HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2026, 11:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2203 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 85, 86, 87, 88, 89
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde
PostPostano: Jučer, , 23:06 

Mar-kan je napisao/la:
Mi smo gulili godinama, u više armija, što nam fali, osim što nam mozak kristalizirao :zubati

Ovisi koji je VES. Treba vremena, u svakom slučaju.

Sad služimo za sprdačinu.

Taman izišao iz one vojske zakači te rat i onda deri mladost po rovovima, planinama, zemunicama, čukama, boriš se neprijetljem, misliš vrijedi, za moj je narod, jedeš suvo po dva tjedna, ne spavaš, pokrivaš se krpom, ležiš napola u vodi, i umjesto nekog korektnog ponašanja, ne tražiš ni zahvalu, dobiješ ruganje.... moj Markane.

Al ko ga šiša, tako je kako je. Nema predaje.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde
PostPostano: Jučer, , 23:51 

Mar-kan je napisao/la:
Brane je napisao/la:
Obuka je staromodna, gledam sada bit će obuka iz Krav-Mage.
Šta će ti to, kome u Ukrajini su trebale borilačke vještine.

Tehnologija je napredovala, danas vojnici imaju strojnice/puške + 4-5 dodatni spremnika, a često i pištolje u osobnom naoružanju.

:zubati

Ja bi uveo male sikire u opremu vojnika, korisne za borbu i za pripremu drva za vatru.

Vrh

PostPostano: Danas, , 00:59 

Inkvizitor je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Mi smo gulili godinama, u više armija, što nam fali, osim što nam mozak kristalizirao :zubati

Ovisi koji je VES. Treba vremena, u svakom slučaju.

Sad služimo za sprdačinu.

Taman izišao iz one vojske zakači te rat i onda deri mladost po rovovima, planinama, zemunicama, čukama, boriš se neprijetljem, misliš vrijedi, za moj je narod, jedeš suvo po dva tjedna, ne spavaš, pokrivaš se krpom, ležiš napola u vodi, i umjesto nekog korektnog ponašanja, ne tražiš ni zahvalu, dobiješ ruganje.... moj Markane.

Al ko ga šiša, tako je kako je. Nema predaje.

Mladi ljudi koji imaju oca ili ujaka koji im govore ovakve stvari, naravno, vrlo oprezno pristupaju služenju vojnog roka. Ova priča o 90% ročnika stvarno sposobnih za vojsku, demantira već sam pogled na mlade ljude po ulicama gradova, pretili, feminizirani, motorički nezgrapni, barem trećina, a ovo drugo što vidimo na ulicama doista jest normalno i sigurno je bolje no američki prosjek. Ponekad mi se čini da je kod cura bolji prosjek, nego dečki.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2203 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 85, 86, 87, 88, 89

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, nikolasmo, pakovic i 61 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: