|
|
Stranica: 11/17.
|
[ 422 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:41 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10415 Lokacija: Banja Luka
|
osa je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Blago brdovita sve do Kopaonika, ima malo vecih planina na istoku, ali tamo zivi jako malo ljudi... takticki uzas, napasti Nemce tu je sigurna pogibenija...
u ono vrijeme napasti nijemce bilo gdje bila je sigurna pogibija, u srbiji nije bilo jačeg anfifašističkog pokreta iz jednostavno razloga jer nije bilo sustavnog uništavanja srpskog naroda. u hrvatskoj je to pak bio slučaj, jer je zločinački režim ustaša, vršio upravo to. da nije bilo toga, da li misliš da bi bilo značajnijeg antifašizma i na tom području...Ima osnova to sto kazes...Mislim da su tu dva Hrvata ,Tito i Pavelic ,savrseno ' funkcionisali' . Jos jedan od razloga sto tvrdim da su cetnici bili bolji.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:43 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Što jednostavno ne priznate da ste izgubili jer ste bili slabiji? Jer je VRS bila slabija od HV? Stid vas je što su Hrvati bili jači od vas? Pa morali su biti jači kada je vas bilo u RS jedva milijun A Hrvata i Bošnjaka nekih 6-7 milijuna, a pomoći od SRJ nije bilo... niti je moglo značajnije biti, udavile je sankcije.
Pa bili ste jači gospodine Bobovac, jer sramotno bi bilo da niste, posebno u svjetlu činjenice da smo s jedne strane imali VRS a s druge HV, HVO, AbiH i podršku NATO-a Što se gubljenja rata tiče, relativan pojam jer ako su ga Srbi izgubili u Hrvatskoj, dobili su ga u tzv. biH a da je tome tako, svjedoči i činjenica da jedini imamo svoju državu u državi dok se ostali naganjaju oko toga, čiji je ostatak paradržavne zajednice, pri čemu muslimanci ipak prednjače ali to su ipak unutrašnje stvari susjedne FbiH 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63825 Lokacija: DAZP HQ
|
osa je napisao/la: dudu je napisao/la: ne prihvaćam kod vas ustaljenu tezu da su Srbi u 2. svjetskom ratu bili žrtvena janjad i da zbog toga imaju bilo kakvu izliku za postupanja 90-tih. nebrojeni su zločini počinjeni i nad Hrvatima, neovisni popisi poginulih po nacionalnosti na prostoru Jugoslavije ne pokazuju razliku u broju poginulih između Srba i Hrvata u drugom razmjeru u odnosu na udjele u populaciji i cijela ta priča je dobrim dijelom vješta propaganda kojom su se Srbi hranili 50 godina. kad se pogledaju žrtve u Jasenovcu po mjestu življenja, onda ispada da su najvećim dijelom nastradali banijski i kordunski Srbi, a ovi bosanski u ništa većoj mjeri nego Hrvati, međutim od narikanja bosanskih Srba se ne da ostat. sve je to jedna velika farsa, koju naravno ne mogu prodati nekom poput mene, koji takve podatke ima u malom prstom. ali zato mogu prodati spiku svojima jer 90% ljudi ionako nema pojma ni o čemu, pa svaku informaciju shvaća kao nepobitnu istinu. na dalje, nije točno da Srbi u Hrvatskoj nisu imali satisfakciju, pa Socijalistička Republika Hrvatska je bila njihova država u najmanjoj mjeri koliko i hrvatska. poklapali su sve od vojno-policijskog aparata do gospodarsko-državničkog, to je jednostavno bila povlaštena kasta u zemlji.
hajdemo pokušati biti realni i nacionalno neostrašćeni, hrvatski srbi su najveći stradalnici u drugom sv. ratu, jedino je njihov broj manji kad se uporede popisi 1931. i 1948., a da li su bili povlašteni u sr hrvatskoj, jesu i to treba priznati... nisam ni drukčije rekao, s tim da naglašavam o kojoj se konkretno populaciji radi, banijskim i kordunskim Srbima, a u tu šprancu se pokušavaju ubaciti i bosanski iako to nema veze s istinom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:45 |
|
|
Svarog je napisao/la: osa je napisao/la: u ono vrijeme napasti nijemce bilo gdje bila je sigurna pogibija, u srbiji nije bilo jačeg anfifašističkog pokreta iz jednostavno razloga jer nije bilo sustavnog uništavanja srpskog naroda. u hrvatskoj je to pak bio slučaj, jer je zločinački režim ustaša, vršio upravo to. da nije bilo toga, da li misliš da bi bilo značajnijeg antifašizma i na tom području...
