ni negirati da se stvarno dogodilo to što ćete pročitati kao informaciju sa sastanka najviših državnih dužnosnika i njihovih izaslanika. Ostavit ćemo vama da ocjenite preko serije pitanja ispod te kratke “insajderske informacije” mogućnost zaključiti je li se to što sam naveo stvarno dogodilo, tko bi mogli biti sudionici i čija bi to politika mogla biti ili jest, ovisno o vašoj procjeni. ... Za kraj, ako ocjenjujete ovo što sam iznio neistinitim, fikcijom i svojevrsnim poticajnim javnim testom za ozbiljnije preispitivanje politika kojima svjedočimo svaki dan, u svemu i godinama unazad, volio bih da ova pitanja i ovo što sam iznio ostanu pri mislima i na umu svakome hrvatskom čovjeku kao signal za uzbunu i ozbiljno razmišljanje o ljudima kojima u međustranačkim borbama, svrstavanjima i i njihovom ponašanju na pozicijama na kojima se odlučuje o našoj sadašnjosti i budućnosti naše djece, ne zanemarujući stvarno djelovanje tih ljudi i propitkivanje rezultata njihovoga djelovanja. Naročito ako se radi o pitanjima koja se desetljećima ne rješavaju, kao pitanje statusa hrvatskog naroda u BiH. Pogotovo ako je istina ovo što sam iznio. Dok to ne doznamo od mogućih stvarnih sudionika, procjenite sami je li istina ili nije, pa se shodno tome i postavite prema svemu, ali – nemojte nikako izneseno i ovaj test odgovornosti zanemariti i smatrati igrom, iako vas se dnevno bombardira igrama u javnom i političkom prostoru. Nije sve igra. https://markoljubic.substack.com/p/hrva ... icki-rulet 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 17:07 |
|
|
daramo je napisao/la: HDZ
HDZ-ovac dakle priznaje da su Hrvati pod HDZ toliko slabi da su i Srbi i Bošnjaci jači. Po ovom Hrvatska samo može opstati ako se podčini muslimanima i bude islamski vazal. Ovo neki hrvatski Pašinjanin, briselski konjušar.
Ako si već toliko slab da ovisiš o Bošnjacima onda ne iritiraj Srbe. Dok vi skužite što je HDZ do tad će se zemlja već podijeliti za muslimansko-srpski dio. Ovaj je samo javno rekao što mnogi misle. No dobro, idemo dalje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
burpee
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 17:13 |
|
|
|
Što bi mogao biti muslimansko srpski deal? Šta će m dati s , a da to oni već nemaju.....? Pucajte!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 17:22 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Ja ću vam iznijeti detalje događaja, a neću potvrditi ni negirati da se stvarno dogodilo to što ćete pročitati kao informaciju sa sastanka najviših državnih dužnosnika i njihovih izaslanika. Ostavit ćemo vama da ocjenite preko serije pitanja ispod te kratke “insajderske informacije” mogućnost zaključiti je li se to što sam naveo stvarno dogodilo, tko bi mogli biti sudionici i čija bi to politika mogla biti ili jest, ovisno o vašoj procjeni. ... Za kraj, ako ocjenjujete ovo što sam iznio neistinitim, fikcijom i svojevrsnim poticajnim javnim testom za ozbiljnije preispitivanje politika kojima svjedočimo svaki dan, u svemu i godinama unazad, volio bih da ova pitanja i ovo što sam iznio ostanu pri mislima i na umu svakome hrvatskom čovjeku kao signal za uzbunu i ozbiljno razmišljanje o ljudima kojima u međustranačkim borbama, svrstavanjima i i njihovom ponašanju na pozicijama na kojima se odlučuje o našoj sadašnjosti i budućnosti naše djece, ne zanemarujući stvarno djelovanje tih ljudi i propitkivanje rezultata njihovoga djelovanja. Naročito ako se radi o pitanjima koja se desetljećima ne rješavaju, kao pitanje statusa hrvatskog naroda u BiH. Pogotovo ako je istina ovo što sam iznio. Dok to ne doznamo od mogućih stvarnih sudionika, procjenite sami je li istina ili nije, pa se shodno tome i postavite prema svemu, ali – nemojte nikako izneseno i ovaj test odgovornosti zanemariti i smatrati igrom, iako vas se dnevno bombardira igrama u javnom i političkom prostoru. Nije sve igra. https://markoljubic.substack.com/p/hrva ... icki-rulet  Sta je sad ovdi receno? Mozemo zakljucit ono sto znamo a to je da su HDZ gnjide.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tvigi 94
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 17:25 |
|
|
|
Evo npr Goražde bi mogli izdilati jer je Srbima potrebno Goražde kako bi imali punu prometnu komunikaciju istočne Bosne sa istočnom Hercegovinom, za uzvrat bi Srbi muslimanima dali možda Istočno Sarajevo i podebljati to zaleđe Sarajevu. Onda npr ako bi muslimani totalno Srbima prepustili Brčko, možda bi Srbi neki teritorij u zapadnoj Bosni prepustili muslimanima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
finonastupic
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 17:32 |
|
|
|
Nije on idiot kako pisete, on je desna ruka Andreja Plenkovica. Ako ovaj to kaze onda Plenkovic to misli... To svi koji povrsno pratite politiku znate, ne morate se praviti blesavi da prvi put cujete za ovog frajera.
Ako je izjava istinita, onda se moze reci da je ovo nastavak izdajnicke politike prema Hrvatima u BiH. Izjava u rangu, tj rang iznad onih wikileaks depesa, gdje se oba HDZa i nogama i rukama bore protiv hrvatskog entiteta. Sam Plenkovic nam neki dan u Sarajevu fino rece i stavi nam ga "Nema treceg, dogovorite se s Muslimanima".
Koji su highligtsi ovog geopolitickog izlaganja hrvatskog velikasa Frke u 4 tocke:
1. BH Muslimanima praviti nacionalnu drzavu, upravo ono od cega su amerikanci javno odustali, njemu jadnom nije javilo. Problem za nas je taj sto su za razliku od Amerike, u njegovoj Francuskoj i u EU, na vlasti i dalje woke demokrati. Njima je valjda jedino bitno cim prije islamizirati europu, pa tako za male krscanske nacije poput nas nema sluha, sto EU birokrati poput Frke i drugih anemija jos uvijek slijepo slijede.
2. Nereagiranje na izjavu britanskog veleposlanika o ukidanju konstitutivnih naroda "Ne obaziremo se na trecerazrednu Veliku Britaniju". Da ,jer mi smo inace poznati kao velesila Europe koju svatko pita za misljenje. U ovom slucaju nereagiranje = presutno odobravanje.
3. Kaze ovaj francuski drzavljanin da je Amerika nikad slabija... Evo Amerika ipak vodi u izboru za VP u BiH. Mi u navodnoj i nevidljivoj borbi za prava Hrvata ocito igramo samo na EU (Njemacku i Francusku) i V.Britaniju koje odrera otvoreno rade protiv nas Hrvata u BiH. Inace su za 20 godina sve te zemlje odreda muslimanske...
*Inace smo i tim istim zemljama: Francuskoj isplatili preko milijardu € za avione, Svabama preko 1,5 milijardi € za tenkove - a da Hrvatsko pitanje u BiH nije niti spomenuto pri tim kupovinama. Toliko o brizi frke i anemije za Hrvate u BiH.
3. "U strateškom opredjeljenju prema Bošnjacima, hrvatski narod u BiH je kolateral (kakav brutalan rijecnik za jednog birokrata). Hrvati imaju izbor za razliku od Bošnjaka. Mi u Republici Hrvatskoj možemo bez problema primiti milijun ljudi."
Ovdje ne misli na pripajanje Muslimana Hrvatskoj nego sugerira preseljenje BH Hrvata u Hrvatsku (ovu razliku do milijun vec popunjavaju Nepalci i ostali)
Sto reci ako je ovaj sastanak stvarno istinit i ako su ovo stvarno rijeci danasnjih hrvatskih velikasa, stvarno jezivo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
burpee
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 17:35 |
|
|
Tvigi 94 je napisao/la: Evo npr Goražde bi mogli izdilati jer je Srbima potrebno Goražde kako bi imali punu prometnu komunikaciju istočne Bosne sa istočnom Hercegovinom, za uzvrat bi Srbi muslimanima dali možda Istočno Sarajevo i podebljati to zaleđe Sarajevu. Onda npr ako bi muslimani totalno Srbima prepustili Brčko, možda bi Srbi neki teritorij u zapadnoj Bosni prepustili muslimanima. ...dobro razmišljanje.....Ali to je zapravo dogovor izmedju njih bez štete za Hrvate...(Osim oko Brčkog..)..s tim da mislim da im neće to predložiti jer to za njih i nije neka dobit .... Tražimo nešto što bi poslužio kao nagrada za savez protiv Hrvata...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 17:37 |
|
|
|
Šta mogu balija ponuditi srbima? Da se sami pobacaju u jame?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tvigi 94
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 17:52 |
|
|
|
Pa imaš primjer Neretvu 93' kad su Srbi i muslimani koordinirano djelovali. Muslimani uz srpsku artiljeriju pokušali da se probiju do Neuma i Ploča, a u Medačkom Džepu Srbi pokuŝavali da uzmu prometnicu i presjeku Hrvatsku. I danas muslimani govore o nekoj zelenoj transvezali preko Mostara, Stoca do Neuma. Srbima bi to bio interes jer bi istočno od Neuma (Dubrovnik i okolica) preuzeli i time izbili na Jadran.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nemabosne
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 17:58 |
|
|
|
mislim da tih milion ljudi koje hrvatska može primiti je u stvari preseljenje BH Hrvata a ne primanje nekakvo muslimana naravno ako je sve ovo istina uglavnom hrvatska može ponuditi mnogo bolje uslove muslimanima od srbije možda i kompletnu državu nažalost u tom slučaju bosanskohercegovački hrvati su stvarno kolateral
nisam pametan ovo su opasne teme ako se uopšte raspravljaju na najvišem nivou mada što pratim politiku hrvatske znam da je ovaj plenković dosta puta do sad blefirao
i ovo što je rečeno za trampa je stvarno budalaština vjerovatno je gospodin nečiji drugi igrač
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 18:02 |
|
|
|
Moze li neki dokaz da ova izjava negdje postoji, zvucni dokaz, jer ovo je predugacko da bi netko "cuo pa prenio".
Bas me interesira izvor informacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
burpee
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 18:05 |
|
|
Tvigi 94 je napisao/la: Pa imaš primjer Neretvu 93' kad su Srbi i muslimani koordinirano djelovali. Muslimani uz srpsku artiljeriju pokušali da se probiju do Neuma i Ploča, a u Medačkom Džepu Srbi pokuŝavali da uzmu prometnicu i presjeku Hrvatsku. I danas muslimani govore o nekoj zelenoj transvezali preko Mostara, Stoca do Neuma. Srbima bi to bio interes jer bi istočno od Neuma (Dubrovnik i okolica) preuzeli i time izbili na Jadran. Evo, to je ozbiljna ponuda.... Samo što je preozbiljna.. to bi značilo rat Srba i muslimana protiv Hrvata na cijelom balkanskom poluotoku... Tj, rat Srbije i Hrvatske... A taj rat oko Dubrovnika je već viđen i sumnjam da bi se Srbija tu opet upetljavala.... Srbiji je prioritet i lakši zalogaj Kosovo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nemabosne
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 18:08 |
|
|
|
šanse su propuštene od 1918 do 1941 kada je trebalo izvršiti preseljenje i njih i albanaca ako neko misli da je to surovo to je bilo veoma popularno na Balkanu u to doba u svim zemljama sad me najviše buni ako je ovo istinit razgovor onda neko na najvišem na nivou vlasti u hrvatskoj ili srbiji muslimane smatra za ozbiljnog partnera što je izuzetno opasno za jednu polovinu stanovništva ove države
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 18:11 |
|
|
|
Naime, ovo smrdi na predizbornu kampanju koja je prilicno prljava sa strane dodrinaske opcije.
