HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 ožu 2026, 08:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 138 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvati i BiH
PostPostano: 19 lis 2009, 17:24 

Frankopan je što bi se reklo brutalno otvoren, ali u velikoj većini stvari dobro pogadja u srž. Ipak, za Tuđmana bih imao razumijevanja, jer je oslobađanje Hrvatske builo krucijalno za budućnost, pošto Hrvatska sa okupiranim teritorijama ne bi bila ni od kakve pomoći ni nama ni samoj sebi, govorim o jednoj normalnoj situaciji u kojoj bi Hrvatska otvoreno i nepokolebljivo stajala iza nas BiH Hrvata. Što sada nije slučaj, da budemo pošteni i iskreni.
Također se mora reći da je sa onim Washingtonskim sporazumom o Federaciji i konfederaciji Federacije BiH sa Hrvatskom, i sam Tuđman i Hrvati u BiH prevareni od EU i USA na najbrutalniji nacin. I toj bagri sa takozvanoga Zapada se ništa više ne može vjerovati.
Frankopan nije u pravu kada Mesića i kompaniju naziva orjunašima, jer je preblag prema njima, epitet orjunaša je toj bagri čak i kompliment, radi se o beskarakternoj izdajničkoj bulumenti najgore vrste. A mediji u RH su poseban slučaj, čitam mnoge komentare za Široki, mnogi od njih podržavaju muslimane, medju njima i onaj ČiČak koji je svojim provokacijama tijekom studentskog štrajka za svoje nalogodavce iz UDBE godine 1971 bio neposredan povod za rušenje hrvatskog proljeća.
Frankopan je u pravu kad kaže da su zbog političkih interesa RH svi naši vojni i politički lideri spakirani u Haag a da u Hrvatskoj nikoga ni briga nije bila a mediji su ih osudjivali i prije suđenja.
Frankopan je u pravu kada kaže da smo mi BiH Hrvati žrtvovali za Hrvatsku i previše i da je bilo DOSTA. Vrijeme je da se brinemo i borimo za sebe, a političarima i medijima iz RH poručiti odlučno da nas konačno ostave na miru ako već ne žele da nas podržavaju. Njihova blagonaklonost prema islamofašistima ili neutralistčiko ponašanje u ime tobožnje objektivnosti i nepristrasnosti, već skoro dva desetljeća ohrabruju islamofašiste u smišljanju sve novih i gorih podvala i agresorskih nakana prema Hrvatima BiH, jer znaju da će u većini političkih krugova i medija u RH naići na blagonaklonost ili barem ignoriranje.

A meni nije problem Mesić koji nas ne može smisliti niti mediji koji mu drže stranu, problem je meni što on na takvim platformama pobjeđuje na izborima a mediji u RH deru po nama i kad smo izloženi otvorenoj velikomuslimanskoj agresiji kao u slučaju Širokog Brijega, ili u najboljem slučaju ignoriraju sve kad vide da nemaju argumenata protiv nas.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 17:40 

Ovi koje navodite gore... Mesić, mediji, HHO, Čičak... pa oni se neprijateljski odnose i prema Hrvatima u RH, pa kako neće prema BH Hrvatima...
(pogledajte samo kako ti mediji govore o braniteljima)

Pa valjda ste i sami svjesni da se ta sranja događaju isključivo zato što su BH Hrvati biračko tijelo HDZ-a, stranke koju ni ovakvu detuđmaniziranu kakva je sada, oni još uvijek ne mogu smisliti.
Mislite li da bi se mediji ovako odnosili prema BH Hrvatima da su nekim slučajem birači SDP-a i HNS-a??? Ili da su Mesićevi birači??? Mislite da bi se Mesić tako ponašao prema svojim biračima?
Naravno da ne.

slika

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 17:43 

Hrvat je napisao/la:
Ovi koje navodite gore... Mesić, mediji, HHO, Čičak... pa oni se neprijateljski odnose i prema Hrvatima u RH, pa kako neće prema BH Hrvatima...
(pogledajte samo kako ti mediji govore o braniteljima)

Pa valjda ste i sami svjesni da se ta sranja događaju isključivo zato što su BH Hrvati biračko tijelo HDZ-a, stranke koju ni ovakvu detuđmaniziranu kakva je sada, oni još uvijek ne mogu smisliti.
Mislite li da bi se mediji ovako odnosili prema BH Hrvatima da su nekim slučajem birači SDP-a i HNS-a??? Ili da su Mesićevi birači??? Mislite da bi se Mesić tako ponašao prema svojim biračima?
Naravno da ne.

tocno.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 17:47 

Ako oni ne mogu razlučiti svoje osobne i politicke afinitete i sujete od strateških intetresa hrvatstva u BiH i republike Hrvatske onda je riječ o političkim imbecilima. Jedino što mogu dobiti takvim ponašanjem jeste da im muslimani ili Srbi izbiju na granicu prema moru.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 17:58 

Ringo59 je napisao/la:
Ako oni ne mogu razlučiti svoje osobne i politicke afinitete i sujete od strateških intetresa hrvatstva u BiH i republike Hrvatske onda je riječ o političkim imbecilima. Jedino što mogu dobiti takvim ponašanjem jeste da im muslimani ili Srbi izbiju na granicu prema moru.
Riječ je o ljudima koji su htjeli da Jugoslavija opstane. Ljudi kojima je Jugoslavija bila život, a drug Tito ideal svjetskog državnika.
Što takvima znače hrvatski interesi?

slika

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 17:59 

Ringo59 je napisao/la:

nije da nemogu, nego je pitanje dali to uobce zele?
iako sto se njih tice smatram da je tu i na djelu kombinacija veoma negativnih osobnih karakteristika, nespobnost+korumpiranost...

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 18:17 

Hrvat je napisao/la:
Ringo59 je napisao/la:
Riječ je o ljudima koji su htjeli da Jugoslavija opstane. Ljudi kojima je Jugoslavija bila život, a drug Tito ideal svjetskog državnika.
Što takvima znače hrvatski interesi?

Ja osobno mislim da se onih Tuđmanovih "30%" ljudi u Hrvatskoj koji ne žele Hrvatsku danas popeo i do 40%. :pistolji :gun_bandana :smajl037

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 18:22 

RajvoSa je napisao/la:
Eh da, skoro sam zaboravio, jebali vas (paranoičare, zemu Judu and Co.) ovim redom:

1. Bilderbergovci
2. Cionisti
3. WASP-ovci
4. William Engdahl
5. Ljudi-gušteri
6. Masoni
7. Illuminati
8. Komitet "300"
9. NWO

itd itd :evotigana

Blago siromasima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko.

Sam je Henry Kissinger, inače Židov rodom iz okolice Nurnberga, izjavio slijedeće "Pored svega šta činimo, samo slijepac ne vidi šta mi želimo".

Osim sprdnje, ismijavanja, smajlića, čime se to moja slavna "opozicija" proslavila, gdje je ijedan protuargument mojim, na dokazima temeljnim, argumetnima i postulatima?

RajvoSa već izgleda hoda s čipom u glavi.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 18:59 

Juda Iškariot je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:
Eh da, skoro sam zaboravio, jebali vas (paranoičare, zemu Judu and Co.) ovim redom:

1. Bilderbergovci
2. Cionisti
3. WASP-ovci
4. William Engdahl
5. Ljudi-gušteri
6. Masoni
7. Illuminati
8. Komitet "300"
9. NWO

itd itd :evotigana

Blago siromasima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko.

Sam je Henry Kissinger, inače Židov rodom iz okolice Nurnberga, izjavio slijedeće "Pored svega šta činimo, samo slijepac ne vidi šta mi želimo".

Osim sprdnje, ismijavanja, smajlića, čime se to moja slavna "opozicija" proslavila, gdje je ijedan protuargument mojim, na dokazima temeljnim, argumetnima i postulatima?

RajvoSa već izgleda hoda s čipom u glavi.

Nemoj ga kriviti, slijep je kod očiju al ga se ipak treba razumijeti, zapadni svijet je davno pošao pogrešnim putem slušajući pogrešne ljude.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 19:37 

Da se ne skreće previše s teme:

1. Washingtonski sporazumi su podpisani davno prije Daytona, u doba
kada je RH bila pred dilemom ozbiljnijega ulaska u rat u BH da spasi srednju Bosnu.
Došli su utrenutku kad su Muslimani počeli gubiti, vojno, u SB- gubitak Hera- i kad
je Roso podigao moral, plus preustroj HVO-a. Muslimane je počela hvatati panika, a
SAD su, na gadovski način kako već znaju, odjedanput "progledale" i pritisle
Muslimane na sporazum. Konstituiranje federacije i konfederacije nije bio
neki promašaj Tuđmana, Šuška i ostalih- opcija je bila ozbiljan rat u BH, vjerojatne sankcije
RH i pitanje oslobađanja ĆAO Krajine. RH se nije mogla zbog niza stvari prije angažirati
u ratu s Muslimanima, nego je stalno djelovala kao pomiritelj. Što je strateški
bio dobar izbor, jer je tako poražen velikosrpski projekt zapadno od Drine (RS tu
ne mijenja ništa), a Muslimani ostavljeni da se hrvu s nama.
Ili- Washingtonski sporazum je RH prihvatila zbog poraza Hrvata u BH.
Ne okrivljujem Hrvate BH- no realnost odnosa snaga bila je takva da je bilo
ili sporazum s Muslimanima, ili njihovo lomljenje uz ostvarenje Velike Srbije.

2. do dana današnjega ostaje nejasno zašto je Srbima u Daytonu
moralo biti ustupljeno 49%. Charles Redman je nejasno rekao da je to
bio ustupak Britancima. No, Britanci su uvukli rep kod Oluje i niza akcija
Hrvatske, kad su im Amerikanci rekli da budu "kuš". Točno jest da u odnosu
US-UK Britanci nisu samo slugani, no oni su slabija strana koja se ipak
šlepa uz US i kad Amerikanci nešto odrede- onda Britanci slušaju.
Stoga tig 49% ostaje nejasnim, kao i navodno prepuštanje Haaga Englezima
(a financiraju ga 70% Amerikanci), te politika dekonstituiranja Hrvata.
Meni se čini da su SAD glavni "neprijatelj" Hrvata u BH sada, i to
zato jer su glavni "prijatelj" Muslimana, a također glavni u odlučivanju
da je Kosovo nezavisno, a BH ostaje kao država.

3. o urotama- ima ih, no to nije crno-bijelo, ni tako determinirano.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 21:18 

BiH je povijesno hrvatska zemlja, to je valjda svakome jasno i to je notorna činjenica.Hrvati su na ovim prostorima od 7. stoljeća i žalosno je u kojoj smo situaciji u trenutnoj državi koja vlada ovom zemljom.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 21:20 

Anton je napisao/la:
BiH je povijesno hrvatska zemlja, to je valjda svakome jasno i to je notorna činjenica.Hrvati su na ovim prostorima od 7. stoljeća i žalosno je u kojoj smo situaciji u trenutnoj državi koja vlada ovom zemljom.

Po nizu značajki, ona je to dobrim dijelom-ali ne sva, nego kojih 60-70%.
I- što onda ? I SAD je povijesno zemlja Komanča, Apača, Siouxa,...

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 21:26 

Hroboatos je napisao/la:

Kako što onda?Ne zanimam se ja za Indijance ( OK, žao mi je ljudi, ali sumnjam da oni žale zbog nas ), pa mi nije jasna tvoja usporedba?Šta, to je kao u redu, ili šta hoćeš reći?Hrvati su konstitutivan narod i zaslužujemo NAJMANJE treći entitet, a povijest navodim kao jedno od uporišta, koje govori čija je ovo zemlja oduvijek bila.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 21:31 

Anton je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Kako što onda?Ne zanimam se ja za Indijance ( OK, žao mi je ljudi, ali sumnjam da oni žale zbog nas ), pa mi nije jasna tvoja usporedba?Šta, to je kao u redu, ili šta hoćeš reći?Hrvati su konstitutivan narod i zaslužujemo NAJMANJE treći entitet, a povijest navodim kao jedno od uporišta, koje govori čija je ovo zemlja oduvijek bila.

Mi zaslužujemo vlast na oko 1/5 BH, po pravdi Boga.
A povijest zemlje tu ne igra nikakvu ulogu u tom da ne ćemo
imati vlast-u tom, optimalnom slučaju- nad 4/5
te "povijesno hrvatske" zemlje.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 21:42 

Hroboatos je napisao/la:
Mi zaslužujemo vlast na oko 1/5 BH, po pravdi Boga.
A povijest zemlje tu ne igra nikakvu ulogu u tom da ne ćemo
imati vlast-u tom, optimalnom slučaju- nad 4/5
te "povijesno hrvatske" zemlje.

Jesam ja igdje tvrdio drukčije? :neznam

Samo govorim gdje smo završili.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2009, 22:01 

Hroboatos je napisao/la:
Da se ne skreće previše s teme:

1. Washingtonski sporazumi su podpisani davno prije Daytona, u doba
kada je RH bila pred dilemom ozbiljnijega ulaska u rat u BH da spasi srednju Bosnu.
Došli su utrenutku kad su Muslimani počeli gubiti, vojno, u SB- gubitak Hera- i kad
je Roso podigao moral, plus preustroj HVO-a. Muslimane je počela hvatati panika, a
SAD su, na gadovski način kako već znaju, odjedanput "progledale" i pritisle
Muslimane na sporazum. Konstituiranje federacije i konfederacije nije bio
neki promašaj Tuđmana, Šuška i ostalih- opcija je bila ozbiljan rat u BH, vjerojatne sankcije
RH i pitanje oslobađanja ĆAO Krajine. RH se nije mogla zbog niza stvari prije angažirati
u ratu s Muslimanima, nego je stalno djelovala kao pomiritelj. Što je strateški
bio dobar izbor, jer je tako poražen velikosrpski projekt zapadno od Drine (RS tu
ne mijenja ništa), a Muslimani ostavljeni da se hrvu s nama.
Ili- Washingtonski sporazum je RH prihvatila zbog poraza Hrvata u BH.
Ne okrivljujem Hrvate BH- no realnost odnosa snaga bila je takva da je bilo
ili sporazum s Muslimanima, ili njihovo lomljenje uz ostvarenje Velike Srbije.

2. do dana današnjega ostaje nejasno zašto je Srbima u Daytonu
moralo biti ustupljeno 49%. Charles Redman je nejasno rekao da je to
bio ustupak Britancima. No, Britanci su uvukli rep kod Oluje i niza akcija
Hrvatske, kad su im Amerikanci rekli da budu "kuš". Točno jest da u odnosu
US-UK Britanci nisu samo slugani, no oni su slabija strana koja se ipak
šlepa uz US i kad Amerikanci nešto odrede- onda Britanci slušaju.
Stoga tig 49% ostaje nejasnim, kao i navodno prepuštanje Haaga Englezima
(a financiraju ga 70% Amerikanci), te politika dekonstituiranja Hrvata.
Meni se čini da su SAD glavni "neprijatelj" Hrvata u BH sada, i to
zato jer su glavni "prijatelj" Muslimana, a također glavni u odlučivanju
da je Kosovo nezavisno, a BH ostaje kao država.

3. o urotama- ima ih, no to nije crno-bijelo, ni tako determinirano.

U srž.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2009, 22:55 

Jedno pitanje? Po vašem mišljenju koje dijelove BiH bi ta Herceg - Bosna obuhvatala? Da li to znaći samo polovljenje Federacije BiH na dva dijela ili će tu biti uključeni i dijelovi RS gdje su Hrvati bili, ili su još uvijek većina. Ako je ovo drugo, ja odma potpisujem HB, a siguran sam i velika večina Bošnjaka.

P.S.

I kako mislite uvjeriti Bošnjake iz Mostara da žive u HB, ili će samo pola grada biti uključeno u HB? :D

Vrh

PostPostano: 20 lis 2009, 23:14 

HuLYGaN je napisao/la:
Jedno pitanje? Po vašem mišljenju koje dijelove BiH bi ta Herceg - Bosna obuhvatala? Da li to znaći samo polovljenje Federacije BiH na dva dijela ili će tu biti uključeni i dijelovi RS gdje su Hrvati bili, ili su još uvijek većina. Ako je ovo drugo, ja odma potpisujem HB, a siguran sam i velika večina Bošnjaka.

P.S.

I kako mislite uvjeriti Bošnjake iz Mostara da žive u HB, ili će samo pola grada biti uključeno u HB? :D

Pozdrav novom članu foruma.
Lijepo što se brinete za dijelove RS gdje su Hrvati BILI. (već 20 godina ih tamo nažalost nema, ali zemlja je i dalje u našem posjedu što daje bar teoretsku perspektivu za budućnost)
Kao dokaz iskrenosti te vaše zabrinutosti, najprije nam vratite Vareš u kojem smo bili većina 1991. :smajl007

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2009, 23:18 

Robbie MO je napisao/la:
HuLYGaN je napisao/la:

P.S.

Lijepo što se brinete za dijelove RS gdje su Hrvati BILI. (danas ih nažalost nema)
Kao dokaz iskrenosti te vaše zabrinutosti, najprije nam vratite Vareš u kojem smo bili većina 1991. :smajl007

Nisi shvatio bit moga pitanja. Vareš je dio Federacije. Kad Hrvatski politčari govore o trećem entitetu nekako stidno govore o Posavini, samo da se ne zamjere Dodiku ili šta ja znam već.
Znači, odriču li se Hrvati Posavine kao dijela HB?

Vrh

PostPostano: 20 lis 2009, 23:25 

HuLYGaN je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Lijepo što se brinete za dijelove RS gdje su Hrvati BILI. (danas ih nažalost nema)

Nisi shvatio bit moga pitanja. Vareš je dio Federacije. Kad Hrvatski politčari govore o trećem entitetu nekako stidno govore o Posavini, samo da se ne zamjere Dodiku ili šta ja znam već.
Znači, odriču li se Hrvati Posavine kao dijela HB?

Mislim da ne žele mijenjati granice s RS.
Odriču li se Muslimani Podrinja ? Srbi "Visoke Krajine" ?

Realna je opcija da RS ostane, a od 51% FBiH Hrvati dobiju
najmanje 20%, i mir u kući.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2009, 23:29 

Mislim da u tome leži i problem kod Bošnjaka, da kao najmnogoljudniji narod u BiH budu svedeni na 31 % teritorije, a da RS koja ja budimo realni nastalala etničkim čišćenjem i genocidom bude netaknuta.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2009, 23:31 

HuLYGaN je napisao/la:

Pa mi nemamo problem s uvjeravanjem Bošnjaka da žive s nama , nego suprotno, oni sami uporno žele živjeti s nama, a mi ih se ne možemo riješiti!

To i je vaš problem, Bošnjaci Mostara žele živjeti s Hrvatima jer tako crpe hr ekonomiju i kulturu, ali bi ipak rađe da su tu svi Bošnjaci!
Ali kad bi im se dao izbor, hr entitet , 50% veća prosječna plaća, demokracija i zapadnjački stil života ili Bošnjački entitet, sirotinja , šerijat i sve ostalo što s tim ide, vjerovatno bi Mostarci izabrali civilizaciju pa makar se zvala i hr entitet!
Nisu slučajno SDPovci najveći zagovornici jedinstvene Bih bez nacionalnih podjela, boje se što bi bilo s njima ako ostanu sami s šerijatlijama, ovako dok ih štite Srbi I Hrvati imaju neku nadu!

Najpoznatiji vam novinar Bakir(60 minuta) je reako da ako ostane bošnjačka država u kojoj Bošnjaci sami uređuju svoju državu, nipošto ne želi tu živjeti, a pošto nema drugio državljanstvo najvjerovatnije bi prešao nama u civilizaciju(hr entitet) kao i većina Mostaraca!

Vrh

PostPostano: 20 lis 2009, 23:40 

Znaći tvrdiš da će Bošnjaci iz Mostara pristati biti u HR entitetu, samim time vjerovatno izgubiti vlast. Ah šta ja znam čuda su moguća.

Ni ja ne bi volio živjeti u isključivo Bošnjačkoj državi. Zato mi je toliko i stalo da uvidim da sve ovo ima smisla i da će suživota biti.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2009, 23:46 

Zato morate shvatiti, ako želite da BiH opstane, da je to jedino moguće ako su u njoj zadovoljni, tj. jednakopravni Srbi i Hrvati, a to je jedino moguće s 3 entiteta u kojem su sva tri naroda konstitutuvna!
U suprotnom prijeti radikalizacija, udaljavnje , siromašenje, kod vas šerijat, a na kraju raspad države!

Vrh

PostPostano: 20 lis 2009, 23:55 

Hebote koja je razlika diskutirat s Muslimanom iz dijaspore, i s onim koji živi u BiH. :D
Bezumnost, tvrdoglavost i neobaviještenost VS poznavanje života u BiH i pokušaj traženja bar nekog zajedničkog interesa.

Treba zabranit Amerikancima i Šveđanima pristup domaćim portalima. :zubati
Guraju nas da ratujemo, a oni bi nam valjda slali pakete. :neznam :zubati

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 138 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Roko987 i 96 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: