|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 64 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
unknown
|
Naslov: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 13:28 |
|
|
JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u Bosni i Hercegovini, učinimo to javno, ne tjerajući ih da se fiktivno prijavljuju Subota, 20 Veljača 2010 23:31 Smatram da razgovor o trećem entitetu dolazi na kraju, a ne na početku pregovaračkog procesa o reformama u Bosni i Hercegovini. Ključno je da se u BiH postigne jednakopravnost svih triju naroda i da se postigne konsenzus o tome kako do jednakopravnosti. A hoće li ondje postojati tri, pet ili sedam federalnih jedinica, o tome moraju odlučiti isključivo građani Bosne i Hercegovine. Je li Bosna i Hercegovina najveći problem hrvatske vanjske politike? Tu se, zapravo, radi o politici koje nema, osim Tuđmanove politike koja je Hrvatskoj nanijela veliku štetu. - Da, točno je da posttuđmanovske hrvatske politike prema BiH uopće nema, a da nam je Tuđmanova politika itekako naškodila. Bosna i Hercegovina suverena je država. To je prvo što ističem kada govorim o BiH, jer je ta konstatacija preduvjet svake hrvatske konstruktivne politike prema toj zemlji. No, činjenica je da Bosna i Hercegovina nije samo lokalni ili regionalni problem. Ona je europski, pa i svjetski problem. Zbog nesređenih unutarnjih odnosa, Bosna i Hercegovina jedan je od glavnih sigurnosnih problema međunarodne zajednice, barem kada je riječ o Europi. Danas je jasno da Bosna i Hercegovina nije dokraja definirala svoj ustroj, i da odnosi između triju konstitutivnih naroda nisu dobro postavljeni. Vidljivo je da u BiH vlada maksimalno nepovjerenje između Hrvata, Bošnjaka i Srba. Gledajući iz hrvatske perspektive, u BiH postoji nekoliko jako važnih razina. Činjenica je, primjerice, da hrvatski narod u BiH ima manju mogućnost da utječe na donošenje političkih odluka nego što to imaju druga dva naroda. Nadalje, ovdje postoji i snažan psihološki problem; mnogi se pitaju vide li ta tri naroda Bosnu i Hercegovinu kao svoju državu. Treće, mi moramo misliti na interes hrvatskog korpusa u Bosni i Hercegovini, koji je i fizički povezan s Hrvatskom. Postoji snažna fluktuacija bosanskohercegovačkih Hrvata između Hrvatske i BiH. Ove činjenice o hrvatskom pitanju u Bosni i Hercegovini dodatno su otežane ratnim strahotama, ali i političkom idejom, koje se dio bosanskohercegovačkih Hrvata još nije riješio, kako će Hercegovina jednom ući u sastav Republike Hrvatske. Ta je fantazmagorija izuzetno štetna za bosanskohercegovačke Hrvate koji čekaju taj imaginarni dan, umjesto da sami pokušaju dohvatiti poluge vlasti u BiH. Kako se takvo stanje može promijeniti? Što Zagreb može učiniti za bosanskohercegovačke Hrvate, kao i za poboljšanje političke klime u BiH? - Mislim da bi, prije svega, Hrvati u Bosni i Hercegovini morali zauzeti zajednički stav prema ustavno-pravnim reformama u toj državi. To bi stanovište trebalo biti dosljedno i beskompromisno, i to prema načelu jednakopravnosti svih bosanskohercegovačkih naroda, kao i jednakopravnosti svakog pojedinca na cijelom području Bosne i Hercegovine. Bitno je da bosanskohercegovački Hrvati prihvate kako se rješenje za BiH može pronaći samo u dogovoru s druga dva naroda. Trajno rješenje za BiH ne postoji