|
|
Stranica: 60/355.
|
[ 8866 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 13:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61190 Lokacija: DAZP HQ
|
Ti kurca ne kužiš, ako hrvatske stranke osvoje 18 vijećnika ništa više nije bitno, ni koliko Hrvata ima Naša stranka ili SDP, ni koliko Srba ima HDZ, nije bitno tko su nego čiji su.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 14:31 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3923 Lokacija: Stolni grad
|
dudu je napisao/la: Ti kurca ne kužiš, ako hrvatske stranke osvoje 18 vijećnika ništa više nije bitno, ni koliko Hrvata ima Naša stranka ili SDP, ni koliko Srba ima HDZ, nije bitno tko su nego čiji su. Ma pusti čovjeka vidiš da lupa gluposti ima 2 mjeseca da se znaju liste on sad spominje neke Hrvate, još iz područne liste gdje će ionako Kazazić uzet mandat
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 14:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24409 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Kako izvuci glasace na zapadu grada iz stanova na dan izbora?
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Lijphart
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 16:29 |
|
|
dudu je napisao/la: Ti kurca ne kužiš, ako hrvatske stranke osvoje 18 vijećnika ništa više nije bitno, ni koliko Hrvata ima Naša stranka ili SDP, ni koliko Srba ima HDZ, nije bitno tko su nego čiji su. Vidim da unatoč brojnim komentarima na forumu (a i jeftinom dociranju) ne razumijete puno toga, uključujući izborni sustav i podjelu mandata na dvije razine. Ja znam o čemu govorim, a o tome kako se raspodjeljuju mandati i tko cilja na koje mandate, najbolje ćemo vidjeti nakon 20.12. Dotad ostajte dobro i svakako izađite na izbore.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 16:38 |
|
|
Pa pretpostavljam da i naši imaju nehrvata na listama čime bi anulirali taj problem.
Svakako na izbore izaći, i koga poznajete nedvosmisleno naglasite potrebu i važnost izlaska na biralište. Tko ne voli HDZ postoje i alternative, bar dvije jake HRS i 90tka tako da se ima za koga.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Marko80
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 16:47 |
|
|
Ne kuzim se u izbore u Mostaru, ali me zanima jel postoji tamo HSP i jel glas za HSP glas za Hrvate ili za Mujage?
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 18:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24409 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Marko80 je napisao/la: Ne kuzim se u izbore u Mostaru, ali me zanima jel postoji tamo HSP i jel glas za HSP glas za Hrvate ili za Mujage? Malo su ispod izbornog praga. Maksimalno mogu 2% do 2,5% ukupno. Imaju na Jugu malo vise glasova, ali se na Jugu biraju samo dva izravno u izbornoj jednici, tako da nemaju sanse. Ja osobno mislim, dapace siguran sam, da je glas za HSP bacen glas.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 19:18 |
|
|
lider30 je napisao/la: Kako izvuci glasace na zapadu grada iz stanova na dan izbora? Morala bi se kampanja dobro zakuhat i isprofilirat jasna alternativa HDZ-u, tako da osim stranačke vojske izađu i oni (Hrvati) kojima inače ne pada na pamet glasovati, a takvih političkih idiota je u Mostaru pun k...
|
|
Vrh |
|
 |
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 20:07 |
|
|
Gledam nešto ovu Irmu Baraliju na N1 i mora se priznati da ima jaku populističku retoriku ili ti ga po mostarski šuplju. Na pitanje kako nemaju listu u GP Jug odgovara kako "tamo jednostavno nemaju jaku aktivistički ekipu"  Inače riječ je o kandidatkinji koja je prije 3-4 godine rukopoložena u Mostar iz Soroševa inkubatora, te ubrzo nekim čudom kao "obična građanka" dobila tužbu u Strasbourghu. Po mom skromnom mišljenju ona će osvojiti brdo glasova u GP 2 i biti iznenađenje izbora, jer trenutno ima najagresivniji medijski nastup od svih stranaka kako hrvatskih tako i onih bošnjačkih. Jednostavno svi drugi izgledaju nevidljivo u odnosu na nju, a takvo nešto ne može ostati nehonorirano kod birača, pogotovo onih neupućenih.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 20:39 |
|
|
Pojedinci puno pišu, a malo meda daju, ponavljate stvari koje smo već prošli, ne možeš nakon 2 mjeseca pisati o listama. Ali evo ko nije upratio HDZ ima 3 Srpkinje na listi i 1 kosovara, kvote se pune na gradskoj listi područne nemaju veze s tim, izborni prag isto nema veze može HSP imati 3% opet neće ući u vijeće, izborni prag te jedino po difoltu isključuje(ako imaš manje od 3%) to se može jedino dogoditi u mjestima gdje je mal broj glasača, a puno mandata pa unatoč tomu što po glasovima trebaš dobit mandat imaš manje od 3% pa se prenosi na sljedećeg ili u slučaju da ima puno kandidata(Stolac), pošto nijedno ni drugo nije izvjesno za Mostar taj prag možeš odmah isključiti kao relevantnu stvar.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 20:40 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41486 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ma ja GP Jug na drugoj strani svijeta, dobra takijašica nema šta. GP Jug je više multietnično gradsko područje od nekih gdje imaju "aktiviste".
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 29 stu 2020, 20:45 |
|
|
Lijphart je napisao/la: dudu je napisao/la: Ti kurca ne kužiš, ako hrvatske stranke osvoje 18 vijećnika ništa više nije bitno, ni koliko Hrvata ima Naša stranka ili SDP, ni koliko Srba ima HDZ, nije bitno tko su nego čiji su. Vidim da unatoč brojnim komentarima na forumu (a i jeftinom dociranju) ne razumijete puno toga, uključujući izborni sustav i podjelu mandata na dvije razine. Ja znam o čemu govorim, a o tome kako se raspodjeljuju mandati i tko cilja na koje mandate, najbolje ćemo vidjeti nakon 20.12. Dotad ostajte dobro i svakako izađite na izbore. Ti si jedini koji se ne razumije pošto vidim da ti treba crtat, plastično ću objasniti situaciju: evo uzmimo da s područnih lista bude 12 Hrvata, a na gradskoj Hrvatske stranke uzmu 7 mandata(npr. HDZ 5, HRS, 90 po jedan) tada bi s liste HDZa ušao 1 s najviše glasova(Kordić) i 3 Srpkinje(Radmila, Milijana, Slađana) i Kosovsr(Goloshaj). A ovo ti je maximun i sigurno neće biti tako dobro za nas
|
|
Vrh |
|
 |
Lijphart
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 30 stu 2020, 11:15 |
|
|
Gazda je napisao/la: Lijphart je napisao/la: Vidim da unatoč brojnim komentarima na forumu (a i jeftinom dociranju) ne razumijete puno toga, uključujući izborni sustav i podjelu mandata na dvije razine. Ja znam o čemu govorim, a o tome kako se raspodjeljuju mandati i tko cilja na koje mandate, najbolje ćemo vidjeti nakon 20.12. Dotad ostajte dobro i svakako izađite na izbore.
Ti si jedini koji se ne razumije pošto vidim da ti treba crtat, plastično ću objasniti situaciju: evo uzmimo da s područnih lista bude 12 Hrvata, a na gradskoj Hrvatske stranke uzmu 7 mandata(npr. HDZ 5, HRS, 90 po jedan) tada bi s liste HDZa ušao 1 s najviše glasova(Kordić) i 3 Srpkinje(Radmila, Milijana, Slađana) i Kosovsr(Goloshaj). A ovo ti je maximun i sigurno neće biti tako dobro za nas Hvala na detaljnoj propedeutičkoj intervenciji, ali izborni sustav, podjela mandata i razlika između zakonskog i prirodnog praga su meni jako dobro poznati. Ja sam govorio o strateškoj operaciji bošnjačkih stranaka da preferencijski izaberu jedno ili dvoje Hrvata sa svojih lista u područnim izbornim jedinicama (od ovih 12 koje vi spominjete). U tom slučaju je dobro da liste hrvatskih stranaka imaju Srbe, Albanca (pa i ponekog Bošnjaka) kako bi se taj gubitak u područnoj listi nadoknadio na gradskoj listi. Da, shvatio sam da ima troje Srba na listi HDZ BIH (mislio sam da ima samo po jedan Srbin i Albanac) i to je strateški promišljena odluka. p.s. razgovarajmo trezveno i bez jeftinog dociranja. Vjerujem da smo svi na istoj strani. Lp.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 30 stu 2020, 11:48 |
|
|
to je općepoznato da je HDZ nakrcao liste Srbima, Albancima i ostalima.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
karadzic
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 30 stu 2020, 14:12 |
|
|
Koja takijada od izbora. Makijeveli bi bio šokiran :)
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
 |
Pro bono
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 01 pro 2020, 09:46 |
|
|
Koliko objektivno Dodikovi SNSD Srbi mogu pomoći Hrvatima u Mostaru ? Na općim izborima Srpska lista je u Mostaru imala 939 glasova ili 1,96%. Pretpostavljam da su u njoj bili zastupljeni Srbi raznih stranačkih opredjeljenja. Citat: Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, uz stranačka izaslanstva, sastat će se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, s početkom u 11.00 sati, priopćeno je iz HDZ-a BiH. Nakon sastanka Čovića i Dodika, uslijedit će sastanak izaslanstva HDZ-a BiH i SNSD-a u 11.30 sati. Tema razgovora stranačkih izaslanstava su Lokalni izbori u Gradu Mostaru. Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/sastana ... ru-1450310 - www.vecernji.ba
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 01 pro 2020, 09:53 |
|
|
nadam se da su pročitali prijedlog koji sam poslao, Srbi glasaju ciljano za naše stranke u gradskim područjima Jugozapad i Zapad, i to ne za HDZ nego za 90-tku i HRS, a mi im vratimo isti broj glasova na gradskoj listi s kojom sigurno prelaze prag. u konačnici win-win situacija, nama šansa da odbijemo muslićima barem 1 ako ne i 2 željena mandata sa Zapada, a Srbima zagarantiran ulazak u gradsko vijeće. molim isto tako ako se ovo usvoji i prođe da budem kandidat za osobu godine u BIH. 
|
|
Vrh |
|
 |
Gazda
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 01 pro 2020, 13:24 |
|
|
dudu je napisao/la: nadam se da su pročitali prijedlog koji sam poslao, Srbi glasaju ciljano za naše stranke u gradskim područjima Jugozapad i Zapad, i to ne za HDZ nego za 90-tku i HRS, a mi im vratimo isti broj glasova na gradskoj listi s kojom sigurno prelaze prag. u konačnici win-win situacija, nama šansa da odbijemo muslićima barem 1 ako ne i 2 željena mandata sa Zapada, a Srbima zagarantiran ulazak u gradsko vijeće. molim isto tako ako se ovo usvoji i prođe da budem kandidat za osobu godine u BIH.  Ne znam onda koji su kurac prijavili 50 kandidata u svakom području. Uglavnom nešto se mora i može dogovoriti, ako ništa drugo vrijedni su kao posmatrači.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 01 pro 2020, 13:33 |
|
|
Definitivno odraditi, pogotovo sto nije problem nekoliko stotina glasova razmijeniti po duduovom prijedlogu. Ali ako HDZ bude dogovarao s Dodikom, nema sanse da ti glasovi odu HRS-u i Devedesetki.
I dalje mislim da je glavni problem sto 50% gradjana na Zapadu se premislja hoce li uopce izlaziti na izbore, od cega je barem 95% Hrvata.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 01 pro 2020, 13:35 |
|
|
lider30 je napisao/la: Definitivno odraditi, pogotovo sto nije problem nekoliko stotina glasova razmijeniti po duduovom prijedlogu. Ali ako HDZ bude dogovarao s Dodikom, nema sanse da ti glasovi odu HRS-u i Devedesetki.
I dalje mislim da je glavni problem sto 50% gradjana na Zapadu se premislja hoce li uopce izlaziti na izbore, od cega je barem 95% Hrvata. ne mora 90-tki i HRS-u, taj dio HDZ može odraditi u dogovoru s njima od svojih glasova.
|
|
Vrh |
|
 |
bobanovski
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 01 pro 2020, 21:58 |
|
|
Veselin Gatalo je na listi, ima li šanse da on prođe? Glasa bi za njega ako je on s mjesta koje nam odgovara
|
|
Vrh |
|
 |
1986
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 02 pro 2020, 15:53 |
|
|
Kako će korupcija u SDP-a u Srebrenici utjecati na izbore u Mostaru? Hoće li ti glasovi ići SDA i jel to dobro za nas ili loše? Ili će ti glasovi ostati doma.
Nekako mislim da su ti socijalistički glasovi skloniji ostajanju doma, nego glasanju za SDA.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 02 pro 2020, 16:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80713 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
1986 je napisao/la: Kako će korupcija u SDP-a u Srebrenici utjecati na izbore u Mostaru? Hoće li ti glasovi ići SDA i jel to dobro za nas ili loše? Ili će ti glasovi ostati doma.
Nekako mislim da su ti socijalistički glasovi skloniji ostajanju doma, nego glasanju za SDA. Pa, za ovo 2% Hrvata što glasaju za SDP u Mostaru to u Srebrenici je samo dokaz da SDP ipak nisu muslimanski nacionalisti. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 02 pro 2020, 16:36 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7632 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
lider30 je napisao/la: Kako izvuci glasace na zapadu grada iz stanova na dan izbora? Vrlo jednostavno: neka stave Bilbiju na listu u gradsko područje Zapad ili Jugozapad. 
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 02 pro 2020, 16:42 |
|
|
kiler je napisao/la: lider30 je napisao/la: Kako izvuci glasace na zapadu grada iz stanova na dan izbora? Vrlo jednostavno: neka stave Bilbiju na listu u gradsko područje Zapad ili Jugozapad.  Salu na stranu - koliko je HDZ neradnicka stranka to ce se proucavati u politickim udzbenicima. Oni nisu u stranju sa svojom ogromnom infrastrukturom organizirati dopisno glasovanje, zbog kojeg bi mi mogli izgubiti izbore u Mostaru. Oko 85% na dopisinim glasovima Srbi i Muslimani.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|