|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 145 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Popisnova
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 16:52 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Kroz istorijsku prizmu, mi smo Bosnjake pobedili... bili smo i jaci svaki put, ali vec kad su hteli fajt, kad su samo cekali trenutak da stanu protiv nas... ne mogu da imam empatiju prema tome kako su kao narod prosli...pojedinacne zrtve mogu zaliti, ali kao narod i njihovu sudbinu...tu su dobili od nas bas ono sto su zasluzili.
Ne vjerujem da itko može zaslužiti tako masovno etničko čišćenje i tako masovne zločine. Osim ako potisnemo moral i ljudskost iz argumentacije... Uostalom, ako preuzmemo tu matricu, komotno možemo, koristeći se pamćenjem amebe, zaključiti da su Albanci uvijek pobjeđivali i pobijedili Srbe. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 16:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Pantagana je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: Točka s koje nema povratka, nije Željko Komšić, već odgoj poslijeratnih generacija. Bošnjačke generacije su odgojene za novi rat i za mržnju- svakako preko media, hrvatske generacije ( pišem o Hercegovini gledajući HTV, RTL, i ostale HR programe) su totalno nepripremljene za bosanske patriote istrenirane bošnjačkom propagandom i bošnjačkom povijesti. i to je ono bitno, naša mlađarija uglavnom nema pojma kako stvari funkicioniraju u ovoj kvazidržavi. evo ja gotovo svaki put kad sam u duvanjskom kraju započnem razgovor ili sa prijateljima ili rodbinom o stanju u državi, odnosima među narodima i sl. (znači one teme o kojima se ovde na forumu svakodnevno razglaba), i svaki put sve više shvaćam koliko su ljudi politički nepismeni da ne kažem glupi, te nemaju blage veze sa činjenicama i niti približno poznaju kakvo je zapravo stanje na terenu. ne želim generalizirat, ali stvarno masu je tu primjera, i ja bi iz svog iskustva mogao sad tu roman napisat kakvih sam sve gluposti čuo. jednostavno neinformiranost i nezainteresiranost je prevelika. Iako i mene to nervira, pa iako to na sve načine pokušavamo promijeniti, ipak nam matematika pomaže. Nula pametnih glava i milijun praznih glava daju isti rezultat (obe opcije imaju množenje sa nulom).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:02 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22030 Lokacija: među zvijezdama
|
Pa i Srbi su od Turaka i NDH dobili što su zasluzili po toj logici.Tako da Jasenovac treba gledati kroz pojedinačne zločine, oblik brutalnosti i sl.
No nikako se ne mogu natjerati da zalim srpski narod u cjelini.Nazalost !
Mozda zvuči bezdušno, no tako je.Pa opet kroz vrijeme kad dobiju što zasluzuju likovaćemo.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:03 |
|
|
Sve je vise ova kriticna tocka izrazenija, ali ne u nacionalnoj osnovi vec u ekonomskoj. Sve je vise vidljivo da su cijene u ne srazmjeru s primanjima, i sve je vise vidljivo da gradani tesko mogu da drze ovakav tempo. Cijene se podizu potajno i konstantno, a to sam definitivno vidjeo, bez opravdanog razloga (osim mogucnosti pohlepe). Kolika je granica tolerancije ili bolje receno izdrzljivosti, stvarno je zadivljujuca. Ako uskoro glodari (politicarai) ne pocnu hitno da pricaju o konkretnim projektima, ulaganjima,...da odrze ovo malo industrije iznad razine mora, mozda bi uskoro mogli da dodu u situaciju gdje im koza nece vrijediti 1$ ili 2$.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
milonja je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Kroz istorijsku prizmu, mi smo Bosnjake pobedili... bili smo i jaci svaki put, ali vec kad su hteli fajt, kad su samo cekali trenutak da stanu protiv nas... ne mogu da imam empatiju prema tome kako su kao narod prosli...pojedinacne zrtve mogu zaliti, ali kao narod i njihovu sudbinu...tu su dobili od nas bas ono sto su zasluzili.
