HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 sij 2025, 13:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 3652 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 147  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog
PostPostano: 05 ožu 2010, 16:42 

caporegime je napisao/la:
EmilX je napisao/la:
Martina Mlinarević-Sopta u intervju BH Danima pod naslovom "Dopizdilo je Hrvatima u BiH" među ostalim kaže: "Treći entitet je kost za uigranu masu kad god treba. Istina je da političkog pluralizma mora biti i da je ovakva situacija, jednostavno, nepodnošljiva, da se Hrvati u BiH sustavno preglasavaju. Ne mislim da se preglasavaju zbog nečije volje, nego jer su takvi, bez ikakvih ideja, govorim o hrvatskim liderima u Federalnom parlamentu, hrvatskim zastupnicima u Hrvatskom saboru, a da ne spominjem političare na lokalnoj razini, gdje se sve svodi na vlastitu grabežljivost. S druge strane, imamo paradoks gdje će taj isti narod koji toliko plače zbog svoje ugroženosti, kad dođu izbori u 10. mjesecu, prodati svoj glas za 100 KM Lijanovićima."
Dakle varira teze koje je ponavljao bivši doživotni predsjednik RH, Stipe Burduš, tj da je ustavno-pravni položaj Hrvata u BiH OK i ne treba im teritorijano-politička autonomija odnosno treći entitet već samo bolji hrvatski lideri u BiH jer eto dosadašnji hrvatski lideri u BiH snose najveću krivnju za obespravljenost hrvatskog naroda! Negiranjem činjenice da je institucionalno omogućeno preglasavanje Hrvata u BiH i da se ta mogućnost preglasavanja itekako zloupotrebljava ta "vaša" OldSkul se uključila u borbu protiv nastanka hrvatskog entiteta!

pa iskreno, nisu li baš hrvatski političari bili muktaši koji nisu htjeli ništa talasati da im ne bi pokvarilo koncepciju mirnog meračenja guzice u fotelji i izvođenja akrobacija u privatnom aranžmanu?
da su se prije 10 godina sve hrvatske političke snage u bih dogovorile i zajednički artikulirale svoj stav prema hrvatskom teritorijalnom entitetu kladim se da bi ga već imali!

Ima i toga, iako reći da su hrvatski političari najkrivlji je "malo" neodgovorno, a imaju sigurno mnogo krivice na sebi, da su prije deset godina kako navodiš imali hrabrosti i nedvosmisleno se izjasnili da su za taj famozni treći do sada bi to bila vjerovatno gotova stvar, a ovako ne samo da kasnimo i tih deset godina, nego još nema ono do kraja prave složnosti oko ovoga, ali ipak je mnogo bolje glede ovog pitanja nego je bilo prije, s druge strane treba razumijeti i dosadašnji nastup, jer automatski tko bi pomislio na taj treći a kamoli ga izgovorio bio je proglašavan rušiteljem BiH, mnogo je tu stvari u igri, a zasigurno snose dio odgovornosti, jer onaj koji nema snage tražiti ono što mu želi većina naroda, ne bi trebao niti predstavljati taj narod, a ja sam siguran da birači svih opcija kod Hrvata su složni oko entiteta, bar 85%+ ako ne i više.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 16:43 

Zanimljivo je koliko nam Oldicu iritira Nino. Čuj otkrila identitet zbog njega.

Valjda htjela pokazat da i u Eraniji ima Nina.

Samo, Nino je uspio obraniti Erane bez da ih je ikad pljuno na bilo koji način. Što i meni ne ide...

Za takvo nešto treba škole i škole i Nini svaka čast.

S druge strane Nino je u Zagrebu i pitanje kako bi funkcionirao da se vrati na krš a školarka je tu.

Inače preporuka, odsad se pusti fascinacije Ninom, naprosto ste kruške i jabuke i bespotrebno trošiš energiju...

Vrh

U kojoj si HERCEGOVAČKOJ tvrtki vodila komercijalu?

Vrh

unknown je napisao/la:
caporegime je napisao/la:

pa iskreno, nisu li baš hrvatski političari bili muktaši koji nisu htjeli ništa talasati da im ne bi pokvarilo koncepciju mirnog meračenja guzice u fotelji i izvođenja akrobacija u privatnom aranžmanu?
da su se prije 10 godina sve hrvatske političke snage u bih dogovorile i zajednički artikulirale svoj stav prema hrvatskom teritorijalnom entitetu kladim se da bi ga već imali!

Ima i toga, iako reći da su hrvatski političari najkrivlji je "malo" neodgovorno, a imaju sigurno mnogo krivice na sebi, da su prije deset godina kako navodiš imali hrabrosti i nedvosmisleno se izjasnili da su za taj famozni treći do sada bi to bila vjerovatno gotova stvar, a ovako ne samo da kasnimo i tih deset godina, nego još nema ono do kraja prave složnosti oko ovoga, ali ipak je mnogo bolje glede ovog pitanja nego je bilo prije, s druge strane treba razumijeti i dosadašnji nastup, jer automatski tko bi pomislio na taj treći a kamoli ga izgovorio bio je proglašavan rušiteljem BiH, mnogo je tu stvari u igri, a zasigurno snose dio odgovornosti, jer onaj koji nema snage tražiti ono što mu želi većina naroda, ne bi trebao niti predstavljati taj narod, a ja sam siguran da birači svih opcija kod Hrvata su složni oko entiteta, bar 85%+ ako ne i više.

Tko nije imao hrabrosti prije 10 g?Pa na koga su krenuli tenkovima u Hercegovini?

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 16:44 

Teta, tetica, prva pljuvačica...auuuu sad će nadrapat i ustaške i muslimanske i dijasporske čune forumske kad ih se dosuče teta koja je reinkarnacija hrvatstva u svom najčistijem obliku, koja i inače čisti žene od muškadije po ovom forumu ko kakva nadzornica u ženskom samostanu... :zubati

a šta kaete teta, iz Tijaljine imate svojtu, vučete korijene...?
Čekaj, ol ti je netko od familije mi stao na žulj, mada ako si otamo, znaš da ti moji nisu mravu na zadnju nogu stali stoljećima....a onda, možda je baš to ono što upravo i smeta...hm... :biceovodobro

Pa slijedom toga i ja... :neznam

Ja sam, ma koliko skona dobroj zajebanciji i cinizmu, ipak malo bolje odgojena, pa vas poštujem uz sve ljigavela epitete koje tako olako lijepite, tako da svaku ovakvu raspravu smatram bespredmetnim pokušajem svraćanja pozornosti kao u osnovnoj školi kad uplakana curica viče - ne gledajte njoj pod suknju, već meni bolan, meeeniii.... :crying

A vi ajte opet o mom trpanju u istu vreću...svakoga i svega. :zubati

Ja uopće ne trpam ni u kakve vreće.
Recimo, Capo je divan i prelijep.
Inkvi izuzetan.
Amerikenjac smišan.
Đuud totalni zakon.
Junuz blećina omiljena.
PCM-a bi tribalo izmislit da ga nema.

Vi mi niste ništa od navedenog.
:neznam
Nije do mene meščini....

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 16:46 

unknown je napisao/la:
bar 85%+ ako ne i više.

Ispravka:

Za teritorijalnu jedinicu ili više njih. Postotak je > 95 % i to uključujući i Hrvatsku. Ostalo su cvjećari...

A Treći entitet ala RS je gotovo nemoguće dobit i ima neusporedivo manju podršku.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 16:47 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Zanimljivo je koliko nam Oldicu iritira Nino. Čuj otkrila identitet zbog njega.

Valjda htjela pokazat da i u Eraniji ima Nina.

Samo, Nino je uspio obraniti Erane bez da ih je ikad pljuno na bilo koji način. Što i meni ne ide...

Za takvo nešto treba škole i škole i Nini svaka čast.

S druge strane Nino je u Zagrebu i pitanje kako bi funkcionirao da se vrati na krš a školarka je tu.

Inače preporuka, odsad se pusti fascinacije Ninom, naprosto ste kruške i jabuke i bespotrebno trošiš energiju...

Ma to je neka njihova taktička dramska igra za privlačenje/odvlačenje pozornosti...
Isto ko "svađa" sa Zrikijem i odlazak s Poskoka.

:zubati

A možda sam u krivu, možda je žena fakat bez dlake na jeziku. :zubati

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 16:49 

Mar-kan je napisao/la:
unknown je napisao/la:

Tko nije imao hrabrosti prije 10 g?Pa na koga su krenuli tenkovima u Hercegovini?

Ma izmješa ti svašta u ovo pitanje.. nemoguće i nešto čemu nije mjesto tu, tj. postavljaš promašeno i nepovezano pitanje s mojim postom.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 16:52 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Nino je uspio obraniti Erane bez da ih je ikad pljuno na bilo koji

buhauah. niti kao jedan svoj alterego na poskoku?
aj spavaj junuze životati....
:biceovodobro

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 16:58 

A zamisli emisiji da bi gostovali zrikavac,oldskul i Nino..sto reče vanjushka,to bi nastao vakum i sve nas usisao u potprostor ili di već..
Dosta foruma za danas,ionako nasro preko svojih kapaciteta

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 17:03 
OldSkul je napisao/la:
Teta, tetica, prva pljuvačica...auuuu sad će nadrapat i ustaške i muslimanske i dijasporske čune forumske kad ih se dosuče teta koja je reinkarnacija hrvatstva u svom najčistijem obliku, koja i inače čisti žene od muškadije po ovom forumu ko kakva nadzornica u ženskom samostanu... :zubati

otkad sam ovdje, otišla je samo terra i nju su otjerali tvoji uvlakači.

Citat:
Čekaj, ol ti je netko od familije mi stao na žulj, mada ako si otamo, znaš da ti moji nisu mravu na zadnju nogu stali stoljećima....a onda, možda je baš to ono što upravo i smeta...hm... :biceovodobro

tvoja svojta me ne zanima, a tijaljina mi je bliskija nego tebi. i ne diram se u tvoju rodbinu, ne znam zašto to potežeš?

Citat:
Ja sam, ma koliko skona dobroj zajebanciji i cinizmu, ipak malo bolje odgojena, pa vas poštujem uz sve ljigavela epitete koje tako olako lijepite, tako da svaku ovakvu raspravu smatram bespredmetnim pokušajem svraćanja pozornosti kao u osnovnoj školi kad uplakana curica viče - ne gledajte njoj pod suknju, već meni bolan, meeeniii.... :crying

za jednu "dobro odgojenu" curicu, poprilično si nepristojna, ali meni ne igra ulogu kako nešto pišeš, nego što pišeš. a ti u svom narcizmu i bolesnoj potrebi za nekakvom medijskom slavom "mučenice" koja je samo drugačije mislila od "primitivne" okoline, radiš puno opasnije stvari nego neki naši političari protiv kojih imaš samo etikete "lopine", bez ikakvih dokaza i argumenata. lupaš isto ko maksim po diviziji bez ičeg konkretnog.
jeftina demagogija pali kod plitkih umova. tu se ne može, na žalost, ništa.

Citat:
Inkvi izuzetan.
Amerikenjac smišan.
Đuud totalni zakon.
Junuz blećina omiljena.

Nije do mene meščini....

a ti si ružna, jebiga...

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 17:07 

Ilirka je napisao/la:
a ti u svom narcizmu i bolesnoj potrebi za nekakvom medijskom slavom "mučenice" koja je samo drugačije mislila od "primitivne" okoline

:zubati
Ivana Orleanska or what?
Fali mi mrvu žerave, ali večeras ću gledat ritualno da probam vatreni performans kod križa...zadovoljit će moje medijske apetite...sort of...

Citat:
a ti si ružna, jebiga...

Ne mere jedna Tijaljina istolerirat dvi HjugHefner miss'ce, štaš... :smajl010

Živl'a mlada.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 17:10 
usput, kad si već povukla bolno pitanje moje rodbine, ako te zanima, reći ću ti na pp čija sam i otkolen. samo pitaj.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 17:15 

unknown je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Ma izmješa ti svašta u ovo pitanje.. nemoguće i nešto čemu nije mjesto tu, tj. postavljaš promašeno i nepovezano pitanje s mojim postom.

Sorry,ti si tada išao u školu,zaboravio sam...De,ne serite matere ti više sa tim da je bilo ovo ili ono-jest kad drugi Muslimani svoja muda!

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 17:22 

Ova tema ima promašen naslov..pa nije kolumnist svatko ko piše kolumnu. I ja sam nogometaš i Modrić je , a dali smo mi jednako dobri ipak je važnije pitanje.

Netko je već spomenuo ovdje, pravi recept za biti popularan kolumnist ili novinar je imati novi proizvod, odnosno uvijek kontra dominantne misli pod svaku cijenu pa čak kada u to i ne vjeruješ. Inaće meni je takvih osoba iskreno žao i stvarno to mislim, cijeli život na rubu egzistencije, marginalan a onda uspiješ doći u centar pozornosti s nečim u što uopče ne vjeruješ...i tada ili ćeš kao Jergović odigrat do kraja i postati sinonim emotivne i ljudske izopačenosti ili kao Čičak nestati u šizofreniji svojih stavova.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 17:24 

Mar-kan je napisao/la:
unknown je napisao/la:

Sorry,ti si tada išao u školu,zaboravio sam...De,ne serite matere ti više sa tim da je bilo ovo ili ono-jest kad drugi Muslimani svoja muda!

Išao u školu ili išao na prvu crtu ili išao u Ameriku koji kiki se Vas to tiče? Pročitajte lijepo lagano dva, tri, pet puta šta sam napisao, i vjerujem da ćete uspjeti skužiti o čemu se radi, sasvim je jednostavno, te u potpunosti promašeno postavljanje pitanja s tenkovima i hrabrosti, opet bih ponovio da se pročita par puta napisano, ne sumnjam da ćete primjetiti te dokučiti da je u potpunosti glupo uspoređivati tenkove i tko je na koga krenuo s mojom konstatacijom, hvala, doviđenja.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 17:40 

P.S.
Da stvari budu malo jednostavnije:

"- Blizina nadnevka referenduma o neovisnosti BiH, Hrvatske samouprave govori o tome da je puno toga truloga u hrvatskoj politici u posljednjih 20 godina. Ni u jednoj situaciji, hrvatski političari nisu imali pravi odgovor na ključne momente, čak ni na nametnute odluke niti viziju kako stvari dovesti do kraja. Temelj neuspjeha i kardinalnih posljedica jest što do sada nismo imali vođu i vodstvo koje je spremno žrtvovati se, ocijenio je Petar Milić, jedan od utemeljitelja Hrvatske samouprave, protiv kojega je s još šestoricom vođen neuspjeli sudski proces."

Npr. ovo je dobra izjava koja može mnogo toga razjasniti na šta sam ja mislio.

Izvor:
http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... e-654.html

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 17:50 

OldSkul je napisao/la:

Pa slijedom toga i ja... :neznam

A vi ajte opet o mom trpanju u istu vreću...svakoga i svega. :zubati

Ja uopće ne trpam ni u kakve vreće.
Inkvi izuzetan.
Amerikenjac smišan.
Đuud totalni zakon.
Junuz blećina omiljena.

Nije do mene meščini....

znao sam da me mama nije slagala za 10 rođendan.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 17:51 

unknown je napisao/la:
P.S.
Da stvari budu malo jednostavnije:

"- Blizina nadnevka referenduma o neovisnosti BiH, Hrvatske samouprave govori o tome da je puno toga truloga u hrvatskoj politici u posljednjih 20 godina. Ni u jednoj situaciji, hrvatski političari nisu imali pravi odgovor na ključne momente, čak ni na nametnute odluke niti viziju kako stvari dovesti do kraja. Temelj neuspjeha i kardinalnih posljedica jest što do sada nismo imali vođu i vodstvo koje je spremno žrtvovati se, ocijenio je Petar Milić, jedan od utemeljitelja Hrvatske samouprave, protiv kojega je s još šestoricom vođen neuspjeli sudski proces."

Npr. ovo je dobra izjava koja može mnogo toga razjasniti na šta sam ja mislio.

Izvor:
http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... e-654.html

E,filozofe,a za koji "kiki" je onda ovo sve bilo dole navedeno?

A ti veliš ovo:
da su prije deset godina kako navodiš imali hrabrosti i nedvosmisleno se izjasnili da su za taj famozni treći do sada bi to bila vjerovatno gotova stvar

Naime, valjalo je financirati te ljude koji su praktično bili spremni sve žrtvovati. Ante Jelavić i više dužnosnika smijenjeni su s pozicija zbog ovog poteza. Kada je pak iz Hercegovačke banke stigla prva isplata za plaće vojnicima koji su napustili vojarne, međunarodna zajednica je odlučila tenkovima ugušiti pobunu. Banka je zatvorena i slomljena je kralješnica HS-a, na što tadašnje vodstvo nije imalo nikakav odgovor. Uslijedile su čistke zbog čega je stradao veliki broj pripadnika HVO-a. Uspostavi HS-a prethodila je izborna prijevara Hrvata od međunarodne uprave i izmjena pravila na temelju kojih su iz vlasti izbačene hrvatske stranke predvođene HDZ-om za koje je glasovalo više od 90 % birača.

(S)ustavno slabljenje
A zašto je bilo važno izbaciti autentične hrvatske predstavnike u vlasti, potvrdile su ustavne promjene iz 2002. koje su prihvatile tadašnje stranke članice Alijanse za promjene prema kojima su Hrvati izgubili politički subjektivitet u FBiH

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 17:58 

Ilirka je napisao/la:
EmilX je napisao/la:
Martina Mlinarević-Sopta u intervju BH Danima pod naslovom "Dopizdilo je Hrvatima u BiH" među ostalim kaže: "Treći entitet je kost za uigranu masu kad god treba. Istina je da političkog pluralizma mora biti i da je ovakva situacija, jednostavno, nepodnošljiva, da se Hrvati u BiH sustavno preglasavaju. Ne mislim da se preglasavaju zbog nečije volje, nego jer su takvi, bez ikakvih ideja, govorim o hrvatskim liderima u Federalnom parlamentu, hrvatskim zastupnicima u Hrvatskom saboru, a da ne spominjem političare na lokalnoj razini, gdje se sve svodi na vlastitu grabežljivost. S druge strane, imamo paradoks gdje će taj isti narod koji toliko plače zbog svoje ugroženosti, kad dođu izbori u 10. mjesecu, prodati svoj glas za 100 KM Lijanovićima."
Dakle varira teze koje je ponavljao bivši doživotni predsjednik RH, Stipe Burduš, tj da je ustavno-pravni položaj Hrvata u BiH OK i ne treba im teritorijano-politička autonomija odnosno treći entitet već samo bolji hrvatski lideri u BiH jer eto dosadašnji hrvatski lideri u BiH snose najveću krivnju za obespravljenost hrvatskog naroda! Negiranjem činjenice da je institucionalno omogućeno preglasavanje Hrvata u BiH i da se ta mogućnost preglasavanja itekako zloupotrebljava ta "vaša" OldSkul se uključila u borbu protiv nastanka hrvatskog entiteta!

ne da mi se puno pisati, ali ću samo podvući ono što capo, ministar i njema slični smatraju "borbom" za hrvatske interese, neviđenom žestinom, biblijskih razmjera, a opet tako lukavom i skrivenom da ju nitko, ama baš nitko ne može skužiti osim njih, tih "briljantnih" umova, tako drugačijih, tako izvanserijskih... iako se radi tek o još jednoj autoterapeutskoj kolumni sa naznakama malo jačeg NPO, u kojoj nekakvim mađioničarskim, skrivenim porukama, čitkim i razumljivim samo capou i ministru, piše o našoj goelmoj nesreći... ona, ustvari, tvrdeći da su hrvati sami sebi krivi što su majorizirani, ali zato će spremno prodati dušu za 100 maraka čime jasno poručuje da ih svatko može kupiti i pri tome ne odvaja poštene od nepoštenih, prodane od nepotkupljivih, glupe od pametnih, primitivne od norlanih i sl... sve trpa u istu vreću i poručuje svijetu da nema drugih krivaca za naše stanje doli nah samih. pošteni srbi, još pošteniji mili joj obrezani kurci-turci. to je borba o kojoj se ovdje pišu hvalospjevi.
jebešmisve kad je ovo normalno!
ovo je dosta od mene, moram u wc povraćati...

e jesi u kurcu....
ako je itko desnog opredjeljenja (za mene ljudi govore da sam rigidni desničar), spreman za nacionalna pitanja i popičkarat se i pomlatit sa bilo kime, onda sam to ja.
i kad ja u toj ženi prepoznam nešto skroz ispravno, a što smo svi mi (ja prvi) potpuno pogrešno procijenili, onda stvarno ne treba imati sumnje u nju i njezine namjere.
Martina je nešto što spada u kategoriju "Najkvalitetnije što je Hercegovina dala"
i barem od dolje ima prilike sve izravno vidjeti dok nas većima vrlo daleko.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 18:25 

"Ne mislim da se preglasavaju zbog nečije volje, nego jer su takvi, bez ikakvih ideja..."

Ovo je po mom mišljenju bezze , klasično podilaženje sarajevskoj priči ...
Preglasavaju se s jasnom voljom velikobošnjačko/velikobosanskih političkih elita . S jasno izraženom voljom.
To što su naši šuplji ko "barka mala" iz one pjesme je jedan sasvim drugi par rukava.

Tako da pola(h)ko vi oldskul euforičari ...

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 18:31 

Ne znam zašto se uvlačim u ovu raspravu ali ajde u kratko ćemo, ja citiram forumaša, gdje se govori o odgovornosti političara i njihovoj hrabrosti, ne o narodu, ti meni o tenkovima :neznam , a da ulazimo o "toj akciji" ono baš u detalje, nećemo, ja bar neću, zašto? Zato.
a naveo sam ti šta Milić kaže, znači:
"Ni u jednoj situaciji, hrvatski političari nisu imali pravi odgovor na ključne momente, čak ni na nametnute odluke niti viziju kako stvari dovesti do kraja. Temelj neuspjeha i kardinalnih posljedica jest što do sada nismo imali vođu i vodstvo koje je spremno žrtvovati se"

Ova rečenica koju si izvukao:

"da su prije deset godina kako navodiš imali hrabrosti i nedvosmisleno se izjasnili da su za taj famozni treći do sada bi to bila vjerovatno gotova stvar"

Da stojim iza nje, ali u kontekstu cijelog posta, a ti shvaćaš doslovno sve, naime sljedeće navedeno je bit, ukratko trebalo se pametnije ali evo: to nije proces koji dolazi preko noći kao što je bio slučaj, to nije proces gdje nemaš plana B, to nije proces koji se desi odjednom, to nije proces gdje se ulazi s strahom, to nije proces koji možeš tek tako odraditi, to nije proces da nemaš pripremljen teren, to nije proces gdje ukoliko ti smjene neke ljude drugi pobjegnu i ne spominju to više nikada...itd..itd...
Znači kad se bolje pogleda, upravo hrabrost je nedostajala.

Više nemam namjeru off na ovoj temi o dotičnoj gospoji iz Širokog Brijega :D

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 18:34 

PCM je napisao/la:
"Ne mislim da se preglasavaju zbog nečije volje, nego jer su takvi, bez ikakvih ideja..."

Ovo je po mom mišljenju bezze , klasično podilaženje sarajevskoj priči ...
Preglasavaju se s jasnom voljom velikobošnjačko/velikobosanskih političkih elita . S jasno izraženom voljom.
To što su naši šuplji ko "barka mala" iz one pjesme je jedan sasvim drugi par rukava.

Tako da pola(h)ko vi oldskul euforičari ...

hm, prvo uvijek treba imati na umu kakavo je glasilo kojemu se daje intervju.
činjenica je da je čitano i utjecajno.
i na pozicijama bosanskog (ne bošnjačkog) univerzalizma.
sama prilika dati svoje viđenje njima je dobro iskorištena ali kko je i sama martina rekla, intervju je prilagođen i skraćen tako da najviše odgovara samom mediju.
ipak navedenu formulaciju možemo gledati i iz drugog kuta, čitamo li je doslovno.
hrvatski političari su često optuživani za namjerno nepoduzimanje bitnih stvari da ne bi uztalasali prejako.
dakle dovođenje u vezu preglasavanja od strane muslimana sa samom voljom hrvatskih političkih stranaka da ih se preglasa odnosno s prešutnom suglasnošću.
takvo postupanje upućivalo bi i na koliku toliku svijest u postupcima.
s druge strane i meni se čini kako su često hrvatski političari bili nezainteresirani za neku jaču borbu smatrajući da je lakše reći da se ne može drukčije nego zapeti u pokušaju da stvari istjeraju drukčije.
ponavljam, sve bi bilo lakše kada bi imali nemontoranu videosnimku.
koja vjerojatno ni ne postoji.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 18:39 

EmilX je napisao/la:

Nazalost, u pravu si. Nakon sto ti 15 godina govore da je u redu da te preglasavaju ti i na kraju sam pocnces u to vjerovati. Cinjenica da su nasi politicari u BIH banditi, a nasi ljudi toliko siromasni da bi i za 100 maraka svoj glas prodali jer postene alternative ne vide, nije nikakovo opravdanje da se ne trazi nesto sto je sine qva non bilo kakove afiramcije Hrvat u BIH, a to je entitet.

U vrijeme kada ti ministar za ekonomska pitanja talibana iz Sarajeva, Heco JAVNO poruci da 'Hrvatu il Srbinu ne bi ni trafiku prodo' a ti kazes 'III entitet je bacena kost...u prijevodu...III-ci nama ne treba'...pitam se, sto je vama na ovoj temi??? Vi bi i za Tita glasali samo da je iz Hercegovine.

Ova klinka daje izjave koje bi bile ekivalent izjave ' Sto ce Hrvatskoj osamostaljenje' u vrijeme 'antibirkokratske revolucije' i Miloseviceva terora u bivsoj Yugoslaviji.

Ne znam samo da li je takve izdajnicko-samomrzece ideje dobila od svog cace? http://the44diaries.files.wordpress.com ... _kerry.jpg

PS

Osoba koja pise na portalu koji njen narod naziva stokom za mene je moralno upitna.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 18:48 

@unknown

De okani se Mar-kana, to ti je kao da objašnjavaš kako se masturbira nekome ko je prevrno bar deset žena više od tebe...

Dobar je forum da se podsjeti što smo sve dosad probali, pa da probavamo opet na isti način.

@oldskul

Nema toga što tvoja jezičina neće lanut :neznam , zato si mi draga između ostalog. :zubati

Koji kolumnist :neznam , skužit ću i sam ali mi se ne da čitat hrpa oših tekstova koja se dive RS i pljuju po RH. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 3652 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 147  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Patriota i 66 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: