|
|
Stranica: 23/147.
|
[ 3652 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ilirka
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 12:39 |
|
|
jebote, najveća hercegbosanska medijska index-enovine-hercegbosnaorg-poskok hobotnica ne prestaje sa samoreklamirajućom kenjažom već... koji ovo dan? najgore mi je što moram paštetu otvorit za ručak. srića pa imam čakiju pri ruci ko i svaka primitivna škutorska ustašoidica...
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 12:43 |
|
|
Ilirka je napisao/la: jebote, najveća hercegbosanska medijska index-enovine-hercegbosnaorg-poskok hobotnica ne prestaje sa samoreklamirajućom kenjažom već... koji ovo dan? najgore mi je što moram paštetu otvorit za ručak. srića pa imam čakiju pri ruci ko i svaka primitivna škutorska ustašoidica... Jedan forumas koji trenutno manje pise ovdje bi sad rekao, pristaje ti dobro uz crnu uniformu!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 12:45 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ajde dobro, baš me zanima je li staroškolarki Ljubuški izgledao bolje prije 90. ili sad.
Meni danas liči na lijep i moderan grad a ne na kasabetinu s pokojom socijalističkom zgradom. Doduše neće mi bit nikad kao Čapljina ali je O.K.
Eh što i kod nas u Bosni nema malo više tih primitivčina i zaostalih pa da i naši gradovi manje na kasabe liče. Čapljina je uvijek uživala epitet najljepšeg grada Hercegovine, pa i šire. Nije se mogla mjeriti s Ljubuškim. Sve je to danas nestalo, ali ostala je Neretva i bokor zelenila koje tek daju natruhe nekadašnje ljepotice. Nastranu ja, ali Ljubuški jedini ima obrise nekog grada. Sav je fino posložen, urbanistički od svih zapadnohercegovačkih mjesta liči na grad (uzmemo li u obzir bob staze Širokog, ili grudsku jednu cestu, pošške trokatnice razbacane po Marasovu brigu ko kokice na parketu) i položaj mu je fantastičan. Blizina mora, odlična povezanost, te ne čudi da je kroz povijest odigrao velike uloge upravo zbog svog jedinstvenog položaja. Ti mene sad želiš hvatati na foru da ću reći patetikom nošena da se prije bolje živjelo? Neće ti uspjeti. Moj život u Ljubuškom je općenito bio lijep, i prijeratni i poslijeratni, ali mislim da to ima veze najviše s tim kakav ga ti sebi složiš, a manje s nekim državnim poretkom, jer ja u kući nisam osjetila nikakva variranja i smijene vladajućih struktura, ili su se bar roditelji trudili da ih ne osjetimo. Ljubuški danas je gospodarski zapušten, s tek ponekom svijetlom točkom. Govorim to iz kuta grada koji je nekada držao tri najveća proizvodna pogona u svom dvorištu - Sokol, Famos, Đuru Salaja gdje je radio cijeli grad. Danas kao i u ostatku Hercegovine sve se zasnovalo na trgovini, bez ikakve proizvodnje. S tim da su ostala mjesta imala ili promućurnije ili snalažljivije pojedince pa su privatizaciju uspjeli okrenuti u svoju i korist svojih gradova. Pola Ljubuškog je u vlasništvu jedne obitelji, koja je novac isisala iz grada, a objekte ostavila prazne, ljude na ulicama. Sve državne ustanove koje su i imale uporište nekada u Ljubuškom, digle su sidro. Ljubuško kino, kamen spoticanja stoljetni, još uvijek u 2010 godini ne radi. Vanjski izgled grada nekom slučajnom prolazniku ne može odati sve ono šta je unutra kad se sašmirgla površina. Ono što tvrdim je da je Ljubuški uvijek imao izuzetno obrazovane pojedince i to je možda neka naša bahatoća kojom se volimo izdići od ostalih mjesta. Ne zbog bahatoće kao takve, već zbog činjenice da mi je muka kad danas vidim razvoj jednih, recimo Gruda i stagniranje jednog Ljubuškog. A ta dva mjesta...uz dužno štovanje, neusporediva majkumu...