izvan BiH. Hrvatska tu može odigrati ulogu katalizatora, ali svi moraju shvatiti da Zagreb ne želi i ne može nametnuti konačno rješenje za problem susjedne države. Mi, zapravo, moramo ohrabriti bosanskohercegovačke Hrvate da s dobrom vjerom uđu u pregovore o budućnosti BiH. Kakav je Vaš stav prema pravu glasa na hrvatskim izborima za Hrvate u Bosni i Hercegovini? - Specifične veze između Hrvata u BiH i Republike Hrvatske, kao i posebni politički interesi u Hrvatskoj, doveli su do sadašnjeg stanja. Ljude u Hrvatskoj nije razgnjevilo pravo glasa naših sunarodnjaka u BiH kao takvo, nego očigledne izborne prijevare koje su se ondje događale. Sve je to izazvalo antagonizam prema Hercegovcima, koji ja najoštrije osuđujem. Međutim, taj antagonizam postoji. Mislim, nadalje, da bosanskohercegovački Hrvati žive u pogrešnom uvjerenju da glasovanjem za samo jednu, uvijek istu stranu, štite svoje životne interese. Praksa pokazuje suprotno. Broj Hrvata u BiH se, nažalost, prepolovio. Naposljetku, legitimno je pitati se je li pravedno da oni koji u Hrvatskoj ne plaćaju porez utječu na odluke hrvatskih državnih tijela. No, svemu tome usprkos, smatram da Hrvate iz Bosne i Hercegovine ne treba isključiti iz glasačkog procesa u Hrvatskoj, kao ni iz sudjelovanja u odlučivanju o pojedinim političkim pitanjima u Hrvatskoj. Mislim da je bitno da oni sudjeluju u donošenju odluka o stvarima poput povezanosti Hrvata u BiH s Republikom Hrvatskom. Gledajte, ovdje je riječ o velikim, najkrupnijim političkim pitanjima, o kojima valja raspravljati sasvim razumno i smireno, i o kojima treba postići neku vrstu novog konsenzusa. Ako je potrebno, iz strateških razloga, dakle zbog očuvanja hrvatskog korpusa u BiH, da Hrvatska financijski pomaže bosanskohercegovačkim Hrvatima, učinimo to otvoreno. Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u Bosni i Hercegovini, učinimo to javno. Nemojmo i nas i njih ponižavati, tjerajući te ljude da prijavljuju lažne adrese prebivališta, na nepostojećim mjestima. Trebaju li Hrvati dobiti treći entitet u BiH? - Smatram da razgovor o tome dolazi na kraju, a ne na početku pregovaračkog procesa o reformama u Bosni i Hercegovini. Ključno je da se u BiH postigne jednakopravnost svih triju naroda i da se postigne konsenzus o tome kako do jednakopravnosti. A hoće li ondje postojati tri, pet ili sedam federalnih jedinica, o tome moraju odlučiti isključivo građani Bosne i Hercegovine. Ne treba imati nikakvih iluzija da Zagreb može nametnuti treći entitet, niti će se Zagreb u takvo što upuštati. Što s Republikom Srpskom? Treba li je ukinuti? - Republika Srpska rezultat je Daytonskog sporazuma, i ona je danas legalna kategorija. Ona se ne može nasilno ukinuti. Međutim, ni Republika Srpska ne može samostalno mijenjati postojeće stanje. Tu mislim na njihovu najavu referenduma. Čak i da provedu taj referendum, on ne može izazvati nikakve pravne učinke. zabranjeni.url http://poskok.info/index.php?option=com ... Itemid=401
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 14:16 |
|
|
Napredak u odnosu na dosadašnju "ljevicu" postoji, ali provlači se nekoliko opasnih teza, od kojih je najvažnija ta da su, po Josipoviću, Hrvati BiH sami krivi za svoju situaciju zbog svog separatizma. Uz to se preporučuje glasanje za neku drugu stranu (valjda SDP).
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 14:34 |
|
|
Iako je mnogo izrečenih fraza izgovorio, tipa "dogovor triju naroda" (što je više-manje nemoguće) mnogo dobrih stvari je rekao, kao prvo definirati što je interes RH, ukoliko nije da se miješaju u BiH i ukoliko im Hrvati unutar BiH nisu interes, tako se treba i izjasniti cijela Hrvatska politika, a ne ovako kao do sada, povlačenje za nos jedni drugih, znači prvo definiranje interesa RH, ako im je prioritet i interes EU, i zapad, ukoliko su im BH Hrvati teret u tome, tako se trebaju izjasniti i ostaviti BH Hrvate sudbini koja im je već namijenjena, a pak ukoliko im je interes BiH onda konkretna pomoć i bezuvjetna podrška BH Hrvatima, to mi se sviđa u ovome članku. (iako nije tako jasno se izjasnio ali da se zaključiti da je tome išlo). Naravno mišljenja sam da ukoliko će se Hrvatska kao do sada miješati u BiH odnose (čitaj-MESIĆ) onda je bolje da idu ka EU i "otkantaju" BH Hrvate, to je bolje za sve, nego se mučiti kao što je bio slučaj s Mesićem. Nadam se da će se jasno i glasno definirati ciljevi RH, da svatko zna na čemu je više.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 15:03 |
|
|
unknown je napisao/la: Iako je mnogo izrečenih fraza izgovorio, tipa "dogovor triju naroda" (što je više-manje nemoguće) mnogo dobrih stvari je rekao, kao prvo definirati što je interes RH, ukoliko nije da se miješaju u BiH i ukoliko im Hrvati unutar BiH nisu interes, tako se treba i izjasniti cijela Hrvatska politika, a ne ovako kao do sada, povlačenje za nos jedni drugih, znači prvo definiranje interesa RH, ako im je prioritet i interes EU, i zapad, ukoliko su im BH Hrvati teret u tome, tako se trebaju izjasniti i ostaviti BH Hrvate sudbini koja im je već namijenjena, a pak ukoliko im je interes BiH onda konkretna pomoć i bezuvjetna podrška BH Hrvatima, to mi se sviđa u ovome članku. (iako nije tako jasno se izjasnio ali da se zaključiti da je tome išlo). Naravno mišljenja sam da ukoliko će se Hrvatska kao do sada miješati u BiH odnose (čitaj-MESIĆ) onda je bolje da idu ka EU i "otkantaju" BH Hrvate, to je bolje za sve, nego se mučiti kao što je bio slučaj s Mesićem. Nadam se da će se jasno i glasno definirati ciljevi RH, da svatko zna na čemu je više. Ta priča "ili Hrvati BiH ili EU" je potpuno umjetno stvorena dilema. Na kraju će Hrvatska ući u EU zajedno sa Srbijom koja RS podržava maksimalno. Ukratko, nitko te neće nagraditi za tvoju slabost i lizanje guzice. Hrvatska će ući u EU kada se složi međunarodna geopolitička situacija koja ovisi o puno stvari.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 15:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60219 Lokacija: DAZP HQ
|
mateb je napisao/la: unknown je napisao/la: Iako je mnogo izrečenih fraza izgovorio, tipa "dogovor triju naroda" (što je više-manje nemoguće) mnogo dobrih stvari je rekao, kao prvo definirati što je interes RH, ukoliko nije da se miješaju u BiH i ukoliko im Hrvati unutar BiH nisu interes, tako se treba i izjasniti cijela Hrvatska politika, a ne ovako kao do sada, povlačenje za nos jedni drugih, znači prvo definiranje interesa RH, ako im je prioritet i interes EU, i zapad, ukoliko su im BH Hrvati teret u tome, tako se trebaju izjasniti i ostaviti BH Hrvate sudbini koja im je već namijenjena, a pak ukoliko im je interes BiH onda konkretna pomoć i bezuvjetna podrška BH Hrvatima, to mi se sviđa u ovome članku. (iako nije tako jasno se izjasnio ali da se zaključiti da je tome išlo). Naravno mišljenja sam da ukoliko će se Hrvatska kao do sada miješati u BiH odnose (čitaj-MESIĆ) onda je bolje da idu ka EU i "otkantaju" BH Hrvate, to je bolje za sve, nego se mučiti kao što je bio slučaj s Mesićem. Nadam se da će se jasno i glasno definirati ciljevi RH, da svatko zna na čemu je više. Ta priča "ili Hrvati BiH ili EU" je potpuno umjetno stvorena dilema. Na kraju će Hrvatska ući u EU zajedno sa Srbijom koja RS podržava maksimalno. Ukratko, nitko te neće nagraditi za tvoju slabost i lizanje guzice. Hrvatska će ući u EU kada se složi međunarodna geopolitička situacija koja ovisi o puno stvari. u Hrvatskoj će politički život stati kad uđe u EU. neće biti više poante daljnjeg postojanja. tad će se vjerojatno okrenuti prema BIH i susjedstvu da pokazuju mišiće, nešto slično Sloveniji.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 15:24 |
|
|
mateb je napisao/la: unknown je napisao/la: Iako je mnogo izrečenih fraza izgovorio, tipa "dogovor triju naroda" (što je više-manje nemoguće) mnogo dobrih stvari je rekao, kao prvo definirati što je interes RH, ukoliko nije da se miješaju u BiH i ukoliko im Hrvati unutar BiH nisu interes, tako se treba i izjasniti cijela Hrvatska politika, a ne ovako kao do sada, povlačenje za nos jedni drugih, znači prvo definiranje interesa RH, ako im je prioritet i interes EU, i zapad, ukoliko su im BH Hrvati teret u tome, tako se trebaju izjasniti i ostaviti BH Hrvate sudbini koja im je već namijenjena, a pak ukoliko im je interes BiH onda konkretna pomoć i bezuvjetna podrška BH Hrvatima, to mi se sviđa u ovome članku. (iako nije tako jasno se izjasnio ali da se zaključiti da je tome išlo). Naravno mišljenja sam da ukoliko će se Hrvatska kao do sada miješati u BiH odnose (čitaj-MESIĆ) onda je bolje da idu ka EU i "otkantaju" BH Hrvate, to je bolje za sve, nego se mučiti kao što je bio slučaj s Mesićem. Nadam se da će se jasno i glasno definirati ciljevi RH, da svatko zna na čemu je više. Ta priča "ili Hrvati BiH ili EU" je potpuno umjetno stvorena dilema. Na kraju će Hrvatska ući u EU zajedno sa Srbijom koja RS podržava maksimalno. Ukratko, nitko te neće nagraditi za tvoju slabost i lizanje guzice. Hrvatska će ući u EU kada se složi međunarodna geopolitička situacija koja ovisi o puno stvari. Da li je umjetno ne znam, postoji mogućnost, zato sam i naveo "ako su teret" ne da jesu, a ne i da sam siguran u to, to je samo primjer, poanta je da se definiraju interesi i ciljevi. (za sada su se očito razilazili, i slika je stvorena da su teret ) Što se ovog drugog tiče slažem se, Hrvatsku hebe tko stigne zbog držanja spuštenih hlača.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 15:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24081 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Meni je do sada pozitivan. Mrak je bacilo ovaj odabir Pilsela, Vrabec-(mi ga) Mojzeš i malog Perkovića u savjetnički tim.
Ali opet do sada ja ne vidim nekorektnosti prema BH Hrvatima.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 17:35 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
Citat: u Hrvatskoj će politički život stati kad uđe u EU. neće biti više poante daljnjeg postojanja. (nažalost istinito) tad će se vjerojatno okrenuti prema BIH i susjedstvu da pokazuju mišiće, nešto slično Sloveniji. Čim uđemo u EU radimo pontonac prema Pelješcu. Uglavnom Josipovič se dotako glavnog problema. Nije problem u parama nego u činjenici da sve mora ič javno. Al kud čem naprijed kad naša retardiran gruntovana još ima spise iz AU Tako da se zna di je kaj završilo. Zlobnici onda uračunaju i one Bandičeve tenis terene u Sarajevu i svakojake gluposti pod "pomoč" Hrvatima u BiH. I treba znat jel to dobio neki lokalni političar il se dalo za Sveučilište, dom zdravjla, školu itd. Umjesto za preizborne plakate dat pare za neki vrtič ili školu. E sad kolko če HDZ bit spreman na to, vidjet čemo, možda nas Kosorica iznenadi. Inače dali postoji mogučnost da se neko iz BiH prijavi sad za ove povlaštene kredite od države sa nekim projektom? Onak kak imamo dogovor s Unijom za pare.
_________________ Say kaj or die
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 17:39 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
lider30 je napisao/la: Meni je do sada pozitivan. Mrak je bacilo ovaj odabir Pilsela, Vrabec-(mi ga) Mojzeš i malog Perkovića u savjetnički tim.
Ali opet do sada ja ne vidim nekorektnosti prema BH Hrvatima. A svaki predsjednik če ipak sredit poso svojima. Njegov tim, njegov izbor. Jedino bi bilo bolje da se tim zna unaprijed prije izbora. Josipovič je korektan. Neče puno pomoč, ali sigurno neče ni odmoč Hrvatima BH. A i sigurno se neče tolko bavit BH kao Stipe
_________________ Say kaj or die
|
|
Vrh |
|
|
DarthCroat
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 18:21 |
|
|
U svakom slučaju,bar je bolji od Mesića i ako teško da netko može biti zlobniji i pokvareniji od Mešketa. Za sada se Josipović pokazao koliko-toliko korektan,možda čak i više nego što bih se to očekivalo od lijevičarskog predsjednika. Doduše,godinama smo imali nazovi desni HDZ na vlasti,a ne vidim da smo od njih imali neku veliku potporu u borbi za naše interese. Možda Josipović zaista ispuni obećanje i bude predsjednik svih pa i onih koji nisu glasali za njega. Moj prvi dojam.za sada pozitivan,ne vjerujem da bi nam i Hebrang bio bolji.
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 19:05 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Od svih ovih dobrih ideja pomoć svim rodiljama sa državljanstvom je fantastična ideja.
Dosad su koristi od njih imali ono koji žive u pograničnim područjima a u Bosni slabo.
Koji bi bio baby boom uokolo, pogotovo ako bi bio trogodišnji porodiljni za treće i svako sljedeće dijete...
Time bi ga šuknuli partnerima u RS i Federaciji više nego ičim...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 19:12 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Time bi ga šuknuli partnerima u RS i Federaciji više nego ičim... Nešto mi je previše istaknuto ono " Ako" u Josipovićevoj izjavi, ako je doslovno prenesena, svejedno ne bi ga toliko "šuknuli" partnerima i "susedima", možda bi ih samo privolili na hrvatsku domovnicu, a toga je bilo i do sada..., samo bi sada bio stampedo. Tanko i neizgledno mi se ovo čini, a za iznenađenje sam uvijek, naravno ako je to u interesu HR, a ako nije...
|
|
Vrh |
|
|
Ilirka
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 19:14 |
|
|
previše ako i još više možda. bogme, i prevše mesića i mesićevih ljudi u svemu. ja tom liku ne vjerujem ništa.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 19:21 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Time bi ga šuknuli partnerima u RS i Federaciji više nego ičim... Nešto mi je previše istaknuto ono " Ako" u Josipovićevoj izjavi, ako je doslovno prenesena, svejedno ne bi ga toliko "šuknuli" partnerima i "susedima", možda bi ih samo privolili na hrvatsku domovnicu, a toga je bilo i do sada..., samo bi sada bio stampedo. Tanko i neizgledno mi se ovo čini, a za iznenađenje sam uvijek, naravno ako je to u interesu HR, a ako nije... Šta vi niste još skužili kontinuitet u tome RH politike u zadnjih 10 godina prema BiH? Ja bih čak rekao - iznenađujuće uspješne što se toga tiče!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 19:28 |
|
|
Prigorac je napisao/la: A svaki predsjednik če ipak sredit poso svojima. Njegov tim, njegov izbor. Jedino bi bilo bolje da se tim zna unaprijed prije izbora. Josipovič je korektan. Neče puno pomoč, ali sigurno neče ni odmoč Hrvatima BH. A i sigurno se neče tolko bavit BH kao Stipe Uvijek će ostati otvoreno pitanje zbog čega se Mesić bavio sa BiH i uvijek i redovito na štetu Hrvata. Čak je i Josipović naveo da nije bilo postuđmanovske politike prema BiH, a koji je _urac onda ova Stipina politika trebala predstavljat.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 19:29 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Šta vi niste još skužili kontinuitet u tome RH politike u zadnjih 10 godina prema BiH? Ja bih čak rekao - iznenađujuće uspješne što se toga tiče! Da i sada imamo masu "hrvatskih graDŽana", dakle nije tolika kajla kolikom se čini glede partnera.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 19:34 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Šta vi niste još skužili kontinuitet u tome RH politike u zadnjih 10 godina prema BiH? Ja bih čak rekao - iznenađujuće uspješne što se toga tiče!
Dirigirani kontinuitet, to je bar jasno, nema referenduma ni o čemu, a i očita potpora naroda (primjer ZERP) se izigra. Dirigirano je, a protiv toga se može i mora. Rekao bih da će pokušati izmanipulirati našu reakciju ali u nepovoljnom trenutku za nas. Zato oprez, jer nakon nepovoljne doći će i povoljna, a tada smo mi na potezu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 20:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60219 Lokacija: DAZP HQ
|
Prigorac je napisao/la: Citat: u Hrvatskoj će politički život stati kad uđe u EU. neće biti više poante daljnjeg postojanja. (nažalost istinito) tad će se vjerojatno okrenuti prema BIH i susjedstvu da pokazuju mišiće, nešto slično Sloveniji. Čim uđemo u EU radimo pontonac prema Pelješcu. Uglavnom Josipovič se dotako glavnog problema. Nije problem u parama nego u činjenici da sve mora ič javno. Al kud čem naprijed kad naša retardiran gruntovana još ima spise iz AU Tako da se zna di je kaj završilo. Zlobnici onda uračunaju i one Bandičeve tenis terene u Sarajevu i svakojake gluposti pod "pomoč" Hrvatima u BiH. I treba znat jel to dobio neki lokalni političar il se dalo za Sveučilište, dom zdravjla, školu itd. Umjesto za preizborne plakate dat pare za neki vrtič ili školu. E sad kolko če HDZ bit spreman na to, vidjet čemo, možda nas Kosorica iznenadi. Inače dali postoji mogučnost da se neko iz BiH prijavi sad za ove povlaštene kredite od države sa nekim projektom? Onak kak imamo dogovor s Unijom za pare. Hrvatska je specifičan primjer. godine 1991. na svom populacijskom vrhuncu, imala je 3.5 milijuna birača. 20 godina kasnije, nakon rata, značajnog opadanja stanovništva, daljnjeg silaznog trenda, Hrvatska ima preko 4 milijun birača. odmah da pomognem donositeljima novog zakona o prebivalištu...to ni najmanje neće pomoći sređivanju biračkih spisa. moj je savjet, a bome i jedino rješenje, spaliti postojeće spiskove i raditi nove. to je čak i manji problem, odnosno samo posljedica jednog ogromnog, a to je potpuno konfuzno stanje u državnim upravama. mi se suočavamo s problemima, kao da nas ima najmanje 100 milijuna. potpuno je neshvatljivo da u vrijeme današnjih servera i inih tehničkih mogućnosti ne postoji zajednička baza stanovništva za svu upravu. prosto je fascinatno koliko su naše službe nepovezane od HZZO-a, HZMO-a, HZZ-a, MUP-a. prmjera radi...javljam se prvi put na burzu rada i pitaju me jesam li se prijavio na zdrastvenom i znam li da je to obvezno. znajući za tu rupu u sustavu, namjerno sam se tek naknadno prijavio na HZZO, čisto da se uvjerim o kakvim se diletantima radi. dakle, na upit službenice HZZ-a jesam li se prijavio na HZZO, odgovoram da jesam i tu priča staje. ona nema mogućnost ni na koji način da provjeri moj odgovor. svaka služba vodi svoju bazu podataka, zbog čeg sad MUP natjerava činovnike pojedinih službi jer su davali potvrde za zapošljavanje, kao i zdrastvene usluge ljudima koji nemaju radnu dozvolu u RH. mogu ovako do sutra, a na tim se stvarima troše milijuni i milijuni kuna godišnje, a sve bi se riješilo vrlo jednostavno, samo da ih je uvezati i stavti sve u istu bazu, pa na kraju krajeva i te biračke popise.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 20:58 |
|
|
Što se tiče ovog zakona o prebivalištu i sređivanje biračkih popisa tješi me činjenica da HDZ niti jedan zakon ili ideju nije u stanju provest nego samo zadovolji formu...
|
|
Vrh |
|
|
Nikola
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 23:12 |
|
|
Josipovica treba odmah pozvati u HB, odvesti ga malo u jajce, bugojno, zenicu, banjaluku, derventu...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 23:19 |
|
|
Bio je on svugdje, u Odžaku i ŠB na pr. Ima negdje što je sve obišao.i nije malo...
|
|
Vrh |
|
|
Nikola
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 21 vel 2010, 23:23 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Bio je on svugdje, u Odžaku i ŠB na pr. Ima negdje što je sve obišao.i nije malo... Znam da je bio, ali sada ga treba pozvati kao predsjednika!
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 00:48 |
|
|
dudu je napisao/la: Prigorac je napisao/la: Čim uđemo u EU radimo pontonac prema Pelješcu. Uglavnom Josipovič se dotako glavnog problema. Nije problem u parama nego u činjenici da sve mora ič javno. Al kud čem naprijed kad naša retardiran gruntovana još ima spise iz AU Tako da se zna di je kaj završilo. Zlobnici onda uračunaju i one Bandičeve tenis terene u Sarajevu i svakojake gluposti pod "pomoč" Hrvatima u BiH. I treba znat jel to dobio neki lokalni političar il se dalo za Sveučilište, dom zdravjla, školu itd. Umjesto za preizborne plakate dat pare za neki vrtič ili školu. E sad kolko če HDZ bit spreman na to, vidjet čemo, možda nas Kosorica iznenadi. Inače dali postoji mogučnost da se neko iz BiH prijavi sad za ove povlaštene kredite od države sa nekim projektom? Onak kak imamo dogovor s Unijom za pare. Hrvatska je specifičan primjer. godine 1991. na svom populacijskom vrhuncu, imala je 3.5 milijuna birača. 20 godina kasnije, nakon rata, značajnog opadanja stanovništva, daljnjeg silaznog trenda, Hrvatska ima preko 4 milijun birača. odmah da pomognem donositeljima novog zakona o prebivalištu...to ni najmanje neće pomoći sređivanju biračkih spisa. moj je savjet, a bome i jedino rješenje, spaliti postojeće spiskove i raditi nove. to je čak i manji problem, odnosno samo posljedica jednog ogromnog, a to je potpuno konfuzno stanje u državnim upravama. mi se suočavamo s problemima, kao da nas ima najmanje 100 milijuna. potpuno je neshvatljivo da u vrijeme današnjih servera i inih tehničkih mogućnosti ne postoji zajednička baza stanovništva za svu upravu. prosto je fascinatno koliko su naše službe nepovezane od HZZO-a, HZMO-a, HZZ-a, MUP-a. prmjera radi...javljam se prvi put na burzu rada i pitaju me jesam li se prijavio na zdrastvenom i znam li da je to obvezno. znajući za tu rupu u sustavu, namjerno sam se tek naknadno prijavio na HZZO, čisto da se uvjerim o kakvim se diletantima radi. dakle, na upit službenice HZZ-a jesam li se prijavio na HZZO, odgovoram da jesam i tu priča staje. ona nema mogućnost ni na koji način da provjeri moj odgovor. svaka služba vodi svoju bazu podataka, zbog čeg sad MUP natjerava činovnike pojedinih službi jer su davali potvrde za zapošljavanje, kao i zdrastvene usluge ljudima koji nemaju radnu dozvolu u RH. mogu ovako do sutra, a na tim se stvarima troše milijuni i milijuni kuna godišnje, a sve bi se riješilo vrlo jednostavno, samo da ih je uvezati i stavti sve u istu bazu, pa na kraju krajeva i te biračke popise. Upravo tu će u praksi pasti i ovaj novi zakon. Nisu u stanju umrežiti se međusobno, a kamoli da će se još umrežiti s policijom BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 01:00 |
|
|
Zapravo njih izvan RH i ne zanima, tu ih je sredio Stazić iz SDP-a rekavši: šta ja odem na šest mjeseci u Split i izbrišu me.
Inače već su ble kontrole gdje je puno ljudi prijavljeno a zakon ima više psihološki učinak nego što je stvarno moguć za provedbu, očekuju da rodbina sama radi najavljenih kazni odjavi ljude. No zakon je zadovoljenje forme, teško ga je provest u praksi...
No svakako u prvom valu će dosta ljudi se morat odjavit a ko ima nekretninu ne mora se brinuti.
Zapravo se niko ne mora brinuti ko živi u HR problem je samo onima koji ne žive, e ti obećaju rodbini da će platit kaznu i male su šanse da ih iko ulovi.
Problem je najviše kod rodilja i kod onih koji ostanu bez posla, dakle socijalna prava. A ako će amortizirat sa nekim mjerama sve u svemu i nema većih problema...
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: JOSIPOVIĆ: Ako je u našem interesu da plaćamo dječje doplatke rodiljama u BiH, učinimo to javno Postano: 22 vel 2010, 01:07 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zapravo njih izvan RH i ne zanima, tu ih je sredio Stazić iz SDP-a rekavši: šta ja odem na šest mjeseci u Split i izbrišu me.
Inače već su ble kontrole gdje je puno ljudi prijavljeno a zakon ima više psihološki učinak nego što je stvarno moguć za provedbu, očekuju da rodbina sama radi najavljenih kazni odjavi ljude. No zakon je zadovoljenje forme, teško ga je provest u praksi...
No svakako u prvom valu će dosta ljudi se morat odjavit a ko ima nekretninu ne mora se brinuti.
Zapravo se niko ne mora brinuti ko živi u HR problem je samo onima koji ne žive, e ti obećaju rodbini da će platit kaznu i male su šanse da ih iko ulovi.
Problem je najviše kod rodilja i kod onih koji ostanu bez posla, dakle socijalna prava. A ako će amortizirat sa nekim mjerama sve u svemu i nema većih problema... Upravo to ovdje i pričamo cijelo vrijeme. Stvarala se panika bez veze, temeljena na glupostima i poluinformacijama. Po vlasti RH apsolutno treba oplesti, ali postoje puno veći razlozi za to od ovog zakona. Prijava kod rodbine i prijatelja je najjednostavnije rješenje. Što se straha od kazni tiče, ljudi se prijavljuju kod frendova u centru Zagreba da bi dobili povlašteni parking u prvoj zoni. Mislim, zbilja...
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|