|
|
Stranica: 42/48.
|
[ 1191 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
mateb
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:19 |
|
|
LocDog je napisao/la: Imamo mi i po hrvatskoj dosta toga za obnovit , a BiH ima svoj proračun za takve stvari, jelte?
za brojke mi se ne da točno tražit, sjećam se iz vijesti iznosa od 9 znamenaka, točni iznos ne znam, al kak god bilo, previše je. Čim dođe do konkretnih podataka naši zeleni/crveni se malo pogube.
|
|
Vrh |
|
|
LocDog
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:20 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: LocDog je napisao/la: Imamo mi i po hrvatskoj dosta toga za obnovit , a BiH ima svoj proračun za takve stvari, jelte?
za brojke mi se ne da točno tražit, sjećam se iz vijesti iznosa od 9 znamenaka, točni iznos ne znam, al kak god bilo, previše je. DAkle pričaš o nečemu što ne znaš ? dakle, moram znat cifru u lipu da bi se moglo reć da znam? inače, bez obnove i bez lokalnih i regionalnih proračuna, samo za znanost, obrazovanje i slično u 2009. godini 23,5mil. kuna. 5 milja manje nego 2008. Za te novce smo u HR mogli napraviti mnogo mnogo toga. Ni amerika ne dijeli tako šakom i kapom
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
LocDog je napisao/la: Imamo mi i po hrvatskoj dosta toga za obnovit , a BiH ima svoj proračun za takve stvari, jelte?
za brojke mi se ne da točno tražit, sjećam se iz vijesti iznosa od 9 znamenaka, točni iznos ne znam, al kak god bilo, previše je. Nema baš nešto u proračunu BiH za Hrvate, a uostalom ja sam mislio da je i tvojim i mojim vitalni interes da vam što manje HercegBosanaca "zagađuje zrak" u RH. Stvaranje uvjeta povratka i opstanka u BiH odgovara i vama i nama.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:22 |
|
|
LocDog je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: DAkle pričaš o nečemu što ne znaš ?
dakle, moram znat cifru u lipu da bi se moglo reć da znam? Ne u lipu, ali ti si rekao 9 znamenaka, a unutar toga je jaaako veliki raspon.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:24 |
|
|
za brojke mi se ne da točno tražit, sjećam se iz vijesti iznosa od 9 znamenaka, točni iznos ne znam, al kak god bilo, previše je. O obnovi HR mi je pričao prijatelj iz Like (sa faksa) kako su u njegovom selu obnovili SVE Srpske kuće, a njegovi djed i baka su sami od svog novca morali obnoviti svoju. I ja i dalje očekujem KONKRETNE podatke na koje se pozivaš a o kojima nemaš pojma izgleda.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:26 |
|
|
LocDog je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: DAkle pričaš o nečemu što ne znaš ?
dakle, moram znat cifru u lipu da bi se moglo reć da znam? inače, bez obnove i bez lokalnih i regionalnih proračuna, samo za znanost, obrazovanje i slično u 2009. godini 23,5mil. kuna. 5 milja manje nego 2008. Za te novce smo u HR mogli napraviti mnogo mnogo toga. Ni amerika ne dijeli tako šakom i kapom Može link?
|
|
Vrh |
|
|
LocDog
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:27 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: LocDog je napisao/la: Imamo mi i po hrvatskoj dosta toga za obnovit , a BiH ima svoj proračun za takve stvari, jelte?
za brojke mi se ne da točno tražit, sjećam se iz vijesti iznosa od 9 znamenaka, točni iznos ne znam, al kak god bilo, previše je. O obnovi HR mi je pričao prijatelj iz Like (sa faksa) kako su u njegovom selu obnovili SVE Srpske kuće, a njegovi djed i baka su sami od svog novca morali obnoviti svoju. I ja i dalje očekujem KONKRETNE podatke na koje se pozivaš a o kojima nemaš pojma izgleda. svaki pojedini podatak ne mislim stavljat, traži sam ako te toliko zanima. Nit ih znam sve, kad ih ima toliko. Za pravu brojku netko bi o tome mogao napisat magistarski rad, obzirom na to iz koliko različitih proračuna, fondova i sl. dolazi novac za BiH. i naravno da su se obnavljale srpske kuće, jer da nisu, cijela europa bi nam srala da sprječavamo povratak srba.
|
|
Vrh |
|
|
LocDog
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:29 |
|
|
mateb je napisao/la: LocDog je napisao/la:
dakle, moram znat cifru u lipu da bi se moglo reć da znam?
inače, bez obnove i bez lokalnih i regionalnih proračuna, samo za znanost, obrazovanje i slično u 2009. godini 23,5mil. kuna. 5 milja manje nego 2008.
Za te novce smo u HR mogli napraviti mnogo mnogo toga. Ni amerika ne dijeli tako šakom i kapom
Može link? http://www.monitor.hr/clanci/za-crkvu-i ... una/24931/maj bed, toliko namjrevamo dat u 2010, a 2009. smo dali 5 milja više. dakle tek 2010 ćemo smanjit za 5 milja
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:30 |
|
|
dakle, moram znat cifru u lipu da bi se moglo reć da znam? inače, bez obnove i bez lokalnih i regionalnih proračuna, samo za znanost, obrazovanje i slično u 2009. godini 23,5mil. kuna. 5 milja manje nego 2008. Za te novce smo u HR mogli napraviti mnogo mnogo toga. Ni amerika ne dijeli tako šakom i kapom DAkle napredujemo od 100 000 mil. KN koliko je okvirno proračun RH 23,5 mil. KN je kako ti kažeš "donirano". Ima li još išta? Evo pomoć ću ti, dano je 4 mil. KN za plaće profesorima iz ZG, ST, OS itd. koji dolaze predavati na Sveučilištu u Mostaru (u kojemu usput rečeno ima preko 1000 studenata iz RH). Dakle to je ukupno mizernih 0,027% Državnog proračuna. Ajde dalje (ako ima dalje) podatke molim evo pomogao sam ti malo?
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:32 |
|
|
LocDog je napisao/la: ako ne odlučujete, šta onda glasate? zabave radi? malo nas prcate? ajmo usporedba broj 2. 2007 dali ste Hadezeju 5 zastupnika? Koliko danas treba Sanaderu da sruši vladu? Vid vraga. 5 zastupnika. I dalje misliš da ni o čemu niste odlučili? Da ste tih 5 zastupnika dali SDPu, bilo bi 61-61. Ali ne, niste vi odlučili za dragog nam Sanadera. Ekipa se trga za svakog zastupnika, a vi tvrdite da vaših 5 ne radi razliku i da nije odlučilo. Odlučilo je i više nego što ste vi toga svjesni. Upišat ću se od smijeha ... Dakle nije problem što dijaspora glasa , već je problem što ne glasa za SDP ... To je ono što ja stalno govorim . Vi levičari ste najobičniji šovinisti i još se ljutite kad vas ljudi nazivaju komunjarama a samo kopirati isto ono što su komunjare radile a to je širenje mržnje i diskriminacija prema političkim uvjerenjima ... Ilitga ako si naš prolaziš a ako nisi ne prolaziš ... PArtija trpi samo poslušnike i istomišljenike... Al vaš najveći problem nije čak ni to, već je vaš najveći problem da se trsite ljudskim pravima i demokratičnošću , tolerantnošću , naobrazbom i otvorenošću a u biti ste zatucaniji od najzatucanijih brđana , što ti zorno pokazuješ na ovom forumu . Dakle problem je zapravo to što glasaju za desne , HDZ i sl , umjesto SDP-a i lijevih ... A to ti se sinko zove diskriminacija prema političkom opredjeljenju . Pravo na političko opredjeljenje , poltički odabir odnosno slobodu odabira , je jedno od TEMELJNIH LJUDSKIH PRAVA. UN-ova opća deklaracija o ljudskim pravima koja je praktički osnov modernog demokratskog društva : Članak 2 ‘Svakome su dostupna sva prava i slobode navedene u ovoj Deklaraciji, bez diskriminacije bilo koje vrste’
Ne smiješ biti izložen/izložena diskriminaciji ili lišen/lišena bilo kojeg prava, zbog svoje rase, boje kože, spola, jezika, vjerskog ili političkog uvjerenja. Kada se radi o poštivanju tvojih temeljnih prava, ne smije biti bitno koje si nacionalnosti, kojoj socijalnoj klasi pripadaš, koliko si bogat/a ili siromašan/na. Svatko treba imati sva prava iz ove Deklaracije.Hrvatski Ustav :III. ZAŠTITA LJUDSKIH PRAVA I TEMELJNIH SLOBODA 1. ZAJEDNIČKE ODREDBE Članak 14. Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:33 |
|
|
Može jedno pitanje?
Koliko si ti puta u životu bio u Livnu, Ljubuškom, Mostaru, Vitezu, Jajcu itd da ne nabrajam ugl. mjestima gdje žive Hrvati u BiH?
|
|
Vrh |
|
|
LocDog
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:33 |
|
|
Ajde, zbrajaj podatke koliko je donirano od strane svake od 21 županija, pa pojedinačno od gradova, općina itd. Naime, svaka i najmanja pripizdina kod nas ima općinu 'prijatelja' iz BiH. I to ponosno ističe na tablama pri ulasku u selo.
Onda zbroji još i podatke o iznosima za obnovu.
Pa podatke koliko crkva RH daje love dolje...
I ne nadaj se da ću ti ja davat sve te podatke, imaš net, ruke i miša pa sam traži. meni se fakat ne da.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:34 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: LocDog je napisao/la:
dakle, moram znat cifru u lipu da bi se moglo reć da znam?
inače, bez obnove i bez lokalnih i regionalnih proračuna, samo za znanost, obrazovanje i slično u 2009. godini 23,5mil. kuna. 5 milja manje nego 2008.
Za te novce smo u HR mogli napraviti mnogo mnogo toga. Ni amerika ne dijeli tako šakom i kapom
DAkle napredujemo od 100 000 mil. KN koliko je okvirno proračun RH 23,5 mil. KN je kako ti kažeš "donirano". Ima li još išta? Evo pomoć ću ti, dano je 4 mil. KN za plaće profesorima iz ZG, ST, OS itd. koji dolaze predavati na Sveučilištu u Mostaru (u kojemu usput rečeno ima preko 1000 studenata iz RH). Dakle to je ukupno mizernih 0,027% Državnog proračuna. Ajde dalje (ako ima dalje) podatke molim evo pomogao sam ti malo? Ako to usporedimo s postotkom hrvatskih državljana koji žive u BiH, a RH je država SVIH NJENIH DRŽAVLJANA, možemo jedino zaključiti da su hrvatski državljani koji žive u BiH takvom raspodjelom dovoljno diskriminirani, da bi im se još ukidalo i temeljno ljudsko pravo (pravo glasa).
|
|
Vrh |
|
|
LocDog
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:36 |
|
|
PCM je napisao/la: LocDog je napisao/la: ako ne odlučujete, šta onda glasate? zabave radi? malo nas prcate? ajmo usporedba broj 2. 2007 dali ste Hadezeju 5 zastupnika? Koliko danas treba Sanaderu da sruši vladu? Vid vraga. 5 zastupnika. I dalje misliš da ni o čemu niste odlučili? Da ste tih 5 zastupnika dali SDPu, bilo bi 61-61. Ali ne, niste vi odlučili za dragog nam Sanadera. Ekipa se trga za svakog zastupnika, a vi tvrdite da vaših 5 ne radi razliku i da nije odlučilo. Odlučilo je i više nego što ste vi toga svjesni. Upišat ću se od smijeha ... Dakle nije problem što dijaspora glasa , već je problem što ne glasa za SDP ... To je ono što ja stalno govorim . Vi levičari ste najobičniji šovinisti i još se ljutite kad vas ljudi nazivaju komunjarama a samo kopirati isto ono što su komunjare radile a to je širenje mržnje i diskriminacija prema političkim uvjerenjima ... Ilitga ako si naš prolaziš a ako nisi ne prolaziš ... PArtija trpi samo poslušnike i istomišljenike... Al vaš najveći problem nije čak ni to, već je vaš najveći problem da se trsite ljudskim pravima i demokratičnošću , tolerantnošću , naobrazbom i otvorenošću a u biti ste zatucaniji od najzatucanijih brđana , što ti zorno pokazuješ na ovom forumu . Dakle problem je zapravo to što glasaju za desne , HDZ i sl , umjesto SDP-a i lijevih ... A to ti se sinko zove diskriminacija prema političkom opredjeljenju . Pravo na političko opredjeljenje , poltički odabir odnosno slobodu odabira , je jedno od TEMELJNIH LJUDSKIH PRAVA. UN-ova opća deklaracija o ljudskim pravima koja je praktički osnov modernog demokratskog društva : Članak 2 ‘Svakome su dostupna sva prava i slobode navedene u ovoj Deklaraciji, bez diskriminacije bilo koje vrste’
Ne smiješ biti izložen/izložena diskriminaciji ili lišen/lišena bilo kojeg prava, zbog svoje rase, boje kože, spola, jezika, vjerskog ili političkog uvjerenja. Kada se radi o poštivanju tvojih temeljnih prava, ne smije biti bitno koje si nacionalnosti, kojoj socijalnoj klasi pripadaš, koliko si bogat/a ili siromašan/na. Svatko treba imati sva prava iz ove Deklaracije.Hrvatski Ustav :III. ZAŠTITA LJUDSKIH PRAVA I TEMELJNIH SLOBODA 1. ZAJEDNIČKE ODREDBE Članak 14. Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki.već sam napisao da me puca kifla za koga glasate, nego samo slikovito pokazujem kolika je moć u glasačkom pravu dijaspore.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:36 |
|
|
mateb je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: DAkle napredujemo od
100 000 mil. KN koliko je okvirno proračun RH 23,5 mil. KN je kako ti kažeš "donirano". Ima li još išta? Evo pomoć ću ti, dano je 4 mil. KN za plaće profesorima iz ZG, ST, OS itd. koji dolaze predavati na Sveučilištu u Mostaru (u kojemu usput rečeno ima preko 1000 studenata iz RH). Dakle to je ukupno mizernih 0,027% Državnog proračuna.
Ajde dalje (ako ima dalje) podatke molim evo pomogao sam ti malo?
Ako to usporedimo s postotkom hrvatskih državljana koji žive u BiH, a RH je država SVIH NJENIH DRŽAVLJANA, možemo jedino zaključiti da su hrvatski državljani koji žive u BiH takvom raspodjelom dovoljno diskriminirani, da bi im se još ukidalo i temeljno ljudsko pravo (pravo glasa). Naravno, evo ovdje podataka o broju Hrvata koji žive u RH a ROĐENI su u BiH (po županijama čak navedeno) http://www.hercegbosna.org/hrv/kolumne/ ... e/458.html
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:37 |
|
|
Naravno završava sa floskulama tipa "šta ću ti ja tražit nađi si sam" ...
Opet apeliram na HR-"osviještene ljevičare" i multietniĆare koji se vole lažno predstavljati na internetu kao Hrvati , da nam napokon pošalju nekog ozbiljnijeg i pismenijeg diskutanta ...
Lijepo vas molim.
|
|
Vrh |
|
|
LocDog
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:38 |
|
|
mateb je napisao/la: [
Ako to usporedimo s postotkom hrvatskih državljana koji žive u BiH, a RH je država SVIH NJENIH DRŽAVLJANA, možemo jedino zaključiti da su hrvatski državljani koji žive u BiH takvom raspodjelom dovoljno diskriminirani, da bi im se još ukidalo i temeljno ljudsko pravo (pravo glasa). Taj dio sam već objasnio, nisu oni hrvati nego bosanci/hercegovci hrvatskog podrijetla. Uostalom, ak je tako kako ti kažeš, i ako smo mi država svih njenih državljana , i ako su oni hrvati, onda su i ovi čileanci hrvatskog podrijetla hrvati,tak da... ajmo slat lovu u Čile, čujem da je dolje zajebano u zadnje vrijeme ... kriza, recesija, jebga, stislo... dobro bi im došla koja milja iz hrvatske
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
mateb je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: DAkle napredujemo od
100 000 mil. KN koliko je okvirno proračun RH 23,5 mil. KN je kako ti kažeš "donirano". Ima li još išta? Evo pomoć ću ti, dano je 4 mil. KN za plaće profesorima iz ZG, ST, OS itd. koji dolaze predavati na Sveučilištu u Mostaru (u kojemu usput rečeno ima preko 1000 studenata iz RH). Dakle to je ukupno mizernih 0,027% Državnog proračuna.
Ajde dalje (ako ima dalje) podatke molim evo pomogao sam ti malo?
Ako to usporedimo s postotkom hrvatskih državljana koji žive u BiH, a RH je država SVIH NJENIH DRŽAVLJANA, možemo jedino zaključiti da su hrvatski državljani koji žive u BiH takvom raspodjelom dovoljno diskriminirani, da bi im se još ukidalo i temeljno ljudsko pravo (pravo glasa). I onih skoro 400.000 Hrvata koji žive u RH, a rođeni su u BiH. Citat: Dakle, ukupan broj Hrvata koji su direktno vezani za Herceg Bosnu (BiH) i koji žive u našoj neposrednoj blizini (RH) iznosi 384.250 http://www.hercegbosna.org/hrv/kolumne/demografija/hrvati-traze-zajednistvo-iseljene-i-domovinske-herceg-bosne/458.htmlValjda se i njih nešto pita.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
LocDog
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:40 |
|
|
PCM je napisao/la: Naravno završava sa floskulama tipa "šta ću ti ja tražit nađi si sam" ...
Opet apeliram na HR-"osviještene ljevičare" i multietniĆare koji se vole lažno predstavljati na internetu kao Hrvati , da nam napokon pošalju nekog ozbiljnijeg i pismenijeg diskutanta ...
Lijepo vas molim. Bez brige, nećemo nikog slat, nama je lijepo u našoj državi, i ne treba na druga , ko nekima
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
|
|
LocDog je napisao/la: mateb je napisao/la: [
Ako to usporedimo s postotkom hrvatskih državljana koji žive u BiH, a RH je država SVIH NJENIH DRŽAVLJANA, možemo jedino zaključiti da su hrvatski državljani koji žive u BiH takvom raspodjelom dovoljno diskriminirani, da bi im se još ukidalo i temeljno ljudsko pravo (pravo glasa). Taj dio sam već objasnio, nisu oni hrvati nego bosanci/hercegovci hrvatskog podrijetla. Uostalom, ak je tako kako ti kažeš, i ako smo mi država svih njenih državljana , i ako su oni hrvati, onda su i ovi čileanci hrvatskog podrijetla hrvati,tak da... ajmo slat lovu u Čile, čujem da je dolje zajebano u zadnje vrijeme ... kriza, recesija, jebga, stislo... dobro bi im došla koja milja iz hrvatske O čemu ti lupetaš? Hrvatski državljani su ljudi koji imaju hrvatsko državljanstvo, odnosno domovnicu. Što tu nije jasno?
|
|
Vrh |
|
|
LocDog
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:42 |
|
|
Narodnost i državljanstvo su dvije različite stvare.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:43 |
|
|
LocDog je napisao/la: PCM je napisao/la: Naravno završava sa floskulama tipa "šta ću ti ja tražit nađi si sam" ...
Lijepo vas molim. Bez brige, nećemo nikog slat, nama je lijepo u našoj državi, i ne treba na druga , ko nekima Nekima nije trebala ni "neka" druga kada su živjeli u Jugoslaviji Ne boj se ti za nas, mi smo svoji na svome...
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:44 |
|
|
LocDog je napisao/la: PCM je napisao/la: Upišat ću se od smijeha ... Dakle nije problem što dijaspora glasa , već je problem što ne glasa za SDP ... To je ono što ja stalno govorim . Vi levičari ste najobičniji šovinisti i još se ljutite kad vas ljudi nazivaju komunjarama a samo kopirati isto ono što su komunjare radile a to je širenje mržnje i diskriminacija prema političkim uvjerenjima ... Ilitga ako si naš prolaziš a ako nisi ne prolaziš ... PArtija trpi samo poslušnike i istomišljenike... Al vaš najveći problem nije čak ni to, već je vaš najveći problem da se trsite ljudskim pravima i demokratičnošću , tolerantnošću , naobrazbom i otvorenošću a u biti ste zatucaniji od najzatucanijih brđana , što ti zorno pokazuješ na ovom forumu . Dakle problem je zapravo to što glasaju za desne , HDZ i sl , umjesto SDP-a i lijevih ... A to ti se sinko zove diskriminacija prema političkom opredjeljenju . Pravo na političko opredjeljenje , poltički odabir odnosno slobodu odabira , je jedno od TEMELJNIH LJUDSKIH PRAVA. UN-ova opća deklaracija o ljudskim pravima koja je praktički osnov modernog demokratskog društva : Članak 2 ‘Svakome su dostupna sva prava i slobode navedene u ovoj Deklaraciji, bez diskriminacije bilo koje vrste’
Ne smiješ biti izložen/izložena diskriminaciji ili lišen/lišena bilo kojeg prava, zbog svoje rase, boje kože, spola, jezika, vjerskog ili političkog uvjerenja. Kada se radi o poštivanju tvojih temeljnih prava, ne smije biti bitno koje si nacionalnosti, kojoj socijalnoj klasi pripadaš, koliko si bogat/a ili siromašan/na. Svatko treba imati sva prava iz ove Deklaracije.Hrvatski Ustav :III. ZAŠTITA LJUDSKIH PRAVA I TEMELJNIH SLOBODA 1. ZAJEDNIČKE ODREDBE Članak 14. Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki.već sam napisao da me puca kifla za koga glasate, nego samo slikovito pokazujem kolika je moć u glasačkom pravu dijaspore. Ti nisi dorastao nikakvoj ozbiljnoj diskusiji ... Na ovakve trollere je najbolje ne gubiti vrijeme. A ti tipkaj dok ti moderatori trpe ove floskule s kojima se pokušavaš izvuć iz argumentirane diskusije ... Sve ti je navedeno . Činjenica da "dijaspora" nije odlučila niti jedne izbore pa niti prethodne (RH rezultat: 61 vs 56). Nakon toga si otkrio da je problem u tome što su te glasove trebali dati SDP-u , onda ne bi bili "hercegovačke seljačine" već valjda "hrvatska avangarda" ... Kad ti je argumentirano objašnjeno da su tvoje teze čisti šovinizam , pokušavaš se izvući demagogijom. Jednaka je priča vidim i po pitanju "financiranja" BH Hrvata , al tamo se nemam potrebe uključivati jer kolegama sasvim dobro ide. Dakle trolleru/spameru , ćao bao pozdravlja te stanovnik Zagreba , porezni obveznik RH. Naravno ujedno i primitivni bosanski brđanin također...
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:45 |
|
|
LocDog je napisao/la: Narodnost i državljanstvo su dvije različite stvare. Pa? Svi hrvatski državljani po Ustavu i Europskoj konvenciji o ljudskim pravima imaju jednaka prava, neovisno o narodnosti. Zato, recimo, i manjine imaju zastupnike u Saboru.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema Postano: 11 sij 2010, 02:45 |
|
|
LocDog je napisao/la: PCM je napisao/la: Naravno završava sa floskulama tipa "šta ću ti ja tražit nađi si sam" ...
Lijepo vas molim. Bez brige, nećemo nikog slat, nama je lijepo u našoj državi, i ne treba na druga , ko nekima I meni je lijepo u Hrvatskoj također.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|