Ne bih branio HDZ i zna se sto mislim o njima, ali dok ne vidim dokaz da je netko ovo izjavio, ja to ne vjerujem. To je samo rekla kazala, dok nema dokaza.
Jer ovo je predugacko za "cuo sam ga" i nekako prezgodno za oporbu. Eto vidite vi kako HDZ planira prodati Hrvate. Do danas, Hrvate u Herceg Bosni prodali su HSP i Lijanovici. HDZ jos uvijek ne.
Nisu nesto posebno ni uradili, karijeristi itd, Plenkovic briselsko govno. Ali i dalje jedini imaju ikakvu hrvatsku politiku. Oporba pocinje i zavrsava na Drini, imaginarnoj jer je nikada dostici nece, i na cirilici.
Osnovni razlog zasto sumnjam, pa nitko iz POlenkijevog okruzenja nema niakav strah od Srba, naime oni sa Srbima odlicno suradjuju i ne vidim ja tu strah od "guranja muslimana u ruke Srbima". To je vise wishful thinking dodrinasa, odnosno "moramo muslimanima dati sve, da ne bi otisli k Srbima". Ko da im vec nije dovoljno dato, jebali ih muslimani i jebala ih Drina, bagra nacisticka bolesna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nemabosne
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 18:12 |
|
|
burpee je napisao/la: Tvigi 94 je napisao/la: Pa imaš primjer Neretvu 93' kad su Srbi i muslimani koordinirano djelovali. Muslimani uz srpsku artiljeriju pokušali da se probiju do Neuma i Ploča, a u Medačkom Džepu Srbi pokuŝavali da uzmu prometnicu i presjeku Hrvatsku. I danas muslimani govore o nekoj zelenoj transvezali preko Mostara, Stoca do Neuma. Srbima bi to bio interes jer bi istočno od Neuma (Dubrovnik i okolica) preuzeli i time izbili na Jadran. Evo, to je ozbiljna ponuda.... Samo što je preozbiljna.. to bi značilo rat Srba i muslimana protiv Hrvata na cijelom balkanskom poluotoku... Tj, rat Srbije i Hrvatske... A taj rat oko Dubrovnika je već viđen i sumnjam da bi se Srbija tu opet upetljavala.... Srbiji je prioritet i lakši zalogaj Kosovo.... mislim da ukoliko se planira rat i od strane Hrvatske ili od strane Srbije mislim da će muslimane koristiti kao topovsko meso zavisi za koju se stranu odluče
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tvigi 94
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 18:13 |
|
|
burpee je napisao/la: Tvigi 94 je napisao/la: Pa imaš primjer Neretvu 93' kad su Srbi i muslimani koordinirano djelovali. Muslimani uz srpsku artiljeriju pokušali da se probiju do Neuma i Ploča, a u Medačkom Džepu Srbi pokuŝavali da uzmu prometnicu i presjeku Hrvatsku. I danas muslimani govore o nekoj zelenoj transvezali preko Mostara, Stoca do Neuma. Srbima bi to bio interes jer bi istočno od Neuma (Dubrovnik i okolica) preuzeli i time izbili na Jadran. Evo, to je ozbiljna ponuda.... Samo što je preozbiljna.. to bi značilo rat Srba i muslimana protiv Hrvata na cijelom balkanskom poluotoku... Tj, rat Srbije i Hrvatske... A taj rat oko Dubrovnika je već viđen i sumnjam da bi se Srbija tu opet upetljavala.... Srbiji je prioritet i lakši zalogaj Kosovo.... Ma odrekli su se oni Kosova odavno već. Njima je glavni prioritet izlazak na Jadran - i Srbima i muslimanima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 18:17 |
|
|
Tvigi 94 je napisao/la: burpee je napisao/la: Evo, to je ozbiljna ponuda.... Samo što je preozbiljna..
to bi značilo rat Srba i muslimana protiv Hrvata na cijelom balkanskom poluotoku... Tj, rat Srbije i Hrvatske... A taj rat oko Dubrovnika je već viđen i sumnjam da bi se Srbija tu opet upetljavala.... Srbiji je prioritet i lakši zalogaj Kosovo....
Ma odrekli su se oni Kosova odavno već. Njima je glavni prioritet izlazak na Jadran - i Srbima i muslimanima. Srbima je Crna Gora izlaz na Jadran. A ako bi krenuli na Hrvate zajedno sa Muslimanima, tada se karte miješaju i Ceha komotno može zaokružiti Banja Luku unutar Hrvatske. Muslimani bi prevarili Srbe kao što su prevarili i nas. Mada mislim da to i oni sami znaju.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tvigi 94
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 18:24 |
|
|
|
Crna Gora je u NATO-u. Amerikanci njom upravljaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 18:24 |
|
|
Tvigi 94 je napisao/la: Crna Gora je u NATO-u. Amerikanci njom upravljaju. Pa i Hrvatska je u NATO. Kako će onda Dubrovnik osvajati...
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 19:05 |
|
|
|
Rođeni Parižanin o snazi Francuske i slabašnosti USA. Ne radi se o pameti, već o svjetonazoru. Živi u energetskog predsuicidalnog EU soft power doba, kada je USA plaćao i EU pio. Danas plaća svak za se, pa je i sadaka nestala.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tvigi 94
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 19:21 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Tvigi 94 je napisao/la: Crna Gora je u NATO-u. Amerikanci njom upravljaju. Pa i Hrvatska je u NATO. Kako će onda Dubrovnik osvajati... Točno, ali tko nam može garantirati kakva će geopolitička situacija biti za 5-10-15-20 godina? Hoće li doći do nepovratnog rascjepa između SAD i EU? Imaš primjer 1990-ih da je tijekom pregovora Milošević par puta tražio od Tuđmana da Prevlaka pripadne Srbiji kako bi Srbija imala izlazak na more, a još su tada imali Crnu Goru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 19:30 |
|
|
Tvigi 94 je napisao/la: Pa imaš primjer Neretvu 93' kad su Srbi i muslimani koordinirano djelovali. Muslimani uz srpsku artiljeriju pokušali da se probiju do Neuma i Ploča, a u Medačkom Džepu Srbi pokuŝavali da uzmu prometnicu i presjeku Hrvatsku. I danas muslimani govore o nekoj zelenoj transvezali preko Mostara, Stoca do Neuma. Srbima bi to bio interes jer bi istočno od Neuma (Dubrovnik i okolica) preuzeli i time izbili na Jadran. to je bilo takticki,strateski su srbi i hrvati u daytonu potpisali a muslimanima se reklo vi nemorate pa vas pustam osrbima i hrvatima nasamo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 07 srp 2026, 19:31 |
|
|
burpee je napisao/la: Tvigi 94 je napisao/la: Pa imaš primjer Neretvu 93' kad su Srbi i muslimani koordinirano djelovali. Muslimani uz srpsku artiljeriju pokušali da se probiju do Neuma i Ploča, a u Medačkom Džepu Srbi pokuŝavali da uzmu prometnicu i presjeku Hrvatsku. I danas muslimani govore o nekoj zelenoj transvezali preko Mostara, Stoca do Neuma. Srbima bi to bio interes jer bi istočno od Neuma (Dubrovnik i okolica) preuzeli i time izbili na Jadran. Evo, to je ozbiljna ponuda.... Samo što je preozbiljna.. to bi značilo rat Srba i muslimana protiv Hrvata na cijelom balkanskom poluotoku... Tj, rat Srbije i Hrvatske... A taj rat oko Dubrovnika je već viđen i sumnjam da bi se Srbija tu opet upetljavala.... Srbiji je prioritet i lakši zalogaj Kosovo.... srbiju niti ikoga na planeti nezanima kosovo.Jedino priglupe srbske seljake. Srbi si sa kosova srbe naseljavali u krainu.Tolko o tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|