|
|
Stranica: 6/7.
|
[ 175 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:04 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Gubis se mujaga, nikakava drzava nije napadnuta, sudili ste Dodiku zbog Smita.
Smit vam nije dao ruke, izignorisao je presudu Sene Uzunovic, sad vas i Interpol otkacio, ostaju vam tvitovi 90godisnjih americkih politicara i ovaj iz NATO sto apelira na Dodika da se preda.
Ujedno, Dodik vam vraca rukavicu u lice, vi njemu presudu on vama nove zakone u Republici Srpskoj. Vracanje nadleznosti na entitete. To nije napad na drzavu vec napad na samovolju visokih predstavnika koji su krsili Dejton samovoljnim prebacivanje nadleznosti sa entiteta, sto je dogovoreno u Dejtonu, na famoznu drzavu. Tovaru, ta stvar vezana za VP je završena prvostepeno i u žalbenom roku. To nikakve veze nema sa Interpolovom potjernicom. Evo, da ne bude da nisi upoznat Citat: Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik danas se nije pojavio u 11 sati u Tužilaštvu BiH na poziv da bude ispitan u svojstvu osumnjičenog za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, javlja Fena. Nikakvog trgovanja državom neće biti. Dok je prebacivao nije bila samovolja. Dok je instalisan u vlast sa dva poslanika, to Dodiku nije bio problem. Sad kad misli da je vlasnik RS, misli da može ucjenjivati. Tu se malo više zajebo.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:05 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Ako i Čović razmišlja kao ti, nastavlja se pat pozicija.
Ne bih rekao da je pat, mislim da BiH lagano klizi ka raspadu. Čuj, ta ideja je stara otprilike koliko i postojanje bosanske države. Uvijek je bio neko ko je zagovarao raspad ili radio na istom. Znaš i sam kako je to svaki put završilo.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:06 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne bih rekao da je pat, mislim da BiH lagano klizi ka raspadu.
Čuj, ta ideja je stara otprilike koliko i postojanje bosanske države. Uvijek je bio neko ko je zagovarao raspad ili radio na istom. Znaš i sam kako je to svaki put završilo. Nebitno što je prije bilo. To je prošlost. Okrenimo se budućnosti. Evo baš gledam, Rimska država je postojala od 753. godine p.n.e. kada je osnovan grad Rim sve do pada Carigrada 1453. Znači Rimska republika pa carstvo postojala 2200 godina. Pa što s tim. Trajala dok jednog dana nije prestala trajati, nije joj pomoglo prošlih 2 tisuće godina trajanja. Taj argument o kontinuitetu je blesav.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1181 of 2558 - 46.17%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:09 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7286 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Machak je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Država je ono što su se u Dejtonu dogovorili ili ugovorili predstavnici Srba,Hrvata i Muslimana.A nisu se dogovili ni o kakvoj sipi,ni o kakvom sudu Bejha,tužilaštvu Bejha ni o tome da je stranac suveren Bejha. Muslimani su izašli iz tog ugovora i ponašaju se agresivno.Zato za početak muslimanska milicija,muslimanski sudovi i sve što ima veze sa muslimanskom vlašću iz Sarajeva mora da ide napolje iz Srpske. Pa dogovaralo se i poslije Dejtona. Isti taj Dodik je aminovao prenos ovih ili onih nadležnosti sa entiteta na državu. Ne znam kakva ti se muslimanska milicija priviđa. Ima državna i ona i dan danas operira na teritoriju cijele BiH. Po tom pitanju ne možete ništa da uradite, to je potvrdio i sam Dodik. Kakvo aminovanje i gluposti. https://www.ohr.int/cat/hrs-decisions/d ... al-reform/Možemo lepi,otjeraćeno iz naše Srpske sve što je strana vlast.
_________________ Jedan narod Jedna država Jedan genocid Niko ne smije da ih negira
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:14 |
|
|
Machak je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Gubis se mujaga, nikakava drzava nije napadnuta, sudili ste Dodiku zbog Smita.
