|
|
Stranica: 24/344.
|
[ 8599 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
chubura
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 14:55 |
|
|
Od ovoga resenja bolje da je Mostar podeljen na 2 grada,sa zasebnim svim organima,gradonacelnicima,gradskim skupštinama itd. Odnosi bi bili relaksirani,i jedni i drugi bi se mogli posvetiti razvitku sopstvenim zaslugama.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 18:25 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9987 Lokacija: Banja Luka
|
Nije moj ''poso'' , u Mostaru je ostalo malo Srba , ipak čini mi se da su se Muslimani više uplusali ovim sporazumom. Sa strane gledajući se sticao utisak , da su Hrvati dominirali u Mostaru , da je on kako neki vole reći , ''stoni'' grad Hrvata u BiH ..a sad se on zvanično i transparentno , tali.
Muslimani su se jasno u njemu mapirali i dobili ''par prstiju'' , sledeća je ''ruka''. Jer svaki tal je sam po sebi zayeban, posebno sa muslimanima.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 18:44 |
|
|
Bitno da je statut bolji nego prosli. Nismo dobili sve sto smo htjeli, ali ni nismo tako ocita vecina u gradu.
Kako rece Grunf, dosad su se mandati dijelili 9-9, a odsad se dijele 13-9 za Hrvate ili u najgorem slučaju 12-10 za Hrvate. To je korak naprijed.
A ako bi nas zaista bilo izrazita vecina od recimo 70%, onda mozemo pokupiti te mandate na nivou grada i imati vlast i bez promjene statuta.
Dakle, dobili smo korak naprijed odmah, i sansu za vise ako zasluzimo. Sve je do nas.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 19:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59746 Lokacija: DAZP HQ
|
raga je napisao/la: Grunf je napisao/la: Dosad su se mandati dijelili 9-9, a odsad se dijele 13-9 za Hrvate ili u najgorem slučaju 12-10 za Hrvate. Čović je napravio korak naprijed, maknuo blokadu grada i osigurao hrvatsku blagu nadmoć u vladanju gradom. Realno je to uspjeh s obzirom na to da nema nikakve podrške od države Hrvatske i njene diplomacije u borbi za hrvatske interese. Ja mu dajem + zbog ovog poteza i to treba shvatiti kao proces, korak po korak do stolnog grada. Sebično gledajući kao Mostarac, složio bih se. Gledajući sebično kroz HRS, isto tako. Ali on je morao imati u vidu širu sliku. Sudjelovao sam u ovim pregovorima od samih početaka početaka, bilo je načina i modela kako ispoštovati da se kao norma u cijelu priču uvede npr. Travnik (kao očigledan primjer) ili funkcioniranje pojedinih drugih jedinica lokalne samouprave, ali se odustalo od toga prije godinu, dvije, ne znam zašto. Tada smo čak imali i blagu naklonost međunarodne zajednice za to. Čović kao Čović je morao upravljati situacijom gledajući širu sliku, ne samo sa aspekta Hrvata i njihove pozicije u Mostaru, nego na teritoriju cijele BiH. Travnik je deplasiran, to bi bio smokvin list za Hrvate, pandan bi bilo da dobijemo etničke općine u SBKu, recimo jednu ili dvije u Lašvi, to znači izdavajanje dijelovs općine Travnik i spajanje s našim dijelom Novog Travnika, s Vitezom i Busovačom. Ako želite spasiti 40 tisuća Bošnjaka, ok, ali isto toliko i Hrvata ide u hrvatske općine.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
useless
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 19:16 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Bitno da je statut bolji nego prosli. Nismo dobili sve sto smo htjeli, ali ni nismo tako ocita vecina u gradu.
Kako rece Grunf, dosad su se mandati dijelili 9-9, a odsad se dijele 13-9 za Hrvate ili u najgorem slučaju 12-10 za Hrvate. To je korak naprijed.
A ako bi nas zaista bilo izrazita vecina od recimo 70%, onda mozemo pokupiti te mandate na nivou grada i imati vlast i bez promjene statuta.
