HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 vel 2025, 12:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 48  Sljedeća

Moj predsjednički kandidat u drugom krugu je?
Anketa je završila: 11 sij 2010, 13:40.
1. Milan Bandić 57%  57%  [ 34 ]
2. Ivo Josipović 20%  20%  [ 12 ]
3. Neću uopće izaći na izbore 23%  23%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 60
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori za predsjednika Republike Hrvatske 2009 - središnja tema
PostPostano: 07 sij 2010, 00:21 

nima je napisao/la:

Vrlo zanimljiva kariera pravnika Ive!

Citat:
Tako, dok su branitelji svojim životima čuvali Hrvatsku, Ivo Josipović se bavio znanstvenim radom, pa je objavio, 1994. godine, i članak pod naslovom:
Međunarodni tribunal za ratne zločine počinjene na teritoriji nekadašnje Jugoslavije:
Osvrt na rezoluciju Saveta bezbednosti br 827/1993.
Uostalom, da nam se ne prigovori da smo članovi obavještajnog podzemlja koje izmišlja gadosti o njemu, a s kojim će se obračunati, kako je to prof. Josipović nedavno javno rekao, prenosimo poveznicu na stranicu:
(http://scindeks.nb.rs/article.aspx?arti ... 849401013J) iz Srpskog citatnog indeksa:
Jugoslovenska revija za međunarodno pravo
1994, vol. 41, br. 1-2, str. 13-32 jezik rada: srpski neklasifikovan
Međunarodni tribunal za ratne zločine počinjene na teritoriji nekadašnje Jugoslavije:
Osvrt na rezoluciju Saveta bezbednosti br 827/1993

Josipović Ivo
Pravni fakultet, Zagreb

Dakle, Ivo Josipović 1994. godine objavljuje članak, na srpskom jeziku, u Jugoslovenskoj reviji za međunarodno pravo. U potpisu članka izostavio je Republika Hrvatska, iako smo već tri godine bili priznata država. Vrijeme je to rata, kad nismo imali diplomatske odnose s državom u kojoj je izlazio taj časopis, kad nam je vojska te države radila o državi i glavi. I, što je autor ovog teksta podebljao u prenesenom Sažetku, za Ivu Josipovića se nije radilo o prostorima bivše Jugoslavije, već o jugoslovenskim prostorima. Nije to tek nevina pogrješka. Ivo Josipović je ipak pravnik. A oni brzo shvate i znaju važnost preciznog izražavanja. Jednostavno, Ivo Josipović 1994. po ovome što vidimo nije eksplicitno priznavao Republiku Hrvatsku, za njega su to bili „jugoslovenski prostori”.
Priznaje li ju danas?
Strah nas je odgovora na to pitanje.
D. J. L.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 09:36 

General Nojko Marinović je demantirao podršku josipoviću. Njegovo ime me je poprilično čudilo obzirom da znam da mentalno ne pripada ni opciji ni ljudima koji se vežu uz Ivu Josipovića.
Jučer sam se također šokirao pročitavši da josipoviću potporu daje i vukovarski heroj Nikica Burić Samoborac, ali me je frend srećom odmah umirio kad mi je rekao da je i to patka i da je Samoborac dementirao potporu.
Samoborac je inače osoba koja je iz podruma izvuka o uplakanog ivicu pančića par tjedana prije pada vukovara.
svjedoci kažu kako je bilo gadljivo gledati pančića kako plače i kako se rita i baca od straha, odlučan da ostane u podrumu iz kojeg su ga ipak izvukli. priča kaže da mu je samoborac i repetirao pištolj u glavu, zgađen činjenicom da pančić poput zadnjeg jazavca rađe moli za milost ostanka u podrumu nego što bi se pridružio braniteljima.
fred matić je isto prisilno mobiliziran. jedna od najvećih prevara obrane vukovara je njegova uloga. zato mu i daju medijskog prostora.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 14:48 

Nije Josipović zaslužio ovoliku demonizaciju niti je to korisno. Hrvati BiH moraju biti spremni za suradnju sa svima. Pamet, taktika, strategija.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 15:02 

Gospodine bobo mostarac, čini mi se da si se angažirao više oko HR nego oko HB. Šta mi moramo sve krive Drine ispravljat. Eto, ispade moj ludi pajdo Frankopan u pravu, sva dijaspora porijeklom iz HB i dan-danas, samo Hrvatska, Hrvatska, Srbi ovo, Srbi ono. Vi pojma nemate o BiH.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 15:19 

Ako neko moze otvoriti temu o islamskom centru u sredistu Mostara . Hvala.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 15:20 

RajvoSa je napisao/la:
Gospodine bobo mostarac, čini mi se da si se angažirao više oko HR nego oko HB. Šta mi moramo sve krive Drine ispravljat. Eto, ispade moj ludi pajdo Frankopan u pravu, sva dijaspora porijeklom iz HB i dan-danas, samo Hrvatska, Hrvatska, Srbi ovo, Srbi ono. Vi pojma nemate o BiH.

zar ti stvarno misliš da će josipović išta napraviti dobroga za hrvate u bih?

usput, one materijale o karijeri ive jospiovića bi trebalo na svakom forumu, na svakoj temi, postavljat link.
pa makar ga podobni moderatori skinuli odmah.

ps. ako se družiš s frankopanom, čuvaj guzicu!

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 15:52 

Blago Zadro je napisao/la:
Ako neko moze otvoriti temu o islamskom centru u sredistu Mostara . Hvala.

Može samo na Humoru. :)

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 16:00 

caporegime je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

usput, one materijale o karijeri ive jospiovića bi trebalo na svakom forumu, na svakoj temi, postavljat link.

Nadam se da nakon cige kreće novo razdoblje. Uvijek sam za to da se od neutralnih naprave prijatelji. O Josipoviću možemo imati neke predpostavke, ali da se kao cjelina uključimo u rat protiv njega bi bilo vrlo štetno. Moramo balansirati i gledati svoje interese. Ako nije isto kao Mesić (ne može biti nitko kao on), i ako ne potiskiva neku mržnju i zagriženost prema nama (u što ne vjerujem), mislim da ima prostora za suradnju.

Ako pobijedi, čestitati mu na pobjedi, zahvaliti mu se na posjetama BiH, i konstruktivnom pristupu, pozvati opet u posjetu - samo dijalog, i lobirati, lobirati i lobirati.

On je prvenstveno pametan čovjek, što se ne bi moglo reći za dikobraza.

Frankopana znam sa foruma već 8-9 godina. Malo je prolupao, al opet lucidniji od većine ljudi u dijaspori. On je creme de la creme, iliti top 10%. Mislim da to dovoljno govori o ostalih 90% prekooceanskih Hrvata :zivili

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 16:19 

RajvoSa je napisao/la:

Nadam se da nakon cige kreće novo razdoblje. Uvijek sam za to da se od neutralnih naprave prijatelji. O Josipoviću možemo imati neke predpostavke, ali da se kao cjelina uključimo u rat protiv njega bi bilo vrlo štetno. Moramo balansirati i gledati svoje interese. Ako nije isto kao Mesić (ne može biti nitko kao on), i ako ne potiskiva neku mržnju i zagriženost prema nama (u što ne vjerujem), mislim da ima prostora za suradnju.

Ako pobijedi, čestitati mu na pobjedi, zahvaliti mu se na posjetama BiH, i konstruktivnom pristupu, pozvati opet u posjetu - samo dijalog, i lobirati, lobirati i lobirati.

Frankopana znam sa foruma već 8-9 godina. Malo je prolupao, al opet lucidniji od većine ljudi u dijaspori. On je creme de la creme, iliti top 10%. Mislim da to dovoljno govori o ostalih 90% prekooceanskih Hrvata :zivili

Pametno razmišljanje, Hrvati iz BiH i njihovi forumi bi trebali zadržati neku ekvidistancu, budući da nisu u istoj situaciji kao Hrvati iz RH. Kao npr. kad tajkuni daju jednake novce za kampanju svih kandidata, pa im koji god pobijedi duguje uslugu.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 16:23 

mateb je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

Pametno razmišljanje, Hrvati iz BiH i njihovi forumi bi trebali zadržati neku ekvidistancu, budući da nisu u istoj situaciji kao Hrvati iz RH. Kao npr. kad tajkuni daju jednake novce za kampanju svih kandidata, pa im koji god pobijedi duguje uslugu.

Da, zato se grozim kada pročitam upise ili napise tipa "Hrvati BiH spašavaju Hrvatsku", "Hrvati BiH će (su) odlučiti izbore". Vrlo štetno i neodgovorno.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 17:41 

RajvoSa je napisao/la:

Potpisujem sve napisano.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 22:25 

Uvjeren sam da je ,mesića burduša, postavio HDZ-e u oba mandata. Za drugi mandat to je valjda svima jasno, a ja bi se osvrnuo na onaj prvi 2 000 god. kada je u drugi krug ušao on i Budiša-naivčina.

Budiša je tada imao s pok. Račanom dogovor tj. bili su u kolaiciji i trebao ga je SDP podržati, a to znači cijelu svoju infrastrukturu stranačku pa i vlast, jer su tada već bili na vlasti, staviti u službu rada za Budišu. Znamo šta se dogoodilo , to i Bandić ovi dana potvrđuje SDP IZDAO Budišu, ali i pored te izdaje tj. PREVARE Budiša je bio na svim područjima izjednačen s mesićem , a razliku glsova oko 56 000, čini mi se, mesić je dobio od Virovitice do Vukovara gdje je u to vrijeme HDZ-e imao skoro 90% glasača.
Šta se dogodilo ??
Šeks je sa organizirao stožer na tom području i išli su od vrata do vrata i govorili ljudima da glasuju za mesića , znači JASNO je tko je mesića hrvatomrsca instalirao na vlast.
Zna se da su ISLAMSKI lobi tj. NOVAC iz islamskih zemlja stigaO za te namjene.
Eto odakle tolika potpora i mesića i djelova HDZ-a Muslimani u BiH , sve to smo MI platili tako što su nas RAZDRŽAVILI u nakaznoj federaciji i sada trpimo ZULUM Muslimani koji gori od turskog.

Postavljam pitanje !! Da li vi vidite i sada 2010 god. slićne scenarije , a ako vidite u korist kojeg kandidata.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 23:26 

RajvoSa je napisao/la:
Nije Josipović zaslužio ovoliku demonizaciju niti je to korisno. Hrvati BiH moraju biti spremni za suradnju sa svima. Pamet, taktika, strategija.

- Kao prvo, ovo nije nikakva suradnja, nego diskusija za koga ce Hrvati glasati i dati svoj glas za novog Predsjednika RH!
Zasto je to vazno?
Vazno je jer je RH supotpisnica Daytonskog ugovora, koji garantira ravnopravnost svih nacija u BiH, a sto se u praksi ne prakticira! To svi znamo. Jedan od razloga sto se to u praksi ne prakticira, je i nebriga sadasnjeg precednika Smesica, koji se i nije pokazao kao zastitnik Hrvata.
Josipovic je nastavak poltike sadasnjeg predsjednika od koga ima i javnu (prije vremenu) i nezakonitu podporu! Da ne nabrajam Kajina, Pusicku, Pupovca, Uzelca, Savu Strbca, ... i sve srbe sa RH domovnicom.
- Kao drugo, Hrvati BiH, Hrvati RH i Hrvati iz iseljenistva, dijaspore, je jedan te isti narod, kojega netko hoce pod svaku cijenu razdijeliti i razmrviti: geografski, politicki, religiozno, kulturne, nekulturne, ... jer ce nas se tako lakse potlaciti!
Mene nisu uspjeli obraditi, ali neke kao "RajvoSa" izgleda jesu.
- Kao trece, kakva je to demonizacija, ako se saznaju fakticke istine , koje se mogu provjeriti? Znaci netko nam hoce prodati muda pod bubrege?
Zato se drug prijeti, kako ce stati svakom za vrat, tko o njemu lose govori!
Mislio sam rijesili smo se Staljinizma i ostalih diktatura, ali evo kao da jos nije sve zavrseno ...?
Zato dajem glas Milanu Bandicu i pozivam sve one kojima je stalo do Hrvatskog naroda, Hrvatske drzave i zrtava koje su za nju pale, da ucine isto!

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 23:41 

bobo mostarac je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

- Kao prvo, ovo nije nikakva suradnja, nego diskusija za koga ce Hrvati glasati i dati svoj glas za novog Predsjednika RH!
Zasto je to vazno?
Vazno je jer je RH supotpisnica Daytonskog ugovora, koji garantira ravnopravnost svih nacija u BiH, a sto se u praksi ne prakticira! To svi znamo. Jedan od razloga sto se to u praksi ne prakticira, je i nebriga sadasnjeg precednika Smesica, koji se i nije pokazao kao zastitnik Hrvata.
Josipovic je nastavak poltike sadasnjeg predsjednika od koga ima i javnu (prije vremenu) i nezakonitu podporu! Da ne nabrajam Kajina, Pusicku, Pupovca, Uzelca, Savu Strbca, ... i sve srbe sa RH domovnicom.
- Kao drugo, Hrvati BiH, Hrvati RH i Hrvati iz iseljenistva, dijaspore, je jedan te isti narod, kojega netko hoce pod svaku cijenu razdijeliti i razmrviti: geografski, politicki, religiozno, kulturne, nekulturne, ... jer ce nas se tako lakse potlaciti!
Mene nisu uspjeli obraditi, ali neke kao "RajvoSa" izgleda jesu.
- Kao trece, kakva je to demonizacija, ako se saznaju fakticke istine , koje se mogu provjeriti? Znaci netko nam hoce prodati muda pod bubrege?
Zato se drug prijeti, kako ce stati svakom za vrat, tko o njemu lose govori!
Mislio sam rijesili smo se Staljinizma i ostalih diktatura, ali evo kao da jos nije sve zavrseno ...?
Zato dajem glas Milanu Bandicu i pozivam sve one kojima je stalo do Hrvatskog naroda, Hrvatske drzave i zrtava koje su za nju pale, da ucine isto!

Ma ne budi paranoičan, ja, npr., imam svoje mišljenje o svakom od kandidata, ali usprkos tome mislim da Hrvatima BiH nije u interesu javno podržavati bilo kojeg kandidata unaprijed, zbog toga što se može dogoditi da pobijedi onaj drugi.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 23:47 

mateb, kako ti misliš da Hrvati iz BiH , ostanu NEUTRALNI??? Kako ??
Pa javno se izjasnili ili ne to će rezultati s birČKIH mjesta u BiH reči za koga smo. Promašiti možemo kao što smo promašili s Budiušom i on je imao APSOLUTNU našu poptoru i to gotovo 100% od onih koji su izašli samo je mesić u dijaspori uopće pobjedio u Makedoniji gdje su albanci imali glasovali za NJEGA KOJI IMAJU NAŠE DRŽAVLJANSTVO.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2010, 23:52 

sred.bosna je napisao/la:
Pa javno se izjasnili ili ne to će rezultati s birČKIH mjesta u BiH reči za koga smo. Promašiti možemo kao što smo promašili s Budiušom i on je imao APSOLUTNU našu poptoru i to gotovo 100% od onih koji su izašli samo je mesić u dijaspori uopće pobjedio u Makedoniji gdje su albanci imali glasovali za NJEGA KOJI IMAJU NAŠE DRŽAVLJANSTVO.

Ljudi u HB će glasati plebiscitarno za jednog kandidata, pljuvali mi po Josipoviću ili ne. Jednostavno ne treba dolijevati ulje na vatru.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2010, 00:12 

mateb je napisao/la:
sred.bosna je napisao/la:

Ljudi u HB će glasati plebiscitarno za jednog kandidata, pljuvali mi po Josipoviću ili ne. Jednostavno ne treba dolijevati ulje na vatru.

Razborit čovjek.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2010, 00:44 

Josipovic je def. bolji kandidat. Iako mi naj vise smeta profil osoba koje ga podrzavaju.

Bandic...uf ne znam odakle uopce pocet. Bio mi je simpaticniji kao gradonacelnik, u kampanji mi je pao u ocima.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 08 sij 2010, 01:27 

Aztec je napisao/la:
Josipovic je def. bolji kandidat. Iako mi naj vise smeta profil osoba koje ga podrzavaju.

Bandic...uf ne znam odakle uopce pocet. Bio mi je simpaticniji kao gradonacelnik, u kampanji mi je pao u ocima.

Sada tko je bolji kandidat, to ne znam ja, a ni vi zasigurno, svi mi donosimo odluke sa nekim nasim predrasudama u koje vjerujemo,a sto se tice Bandica i njegove kampanje, sta drugo reci nego da su mediji fakticki poceljli nametat Bandiceve glasove, tipa ovi vas pozivaju glasajte za Bandica, ovi vas pozivaju glasajte za Bandica, pa opet ovi treci vas pozivaju glasajte za Bandica. Mislim sto reci nego jadna kampanja kada se u njoj koristi medijsko namecanje koje nije u skladu zakona sa izborima...

Vrh

PostPostano: 08 sij 2010, 01:46 

Pessimus dux je napisao/la:
Bez ljutnje frane, ali zašto uopće dajete linkove na index.yu da ljudi klikaju na to i na taj način gamad ostvaruje profit? :neznam
Ako već hoćete prenijeti nešto s tog smeća (iako ne vidim potrebe za tim), bilo bi bolje da prenesete čitav tekst.

Slazem se, Indexu je jedino do profita, oni ce objaviti sve da isprovociraju (bilo koga) i povecaju svoju klikanost

Vrh

PostPostano: 08 sij 2010, 01:48 

Aztec je napisao/la:

Bandic moze biti simpatican kad vice ajmo delat, radit ovo.. ono... ali kad pokusa nesto ozbiljno reci :neznam
Floskula do floskule, petljancija do petljancije, e svakoj drugoj recenici pobije ono sto je prije rekao

Vrh

PostPostano: 08 sij 2010, 01:50 

http://vinovo.magnify.net/video/Bandic-Tito-Tudjman

Za sve one koji su mislili da je Bandic neiskren, nedosljedan, muljator... za njega je Tudjman uvijek bio ispred zlocinca Tita
:nanana

Vrh

PostPostano: 08 sij 2010, 01:57 

dzontric je napisao/la:
http://vinovo.magnify.net/video/Bandic-Tito-Tudjman

Za sve one koji su mislili da je Bandic neiskren, nedosljedan, muljator... za njega je Tudjman uvijek bio ispred zlocinca Tita
:nanana

Zato Tito ima najljepsi trg u Zg pa i cijeloj HR a Tudjmanu je dao ledinu po kojoj pisaju cucki.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2010, 10:15 

http://www.zabranjeni.url/bandicu-podrska- ... ca/463456/

Eminentni hrvatski kolumnist koji svojom fizionomijom podsjeća na nerasta, svojim frfljanjem uživo pobuđuje sumnju u identičnost gojazne frfljave osobe raščupane frizure s potpisnikom britkoih ali i plitkih kolumni, ponovo pokušava dokazati kako je njegovo promišljanje i osobni stav zakon u odnosu na uobičajene regule ponašanja u zajednici koje smo, kodirajući ih odnosno zapisujući i svrstavajući, prozvali zakonima.
Samoustoličeni debeli glasnogovornik građanske i obrazovne hrvatske koji nema ni obrazovanja a bome ni ophođenja, prema vrijednosnom sustavu vlastitog, vidno nagriženog mozga, a sa jasnim političkim simpatijama odnosno jasnom političkom odbojnošću jednostavno je za potrebe onoga što on misli da je potrebno, proglasio nekoga ratnim zločincem a s njim u isti izmet pokušao uvaljati i onoga kojemu je taj "ratni zločinac" izrazio podršku.
No dobro, pa je li Tomislav Merčep ratni zločinac? Ako sudimo po zakonskom rješenju po kojemu se nekoga može nazvati počiniteljem kaznenog djela, onda taj prozvani mora biti pravomoćno osuđen za počinjenje tog kaznenog djela.
u suprotnom, prozivač riskira kaznenu odgovornost zbog klevete koju odgovornost doduše ne utvrđuje država sama po sebi nego po inicijativi prozvanog odnosno oklevetanog što ipak predstvlja, barem u načelu lakšu poziciju prozivača.
Tomislav merčep nije nikada niti optužen niti je protiv njega vođen postupak za kazneno djelo ratnog zločina.
PO zakonu, merčep nije ratni zločinac. Po kuljišu-jest.
Ne bi sve ovo bilo sporno niti vrijedno pažnje da gican ne pripada onoj skupini u društvu koja non stop zanovijeta zahtijevajući pravedno društvo, vladavinu prava, koja se ubija od zaštite temeljnih ljudskih i građanskih sloboda (naravno samo za politički podobne) koja zahtijeva prekid sa nedemokratskim praksama prošlosti....
Gudin svojim pisanjem i svojim političkim djelovanjem gotovo svakodnevno demantira i samoga sebe i svoj vlastiti rad.
Želi ići naprijed a u stvarnosti koristi metode i kadije i narodnog tužioca u istoj osobi. Brani i zalaže se za prava njemu politički pogodnih osoba i pojava samo zato da bi na najžešći način napadao prava onih s kojim se nalazi u političkom raskoraku.
i što je najgore, bolješevizmom zabetonirani ionako ne prerazvijen mozak pretilog kolumnista, sebe postavlja na visinu ispravnosti.
Nije netko ratni zločinac kad mu se to dokaže, ratni zločinac je onaj koji se tako doima prasolikom denisu i koji se savršeno uklapa u medijsku konstrukciju raščupanog nositelja srednje stručne spreme koji misli da pripada intelektualnoj eliti.
Pa ko šiša onda zakon kad umjesto njega stoji denis.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2010, 10:52 

http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=431

puno bolji zirdumov rad u odnosu na prethodne. neprijatelja trebao identificirati, izolirati pa zgaziti.
ovo je već nešto.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1191 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha, Naša Kvačica, Patriota, VBA2024 i 33 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: