HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 lip 2025, 22:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Inflacija = planska pljačka novca
PostPostano: 03 sij 2023, 22:21 

Gdje nitko nije isti, gdje su svi različiti, svak je slobodan

Za razliku od Talibana, Socijalista, Crvenih Kmera, Isilovaca, Komunista, MB pristaša, Nacista, sve vrste islamista….

Jer su tamo svi isti. I nitko nije slobodan

A country of free men, in pursue of happines.

Okanite se klasne borbe.

To je to.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2023, 23:40 

Povijest cijelog dosadašnjeg društva jeste povijest klasnih borbi.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2023, 23:48 

Gladius je napisao/la:

Upravo me moje životno iskustvo uči da mi je bliži recimo katolik iz srednjeg staleža kao što sam ja, nego bogati ili potpuno siromašni musliman.
Bliži mi je po interesima, obrazovanju, problemima, izazovima.

Klasa stoji daleko iznad nacije i religije. Elite svugdje lijepo surađuju, i huškaju sirotinju jedne na druge. Stara priča kao i naš svijet u kome živimo.

I ja sam protivnik multi-kulture, odn. multi-rasnog društva. I svjestan sam opasnosti heterogenog društva, a čak i u tom miješanom paklu urbanog Zapada, klasa dominira. Bogati se pobrinu za sebe, a obični ljudi stradaju u međurasnim sukobima.

i elite se sukobljavaju, trenutno imaš sukob ruske elite sa zapadnom, sutra kineske,.

poanta priče je da klasna borba funkcionira samo onda kad je ancionalno pitanje rješeno, u protivnom se ti tučeš s katolikom iz iste klase, umjesto s muslimanskim gazdom.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2023, 01:59 

divizija je napisao/la:
Gladius je napisao/la:

Upravo me moje životno iskustvo uči da mi je bliži recimo katolik iz srednjeg staleža kao što sam ja, nego bogati ili potpuno siromašni musliman.
Bliži mi je po interesima, obrazovanju, problemima, izazovima.

Klasa stoji daleko iznad nacije i religije. Elite svugdje lijepo surađuju, i huškaju sirotinju jedne na druge. Stara priča kao i naš svijet u kome živimo.

I ja sam protivnik multi-kulture, odn. multi-rasnog društva. I svjestan sam opasnosti heterogenog društva, a čak i u tom miješanom paklu urbanog Zapada, klasa dominira. Bogati se pobrinu za sebe, a obični ljudi stradaju u međurasnim sukobima.

i elite se sukobljavaju, trenutno imaš sukob ruske elite sa zapadnom, sutra kineske,.

poanta priče je da klasna borba funkcionira samo onda kad je ancionalno pitanje rješeno, u protivnom se ti tučeš s katolikom iz iste klase, umjesto s muslimanskim gazdom.

Kod nas se ne sukobljavaju, nego lijepo privatno surađuju.
Čak su i u ratu dobro privatno surađivali.

Moj odgovor je 1993 bio da nastavim njegovati prijateljstva sa mojim Sarajlijama katoličke provenijencije s kojima sam odrastao, koja drže i dan-danas, i da se na mobilizaciji izjasnim da ne želim na front gdje je bio hrvatsko-bošnjački sukob.

Pa neće Sebija studirati po Zagrebu 1993, Alija klanjati po zagrebačkoj džamiji, pola BiH sjediti po Dalmaciji po hotelima kao prognanici, uključujući djecu generala ABiH, a mene će gurati u mržnju i sukobe. Nećemo tako Dino.

Nadam se da nećemo nikada više u takva govna. :neznam

Vrh

PostPostano: 04 sij 2023, 02:02 

Tomba17 je napisao/la:
Gdje nitko nije isti, gdje su svi različiti, svak je slobodan

Za razliku od Talibana, Socijalista, Crvenih Kmera, Isilovaca, Komunista, MB pristaša, Nacista, sve vrste islamista….

Jer su tamo svi isti. I nitko nije slobodan

A country of free men, in pursue of happines.

Okanite se klasne borbe.

To je to.

Ovo je tema svih tema, a ne nacionalno-religijska pitanja. Klasna borba, ali na demokratski način, dakako. Ako ti se ne sviđa izrabljivanje u BiH i Hrvatskoj, kupi stvari i idi gdje ti je bolje. Ili izaberi bolju vlast, što je iluzija.

slika

Vrh

PostPostano: 04 sij 2023, 08:48 

Gladius je napisao/la:
Kod nas se ne sukobljavaju, nego lijepo privatno surađuju.
Čak su i u ratu dobro privatno surađivali.

Moj odgovor je 1993 bio da nastavim njegovati prijateljstva sa mojim Sarajlijama katoličke provenijencije s kojima sam odrastao, koja drže i dan-danas, i da se na mobilizaciji izjasnim da ne želim na front gdje je bio hrvatsko-bošnjački sukob.