Dakle, dobili smo korak naprijed odmah, i sansu za vise ako zasluzimo. Sve je do nas. I meni se to tako nekako čini, ovdje je zapravo najveći problem što je ovo riješeno, a da nije nikako vezano za f dom naroda i što je čović izgleda dao legitimitet ovakvom sip-u. U Mostaru se zacementiralo, a vamo smo ostali na nekim muslimanskim obećanjima.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 19:24 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6340 Lokacija: Izvan sebe
|
dudu je napisao/la: raga je napisao/la: Sebično gledajući kao Mostarac, složio bih se. Gledajući sebično kroz HRS, isto tako. Ali on je morao imati u vidu širu sliku. Sudjelovao sam u ovim pregovorima od samih početaka početaka, bilo je načina i modela kako ispoštovati da se kao norma u cijelu priču uvede npr. Travnik (kao očigledan primjer) ili funkcioniranje pojedinih drugih jedinica lokalne samouprave, ali se odustalo od toga prije godinu, dvije, ne znam zašto. Tada smo čak imali i blagu naklonost međunarodne zajednice za to. Čović kao Čović je morao upravljati situacijom gledajući širu sliku, ne samo sa aspekta Hrvata i njihove pozicije u Mostaru, nego na teritoriju cijele BiH.
Travnik je deplasiran, to bi bio smokvin list za Hrvate, pandan bi bilo da dobijemo etničke općine u SBKu, recimo jednu ili dvije u Lašvi, to znači izdavajanje dijelovs općine Travnik i spajanje s našim dijelom Novog Travnika, s Vitezom i Busovačom. Ako želite spasiti 40 tisuća Bošnjaka, ok, ali isto toliko i Hrvata ide u hrvatske općine. Ja se potpuno slazem s tim. To bi bio ogroman uspjeh za nas.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
kukac
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 19:32 |
|
|
dudu je napisao/la: raga je napisao/la: Sebično gledajući kao Mostarac, složio bih se. Gledajući sebično kroz HRS, isto tako. Ali on je morao imati u vidu širu sliku. Sudjelovao sam u ovim pregovorima od samih početaka početaka, bilo je načina i modela kako ispoštovati da se kao norma u cijelu priču uvede npr. Travnik (kao očigledan primjer) ili funkcioniranje pojedinih drugih jedinica lokalne samouprave, ali se odustalo od toga prije godinu, dvije, ne znam zašto. Tada smo čak imali i blagu naklonost međunarodne zajednice za to. Čović kao Čović je morao upravljati situacijom gledajući širu sliku, ne samo sa aspekta Hrvata i njihove pozicije u Mostaru, nego na teritoriju cijele BiH.
Travnik je deplasiran, to bi bio smokvin list za Hrvate, pandan bi bilo da dobijemo etničke općine u SBKu, recimo jednu ili dvije u Lašvi, to znači izdavajanje dijelovs općine Travnik i spajanje s našim dijelom Novog Travnika, s Vitezom i Busovačom. Ako želite spasiti 40 tisuća Bošnjaka, ok, ali isto toliko i Hrvata ide u hrvatske općine. Od ovome sam i ja razmišljo ali mislim da ambasade nebi dopustile cijepanje općina. Međutim čini mi se da se u ovim pregovorima uopće nije razgovaralo o srednjoj bosni što me čudi jer je ovo bila idealna (bojim se i zadnja) prilika da se poboljša naš položaj u srednjoj bosni. Isto me čudi da Čavara s obzirom da je iz Busovače nije pokušo utjecat na Čovića po tom pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 19:53 |
|
|
Ja ne znam šta bi vi. Na temelju izbora na zapadnom dijelu ovladati istočnim? Gradom će se vladat na temelju kompromisa, kao na BH razini. Ako će oni blokirat i mi ćemo.
Travnik je bio u priči samo ovdje na forumu. Uopće nije ista situacija.
Dakle, ovo nije ni pobjeda ni poraz. Dobili smo minimum, ono što nam pripada kao i Muslimani. Ako uz ovo stvarno dolazi IZ i legitimnost predsjednika, apsolutno je naša pobjeda.
Ja sam optimističan.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 20:00 |
|
|
Nazovite me optimistom, ali meni ovo obećenje koje kaže da izborni zakon mora osigurati legitimno predstavljanje naroda vrijedi puno.
Ne zbog Bakira naravno, nego je manja šansa da će svijet stati na muslimansku stranu ako ne bude izbornog zakona i dođe do blokade sljedećih izbora.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 20:08 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39207 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kako samo na forumu kad su u samom HDZ-u stalno tijekom pregovora spominjali da pristaju na bilo kakvo uređenje Mostara ako će isto vrijediti u Travniku.
Pa nismo očekivali ništa više za Mostar, ali jesmo isti princip za federalnu razinu. Muslimani u Mostaru su dobili osigurač i još rezervni, Hrvati na federalnoj razini ništa osim bezvrijednog Bakirovog obećanja.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
useless
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 20:32 |
|
|
Na stranu Travnik. Hdz je rjesenje za Mostar uvijek spominjao u paketu sa domom naroda i predsjednistvom. Gledajuci iz tog konteksta ovaj dogovor o dogovoru je samo bijedan smokvin list za hdz da ih se ne proziva da su odustali od paketa. Ja ne vidim drugu svrhu.
|
|
Vrh |
|
|
kukac
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 20:43 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Krugerrand
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 20:48 |
|
|
U redu, sad kad je Mostar "riješen", na hrvatsku štetu naravno... Može li se napokon provesti decentralizacija među Hrvatima u BiH? HDZ je u ovih 25 godina sve karte bacio na Mostar i centralizirao sve bitne institucije tamo, nauštrb svih Hrvata u BiH, posebno onih u središnjoj Bosni. Sad kad je zacementirana, praktički, podjela grada, mogu li se sjedišta nekih institucija prebaciti u Lašvansku dolinu, Lepeničku dolinu i Jajce/Dobretiće? Ili bi to previše otežalo zapošljavanje uže i šire rodbine u iste institucije? To pitanje može i za 'raga' s obzirom da on jedini ovdje ima kakav takav utjecaj. Hoće li se HRS zalagati za decentralizaciju Herceg-Bosne?
_________________ Ori svoju njivu najbolje što možeš!
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 21:05 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3664 Lokacija: Stolni grad
|
Krugerrand je napisao/la: U redu, sad kad je Mostar "riješen", na hrvatsku štetu naravno... Može li se napokon provesti decentralizacija među Hrvatima u BiH? HDZ je u ovih 25 godina sve karte bacio na Mostar i centralizirao sve bitne institucije tamo, nauštrb svih Hrvata u BiH, posebno onih u središnjoj Bosni. Sad kad je zacementirana, praktički, podjela grada, mogu li se sjedišta nekih institucija prebaciti u Lašvansku dolinu, Lepeničku dolinu i Jajce/Dobretiće? Ili bi to previše otežalo zapošljavanje uže i šire rodbine u iste institucije? To pitanje može i za 'raga' s obzirom da on jedini ovdje ima kakav takav utjecaj. Hoće li se HRS zalagati za decentralizaciju Herceg-Bosne? Hrvatu mimo Hercegovine skoro da i ne postoje, a ti pišeš o decentralizaciji, ti kasniš 20g, kakvo Jajce kakve picke materine nema živa roba gore a ti o institucijama kome ćeš ih premještat, stablima?
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 21:07 |
|
|
Sve u svemu nije lose - ako gledamo Mostar solo. Ovo je bolja varijanta od onog sto sada imamo u Mostaru. S druge strane dobili smo obecanje SDA napismeno uz ekipu ambasadora koji su ocito i Covicu i Bakiru zavrnuli ruku. Solo obecanje SDA ne vrijedi apsolutno nista takvih su potpisali hrpu pa opet nista, kljuc ce opet biti Ambasade i za Predsjednistvo i za Izborni zakon. Opet ce morati zavrnuti ruku Bakiru, ako toga ne bude - nista od svega. Nogometnim rijecnikom 1:1 s perspektivom da dobijemo konacno utakmicu
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 21:18 |
|
|
Izetbegović o Mostaru: Skupa ćemo voditi grad, ne smije jedna strana vući drugu https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /200618133Zadovoljan sam, naravno. Postignuto je više nego što smo se nadali - Mostar će biti manje grad slučaj nego što je to bio do sada. Opozicija ima razloge da dovede u pitanje poziciju SDA, ali ne bi smjela raditi na štetu građana Mostara", On je rekao da su odnosi u Mostaru "takvi kakvi jesu" i da se u tom gradu mora vladati zajedno. "Ako ćemo zajednički voditi grad, ne smije jedna strana vući drugu stranu. Mislim da će ovo rješenje dobro funkcionisati", rekao je prvi čovjek Stranke demokratske akcije. On je rekao da se sporazumima tretiraju sve presude Evropskog suda i Ustavnog suda BiH, a njegov aželja je da se pronađe balans gađanskog i etničkog, ali priznaje da je pitanje hoće li dogovor biti postignut. "Svaki građanin u BiH će imati jednaka prava i to je suština. To nije nemoguće, približili smo se njemu Aprilskim paketom, ali će biti teško", zaključio je Izetbegović. Što se tiče legitimnih predstavnika, ne misli se samo na Hrvate, kaže Izetbegović.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 21:20 |
|
|
Drago mi je da Bakudin priprema Mukije na budućnost u kojoj nema Sejde i sličnih isprdaka na pozicijama Hrvata. Pohvalno. Haprilski? Joj šta bi sad neki dali za Haprilski...
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 21:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76124 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Svarog je napisao/la: Nije moj ''poso'' , u Mostaru je ostalo malo Srba , ipak čini mi se da su se Muslimani više uplusali ovim sporazumom. Sa strane gledajući se sticao utisak , da su Hrvati dominirali u Mostaru , da je on kako neki vole reći , ''stoni'' grad Hrvata u BiH ..a sad se on zvanično i transparentno , tali.
Muslimani su se jasno u njemu mapirali i dobili ''par prstiju'' , sledeća je ''ruka''. Jer svaki tal je sam po sebi zayeban, posebno sa muslimanima. Taj dojam Mostara ne dolazi od općinske vlasti niti je ikad dolazio, dapače Hrvati nikad nisu postigli ni običnu većinu u gradskom vijeću zahvaljujući starom statutu ali i slabijem izlasku na izbore (na zadnjim izborima 2008. ispod 50% vijećnika, i na svim prethodnim). Dojam dolazi radi demografije, institucija, ekonomije, političke snage na razini BiH i pozicije Mostara kao glavnog grada Hrvata i najvećeg grada u Hercegovini. Mostar je glavni grad Hrvata ne zbog toga što Hrvati kontroliraju odvoz smeća ili postavljanje ulične rasvjete ili raspored gradskih autobusa u Mostaru (što su općinske ovlasti), nego zato što je sjedište velikog Sveučilišta, Elektroprivrede, Pošte, Telekoma, svih hrvatskih stranaka itd. što ništa nema veze s općinskom vlašću. I što je jedini grad s hrvatskom većinom i što Hrvati kontroliraju 75% urbanog dijela grada koji je potreban okoliš za razvoj institucija.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 22:21 |
|
|
PCM je napisao/la: Sve u svemu nije lose - ako gledamo Mostar solo. Ovo je bolja varijanta od onog sto sada imamo u Mostaru. S druge strane dobili smo obecanje SDA napismeno uz ekipu ambasadora koji su ocito i Covicu i Bakiru zavrnuli ruku. Solo obecanje SDA ne vrijedi apsolutno nista takvih su potpisali hrpu pa opet nista, kljuc ce opet biti Ambasade i za Predsjednistvo i za Izborni zakon. Opet ce morati zavrnuti ruku Bakiru, ako toga ne bude - nista od svega. Nogometnim rijecnikom 1:1 s perspektivom da dobijemo konacno utakmicu Sve ovisi o tome misle li stranci vječno držati BIH kao protektorat ili ne. Ako ne misle, moraju naći neko rješenje koje se može progutati sa obje strane. Inače će Inzkov odlazak značiti i kraj BIH, jer Rusi novog neće dati imenovati. Kao i devedesetih, za kakav takav opstanak BIH je potreban modus vivendi muslimana i Hrvata. Bez toga, čim Inzko ode, BIH se raspada.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 22:51 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nazovite me optimistom, ali meni ovo obećenje koje kaže da izborni zakon mora osigurati legitimno predstavljanje naroda vrijedi puno.
Ne zbog Bakira naravno, nego je manja šansa da će svijet stati na muslimansku stranu ako ne bude izbornog zakona i dođe do blokade sljedećih izbora. Imali su muslimani mnogo poteza zbog kojih je svijet trebao stati na nasu stranu pa zasto nije? Stvarno nisam ocekivao ovakvu naivnost od tebe, mozda od ostalih... Zasto je tako tesko priznat da je Čović izbio jedini adut iz ruku za bjedne mrvice sa stola? Ostale razine se spominju deklarativno(usmeno) da zamazu hrvatima oci. Nesto poput *** Mate Granica kad je svjesno lagao o konfederaciji izmedju federacije i hrvatske da bi njegovi progutali mamac...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 22:58 |
|
|
Diablo je napisao/la: Zasto je tako tesko priznat da je Čović izbio jedini adut iz ruku za bjedne mrvice sa stola? Koji je adut to izbio? Koji je to adut imao, a sada nema? Pregovaračke pozicije nisu adut. To je popis želja.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 23:01 |
|
|
divizija je napisao/la: Diablo je napisao/la: Zasto je tako tesko priznat da je Čović izbio jedini adut iz ruku za bjedne mrvice sa stola? Koji je adut to izbio? Koji je to adut imao, a sada nema? Pregovaračke pozicije nisu adut. To je popis želja. Mostar je odlicno funkcionirao i blokiran jer smo imali vlast. Upravo muslimanima ovo ide na ruku gdje su opet postali nezaobilazan faktor a zauzvrat nisu nista dali... Mogli smo nesto upecat u srednjoj bosni preko mostara, il ga ostavit u potpunosti blokirana nego ovako kapitulirat
|
|
Vrh |
|
|
nikolasmo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 23:12 |
|
|
Izmjenom izbornog zakona za grad Mostar samo će se provesti izbori po novim pravilima i to je to. Izmjene statuta idu tek na prvoj sjednici gradskog vijeća koja će se najranije održati krajem ove godine. Kao prvo uopće se ne zna hoće li HDZ i SDA imati kapacitet od 24 vijećnika da provedu dogovorene izmjene, a drugo ako se do tad ne dogovori izborni zakon za dom naroda i predsjedništvo, HDZ ima tu polugu da ucjenuje, novi statut i izborni zakon ili ništa od novog statuta.
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 23:25 |
|
|
Ne znam po čemu smatrate ovaj dogovor izbijanjem aduta iz hrvatskih ruku? Pa ovo daje dodatni adut u hrvatske ruke jer su dobili više vijećnika u Mostaru i u slučaju da Bošnjaci nastave s uzurpiranjem prava Hrvata u SBŽ ili Domu naroda ili u Predsjedništvu, naši mogu uzvratiti i izmisliti prohercegbosanske Bošnjake i Srbe i lakše izdominirati u vlasti Mostara nego prije.
Deblokada Mostara, osiguravanje hrvatske nadmoći u gradskoj vlasti i najava promjene izbornog zakona u našu korist je veliki uspjeh Čovića.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 18 lip 2020, 23:30 |
|
|
Grunf je napisao/la: Ne znam po čemu smatrate ovaj dogovor izbijanjem aduta iz hrvatskih ruku? Pa ovo daje dodatni adut u hrvatske ruke jer su dobili više vijećnika u Mostaru i u slučaju da Bošnjaci nastave s uzurpiranjem prava Hrvata u SBŽ ili Domu naroda ili u Predsjedništvu, naši mogu uzvratiti i izmisliti prohercegbosanske Bošnjake i Srbe i lakše izdominirati u vlasti Mostara nego prije.
Deblokada Mostara, osiguravanje hrvatske nadmoći u gradskoj vlasti i najava promjene izbornog zakona u našu korist je veliki uspjeh Čovića. A šta je nama falilo u dosadasnjem ustroju mostara? Zgrade se gradile,bolnica nadograđivala kao i fakulteti, kulturne ustanove itd .Nije valjda da ocekujes kako sad stize dvorana il nesto slicno? Problem je u cinjenici da oni u mostaru mogu blokirat sve preko viših institucija(dom naroda)dok mi u srednjoj bosni samo mozemo gledat...
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|