|
|
Stranica: 40/147.
|
[ 3652 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
caporegime
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 18 ožu 2010, 13:17 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: caporegime je napisao/la: ako ti mozak nije dovoljnog kapaciteta da upije sve što je kolumnom htjela reći nemoj je ni čitati niti je nemoj pokušavati shvatiti. ako svi ovdje shvate o čemu je riječ a jedino ti imaš problema s tim razmisli onda u kome je problem. jebo te rajko vasić. dosadan ko proljev i predvidljiv ko pokvarena ploča. ali tebi je vjerojatno domet rajko vasić kao i u književnosti žepni ljubavni romani. i to oni koje možeš presavit po širini i zabit u tijesni zadnji džep najvećih ti hlača. Za početak bi moglo i sa manje licemjerja i sa više pristojnosti. Apsolutno istu stvar smo rekli i Ultras i ja, što je prošlo bez reakcija, no kad je to ponovila jedna Srpkinja, odmah na uzbunu i prostakluk, neprimjereno obraćanje jednoj ženi. Ona ovdje ima isto pravo na stav kao i bilo koji drugi sugovornik hrvatske nacionalnosti. Stoga upozorenje. To na stranu, postavlja se pitanje, čemu tolike duge kolumne, krcate stilskim figurama, aluzijama nedokučivim običnom puku? Jesu li kolumne svrha sebi ili zamišljene kao katalizator promjena u društvu? Radi li se o internom natječaju nekog društva književnika ili o jednostavnoj činjenici da je iz pjesničkog miljea - što u biti znači da je nešto konkretno nemoguće? Što pokreće narod? Pučki govor? Slika koja govori tisuću riječi? Slogan? Ovo je preseravanje a la Vlado Gotovac. sve zavisi kome se obraćaš i kojoj publici želiš uputit misao. ne ide se pištoljem na komarca niti praćkom na tenkove. a o neporimjerenosti me ne povlači za jezik. kad tu ženu jednom upozoriš da uličarski rječnik i fazoni kojim jedino i vlada nisu primjereni za raspravu i da se tako žene prema kojima bi se trebalo ponašati kakti prema ženama, ne ponašaju i izražavaju, onda ću se i ja prema takvima ponašati kao prema ženama. svakom po zasluzi! dvostruka mjerila. fuj!
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 18 ožu 2010, 22:21 |
|
|
Citat: KAKO JE UMRLA BIH: Drugo streljanje mladića iz Dobrovoljačke...
Četvrtak, 18 Ožujak 2010 14:22
Ogavno je bilo gledati kako pizdunski dvojac Zvonimir Jukić - Bakir Hadžiomerović koji nikad nije uzeo pušku u ruke, hladnokrvno uzima meidjsku strojnicu i ponovno puca po već pokopanim leševima razoružanih ročnika. Jednako kako tada nisu imali šansu uzvratiti nisu ni ovaj put. Svaka iluzija o objektivnoj FTV ako ju je koji idiot još do tada i imao pala je na slučaju Ganić. Umrla je BIH. Umrla je Federalna TV.
Nikola Zirdum l poskok.info
Ganić je svakako nevin čovjek dok mu se ne dokaže suprotno. Ali je i osumnjičenik. Jednako kao i Kljuić. Tereti ih se za puno gori zločin od zločina prodaje dionica Eroneta, prodaje naftne rafinerije Rusima ili kriminala s carinskim tarifama. Oduzimanje života vrhunac je zločina kojeg je ljudska rasa izmislila. Pa ipak , TV kuća specijalizirana za naricanje nad mrtvima koja si inače daje za pravo optuženike unaprijed nazivati kriminalcima kako ti lijepo čine recimo u slučaju Čović i Dodik u slučaju Ganić odrekla se te prakse. Lažno je moraliziranje Bakira H. Svaka suza Federalne TV pala nad Srebrenicom Ahmićima ili Trusinom lažna je suza. Praksa koju je FTV taj dan iznijela pred javnost razotkrila je propagandnu trivijalnost te TV kuće: Mogu prilozi i o sitnim zločinima koje su napravili Bošnjaci. Malo Bugojna, malo Trusine ne škodi. Čisto zbog objektivnosti. Ali zločin koji je dirigiran rukom prvom do Babine ne smije se priznati kao nešto što se uopće dogodilo...
Za očekivati je bilo od "objektivnog" Bakira, svatovskog jebača ustaških matera, da Ganića jednakom žestinom, i kako to on već najbolje radi, kao sve ostale optuženike u državi nazove ubojicom razoružanih vojnika, krvnikom iz Dobrovoljačke, sramotom bošnjačkog naroda, izrodom ljudske vrste i sličnim epitetima, kako to dakle inače čini ignorirajući presumpciju nevinosti sve dok se krivica ne dokaže no on to nije učinio. Ovaj put osumnjičenika se nazivalo "ratnim članom predsjedništva" a njegovo pritvaranje "sramotom britanskog pravosuđa."
Diplomatska žestina kojom je zloupotrebljeno BH predsjedništvo u slučaju čupanja Ganića iz pritvora, trošenje proračunskih novaca sviju za interese samo jedne politike i jednog naroda i sve kako bi se potencijalnom masovnom ubojici spasio obraz nisu predmet interesa državne TV kuće. One kojoj bi svi trebali plaćati pretplatu. Zloupotrebljena je medijska moć državne TV kuće u zaštiti jedne politike, zločinačke dabome, jedne ideologije i jednog čovjeka.
Ako se itko nagledao priloga s leševima i načitao priča o genocidu, masovnim streljanima i dekaptaciji glava u BIH onda je to Bakir. Za očekivati je bilo da u takvom čovjeku bude stoga nekako razvijen osjećaj za žrtvu, ma čije krvi ona bila.
Jukića i neću spominjati jer je njegovo kormilarenje FTV-om naprosto primjer najniže degradacije ljudske osobe neviđene na ovim prostorima.
Kao čovjek iz hrvatskog korpusa, zasjeo na direktorsku fotelju hrvatskom guzičetinom u hrvatskoj kvoti koji apsolutno medijski negira institucionalnu agresiju države BIH nad Hrvatima i političku kao i medijsku majorizaciju nad vlastitim narodom u vlastitoj državi te pušta naručene priloge velikobošnjače sarajevske i unitarne klike, koji je mrtav hladan odobrio da se dokumentarac o Seferu Haliloviću u kojem taj za jedne ratni zločinac a za druge narodni heroj koji legalnu vojsku Federacije HVO naziva ustašama, pušta čak i u repriznom programu, koji je u vrijeme sukoba Škripara sa Hordama zla odigrao pljavu propagandnu igru u kojoj su Hrvati Širokog predstavljeni kao podivljali nacionalisti koji su u stupicu dočekali mirnu sarajevsku nejač., dakle kao čovjek iz hrvatskog korupusa, kojem su hrvatska zrnca tek oportuni tjelesni sastojak nezgrapnog i neuglednog tjela, oteščalog pod sarajevskim burekdžicima i lokumima, koje je eto na žalost hrvatsko, jednog dana morao bi odgovarati hrvatskom narodu u BIH kada taj narod doživi punu institucionalnu ravnopravnost.
I on, sarajevski napudrani lutak o koncu, Zvonimir Jukić to jako dobro zna. Zato ga među Hrvatima nema i sve čini da do te institucionalne ravnopravnosti ni u kom slučaju ne dođe. Kada jednom poljubiš prsten begovima povratka više nema Zvonimire.
Mladići iz Dobrovoljačke bili su razoružani. To Bakir nikada neće reći. Zvonimir i ne pomišlja. Bilo ih je različitih nacija. Bili su ročnici JNA, dakle nečija djeca čije su kuće bile razasute daleko i izvan BIH, nečiji sinovi koji su spletom okolnosti služili vojni rok u Sarajevu. Nisu tu došli dobrovoljno ali su što prije iz tog grada htjeli dobrovoljno otići i što prije napustiti BIH. U trenutku kad ih je oslobodilačka Armija BIH oslobodila života bili su nenaoružani , bez prava na obranu, pobijeni po kratkom postupku, puno prije Srebrenice, puno prije nego su u BIH stradale tisuće Bošnjaka. Dobrovoljačka ulica. 2 i 3 maja 1992-e. Ulica u kojoj su Bošnjaci pokazali pravo lice. Pobivši razoružane ročnike. Kojeg li jezivog naziva ulice...
Koja je doista njihova krivnja i proklestvo pa da se ponovno puca u njih? Možda ta što nisu Bošnjaci? Što su pripadnici krive vojske krivih krvnih zrnaca? Ili ta, što njihove smrti i zločin koji se dogodio nad njima bacaju novo svjetlo na 20 godina propagande o defaultnim nevinim Bošnjacima kao najvećim žrtvama rata?
Je li moguće da je ratni član predsjedništva defaultno "nevine" nacije krvnik i masovni ubojica? Nije. I ne smije biti. Pa i po cijenu da se potpuno satre glava istini.
I dok se Ganića slavi kao žrtvu anglosaksonske i srpske politike evo šta Bakir i na koji način piše o svjedoku optužbe:
"Objavljeno je originalno svjedočenje bivšeg ministra policije R BiH Alije Delimustafića srbijanskim istražnim organima, koje je, po svemu sudeći, postalo temelj beogradske optužnice. Kriminalac, švercer, bivši šef kuhinje u Domu JNA u Sarajevu i SDA-ov demokratski šef policije Alija Delimustafić u januaru 2002. godine je pod lažnim identitetom uhapšen u Srbiji. Svoju slobodu iz beogradskog zatvora Delimustafić je kupio svjedočenjem o Dobrovoljačkoj."
Smrti u Sarajevu nemaju jednak tretman. Nevinost žrtve rezervirana je samo za šehide dok je svaka kriminalizacija bošnjačkog političkog vrha od Sefera do Ejupa čin islamofobije i svjetske antibošnjačke urote.
Onaj dan kad su Zvonimir i Bakir drugi put , po izričitoj naredbi istih onih političkih telala koji danas sjede u stolici u kojoj je onomad sjedio Ejup, streljali golobrade momke iz Dobrovoljačke ponovili su zločin. I presudili su BiH. Jedino zrnce mudrosti Sulejman Tihić koji je kritizirao BH pravosuđe stoga što nije ažurnije radilo na procesuiranju samih struktura bošnjačke paradržave u vrijeme rata , na FTV-u je proglašen izdajnikom. Ubiše Bakir i Zvone BIH. A da toga nisu ni svjesni...
Ništa tako skupo nije koštalo moguću ideju zajedničke države BIH kao sarajevska samodostatna , defaultno isptravna, utopijska i unitaristička sljepoća. Bog neka im oprosti.
Odličan tekst.
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 18 ožu 2010, 22:25 |
|
|
Zasto svaki put zlostavljas nase oci tim c/p glupostima? Svaki od tebe napisani post se sastoji od dvije i pol rijeci ili c/p! Stavi nam link, znamo mi sami klikniti na ono smece od poskoka!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 18 ožu 2010, 22:43 |
|
|
Hrvati će prvi iskorak prema nekom konkretnom rješenju napraviti kad se prestanu poistovjećivati s drugima i biti tuđe bitke. Iskreno, zaboli me i za Dobrovoljačku i za Ejupa. Hrvati neće imati nikakve koristi od eventualne osude Ganića i tu priča za mene završava.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 18 ožu 2010, 22:57 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
teranova je napisao/la: Ubiše Bakir i Zvone BIH. A da toga nisu ni svjesni... Baš mi je drago da Tera upozorava da SDP-ovci ubijaju BiH branjenjem talibana i uopće slučaja Dobrovoljačka. I ja želim pravednu i ravnopravnu državu pa makar se ona zvala BiH. Neprijatelji su mi svi koji se ne ponašaju u tom duhu. Na pr. toleriraju utjecaj na sudove zbog "viših ciljeva". Dobar tekst Nikola, vrijedite vi nama, a čini mi se, i mi vama...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 18 ožu 2010, 23:08 |
|
|
Ti golobradsi mladići su bili pripadanici vojske koja je vršila agresiju u ime jedne nacionalne opcije kolikogod to lijepo zvučalo da i muslimani imaju zločince i čine zločine. isti takvi golobradi mladići u odori jna su operirali u isto vrijeme i na kupresu, u dolini neretve, u posavini tamaneći hrvate za čije se interese navodno bori i pisac teksta. jesu li možda i hrvati zločinci jer su borili protiv vojske u kojoj su služili takvi golobradi mladići? ejup ganić može biti kriv isključivo ako je imao prste odnosno ako je zapovjedio napad na protivnika koji je postupao s povjerenjem u bijelu zastavu odnosno s protivnikom kojemu su izdane pregovaračke garancije. a takav se zločin može počiniti i prema najgorim četničkim krvolocima ukoliko im je garantiran slobodan prolaz. nažalost zriki je mogao pogoditi bit i bez ovakvih kvalifikacija, za koje pretpostavljam da su proizvod njegove potrebe da od srba iskamči maksimalne simpatije. nisam siguran da je takav pristup dobar osobito jer se podvodi pod zločin nešto što samo po sebi ne može biti zločin a to je pucanje na neprijateljske vojnike koji su samo bili "golobradi".
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 18 ožu 2010, 23:11 |
|
|
ne treba ni zaboraviti da su srbi, tumačeći ratna događanja opravdavali rušenje vukovara i vukovarski masakr time što su "zenge blokirale karasne jna u kojima su bili golobradi mladići" bilo je takvih i na ovom forumu.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 18 ožu 2010, 23:14 |
|
|
Mladići. Pa neće valjda đuturumi u vojsku.
ovo mladići je neki novi momenat. ne znam, valjda su svi griješili kad su u vojsku pozivali 18-godišnjake. Izgleda da nikoga ispod 3 banke nije trebalo zvat u vojsku.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 18 ožu 2010, 23:19 |
|
|
mateb je napisao/la: Hrvati će prvi iskorak prema nekom konkretnom rješenju napraviti kad se prestanu poistovjećivati s drugima i biti tuđe bitke. Iskreno, zaboli me i za Dobrovoljačku i za Ejupa. Hrvati neće imati nikakve koristi od eventualne osude Ganića i tu priča za mene završava. taj događaj se zbio nakon Bijeljine, istočne Bosne, Posavine...tako da nema govora o nekoj inicijalnoj kapisli. Ko što smo mi neki rekli, ratni zločin može biti samo ako je garantiran prolaz, to je onda zakon. To nema nikakve veze sa golobradim mladićima, to je posve irelevantno. Ganić je ljiga prve klase i više je zla nanio Hrvatima ali pošto naši nemaju muda i u inferiornijem su položaju ovo je nama nezanimljivo.
|
|
Vrh |
|
|
josi
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 18 ožu 2010, 23:40 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
Od nasih me nebi nista iznenadilo pa cak kad bi i poceli da opravdavaju ganiceve postupke,
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 18 ožu 2010, 23:57 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: ovo je nama nezanimljivo U trenucima kada isto to BiH pravosuđe izriče kazne Hrvatima za manje stvari od ubijanja nenaoružanih golobradih mladića a iste takve iz ABiH osuđuje na 2-3 godine i Ganićev slučaj razvlači do zaborava, itekako je bitno i Hrvatima, mi smo "osuđeni" na BiH i itekako je bitno da ona bude jednaka prema nama kao i prema drugima. Ovo je samo jedan segment u kojem je BiH država privatizirana, zanimljivo mi je da Srbi više ukazuju na takve stvari - kao što je nedavna blokada ulaska u parlament - nego mi. Postoje i za to razlozi no o tom neki drugi put. Mi se ponašamo kao da nas to ne zanima, mi glumimo da smo u Hrvatskoj: sve dok ne zakuca SIPA na vrata, sve dok ne osjetimo i na svojoj koži posljedice glume.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 00:02 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: ovo je nama nezanimljivo U trenucima kada isto to BiH pravosuđe izriče kazne Hrvatima za manje stvari od ubijanja nenaoružanih golobradih mladića a iste takve iz ABiH osuđuje na 2-3 godine i Ganićev slučaj razvlači do zaborava, itekako je bitno i Hrvatima, mi smo "osuđeni" na BiH i itekako je bitno da ona bude jednaka prema nama kao i prema drugima. Ovo je samo jedan segment u kojem je BiH država privatizirana, zanimljivo mi je da Srbi više ukazuju na takve stvari - kao što je nedavna blokada ulaska u parlament - nego mi. Postoje i za to razlozi no o tom neki drugi put. Mi se ponašamo kao da nas to ne zanima, mi glumimo da smo u Hrvatskoj: sve dok ne zakuca SIPA na vrata, sve dok ne osjetimo i na svojoj koži posljedice glume. pa neće muslimani prestati osuđivati naše ljudo po 20-30 godina zato jer će Srbi možda suditi Ganića, nego će opet krenuti na nas. Još žešće će SIPA krenuti na nas. Jer će frustracija morat opet negdje odušit. Ko i u ratu. Kad Srbi naljute muslimane, Hrvati stradaju. Neće Srbi biti naše bitke ne brini za to.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 11:05 |
|
|
caporegime je napisao/la: Ti golobradsi mladići su bili pripadanici vojske koja je vršila agresiju u ime jedne nacionalne opcije kolikogod to lijepo zvučalo da i muslimani imaju zločince i čine zločine. isti takvi golobradi mladići u odori jna su operirali u isto vrijeme i na kupresu, u dolini neretve, u posavini tamaneći hrvate za čije se interese navodno bori i pisac teksta. jesu li možda i hrvati zločinci jer su borili protiv vojske u kojoj su služili takvi golobradi mladići?
Ne bih baš rekao da su takvi "tamanili" Hrvate u Posavini i drugdje...99% takvih koji su se zatekli tada u JNA su imali samo jednu želju-zbrisati kući.Nije tu sve crno bijelo ako su imali SMB odijelo na sebi tada.Ja ih ne mogu trpati u isti koš kao ostale poput rezervista,profesionalaca i sl.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 11:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Da, iako se spominju mlađahne godine, nisu one problem, nego status - obični ročnici, koji su se zatekli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme (na stranu oficirčine i "rezervisti" kojih je sigurno bilo).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 11:17 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: caporegime je napisao/la: Ti golobradsi mladići su bili pripadanici vojske koja je vršila agresiju u ime jedne nacionalne opcije kolikogod to lijepo zvučalo da i muslimani imaju zločince i čine zločine. isti takvi golobradi mladići u odori jna su operirali u isto vrijeme i na kupresu, u dolini neretve, u posavini tamaneći hrvate za čije se interese navodno bori i pisac teksta. jesu li možda i hrvati zločinci jer su borili protiv vojske u kojoj su služili takvi golobradi mladići?
Ne bih baš rekao da su takvi "tamanili" Hrvate u Posavini i drugdje...99% takvih koji su se zatekli tada u JNA su imali samo jednu želju-zbrisati kući.Nije tu sve crno bijelo ako su imali SMB odijelo na sebi tada.Ja ih ne mogu trpati u isti koš kao ostale poput rezervista,profesionalaca i sl. a kako ih prepoznaješ? blinka im li glava? koliko ja znam tko neće u rat uvijek može ruke u uvis, bijele gaće na štap i crta. to su bili pripadnici neprijateljske vojske i potpuno legitimna meta. osim u posebnim slučajevima koje sam već spomenuo kada legitimna meta, po pravu i zakonu, nisu ni najgori četnici.silovatelji.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 11:19 |
|
|
caporegime je napisao/la: koliko ja znam tko neće u rat uvijek može ruke u uvis, bijele gaće na štap i crta. Pa o tome pričamo, to su ovi napravili a neko je naredio: "Pobijte ih sve!"
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 11:23 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: caporegime je napisao/la: koliko ja znam tko neće u rat uvijek može ruke u uvis, bijele gaće na štap i crta. Pa o tome pričamo, to su ovi napravili a neko je naredio: "Pobijte ih sve!" I to je cijela priča, jbo godine i mi smo bili golobrado topovsko meso njima, ali kada se zarobjenik ubije pa bio on bradonja ili golobrad, svejedno,...haps i bajbuk.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 11:24 |
|
|
osim toga, i ti ročnici onoga časa kad odsluže jna postaju dio rezervnog sastava i mogu biti mobilizirani. ti "ročnici" klinci su ništa drugo nego reprezent mlađeg dijela stanovništva. ako srpski mladići (uglavnom)i nisu baš pokazali neku hrabrost i kurčevitost kao ročnici jna, zar da ih sad žalim kao nevinašca koja su se tamo slučajno zatekla?
te 92 godine ko se htio sakrit od vojske mogao se sakriti. tko je otišao u jna, pogotovo poslije rata u hrvatskoj odlučio je da mu je to manje zlo nego se skrivati pa time nek snosi i posljedice jer je znao da ide u vojsku koja je u aktivnom sukobu. pa jebote šta je vama. otišli su na godinu dana u instituciju u kojoj je prvenstveno uči kako ubijati ljude. šta da je jugu napala neka zemlja iz vana. bi li možda tražili primirje jer eto nama su neka djeca u vojsci, čekaj da ih pošaljemo kući pa dovedemo starije džukce? oni su bili vojnici od kojih se prema svim tadašnjim propisima i regulama očekivalo da prvi reagiraju na znak rata. i kao takvim nije mi ih nimalo žao. legitimne vojne mete!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 11:31 |
|
|
caporegime je napisao/la: a kako ih prepoznaješ? blinka im li glava? koliko ja znam tko neće u rat uvijek može ruke u uvis, bijele gaće na štap i crta. to su bili pripadnici neprijateljske vojske i potpuno legitimna meta. osim u posebnim slučajevima koje sam već spomenuo kada legitimna meta, po pravu i zakonu, nisu ni najgori četnici.silovatelji. Pa lako,pogledam se u ogledalo Ja sam relativno dobro prošao,bez većih posljedica zahvaljujući Slovencima,ali moj najbolji prijatelj je zaglavio u Dračevcu,jedva živu glavu izvukli,pucaju Zenge na njih,a vrebaju i JNA oficiri ako probaju bježati,preko minskog polja na pisti...Par kolega mu je ZNG snajper skinuo,a niti jedan nije bio Srbin. Drugi prijatelj iz razreda se nikad nije ni vratio,otišao služiti na bugarsku granicu,a ubijen negdje kod Knina,tako kažu,nema tijela,nema dokaza...
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 11:44 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: caporegime je napisao/la: a kako ih prepoznaješ? blinka im li glava? koliko ja znam tko neće u rat uvijek može ruke u uvis, bijele gaće na štap i crta. to su bili pripadnici neprijateljske vojske i potpuno legitimna meta. osim u posebnim slučajevima koje sam već spomenuo kada legitimna meta, po pravu i zakonu, nisu ni najgori četnici.silovatelji. Pa lako,pogledam se u ogledalo Ja sam relativno dobro prošao,bez većih posljedica zahvaljujući Slovencima,ali moj najbolji prijatelj je zaglavio u Dračevcu,jedva živu glavu izvukli,pucaju Zenge na njih,a vrebaju i JNA oficiri ako probaju bježati,preko minskog polja na pisti...Par kolega mu je ZNG snajper skinuo,a niti jedan nije bio Srbin. Drugi prijatelj iz razreda se nikad nije ni vratio,otišao služiti na bugarsku granicu,a ubijen negdje kod Knina,tako kažu,nema tijela,nema dokaza... jest...ali to je bilo 91', znači otišao si još puno puno prije. ali drugo je otići u drugoj polovici 91 ili čak 92.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 11:50 |
|
|
caporegime je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Pa lako,pogledam se u ogledalo Ja sam relativno dobro prošao,bez većih posljedica zahvaljujući Slovencima,ali moj najbolji prijatelj je zaglavio u Dračevcu,jedva živu glavu izvukli,pucaju Zenge na njih,a vrebaju i JNA oficiri ako probaju bježati,preko minskog polja na pisti...Par kolega mu je ZNG snajper skinuo,a niti jedan nije bio Srbin. Drugi prijatelj iz razreda se nikad nije ni vratio,otišao služiti na bugarsku granicu,a ubijen negdje kod Knina,tako kažu,nema tijela,nema dokaza... jest...ali to je bilo 91', znači otišao si još puno puno prije. ali drugo je otići u drugoj polovici 91 ili čak 92. Poanta je da su ti momci,većina,bili na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.To je bilo u 5/92,znači bilo je dosta generacije koja je otišla u JNA 91. pa se zatekla u Sarajevu.Nekima su produžavali i preko 40 dana jer nisu imali dovoljno vojnika.Momak možda trebao otići kući u 3. mjesecu,a ovi ga zajebu i ostave...
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 11:51 |
|
|
caporegime je napisao/la: ti "ročnici" klinci su ništa drugo nego reprezent mlađeg dijela stanovništva. ako srpski mladići (uglavnom)i nisu baš pokazali neku hrabrost i kurčevitost kao ročnici jna, zar da ih sad žalim kao nevinašca koja su se tamo slučajno zatekla? U borbi nema žaljenja što je normalno za rat, ali ovde se radi o zarobljenicima i kršenju Ženevske konvencije koja priječi streljanje zarobljenika,...ne kontam u čemu je problem. Jel to bila Ejupova zapovijed ili preveč adrenalina u vatrenom krštenju "golobradih" sarajlija, valjda će suđenje pokazati.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 11:54 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: valjda će suđenje pokazati. Tu je ključ. Da se sudstvo u ovom slučaju koji je medijski eksponiran pokaže i dokaže...
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 12:09 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: caporegime je napisao/la: ti "ročnici" klinci su ništa drugo nego reprezent mlađeg dijela stanovništva. ako srpski mladići (uglavnom)i nisu baš pokazali neku hrabrost i kurčevitost kao ročnici jna, zar da ih sad žalim kao nevinašca koja su se tamo slučajno zatekla? U borbi nema žaljenja što je normalno za rat, ali ovde se radi o zarobljenicima i kršenju Ženevske konvencije koja priječi streljanje zarobljenika,...ne kontam u čemu je problem. Jel to bila Ejupova zapovijed ili preveč adrenalina u vatrenom krštenju "golobradih" sarajlija, valjda će suđenje pokazati. pa ja cijelo vrijeme govorim da je najmanje bitno jesu li to bili ročnici nego je bitno je li zapovjeđen napad na kolonu kojoj je u pregovorima obećan slobodan prolaz pa da je time izigrano povjerenje u dogovor. a zarobljenike se pogotovo ne smije ubijati pa sve da su i najlegitimnija meta i da je sukob potpuno regularan. kad dignu ruke prestaje svaka daljnja aktivnost. jasno ko dan.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 19 ožu 2010, 12:23 |
|
|
caporegime je napisao/la: pa ja cijelo vrijeme govorim da je najmanje bitno jesu li to bili ročnici nego je bitno je li zapovjeđen napad na kolonu kojoj je u pregovorima obećan slobodan prolaz pa da je time izigrano povjerenje u dogovor. a zarobljenike se pogotovo ne smije ubijati pa sve da su i najlegitimnija meta i da je sukob potpuno regularan. kad dignu ruke prestaje svaka daljnja aktivnost. jasno ko dan. razlomak je skraćen, rezultat jasan ko dan. ...,samo odkud ova priča na ovoj temi
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|