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
Vrh |
|
|
Ilirka
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 12:45 |
|
|
mara je napisao/la: Ilirka je napisao/la: jebote, najveća hercegbosanska medijska index-enovine-hercegbosnaorg-poskok hobotnica ne prestaje sa samoreklamirajućom kenjažom već... koji ovo dan? najgore mi je što moram paštetu otvorit za ručak. srića pa imam čakiju pri ruci ko i svaka primitivna škutorska ustašoidica... Jedan forumas koji trenutno manje pise ovdje bi sad rekao, pristaje ti dobro uz crnu uniformu! i ja ću polako smanjivat....
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 12:46 |
|
|
Ilirka je napisao/la: mara je napisao/la: Jedan forumas koji trenutno manje pise ovdje bi sad rekao, pristaje ti dobro uz crnu uniformu! i ja ću polako smanjivat.... Nikako! On je okupiran drugim forumum, pa je opravdan!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 13:43 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
OldSkul je napisao/la: Čapljina je uvijek uživala epitet najljepšeg grada Hercegovine, pa i šire. Nije se mogla mjeriti s Ljubuškim. Sve je to danas nestalo, ali ostala je Neretva i bokor zelenila koje tek daju natruhe nekadašnje ljepotice.
Nastranu ja, ali Ljubuški jedini ima obrise nekog grada. Sav je fino posložen, urbanistički od svih zapadnohercegovačkih mjesta liči na grad (uzmemo li u obzir bob staze Širokog, ili grudsku jednu cestu, pošške trokatnice razbacane po Marasovu brigu ko kokice na parketu) i položaj mu je fantastičan. Blizina mora, odlična povezanost, te ne čudi da je kroz povijest odigrao velike uloge upravo zbog svog jedinstvenog položaja.
Ti mene sad želiš hvatati na foru da ću reći patetikom nošena da se prije bolje živjelo? Neće ti uspjeti. Moj život u Ljubuškom je općenito bio lijep, i prijeratni i poslijeratni, ali mislim da to ima veze najviše s tim kakav ga ti sebi složiš, a manje s nekim državnim poretkom, jer ja u kući nisam osjetila nikakva variranja i smijene vladajućih struktura, ili su se bar roditelji trudili da ih ne osjetimo.
Ljubuški danas je gospodarski zapušten, s tek ponekom svijetlom točkom. Govorim to iz kuta grada koji je nekada držao tri najveća proizvodna pogona u svom dvorištu - Sokol, Famos, Đuru Salaja gdje je radio cijeli grad. Danas kao i u ostatku Hercegovine sve se zasnovalo na trgovini, bez ikakve proizvodnje. S tim da su ostala mjesta imala ili promućurnije ili snalažljivije pojedince pa su privatizaciju uspjeli okrenuti u svoju i korist svojih gradova.
Pola Ljubuškog je u vlasništvu jedne obitelji, koja je novac isisala iz grada, a objekte ostavila prazne, ljude na ulicama. Sve državne ustanove koje su i imale uporište nekada u Ljubuškom, digle su sidro. Ljubuško kino, kamen spoticanja stoljetni, još uvijek u 2010 godini ne radi.
Vanjski izgled grada nekom slučajnom prolazniku ne može odati sve ono šta je unutra kad se sašmirgla površina. Ono što tvrdim je da je Ljubuški uvijek imao izuzetno obrazovane pojedince i to je možda neka naša bahatoća kojom se volimo izdići od ostalih mjesta. Ne zbog bahatoće kao takve, već zbog činjenice da mi je muka kad danas vidim razvoj jednih, recimo Gruda i stagniranje jednog Ljubuškog. A ta dva mjesta...uz dužno štovanje, neusporediva majkumu... Ljubuški prije rata, kasabetina sa pokojom socijalističkom zgradom u koju su doseljavani podobni a iz okolnih sela iseljavalo se sve što je moglo na zapad, ono što je ostalo išlo begovima kavode prodavat dok su se oni spuštali olimpijskim stazama i glumili urbane parama svih nas. I ti sadašnju situaciju u kojoj Ljubuški ima više semafora i zelenila od Zenice, gdje mladi školovani ostaju, narod se iseljava manje nego ikad, pokušavaš izjednačit s onom od prije rata. Ne ide to, silnim detektiranim problemima unatoč. I ja sam za borbu itekako protiv negativnih strana u Hrvata ili općenito u društvu ali nisam slijep kraj očiju. Zašto uvijek o pokretanju proizvodnje pišu ljudi koji najmanje znaju o istoj. Kineski sistem ful zaposlenosti je nešto što sebi ne bi prizivao više ni u najcrnjim snovima. Znam za nekoliko slučajeva povratka u Ljubuški čak i prekomorske emigracije, treba otklonit prepreke koje takve stvari sprječavaju a ima ljudi, znaju i mogu, barem Hercegovaca ima takvih ako ikoga. Treba radit ono što se može prodat, nebitno je li to proizvodnja, usluge ili trgovina. Zašto vam se često ponavljane fraze tako lako uvuku pod kožu, čak i onima koji sebe smatraju naprednijim dijelom društva? Da nije kako ja kažem Engleska bi bila najsiromašnija zemlja na svijetu a London ne bi otimao primat čak i New Yorku kao glavnom gradu svijeta. Baš nekim ljudima nedostaje malo šetnje po belom svetu. Pojedinci su ključ a ne ljepilom na silu oblikovana masa, pojedinci su blokovi koji čine zid čvrstim, dok medijapan ploča možda lijepo izgleda ali je neusporedivo krhkija i osjetljivija na sve potrese pravog zida. Opet mi ti o Čapljini, i ona izgleda bolje nego prije rata, hotel i obnovljeni mostovi te glavni trg su digli ponovno Čapljinu na pijadestal ljepote eranskih mjesta. Ni Mostar se ne može poredit. Čak i samo Neretva i zelenilo kako ti kažeš, uz Počitelj, Mogorjelo, Hutovo su meni dovoljni da teško ijedan drugi grad u Eraniji mu može pripelit. Ajde skuliraj se i odvoji što jest i što nije. Počet ću te i ja a i mnogi drugi ovdje malo ozbiljnije shvaćat.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:01 |
|
|
Citat: Ljubuški prije rata, kasabetina sa pokojom socijalističkom zgradom u koju su doseljavani podobni a iz okolnih sela iseljavalo se sve što je moglo na zapad, ono što je ostalo išlo begovima kavode prodavat dok su se oni spuštali olimpijskim stazama i glumili urbane parama svih nas. Ljubuški ta "kasabetina" ( ustvari jedini pravi grad Hercegovine) sa kinom, hotelom, kuglanom, kojekakvim sadržajima koje ćemo još sanjati godinama. Citat: I ti sadašnju situaciju u kojoj Ljubuški ima više semafora i zelenila od Zenice, gdje mladi školovani ostaju, narod se iseljava manje nego ikad, pokušavaš izjednačit s onom od prije rata. Gdje? Ali gdje? Ti čitaš ono što bi volio da ja pišem. Automatski nemamo šta raspravljati. Ti vidiš odgovore kakve ja ne napišem. Jer vidiš mene kakvu si me zamislio. Ja se ne navlačim na takve bespredmetne rasprave. Citat: Znam za nekoliko slučajeva povratka u Ljubuški čak i prekomorske emigracije, treba otklonit prepreke koje takve stvari sprječavaju a ima ljudi, znaju i mogu, barem Hercegovaca ima takvih ako ikoga. Steve Bubalo najbogatiji hercegovački iseljenik je u više navrata bio šikaniran i spriječen od općinskih i inih vlasti da se nešto pokrene. Ubilo ga s administracijom. Po naški nako... F1P. Fali jedan papir. Koji...? Vazda neki... Citat: Opet mi ti o Čapljini, i ona izgleda bolje nego prije rata, hotel i obnovljeni mostovi te glavni trg su digli ponovno Čapljinu na pijadestal ljepote eranskih mjesta. Bolan Čapljina je čudo, o čemu pričaš? Samo nekad je slovila za najljepši grad. To još nije povratila uz cijeli most i trg. Ljubuški ima dakle prostore : Sokola Famosa Đure Salaja Duhanjsku Trgocop Hotel Bigeste Kino dvoranu i to SVE zajapi prazno ko u Hičkokovom filmu. Jel znaš kolika je to površina? I za šta služi? Za smeće. Mojne meni o Ljubuškom. p.s. Živim za to da me ti počneš ozbiljnije shvaćat.
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:20 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ne mogu vjerovat da ono šugavo zdanje zoveš hotelom. Ono nije nikad ni bio hotel.
Imaš kod nas kino u Busovači, navrati...
A kuglane i u Zagrebu su propale skoro sve za koje ja znam. Isto i većina kina. Jesi čula za DVD playere?
No multipleksi nastaju i opstaju, možda je to dobar projekt za Bubala. Lobiraj!
Nisu mi sve ovo baš neki argumenti.
Ja, a vjerujem i ostali osjetim kod tebe neku nostalgiju za onim vremenima, a ona je poput one Židovke iz Zagreba koja je bila kod dr. Mengelea i kaže: - bilo je lijepo kod njega. A kad su je začuđeno pitali: -A što je bilo lijepo? Ona im odgovori: - Imale smo ja i sestra 18 godina.
Okomi se konkretno na stvari koje iritiraju poput te priče o Bubalu a ne na to što neko otvara trgovačke tvrtke.
Inače bježiš od tih konkretnih stavova, to odaje nesigurnost u uvjerenja. Evo ja dosad sam detektirao što ne valja a valjalo je prije rata, no nikakvih naznaka što bi trebalo napravit da Eranija i sam Ljubuški krenu naprijed.
Čekat da se obnovi Juga, komunisti dođu na vlast i uvedu punu zaposlenost u proizvodnji mi nije rješenje.
Okretanje Sarajevu gdje se svaka marka od poreza dijeli prema broju stanovnika a ne prema tome koliko ko zarađuje isto nije. Dosta je bilo hranjenja njihove socijale da imaju za džamija.
Valjda je rješenje u jakoj regiji, i usporedba sa Toscanom mi je baš simpa, kao i moje središnje Bosne sa Tirolom.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:29 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Inače bježiš od tih konkretnih stavova, to odaje nesigurnost u uvjerenja. Evo ja dosad sam detektirao što ne valja a valjalo je prije rata, no nikakvih naznaka što bi trebalo napravit da Eranija i sam Ljubuški krenu naprijed.
Bivša banka preko puta općine, austrougarska kuća, predivan prostor. Tražili (smo) svim silama mogućnost kad bi se mogao uzeti u najam, otvoriti nešto slično oliver twist pub u zg-u. Sve ispoštovano. U vlasništvu Lučića. Odgovor - odbijeno. i tako godinamaaaaa... nemoj bolan ovih tema. želudac prevrću. mogla bih ti argumentirati do ujutro, iako mislim da nisi baš nadležan za ljubuški i slabo nešto moš iz svoje perspektive o tom reći. haj živio.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:36 |
|
|
Da li klan Lijanovića doprinosi vašoj regiji i na neki drugi način, sem proizvodnjom i zapošljavanjem? Ne gledajući pritom na politički angažman. Odražava li se ta koncentracija novca na poboljšanje života građana u bilo kom vidu?
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:37 |
|
|
oh što raspaliste ljudi o mogućnostima i perspektivama omanjih herceg-bosanskih mjesta...... ne bi ja dao moju selendricu u ljubuškom polju za sve gradiće herceg-bosne. dala ministra, najboljeg euro kockara, i pregršt živopisnih likova pred kojima bi ekipa iz noćne more mogla komotno u mirovinu.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59950 Lokacija: DAZP HQ
|
teranova je napisao/la: Da li klan Lijanovića doprinosi vašoj regiji i na neki drugi način, sem proizvodnjom i zapošljavanjem? Ne gledajući pritom na politički angažman. Odražava li se ta koncentracija novca na poboljšanje života građana u bilo kom vidu? nula bodova, osim što grade svoje velebne kuće po Širokom Brijegu. npr. ova
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Oni su relevantni samo u Širokom...a neće nitko zaboravit da im je "temeljni kapital" za "bizMis" bila stoka ukradena sa područja od Glamoča do Mrkonjić Grada. A ponašaju se kao raskalašeni primitivci, najgore izdanje "tajkuna"...totalno protivno duhu i vjeri Hercegovine.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:41 |
|
|
teranova je napisao/la: Da li klan Lijanovića doprinosi vašoj regiji i na neki drugi način, sem proizvodnjom i zapošljavanjem? Ne gledajući pritom na politički angažman. Odražava li se ta koncentracija novca na poboljšanje života građana u bilo kom vidu? Lijanovići su sada postali mjesto na kojem radiš, ako ti je sve drugo u životu propalo. Plaća se vrti oko plafon 300 maraka, te se tako mijenjaju i ljudi stalno i konstantno, videći to kao zadnji izbor svih svojih izbora. Njima je dobro jer znaju da će uvijek imati radnu snagu, nekoga kome će to i odgovarati. S te strane, kroz plaće, ne doprinose nikako gradu. Jedino što zbrinu donekle ljude koji nemaju gdje u datom trenutku. Kamo odlaze njihovi novci je drugi par rukavica. Osobno mislim da su Lijanovići kao političari veći problem od smrada njihova mesarskog otpada na Visokoj Glavici. A taj posao oko izbora im fantastično odrađuju zaposlenici na minimalcu u njihovom pogonu. I tako to klapa.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:42 |
|
|
dudu je napisao/la: teranova je napisao/la: Da li klan Lijanovića doprinosi vašoj regiji i na neki drugi način, sem proizvodnjom i zapošljavanjem? Ne gledajući pritom na politički angažman. Odražava li se ta koncentracija novca na poboljšanje života građana u bilo kom vidu? nula bodova, osim što grade svoje velebne kuće po Širokom Brijegu. npr. ova Kuću ko da su napravili neki proizvođači ementalera a ne sudžuka i pršute.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:42 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Oni su relevantni samo u Širokom...a neće nitko zaboravit da im je "temeljni kapital" za "bizMis" bila stoka ukradena sa područja od Glamoča do Mrkonjić Grada. A ponašaju se kao raskalašeni primitivci, najgore izdanje "tajkuna"...totalno protivno duhu i vjeri Hercegovine. Nije ukradena,normalno bez žurbe skupljena i odvučena.Mrtva stoka je odmah otišla u kobasice...
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:43 |
|
|
teranova je napisao/la: Kuću ko da su napravili neki proizvođači ementalera a ne sudžuka i pršute. ona ti je iz zraka zapravo presjek ptice u letu...
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:45 |
|
|
OldSkul je napisao/la: teranova je napisao/la: Da li klan Lijanovića doprinosi vašoj regiji i na neki drugi način, sem proizvodnjom i zapošljavanjem? Ne gledajući pritom na politički angažman. Odražava li se ta koncentracija novca na poboljšanje života građana u bilo kom vidu? Lijanovići su sada postali mjesto na kojem radiš, ako ti je sve drugo u životu propalo. Plaća se vrti oko plafon 300 maraka, te se tako mijenjaju i ljudi stalno i konstantno, videći to kao zadnji izbor svih svojih izbora. Njima je dobro jer znaju da će uvijek imati radnu snagu, nekoga kome će to i odgovarati. S te strane, kroz plaće, ne doprinose nikako gradu. Jedino što zbrinu donekle ljude koji nemaju gdje u datom trenutku. Kamo odlaze njihovi novci je drugi par rukavica. Osobno mislim da su Lijanovići kao političari veći problem od smrada njihova mesarskog otpada na Visokoj Glavici. A taj posao oko izbora im fantastično odrađuju zaposlenici na minimalcu u njihovom pogonu. I tako to klapa. Što me to podseća na neke naše... Evo, Mišković će sada da podigne neku zgradu za valjda siročad ili štatijaznam, pere savest mrcina.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Oni su relevantni samo u Širokom...a neće nitko zaboravit da im je "temeljni kapital" za "bizMis" bila stoka ukradena sa područja od Glamoča do Mrkonjić Grada. A ponašaju se kao raskalašeni primitivci, najgore izdanje "tajkuna"...totalno protivno duhu i vjeri Hercegovine. Nije ukradena,normalno bez žurbe skupljena i odvučena.Mrtva stoka je odmah otišla u kobasice... I tako završila kod "uglednih biznismena" telećih pogleda. Nije ni poanta stoka, nego više podsjetnik ljudskoj stoci da znamo kako je sve krenulo, i da se ne ufuraju previše u tu "biznis" i "transparentnost" spiku.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:47 |
|
|
OldSkul je napisao/la: teranova je napisao/la: Kuću ko da su napravili neki proizvođači ementalera a ne sudžuka i pršute. ona ti je iz zraka zapravo presjek ptice u letu... kokoš?PILI salame u presjeku?
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:48 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: OldSkul je napisao/la: ona ti je iz zraka zapravo presjek ptice u letu... kokoš?PILI salame u presjeku? Garantovano bez svinjetine!
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
|
|
Lijanovići su živi dokaz kako nitko nije cjepljen od odnarođenosti. Ono što mi predbacujemo Hrvatima u RH imamo pred nosom..Tu smrdi, nos puče a mi ga smao začepili.
primjer primitivluka, seljakluka, bahatosti, neumjerenosti, neosjetljivosti, ono jebe me se za cili svijet nek je meni dobro..eto to je klan Lijanovića..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nije ukradena,normalno bez žurbe skupljena i odvučena.Mrtva stoka je odmah otišla u kobasice...
I tako završila kod "uglednih biznismena" telećih pogleda. Nije ni poanta stoka, nego više podsjetnik ljudskoj stoci da znamo kako je sve krenulo, i da se ne ufuraju previše u tu "biznis" i "transparentnost" spiku. E,tko im je to omogućio tada...?
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:50 |
|
|
e živote, živote....onog kradom za boljitak lijanovića što s antom tomićem konkurira za prvu nagradu konkursa najdebilnija faca, moj frned u mladosti čvokao... danas krati umirovljeničke dane srčući kave i čitajući novine po okolnim kafićima a ovaj smrljo dijeli po stomaraka za glas... zar ga se nikako nije moglo provozat u gepeku i ostavit npr. u nekom nacionalnom parku zaštićenih medvjeda u rano proljeće kad se dotični bude vitki i gladni?
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 16 vel 2010, 14:51 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: I tako završila kod "uglednih biznismena" telećih pogleda. Nije ni poanta stoka, nego više podsjetnik ljudskoj stoci da znamo kako je sve krenulo, i da se ne ufuraju previše u tu "biznis" i "transparentnost" spiku.
E,tko im je to omogućio tada...? Valjda jedan naš đeneral
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|