Ima osnova to sto kazes...Mislim da su tu dva Hrvata ,Tito i Pavelic ,savrseno ' funkcionisali' . Jos jedan od razloga sto tvrdim da su cetnici bili bolji. sad kako su oni funcionirali, mislim zajedno, to ne znam, ali da se oba mogu ubrojiti u rubriku ZLOČINCI, to podpisujem, različite ideologije, iako vrlo slične, jedna zasnovana na nacionalnoj i vjerskoj podlozi, druga na klasnoj, rezultati isti...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:46 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Što jednostavno ne priznate da ste izgubili jer ste bili slabiji? Jer je VRS bila slabija od HV? Stid vas je što su Hrvati bili jači od vas? Pa morali su biti jači kada je vas bilo u RS jedva milijun A Hrvata i Bošnjaka nekih 6-7 milijuna, a pomoći od SRJ nije bilo... niti je moglo značajnije biti, udavile je sankcije.
Pa bili ste jači gospodine Bobovac, jer sramotno bi bilo da niste, posebno u svjetlu činjenice da smo s jedne strane imali VRS a s druge HV, HVO, AbiH i podršku NATO-a Što se gubljenja rata tiče, relativan pojam jer ako su ga Srbi izgubili u Hrvatskoj, dobili su ga u tzv. biH a da je tome tako, svjedoči i činjenica da jedini imamo svoju državu u državi dok se ostali naganjaju oko toga, čiji je ostatak paradržavne zajednice, pri čemu muslimanci ipak prednjače ali to su ipak unutrašnje stvari susjedne FbiH  tu ste u pravu gospodine aga, krajnji rezultat se pika, ne dojmovi....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:56 |
|
|
dudu je napisao/la: ne prihvaćam kod vas ustaljenu tezu da su Srbi u 2. svjetskom ratu bili žrtvena janjad i da zbog toga imaju bilo kakvu izliku za postupanja 90-tih. nebrojeni su zločini počinjeni i nad Hrvatima, neovisni popisi poginulih po nacionalnosti na prostoru Jugoslavije ne pokazuju razliku u broju poginulih između Srba i Hrvata u drugom razmjeru u odnosu na udjele u populaciji i cijela ta priča je dobrim dijelom vješta propaganda kojom su se Srbi hranili 50 godina. kad se pogledaju žrtve u Jasenovcu po mjestu življenja, onda ispada da su najvećim dijelom nastradali banijski i kordunski Srbi, a ovi bosanski u ništa većoj mjeri nego Hrvati, međutim od narikanja bosanskih Srba se ne da ostat. sve je to jedna velika farsa, koju naravno ne mogu prodati nekom poput mene, koji takve podatke ima u malom prstom. ali zato mogu prodati spiku svojima jer 90% ljudi ionako nema pojma ni o čemu, pa svaku informaciju shvaća kao nepobitnu istinu. na dalje, nije točno da Srbi u Hrvatskoj nisu imali satisfakciju, pa Socijalistička Republika Hrvatska je bila njihova država u najmanjoj mjeri koliko i hrvatska. poklapali su sve od vojno-policijskog aparata do gospodarsko-državničkog, to je jednostavno bila povlaštena kasta u zemlji.
Tu nisi u pravu... Jeste, kad pogledamo zavrsne brojke stradalih, one su otprilike proporcionalne ukupnom udelu u broju stanovnika...ali to je samo povrsina, ispod koje se kriju mnoge stvari. A najvaznija je da je NDH kao drzava donosila i sprovodila sistemske odluke o istrebljenju Srba kao naroda... nije tu bilo ni odmazde, niti nekih velikih vojnih sukoba koji bi pokrenuli osvetnicke porive... od ustanovljavanja NDH u aprilu 1941 Srbi su markirani kao nepozeljni narod, i na mnogo nacina se krenulo u eksterminaciju, i masovnim ubijanjima, bacanjem u jame kao u Jadovnu, industrijskim ubijanjem u Jasenovcu, pokatolicenjem, proterivanjem, teranjem na prinudni rad... Nisu svi Hrvati bili ustase, ali su sve ustase bili Hrvati(da apstrahujem cvece sad)... ja ne optuzujem ceo Hrvatski narod koji je jednim delom i vodio bitku protiv Nemaca, ja optuzujem taj zlocinacki sistem koji je nad Srbima pocinio zlocine koji nisu uopredivi sa zlocinima Srbima nad Hrvatima tad, kao ni 1991... Ne kazem da je to opravdanje za ono sto je bilo 50 godina kasnije, govorim da je taj momenat jako vazan ako hocemo da desifrujemo zasto se posle sve onako odvijalo, i da ako trazimo dublje uzroke, to ne mozemo izbrisati. Ima propagande, ima laganja... to ja ne poricem, ali nemoj da kazes da je izmisljotina da su Bosanski Srbi pokosheni u ww2, pogotovo u Zapadnoj Bosni... pa pogledaj na sajtu Jasenovca koliko ima Srba iz potkozarja, posavlja... citava sela su izbrisana, sve od Save do Banja Luke je temeljno cisceno... Sad mozes da kazes da oni i dan danas tamo zive...da, nisu ih sve ubili, i to sto je preostalo je bila velika vecina u dugom vremenu na tom podrucju...pa je i nastavila posle... Dule, sam priznajes da imas simpatija za ustase, to utice na tvoje stavove, sto se nigde bolje ne vidi nego na ovoj temi...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
A zašto NDH nije uspjela u više od 1-2 općine prouzročiti trajnu izmjenu etničke strukture kao npr. u RS? Ne stoji da je nakon rata došlo do masovnog povratka iz drugih krajeva,
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:00 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: ne prihvaćam kod vas ustaljenu tezu da su Srbi u 2. svjetskom ratu bili žrtvena janjad i da zbog toga imaju bilo kakvu izliku za postupanja 90-tih. nebrojeni su zločini počinjeni i nad Hrvatima, neovisni popisi poginulih po nacionalnosti na prostoru Jugoslavije ne pokazuju razliku u broju poginulih između Srba i Hrvata u drugom razmjeru u odnosu na udjele u populaciji i cijela ta priča je dobrim dijelom vješta propaganda kojom su se Srbi hranili 50 godina. kad se pogledaju žrtve u Jasenovcu po mjestu življenja, onda ispada da su najvećim dijelom nastradali banijski i kordunski Srbi, a ovi bosanski u ništa većoj mjeri nego Hrvati, međutim od narikanja bosanskih Srba se ne da ostat. sve je to jedna velika farsa, koju naravno ne mogu prodati nekom poput mene, koji takve podatke ima u malom prstom. ali zato mogu prodati spiku svojima jer 90% ljudi ionako nema pojma ni o čemu, pa svaku informaciju shvaća kao nepobitnu istinu. na dalje, nije točno da Srbi u Hrvatskoj nisu imali satisfakciju, pa Socijalistička Republika Hrvatska je bila njihova država u najmanjoj mjeri koliko i hrvatska. poklapali su sve od vojno-policijskog aparata do gospodarsko-državničkog, to je jednostavno bila povlaštena kasta u zemlji.
Tu nisi u pravu... Jeste, kad pogledamo zavrsne brojke stradalih, one su otprilike proporcionalne ukupnom udelu u broju stanovnika...ali to je samo povrsina, ispod koje se kriju mnoge stvari. A najvaznija je da je NDH kao drzava donosila i sprovodila sistemske odluke o istrebljenju Srba kao naroda... nije tu bilo ni odmazde, niti nekih velikih vojnih sukoba koji bi pokrenuli osvetnicke porive... od ustanovljavanja NDH u aprilu 1941 Srbi su markirani kao nepozeljni narod, i na mnogo nacina se krenulo u eksterminaciju, i masovnim ubijanjima, bacanjem u jame kao u Jadovnu, industrijskim ubijanjem u Jasenovcu, pokatolicenjem, proterivanjem, teranjem na prinudni rad... Nisu svi Hrvati bili ustase, ali su sve ustase bili Hrvati(da apstrahujem cvece sad)... ja ne optuzujem ceo Hrvatski narod koji je jednim delom i vodio bitku protiv Nemaca, ja optuzujem taj zlocinacki sistem koji je nad Srbima pocinio zlocine koji nisu uopredivi sa zlocinima Srbima nad Hrvatima tad, kao ni 1991... Ne kazem da je to opravdanje za ono sto je bilo 50 godina kasnije, govorim da je taj momenat jako vazan ako hocemo da desifrujemo zasto se posle sve onako odvijalo, i da ako trazimo dublje uzroke, to ne mozemo izbrisati. Ima propagande, ima laganja... to ja ne poricem, ali nemoj da kazes da je izmisljotina da su Bosanski Srbi pokosheni u ww2, pogotovo u Zapadnoj Bosni... pa pogledaj na sajtu Jasenovca koliko ima Srba iz potkozarja, posavlja... citava sela su izbrisana, sve od Save do Banja Luke je temeljno cisceno... Sad mozes da kazes da oni i dan danas tamo zive...da, nisu ih sve ubili, i to sto je preostalo je bila velika vecina u dugom vremenu na tom podrucju...pa je i nastavila posle... Dule, sam priznajes da imas simpatija za ustase, to utice na tvoje stavove, sto se nigde bolje ne vidi nego na ovoj temi... učio sam sve to u povjesti džoni, i upakla mi je jedna stvar u oko, uz sve zločine ustaša, niti jedno srpsko selo nije do kraja zatrto, a hrvatska sela i to velika sela, zrin(banija), borak(lika), španovica(zap.slavonija) su zatrta totalno, nitko nakon prolaska antifašista u njima nije ostao...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:04 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10415 Lokacija: Banja Luka
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: ne prihvaćam kod vas ustaljenu tezu da su Srbi u 2. svjetskom ratu bili žrtvena janjad i da zbog toga imaju bilo kakvu izliku za postupanja 90-tih. nebrojeni su zločini počinjeni i nad Hrvatima, neovisni popisi poginulih po nacionalnosti na prostoru Jugoslavije ne pokazuju razliku u broju poginulih između Srba i Hrvata u drugom razmjeru u odnosu na udjele u populaciji i cijela ta priča je dobrim dijelom vješta propaganda kojom su se Srbi hranili 50 godina. kad se pogledaju žrtve u Jasenovcu po mjestu življenja, onda ispada da su najvećim dijelom nastradali banijski i kordunski Srbi, a ovi bosanski u ništa većoj mjeri nego Hrvati, međutim od narikanja bosanskih Srba se ne da ostat. sve je to jedna velika farsa, koju naravno ne mogu prodati nekom poput mene, koji takve podatke ima u malom prstom. ali zato mogu prodati spiku svojima jer 90% ljudi ionako nema pojma ni o čemu, pa svaku informaciju shvaća kao nepobitnu istinu. na dalje, nije točno da Srbi u Hrvatskoj nisu imali satisfakciju, pa Socijalistička Republika Hrvatska je bila njihova država u najmanjoj mjeri koliko i hrvatska. poklapali su sve od vojno-policijskog aparata do gospodarsko-državničkog, to je jednostavno bila povlaštena kasta u zemlji.
Tu nisi u pravu... Jeste, kad pogledamo zavrsne brojke stradalih, one su otprilike proporcionalne ukupnom udelu u broju stanovnika...ali to je samo povrsina, ispod koje se kriju mnoge stvari. A najvaznija je da je NDH kao drzava donosila i sprovodila sistemske odluke o istrebljenju Srba kao naroda... nije tu bilo ni odmazde, niti nekih velikih vojnih sukoba koji bi pokrenuli osvetnicke porive... od ustanovljavanja NDH u aprilu 1941 Srbi su markirani kao nepozeljni narod, i na mnogo nacina se krenulo u eksterminaciju, i masovnim ubijanjima, bacanjem u jame kao u Jadovnu, industrijskim ubijanjem u Jasenovcu, pokatolicenjem, proterivanjem, teranjem na prinudni rad... Nisu svi Hrvati bili ustase, ali su sve ustase bili Hrvati(da apstrahujem cvece sad)... ja ne optuzujem ceo Hrvatski narod koji je jednim delom i vodio bitku protiv Nemaca, ja optuzujem taj zlocinacki sistem koji je nad Srbima pocinio zlocine koji nisu uopredivi sa zlocinima Srbima nad Hrvatima tad, kao ni 1991... Ne kazem da je to opravdanje za ono sto je bilo 50 godina kasnije, govorim da je taj momenat jako vazan ako hocemo da desifrujemo zasto se posle sve onako odvijalo, i da ako trazimo dublje uzroke, to ne mozemo izbrisati. Ima propagande, ima laganja... to ja ne poricem, ali nemoj da kazes da je izmisljotina da su Bosanski Srbi pokosheni u ww2, pogotovo u Zapadnoj Bosni... pa pogledaj na sajtu Jasenovca koliko ima Srba iz potkozarja, posavlja... citava sela su izbrisana, sve od Save do Banja Luke je temeljno cisceno... Sad mozes da kazes da oni i dan danas tamo zive...da, nisu ih sve ubili, i to sto je preostalo je bila velika vecina u dugom vremenu na tom podrucju...pa je i nastavila posle... Dule, sam priznajes da imas simpatija za ustase, to utice na tvoje stavove, sto se nigde bolje ne vidi nego na ovoj temi... U potpunosti tacno. Uzevsi u obzir sta se desavalo u WW2 svako 'cudjenje' za zelju ovdasnjih Srba da se prisjedine Srbiji , smatram licemjerjem. Rat 90-ih treba posmatrati u tom kontekstu.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:06 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Čega ćete se prihvatiti kad se budete NATO i zapadu osvećivali za Kosovo ?
