|
|
Stranica: 56/57.
|
[ 1416 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 19:28 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 15:54 Postovi: 1980 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Orqa Dream X FPV Drone. Dizajniran, proizveden i testiran u Hrvatskoj!
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
 |
Urbanist
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 19:50 |
|
|
Plenković je genocidni kršćanski fašista.
Zato se i naoružava.
Da ubija nevine ljude.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 19:55 |
|
|
Urbanist je napisao/la: Plenković je genocidni kršćanski fašista.
Zato se i naoružava.
Da ubija nevine ljude. Previše si pod stresom. Najbolje ako odmoriš malo, recimo 7 dana.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1157 of 2558 - 45.23%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 20:07 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Orqa Dream X FPV Drone. Dizajniran, proizveden i testiran u Hrvatskoj!
Odlično. Još neke antitenkovske granate da proizvedemo i lijepit ih na dron
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 20:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 79346 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Jel to sigurno hrvatska proizvodnja
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 20:16 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Jel to sigurno hrvatska proizvodnja Šta ti likovi nisu preselili sve u Njemačku?
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 20:23 |
|
|
Na stranici im piše sljedeće : Orqa is a company whose mission is to become the World’s number one technology provider for First Person View (FPV) and advanced Remote Reality (RR) applications by developing enabling technology for next-generation vision systems. It was founded in 2018 by Srdjan Kovacevic, Ivan Jelusic, and Vlatko Matijevic, and is located in Osijek, where its development and production is also based. https://shop.orqafpv.com/pages/about-us
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 20:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60781 Lokacija: DAZP HQ
|
horus je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Jel to sigurno hrvatska proizvodnja Šta ti likovi nisu preselili sve u Njemačku? Ne, samo su logistiku prebacili u Njemačku još prije 5-6 godina.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 20:55 |
|
|
Upoznao sam ih prije nego su firmu osnovali, prvu info ponudu sam im slao na tad izmišljeno ime. Izgledali su mi kao vizionari (u pejorativnom značenju) kojih sam se dosta nagledao kroz godine, ali sam im povjerovao. Pokazalo se da nisam pogriješio.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 21:05 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Orqa Dream X FPV Drone. Dizajniran, proizveden i testiran u Hrvatskoj!
Jel ovaj dron ima nekakve senzore protiv udara u prepreke? Jer nevjerojatno je kako se spretno i brzo provlači između stabala u šumi.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
Vrh |
|
 |
Junak
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 21:16 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Orqa Dream X FPV Drone. Dizajniran, proizveden i testiran u Hrvatskoj!
Jel ovaj dron ima nekakve senzore protiv udara u prepreke? Jer nevjerojatno je kako se spretno i brzo provlači između stabala u šumi.
Nema. Nije previse bitno, dron sam po sebi je napravljen od dobrih komponenti i mocan je - brz i agilan. Ali ono sto je uvijek problem je signal/antena i kolicina tereta (ubojitog) koji moze ponijeti, a to je u ovom slucaju jako malo. Tako da sama agilnost je ok, medutim na svim drugim sferama on je daleko ispodprosjecan. Svako moze od nas napraviti ovakav dron
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=55n1fGVjHEk
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 21:28 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17969 Lokacija: Drina je na granici!
|
Citat: PREMIJER Andrej Plenković rekao je danas u Banskim dvorima da će hrvatski proračun za obranu idućih godina značajno rasti, nakon što je primio predsjednicu Europskog parlamenta Robertu Metsolu, s kojom je razgovarao o ratu u Ukrajini, prioritetima za novi višegodišnji financijski proračun Europske unije te susjedstvu.
"Kad sam postao predsjednik vlade prije skoro devet godina, tada je naš obrambeni proračun bio oko 540 milijuna eura. Naš je plan da do 2027. taj broj bude pet puta veći", rekao je Plenković u zajedničkim izjavama za medije s Robertom Metsolom.
Glavni ciljevi većeg izdvajanja za obranu su vraćanje digniteta hrvatskom vojniku, povećanje njegovih materijalnih prava te prelazak s istočne, stare tehnologije na zapadnu tehnologiju u smislu vojne opreme. "Pa smo rekli, hvala MIG-ovi, dobrodošli Rafalei, ostaje još samo jedan koji treba doći tijekom travnja, M-84 bit će zamijenjeni Leopardima, najboljim njemačkim tenkovima, riješili smo Bradleyje", naglasio je premijer.
Dodao je da je Hrvatska u procesu nabavljanja raketnih sustava HIMARS, haubica Caesar, kao i bespilotnih letjelica Bayraktar.
Plenković je istaknuo značaj Europskog parlamenta koji s Vijećem EU donosi proračun, a uskoro će uslijediti pregovori za novi Višegodišnji financijski okvir (VFO) za razdoblje od 2028. do 2034., nakon što Europska komisija iznese svoj prijedlog, što se očekuje u lipnju ove godine.
U tom kontekstu Plenković je istaknuo da je "važan segment daljnji razvoj europske obrane i obrambenih sposobnosti država članica".
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 21:30 |
|
|
pomocnik kuhara je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Orqa Dream X FPV Drone. Dizajniran, proizveden i testiran u Hrvatskoj!
Nema. To je FPV dron, napravljen za upravljanje gledajući preko uređaja koje se stavi na lice ispred očiju, tzv fpv naočale. Materijal od kojega je napravljen je izuzetno čvrst. U slučaju udara u prepreku popucaju propeleri, možda još nešto, ali sve se da zaijeniti.
Upravo gledam kupiti DJI avata 2 dron.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 21:33 |
|
|
Ovo nije dron za vojsku, nego za ljude koji vole taj hobi. Taj dron koji su predstavili je prilično mali. Oni što nose protuoklopne bojeve glave su dosta veći. No tehnologija upravljanja i prijenosa video signala je ista.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 21:37 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Jel to sigurno hrvatska proizvodnja Je. Imaju svu tehnologiju i znanje za proizvodnju svih komponenti za takvu vrstu dronova. Njihove naočale su vrh, potukli su svu konkurencju koja proizvodi slične uređaje za analogni video. Jedino kineski DJI ima bolje naočale i tehnologiju digitalnog prijenosa signala ( i kapital koji vrijedi milijarde dolara).
|
|
Vrh |
|
 |
Rogle
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 22:21 |
|
|
Orqa je jedna od najsposobnijih tvrtki i proizvođača u tom segmentu na svijetu. Nije ih bez razloga baš Baykar odabrao za suradnika u razvoju tehnologija i pojedinog naoružanja na svojim dronovima Bayraktar, ali i ostalima.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 22:46 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26338 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
E da nam je naš dobri Jan Ivanjek živ. Koja bi prekrasna videa imao na ove aktualne teme. :(
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 22:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 79346 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bobovac je napisao/la: E da nam je naš dobri Jan Ivanjek živ. Koja bi prekrasna videa imao na ove aktualne teme. :(
Dok je čovjek bio živ ništa nismo kupovali, iz ničega je pravio priče.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 22:54 |
|
|
Ok, znači dronovi su naši, ali nemaju nosivih kapaciteta.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 23:02 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26338 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Robbie MO je napisao/la: Ok, znači dronovi su naši, ali nemaju nosivih kapaciteta. Nije to jedini tip drona koji Orqa radi. Ima ih lepeza. Hrvatska vojska od 2021. testira više vrsta domaćih dronova. https://www.vecernji.hr/vijesti/foto-mo ... 55-1664156
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 23:16 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ok, znači dronovi su naši, ali nemaju nosivih kapaciteta. To se jednostavno poveća sa vecim okvirom, vecom baterijom i 7''++ propelerima. sve ostalo je isto.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 23:24 |
|
|
S obzirom kakvim sve dronovima ratuju ukrajinci i rusi, cini mi se da je dron jeftin i efikasan nacin ratovanja, nerijetko na njega nakace raketu za RPG i zalete se u oklopno vozilo. Ako nece jedan, unistice ga tri cetiri drona.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 23:30 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: S obzirom kakvim sve dronovima ratuju ukrajinci i rusi, cini mi se da je dron jeftin i efikasan nacin ratovanja, nerijetko na njega nakace raketu za RPG i zalete se u oklopno vozilo. Ako nece jedan, unistice ga tri cetiri drona. Ustvari danas se lansira desetine dronova od kojih rijetki dospiju do cilja. Operatori sada moraju biti na samoj crti, zato ginu i budu zarobljeni. Ukrajinci dosta koriste orqa pogonjene fpv dronove.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 28 ožu 2025, 23:41 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 29 ožu 2025, 13:07 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Marko80 i 56 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|