|
|
Stranica: 57/57.
|
[ 1412 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 29 ožu 2025, 13:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60769 Lokacija: DAZP HQ
|
Anušić kaže da Orqa već 6-7 godina surađuje s Pentagonom i da su otpočetka prisutni u ratu u Ukrajini te da naravno surađuju godinama s MORHom.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 29 ožu 2025, 14:04 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17957 Lokacija: Drina je na granici!
|
Nastupanje Leoparda sa Komara prema Travniku 
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 29 ožu 2025, 15:48 |
|
|
MiB je napisao/la: Nastupanje Leoparda sa Komara prema Travniku  Ovo je prva slavno-jurišna grupa sastoji se od 10 Leoparda iza imaš 20 Bradly-a 30 Patrija 50 Oskhos-a 4 Himarsa 15 Cezara Bojne Pauci i Vukovi , dijelovi ZSS-a , Marinci , Topničko Raketna Bojna te 2 Brigade tipa R te pridodata pješačka Bojna HVO-a iz Kiseljaka cca 300 ljudi ( Bivše OSBIH ) . Prate ih 6 Rafala 3 Barjaktara 7 Kiowa sa podrškom s neba . Druga armijska grupa se sastoji od iste tehnike ide preko Konjica oni imaju na raspolaganje veći broj pješadije . Treća armijska grupa sastoji se od istog broja tehnike oni su zaduženi za Mostar i okolicu . Četvrta armijska grupa ide ka Uskoplju imaju nešto manji broj tehnike ali veća je u ljudstvu od svih jer se sastoji od dobrovoljaca iz Herceg Bosne cca 6000 sa još 1000 prof vojnika iz OSRH .
_________________ OSRH Preko rijeke od mora Izrael se širit mora !
צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 30 ožu 2025, 00:39 |
|
|
Citat: 'Mi smo se sami naoružavali' Vilko Klasan se osvrnuo i na nabavu oružja za HV za vrijeme Domovinskog rata. Komentirao i navode o tome da je Rusija naoružavala Hrvatsku. - Mi smo se sami naoružavali. Nije nam pomagala ni Ukrajina ni Rusija. Nama se dogodilo u tom vremenu raspad SSSR-a. Od raspada je ostalo jako puno naoružanja na tržištu. Naši sposobni ljudi i dijaspora su nas naoružali, kazao je. - Mislim da smo, kada je S-300 bio u pitanju, morali dobiti prešutno odobrenje od Moskve, ali to ne znači da su nas naoružavali. To je promijenilo sigurnosnu ravnotežu na Balkanu, ustvrdio je. Koliko puta sam ovo ponovio? 
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 30 ožu 2025, 07:38 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26333 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Hvala majci Rusiji što nas je naoružala i spasila kad je bilo najteže.
I hvala i NATOu i EU što nam je uvela embargo.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 30 ožu 2025, 08:02 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Hvala majci Rusiji što nas je naoružala i spasila kad je bilo najteže.
I hvala i NATOu i EU što nam je uvela embargo. Ček sada kad ti objasne kako je ipak Rusija kriva za embargo jer ga nije u vijeću sigurnosti blokirala. 
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 30 ožu 2025, 09:35 |
|
|
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 30 ožu 2025, 09:40 |
|
|
Ruski ambasador jedini stranac koji je posjetio Tuđmanov grob i poklonio se na obljetnici njegove smrti 2020e godine usprkos Hrvatskim sankcijama Rusiji i usprkos lizanju dupeta europskim degenericima koji ni jedan nije odao počast, štoviše zahtjevali bi oni da ga isporučimo Hagu gdje bi ga osudili da je ostao živ.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 30 ožu 2025, 10:07 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 30 ožu 2025, 10:09 |
|
|
Treba od Izraela nabavit Iron Dome. Od masovnog napada dronova od strane Irana na Izrael je bila samo jedna žrtva i to Palestinac
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 31 ožu 2025, 19:29 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 02 tra 2025, 16:31 |
|
|
Anušić: Ulagat ćemo u svoju vojnu industriju i manje kupovati opremu
HRVATSKA mora ojačati vlastitu obrambenu industriju i ne može samo "kupovati naoružanje i opremu", rekao je danas hrvatski ministar obrane Ivan Anušić na marginama sastanka s kolegama u Varšavi.
Anušić je istaknuo da su izdvajanja Hrvatske za obranu ove godine dosegla cilj NATO-a od 2 posto BDP-a.
"Moramo razvijati procese koji će moći apsorbirati ta sredstva s najboljim učinkom", jer Hrvatska ne može samo "kupovati naoružanje i opremu", već mora i proizvoditi, najavio je ministar prvog dana skupa u Varšavi gdje se održava sigurnosni forum i neformalni sastanak ministara obrane Europske unije.
"Hrvatska ne može svu opremu proizvesti sama"
Ministri raspravljaju o mogućnostima trošenja 150 milijardi eura na raspolaganju članicama EU-a, kazao je ministar u izjavi, dodajući da će "Hrvatska naći način kako najbolje iskoristiti sredstva za razvoj svoje obrambene industrije".
Unatoč ulaganjima, Hrvatska ne može sve naoružanje i opremu proizvesti sama, upozorava Anušić, stoga i dalje ovisi o suradnji za kupovinu određene opreme.
Ministar je još najavio da Hrvatska planira povećati udio ulaganja u obranu na 2,5 posto BDP-a do 2027. godine.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|