|
|
Stranica: 86/88.
|
[ 2180 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 06 sij 2026, 01:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88213 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Sve više mislim da nam Trump zabranjuje da ratujemo na Balkanu, ne zato što to ne želi, nego zato što želi on tempirati kada ćemo ratovati.
Samo će u jednom trenutku biti "E sad možete".
Ali dobro, bar se u međuvremenu naoružavamo.
Rat ilitiga hagresija se većinom desi tamo gdje postoji asimetrija u naoružanju.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 06 sij 2026, 02:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88213 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 06 sij 2026, 02:00 |
|
|
|
How INSANELY Powerful Is CROATIA’s Military in 2026
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 06 sij 2026, 02:09 |
|
|
|
Nerealni videi
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 06 sij 2026, 02:10 |
|
|
|
Clickbait naslovi (da privuku hrvatske klikove), ali sadržaj drugog videa je relativno profesionalan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
labatt
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 15 sij 2026, 10:23 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Sve više mislim da nam Trump zabranjuje da ratujemo na Balkanu, ne zato što to ne želi, nego zato što želi on tempirati kada ćemo ratovati.
Rat ilitiga hagresija se većinom desi tamo gdje postoji asimetrija u naoružanju. Baš će Trump govoriti RH kad će ratovati?? A i tko bi nas napao? Marsovci? Srbijanci probali protiv lovačkih pušaka pa na traktorijadi bježali?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 15 sij 2026, 10:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63475 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: Sve više mislim da nam Trump zabranjuje da ratujemo na Balkanu, ne zato što to ne želi, nego zato što želi on tempirati kada ćemo ratovati.
Rat ilitiga hagresija se većinom desi tamo gdje postoji asimetrija u naoružanju. Nek se još nakupi 10tak milijardi eura vojnih nabavki pa da možemo nanijeti udare od kojih nema oporavka.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 15 sij 2026, 12:55 |
|
|
MiB je napisao/la: Jihhad Karbaja vs HAMMER  Ako natavis ovako pocet cu ti iskljucivati struju i mimo blagdana
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 15 sij 2026, 14:59 |
|
|
Karabaja je napisao/la: MiB je napisao/la: Jihhad Karbaja vs HAMMER  Ako natavis ovako pocet cu ti iskljucivati struju i mimo blagdana Uskoro se gasi TE Tuzla. Struju ćeš kupovati od Srba i Hrvata, pa ti pričaj kome ćeš šta isključiti.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 15 sij 2026, 17:00 |
|
|
|
Sta nam je donjeo danas njemacki vojni transporter u Split ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 15 sij 2026, 20:54 |
|
|
|
Namirnice za Njemačku podmornicu u Jadranu.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 17:35 |
|
|
|
Kakvo je stanje s našim brodogradilištima? Da li postoji još znanje da se grade korvete u Hrvatskoj? Ako je odgovor DA.
Koja su brodogradilišta favoriti?
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
WordlyWiseman
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 17:58 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Kakvo je stanje s našim brodogradilištima? Da li postoji još znanje da se grade korvete u Hrvatskoj? Ako je odgovor DA.
Koja su brodogradilišta favoriti? Gotovo sigurno treći maj po stranom projektu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 18:04 |
|
|
WordlyWiseman je napisao/la: sejdo.komsoglu je napisao/la: Kakvo je stanje s našim brodogradilištima? Da li postoji još znanje da se grade korvete u Hrvatskoj? Ako je odgovor DA.
Koja su brodogradilišta favoriti? Gotovo sigurno treći maj po stranom projektu OK, hvala na info. Mnogo me raduje ova informacija ako bude istinita. Barem da se trup proizvede u HR. Ipak smo pomorska zemlja. U medijima piše da će Iskra Šibenik preuzeti 3. Maj.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 18:08 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Kakvo je stanje s našim brodogradilištima? Da li postoji još znanje da se grade korvete u Hrvatskoj? Ako je odgovor DA.
Koja su brodogradilišta favoriti? Brodosplit je imao poseban odjel za projekte ratni brodova (ne znam za ostala brofogradilišta) al ne znam da li to postoji još nakon ovi svi financijski problema. Dio projektanata je otišo u Njemački Thyssen-Krupp, prije toga je zatvoren Brodarski Institut u Zagrebu.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 18:11 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: U medijima piše da će Iskra Šibenik preuzeti 3. Maj. To je slovenska firma Iskra nije to naše.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 18:12 |
|
|
Brane je napisao/la: sejdo.komsoglu je napisao/la: U medijima piše da će Iskra Šibenik preuzeti 3. Maj. To je slovenska firma Iskra nije to naše. Znam. Navodno on kupuje 3. Maj. Kako god, brodogradilište se nalazi u Hrvatskoj. https://www.jabuka.tv/slovenac-vraca-brodogradnju-u-rijeku-milijuni-eura-stizu-radnicima/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 18:25 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 18:40 |
|
|
WordlyWiseman je napisao/la: sejdo.komsoglu je napisao/la: Kakvo je stanje s našim brodogradilištima? Da li postoji još znanje da se grade korvete u Hrvatskoj? Ako je odgovor DA.
Koja su brodogradilišta favoriti? Gotovo sigurno treći maj po stranom projektu Izvor? Link?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 21:37 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28288 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Noname01 je napisao/la: Mi se moramo bazirati na ovako nešto ili kao ovo ispod što rade Ukrajinci. Nemamo mi šta više tražiti za neke veće brodove, a da ne spominjemo korvete i fregate ili tako nešto. https://www.shadow-nautics.eu/https://www.hisutton.com/Ukraine-Sea-Baby-USV.htmlTi bi da se Hrvatska odrekne ratne mornarice?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 21:56 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Mi se moramo bazirati na ovako nešto ili kao ovo ispod što rade Ukrajinci. Nemamo mi šta više tražiti za neke veće brodove, a da ne spominjemo korvete i fregate ili tako nešto. https://www.shadow-nautics.eu/https://www.hisutton.com/Ukraine-Sea-Baby-USV.htmlTi bi da se Hrvatska odrekne ratne mornarice? Nisam rekao da ne trebamo kupovati nego da jednostavno što se tiče vojne brodogradnje ništa. Tu su zadnji trzaji očito bili s ophodno obalnim brodovima i vidimo da tko zna kad će se to i tko će to dovršiti. Korvete i ovi nedovršeni brodovi svakako će biti dio mornarice. Pitanje je samo kada i od koga? I tko će završiti ove preostale brodove. Za korvete se spominju Turci, Koreja, Talijani i Francuzi. Tko zna kada će sve to biti potpisano, kada će doći i ući u sustav. Tko dosad nije osijedio bude sigurno dok to sve bude riješeno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 22:36 |
|
|
|
Hrvatska mora imat jaku ratnu mornaricu da se Mediteranom i oceanima širi slava i ponos hrvatskog naroda
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 23:14 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Hrvatska mora imat jaku ratnu mornaricu da se Mediteranom i oceanima širi slava i ponos hrvatskog naroda Prije da nadomjesti nedostatak strateške dubine na kopnu hrvatskog juga pružajući mogućnost dubinskih udara u kopnenoj pozadini. I zato je najbolje ići na jače brodove, barem klase lakše fregate. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 23:15 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Hrvatska mora imat jaku ratnu mornaricu da se Mediteranom i oceanima širi slava i ponos hrvatskog naroda Prije da nadomjesti nedostatak strateške dubine na kopnu hrvatskog juga pružajući mogućnost dubinskih udara u kopnenoj pozadini. I zato je najbolje ići na jače brodove, barem klase lakše fregate. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde Postano: 17 sij 2026, 23:41 |
|
|
|
Clint koliko realno vojni brod traje u prosjeku 35-40 godina ??
Da li u tom razdoblju ima nekih krucijalnih ulaganja, da se mjenja pogon ili digitalije/radari
Pretpostavljam da je to slično Civilnim prekooceanskim brodovima ili ??
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|