Smit vam nije dao ruke, izignorisao je presudu Sene Uzunovic, sad vas i Interpol otkacio, ostaju vam tvitovi 90godisnjih americkih politicara i ovaj iz NATO sto apelira na Dodika da se preda.
Ujedno, Dodik vam vraca rukavicu u lice, vi njemu presudu on vama nove zakone u Republici Srpskoj. Vracanje nadleznosti na entitete. To nije napad na drzavu vec napad na samovolju visokih predstavnika koji su krsili Dejton samovoljnim prebacivanje nadleznosti sa entiteta, sto je dogovoreno u Dejtonu, na famoznu drzavu. Tovaru, ta stvar vezana za VP je završena prvostepeno i u žalbenom roku. To nikakve veze nema sa Interpolovom potjernicom. Evo, da ne bude da nisi upoznat Citat: Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik danas se nije pojavio u 11 sati u Tužilaštvu BiH na poziv da bude ispitan u svojstvu osumnjičenog za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, javlja Fena. Nikakvog trgovanja državom neće biti. Dok je prebacivao nije bila samovolja. Dok je instalisan u vlast sa dva poslanika, to Dodiku nije bio problem. Sad kad misli da je vlasnik RS, misli da može ucjenjivati. Tu se malo više zajebo. I kad ćete uhapsit Dodika ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:16 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne bih rekao da je pat, mislim da BiH lagano klizi ka raspadu.
Čuj, ta ideja je stara otprilike koliko i postojanje bosanske države. Uvijek je bio neko ko je zagovarao raspad ili radio na istom. Znaš i sam kako je to svaki put završilo. Koja bosanska država ? To postoji samo u glavama muslimana.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:32 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Još jedna stvar, ovo je pokazalo i taktiku Dragana Čovića. Dvoličnost je dovoljna da se opiše. Kako on misli da bilo ko podrži njegovu priču o IZ ako će ovamo pričati o nekakvoj saradnji, a onda prvom prilikom izdati? Dogovara se sa opozicijom iz RS, a onda odbije prijedlog kandidata za ministra sigurnosti. Sastanči sa opozicijom, a ovamo iza leđa dogovara sastanak sa Dodikom u BL. Ta taktika mu neće donijeti željeni rezultat. Onaj ko sjedi na dvije stolice na kraju završi na podu.
Tko je prvi dogovorio s opozicijom i preglasao, Trojka ili Čović? Južna interkonekcija, sjeti se. Konstantno to radite, pravite paralelnu vlast u Federaciji i mislite da imate monopol na to, vi možete sa svakim krojit politiku a hrvati se moraju držati vaših odabira. Isto tako zamijeniti Dodika na državnom nivou ne znači da ste uzeli RS, Dodik je i dalje tamo vlast, a nama treba suradnja s RS-om iz mnogih drugih razloga, uključujući i hrvate koji tamo žive. Za promjene Izbornog zakona zakasnili ste ima već 3 Komšićeva mandata, tako da ta "kupovina" nas našim pravima nema nekog odjeka. Sada kada je država pred raspadom nudite nam to uz uvjete. Uvjeta nema, ili dajte kao tračak nade u državu ili nastavite putem kojim se ide. Ako su u RS-u sumnjali u Dodika sada su ohrabreni, eto međunarodna zajednica nije jedinstvena protiv njega. To isto baca priču opozicije iz RS-a u vodu, da će ih Dodik izolirati. Kako će kad nije izolirao ni sam sebe? Budi sretan što ova tema nije došla Trumpu direktno na stol nikada, jer da su se on i njegovi bliži savjetnici upoznali s događajima odletio bi i Visoki predstavnik i sve vaše unitarne ideje. Ali eto, čuvajte mogućnost da muslimani nameću kršćanima predstavnika jer ih ima više. To je upravo ono na što Vance upozoravao Europu kada je govorio o neprijatelju "iznutra" i spominjao