|
|
Stranica: 10/17.
|
[ 422 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:10 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Naglasak je bio na cijelog rata Svak zna da je 1941 buknuo veliki ustanički plament u Srbiji al ije on koncem te iste godine ugašen. Znači govorim za 1942, 1943, 1944 do dolaska Rusa. Znaš valjda i sam da je u Beogradu do X mjeseca 1944 ubijen samo jedan njemački vojnik (i to u spašavanju Aleksandra Rankovića iz bolnice), da je na toliko slavljenoj Kadinjači poginulo dvoje njemačkih vojnika... Ne znam zašto kao dokaz antifašizma spominješ poginule u bombardiranju Beograda 06. travnja. Što su onda silni poginuli 1944 od strane saveznika? Dokazi fašizma? Da ne bude zabune, ja kao relativno neutralan u tim unutarsrpskim pitanjima čak mislim da je četnička politika za Srbe bila ispravna - spasila je nebrojene glave i kuće, cijele 3 godine nije bilo većih stradanja. A istovremeno su pred nosom Nijemaca bili vojna formacija spremna da stupi u akciju protiv njih u povoljno vrijeme, kad dođu saveznici (što je bilo i najpametnije - nije ni Tito ušao u Srbiju dok nije sačekao saveznike sa istoka).
Negde se sudaramo, negde razilazimo... Jako je vazan bio taj pocetak, Srbi su mogli jeftino da prodju da su ostali pri trojnom paktu...ogromna je cena odluke da se to raskine, borili smo se u Srbiji dok je to moglo...sta je trebalo, da pretrpimo stostruke zrtve da bi sitan broj Nemaca izbacili iz stroja... nema smisla, borba je bila obavestajna, navodili su se americki i engleski bombarderi na njihove ciljeve, kupili pali piloti, bilo je diverzija puteva i mostova... Cuveni francuski pokret otpora je radio iste stvari, nisi ti mogao da se u pretezno ravnoj Srbiji sibas sa Nemcima, to je moglo u planinama Bosne gde si mogao da hvatas krivinu... a tamo su se borili...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63982 Lokacija: DAZP HQ
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: iz razloga što se non stop vraća na tu priču ili on ili tera, po potrebi. čitaj moje prve upise, pisao sam isključivo što se direktno tiče time. druga je stvar što ne dam agi i teri da drže moralne lekcije naokolo, tim više što svako malo imaju ispade vrijedne baniranja. malo je mučno čitati od ljubitelja četnika i ravnogorskog pokreta kad drže lekcije, da je od partizana nekako bi se i izdržalo. Vrati film u nazad gde je pocelo...ako hoces, mene optuzi... Sve se drzalo teme dok nije uleteo Ernani sa pretvaranjem zrtava u dolare, na sta sam reagovao ja... e tek posle toga nastaje strikanje izmedju ww2 i rata 91-95... a onda nemoj da ocekujes od Age kome su ustase pobile deo familije da bude slatkoreciv, jer je to pogodilo bas njega, kao i mnoge Srbe...pa ako trazimo odredjene motive zasto se sve ono izdesavalo 1991, naivno je misliti da to nije imalo uticaja, jer su upravo sinovi onih prezivelih uzeli pusku... Srbija je od strane Hrvatske optuzena za genocid, sto je najgora moguca optuzba... u redu, ako sudski trazimo podvlacenje crte, ajde onda da u obzir uzmemo ceo kontekst, a ne samo parcijalno kako nekome odgovara. Ja sam protiv toga da se time bavimo 2011, neki drugi nisu, ali nemoj da se cudis sto ovako osetljiva tema lako sklizne u velike optuzbe, jer ne pricamo o rucnoj izradi sombrerosa, vec o tragediji koja je na ovaj ili onaj nacin obelezila i nasu generaciju, i nasih predaka... pa o tome se i radi, Srbija traži kontekst da umanji štetu, međutim sud nije nadležan za 2. svjetski rat i vrlo je upitno na temelju čega Srbija uopće tuži Hrvatsku s obzirom da se rat nije vodio na teritoriju Srbije, niti su bili ugroženi njeni građani, već upravo suprotno, 1991. su dolazile kolone iz Srbije u Hrvatsku. međutim, tu već ulazim u pravna pitanja oko kojih se vjerojatno nećemo složiti, pa ih je bolje i ne potezati. kad bi postojao sud koji bi bio nadležan za agresiju, vjerujem da bi Hrvatska povukla tužbu za genocid, koji bi se eventualno mogao dokazati samo na lokalitetu Vukovara, ali tu je i činjenica da bi Srbija u slučaju spora bila jedina država koja je dva puta optužena za genocid.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
|
|
Agathonikos je napisao/la: PilotInstruktor je napisao/la: A gdje je strašna VRS bila kada je Rusija morala prijetiti kako bi se HV, HVO i ABIH zaustavile 100 kilometara od Banjaluke?  + NATO potpora iz zraka Mislim, ako već navodite HV, HVO i AbiH s jedne strane a VRS s druge, onda ne zaboravite i one koji su vam taj prodor i naštelili jer bez te štele, teško da bi od toga bilo išta vrijedno pomena, posebno u slučaju uplitanja i VJ u taj rat a do toga bi sigurno došlo da se išlo mimo već dogovorenog, gospodine Instruktore  a oni bi uletili zračnim ili pomorskim desantom...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:12 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: PilotInstruktor je napisao/la: A gdje je strašna VRS bila kada je Rusija morala prijetiti kako bi se HV, HVO i ABIH zaustavile 100 kilometara od Banjaluke?  + NATO potpora iz zraka Mislim, ako već navodite HV, HVO i AbiH s jedne strane a VRS s druge, onda ne zaboravite i one koji su vam taj prodor i naštelili jer bez te štele, teško da bi od toga bilo išta vrijedno pomena, posebno u slučaju uplitanja i VJ u taj rat a do toga bi sigurno došlo da se išlo mimo već dogovorenog, gospodine Instruktore  da manje boli, neka bude i NATO, američki marinci i rangeri.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:13 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Naglasak je bio na cijelog rata Svak zna da je 1941 buknuo veliki ustanički plament u Srbiji al ije on koncem te iste godine ugašen. Znači govorim za 1942, 1943, 1944 do dolaska Rusa. Znaš valjda i sam da je u Beogradu do X mjeseca 1944 ubijen samo jedan njemački vojnik (i to u spašavanju Aleksandra Rankovića iz bolnice), da je na toliko slavljenoj Kadinjači poginulo dvoje njemačkih vojnika... Ne znam zašto kao dokaz antifašizma spominješ poginule u bombardiranju Beograda 06. travnja. Što su onda silni poginuli 1944 od strane saveznika? Dokazi fašizma? Da ne bude zabune, ja kao relativno neutralan u tim unutarsrpskim pitanjima čak mislim da je četnička politika za Srbe bila ispravna - spasila je nebrojene glave i kuće, cijele 3 godine nije bilo većih stradanja. A istovremeno su pred nosom Nijemaca bili vojna formacija spremna da stupi u akciju protiv njih u povoljno vrijeme, kad dođu saveznici (što je bilo i najpametnije - nije ni Tito ušao u Srbiju dok nije sačekao saveznike sa istoka).
Negde se sudaramo, negde razilazimo... Jako je vazan bio taj pocetak, Srbi su mogli jeftino da prodju da su ostali pri trojnom paktu...ogromna je cena odluke da se to raskine, borili smo se u Srbiji dok je to moglo...sta je trebalo, da pretrpimo stostruke zrtve da bi sitan broj Nemaca izbacili iz stroja... nema smisla, borba je bila obavestajna, navodili su se americki i engleski bombarderi na njihove ciljeve, kupili pali piloti, bilo je diverzija puteva i mostova... Cuveni francuski pokret otpora je radio iste stvari, nisi ti mogao da se u pretezno ravnoj Srbiji sibas sa Nemcima, to je moglo u planinama Bosne gde si mogao da hvatas krivinu... a tamo su se borili... niste vi sebe sjebali, nego svoje sunarodnjake izvan Srbije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:17 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Naglasak je bio na cijelog rata Svak zna da je 1941 buknuo veliki ustanički plament u Srbiji al ije on koncem te iste godine ugašen. Znači govorim za 1942, 1943, 1944 do dolaska Rusa. Znaš valjda i sam da je u Beogradu do X mjeseca 1944 ubijen samo jedan njemački vojnik (i to u spašavanju Aleksandra Rankovića iz bolnice), da je na toliko slavljenoj Kadinjači poginulo dvoje njemačkih vojnika... Ne znam zašto kao dokaz antifašizma spominješ poginule u bombardiranju Beograda 06. travnja. Što su onda silni poginuli 1944 od strane saveznika? Dokazi fašizma? Da ne bude zabune, ja kao relativno neutralan u tim unutarsrpskim pitanjima čak mislim da je četnička politika za Srbe bila ispravna - spasila je nebrojene glave i kuće, cijele 3 godine nije bilo većih stradanja. A istovremeno su pred nosom Nijemaca bili vojna formacija spremna da stupi u akciju protiv njih u povoljno vrijeme, kad dođu saveznici (što je bilo i najpametnije - nije ni Tito ušao u Srbiju dok nije sačekao saveznike sa istoka).
Negde se sudaramo, negde razilazimo... Jako je vazan bio taj pocetak, Srbi su mogli jeftino da prodju da su ostali pri trojnom paktu...ogromna je cena odluke da se to raskine, borili smo se u Srbiji dok je to moglo...sta je trebalo, da pretrpimo stostruke zrtve da bi sitan broj Nemaca izbacili iz stroja... nema smisla, borba je bila obavestajna, navodili su se americki i engleski bombarderi na njihove ciljeve, kupili pali piloti, bilo je diverzija puteva i mostova... Cuveni francuski pokret otpora je radio iste stvari, nisi ti mogao da se u pretezno ravnoj Srbiji sibas sa Nemcima, to je moglo u planinama Bosne gde si mogao da hvatas krivinu... a tamo su se borili... pa nije srbija baš tako ravna, kad se pređe savu i dunav...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:18 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10451 Lokacija: Banja Luka
|
osa je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: A gdje su "strašne ustaše" bile 4 godine rata i zašto su odjednom postali "strašni" tek kad im je NATO puhnuo u leđa  spremali se 4 godine, jebaji ga vi se spremali 45 godina, slagali oružje na hrpu pa ćorak, ništa... Mislim da Hrvati iz BiH (samo se prave ludi),posto i sami u neku ruku imaju slicnih iskustava ,mnogo bolje razumiju sta se desilo Srbima u Hrvatskoj , . Ne istih, ali lice . E jos da im se desi Slobo...Mesic je malo.
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:20 |
|
|
osa je napisao/la: a oni bi uletili zračnim ili pomorskim desantom... Gospodine Osa, NATO vam je odrezao toliko koliko ste dobili baš kao i nama i da je bilo kršenja tog rezanja a pod pretpostavkom da bi nas NATO ostavio da sami rješimo nesuglasice, pitanje je ko bi dokle došao, vi do Banjaluke ili mi do Gruda Nego, da se mi manemo ovih nagađanja i da se posvetimo temi, tj. povlačenju ove nemušte tužbe za genocid 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Vi ste Grude izgubili sa horizonta polovicom 1992-e. Bez ikakve NATO pomoći.
Očito na temi diskutiramo sa ratnim teoretičarima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:23 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28963 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Agathonikos je napisao/la: PilotInstruktor je napisao/la: A gdje je strašna VRS bila kada je Rusija morala prijetiti kako bi se HV, HVO i ABIH zaustavile 100 kilometara od Banjaluke?  + NATO potpora iz zraka Mislim, ako već navodite HV, HVO i AbiH s jedne strane a VRS s druge, onda ne zaboravite i one koji su vam taj prodor i naštelili jer bez te štele, teško da bi od toga bilo išta vrijedno pomena, posebno u slučaju uplitanja i VJ u taj rat a do toga bi sigurno došlo da se išlo mimo već dogovorenog, gospodine Instruktore  Pri tomu ne treba gubiti iz vida da je USA AIRFORCE koja je bombardirala Srbe 1995 također bacila i takomske bombe na Hirošimu i Nagasaki. Što jednostavno ne priznate da ste izgubili jer ste bili slabiji? Jer je VRS bila slabija od HV? Stid vas je što su Hrvati bili jači od vas? Pa morali su biti jači kada je vas bilo u RS jedva milijun A Hrvata i Bošnjaka nekih 6-7 milijuna, a pomoći od SRJ nije bilo... niti je moglo značajnije biti, udavile je sankcije. Izjaviti da HV nije mogla sama pokoriti RS je skoro isto kao kada bi rekli da Njemačka nije mogla 1941 osvojiti Jugoslaviju bez Talijanske pomoći.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:24 |
|
|
dudu je napisao/la: pa o tome se i radi, Srbija traži kontekst da umanji štetu, međutim sud nije nadležan za 2. svjetski rat i vrlo je upitno na temelju čega Srbija uopće tuži Hrvatsku s obzirom da se rat nije vodio na teritoriju Srbije, niti su bili ugroženi njeni građani, već upravo suprotno, 1991. su dolazile kolone iz Srbije u Hrvatsku. međutim, tu već ulazim u pravna pitanja oko kojih se vjerojatno nećemo složiti, pa ih je bolje i ne potezati. kad bi postojao sud koji bi bio nadležan za agresiju, vjerujem da bi Hrvatska povukla tužbu za genocid, koji bi se eventualno mogao dokazati samo na lokalitetu Vukovara, ali tu je i činjenica da bi Srbija u slučaju spora bila jedina država koja je dva puta optužena za genocid. Pravno sam vec jasno rekao zasto je nemoguce Hrvatsku goniti za genocid iz ww2... tu mozemo da se slozimo, ali samo oko prava... Ostaju ljudi, njihovi potomci, skoro da nema srpske porodice iz zapadne Bosne, Like, Banije, Korduna, zapadne Slavonije...da nema nekog ko nije stradao od ustasa... i to je jako vazno ako hoces da udjes u srz problema i motive koji su gonili Srbe da se ponasaju onako 1991. Nisu osetili bilo kakvu satisfakciju kaznjavanjem onih koji su te stvari radili, ni jedna presuda, uteha za onoliko stradanje. Neki su pobegli, neke su partizani streljali(ne Srbi, nego svi partizani na celu sa Josipom Brozom), neke su posle jurili preko DB-a... ali to u trenucima raspada zemlje posle kog ostaju nebitna manjina, je imalo jakog psiholoskog uticaja. Posle svega toga Hrvatska trazi presudu za genocid, koga nije bilo... i naravno da ce to uzburkati vodu, genocid je udaren zig na mnoge predhodne i buduce generacije koji se tesko brise...pa kad ste se vec toga dohvatili, logicno je da onda sve ispliva na povrsinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:26 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: + NATO potpora iz zraka Mislim, ako već navodite HV, HVO i AbiH s jedne strane a VRS s druge, onda ne zaboravite i one koji su vam taj prodor i naštelili jer bez te štele, teško da bi od toga bilo išta vrijedno pomena, posebno u slučaju uplitanja i VJ u taj rat a do toga bi sigurno došlo da se išlo mimo već dogovorenog, gospodine Instruktore  Pri tomu ne treba gubiti iz vida da je USA AIRFORCE koja je bombardirala Srbe 1995 također bacila i takomske bombe na Hirošimu i Nagasaki. Što jednostavno ne priznate da ste izgubili jer ste bili slabiji? Jer je VRS bila slabija od HV? Stid vas je što su Hrvati bili jači od vas? Pa morali su biti jači kada je vas bilo u RS jedva milijun A Hrvata i Bošnjaka nekih 6-7 milijuna, a pomoći od SRJ nije bilo... niti je moglo značajnije biti, udavile je sankcije. Izjaviti da HV nije mogla sama pokoriti RS je skoro isto kao kada bi rekli da Njemačka nije mogla 1941 osvojiti Jugoslaviju bez Talijanske pomoći. još kad uzmeš u obzir da je u završnim akcijama sudjelovalo do 30% napadačkih kapaciteta HV-a, samo dvije od sedam gardijskih brigada, a cijeli im se jedan korpus raspao u mjesec dana, onda priča postane još šupljikavija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:26 |
|
|
osa je napisao/la:
pa nije srbija baš tako ravna, kad se pređe savu i dunav...
Blago brdovita sve do Kopaonika, ima malo vecih planina na istoku, ali tamo zivi jako malo ljudi... takticki uzas, napasti Nemce tu je sigurna pogibenija...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:27 |
|
|
BBC je napisao/la: Vi ste Grude izgubili sa horizonta polovicom 1992-e. Bez ikakve NATO pomoći.
Očito na temi diskutiramo sa ratnim teoretičarima. Grude pominjem kao protivtežu Banjaluci u tom hipotetičkom sukobu a Grude kao Grude, mimo te hipoteze nikad i nisu bile predmet našeg interesovanja pa niti smo ih izgubili niti smo ih kanili uzeti 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:27 |
|
|
|
Ma dobro to. Ali vi ste doslovce Beograd predali sedmorici Njemaca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:28 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: osa je napisao/la: a oni bi uletili zračnim ili pomorskim desantom... Gospodine Osa, NATO vam je odrezao toliko koliko ste dobili baš kao i nama i da je bilo kršenja tog rezanja a pod pretpostavkom da bi nas NATO ostavio da sami rješimo nesuglasice, pitanje je ko bi dokle došao, vi do Banjaluke ili mi do Gruda Nego, da se mi manemo ovih nagađanja i da se posvetimo temi, tj. povlačenju ove nemušte tužbe za genocid  u odnosu na pomoć jna na početku i srbije kroz cijeli rat pomoć nato-a je minorna i manja usudio bih se reći, luk i voda oni su na nama samo dobro zaradili, nametnuli nam embargo da bi nam mogli 3 puta skuplje prodavati staru kramu od oružja, i vi znate nešto o tome, kad su u pitanju naftni derivati i slično. što se tiče tužbe za genocid, već rekoh, to je nonsens i glupost, genocida u hrvatskoj nije bilo, pa čak ni u bih, kad bi na to strogo pravno gledali. ta tužba je podnešena zbog hrvatskih unutarpolitičkih pitanja, na tome su se dobijali izbori, drago mi je da se hdz na ovima dobro opekao, iako je pokušao igrati staru igru( pozdrav generalima u kninu, posjet kosovu i sl.) međutim velika većina hrvata ovu igru više ne puši. da rezimiram ja sam za trenutno povlačenje te tužbe, jer je neodrživa. druga priča bi bila da je tuženo za agresiju i pomaganje u istoj, to bi bilo dokazivo lijevom rukom, samo ne znam koji bi sud bio mjerodavan za takvo nešto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:31 |
|
|
dudu je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Pri tomu ne treba gubiti iz vida da je USA AIRFORCE koja je bombardirala Srbe 1995 također bacila i takomske bombe na Hirošimu i Nagasaki. Što jednostavno ne priznate da ste izgubili jer ste bili slabiji? Jer je VRS bila slabija od HV? Stid vas je što su Hrvati bili jači od vas? Pa morali su biti jači kada je vas bilo u RS jedva milijun A Hrvata i Bošnjaka nekih 6-7 milijuna, a pomoći od SRJ nije bilo... niti je moglo značajnije biti, udavile je sankcije. Izjaviti da HV nije mogla sama pokoriti RS je skoro isto kao kada bi rekli da Njemačka nije mogla 1941 osvojiti Jugoslaviju bez Talijanske pomoći. još kad uzmeš u obzir da je u završnim akcijama sudjelovalo do 30% napadačkih kapaciteta HV-a, samo dvije od sedam gardijskih brigada, a cijeli im se jedan korpus raspao u mjesec dana, onda priča postane još šupljikavija. netočno, tamo čak nisu bile ni kompletme brigade, daleko bi manji taj postotak bio...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:34 |
|
|
|
Nema tu neke filozofije. Imali su previše kilometara crte i teško je bilo imati ljude i moral za sve to držati. Da su Albanci na Kosovu u to vrijeme navalili izgubili bi sve. Neka zahvale Albancima što su bili mirni i čekali da im svijet dobije njihov rat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:34 |
|
|
Svarog je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Može i obrnuto-zašto se toliko trudite biti antifašisti?
Ovdje u ovom tvom pitanju, nalaze se mnogi odgovori. Ne laje kera zbog sela...Iz interesa,eto zašto.Kao što i danas iz interesa vaši političari "pljuju" po svojim sunarodnjacima sa KiM-a,a zbog istih onih koji su vam sipali tone bombi 1999.Sve po potrebi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:35 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10451 Lokacija: Banja Luka
|
Bobovac je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: + NATO potpora iz zraka Mislim, ako već navodite HV, HVO i AbiH s jedne strane a VRS s druge, onda ne zaboravite i one koji su vam taj prodor i naštelili jer bez te štele, teško da bi od toga bilo išta vrijedno pomena, posebno u slučaju uplitanja i VJ u taj rat a do toga bi sigurno došlo da se išlo mimo već dogovorenog, gospodine Instruktore  Pri tomu ne treba gubiti iz vida da je USA AIRFORCE koja je bombardirala Srbe 1995 također bacila i takomske bombe na Hirošimu i Nagasaki. Što jednostavno ne priznate da ste izgubili jer ste bili slabiji? Jer je VRS bila slabija od HV? Stid vas je što su Hrvati bili jači od vas? Pa morali su biti jači kada je vas bilo u RS jedva milijun A Hrvata i Bošnjaka nekih 6-7 milijuna, a pomoći od SRJ nije bilo... niti je moglo značajnije biti, udavile je sankcije. Izjaviti da HV nije mogla sama pokoriti RS je skoro isto kao kada bi rekli da Njemačka nije mogla 1941 osvojiti Jugoslaviju bez Talijanske pomoći. Stoj cinjenice , da su ' svi Hrvati' direktno ucestovali u ratu , i ovi ovdje i oni ' anamo' a samo 15% (ajd i 20%)srpstva..Ostalih 85 % su trpjeli sankcije (trpe ih i danas) , ali je takodje cinjenica i to da je i NATO debelo bio umjesan i to na vasoj strani. Pada mi na um jos jedna ' sitnica'...Bihac i Cazinska krajina. Stvarno neko misli da ju je Atif sacuvao?
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:36 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: osa je napisao/la:
pa nije srbija baš tako ravna, kad se pređe savu i dunav...
Blago brdovita sve do Kopaonika, ima malo vecih planina na istoku, ali tamo zivi jako malo ljudi... takticki uzas, napasti Nemce tu je sigurna pogibenija... u ono vrijeme napasti nijemce bilo gdje bila je sigurna pogibija, u srbiji nije bilo jačeg anfifašističkog pokreta iz jednostavno razloga jer nije bilo sustavnog uništavanja srpskog naroda. u hrvatskoj je to pak bio slučaj, jer je zločinački režim ustaša, vršio upravo to. da nije bilo toga, da li misliš da bi bilo značajnijeg antifašizma i na tom području...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:36 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: pa o tome se i radi, Srbija traži kontekst da umanji štetu, međutim sud nije nadležan za 2. svjetski rat i vrlo je upitno na temelju čega Srbija uopće tuži Hrvatsku s obzirom da se rat nije vodio na teritoriju Srbije, niti su bili ugroženi njeni građani, već upravo suprotno, 1991. su dolazile kolone iz Srbije u Hrvatsku. međutim, tu već ulazim u pravna pitanja oko kojih se vjerojatno nećemo složiti, pa ih je bolje i ne potezati. kad bi postojao sud koji bi bio nadležan za agresiju, vjerujem da bi Hrvatska povukla tužbu za genocid, koji bi se eventualno mogao dokazati samo na lokalitetu Vukovara, ali tu je i činjenica da bi Srbija u slučaju spora bila jedina država koja je dva puta optužena za genocid. Pravno sam vec jasno rekao zasto je nemoguce Hrvatsku goniti za genocid iz ww2... tu mozemo da se slozimo, ali samo oko prava... Ostaju ljudi, njihovi potomci, skoro da nema srpske porodice iz zapadne Bosne, Like, Banije, Korduna, zapadne Slavonije...da nema nekog ko nije stradao od ustasa... i to je jako vazno ako hoces da udjes u srz problema i motive koji su gonili Srbe da se ponasaju onako 1991. Nisu osetili bilo kakvu satisfakciju kaznjavanjem onih koji su te stvari radili, ni jedna presuda, uteha za onoliko stradanje. Neki su pobegli, neke su partizani streljali(ne Srbi, nego svi partizani na celu sa Josipom Brozom), neke su posle jurili preko DB-a... ali to u trenucima raspada zemlje posle kog ostaju nebitna manjina, je imalo jakog psiholoskog uticaja. Posle svega toga Hrvatska trazi presudu za genocid, koga nije bilo... i naravno da ce to uzburkati vodu, genocid je udaren zig na mnoge predhodne i buduce generacije koji se tesko brise...pa kad ste se vec toga dohvatili, logicno je da onda sve ispliva na povrsinu. ne prihvaćam kod vas ustaljenu tezu da su Srbi u 2. svjetskom ratu bili žrtvena janjad i da zbog toga imaju bilo kakvu izliku za postupanja 90-tih. nebrojeni su zločini počinjeni i nad Hrvatima, neovisni popisi poginulih po nacionalnosti na prostoru Jugoslavije ne pokazuju razliku u broju poginulih između Srba i Hrvata u drugom razmjeru u odnosu na udjele u populaciji i cijela ta priča je dobrim dijelom vješta propaganda kojom su se Srbi hranili 50 godina. kad se pogledaju žrtve u Jasenovcu po mjestu življenja, onda ispada da su najvećim dijelom nastradali banijski i kordunski Srbi, a ovi bosanski u ništa većoj mjeri nego Hrvati, međutim od narikanja bosanskih Srba se ne da ostat. sve je to jedna velika farsa, koju naravno ne mogu prodati nekom poput mene, koji takve podatke ima u malom prstom. ali zato mogu prodati spiku svojima jer 90% ljudi ionako nema pojma ni o čemu, pa svaku informaciju shvaća kao nepobitnu istinu. na dalje, nije točno da Srbi u Hrvatskoj nisu imali satisfakciju, pa Socijalistička Republika Hrvatska je bila njihova država u najmanjoj mjeri koliko i hrvatska. poklapali su sve od vojno-policijskog aparata do gospodarsko-državničkog, to je jednostavno bila povlaštena kasta u zemlji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:37 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: BBC je napisao/la: Vi ste Grude izgubili sa horizonta polovicom 1992-e. Bez ikakve NATO pomoći.
Očito na temi diskutiramo sa ratnim teoretičarima. Grude pominjem kao protivtežu Banjaluci u tom hipotetičkom sukobu a Grude kao Grude, mimo te hipoteze nikad i nisu bile predmet našeg interesovanja pa niti smo ih izgubili niti smo ih kanili uzeti  nisu Grude, ali je Mostar, držali ste svojevremeno ono što vaši nasljednici u gradu Muslimani danas svojataju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:39 |
|
|
osa je napisao/la: dudu je napisao/la: još kad uzmeš u obzir da je u završnim akcijama sudjelovalo do 30% napadačkih kapaciteta HV-a, samo dvije od sedam gardijskih brigada, a cijeli im se jedan korpus raspao u mjesec dana, onda priča postane još šupljikavija.
netočno, tamo čak nisu bile ni kompletme brigade, daleko bi manji taj postotak bio... mislio sam napisati 20%, ali bojao sam se da ćeš baš ti reagirati. razmišljao sam i o tome jesu li 4. i 7. bili u punom sastavu, ali eto taman si napisao sve što me zanimalo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
osa
|
Naslov: Re: Hrvatska povlaci tuzbu protiv Srbije za genocid Postano: 02 sij 2012, 13:39 |
|
|
dudu je napisao/la: ne prihvaćam kod vas ustaljenu tezu da su Srbi u 2. svjetskom ratu bili žrtvena janjad i da zbog toga imaju bilo kakvu izliku za postupanja 90-tih. nebrojeni su zločini počinjeni i nad Hrvatima, neovisni popisi poginulih po nacionalnosti na prostoru Jugoslavije ne pokazuju razliku u broju poginulih između Srba i Hrvata u drugom razmjeru u odnosu na udjele u populaciji i cijela ta priča je dobrim dijelom vješta propaganda kojom su se Srbi hranili 50 godina. kad se pogledaju žrtve u Jasenovcu po mjestu življenja, onda ispada da su najvećim dijelom nastradali banijski i kordunski Srbi, a ovi bosanski u ništa većoj mjeri nego Hrvati, međutim od narikanja bosanskih Srba se ne da ostat. sve je to jedna velika farsa, koju naravno ne mogu prodati nekom poput mene, koji takve podatke ima u malom prstom. ali zato mogu prodati spiku svojima jer 90% ljudi ionako nema pojma ni o čemu, pa svaku informaciju shvaća kao nepobitnu istinu. na dalje, nije točno da Srbi u Hrvatskoj nisu imali satisfakciju, pa Socijalistička Republika Hrvatska je bila njihova država u najmanjoj mjeri koliko i hrvatska. poklapali su sve od vojno-policijskog aparata do gospodarsko-državničkog, to je jednostavno bila povlaštena kasta u zemlji.
hajdemo pokušati biti realni i nacionalno neostrašćeni, hrvatski srbi su najveći stradalnici u drugom sv. ratu, jedino je njihov broj manji kad se uporede popisi 1931. i 1948., a da li su bili povlašteni u sr hrvatskoj, jesu i to treba priznati...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|