jado jadni, uz JNA za leđima i ogromnu tehniku koju vam je ostavila, i strateško-taktičku prednost zauzimanjem svake jebene čuke po brdima, izgubili ste 21.000 vojnika naspram 31.000 vojnika ARBH ...sramota, pokrij se po glavi ćebetom i nemoj da ko vidi taj tvoj post više jedino ste bili sposobni maltretirat izolovane enklave poput Sarajeva, Bihaća, Goražda i Srebrenice, gdje je imalo bilo jače vojske, niste sposobni bili pomejrit ni metar fronta, kao u slučaju zone tuzlanskog korpusa, gdje ste od 95 počeli i gubiti i samo vas je Holbruk spasio da ne izgubite Ozren i Doboj pokrij se po glavi jadniče nesvjesni možda ti general pomogne da se otrijezniš Suđenje Karadžiću: General Milošević "oduševljen vojničkim znanjem " Armije BiHKomandant Sarajevsko-romanijskog korpusa (SRK) Vojske Republike Srpske (VRS) Dragomir Miloševićnegirao je, :roll: kao svjedok odbrane Radovana Karadžića, da su njegove snage 1994. i 1995. hotimično granatirale i gađale snajperima civile u Sarajevu. Generala Miloševića Haški tribunal je 2009. osudio na 29 godina zatvora zbog terora nad civilima u Sarajevu. Kako bi svjedočio u Karadžićevu odbranu, on je u Haag doveden iz Estonije, gdje služi kaznu, prenosi u srijedu BIRN - Justice Report. Milošević je posvjedočio da se SRK isključivo branio od napada 12. divizije Armije BiH (ABiH), koja je nastojala da se probije iz Sarajeva. "Oni su to zvali deblokada Sarajeva, ali se tu nije radilo ni o kakvoj deblokadi Sarajeva, nego o uništenju SRK-a", izjavio je svjedok i dodao da je bio "oduševljen : vojničkim znanjem" svojih protivnika "kako su postavili snage za odbranu", a još u farmericama i sa puškicama !!!! Znao sam da je ovo naš Poštar čim sam vidio nick pri registraciji. Svaka čast na zavidnom izdržavanju od skoro mjesec dana do prvog posta. 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Popisnova
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:09 |
|
|
Metemma je napisao/la: Najbolji su mi ovi koji krenu sa neke visine da se obraćaju ostalima... kao on je iznad svega toga...
Citat: Rotkve strugane. Obožavam likove koji misle da će ih neko ozbiljnije shvatiti ako napišu gomilu besmislica. Citat: Istorija je dakle pokazala da se ne dešava ono što žele milioni ljudi, već ono za šta ti ocijeniš da je svrsishodno?
Citat: ... nešto što je već činjenično stanje "nije opcija" jer si ti tako odlučio? E sad, ispade da je ključni problem što sam napisao što mislim i što uopće mislim, a zapravo sam u odgovoru očekivao razloge zbog kojih bi se barem pokušala racionalno opravdati težnja za podjelom BiH. Nekakva realizacija mitološkim mokrih snova nije argument, pa bi to trebalo preskočiti. Ja razloge ne vidim i mislim da ovo stoljeće nije stoljeće međunarodne opsesije podjelama na Balkanu. Mislim da se ta geopolitička priča istrošila,a i žrvanj integracija je moćan da bi se pravio presedan zbog Balkana. Doduše jeste kod domicilnog stanovništa još uvijek podjela opcija, ali ono je siromašno, u svakom smisli ovisno i ništa se u ovom trenutku ne pita. P.S. I da, odluči se već jednom da li BiH postoji kao činjenica na međunarodnoj političkoj sceni ili je to fatamorgana koju efikasno možemo riješti pomoću nekog velikosrpskog okuliste?
