|
|
Stranica: 4/9.
|
[ 206 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 08:27 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10433 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Tomba17 je napisao/la: Rođeni Parižanin o snazi Francuske i slabašnosti USA. Ne radi se o pameti, već o svjetonazoru. Živi u energetskog predsuicidalnog EU soft power doba, kada je USA plaćao i EU pio. Danas plaća svak za se, pa je i sadaka nestala. Čim je netko u svoje analize ubacio slabost SAD-a komotno možeš zgužvati papir sa svim što je rekao i baciti ga u smeće. Jel nam EU jaka možda? Trump odlučuje kolika će biti cijena goriva na pumpama u Europi a ne obrnuto. I ne samo to već mnogo preko toga. Europljani gledaju sa strane i pametuju. Cijela EU politika spram Trumpa podsjeća na trenutnu muslimansku politiku, treba ovako, mora onako, a sami ne naprave ništa. S tim što europljani i nisu toliko nemoćni koliko su sami sebi krivi za inerciju. Što reći za ljude kojima arapi i afrikanci siluju žene i djecu po Parizu, Berlinu, Beču...
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 08:50 |
|
|
Ali eto, kada bi sve ove gluposti prihvatili kao notornu istinu umjesto laž, i ako je tako da se nas hrvate iz BiH tjera da biramo između "pomaganja" muslimanima, ili "pomaganja" srbima, tko nas je uvjerio da trebamo pomoći muslimanima? Kao, interes je Hrvatske da se svrstava uz muslimane koji ruju protiv svih hrvatskih interesa ovdje i u samoj Hrvatskoj. Za Hrvatsku su srbi možda veća prijetnja, ako tako odluči neki vodeći političar u Hrvatskoj, ali za nas su bili i ostali muslimani. Tko kaže da se mi nemožemo odvojiti od ideja vodećih hrvatskih političara iz Hrvatske i voditi svoju suverenu politiku? Pregovarati s onim koji više ponudi i što je najvažnije, dogovorenog se i drži. Zašto bi mi držali muslimanima ljestve preuzimanja cijele države? Ako se dijeli između srba i muslimana tko kaže da mi moramo osigurati muslimanima veći dio? Ako nam ne daju našeg člana Predsjedništva zašto da muslimani imaju dva? Neka se iz svakog entiteta izabere po jedan. Ne treba onda ni veto, jednostavno musliman sam neće moći preglasati srbina. Ako su muslimani već i uzurpirali mjesto u Predsjedništvu, što su nam konkretno ponudili za to da im oko ovoga ne pravimo probleme? Eto njima je strateški interes da imaju dvojicu svojih, dobro, imaju dvojicu svojih, ali minimum razuma i želje za suradnjom bi bilo da ih ne koriste na inat hrvatima. Ako hoće da im to prešutimo, jer onda onaj musliman u Predsjedništvu nije bar pokopao Komšićevu ideju o tužbi protiv Pelješkog mosta? Nešto nam treba dati za uzvrat. Eto izabrali su Komšića, ali ako idemo u vlast, zašto neke od ambasdadora i konzula ne imenuju i na prijedlog HDZ-a? Ne mora biti većina, naravno da neće, ali u ukupnom zbiru da imamo bar 10% takvih i mi bi bili malo zadovoljniji, tj. naša vodeća politika. Naravno, muslimani ne nude nikakav dogovor, nude da nas nagaze. Već smo žrtvovani u interese Hrvatske, pa ako nam je sudbina da posve propademo zbog interesa, valjda sada EU, a ne Hrvatske, onda to ne trebamo raditi na takav način koji pogoduje muslimanima. Neka se dobro pomuče dok se zadnji hrvat ne odseli - ako su im to planovi. Poručujem svima živućima da to neće dočekati ni oni ni njihovi unuci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nemabosne
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 10:02 |
|
|
|
Mislim da je ovaj gospodin, na način na koji govori, glasnogovornik francuske politike.
Francuzi, zajedno sa Nijemcima kao predvodnicima Evropske unije, najviše se boje Rusa, a ruski uticaj vide u Republici Srpskoj i Srbiji, odnosno smatraju ga prijetnjom Evropi.
Neće oklevati da, zarad svojih interesa, žrtvuju i muslimane, ali i Hrvate u BiH.
Nažalost, trenutno su na strani muslimana ljudski resursi koji mogu biti veoma bitni u nekom budućem evropskom ratu. Zbog toga se, vjerovatno, i Zapad i Istok bore za naklonost muslimana kako bi osigurali buduće vojnike. Muslimani mogu biti veoma korisni kada treba izvršiti neki bombaški napad ili slične terorističke akcije. Milion bijelih muslimana, koji se po izgledu i ne razlikuju mnogo od ostalih Evropljana, po mom mišljenju predstavlja dodatni faktor u tom kontekstu.
No, zašao sam preduboko u tu temu.
Uglavnom, vlade bivših jugoslovenskih republika sastavljene su od raznih stručnjaka koji, po mom mišljenju, zastupaju i interese drugih zemalja. Mislim da to tako mora biti, jer su te države veoma male da bi mogle potpuno samostalno voditi svoju politiku, pa se moraju uklapati u interese većih sila.
Zato, ukoliko Hrvatska odluči da vas žrtvuje, odnosno ako to bude odgovaralo Evropi, vjerujem da će to i učiniti, a vi nećete imati mnogo izbora.
Na ovom forumu sam jednom rekao da biste možda svojim glasovima mogli uticati na rezultat izbora u Hrvatskoj, ali mi je Kvačica odgovorio da ne dolazi u obzir ucjenjivanje Hrvatske. Međutim, ukoliko je ovo zaista stav trenutne hrvatske politike, ne vidim drugo rješenje osim da tražite nekog drugog zaštitnika svojih interesa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 10:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Banya je napisao/la:
Pa nema veze je li on Plenkoviću bitan ili ne. Ono što je jedino bitno je da Petešić izražava trenutnu politiku Plenkovićeve vlade.
Ove kozmetičke izmjene, Schmidtova nametanja, su takve prirode da se kod Hrvata u BiH otupi oštrica, a da Muslimani ne budu previše uznemireni.
U biti gleda se kako udovoljiti Muslimanima, ali ne preko mjere da se antagoniziraju Hrvati u BiH. U prijevodu, od Hrvata u BiH se pravi drugorazredni narod.
To je samo tvoje mišljenje.  Pa što onda smirivaju "tenzije" Plenković i HDZ kada dođe na tapetu priča o trećem entitetu? Ili ćemo se zavaravat da je to mudri latinluk, da igraju 3D šah protiv Muslimana?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 10:06 |
|
|
potocnj je napisao/la: Ali eto, kada bi sve ove gluposti prihvatili kao notornu istinu umjesto laž, i ako je tako da se nas hrvate iz BiH tjera da biramo između "pomaganja" muslimanima, ili "pomaganja" srbima, tko nas je uvjerio da trebamo pomoći muslimanima? Kao, interes je Hrvatske da se svrstava uz muslimane koji ruju protiv svih hrvatskih interesa ovdje i u samoj Hrvatskoj. Za Hrvatsku su srbi možda veća prijetnja, ako tako odluči neki vodeći političar u Hrvatskoj, ali za nas su bili i ostali muslimani. Tko kaže da se mi nemožemo odvojiti od ideja vodećih hrvatskih političara iz Hrvatske i voditi svoju suverenu politiku? Pregovarati s onim koji više ponudi i što je najvažnije, dogovorenog se i drži. Zašto bi mi držali muslimanima ljestve preuzimanja cijele države? Ako se dijeli između srba i muslimana tko kaže da mi moramo osigurati muslimanima veći dio? Ako nam ne daju našeg člana Predsjedništva zašto da muslimani imaju dva? Neka se iz svakog entiteta izabere po jedan. Ne treba onda ni veto, jednostavno musliman sam neće moći preglasati srbina. Ako su muslimani već i uzurpirali mjesto u Predsjedništvu, što su nam konkretno ponudili za to da im oko ovoga ne pravimo probleme? Eto njima je strateški interes da imaju dvojicu svojih, dobro, imaju dvojicu svojih, ali minimum razuma i želje za suradnjom bi bilo da ih ne koriste na inat hrvatima. Ako hoće da im to prešutimo, jer onda onaj musliman u Predsjedništvu nije bar pokopao Komšićevu ideju o tužbi protiv Pelješkog mosta? Nešto nam treba dati za uzvrat. Eto izabrali su Komšića, ali ako idemo u vlast, zašto neke od ambasdadora i konzula ne imenuju i na prijedlog HDZ-a? Ne mora biti većina, naravno da neće, ali u ukupnom zbiru da imamo bar 10% takvih i mi bi bili malo zadovoljniji, tj. naša vodeća politika. Naravno, muslimani ne nude nikakav dogovor, nude da nas nagaze. Već smo žrtvovani u interese Hrvatske, pa ako nam je sudbina da posve propademo zbog interesa, valjda sada EU, a ne Hrvatske, onda to ne trebamo raditi na takav način koji pogoduje muslimanima. Neka se dobro pomuče dok se zadnji hrvat ne odseli - ako su im to planovi. Poručujem svima živućima da to neće dočekati ni oni ni njihovi unuci. Pale su u ratu vodile autonomnu politiku u odnosu na Beograd, pa im Beograd još uveo sankcije. Hrvati u BiH, da su pametni, mogu organizirat svoju dijasporu u Hrvatskoj da budu kompaktno biračko tijelo, neki faktor. 