|
|
Stranica: 51/57.
|
[ 1421 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 19 ožu 2025, 23:10 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17976 Lokacija: Drina je na granici!
|
EU Komisija je predstavila bijelu knjigu za europsku obranu, Spremnost 2030, u kojoj se predlažu rješenja za popunjavanje kritičnih nedostataka u vojnim sposobnostima i za izgradnju snažne vojne industrijske baze.
Paket od čak 800 milijardi eura Komisija je također predstavila, kao dio Plana ReArm Europe/Readiness 2030, obrambeni paket koji bi u sljedeće četiri godine trebao osloboditi 800 milijardi eura za ulaganja u obranu.
“Ovaj obrambeni paket, koji se sastoji od bijele knjige za europsku obranu i Plana ReArm Europe/Readiness 2030, označava odlučujući trenutak za našu Uniju. Europa si više ne može priuštiti da bude promatrač vlastite sigurnosti i moramo uzeti svoju obranu u vlastite ruke, ojačati svoje obveze prema kolektivnoj sigurnosti i čvrsto se suprotstaviti onima koji žele ugroziti naš suverenitet”, rekao je povjerenik za obranu Andrius Kubilius.
Plan predviđa povećanje izdvajanja za obranu za 1.5 posto godišnje BDP-a država članica. U tu svrhu Komisija poziva država članice da aktiviraju nacionalnu klauzulu o odstupanju od pakta o stabilnosti i rastu, što će im omogućiti dodatni proračunski prostor za povećanje potrošnje za obranu, u okviru fiskalnih pravila EU.
Ta odstupanja bit će ograničena samo na povećanje rashoda za obranu.
Novi instrument SAFE Dio plana je i novi namjenski Instrument za sigurnosnu akciju za Europu - SAFE
Instrument SAFE predviđa iznos od 150 milijardi eura za koji bi se Komisija zadužila na financijskim tržištima i potom odobravala povoljne zajmove državama članicama za zajedničke obrambene projekte.
SAFE bi trebao omogućiti državama članicama da odmah i masovno povećaju svoja ulaganja u obranu zajedničkom nabavom od europske obrambene industrije.
Ta ulaganja trebala bi biti usmjerena na jačanje vojnih sposobnosti, a zajednička nabava bi pridonijela povećanju interoperabilnosti, predvidljivosti i smanjenju troškova te osnažila europsku obrambenu industrijsku bazu. U zajedničkim nabavama mogle bi sudjelovati Ukrajina, države članice EFTA-e i Europskog gospodarskog prostora.
Ulaganja bi bila moguća u projekte dvojne namjene, civilne i vojne, ali samo ako je primarna namjena vojna uporaba.
Potreban je i privatni kapital Budući da javna ulaganja neće biti dovoljna da popune potrebe za ulaganjima, Komisija nastoji osigurati da se u to uključi i privatni kapital. U tu svrhu Komisija predlaže uspostavu Unije štednje i investicija, koja bi pomogla u mobilizaciji privatne štednje za ulaganja u obranu.
Veliku ulogu u naoružavanju trebala bi imati Europska investicijska banka, koja bi trebala početi ulagati i u čisto vojne projekte. Prema sadašnjim pravilima, EIB može ulagati samo u projekte dvojne namjene, a to bi se ubuduće trebalo promijeniti.
------
Ako neko nešto misli ulagati sada je vrijeme uložiti znanje i novac u namjensku industriju.
Trebamo pse rata
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 19 ožu 2025, 23:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: A od već plaćenih stvari koje dolaze? Rafali i Bayraktari.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 19 ožu 2025, 23:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 79372 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bayraktari su plaćeni ?!
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 19 ožu 2025, 23:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bayraktari su plaćeni ?! Do isporuke biti će potpuno isplaćeni. Citat: Vojne tvrtke iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Turske bit će isključene iz novog EU-ovog programa financiranja obrane vrijednog 150 milijardi eura osim ako njihove matične zemlje ne potpišu sporazume o obrani i sigurnosti s Bruxellesom. Prema prijedlogu Europske komisije, planirani fond kapitalnih izdataka za oružje bio bi otvoren samo za obrambene tvrtke iz EU-a i one iz trećih zemalja koje s unijom imaju potpisane obrambene sporazume.
Također bi isključio sve napredne sustave oružja za koje treća zemlja ima potpunu kontrolu nad procesom proizvodnje. To bi isključilo američku platformu za protuzračnu i raketnu obranu Patriot, koju proizvodi obrambeni izvođač RTX, kao i druge američke oružane sustave za koje Washington ima ograničenja o tome gdje se mogu koristiti.