teroristički napad koji se taj dan desio. Ja bih rekao da je to rezultat neiskrenosti HDZ i kadrova pod okriljem te stranke. Usta puna saradnje, partnera, a svaki put se uvjerimo da ta priča nije iskrena. Djela tako govore. Osporava se sve u korist Dodika, prešutno se aminuje sve što njemu odgovara. Pa sredstva koja RS s budžeta dobija na uštrb FBiH su djelo HDZ ministara, nisu naša. Kako to mi možemo uzeti RS? To nema smisla. Nikakvo uzimanje ne dolazi u obzir. Zbog Hrvata u RS...oni su više pustani niz vodu od Hrvata po Sarajevu ili drugdje gdje su manjina. To je sam Čović više puta naglasio. I sam prijedlog IZ to propagira. Postoje bitni i manje bitni Hrvati. Ono što ste dogovarali ili niste dogovarali sa SDA, to bi trebalo Trojka da pomete? Ne sumnjam da Čović i dan danas ima tajnu komunikaciju sa Bakirom kao i sa Dodikom. Nabacivanje voleja između te trojice rudonja postaje praksa. Po svemu izgledno, opozicija iz RS su ispali bekani i to zahvaljujući Dodikovom prijatelju Draganu. Previše se daje na značaju Interpolovoj potjernici. Ona ne mijenja ništa unutar same BiH. Nismo mi nikad bili top tema što se tiče Amerike. Pa ni Dejton priča. Onaj ko misli da smo mi bilo kad bili nekakav top interes Amerike, taj je u zabludi. Te poslove uglavnom vode pomoćnici i oni koji se tek dokazuju da budu nešto. Ne razumijete, potpis usvajanja IZ mora imati smisla na nivou države. Ok, vratite nam praktično treći entitet, a za uzvrat mi ćemo pojačati saradnju sa Dodikom i dovesti vas u još goru situaciju. To ni vi ne bi potpisali.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:34 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Machak je napisao/la: Čuj, ta ideja je stara otprilike koliko i postojanje bosanske države. Uvijek je bio neko ko je zagovarao raspad ili radio na istom. Znaš i sam kako je to svaki put završilo.
Koja bosanska država ? To postoji samo u glavama muslimana. Čiju si ti historiju učio? Hrvatsku, RS, srbijanska? Izbjeglice i razumijem, ne znaš ni odakle si ni ko si. Kako ćeš znati koja bosanska država? Ona u koju si pobjego nakon što si pokušao oteti dio Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:34 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Machak je napisao/la: Tovaru, ta stvar vezana za VP je završena prvostepeno i u žalbenom roku. To nikakve veze nema sa Interpolovom potjernicom.
Evo, da ne bude da nisi upoznat
Nikakvog trgovanja državom neće biti. Dok je prebacivao nije bila samovolja. Dok je instalisan u vlast sa dva poslanika, to Dodiku nije bio problem. Sad kad misli da je vlasnik RS, misli da može ucjenjivati. Tu se malo više zajebo.
I kad ćete uhapsit Dodika ? Kad bude trebalo.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:44 |
|
|
Covic vam zabio noz u ledja jer je trazio nesto sto ste znali da ce traziti?  Ne, dace vam glas za skidanje Dodika bez ikakvih uvjeta. U kojim vi bajkama zivite. Ovisite o Covicu, prijetite Covicu, ocekujete da vam Covic da sto god vi zelite, a jucer ste ga preglasali na pitanju JIK. Jeste li vi normalni uopce.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:44 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Machak je napisao/la: Pa dogovaralo se i poslije Dejtona. Isti taj Dodik je aminovao prenos ovih ili onih nadležnosti sa entiteta na državu. Ne znam kakva ti se muslimanska milicija priviđa. Ima državna i ona i dan danas operira na teritoriju cijele BiH. Po tom pitanju ne možete ništa da uradite, to je potvrdio i sam Dodik.
Kakvo aminovanje i gluposti. https://www.ohr.int/cat/hrs-decisions/d ... al-reform/Možemo lepi,otjeraćeno iz naše Srpske sve što je strana vlast. Ništa, krenite onda sa EUFOR-om. Avaj, pa i Rusija je aminovala produženje misije EUFOR-a. Znači ništa kao i dosad. Gledaćete da žicate lovu sa državnog nivoa jer ste goli kao lipa. Daj za zgradu, daj iz budžeta, daj pokrij dugove i loše ugovore. Moraćete to nekako da platite.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:46 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Čuj, ta ideja je stara otprilike koliko i postojanje bosanske države. Uvijek je bio neko ko je zagovarao raspad ili radio na istom. Znaš i sam kako je to svaki put završilo.
Nebitno što je prije bilo. To je prošlost. Okrenimo se budućnosti. Evo baš gledam, Rimska država je postojala od 753. godine p.n.e. kada je osnovan grad Rim sve do pada Carigrada 1453. Znači Rimska republika pa carstvo postojala 2200 godina. Pa što s tim. Trajala dok jednog dana nije prestala trajati, nije joj pomoglo prošlih 2 tisuće godina trajanja. Taj argument o kontinuitetu je blesav. Po vama, došlo vrijeme da se BiH podijeli? Poznato ti je vjerovatno i da se raspad bilo kojeg carstva desio u žestokim sukobima. U BiH niko nema sredstva da prisilno izvrši svoje naume. Niti jedna strana. Rekao bih da je to protuargument tvojoj priči.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:47 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4596 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Machak je napisao/la: Ja bih rekao da je to rezultat neiskrenosti HDZ i kadrova pod okriljem te stranke. Usta puna saradnje, partnera, a svaki put se uvjerimo da ta priča nije iskrena. Djela tako govore. Osporava se sve u korist Dodika, prešutno se aminuje sve što njemu odgovara. Pa sredstva koja RS s budžeta dobija na uštrb FBiH su djelo HDZ ministara, nisu naša.
Kako to mi možemo uzeti RS? To nema smisla. Nikakvo uzimanje ne dolazi u obzir. Zbog Hrvata u RS...oni su više pustani niz vodu od Hrvata po Sarajevu ili drugdje gdje su manjina. To je sam Čović više puta naglasio. I sam prijedlog IZ to propagira. Postoje bitni i manje bitni Hrvati.
Ono što ste dogovarali ili niste dogovarali sa SDA, to bi trebalo Trojka da pomete? Ne sumnjam da Čović i dan danas ima tajnu komunikaciju sa Bakirom kao i sa Dodikom. Nabacivanje voleja između te trojice rudonja postaje praksa. Po svemu izgledno, opozicija iz RS su ispali bekani i to zahvaljujući Dodikovom prijatelju Draganu. Previše se daje na značaju Interpolovoj potjernici. Ona ne mijenja ništa unutar same BiH.
Nismo mi nikad bili top tema što se tiče Amerike. Pa ni Dejton priča. Onaj ko misli da smo mi bilo kad bili nekakav top interes Amerike, taj je u zabludi. Te poslove uglavnom vode pomoćnici i oni koji se tek dokazuju da budu nešto.
Ne razumijete, potpis usvajanja IZ mora imati smisla na nivou države. Ok, vratite nam praktično treći entitet, a za uzvrat mi ćemo pojačati saradnju sa Dodikom i dovesti vas u još goru situaciju. To ni vi ne bi potpisali.
Razumijemo mi sve dobro, Izborni zakon da mi odlučujemo kako će se birati hrvatski član Predsjedništva nije uopće tema za vas. Tu vi kočite državu jer držite nešto što je tuđe, što vam ne pripada. Ako hoćete odvojiti Čovića od Dodika trebate nečim drugim, primjerice poduzećem za Južnu interkonekciju, a ne našim uzurpiranim pravom. Ako sve to već hoćeš svoditi na HDZ što oni dobijaju time da se riješi Izborni? Veću konkurenciju unutar hrvatskog biračkog tijela. Dođe netko tko propagira anti-HDZ politiku i pobijedi, ojača njegova stranka jer je on 4 godine sada u vlasti i stvara savezništva, izdigne se recimo Republikansa stranka ili netko sličan iznad nivoa seoske i ulične stranke. Znači HDZ-u je Izborni zakon 50/50 šansa da će Predsjedništvo biti Čovićevo, a sto posto šansa da se razjedini homegenizirano biračko tijelo. Tako da se Čović Izbornim zakonom ne kupuje, kupuju se hrvati, stječemo, kao narod, povjerenje prema bošnjacima, da se s vama ipak nekako može. Onda se sjetimo i rata da su nam ipak srbi nanijeli većeg zla, pa onda prolaze politike koje nisu Čovićevske. To je duga igra, i nije samo između HDZ-a, Trojke i/ili SDA. Morate se naučiti da se riješite parazita poput DF-a, jer oni parazitiraju i na vama kao i na našim pravima. Isto tako nemožete uvjetovati suradnju s vama time da od srba moramo praviti jednakog neprijatelja kao što su vama. To tako ne ide, već kao što sam ti rekao, izgradi prvo povjerenje i uvjeri u svoje viđenje, pa bi i mi onda rekli "Čekaj malo, ovi srbi imaju cijeli entitet i još nešto hoće!" Ovako nam je svejedno, mi preglasani u Federaciji, na državnom nivou nesigurni, koncentrirali smo se na uske interese jer nam za neke državne teme bošnjaci ne ostavljaju prostora. Zašto da glasamo za veći vojni proračun da njime raspoređuju generali koje imenuje Komšić i još jedan bošnjački član? Sad optužuješ da Čović komunicira s Bakirom a Trojka dovela Cvitanovića na anti-hrvatske dogovore s Murphyem. Što god nas optužiš tvoji su to uradili prvi. I na gori način. A ovo za Čovića je samo optužba, on je rekao da s Bakirom nikad više sam u istoj sobi, i to mu vjerujem. Mi ne tražimo treći entitet sa Izbornim zakonom, to je čisto laganje, i način vrtenja ukrug. Zaboravljaš da vi niste u poziciji da ponudite dezintegraciju države, a mi jesmo. Mi možemo i o toj temi pričati. To što vi ne bi ne znači da nećete dovesti do toga. Niste u poziciji da ucjenjujete, naročito ne sada. I griješiš ili lažeš, jer Interpolova odbijenica jako mnogo znači. Kada si protektorat koji mora imati međunarodnu podršku ovo je golemo. Vi niste Španjolska 
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:49 |
|
|
Machak je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Koja bosanska država ? To postoji samo u glavama muslimana. Čiju si ti historiju učio? Hrvatsku, RS, srbijanska? Izbjeglice i razumijem, ne znaš ni odakle si ni ko si. Kako ćeš znati koja bosanska država? Ona u koju si pobjego nakon što si pokušao oteti dio Hrvatske. Neko te je slago,to je Republika Srpska.Nema ovde nikakvih bosanskih zastava ni obilježja.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:49 |
|
|
Machak je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: I kad ćete uhapsit Dodika ? Kad bude trebalo. Znači nikad.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 12:53 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Covic vam zabio noz u ledja jer je trazio nesto sto ste znali da ce traziti?  Ne, dace vam glas za skidanje Dodika bez ikakvih uvjeta. U kojim vi bajkama zivite. Ovisite o Covicu, prijetite Covicu, ocekujete da vam Covic da sto god vi zelite, a jucer ste ga preglasali na pitanju JIK. Jeste li vi normalni uopce. Šta bi drugo tražio? Jasno je bilo da će to tražiti. Ako želi to završiti, zar se ne mogu jasno postaviti stvari? Očito da ne mogu. Idemo završiti što sam ja naumio, pa ćemo poslije vidjeti šta dalje. Možda vam učinim, a možda ne. Jedino to mogu ponuditi. Da, uvijek je neko drugi kriv za Čovićevo sjedenje na dvije stolice. On sam je pozvao opoziciju iz RS na sastanak, i jedni i drugi potvrdili da je sastanak odlično prošao i šta se poslije desilo? Čović ih izigrao. Al ne, Čović je iskren, muslimani su krivi i zato nam je svima ovako.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 13:05 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Ja bih rekao da je to rezultat neiskrenosti HDZ i kadrova pod okriljem te stranke. Usta puna saradnje, partnera, a svaki put se uvjerimo da ta priča nije iskrena. Djela tako govore. Osporava se sve u korist Dodika, prešutno se aminuje sve što njemu odgovara. Pa sredstva koja RS s budžeta dobija na uštrb FBiH su djelo HDZ ministara, nisu naša.
Kako to mi možemo uzeti RS? To nema smisla. Nikakvo uzimanje ne dolazi u obzir. Zbog Hrvata u RS...oni su više pustani niz vodu od Hrvata po Sarajevu ili drugdje gdje su manjina. To je sam Čović više puta naglasio. I sam prijedlog IZ to propagira. Postoje bitni i manje bitni Hrvati.
Ono što ste dogovarali ili niste dogovarali sa SDA, to bi trebalo Trojka da pomete? Ne sumnjam da Čović i dan danas ima tajnu komunikaciju sa Bakirom kao i sa Dodikom. Nabacivanje voleja između te trojice rudonja postaje praksa. Po svemu izgledno, opozicija iz RS su ispali bekani i to zahvaljujući Dodikovom prijatelju Draganu. Previše se daje na značaju Interpolovoj potjernici. Ona ne mijenja ništa unutar same BiH.
Nismo mi nikad bili top tema što se tiče Amerike. Pa ni Dejton priča. Onaj ko misli da smo mi bilo kad bili nekakav top interes Amerike, taj je u zabludi. Te poslove uglavnom vode pomoćnici i oni koji se tek dokazuju da budu nešto.
Ne razumijete, potpis usvajanja IZ mora imati smisla na nivou države. Ok, vratite nam praktično treći entitet, a za uzvrat mi ćemo pojačati saradnju sa Dodikom i dovesti vas u još goru situaciju. To ni vi ne bi potpisali.
Razumijemo mi sve dobro, Izborni zakon da mi odlučujemo kako će se birati hrvatski član Predsjedništva nije uopće tema za vas.Tu vi kočite državu jer držite nešto što je tuđe, što vam ne pripada. Ako hoćete odvojiti Čovića od Dodika trebate nečim drugim, primjerice poduzećem za Južnu interkonekciju, a ne našim uzurpiranim pravom. Ako sve to već hoćeš svoditi na HDZ što oni dobijaju time da se riješi Izborni? Veću konkurenciju unutar hrvatskog biračkog tijela. Dođe netko tko propagira anti-HDZ politiku i pobijedi, ojača njegova stranka jer je on 4 godine sada u vlasti i stvara savezništva, izdigne se recimo Republikansa stranka ili netko sličan iznad nivoa seoske i ulične stranke. Znači HDZ-u je Izborni zakon 50/50 šansa da će Predsjedništvo biti Čovićevo, a sto posto šansa da se razjedini homegenizirano biračko tijelo. Tako da se Čović Izbornim zakonom ne kupuje, kupuju se hrvati, stječemo, kao narod, povjerenje prema bošnjacima, da se s vama ipak nekako može. Onda se sjetimo i rata da su nam ipak srbi nanijeli većeg zla, pa onda prolaze politike koje nisu Čovićevske. To je duga igra, i nije samo između HDZ-a, Trojke i/ili SDA. Morate se naučiti da se riješite parazita poput DF-a, jer oni parazitiraju i na vama kao i na našim pravima. Isto tako nemožete uvjetovati suradnju s vama time da od srba moramo praviti jednakog neprijatelja kao što su vama. To tako ne ide, već kao što sam ti rekao, izgradi prvo povjerenje i uvjeri u svoje viđenje, pa bi i mi onda rekli "Čekaj malo, ovi srbi imaju cijeli entitet i još nešto hoće!" Ovako nam je svejedno, mi preglasani u Federaciji, na državnom nivou nesigurni, koncentrirali smo se na uske interese jer nam za neke državne teme bošnjaci ne ostavljaju prostora. Zašto da glasamo za veći vojni proračun da njime raspoređuju generali koje imenuje Komšić i još jedan bošnjački član? Sad optužuješ da Čović komunicira s Bakirom a Trojka dovela Cvitanovića na anti-hrvatske dogovore s Murphyem. Što god nas optužiš tvoji su to uradili prvi. I na gori način. A ovo za Čovića je samo optužba, on je rekao da s Bakirom nikad više sam u istoj sobi, i to mu vjerujem. Mi ne tražimo treći entitet sa Izbornim zakonom, to je čisto laganje, i način vrtenja ukrug. Zaboravljaš da vi niste u poziciji da ponudite dezintegraciju države, a mi jesmo. Mi možemo i o toj temi pričati. To što vi ne bi ne znači da nećete dovesti do toga. Niste u poziciji da ucjenjujete, naročito ne sada. I griješiš ili lažeš, jer Interpolova odbijenica jako mnogo znači. Kada si protektorat koji mora imati međunarodnu podršku ovo je golemo. Vi niste Španjolska  Ne bi ga se trebalo odvajati bilo čim. Čović zna koliko je krupno pitanje IZ. Da hoće, može sasvim jasno ispregovarati za to. Neće, on dobije i ovako šta želi i povrh svega toga, može završiti nekom nešto, recimo Dodiku. Pošto je vrhunski takijaš, javnosti proda priču kako muslimani opet nisu htjeli i idemo dalje. Ja nemam ništa protiv da vam se da izborna jedinica. Na taj način bi ljigavci kao Čović brže pali sa vlasti. Ovako mu je osigurana doživotna vladavina. Da, ne kupuje se Čović, on bi se vjerovatno najmanje veselio tome (osim Hrvata koji bi time gubili pravo izbora člana Predsjedništva). Pa vidi, Komšić je trojanski konj instaliran od strane SDA i HDZ. Zabludjele bošnjačke ovčice su u njemu vidjele neku bh građansku varijantu, Hrvati pak podmetnuto kukavičje jaje. Kad se otvoreno udružio sa SDA, mnogi od tih Bošnjaka su reagovali e da sam znao...nebitno, mislim da je on svakako nakon ovog mandata na smetlištu bh politike. Dakle, ovo nastavak što čitam, ja tebi aga, ti meni serdare...ilitiga, ne vjeruje niko nikom. A pričamo o saradnji A čuj, kako bi ti formulisao drugačije IZ u kojem se kaže da trebaš imati većinu u tri od pet kantona (što baš tih pet znamo jel), dakle eksplicitno navedeni kantoni, neformalni treći entitet. Niste ni vi u toj poziciji, ponajprije zbog matice. To i sami ovdje pominjete i na to se kiselo osmjehujete. Tako je kako je. Nismo valjda mi Bošnjaci krivi i za politiku Hrvatske? U poziciji smo da se pitamo bar koliko i ostala dva naroda u BiH. Ako sve istrgujemo, mogli bi sutra biti u podređenom položaju. Nije niti RS Katalonija, tako da...
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 13:06 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Machak je napisao/la: Kad bude trebalo.
Znači nikad. Tako si mislio i za eroje, pa si vidio šta bi. Evo pored poziva u svojstvu osumnjičenog za državni udar, tu je i poziv za pronevjeru oko vile na Dedinju i Pavolović banke. Može da bira od kojeg mača će da strada - privredni kriminal ili državni udar 
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 13:08 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Machak je napisao/la: Čiju si ti historiju učio? Hrvatsku, RS, srbijanska?
Izbjeglice i razumijem, ne znaš ni odakle si ni ko si. Kako ćeš znati koja bosanska država? Ona u koju si pobjego nakon što si pokušao oteti dio Hrvatske.
Neko te je slago,to je Republika Srpska.Nema ovde nikakvih bosanskih zastava ni obilježja. Pa u skupštini RS ti stoji zastava BiH Malo ti što sam te edukovao oko granica i zastava, pa hoćeš još. Nije problem, hrvatsko-bosanski Srbinu.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 13:14 |
|
|
Machak je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Znači nikad. Tako si mislio i za eroje, pa si vidio šta bi. Evo pored poziva u svojstvu osumnjičenog za državni udar, tu je i poziv za pronevjeru oko vile na Dedinju i Pavolović banke. Može da bira od kojeg mača će da strada - privredni kriminal ili državni udar  Tad su bile skroz druge okolnosti.Stalno se vraćaš u prošlost.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 13:16 |
|
|
Machak je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Neko te je slago,to je Republika Srpska.Nema ovde nikakvih bosanskih zastava ni obilježja. Pa u skupštini RS ti stoji zastava BiH Malo ti što sam te edukovao oko granica i zastava, pa hoćeš još. Nije problem, hrvatsko-bosanski Srbinu. U skupštini reda radi,ko i jugoslovenska nekad u hrvatskom saboru. Inače na ulici, zgradama, trgovima samo srpske zastave i ćirilica.Kakva Bosna, zaboravi.
|
|
Vrh |
|
 |
Machak
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 13:16 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Machak je napisao/la: Tako si mislio i za eroje, pa si vidio šta bi. Evo pored poziva u svojstvu osumnjičenog za državni udar, tu je i poziv za pronevjeru oko vile na Dedinju i Pavolović banke. Može da bira od kojeg mača će da strada - privredni kriminal ili državni udar  Tad su bile skroz druge okolnosti.Stalno se vraćaš u prošlost. To su aktuelni predmeti na sudu.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 13:18 |
|
|
Machak je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Tad su bile skroz druge okolnosti.Stalno se vraćaš u prošlost. To su aktuelni predmeti na sudu. Koga briga za sud BiH.Taj sud se ne pita van Sarajeva.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 13:23 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
MikiNosonja
|
Naslov: Re: INTERPOL odbio potjernicu za Dodika jer se radi o “političkom progonu” Postano: 03 tra 2025, 13:25 |
|
|
Oooo pojavio se jedan lojavi losnjak! Dan nakon najvece pobede losnjake nacije nastale 93-e, pojavio se na multietnickom forumu da proslavi pobedu koju je ostvarilo "multietnicko" Sarajevo. Inace taj losnjak je poznat kao jako bistar. Pokusava da bude provokator sa nizerazrednim seljackim forama. Kako napises nesto, on se pojavi, ismevajuci i pokusavajuci da privuce paznju na sebe. Evo danas si to uspeo! Mada si danas nesto mnogo miran i ozbiljan hehe. Kako je ovo lepo kada vidis da te svi podjebavaju i zajebavaju, a ti nastavljas da se pravis pametan. Nemojte da ometate najvecu losnjacku pobedu! Rahmetli Alija bio bi ponosan na vas! Ziveo Interpol! Zivela Sena Kirigistanovic! Ziveo Bakir Zivkovic! Ziveo Dino! Ziveo nesalomivi nargilaska moderna kolonija! Ziveo Gargamel Smit! Pobeda ba pobeda ba ba ba! 
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|