40% Hrvata ima bar jednog praroditelja (baka, djed) rođenog u BiH. Manje ih je da su kompletno porijeklom odavde, ali ima ih sigurno 15ak posto. Mi nismo nikakav kompaktan politički faktor na izborima u Hrvatskoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
EroLogija
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 10:25 |
|
|
potocnj je napisao/la: Tomba17 je napisao/la: Rođeni Parižanin o snazi Francuske i slabašnosti USA. Ne radi se o pameti, već o svjetonazoru. Živi u energetskog predsuicidalnog EU soft power doba, kada je USA plaćao i EU pio. Danas plaća svak za se, pa je i sadaka nestala. Čim je netko u svoje analize ubacio slabost SAD-a komotno možeš zgužvati papir sa svim što je rekao i baciti ga u smeće. Jel nam EU jaka možda? Trump odlučuje kolika će biti cijena goriva na pumpama u Europi a ne obrnuto. I ne samo to već mnogo preko toga. Europljani gledaju sa strane i pametuju. Cijela EU politika spram Trumpa podsjeća na trenutnu muslimansku politiku, treba ovako, mora onako, a sami ne naprave ništa. S tim što europljani i nisu toliko nemoćni koliko su sami sebi krivi za inerciju. Što reći za ljude kojima arapi i afrikanci siluju žene i djecu po Parizu, Berlinu, Beču... Tip je Plenkovićeva desna ruka, utvaram si da zna više i od mene i od tebe. To što mi idemo u Zagreb po sadaku da nam riješe sve probleme je tek naš problem, 30 godina sve instrumente u vlasti imamo i mogla se izgradit unutarnja pozicija u kojoj bi država Hrvatska imala temelje da penetrira među zapadnim krugovima o našem pitanju. Ali kako se ipak u tih 30 godina gledao interes samo jednog čovjeka a ne naroda, sad onda prozivamo Zagreb, HDZ i Plenkovića da nas izdaju... Nisu! Izdali smo sami sebe držeći na vlasti ove koji apsolutno ništa nisu napravili za rješavanje hrvatskog pitanja!
_________________ „Tko za dom gine, taj i živi vječno.“
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 10:44 |
|
|
|
Srpsko Muslimanski odnosi su pukli za sva vremena...i to niko ne sastavi više. Nešto je Vučić trabunjao pokušao da pomiri ; ulažemo u Novi Pazar,da spojimo autoputem Novi Pazar i Sarajevo,evo vam dvorana evo vam bolnica..i prc kako mu vratiše ? Evo zadnje 4 godina radim s njima i za 4 godine uopšte se nisam uklopio u njihovu sredinu. Imam rođake koji su radili na kruzeru,imam prijatelje koji su konobarili po Hrvatskoj i CG i svi nose lijepe uspomene i prijateljstva iz drugih država i sa drugim narodima. Veoma su rijetka srpsko muslimanska prijateljstva,veoma rijetki brakovi. Imamo razdvojene škole bolnice...sve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 10:54 |
|
|
|
Na što se vi date upecat, meni nije jasno sugerira li Ljubić uopće da se ovo stvarno dogodilo ili se radi samo o aktivističkoj intervenciji poskokovog tipa i svojevrsnoj zagonetki pitalici.
Inače, sumnjam da Hrvati BiH imaju snage za vodit politiku autonomnu u odnosu na Zagreb. Još manje je bilo šanse za to u ratu. Srbi u BiH su to mogli prije svega jer su bili vojno nadmoćni, i mogli su eventualno uništit muslimane, da ovima nije dolazila pomoć od Hrvata.
Srbi su u komotnijoj poziciji zato što ni Amerika nikako nije htjela njihov potpuni poraz niti ukidanje RS. Išlo se jedno vrijeme tek na jačanje državne razine, ali i od toga se odustalo.
Ni Srbi ne mogu ništa izvan zadanih okvira,a još manje to mogu Hrvati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 11:12 |
|
|
|
I dalje nikakvog dokaza da je ovo uopce receno?
Dakle...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 12:16 |
|
|
Banya je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To je samo tvoje mišljenje.  Pa što onda smirivaju "tenzije" Plenković i HDZ kada dođe na tapetu priča o trećem entitetu? Ili ćemo se zavaravat da je to mudri latinluk, da igraju 3D šah protiv Muslimana? Kao prvo, nema dokaza da se ova izjava dogodila. Kao drugo, ako gledamo što se radi, Hrvatska surađuje sa RS i protiv volje muslimana. Plinovod do rafinerije Brod, granični prijelaz Gradiška, podržavanje Dodika kad su ga htjeli smijeniti muslimani itd. To su sve konkretne akcije koje iritiraju Bošnjake.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 12:53 |
|
|
|
Nije 3-4D sah vec je Plenkovic oportunist i uguz, nece ici radikalno jer se ulaguje europskim supcima, a tu je DP za probne balone sa deklaracijama i slicno. Nije nikome u DP odjednom iz guzice izaslo vec su dobili naputak. Mozda je cijela prica cisto da se desnim glasacima zamazu oci. Jer HDZ nikada nece ici radikalno i dzonom, niti trebaju. Velike sile se sukobljavaju oko BiH i mi mali ljudi ne mozemo shvatiti koji su motivi, tko zna ali neka geostrategija jeste.
Tu se ne izlijeces, jer si mali, radi koliko mozes i to je to. Makar smo promijenili narativ, prije 20 godina nismo imali nista, potpuno smo bili izlozeni ljigavoj europskoj islamofiliji. Sada je to vec dosta drukcije, iako i dalje ima islamskih prijatelja ali mijenja se to lagano, desnica jaca jer leftardi su usrali motku i sve vise Europljana otvara oci. Prvi Englezi, pa pratite sto se tamo dogadja, engleska policija je postala servis zastite islamskih manijaka i crnackih nasilnika. U Francuskoj su sad Le Pen u zatvor strpali, nece leftardi opstati bez policijske represalije a onda su sve maske pale. Desnica jaca i polako, doci ce dan da se sve okrene.
Niti su Hadezeovci toliko retardirani da idu otvoreno protiv Hrvata, oni su samo oportunisticki ljigavi ali nikada nece ici protiv svog naroda a u korist drugog. Uostalom, sa kim Hrvatska suradjuje, nego sa Srbima. Svidjalo se to meni ili ne, ali i ja bi sa Dodikom u 100 puta od 100 slucaja, nego sa ovim lazljivim takijasima. Sa njima se pokusalo dogovoriti desetke puta, svaki put su slagali. KAko Trump kaze za iranske islamiste, oni su bolesni lazljivci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 16:32 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 3082 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
|
Savez Srba i Muslimana je prirodan po mentalitetu i kulturi. To je jasno kao vedar sunčan dan, međutim Muslimani su se već jasno postavili kao hrvatski neprijatelji i tu je svaki prostor za nekim savezom davno izgubio smisao.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 17:19 |
|
|
|
Bez Hrvata u BiH pozicija Hrvatske geostrateski znatno slabi. To znaju i mala djeca.
Stoga, ova teza da su Hrvati BiH neki kolateral ili nesto sto se moze "zrtvovati" totalna kretenarija i izmisljotina.
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 17:23 |
|
|
|
A inace, nemojte biti naivni. Najlaksi nacin da se unese razdor medju Hrvate i da ih se oslabi je:
- potenciranje antagonizma izmedju hrvtaskih regija (kontinent vs Dalmacija, Hrvati RH vs Hrvati u BiH i sl.) - pricom o malim Hrvatima i jugonostalgicarima (Istra, Medjimurje, Rijeka) - pricom o zapostavljenoj Slavoniji dok se Zagreb gradi - itd.
To je BIA pocetnica.
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 18:16 |
|
|
zet je napisao/la: Bez Hrvata u BiH pozicija Hrvatske geostrateski znatno slabi. To znaju i mala djeca.
Stoga, ova teza da su Hrvati BiH neki kolateral ili nesto sto se moze "zrtvovati" totalna kretenarija i izmisljotina. Kretenarija svakako je. E sad, je li i izmišljotina? Od HDZovaca me više ništa ne može začuditi... Nije to daleko od one priče koju je Jandroković svojedobno prodavao BiH Hrvatima ( https://crodex.net/transkript-sa-wikile ... ata-u-bih/). Zašto stranka koja gradi 40 "kulturnih centara", plaća knjigu "Krajina 1991-1995", financira LGBT i antihrvatsku "kulturu", ne bi učinila još jedan posrtaj u nizu?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 20:23 |
|
|
|
Muslimani su Srbima već sve isporučili. Imaju 49% BiH, očišćenu RS gdje su samo preostali starci i nešto povratnika. Politički se RS sve više udaljava od BiH, gdje se pokazuje sva nemoć Muslimana, što je bilo recimo vidljivo kad je trebalo uhititi Dodika. Srbi igraju na vrijeme i geopolitička kretanja. Sad su pokušali -nije prošlo. Nastaviti će i dalje da podrivaju BiH gdje god mogu. Muslimani im za to ne trebaju. Srbi Muslimane neće ni trebati da im halale RS, dapače, dobro pamte sve ovo i osvećuju se gdje mogu. Ne trebaju ih jer ih ni za stvaranje RS nisu trebali, sami su sve odradili. Čime će ih to jednog dana spriječiti ako se stvore uvijeti? Hrvati su suvlasnici Federacije, pa im podrška Srba Muslimanima tu ništa neće promjeniti. Muslimani nisu ni blizu pozicije koju su imali 1991. kad su sa Srbima mogu praviti dealove. Tu su priliku prokockali. A BiH je od tada podjeljena na tri dijela. Za Muslimane je rat izgubljen, tu im nikakvi "historijski sporazumi" ne mogu više pomoći. Srbi za njih neće ni prstom maknuti, oni su 90% postigli svoj cilj. Bez muslimana.
Uz to, tada je Hrvatska bila u ratu, ranjiva, diplomatski ograničena, morala ići na nužne kompromise. Danas je stanje posve drugačije, EU, NATO savezništvo, izravni kanali do svih bitnijih instutucija. Muslimani su prijesvega loptica OHR-a, ovisni o svakom mandatu i njegovom trajanju. A i ono se pomalo privodi kraju. Ili će prihvatiti stanje ili još niže pasti. Ali pošto su oni utopisti, očekujem njihov bunt i daljnje propadanje.
Sudbinu Federacije neće odlučivati Srbi niti RS, nego Hrvatska i Hrvati. RS dugoročno više treba Hrvatsku nego Muslimane. Oni su samo za njih problem, a ne rješenje.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZvonimirM
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 20:30 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Banya je napisao/la:
Pa što onda smirivaju "tenzije" Plenković i HDZ kada dođe na tapetu priča o trećem entitetu?
Ili ćemo se zavaravat da je to mudri latinluk, da igraju 3D šah protiv Muslimana?
Kao prvo, nema dokaza da se ova izjava dogodila. Kao drugo, ako gledamo što se radi, Hrvatska surađuje sa RS i protiv volje muslimana. Plinovod do rafinerije Brod, granični prijelaz Gradiška, podržavanje Dodika kad su ga htjeli smijeniti muslimani itd. To su sve konkretne akcije koje iritiraju Bošnjake. Pročitao sam sve komentare i ovo je jedini koji odudara od ostalih: činjenicama, zdravim razumom, logičnim zaključivanjem i pribranošću.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 20:33 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ceha je napisao/la: Pitaj malo BBB koliko vole musliće A Purgeri su ratovali od Dubrovnika do Vukovara. Ne vidim po čemu su Mostar ili Travnik tu drugačiji. Purgeri su tada ratovali i u Uskoplju pa ne bi čak bilo ni prvi put, ali zašto nam zbog toga patriota mora trolati temu o Petešiću. Da ih Srbi hoće, po meni bi bili savršeni jedni za druge. Nek ih nose sebi doma, da s nema nemaju više posla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 21:12 |
|
|
|
Oni su ljigavi, dace novac Srbima i kulturne centre, LGBT dici na pijedestal jer tako oni dobiju novac iz EU, a zatim ce hapsiti Srbe koji divljaju po Hrvatskoj i uvoditi zabrane prelaska granice.
To je njihovo balansiranje, sto je ljigavo ali takvi su. Uostalom, kod Hrvata je tih Hrvateka vecina, folklorno hrvatstvo i ljigavljenje gdje god se moze. To imamo i kod nasih u Herceg Bosni, vec desetljecima hrvatski poduzetnici odrzavaju muslimanski natalitet, a ko im je uposlen nego muslimani. Boli njega kurko kako se to reflektira na politicku situaciju, daj ti njemu novac. Gudeljeva udovica ljudima daje mizerne place i kod nje rade mahom muslimani, a onda zaradu ulaze u hotele na jadranskoj obali. Boli je ckapi za Hrvate Viteza.
I nije to samo hrvatska boljka, tako je kako je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TickTock
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 08 srp 2026, 22:53 |
|
|
|
Da se osvrnem na komentar poviše da Europi trebaju muslimani kao ratnici protiv Rusije. Europa treba stotine tisuća vojnika za potencijalni sukob s Rusijom ali gdje će ih regrutirati?! Ako mislite da su to muslimani grdno se varate tj. i neoliberali europski se grdno varaju. Muslimanska populacija u Europi je heterogena: od sekulariziranih Turaka u Njemačkoj do radikaliziranih vahabija u francuskim predgrađima, a što se tiče vojne učinkovitosti moderni rat zahtijeva normalno obrazovane, tehnološki pismene vojnike što ovi nisu. Većina muslimanskih imigranata u Europi ima nisku obrazovnu strukturu i nikad ne savladaju jezik zemlje u koju su došli, a da ne govorimo o obuci, formacijama i taktici ratovanja. Za čakijanje su dobri, van toga kao kohezivna vojna sila ne. Vahabije i radikalizirani elementi neće ratovati za kršćansku Europu protiv pravoslavne Rusije. Njihova lojalnost je prema ummetu, ne prema nacionalnoj državi koja nije pod šerijatom, oni su tu da iskoriste slabost pojedine države kako bi stvorili uvjete za šerijat i preuzimanje kontrole. Vahabizam uči da je ratovanje za dar al-kufr (kuću nevjernika) haram (zabranjeno).
E sad europske lijeve neoliberalne vlade (Scholz, Macron, Sanchez) koriste socijalu i integracijske programe kako bi kupile još neko vrijeme socijalni mir u getoiziranim predgrađima jer nemaju pravo rješenje za radikalni islam. Kada desne vlade preuzmu vlast (AfD u Njemačkoj, RN u Francuskoj, VOX u Španjolskoj), ulizivačka politika kao i financije kroz skoru mega inflaciju, nedostatak energenata i hrane će imati za efekt da se ukinu milijarde za socijalu, integraciju i ostale "multikulti programe". Kada se to dogodi eksplozija paljevine i ubijanja bijelih europljana će se razliti po zemljama gdje postoji visoki postotak muslimana. Taj val klanja i uništavanja imovine će samo aktivirati desne vlade u pronacionalističke režime koji će pokrenuti masovne deportacije, pa čak i likvidacije u čemu će biti i gori od hitlera kroz nakupljeni dugogodišnji bijes građana, a oni sekularizirani muslimani tj. njih 5-10% koji se nasilno asimiliraju možda budu poslani kao topovsko meso na istok uz ostale bijelce. Postupak uspostavljanja suvereniteta u pojedinim EU zemljama neće ići lako bar dvije do tri godine dok pojedine države ne uspostave kontrolu nad cijelim teritorijem. Naravno cijeli taj pomahnitali val osveta na koji nas se već kroz medije pomalo priprema neće mirno gledati islamske zemlje bez da objave neku vrstu rata zapadu i NATO-u.
Što mislite čemu služi skori CBDC, sustav ranog prepoznavanja uzornog građanina naspram radikalnog (u svakom smislu), kao i sustav prepoznavanja i skeniranja na granicama koji će se odjednom prenijeti i na sve zemlje u EU, a ne samo rubne zemlje Schengena. Neoliberalizam nema snagu da uspostavi kontrolu putem cbdc-a niti mass kontrole uslijed "nužnosti" to će biti prepušteno radikalnoj desnici.
Jedna od pogođenih zemalja ukidanja socijalnih i EU programa će biti i BiH što je i sam Afd najavio, a samim tim kada nestane novca za golemi birokratski BiH aparat, država se urušava. Umirovljenici izlaze na ulice, ali bez političkog programa mogu samo zazivati parole Titu i Aliji... Javni sektor će se raspasti, tko će dati plaće policiji, vojsci i ostalima. Postavlja se pitanje tko će preuzeti uplate za preostale strukture? Turski i zaljevski tamni kapital neće spašavati postojeću BiH, on će financirati izgradnju islamističke države čega se trebaju bojati i iole normalni sekularni muslimani.
Ukoliko u određenom trenutku Turska izađe iz NATO saveza uslijed ovog ili onog razloga u koji neću ulaziti trenutno, onda možete biti sigurni da će sa još nekoliko milijuna emigranata preplaviti Europu kako bi dodatno oslabila koheziju EU zemalja koje će biti na all time low.
U tom metežu Srbi naučeni generacijski da nikad ne prodaju zemlju muslimanu, a ujedno kroz stoljetnu mržnju premda osmanskoj čizmi velika je vjerojatnost da će Turska aktivirati Sandžak i trokutistan u pokušaju stvaranja islamske zemlje u trbuhu Europe i koridora prema zapadu. Koliko će Rusija tada moći pomoći Srbiji diplomatski, obavještajno i oružjem ostaje pitanje osobito kad se otvori front Poljska.
Alija je sanjao o bosanskom Sandžaku, ali je RDB u vrijeme 90 tih bio prejak, sada je Turski MIT dobro infiltriran sa svojim paralelnim strukturama. Dok Srbija gradi svoju mrežu centara po Hrvatskoj sa manjim dijelom radikalnog stanovništva i većim koje želi funkcionirati u skladu sa zakonima RH postoji velika šansa da će izgubiti vlastito dvorište tj. jezgru. Bilo kakav ozbiljniji ekonomski šok koji je na horizontu će ovaj trenutni status quo instantno srušiti. Albanija će zasigurno pomoći Kosovu i možda odraditi do kraja veliku Albaniju uz pomoć USA, a jedni i drugi će indirektno pomagati Sandžaku, osim ako to tada ne bude u interesu USA.
Sve ovo će aktivirati secesiju RS iz BiH, a moguće i otvoreni sukob na dva fronta jer gladna rulja ne pita protiv koga ratuju tako da je izglednije da će Srbi biti Hrvatima saveznici u BiH i neutralni u odnosu Hrvatska i Srbija. Gdje god nije NATO, rat ograničenog intenziteta je izgledan osobito nakon što i zadnje neoliberalne vlade u EU padnu kada će interes za balkan u potpunosti nestaje. Taj trenutak čekaju mnogi osobito radikalni elementi u BiH, tako da je realnije da će u tom trenutku muslimani pokušati zauzeti srednju Bosnu što im neće poći za rukom i pokušati izbiti na Drinu i spojiti se sa Sandžakom ako Turska prestane biti NATO partner i naoruža te iste radikale, tamo gdje muslimani imaju koheziju stanovništva realno je očekivati sukob i stvaranje nove islamske zemlje ukoliko otvoreno financiranje Vahabija i Sarajeva u takvom scenariju preuzme Turska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 09 srp 2026, 08:21 |
|
|
|
Očekivanje da će se muslimani boriti za EU protiv Rusije me podsjeća na naše očekivanje ako naoružamo muslimane oni će se boriti da oslobode istočnu Bosnu i deblokiraju Sarajevo.
Ako EU naoruža muslimane kladim se pošto god da će ta vojska vrlo brzo ratovati protiv EU.
Ideja da će muslimani ginuti protiv Rusije za račun EU nije malo glupa. To je teška retardacija čak i za ionako niske ljevičarske kriterije. Ali s druge strane, muslimanima je ta ideja prošla 1992. kod nas, pa što ne bi i u EU. Samim time što je EU do sada pustila toliko muslimanskih imigranata je već dokaz da su bez mozga, pa zašto im onda ne bi dali i oružje u ruke. To je samo logični nastavak.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 09 srp 2026, 08:42 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Očekivanje da će se muslimani boriti za EU protiv Rusije me podsjeća na naše očekivanje ako naoružamo muslimane oni će se boriti da oslobode istočnu Bosnu i deblokiraju Sarajevo.
Ako EU naoruža muslimane kladim se pošto god da će ta vojska vrlo brzo ratovati protiv EU.
Ideja da će muslimani ginuti protiv Rusije za račun EU nije malo glupa. To je teška retardacija čak i za ionako niske ljevičarske kriterije. Ali s druge strane, muslimanima je ta ideja prošla 1992. kod nas, pa što ne bi i u EU. Samim time što je EU do sada pustila toliko muslimanskih imigranata je već dokaz da su bez mozga, pa zašto im onda ne bi dali i oružje u ruke. To je samo logični nastavak. Njemačka ne uvodi opću vojnu obvezu baš zbog toga što ne želi naoružati ogroman broj muslimana, a napravili bi to dosada. Tamo ih dosta ima DE državljanstvo, druga treća, pa i četvrta generacija došljaka, ali upravo ovo što si rekao, nisu sigurni za koga bi se oni borili ako ih se naoruža Država mora proizlaziti iz društva, a društvo mora imati svoj temeljni vrijednosni sustav, i to mora biti međusobno povezano, ako hoćeš da ikakav govor o zajedničkoj borbi protiv nečega ili za nešta ima smisla. Dati oružje rusu u Ukrajini prije rata, jer on formalno ispunjava sve uvjete da bude naoružan kao građanin Ukrajine obvezan da ju brani je jednako glupo kao da Hrvatska pozove srbe da budu ročnici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nemabosne
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 09 srp 2026, 09:19 |
|
|
|
sve su to teorije ja sam konkretno mislio na naše muslimane koji su na neki čudan način već radikalizovani zbog svjetskog prvenstva gdje se po ovoj izjavi zbog koje je otvorena ova tema može zaključiti da i Hrvatska i Srbija žele naklonost bosanskohercegovačkih muslimana a to da se ne bi borili za EU protiv Rusije pa već su se jednom ili više puta borili prvo su bili sa Turcima pa sa austrougarima pa sa hitlerom što ne bi za evropsku uniju svi smo bili svedoci prošle godine a i ove da kada su u sukobu sa Hrvatima ili ako slučajno Albanija izjavi da je na strani Izraela da kažu Kosovo je Srbija samo što ne obuku četničku uniformu a sa druge strane vidjeli smo da su takođe i protiv Srba kada se bliži 11 juli ili kad je godišnjica pogibije Blaža Kraljevića tad postanu i ustaše
tako da sam apsolutno siguran da bi se za njemačke interese prije borili naši muslimani nego muslimani koji žive u njemačkoj sirijci i avganistanci i slično koliko sam puta do sad vidio na komentarima gdje imaju ogroman broj lajkova tipa brko nisi završio posao i slično
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 09 srp 2026, 09:32 |
|
|
|
Mi hrvati iz BiH smo imali savezništvo s muslimanima i za to smo dobili zajedničku luđačku košulju unutar veće luđačke košulje. Doslovno se za sve bitne odluke treba dogovoriti s muslimanima, pa i oni s nama. Pitanje ikakve plinske interkonekcije ni ne postoji u RS-u oni samo odluče što hoće.
Pa ako su srbi nama zavidni na suradnji s muslimanima neka ih samo sebi uzmu, kad tad će najebat kao što smo i mi. Tko zna, mi možda i bolje prođemo zbog njihovog savezništva.
A to što ovaj priča su propale politike pregažene EU koju su nagazili i Trump i Putin, svaki na svoj način a ni budale i dalje, brane principe koji im nanose štetu više nego ikome. Europa grca u problemima s imigrantima a hoće da Trumpu govori kako griješi što ne pušta imigrante.
Isto tako, što se mnogo ne govori, Trump je značajno uspio spriječiti uvoz droge u SAD, naročito kokaina i heroina. One mjere jesu djelotvorne, što god o njima tko pričao.
Ono što Trump uradi direktno i na sav glas EU želi potiho i u rukavicama, pa zato i EES i ETIAS a znamo dobro tko su im problemi i da ih samo treba za uši i marš iz EU.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nemabosne
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 09 srp 2026, 09:38 |
|
|
potocnj je napisao/la: Mi hrvati iz BiH smo imali savezništvo s muslimanima i za to smo dobili zajedničku luđačku košulju unutar veće luđačke košulje. Doslovno se za sve bitne odluke treba dogovoriti s muslimanima, pa i oni s nama. Pitanje ikakve plinske interkonekcije ni ne postoji u RS-u oni samo odluče što hoće.
Pa ako su srbi nama zavidni na suradnji s muslimanima neka ih samo sebi uzmu, kad tad će najebat kao što smo i mi. Tko zna, mi možda i bolje prođemo zbog njihovog savezništva.
A to što ovaj priča su propale politike pregažene EU koju su nagazili i Trump i Putin, svaki na svoj način a ni budale i dalje, brane principe koji im nanose štetu više nego ikome. Europa grca u problemima s imigrantima a hoće da Trumpu govori kako griješi što ne pušta imigrante.
Isto tako, što se mnogo ne govori, Trump je značajno uspio spriječiti uvoz droge u SAD, naročito kokaina i heroina. One mjere jesu djelotvorne, što god o njima tko pričao.
Ono što Trump uradi direktno i na sav glas EU želi potiho i u rukavicama, pa zato i EES i ETIAS a znamo dobro tko su im problemi i da ih samo treba za uši i marš iz EU. mislio sam na srbijance nisam mislio na nas iz rs da žele saradnju sa muslimanima svaka saradnja sa muslimanima od strane Srba iz Bosne i Hercegovine je pogubna za Srbe iz Bosne i Hercegovine a što se tiče protjerivanja ja bih protjerao mada nisam u eu i rumune i bugare nepalci spram njih djeluju kao civilizovan svijet
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|