Politika je pobjeda za Francusku i druge zemlje koje su zahtijevale "kupuj europski" pristup ulaganjima u obranu kontinenta, usred strahovanja o dugoročnoj pouzdanosti SAD-a kao obrambenog partnera i dobavljača koje je iznio predsjednik Donald Trump.
Najmanje 65 posto troškova proizvoda treba potrošiti u EU, Norveškoj i Ukrajini. Ostatak bi se mogao potrošiti na proizvode iz trećih zemalja koje su potpisale sigurnosni pakt.
"Imamo ovu priliku da stvarno izgradimo europsku obrambenu industriju", rekla je Kaja Kallas, visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku, dodajući da je rat u Ukrajini pokazao važnost posjedovanja oružja bez vanjskih ograničenja. "U krizi, vaša vojska stvarno mora imati odriješene ruke", dodala je.
Ujedinjeno Kraljevstvo je snažno lobiralo da bude uključeno u inicijativu, posebno s obzirom na svoju ključnu ulogu u europskoj "koaliciji voljnih" čiji je cilj jačanje obrambenih sposobnosti kontinenta. Britanske obrambene tvrtke, uključujući BAE Systems i Babcock International, duboko su integrirane u obrambenu industriju zemalja EU-a poput Italije i Švedske.
Ako treće zemlje poput SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Turske žele sudjelovati u inicijativi, trebale bi potpisati obrambeno i sigurnosno partnerstvo s EU-om.
"Radimo na uspostavi ovog obrambenog i sigurnosnog partnerstva s Ujedinjenim Kraljevstvom. Zaista se nadam da ćemo za summit EU-UK u svibnju imati rezultate za koje trebamo učiniti više i to zajedno", rekao je Kallas.
Isključenje Ujedinjenog Kraljevstva i Turske stvorit će velike glavobolje velikim europskim obrambenim tvrtkama koje su bliske proizvođačima ili dobavljačima na tim tržištima. Zbog ovoga Anušić i VRH pozivaju Turke na otvaranje pogona u RH, kako bi se roba mogla plasirati u EU. Šteta što ranije nisu isto uradili s Izraelom i J.Korejom, čije su gigante pokupili Nijemci i Poljaci.
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 20 ožu 2025, 09:20 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 20 ožu 2025, 10:17 |
|
|
Slijedi dodatna zajednička nabava HS Produkt proizvoda za sve tri države, što bi trebalo spustiti pojedinačnu cijenu.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 20 ožu 2025, 14:51 |
|
|
Plenković: Mogli bi povećati izdvajanja za obranu i bez klauzule o odstupanju
HRVATSKA vlada će raspraviti i nakon toga odlučiti hoće li povećati izdvajanje za obranu i bez aktiviranja klauzule o odstupanju od proračunskih pravila EU-a, izjavio je danas u Bruxellesu premijer Andrej Plenković.
Europska komisija predložila je da se zemljama članicama u svrhu većeg izdvajanja za obranu odobri nacionalno odstupanje od proračunskih pravila koja propisuju da deficit ne smije prelaziti 3 posto, a javni dug 60 posto BDP-a. To znači da protiv njih neće biti pokrenut postupak ako prekorače te limite zbog većeg izdvajanja u obrambene projekte.
Komisija preporučuje državama članicama da u sljedeće četiri godine povećaju izdatke za obranu za 1.5 posto svoga BDP-a godišnje.
"Mi ćemo na razini vlade provesti raspravu i vidjeti što nam i koliko točno treba. Ako izračunamo da nam treba možemo koristiti tu klauzulu", rekao je Plenković, dodajući da imaju dva mjeseca za odluku.
S obzirom na to da je hrvatska fiskalna situacija dosta povoljna i nalazi se unutar dopuštenih limita te s obzirom na dosta visoki rast BDP-a moguće je da poveća troškove za obranu i bez navedene klauzule.
Plenković je pozitivno ocijenio bijelu knjigu o europskoj obrani koju je Komisija jučer predstavila.
Kao njezin najvažniji element izdvojio je zajedničku nabavu opreme i oružja.
"Kroz zajedničku nabavu se nabavlja više i povoljnije, a fragmentiranost europskih vojski i obrambenih sustava jedan od ključnih problema. Trebamo više kohezije, trebamo strateške sposobnosti i moramo dovesti Europu na razinu da može brinuti sama o svojoj sigurnosti. To je bit ovoga dokumenta i bit cijele rasprave o obrani", rekao je Plenković, prije početka samita čelnika EU-a na kojem je jačanje europske obrane jedna od glavnih tema.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 20 ožu 2025, 20:49 |
|
|
Hrvatska industrija ide u "ratni mod".
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 21 ožu 2025, 11:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 79372 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Sletio 11. Rafal
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 21 ožu 2025, 13:44 |
|
|
@robbie evo odgovora na pitanja
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 21 ožu 2025, 22:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60788 Lokacija: DAZP HQ
|
Anušić izjavio da uskoro preuzimamo PZO sustav srednjeg dometa.
Nema više puno priča o opremanju, samo jave stiže.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 21 ožu 2025, 23:03 |
|
|
Mislim kako je pogriješio. Ove godine završava isporuka svih Mistral3 sustava koji su naručeni. Pogriješio je i kada je govorio o Leopard tenkovima i njihovoj zaštiti, fpv dronovima, itd. Nema sumnje u njegovo domoljublje, ali ima poteškoća u izražavanju i točnosti onoga što govori.
Ono što je bitno za ovaj forum je njegovo razbijanje mitova o ruskom naoružavanju HV devedesetih, gdje je potvrdio točno ono što sam pisao od kuda i preko koga se nabavljalo oružje, a za što su me neki ovdje svakako nazivali svjesno ulazeći u konflikt.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 21 ožu 2025, 23:09 |
|
|
S jedne strane drzava nam puna para, s druge strane EU jos dodatno daje i stimulira, s trece strane Trump/NATO traze jos vise i jos vise.
Dobro je to, naoruzat cemo se do zuba. Za 5 godina cemo biti neprepoznatljivi.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 21 ožu 2025, 23:09 |
|
|
Trump: Smanjit ćemo mogućnosti F-47 za saveznike. Možda nam jednom više to neće biti
Lik zatvara vrata američkom oružju u svijetu.
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 21 ožu 2025, 23:11 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 15:54 Postovi: 1983 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Rastrčat se po svijetu, poslati poklisare svugdje, ugovoriti kupnju svih vrsta oružja po principu "daj sve - plaćamo koliko treba".
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 21 ožu 2025, 23:21 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 15:54 Postovi: 1983 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Sad se vidi koliko je dobro što nismo kupili F-16. Ako je ikako moguće od Francuza nabavit još bar 6 rabljenih Rafala i to hitno do kraja ove godine da budu isporučeni. Pod račun pustimo im utakmicu u nedjelju.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 22 ožu 2025, 00:00 |
|
|
MiB je napisao/la: Trump: Smanjit ćemo mogućnosti F-47 za saveznike. Možda nam jednom više to neće biti
Lik zatvara vrata američkom oružju u svijetu. F-47 je naslijednik F-22 koji nije prodan ni Izraelu, Britaniji, Japanu ili Koreji, a kamo li nekom savezniku drugog i trećeg reda.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 22 ožu 2025, 08:22 |
|
|
Ljudi nista neznaju
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 22 ožu 2025, 08:23 |
|
|
volvoks je napisao/la: MiB je napisao/la: Trump: Smanjit ćemo mogućnosti F-47 za saveznike. Možda nam jednom više to neće biti
Lik zatvara vrata američkom oružju u svijetu. F-47 je naslijednik F-22 koji nije prodan ni Izraelu, Britaniji, Japanu ili Koreji, a kamo li nekom savezniku drugog i trećeg reda. Vidjeti ćemo što će i ako će biti. Citirao sam što je Trump izjavio.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 22 ožu 2025, 08:59 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Sad se vidi koliko je dobro što nismo kupili F-16. Ako je ikako moguće od Francuza nabavit još bar 6 rabljenih Rafala i to hitno do kraja ove godine da budu isporučeni. Pod račun pustimo im utakmicu u nedjelju. Neki mlazni trenažer dobro bi nam došao, školsko borbeni, za lakši prelaz na Rafaela.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 22 ožu 2025, 10:43 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 6595 Lokacija: Izvan sebe
|
MiB je napisao/la: Trump: Smanjit ćemo mogućnosti F-47 za saveznike. Možda nam jednom više to neće biti
Lik zatvara vrata američkom oružju u svijetu. To je dobro. Evropa raspolaze sa dovoljno dobre tehnologije i razvijanjem iste moze brzo doci u spicu. Nama u evropi samo trebaju ratovi i nemiri da naucnici i inzinjeri na licu mjesta mogu da proucavaju efikasnost novog oruzja. A kriza i ratova ima dovoljno.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 22 ožu 2025, 11:03 |
|
|
MiB je napisao/la: Mislim kako je pogriješio. Ove godine završava isporuka svih Mistral3 sustava koji su naručeni. Pogriješio je i kada je govorio o Leopard tenkovima i njihovoj zaštiti, fpv dronovima, itd. Nema sumnje u njegovo domoljublje, ali ima poteškoća u izražavanju i točnosti onoga što govori.
Ono što je bitno za ovaj forum je njegovo razbijanje mitova o ruskom naoružavanju HV devedesetih, gdje je potvrdio točno ono što sam pisao od kuda i preko koga se nabavljalo oružje, a za što su me neki ovdje svakako nazivali svjesno ulazeći u konflikt. https://www.youtube.com/watch?v=KiHAz-LOPhMŠto se tiče razoružavanja Hrvatske, da je živ Račan bi s Anušićem bio oduševljen. A lupeta takve stvari poput ekipe sa šanka. Kalibar granate 2 mm veći?! Preostale T55ice biti će mu "haubice"?! 125 mm nije NATO kalibar i treba ga se riješiti, ali 100 mm (T55) mu je baš OK za njegove "haubice"? To čuva. Stranci su mu rekli da lifra Ukrajincima i to odrađuje, ali izmišlja čuda ne bi li to opravdao i predočio kao neki "uspjeh". I njegovo "razbijanje mita", zapravo je laprdanje. Njegovo je da huška Hrvate na Rusiju, prodaje maglu i patetiku. Realno, u DR, on je vojnik sa nesvršenom srednjom školom, a ne faktor koji odlučuje gdje i kako će se nabavljati oružje. I tako, nabraja on svoje puške... Nabavljalo (kupovalo) se odsvakud, pa i iz Ukrajine. Međutim, za razliku od Anušića koji je tada u svemu tome bio nebitan, gosp. Zubak (intervju VL) je rekao, kako je teško oružje stizalo iz Rusije, ruskim zrakoplovima i ovdje su ga montirali ruski tehničari (npr. Sergej Pan). Ne spominje Ukrajince. Ako je (teško) naoružanje sovjetskog porijekla, stizalo iz nekih drugih država, stizalo je uz odobrenje Rusije. Kao kada Njemačka ne smije predati dalje svoje streljivo švicarske proizvodnje, bez odobrenja Švicarske. Veleposlanik Rusije dao je također intervju u VL, sa specifikacijama svega što su nam prodali i brojevi su impresivni. Ni on ne spominje Ukrajince. Na kraju, već neko vrijeme primjetno je srozavanje "Velebita" i kako se lagano pretvaraju u HDZ botove. Pitanja voditelja su bila kao da si ih je Anušić sam sebi napisao. Prodavala se domoljubna magla, a nije ga pitao po čemu se on to razlikuje od Plenkovića, gdje on to Plenkoviću prkosi, te što misli o 40 "kulturnih centara", knjizi "Krajina 1991 - 1995", vijencu za "Sutjesku", povećanju iznosa za SNV (indirektno "Novosti"), (ne)čuvanje granice.... i uostalom, na stranu pričice u futuru, kako sa današnjim danom, on razoružava Hrvatsku.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 22 ožu 2025, 12:05 |
|
|
Pa taj Zubak ne zna sastaviti tri prosto proširene rečenice. Čovjek je slučajno upao u posao kao potencijalni žrtveni jarac i ponavlja ono što su mu iz tadašnjeg MORH rekli da jeste. Zubak i Kajkić nisu osobe koji iznose točne informacije. Pored izjava ljudi koji su bili u vrhu HV i HRZ o tokovima nabave sredstava za HR, a koji se podudaraju sa Anušićevim izjavama, i dalje se pokušava poturiti muda pod bubrege.
Rusija je tih 90tih bila u političkom i kriminalnom rasulu. Radio je tko je što htio. To što su ruski iljušini dovozili oružje sa crnog tržišta iz Kirgistana preko Rusije, Ukrajine, itd.. nije dokaz o "ruskom naoružavanju Hrvatske". Radilo se o švercu i letovima koji su plaćeni i čiji je novac završio u privatnim džepovima.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 22 ožu 2025, 12:15 |
|
|
Zasto je brisel efendijama tesko prihvatiti cinjenicu da smo imali i planirali nabaviti jos ruskog oruzja, SU25 recimo
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 22 ožu 2025, 12:19 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Zasto je brisel efendijama tesko prihvatiti cinjenicu da smo imali i planirali nabaviti jos ruskog oruzja, SU25 recimo Ko je planirao i kada? Zubak došao u MORH i rekao mogu kupiti suholjeve  Kupili smo Mi24 pa su na većini njih letjeli strani plaćenici, tu i tamo po koji naš strijelac poput mog rođe. A koliko su ti ruski piloti bili pouzadni najbolje govori bijeg na teritoriju ABiH i prodaju helikoptera mi8 armijasima. Još je trebalo riskirati sa ex-sssr pilotima suholjeva i preletima neprijatelju?
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|