Eto tu nema nikakvih Hrvata, ustaša i NDH u slici.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:07 |
|
|
Tu nisi u pravu... Jeste, kad pogledamo zavrsne brojke stradalih, one su otprilike proporcionalne ukupnom udelu u broju stanovnika...ali to je samo povrsina, ispod koje se kriju mnoge stvari. A najvaznija je da je NDH kao drzava donosila i sprovodila sistemske odluke o istrebljenju Srba kao naroda... nije tu bilo ni odmazde, niti nekih velikih vojnih sukoba koji bi pokrenuli osvetnicke porive... od ustanovljavanja NDH u aprilu 1941 Srbi su markirani kao nepozeljni narod, i na mnogo nacina se krenulo u eksterminaciju, i masovnim ubijanjima, bacanjem u jame kao u Jadovnu, industrijskim ubijanjem u Jasenovcu, pokatolicenjem, proterivanjem, teranjem na prinudni rad... Nisu svi Hrvati bili ustase, ali su sve ustase bili Hrvati(da apstrahujem cvece sad)... ja ne optuzujem ceo Hrvatski narod koji je jednim delom i vodio bitku protiv Nemaca, ja optuzujem taj zlocinacki sistem koji je nad Srbima pocinio zlocine koji nisu uopredivi sa zlocinima Srbima nad Hrvatima tad, kao ni 1991... Ne kazem da je to opravdanje za ono sto je bilo 50 godina kasnije, govorim da je taj momenat jako vazan ako hocemo da desifrujemo zasto se posle sve onako odvijalo, i da ako trazimo dublje uzroke, to ne mozemo izbrisati. Ima propagande, ima laganja... to ja ne poricem, ali nemoj da kazes da je izmisljotina da su Bosanski Srbi pokosheni u ww2, pogotovo u Zapadnoj Bosni... pa pogledaj na sajtu Jasenovca koliko ima Srba iz potkozarja, posavlja... citava sela su izbrisana, sve od Save do Banja Luke je temeljno cisceno... Sad mozes da kazes da oni i dan danas tamo zive...da, nisu ih sve ubili, i to sto je preostalo je bila velika vecina u dugom vremenu na tom podrucju...pa je i nastavila posle... Dule, sam priznajes da imas simpatija za ustase, to utice na tvoje stavove, sto se nigde bolje ne vidi nego na ovoj temi... umjesto da se tu nadmudrujemo, evo ti konkretnih podataka. po Žerjaviću ukupno stradanje Srba na današnjim teritorijima RH i BIH: u Bosni i Hercegovini 170 tisuća poginulih (ukupno 328 tisuća poginulih) u Hrvatskoj 149 tisuća poginulih (ukupno 295 tisuća poginulih) ukupno stradanje Srba u NDH: 335 tisuća poginulih ovo su gubici koji se dobiju čistom usporedbom popisa i uvažavanja nekih promjena koje su se dogodile između dva popisa poput migracija. službeni gubici koje je Jugoslavija objavila su manji, međutim oni nisu uključivali žrtve s kvislinške strane, dakle ustaše, domobrane, četnike itd. stradanje Srba u BIH ipak je neusporedivo sa stradanjem istih u Hrvatskoj.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:08 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: A zašto NDH nije uspjela u više od 1-2 općine prouzročiti trajnu izmjenu etničke strukture kao npr. u RS? Ne stoji da je nakon rata došlo do masovnog povratka iz drugih krajeva, Pa zato sto su u tim sredinima Srbi bili velika vecina, pa i ono sto je preostalo je nastavilo da bude vecina, jer nije bilo naseljavanja Hrvata kao sto je slucaj npr sa Kninom... Da je nastavljen rat, a Nemci pobedili, nemam dileme da bi srpska populacija u tim krajevima bila trajno devastirana, jer je to bila zelja i Pavelica, i ustaskog rezima uopste. Mozemo i da napravimo numericku analizu po gradovima i selima tog kraja koliko Srba fali... izmedju popisa 1931 i 1948... tu bi se najbolje videlo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:12 |
|
|
dudu je napisao/la: umjesto da se tu nadmudrujemo, evo ti konkretnih podataka.
po Žerjaviću ukupno stradanje Srba na današnjim teritorijima RH i BIH: u Bosni i Hercegovini 170 tisuća poginulih (ukupno 328 tisuća poginulih) u Hrvatskoj 149 tisuća poginulih (ukupno 295 tisuća poginulih)
ukupno stradanje Srba u NDH: 335 tisuća poginulih
ovo su gubici koji se dobiju čistom usporedbom popisa i uvažavanja nekih promjena koje su se dogodile između dva popisa poput migracija. službeni gubici koje je Jugoslavija objavila su manji, međutim oni nisu uključivali žrtve s kvislinške strane, dakle ustaše, domobrane, četnike itd.
stradanje Srba u BIH ipak je neusporedivo sa stradanjem istih u Hrvatskoj.
Ja sam se ogranicio na Zapadnu Bosnu, ne govorim u celini... tamo gde su ih najazurnije kupili za Jasenovac, sve sto je bilo u orbiti, od Kozare, Korduna i Banije je ojadjeno...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:12 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Pa zato sto su u tim sredinima Srbi bili velika vecina Najvecim dijelom se radi o pasivnim krajevima koji na kraju krajeva i nisu bili gusto naseljeni. Hrvati su potpuno nestali iz drvarske opcine, lapacke a Srbi nisu nigdje nestali.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:13 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Ja sam se ogranicio na Zapadnu Bosnu, ne govorim u celini... tamo gde su ih najazurnije kupili za Jasenovac, sve sto je bilo u orbiti, od Kozare, Korduna i Banije je ojadjeno... Vodi racuna da je od pola Lapca bila talijanska zona a ni nakon talijanske kapitulacije Nijemci nisu dali Ustasama odrijesene ruke u cijelom tom kraju.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:14 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
pjosip je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Pa zato sto su u tim sredinima Srbi bili velika vecina Najvecim dijelom se radi o pasivnim krajevima koji na kraju krajeva i nisu bili gusto naseljeni. Hrvati su potpuno nestali iz drvarske opcine, lapacke a Srbi nisu nigdje nestali. I općine Grahovo nemoj zaboraviti . I većim dijelom iz Udbine i Korenice .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
DzoniBG je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: A zašto NDH nije uspjela u više od 1-2 općine prouzročiti trajnu izmjenu etničke strukture kao npr. u RS? Ne stoji da je nakon rata došlo do masovnog povratka iz drugih krajeva, Pa zato sto su u tim sredinima Srbi bili velika vecina, pa i ono sto je preostalo je nastavilo da bude vecina, jer nije bilo naseljavanja Hrvata kao sto je slucaj npr sa Kninom... Da je nastavljen rat, a Nemci pobedili, nemam dileme da bi srpska populacija u tim krajevima bila trajno devastirana, jer je to bila zelja i Pavelica, i ustaskog rezima uopste. Mozemo i da napravimo numericku analizu po gradovima i selima tog kraja koliko Srba fali... izmedju popisa 1931 i 1948... tu bi se najbolje videlo... Pa ne znam, govori se o NDH kao o stroju koji je efikasno punio logore, brisao cijela područja, a na kraju etnička struktura ostala više-manje nepromijenjena, a 90ih smo vidjeli kako je lako isprazniti cijela područja od domicilnog stanovništva. A u jako puno općina se upravo radilo o mješovitim područjima, ne stoji teza da su Hrvati samo neuspješno čistili 90% postotna srpska područja. U BiH imaš koliko god hoćeš područja gdje su 1942 ustaše sklopile ugovore sa četnicima, zatim njihovu suradnju u Dalmaciji i sl. Od samostalnih akcija ustaša su nastradali uglavnom ovi u zapadnoj Slavoniji, Kordunu i Banovini. Kočović i Žerjavić su dobro obradili brojke, a totalno glupo je pripisivati sve srpske gubitke ustašama jer se na područjima današnje RH i BiH vodilo bezbroj ratova uz bezbroj vojski, ustaša, Njemaca, Talijana, Četnika, Partizana, muslimanskih milicija...bilo je gladi, boleština i sl.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:15 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Zadar1993 je napisao/la: pjosip je napisao/la:
Najvecim dijelom se radi o pasivnim krajevima koji na kraju krajeva i nisu bili gusto naseljeni.
Hrvati su potpuno nestali iz drvarske opcine, lapacke a Srbi nisu nigdje nestali.
I općine Grahovo nemoj zaboraviti . I većim dijelom iz Udbine i Korenice . Eh i Gračaca , Obrovca i Knina .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:16 |
|
|
osa je napisao/la: učio sam sve to u povjesti džoni, i upakla mi je jedna stvar u oko, uz sve zločine ustaša, niti jedno srpsko selo nije do kraja zatrto, a hrvatska sela i to velika sela, zrin(banija), borak(lika), španovica(zap.slavonija) su zatrta totalno, nitko nakon prolaska antifašista u njima nije ostao...
"Antifasisti" su ti partizani tada bili...nemam uopste potrebu njih ni da branim, niti da poricem sta su radili posle rata... njihovi zlocini su ogromni, i to je ogromna ljaga na taj u startu sumnjiv antifasisticki pokret, koga bi ja pre krstio kao boljsevicki, jer da Nemci nisu napali Ruse, ne bi se oni borbe nikad uhvatili...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:17 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: umjesto da se tu nadmudrujemo, evo ti konkretnih podataka.
po Žerjaviću ukupno stradanje Srba na današnjim teritorijima RH i BIH: u Bosni i Hercegovini 170 tisuća poginulih (ukupno 328 tisuća poginulih) u Hrvatskoj 149 tisuća poginulih (ukupno 295 tisuća poginulih)
ukupno stradanje Srba u NDH: 335 tisuća poginulih
ovo su gubici koji se dobiju čistom usporedbom popisa i uvažavanja nekih promjena koje su se dogodile između dva popisa poput migracija. službeni gubici koje je Jugoslavija objavila su manji, međutim oni nisu uključivali žrtve s kvislinške strane, dakle ustaše, domobrane, četnike itd.
stradanje Srba u BIH ipak je neusporedivo sa stradanjem istih u Hrvatskoj.
Ja sam se ogranicio na Zapadnu Bosnu, ne govorim u celini... tamo gde su ih najazurnije kupili za Jasenovac, sve sto je bilo u orbiti, od Kozare, Korduna i Banije je ojadjeno... nažalost, ne mogu naći mapu s udjelima broja žrtava u Jasenovcu po mjestima življenja, ali usjeklo mi se u sjećanje da su mahom bili kordunski i banijski Srbi i da su bosanski Srbi u daleko manjoj mjeri stradali. možda sam previdio značajna stradanja u zapadnoj Bosni, ali ne mogu znati u kojem razmjerima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:20 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa ne znam, govori se o NDH kao o stroju koji je efikasno punio logore, brisao cijela područja, a na kraju etnička struktura ostala više-manje nepromijenjena, a 90ih smo vidjeli kako je lako isprazniti cijela područja od domicilnog stanovništva. A u jako puno općina se upravo radilo o mješovitim područjima, ne stoji teza da su Hrvati samo neuspješno čistili 90% postotna srpska područja. U BiH imaš koliko god hoćeš područja gdje su 1942 ustaše sklopile ugovore sa četnicima, zatim njihovu suradnju u Dalmaciji i sl. Od samostalnih akcija ustaša su nastradali uglavnom ovi u zapadnoj Slavoniji, Kordunu i Banovini.
Kočović i Žerjavić su dobro obradili brojke, a totalno glupo je pripisivati sve srpske gubitke ustašama jer se na područjima današnje RH i BiH vodilo bezbroj ratova uz bezbroj vojski, ustaša, Njemaca, Talijana, Četnika, Partizana, muslimanskih milicija...bilo je gladi, boleština i sl.
U dobrom delu si u pravu... nigde ne kazem da su srpski gubici samo od ustasa, u ratu se umire na mnogo nacina, ginulo ih je dosta i u partizanima i cetnicima, i svako ko tvrdi suprotno...laze... Samo isticem jednu stvar - NDH je kao jedan od osnovnih prioriteta imala da srpsku populaciju na tom podrucju u najvecoj meri osakati koliko moze, i svede ih na nebitan cinilac... polovicno je to uradjeno, jer je rat izgubljen, da je dobijen, jel ima nekoga ko sumnja da bi to bilo sprovedeno do samog kraja?!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:20 |
|
|
dudu je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Ja sam se ogranicio na Zapadnu Bosnu, ne govorim u celini... tamo gde su ih najazurnije kupili za Jasenovac, sve sto je bilo u orbiti, od Kozare, Korduna i Banije je ojadjeno...
nažalost, ne mogu naći mapu s udjelima broja žrtava u Jasenovcu po mjestima življenja, ali usjeklo mi se u sjećanje da su mahom bili kordunski i banijski Srbi i da su bosanski Srbi u daleko manjoj mjeri stradali. možda sam previdio značajna stradanja u zapadnoj Bosni, ali ne mogu znati u kojem razmjerima. Ja mislim da se sve potkozarske žrtve njemačkih operacija pripisuju Ustašama. Citat: Planina je najpoznatija po stradanju civila u Drugom svjetskom ratu, kada su snage Njemačkog Wehrmachta opkolile partizane na Kozari s namjerom da ih unište. U napadu na Kozaru sudjelovalo je 15.000 njemačkih vojnika, 22.000 ustaša i domobrana te 2.000 četnika. Velik broj civila je odveden u Koncentracijski logor Jasenovac, a dio je ubijen na licu mjesta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
|
|
DzoniBG je napisao/la: osa je napisao/la: učio sam sve to u povjesti džoni, i upakla mi je jedna stvar u oko, uz sve zločine ustaša, niti jedno srpsko selo nije do kraja zatrto, a hrvatska sela i to velika sela, zrin(banija), borak(lika), španovica(zap.slavonija) su zatrta totalno, nitko nakon prolaska antifašista u njima nije ostao...
"Antifasisti" su ti partizani tada bili...nemam uopste potrebu njih ni da branim, niti da poricem sta su radili posle rata... njihovi zlocini su ogromni, i to je ogromna ljaga na taj u startu sumnjiv antifasisticki pokret, koga bi ja pre krstio kao boljsevicki, jer da Nemci nisu napali Ruse, ne bi se oni borbe nikad uhvatili... nije mi to bila intencija, nego istaći da su možda priče o broju žrtava malo preuveličavane, pri tom ne želim da se stekne utisak da ih pokušavam relativizirati, napisahu neki forumaši na ovoj temi, primjere, kako je lako izmijeniti etničku strukturu, primjer zadnji rat, a nije bilo ni približno žrtava, kao što se priča za drugi rat . iskreno ustašama i drugim kolaboracionistima ne vjerujem ali bogai ne vjerujem ni komunjarama, ni najmanje....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:22 |
|
|
dudu je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Ja sam se ogranicio na Zapadnu Bosnu, ne govorim u celini... tamo gde su ih najazurnije kupili za Jasenovac, sve sto je bilo u orbiti, od Kozare, Korduna i Banije je ojadjeno...
nažalost, ne mogu naći mapu s udjelima broja žrtava u Jasenovcu po mjestima življenja, ali usjeklo mi se u sjećanje da su mahom bili kordunski i banijski Srbi i da su bosanski Srbi u daleko manjoj mjeri stradali. možda sam previdio značajna stradanja u zapadnoj Bosni, ali ne mogu znati u kojem razmjerima. predvidio si dudu, zbjeg sa kozare je likvidiran u jasenovcu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 14:23 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Umjesto da se na ovoj temi priča o Ovčari i 30 milijardi $$ ratne štete, tema otišla na glupi WWII.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 76 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|