|
|
Stranica: 6/8.
|
[ 181 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:18 |
|
|
Genuine je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ako ćemo realno, Devedesetih su Srbi:
-napadali, a ne branili se (za napad treba 3 puta vise snage nego za obranu) -nisu imali republiku sa 90% ovlasti drzave -nisu imali etnički homogen teritorij -muslimani su imali legalnu vojsku i legalnu kontrolirali diplomaciju BiH (sada bi mogli imati samo dzematsku paravojsku) -nije bilo islamofobije, terorističkih napada i trenja s muslimanima u Europi kao danas -Rusija je bila izbačena iz igre -muslimani su imali duplo vise mladih vojnog uzrasta, i vitalnu rastuću demografiju pa je Alija govorio “neka ginu, sve će to muslimanke naradjati” . Motivacija za ginuti je bila 10 puta veća nego danas. Ljudi su bili priprosti i vecinom vlastite kuće branili. Vaša današnja generacija je samo sposobna za rat na Twitteru. -danas je muslimanima glavna želja da odu iz BiH, a ne da se ukine RS -na čelu Amerike Trump -Srbi i Hrvati su postali zaveznici
Znaci, ovo je samo kako stvari izgledaju iz perspektive RS.
S čime mislite vi nadomjestiti ove NOVE nedostatke u odnosu na 1993? “Travničkom haubicom” ?
Evo mi Hrvati kao neutralna strana kojoj čak pomalo i smeta u nekim elementima osamostaljenje RS (mada, ukupno to vidimo kao pozitivnu stvar, jer će pokrenuti razlaz potektorata), nama je poprilično jasno da ćemo doživjeti odlazak RS. Za naših života.
No, lako za RS. Podiže se svijest da ce problem i dalje ostati. Agresivan, islamizirani, ludi narod pun mrznje prema susjedima je i dalje tu, taman da ih je i 400 000 od čega 100 000 vehabija. - nama ne trebaju nikakve velike strateške pobjede kao u Hrvatskoj, već samo toliko aktivnosti da pokažemo da bez našeg pristanka i teritorijalnih ustupaka tzv. RS ne može nigdje, da ih prisilimo da pregovaraju oko raspodjele teritorija ili da iznudimo demokratsko i građansko uređenje BiH - nisu oni napadali, nego je 80% njihovih dobitaka zauzela JNA još otprije rata, uglavnom pusta područja, i stjerali nenaoružane Bošnjake u enklave da ih lakše svladaju - nemaju oni ni sada republiku, već jaku regionalnu autonomiju /sjever i istok BiH/ vezanu uz centralnu vlast (ako na tarabi/plotu/zidu piše pizda, ne znači da je moš jebat) - njima je etnički homogen teritorij oko urbanih centara (BL, Bijeljina, Trebinje itd.), ali je većina ostale teritorije prazna i nenaseljena idealna za partizansko ratovanje. U prošlom ratu nije bilo municije, a inače su im linije bile na 1100 kilometara ratišta na mnogim mjestima samo zemunice svakih 50 do 100 metara. U planinskim lancima nisu imali kontrolu, osobito pri lošem vremenu. Tako je Goražde opstalo. Šuplji su ko sir u planinama, a naši seljaci odatle znaju svaki kamen. Iskustvo partizanskog ratovanja je pokazalo da kolonu veću od 1000 ljudi nije moguće zaustaviti u napredovanju. - sjedište vanjskog suvereniteta BiH je u Sarajevu, glavni štab OS BiH je u Sarajevu, sva diplomatska predstavništva i tako će i ostati u slučaju rata - uvijek je bio animozitet prema strani gdje su muslimani, samo je sada vidljivo što je bilo skriveno. Važno je da Amerika bude uz nas, a ostali manje-više. - sve što Rusi poduzmu u BiH, to će Amerikanci odgovoriti 5x više sada. Nama odgovara angažman Rusije, jer mobilizira Ameriku. Da je ovakve Rusije bilo 90tih, puno bi bolje prošli u Daytonu. - ljudi za ratovanja uvijek ima, i u svakoj omladini ima sposobnih pojedinaca, da povedu, a ovi ostali će nekako uz ove bolje. Nama ne treba puno ljudi, jer ne želimo čitavu BiH. - među nama koji smo ostali, većina želi da i dalje živi u BiH, a dio želi da se vrati, pa će se to izbalansirati na realne neke brojeve. - Trump se pokazao kao daleko bolji predsjednik nego što su svi mislili. Čak je žešći u Ukrajini i na drugim mjestima nego Obama. A doći će iza njega demokrati. Dobro i još bolje. - Veliko je pitanje koliko Hrvati mogu da konzumiraju svoje savezništvo sa Srbima kad bude stani-pani protiv Rusije ovdje. Amerika je Hrvatskoj za vratom i Hrvatska će morati vraćati usluge Americi. BH Hrvatima je puna šaka brade da ostanu tu gdje jesu danas. Malo ćete im moći valjati, a i oni vama. - ako i dođe do odlaska tzv. RS to neće biti ova RS. već jedna sasvim druga prilično teritorijalno umanjena RS. Međutim vrlo je moguće da i BiH opstane. - da Bošnjaci ne bi bili frustrirani i problem, mora im se ispuniti minumum teritorijalnih i političkih zahtjeva, i više neće biti frustrirani. to je ključ za konačno rješenje mira u BiH. Mujo puno žuči prolio i frustracija izbacio a samo jedno je bitno. I najekstremniji Muslimani poput Stingera odustaju od tzv. BiH. To je ta očekivana tendencija i logičan slijed događaja. Pa živio nam početak raspada nakaradne tvorevine. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:20 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To se i praktično vidi u ponašanju Sarajeva prema USK, prometnoj izolaciji, politici prema imigrantima, raspodjeli novca itd. I sam sam se čudio dugo vremena koliko je Sarajevo sebično. Očekujem naravno da se ponaša loše prema Hrvatima i Srbima, ali je taj odnos parazita ili pijavice koja samo uzima sebi prisutan i prema ostalim muslimanskim krajevima, čak i onim najvažnijim recimo Tuzli. Ili npr. prema nekim strateškim područjima kao Srebrenica. Za SDA je bilo važnije osvojiti vlast u Sarajevu i zadržati birače iz ist. Bosne u Sarajevu, nego držati RS u neizvjesnosti povratkom izbjeglica. Praktično ispada da bi Hrvatska mogla jednostavno kupiti USK za određeni iznos, a RS bi mogla dobiti neovisnost sa nešto dodatnog teritorija oko Sarajeva. Omogući Sarajevu da se osjeća komotno i da imaju para, drage volje će predati sve ostale dijelove BiH. To je možda ključ dobrih odnosa u BiH. Ne znam zašto USK trpi iživljavanje. Mislim, meni ne smeta neka trpe ako vole, već su vjerojatno pali ispod 150 000. Ta će se lokva izgleda prva isušiti. Da su dio Hrvatske viđali bi imigrante na vijestima, i imali tri puta veći standard. Oni su Bihać praktički pustili da padne. Dapače, to bi vidjeli kao još jednu medijsku pobjedu za Sarajevo. Suljagić je npr. jednom upotrijebio (u pozitivnom kontekstu!) izraz "kredit Srebrenice". Srebrenica je tako ček koji se uplaćuje na račun od Sarajeva. "kredit Srebrenice", odličan izraz, tražio sam kako se izraziti ali nisam mogao, bravo za Suljagića. Znamo da je Hakija Meholjić dugo optuživao Aliju Izetbegovića da je prodao Srebrenicu u zamjenu za USA pomoć. Tako lagana trgovina ozbiljnim stvarima.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1468 of 2558 - 57.39%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88634 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Evo najelegantnijeg plana za brzinski završiti rat.
Za 24 sata, u tajnom dogovoru, HV uzme najveći dio USK, a Srbi uzmu Sanski Most i Petrovac.
Hrvati i Srbi vrate "Sinaj" (USK) muslimanima u zamjenu za priznanje, grad Brčko bez juga distrikta, planinski koridor do Srednje Bosne (uz prespektivu izgradnje tunela za Lašvansku dolinu) i trajni mir.
Riješen konflikt za 24 sata.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Genuine je napisao/la: Iz tvoje vizure gledano. U stvarnosti, Bošnjaci imaju najmanje ambicije od svih ovdje, i prvi bi se ušutili za sva vremena kad bi imali častan izlaz iz situacije, pa makar veličine kroz vrh igle.
Jedini razuman i častan izlaz vam je da se sjetite da ste Hrvati. Federacija ide u Hrvatsku, RS ide Srbiji. Vi ćete biti Hrvati nacionalno, a regionalno ostati Bošnjaci, vjera nas ne zanima. Instantno u EU i NATO. Imate i izlaz na more, izgrađene luke, a i možete nastaviti planirati da ćete u toj Hrvatskoj u budućnosti biti većina. Svakako vam nacija ne znači ništa, a kalifat će ostati opcija. Da se razumijemo ja sam izričito protiv ovog, mislim da sa islamistima nema dobrog rješenja. Ali znam kakvi su naivci u Hrvatskoj i da bi vam vjerojatno povjerovali. To vam je častan izlaz i nastavili bi živjeti normalno, glupi Hrvati bi vam gradili islamske centre. Meni je od par vrlo ozbiljnih ljudi iz Hrvatske rečeno da to nije opcija. I mislim da iz tih razloga nije fer pričati o tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:25 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Oni su Bihać praktički pustili da padne.
Dapače, to bi vidjeli kao još jednu medijsku pobjedu za Sarajevo.
Suljagić je npr. jednom upotrijebio (u pozitivnom kontekstu!) izraz "kredit Srebrenice". Srebrenica je tako ček koji se uplaćuje na račun od Sarajeva.
"kredit Srebrenice", odličan izraz, tražio sam kako se izraziti ali nisam mogao, bravo za Suljagića. Znamo da je Hakija Meholjić dugo optuživao Aliju Izetbegovića da je prodao Srebrenicu u zamjenu za USA pomoć. Tako lagana trgovina ozbiljnim stvarima. Iz tog perioda, izjave Meholjića, pa neka netko kaže da je ovo normalno: Citat: Alija Izetbegović je tada 1993. tražio ne da se ubije, nego zakolje 5.000 Bošnjaka u Srebrenici. Bili smo u sarajevskom hotelu Holiday Inn kada sam ustao i pitao ga je li on lud i tko će poubijati toliki narod. Poslije toga čekao se samo povoljan trenutak da se umiješa Međunarodna zajednica i to je palo na Srebrenicu.
1468 of 2558 - 57.39%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:26 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Genuine je napisao/la: - nama ne trebaju nikakve velike strateške pobjede kao u Hrvatskoj, već samo toliko aktivnosti da pokažemo da bez našeg pristanka i teritorijalnih ustupaka tzv. RS ne može nigdje, da ih prisilimo da pregovaraju oko raspodjele teritorija ili da iznudimo demokratsko i građansko uređenje BiH - nisu oni napadali, nego je 80% njihovih dobitaka zauzela JNA još otprije rata, uglavnom pusta područja, i stjerali nenaoružane Bošnjake u enklave da ih lakše svladaju - nemaju oni ni sada republiku, već jaku regionalnu autonomiju /sjever i istok BiH/ vezanu uz centralnu vlast (ako na tarabi/plotu/zidu piše pizda, ne znači da je moš jebat) - njima je etnički homogen teritorij oko urbanih centara (BL, Bijeljina, Trebinje itd.), ali je većina ostale teritorije prazna i nenaseljena idealna za partizansko ratovanje. U prošlom ratu nije bilo municije, a inače su im linije bile na 1100 kilometara ratišta na mnogim mjestima samo zemunice svakih 50 do 100 metara. U planinskim lancima nisu imali kontrolu, osobito pri lošem vremenu. Tako je Goražde opstalo. Šuplji su ko sir u planinama, a naši seljaci odatle znaju svaki kamen. Iskustvo partizanskog ratovanja je pokazalo da kolonu veću od 1000 ljudi nije moguće zaustaviti u napredovanju. - sjedište vanjskog suvereniteta BiH je u Sarajevu, glavni štab OS BiH je u Sarajevu, sva diplomatska predstavništva i tako će i ostati u slučaju rata - uvijek je bio animozitet prema strani gdje su muslimani, samo je sada vidljivo što je bilo skriveno. Važno je da Amerika bude uz nas, a ostali manje-više. - sve što Rusi poduzmu u BiH, to će Amerikanci odgovoriti 5x više sada. Nama odgovara angažman Rusije, jer mobilizira Ameriku. Da je ovakve Rusije bilo 90tih, puno bi bolje prošli u Daytonu. - ljudi za ratovanja uvijek ima, i u svakoj omladini ima sposobnih pojedinaca, da povedu, a ovi ostali će nekako uz ove bolje. Nama ne treba puno ljudi, jer ne želimo čitavu BiH. - među nama koji smo ostali, većina želi da i dalje živi u BiH, a dio želi da se vrati, pa će se to izbalansirati na realne neke brojeve. - Trump se pokazao kao daleko bolji predsjednik nego što su svi mislili. Čak je žešći u Ukrajini i na drugim mjestima nego Obama. A doći će iza njega demokrati. Dobro i još bolje. - Veliko je pitanje koliko Hrvati mogu da konzumiraju svoje savezništvo sa Srbima kad bude stani-pani protiv Rusije ovdje. Amerika je Hrvatskoj za vratom i Hrvatska će morati vraćati usluge Americi. BH Hrvatima je puna šaka brade da ostanu tu gdje jesu danas. Malo ćete im moći valjati, a i oni vama. - ako i dođe do odlaska tzv. RS to neće biti ova RS. već jedna sasvim druga prilično teritorijalno umanjena RS. Međutim vrlo je moguće da i BiH opstane. - da Bošnjaci ne bi bili frustrirani i problem, mora im se ispuniti minumum teritorijalnih i političkih zahtjeva, i više neće biti frustrirani. to je ključ za konačno rješenje mira u BiH.
Mujo puno žuči prolio i frustracija izbacio a samo jedno je bitno. I najekstremniji Muslimani poput Stingera odustaju od tzv. BiH. To je ta očekivana tendencija i logičan slijed događaja. Pa živio nam početak raspada nakaradne tvorevine.  Ti si nepopravljivi optimist. Nisam prolivao žuć, ne sikiram se oko svega, to je samo politika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88634 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Oni su Bihać praktički pustili da padne.
Dapače, to bi vidjeli kao još jednu medijsku pobjedu za Sarajevo.
Suljagić je npr. jednom upotrijebio (u pozitivnom kontekstu!) izraz "kredit Srebrenice". Srebrenica je tako ček koji se uplaćuje na račun od Sarajeva.
"kredit Srebrenice", odličan izraz, tražio sam kako se izraziti ali nisam mogao, bravo za Suljagića. Znamo da je Hakija Meholjić dugo optuživao Aliju Izetbegovića da je prodao Srebrenicu u zamjenu za USA pomoć. Tako lagana trgovina ozbiljnim stvarima. S tim da on smatra da je "kredit Srebrenice" dijelom uludo potrošen, a dijelom ga vremenska inflacija (blijeđenje aure žrtve protokom vremena) pojela.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:28 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: "kredit Srebrenice", odličan izraz, tražio sam kako se izraziti ali nisam mogao, bravo za Suljagića. Znamo da je Hakija Meholjić dugo optuživao Aliju Izetbegovića da je prodao Srebrenicu u zamjenu za USA pomoć. Tako lagana trgovina ozbiljnim stvarima. Iz tog perioda, izjave Meholjića, pa neka netko kaže da je ovo normalno: Citat: Alija Izetbegović je tada 1993. tražio ne da se ubije, nego zakolje 5.000 Bošnjaka u Srebrenici. Bili smo u sarajevskom hotelu Holiday Inn kada sam ustao i pitao ga je li on lud i tko će poubijati toliki narod. Poslije toga čekao se samo povoljan trenutak da se umiješa Međunarodna zajednica i to je palo na Srebrenicu. Svaka tema eskalira ili u kritiku ili u blaćenje ili ismijavanje Bošnjaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:32 |
|
|
BBC je napisao/la: I ne kuže da Hrvati i Srbi više nemaju toliko kilometara obrambene crte kao iz prošlog rata. Sve svoje snage će usmjeriti na fildžan muslimana. I ja gledam o kakvih hiljadu kilometara Mujo piše? Trokut SA-TZ-ZE ima hiljadu kilometara granice? Malo mi odozgo, malo Hrvati odozdo i Mujo u karantinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:32 |
|
|
Genuine je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Iz tog perioda, izjave Meholjića, pa neka netko kaže da je ovo normalno:
Svaka tema eskalira ili u kritiku ili u blaćenje ili ismijavanje Bošnjaka. Vi ste ti koji se kurčite da su vam planovi povećati teritorij kojeg kontrolirate za 4 puta. Bojim se da postoji blaga asimetrija u zahtjevima 3 naroda, pa tako su i različito podložni kritici humora. Što misliš kako bi reagirali na "inzistiranje" Kolinde da Hrvati "moraju" (riječ koju vi volite) imati na Balkanu 4 puta veći teritorij, i da drugi narodi ima da se pomaknu. Ili da Mongolija istovremeno prijeti Rusiji i Kini. Naravno da bi to bilo smiješno. Ne bi bilo smiješno, da Rusija prijeti Kini, ili da Kina prijeti Mongoliji ili Rusiji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:37 |
|
|
Genuine je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Dakle, muslimanski pravnici tvrde da se odcjepljenjem Slovenije i Hrvatske ukida ustav Titove Jugoslavije i vraća se Ustav Karađorđevićeve Kraljevine Jugoslavije. Republike u SFRJ su imale pravo na otcjepljenje odlukom Badinter-ove komisije. Drugi slučaj potpuno. Srbima i Hrvatima niko ne brani da Bošnjacima daju ponudu koja se ne odbija da se zemlja podijeli. Nikad nisu bili na to spremni, i zato se svi patimo. Ponuda je Islamska Republika 24%. Pa ni Slovenija nije puno veća. Ima vas duplo manje od Šiptara a imali bi veću državu od Kosova. I to svoju državu, bez Srba i Hrvata. Samo vi i alah. Ponuda je fenomenalna, realno nista zaslužili ništa al imate sreće pošto se nikom ne da zajebavati sa vama i asimilirati vas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:37 |
|
|
Genuine je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Iz tog perioda, izjave Meholjića, pa neka netko kaže da je ovo normalno:
Svaka tema eskalira ili u kritiku ili u blaćenje ili ismijavanje Bošnjaka. Dragi kolega, slobodan si iznijeti svoje viđenje kao i bilo tko drugi. Hakija nije bio ni Hrvat ni Srbin, nego je bio Bošnjak. Nekadašnji predsjednik SDP-a iz Srebrenice, tako reći iz prve ruke informacije. Znao je više nego ja ili ti. Ne blatim ja Aliju, nego ga blati Hakija. Ja nisam bio nazočan tada u Holiday Innu pa ne znam. Ako je to bila kleveta, zašto ga nisu tužili. Hoćeš reći da je Hakija bio luđak, ili je bio srpski agent? Što točno? Znamo npr. da je bila naredba povući zapovjednike Armije BiH neposredno prije pada Srebrenice. Evo da ne kažeš ja nekoga blatim, ti reci zašto?
1468 of 2558 - 57.39%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:38 |
|
|
Genuine je napisao/la: Ovdje odlučuje Washington i samo Washington. . Muslimanski Godwins law, u svakoj raspravi o reorganizaciji/rasturanju BiH u jednom trenutku se pomene, kao muslmanski argument, Amerika i njena mediteranska Šesta flota. Oni jadni ne shvataju da nisu ni devetorazredno pitanje za Amerikance. U muslimanskim kućama im je okačen na zidu kalendar 2000. godine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Praktično ispada da bi Hrvatska mogla jednostavno kupiti USK za određeni iznos, a RS bi mogla dobiti neovisnost sa nešto dodatnog teritorija oko Sarajeva. Omogući Sarajevu da se osjeća komotno i da imaju para, drage volje će predati sve ostale dijelove BiH. To je možda ključ dobrih odnosa u BiH. Pa nismo mi napravili Istočno Sarajevo da bi ga dali Muslimanima. Prije će Banja Luka biti muslimanska nego Istočno Sarajevo. Međunarodno priznate granice RS su gotova priča. Oko toga nema pregovora. Neka Muslimani nauče živiti sa komšijama pa će im granica sa Srbijom na Kozijoj ćupriji biti prednost a ne mana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:48 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Genuine je napisao/la: Iz tvoje vizure gledano. U stvarnosti, Bošnjaci imaju najmanje ambicije od svih ovdje, i prvi bi se ušutili za sva vremena kad bi imali častan izlaz iz situacije, pa makar veličine kroz vrh igle.
Jedini razuman i častan izlaz vam je da se sjetite da ste Hrvati. Federacija ide u Hrvatsku, RS ide Srbiji. Vi ćete biti Hrvati nacionalno, a regionalno ostati Bošnjaci, vjera nas ne zanima. Instantno u EU i NATO. Imate i izlaz na more, izgrađene luke, a i možete nastaviti planirati da ćete u toj Hrvatskoj u budućnosti biti većina. Svakako vam nacija ne znači ništa, a kalifat će ostati opcija. Da se razumijemo ja sam izričito protiv ovog, mislim da sa islamistima nema dobrog rješenja. Ali znam kakvi su naivci u Hrvatskoj i da bi vam vjerojatno povjerovali. To vam je častan izlaz i nastavili bi živjeti normalno, glupi Hrvati bi vam gradili islamske centre. Kada sam ja jednom rekao "uzmite ih vi", zamalo me nisi banovao. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Genuine je napisao/la: Svaka tema eskalira ili u kritiku ili u blaćenje ili ismijavanje Bošnjaka.
Dragi kolega, slobodan si iznijeti svoje viđenje kao i bilo tko drugi. Hakija nije bio ni Hrvat ni Srbin, nego je bio Bošnjak. Nekadašnji predsjednik SDP-a iz Srebrenice, tako reći iz prve ruke informacije. Znao je više nego ja ili ti. Ne blatim ja Aliju, nego ga blati Hakija. Ja nisam bio nazočan tada u Holiday Innu pa ne znam. Ako je to bila kleveta, zašto ga nisu tužili. Hoćeš reći da je Hakija bio luđak, ili je bio srpski agent? Što točno? Znamo npr. da je bila naredba povući zapovjednike Armije BiH neposredno prije pada Srebrenice. Evo da ne kažeš ja nekoga blatim, ti reci zašto? Koja je uopće vojna poanta evakuirati par lokalnih zapovjednika? Ne radi se o Predsjedniku. To je kao da pošalješ helikopter koji spasi samo kapetana broda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 10:57 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jedini razuman i častan izlaz vam je da se sjetite da ste Hrvati. Federacija ide u Hrvatsku, RS ide Srbiji.
Vi ćete biti Hrvati nacionalno, a regionalno ostati Bošnjaci, vjera nas ne zanima. Instantno u EU i NATO. Imate i izlaz na more, izgrađene luke, a i možete nastaviti planirati da ćete u toj Hrvatskoj u budućnosti biti većina. Svakako vam nacija ne znači ništa, a kalifat će ostati opcija.
Da se razumijemo ja sam izričito protiv ovog, mislim da sa islamistima nema dobrog rješenja. Ali znam kakvi su naivci u Hrvatskoj i da bi vam vjerojatno povjerovali. To vam je častan izlaz i nastavili bi živjeti normalno, glupi Hrvati bi vam gradili islamske centre.
Kada sam ja jednom rekao "uzmite ih vi", zamalo me nisi banovao.  Dobro, barem je iskren. To nije opcija ionako, ali je mogla biti častan izlaz.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 11:01 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Genuine je napisao/la: Svaka tema eskalira ili u kritiku ili u blaćenje ili ismijavanje Bošnjaka.
Dragi kolega, slobodan si iznijeti svoje viđenje kao i bilo tko drugi. Hakija nije bio ni Hrvat ni Srbin, nego je bio Bošnjak. Nekadašnji predsjednik SDP-a iz Srebrenice, tako reći iz prve ruke informacije. Znao je više nego ja ili ti. Ne blatim ja Aliju, nego ga blati Hakija. Ja nisam bio nazočan tada u Holiday Innu pa ne znam. Ako je to bila kleveta, zašto ga nisu tužili. Hoćeš reći da je Hakija bio luđak, ili je bio srpski agent? Što točno? Znamo npr. da je bila naredba povući zapovjednike Armije BiH neposredno prije pada Srebrenice. Evo da ne kažeš ja nekoga blatim, ti reci zašto? Prvo pokojni Alija nije za mene samo netko, ko je politički razmišljao drugačije, već se radi o potpuno drugom univerzumu načina razmišljanja, koji je meni potpuno stran. To ide dotle, da se često pitam mogu li biti doista objektivan kad se radi o njemu. Nisam govorio ništa za pokojnog Hakiju, o tome se ne radi, već inače je stil na forumu. Možda je nekome smiješan, ali nije stvarno poučan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 11:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Genuine je napisao/la: Svaka tema eskalira ili u kritiku ili u blaćenje ili ismijavanje Bošnjaka.
Vi ste ti koji se kurčite da su vam planovi povećati teritorij kojeg kontrolirate za 4 puta. Bojim se da postoji blaga asimetrija u zahtjevima 3 naroda, pa tako su i različito podložni kritici humora. Što misliš kako bi reagirali na "inzistiranje" Kolinde da Hrvati "moraju" (riječ koju vi volite) imati na Balkanu 4 puta veći teritorij, i da drugi narodi ima da se pomaknu. Ili da Mongolija istovremeno prijeti Rusiji i Kini. Naravno da bi to bilo smiješno. Ne bi bilo smiješno, da Rusija prijeti Kini, ili da Kina prijeti Mongoliji ili Rusiji. Nisu nam to planovi. Povećati minimalno, ali drugačije rasporediti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hara
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 12:14 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Evo najelegantnijeg plana za brzinski završiti rat.
Za 24 sata, u tajnom dogovoru, HV uzme najveći dio USK, a Srbi uzmu Sanski Most i Petrovac.
Hrvati i Srbi vrate "Sinaj" (USK) muslimanima u zamjenu za priznanje, grad Brčko bez juga distrikta, planinski koridor do Srednje Bosne (uz prespektivu izgradnje tunela za Lašvansku dolinu) i trajni mir.
Riješen konflikt za 24 sata. Vise nego solidan plan. Mogli bismo recimo izvesti neku obavjestajnu makinaciju i nakrcat kanton migrantima do razine pucanja lokalne zajednice po savovima, kao povod za intervenciju. Oh wait... 
_________________ Osjecaj me prati da sam fiju...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 12:30 |
|
|
Dragi kolega, slobodan si iznijeti svoje viđenje kao i bilo tko drugi. Hakija nije bio ni Hrvat ni Srbin, nego je bio Bošnjak. Nekadašnji predsjednik SDP-a iz Srebrenice, tako reći iz prve ruke informacije. Znao je više nego ja ili ti. Ne blatim ja Aliju, nego ga blati Hakija. Ja nisam bio nazočan tada u Holiday Innu pa ne znam. Ako je to bila kleveta, zašto ga nisu tužili. Hoćeš reći da je Hakija bio luđak, ili je bio srpski agent? Što točno? Znamo npr. da je bila naredba povući zapovjednike Armije BiH neposredno prije pada Srebrenice. Evo da ne kažeš ja nekoga blatim, ti reci zašto? Prije koliko ono dana je Alija dao helikopterom evakuirati sve muslim zapovjednike iz Srebrenice? 12? 17? Zapovjednike prebacili na sigurno, a opužuju UN. Sami ostavili svoj narod na milost i nemilost. Ali bitno je furati mit o "padu". Pokojnom Hakiji kapa gore.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 12:44 |
|
|
novem je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Dragi kolega, slobodan si iznijeti svoje viđenje kao i bilo tko drugi. Hakija nije bio ni Hrvat ni Srbin, nego je bio Bošnjak. Nekadašnji predsjednik SDP-a iz Srebrenice, tako reći iz prve ruke informacije. Znao je više nego ja ili ti.
Ne blatim ja Aliju, nego ga blati Hakija. Ja nisam bio nazočan tada u Holiday Innu pa ne znam. Ako je to bila kleveta, zašto ga nisu tužili. Hoćeš reći da je Hakija bio luđak, ili je bio srpski agent? Što točno?
Znamo npr. da je bila naredba povući zapovjednike Armije BiH neposredno prije pada Srebrenice. Evo da ne kažeš ja nekoga blatim, ti reci zašto?
Prije koliko ono dana je Alija dao helikopterom evakuirati sve muslim zapovjednike iz Srebrenice? 12? 17? Zapovjednike prebacili na sigurno, a opužuju UN. Sami ostavili svoj narod na milost i nemilost. Ali bitno je furati mit o "padu". Hakija im nikad nije oprostio što su njega ostavili a bio je praktično drugi čovjek iza Nasera, ratni šef srebreničke policije i član ratnog predsjedništva Srebrenice. Naser se izvukao al njegovi koljači sad plešu pod srpskom zemljom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 17:18 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jedini razuman i častan izlaz vam je da se sjetite da ste Hrvati. Federacija ide u Hrvatsku, RS ide Srbiji.
Vi ćete biti Hrvati nacionalno, a regionalno ostati Bošnjaci, vjera nas ne zanima. Instantno u EU i NATO. Imate i izlaz na more, izgrađene luke, a i možete nastaviti planirati da ćete u toj Hrvatskoj u budućnosti biti većina. Svakako vam nacija ne znači ništa, a kalifat će ostati opcija.
Da se razumijemo ja sam izričito protiv ovog, mislim da sa islamistima nema dobrog rješenja. Ali znam kakvi su naivci u Hrvatskoj i da bi vam vjerojatno povjerovali. To vam je častan izlaz i nastavili bi živjeti normalno, glupi Hrvati bi vam gradili islamske centre.
Kada sam ja jednom rekao "uzmite ih vi", zamalo me nisi banovao.  Nikada to ne bih uradio. Kako rekoh, izričito sam protiv toga, ali nisam ja poglavnik niti me se išta pita.
1468 of 2558 - 57.39%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 18:54 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: novem je napisao/la: Prije koliko ono dana je Alija dao helikopterom evakuirati sve muslim zapovjednike iz Srebrenice? 12? 17? Zapovjednike prebacili na sigurno, a opužuju UN. Sami ostavili svoj narod na milost i nemilost. Ali bitno je furati mit o "padu".
Hakija im nikad nije oprostio što su njega ostavili a bio je praktično drugi čovjek iza Nasera, ratni šef srebreničke policije i član ratnog predsjedništva Srebrenice. Naser se izvukao al njegovi koljači sad plešu pod srpskom zemljom. Borbeni sastav 28. divizije se probio do Tuzle i prije nego se srpski obruč u planinama zatvorio (s njima i Hakijini policajci). Prestanite lagat. Niko od užeg kruga iz divizije oko Nasera Orića nije stradao, niti su Srbi pobili njih. Oni su se regrupirali u Tuzli zajedno sa Naserom i htjeli su probiti koridor da narod izađe, ali nisu dobili podršku od 2. Korpusa, tako da je to stalo, ali su ipak osigurali dio puta za one koji su kasnije uspjeli proći. Srbi su pobili civile koji su se nadali da neće stradati, jer nisu nikoga napadali i ubijali, seljake, sirotinju, maloljetnike itd. Bilo je i žena i djece među likvidiranim (oko 5%). Prekršena Ženevska konvencija na flagrantan način. Nema dalje. Nevjerojatno je koliku potrebu imaju Srbi da se opravdaju i ekskulpiraju, ali to se neće dogoditi. Dvije sudske odluke najviših međunarodnih instanci su dosudile genocid. To niko više ispraviti ne može, niti se odluke mogu revidirati. Ni Vijeće sigurnosti UN ni švedska akademija znanosti nisu sudska vlast i instanca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Funkcionalnost, integritet i unutrašnja kohezija "Bošnjakistana" Postano: 30 stu 2019, 19:36 |
|
|
Genuine je napisao/la: Prestanite lagat. Niko od užeg kruga iz divizije oko Nasera Orića nije stradao, niti su Srbi pobili njih.. A ovaj? Citat: Dvije sudske odluke najviših međunarodnih instanci su dosudile genocid. Jebo te taj sud. Niste prošli u UN, nema đenosajda nema hagresije nema otplate ratne odštete. RS živa i zdrava. Džaba ste ginuli.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|