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:16 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22030 Lokacija: među zvijezdama
|
Guslanje začinjeno mitomanijom su najvjerniji oblici prenošenja srpske povijesti.Nijedna tema na ovom forumu nije poštedjena toga  Vječni gubitnici u svim ratovima na ovim prostorima, moraju svoje umobolne frustracije dokazivati likujući nad zločinima koje su počinili 90'tih:)
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
milonja
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:23 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: milonja je napisao/la: jado jadni, uz JNA za leđima i ogromnu tehniku koju vam je ostavila, i strateško-taktičku prednost zauzimanjem svake jebene čuke po brdima, izgubili ste 21.000 vojnika naspram 31.000 vojnika ARBH ...sramota, pokrij se po glavi ćebetom i nemoj da ko vidi taj tvoj post više jedino ste bili sposobni maltretirat izolovane enklave poput Sarajeva, Bihaća, Goražda i Srebrenice, gdje je imalo bilo jače vojske, niste sposobni bili pomejrit ni metar fronta, kao u slučaju zone tuzlanskog korpusa, gdje ste od 95 počeli i gubiti i samo vas je Holbruk spasio da ne izgubite Ozren i Doboj pokrij se po glavi jadniče nesvjesni možda ti general pomogne da se otrijezniš Suđenje Karadžiću: General Milošević "oduševljen vojničkim znanjem " Armije BiHKomandant Sarajevsko-romanijskog korpusa (SRK) Vojske Republike Srpske (VRS) Dragomir Miloševićnegirao je, :roll: kao svjedok odbrane Radovana Karadžića, da su njegove snage 1994. i 1995. hotimično granatirale i gađale snajperima civile u Sarajevu. Generala Miloševića Haški tribunal je 2009. osudio na 29 godina zatvora zbog terora nad civilima u Sarajevu. Kako bi svjedočio u Karadžićevu odbranu, on je u Haag doveden iz Estonije, gdje služi kaznu, prenosi u srijedu BIRN - Justice Report. Milošević je posvjedočio da se SRK isključivo branio od napada 12. divizije Armije BiH (ABiH), koja je nastojala da se probije iz Sarajeva. "Oni su to zvali deblokada Sarajeva, ali se tu nije radilo ni o kakvoj deblokadi Sarajeva, nego o uništenju SRK-a", izjavio je svjedok i dodao da je bio "oduševljen : vojničkim znanjem" svojih protivnika "kako su postavili snage za odbranu", a još u farmericama i sa puškicama !!!! Znao sam da je ovo naš Poštar čim sam vidio nick pri registraciji. Svaka čast na zavidnom izdržavanju od skoro mjesec dana do prvog posta.  kakav poštar ?? nije mi ni stalo da mlatim praznu slamu, s vremena na vrijeme pogldam pored mora debilnih tema i postova, ima li eventulano šta interesantno, i reakcija na ovake neke postove poput ovog što hvali vojsku pobunjenih srba, a koje sam general Kukanjac grdi i psuje što su bili NESPOSOBNI zadržat ono što im je on i JNA ostavili 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:25 |
|
|
Ne moraš se pretvarati da nisi kada te odaje IP, stil pisanje, teme, famozne slike sa highlightom.
No, možeš pisati bez vrijeđanja, trolanja, ponavljanja i sl.
|
|
Vrh |
|
 |
milonja
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:28 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ne moraš se pretvarati da nisi kada te odaje IP, stil pisanje, teme, famozne slike sa highlightom.
No, možeš pisati bez vrijeđanja, trolanja, ponavljanja i sl. ja i nisam reko da nisam Bošnjo, znam ja da se vidi IP nego te pitam kakav POŠTAR ??? ja sam uvjek pisao normalno, samo je fora što mnogima istina ne godi
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:29 |
|
|
Dakle, da zaključim temu.
Sa Srbotrolerima nema diskusije! Nevjerovatno kakvo ispiranje mozgova(tuđih) na svakoj jebenoj temi, uvijek dođe na isto.
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:30 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
milonja je napisao/la: ja i nisam reko da nisam Bošnjo, znam ja da se vidi IP nego te pitam kakav POŠTAR ???
To ti je forumski nadimak.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:32 |
|
|
Popisnova je napisao/la: E sad, ispade da je ključni problem što sam napisao što mislim i što uopće mislim, Noćima ne spavam zbog toga. Citat: a zapravo sam u odgovoru očekivao razloge zbog kojih bi se barem pokušala racionalno opravdati težnja za podjelom BiH. Nekakva realizacija mitološkim mokrih snova nije argument, pa bi to trebalo preskočiti. Ja razloge ne vidim i mislim da ovo stoljeće nije stoljeće međunarodne opsesije podjelama na Balkanu. Mislim da se ta geopolitička priča istrošila,a i žrvanj integracija je moćan da bi se pravio presedan zbog Balkana. Doduše jeste kod domicilnog stanovništa još uvijek podjela opcija, ali ono je siromašno, u svakom smisli ovisno i ništa se u ovom trenutku ne pita. Nije potrebno obrazlagati razloge zašto BiH ne treba da postoji, već zašto bi nešto što njeno stanovništvo ne želi treba da postoji. Priče o nekakvim "svjetskim trendovima" su sprdnja - ti stvarno tvrdiš da u Evropi ili svijetu više neće biti prekomponovanja granica i država? Domicilno stanovništvo je znalo biti siromašno širom svijeta, pa to opet nije isključilo uticaj njegovih vođa ili predstavnika. Tvoja je teza da je domicilno stanovništvo siromašno pa se neće ništa pitati? Citat: P.S. I da, odluči se već jednom da li BiH postoji kao činjenica na međunarodnoj političkoj sceni ili je to fatamorgana koju efikasno možemo riješti pomoću nekog velikosrpskog okuliste? Ja nemam ništa protiv postojanja BiH, štaviše nisam neki pobornik ideje o podjeli, međutim, nije problem da li je BiH prešla neku tačku iza koje nema povratka, BiH kao država nikad nije ni postojala. I tu ne govorim o kojekakvim "priznanjima" izvana, već o narodima koji naseljavaju teritoriju zvanu BiH.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
milonja
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:37 |
|
|
a evo šta su sve imali !!! da je sve ovo imala RBH, ane puškice i borce u frmericama, počerala bi ih do Beograda 
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 17:38 |
|
|
Popisnova je napisao/la: Ne vjerujem da itko može zaslužiti tako masovno etničko čišćenje i tako masovne zločine. Osim ako potisnemo moral i ljudskost iz argumentacije... Uostalom, ako preuzmemo tu matricu, komotno možemo, koristeći se pamćenjem amebe, zaključiti da su Albanci uvijek pobjeđivali i pobijedili Srbe.  Nemoj sad na to da mi pucas, ako cemo tako, i Srbi su ocisceni iz Federacije...pa cemo na to dobiti pricu da su sami otisli... u svakom ratu ima velikih zlocina, i uopste nisam govorio kroz tu dimenziju, nego kroz cinjenicu da ste Srbima hteli da nametnete RBiH i Aliju, sa sistemom koji bi ih na dugi rok eliminisao kao faktor u toj zemlji... E tek nakon toga dolazi rat i sve ostalo, i verifikacija RS kao garant srpskog opstanka i drzavnosti u BiH...ono sto ste naumili, niste ispunili... Ovo drugo, delimicno je tacno...sa Albancima nikad i nismo ratovali...neozbiljni su bili da ulazimo sa njima u direktan konflikt... povratili smo Kosovo, ziveli su 85 godina u drzavi Srbiji, nadjacali ih u ratu 1999, a tek uz pritisak NATO oni su izasli kao pobednici, iako su na bojnom polju bili truba... ali u konacnici se moze reci da su nas dobili...nema tu sta da se krije...kojim sredstvima i politikom, druga je prica, i nije joj mesto ovde...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 19:01 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: osa je napisao/la: napisah to zbog pominjanja andrića koji kod dobrog dijela bošnjačkog puka ima stigmu mrzitelja svega muslimanskog...
Andric nije ni vazan u ovome... to je opis relativno neutralnog coveka iz Austrije koji bi po nekoj logici trebao da opljuje Srbe...ne, on opisuje celokupnost odnosa medju ljudima, nacijama i religijama tada... Da ne bi nekome palo na pamet da prodaje foru kako je sve bilo divno dok nisu dosli neki cetnici... Maks Levenfeld je židovski liječnik iz Sarajeva. Andrićev šulkolega i prijatelj i pismo mu piše prije svog odlaska iz Bosne. To još pojačava dojam jer je čovjek očito dobro znao što piše. Najveći problem ovih prostora je etnička izmješanost. I dok se ne odijelimo u nacionalne torove nema naprijed. I nikakva nadogradnja bez tog temelja ne može biti uspješna. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame. Ali sad će neke komšije pune ljubavi proći jeza od ovog mog osvrta. 
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 19:09 |
|
|
Naravno da nije problem multietničnost, koja je divna i bajna, ko nije slavio dva Božića ne zna o čemu pričam, problem je sukob među nacijama a ne zajednički život.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 19:15 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
To sranje se davno raspalo. Tko to ne vidi žao mi ga.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Rea
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 20:41 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Guslanje začinjeno mitomanijom su najvjerniji oblici prenošenja srpske povijesti.Nijedna tema na ovom forumu nije poštedjena toga  Vječni gubitnici u svim ratovima na ovim prostorima, moraju svoje umobolne frustracije dokazivati likujući nad zločinima koje su počinili 90'tih:) Opšte je poznato da su Bošnjaci vodili ustanke za oslobođenje od osmanske okupacije i da su bili na pobedničkoj strani u balkanskim i oba svetska rata, a da su Srbi ratovali na strani Turaka, Austrougara i Nemaca.
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 21:54 |
|
|
„On meni nema Bosne”: “Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne, a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne, a Sana ide. Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se, hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. Svi oni i one idu, a ti đe ćeš? Nemaš kud. Ide bolan Ugar, u njega utiče Lonska, tu riba ima
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 21:56 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Kum Bečo je napisao/la: „On meni nema Bosne”: “Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne, a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne, a Sana ide. Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se, hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. Svi oni i one idu, a ti đe ćeš? Nemaš kud. Ide bolan Ugar, u njega utiče Lonska, tu riba ima I Pejaković ošo iz Sarajeva.Nešto je tu trulo...
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 22:05 |
|
|
"Bosna" i "Hercegovina" su samo nazivi, imena. Stoljećima se granice mijenjale i opet će. Pogotovo u takvoj situaciji i sa takvim raspoloženjem naroda prema toj tvorevini.
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 22:07 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Kum Bečo je napisao/la: „On meni nema Bosne”: “Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne, a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne, a Sana ide. Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se, hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. Svi oni i one idu, a ti đe ćeš? Nemaš kud. Ide bolan Ugar, u njega utiče Lonska, tu riba ima I Pejaković ošo iz Sarajeva.Nešto je tu trulo... Dok iz njega nije izaslo Sarajevo ima sanse i za njega i za sve nas
|
|
Vrh |
|
 |
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 22:12 |
|
|
BBC je napisao/la: "Bosna" i "Hercegovina" su samo nazivi, imena. Stoljećima se granice mijenjale i opet će. Pogotovo u takvoj situaciji i sa takvim raspoloženjem naroda prema toj tvorevini. Mogao si reci i toponimi, ili geografski pojmovi ili povijesni pojmovi jer i to sve jeste Bosna i Hercegovina. Raspolozenje naroda? Kakov bi trebalo biti raspolozenje naroda u jednoj Ceskoj za koju ja prvi put saznajem da Cesi prvi puta u toj Ceskoj biraju svog predsjednika direktno. Koja crna demokracija i gdje?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Je li BiH prešla točku s koje nema povratka? Postano: 29 sij 2013, 22:15 |
|
|
Ne dosađuj bezveze.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Roko987 i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|