Pa neće Sebija studirati po Zagrebu 1993, Alija klanjati po zagrebačkoj džamiji, pola BiH sjediti po Dalmaciji po hotelima kao prognanici, uključujući djecu generala ABiH, a mene će gurati u mržnju i sukobe. Nećemo tako Dino.

Nadam se da nećemo nikada više u takva govna. :neznam

naravno da se sukobljavaju, jer rat je borba za feud. To što pritom i surađuju ne isključuje ono drugo. I obični ljudi su surađivali i sukobljavali se. Thats life.

to što je Sebija studirala u Zagrebu nije ništa drugačije od toga što su stotine tisuća Muslimana zbrinuto po Hrvatskoj.

Nema tu razlika između elita i nii klasa, i jedni i drugi se unutar svoje klase sukobljavaju i surađuju kad treba. Život nije jednodimenzionalan.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2023, 08:50 

Jel netko trgovao zlatom?
Ako je jel može objasnit di, šta, kako?

Vrh

PostPostano: 04 sij 2023, 11:00 

Dobio sam preko pp par upita o tome gdje se mogu naći više info o trgovanju sa dionicama. Pa samovoljno odlučio ovdje odogovorit.

1. Ne, nisam stručnjak niti sam se ikada predstavio kao takav. Odokativno na ovoj temi ima par nickova koji mi djeluju mnogo potkovaniji od mene, kao na pr Megatron, kome se ispričavam što ga ovako “nevinog” spominjem. Zbog toga bi mi bilo drago kada bi od mene mnogo potkovanije osobe bile tako dobri pa prosvijetlili druge na forumu - uključujući mene - sa svojim zbanjem.

2. Naučio sam se to malo što znam iz 3 izvora: sveučilište, svemreža i osobna iskustva kroz ulaganja. I dosada zaradio toliko, i prodao jer zarada je teke kada prodaš jer profit je do tada samo teoretski. Nisam sve, ali sam obezbjedio nekoliko stvari gdje ja kao tradicionalan otac osjećam da je to moja dužnost, plus nešto i za mene i ženu. Treba živiti, jel’tako.

3. Kao obiteljski čovjek ne želim riskirati pa sam vazda ulagao u fondove (zbir mnogo dionica sa zajedničkom tematikom kao na pr: tech, top 100 najvećih, fast growing start ups, zemljopisne kao azija us eu brics itd.) a ne u pojedinačne dionice. Dobrim odabirom pojedinačne dionice možeš se brzo teoretski obogatiti. Na pr Tesla koja je narasla neznam sada koliko stotina % u nekoliko godina, a tko ih je prekjučer kupio, jučer mu se vrijednost istih pao 12%. Ja sam uglavnom birao fondove na Nasdaq sa koncebtracijom Tech dionica. Sa odabirom fonda smatrao sam da manje moram biti stručan već kao sa odabirom pojedinačne dionice. Naravno, i pojedinačna dionica jednog Risc Capitalist je kao fond.

4. Napisao sa tražite na tražilici po izboru (google, bing…). Kada tražiš dobiješ na desetkte raznih platformi koji bi da njihove usluge koristiš, i oni bi te počeli i površno educirati.

Evo ja napisao u tražilici: “ how to trade stock funds for beginners”

I dobio kao prrve odgovore na pr:

https://www.bankrate.com/investing/stoc ... beginners/

https://www.fortrade.com/minilps/hr/for ... gJfcfD_BwE

Nema JEDNA knjiga iz kojeg se sve naučiš, već bi gledao na to kao matematiku, gdje kjniga u prvom razredu osnovne nije ista kroz godine.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2023, 20:33 

Nije striktno u okviru teme ali jeste u vezi... U Turskoj inflacija je oko 80 %

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2023, 21:28 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Sindikalna potrošačka košarica za četveročlanu obitelj u Federaciji BiH (FBiH) za veljaču iznosi 2.902 KM, priopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata, a prosje čna plaća iznosi 1.180 KM.

Znaci samo placanje troskova rezija i hrana za vecinu obitelju u BiH.

Vrh

Naslov: Re: Inflacija
PostPostano: 02 lip 2025, 18:56 

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

Naslov: Re: Inflacija
PostPostano: 02 lip 2025, 21:23 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Opa. Cevapi na Bascarsiji 14 KM. Izgleda da se i prilozi dodatno naplacuju.

https://crna-hronika.info/poskupili-cevapi-na-bascarsiji-desetka-sada-kosta-14km/729358?fbclid=IwY2xjawKq19FleHRuA2FlbQIxMQABHvOVcPIZbZ85Ml2kMtq30BFuE-z7mGx4D4L1b_Tm_0E9CCa0q6RJHsgG7urK_aem_PP8g7DFShclCEIhU4hBpWQ#mbfh0e2wjap0uwrik4h

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, hoblatopla, iprodano, mrnjav, Tomba17 i 71 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: