HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2025, 01:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jozo Leutar, policajci i povratnici Hrvati žrtve islamskih terorista u BiH
PostPostano: 16 ožu 2012, 16:46 

BBC je napisao/la:
Trag vodi do Bakira. Ili ?

pa nije bakir rim, da svi putevi vode.....

Vrh

Naslov: Re: Jozo Leutar, policajci i povratnici Hrvati žrtve islamskih terorista u BiH
PostPostano: 16 ožu 2012, 16:48 

A što ja znam. Čovjek voli ta naručena ubojstva.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2012, 18:55 

Aztec je napisao/la:
Da mi je samo znati sta to sad imaju 13 god. nakon atentata... :001_rolleyes

Nemaju ništa i ne žele imat ništa,vrlo jednostavno.Baš je njima u interesu da razriješe ubojstvo za koje je odgovoran netko iz tadašnje vlasti.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2012, 22:29 

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 11:34 

Avaz i danas u propagandi kako su Leutara ubili hercegovački auto-mafijaši.

Koje smeće muslimansko. Mamicu im jebem, i traže neke suosjećaje za Srebrenicu.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/koment ... utara.html

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 11:49 

Bakir Izetbegović je to naručio, o tome se pisalo.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 12:08 

Citat:
VI nastavak

Iskaz Armana Jašarevića

Prema iskazu, kojeg je međunarodnim policijskim snagama (IPTF) u Tuzli dao Arman Jašarević, dana 28. listopada 1999. godine, upravo je Ismet Bajramović Ćelo bio organizator ubojstva doministra Joze Leutara, a po izravnoj narudžbi Bakira Izetbegovića.

Jašarević je održano 28. listopada 1999. godine, odmah po javljanju Jašarevića uredu IPTF-a u Tuzli, a nastavljeno je dana 4. studenog 1999. godine, a ovo su ispitivanje Jašarevića vodili djelatnici IPTF-a Charlene Barton i Patrick Tully.

Tijekom ispitivanja Arman Jašarević tvrdio je kako je bio prisutan na tajnom sastanku u sarajevskom caffe baru „Estrada“, dana 2. ili 3. ožujka 1999. godine, na kojem je sastanku glavna tema bila naručeno ubojstvo Joze Leutara.

Sastanak je, prema tadašnjem Jašarevićevom iskazu vodio upravo Bajramović, dok su sastanku još nazočili Mahir Radžo, Fikret Kajević, Nijaz Nisko Karkelja, Selver Lekić, te izvjesni Atko i Aco, te Mina, Bajramovićeva djevojka i tajnica.

Kako je Jašarević tada tvrdio Bajramović je informirao prisutne kako je za organiziranje i izvršenje Leutarovog ubojstva obećano 500 tisuća DEM.

Kako bi dokazao okupljenima da će taj novac stvarno i biti isplaćen izvršiteljima ubojstva, Ćelo je, prema tvrdnjama Jašarevića IPTF-u 1999. godine telefonom nazvao Bakira Izetbegovića, a nakon što se Bakir javio, Ćelo je uključio interfon, te su svi prisutni mogli čuti Ćelin i Izetbegovićev razgovor, kao i obećanje Bakira Izetbegovića da če ima platiti 500 tisuća maraka ukoliko su „skinu onog tipa s kurca“, misleći na Jozu Leutara.

Naknadno je Jašarević na iste okolnosti dao iskaz i istražiteljima SFOR-a u Bazi Butmir pokraj Sarajeva, gdje su ga ispitali istražitelji Mike Flanagan i Gary Yamashiroya. U tom je razgovoru Jašarević potvrdio istražiteljima SFOR-a svoje ranije navode, kao i to da je Ismet Bajramović Ćelo bio „osobni plaćeni ubojica“ Bakira Izetbegovića, koji je djelovao po izravnim Izetbegovićevim naredbama.

Jašarević je tada tvrdio kako je eksplozivnu napravu pod automobil Joze Leutara postavio Nijaz Karkelja Nisko, koji se, prema njegovom iskazu, zajedno sa Mahirom Radžom ili Selverom Lekićem, džipom dovezao do mjesta nasuprot Leutarovog automobila i postavio eksplozivnu napravu.

Sve okolnosti ovog događaja ostale su nerasvjetljene, a istraga protiv Izetbegovića i Ćele zbog ubojstva Joze Leutara nikada nije dovršena, prije svega zbog jakog političkog utjecaja SDA na federalne institucije, posebno na MUP i obavještajne službe.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2012, 13:35 

Prvo je dokazano da automobil nije nasilno otvaran,ranije je bio u MUP ovoj garazi,znaci da nisu samo obicni banditi imali tu svoje prste.Zna se da Bakir Alispahic,i drugi djelatnici muslimanskog MUPa koji su bili dio AIDA,su odgovorni za mnoge likvidacije,kako u ratu,tako i u miru.Taj MUP je bio sastavljen od dvije komponente,muslimanske i Hrvatske,jedna drugoj nisu vjerovale,cak su se prisluskivale.Zato nevjerujem u njihovu zalost.

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2012, 13:18 

atila je napisao/la:
Prvo je dokazano da automobil nije nasilno otvaran,ranije je bio u MUP ovoj garazi,znaci da nisu samo obicni banditi imali tu svoje prste.Zna se da Bakir Alispahic,i drugi djelatnici muslimanskog MUPa koji su bili dio AIDA,su odgovorni za mnoge likvidacije,kako u ratu,tako i u miru.Taj MUP je bio sastavljen od dvije komponente,muslimanske i Hrvatske,jedna drugoj nisu vjerovale,cak su se prisluskivale.Zato nevjerujem u njihovu zalost.

To imaš i danas. Lome se tko će staviti šape na tajnu policiju.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 23:05 

Vrh

PostPostano: 02 tra 2012, 23:10 

Ja malo drukčije zamišljam obavještajce. Nikad ne mlate rukama, i nisu srčani. Takvi ne bi pričali danas.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2012, 21:44 

Bošnjaci uvijek "otkrivaju nove detalje" koje nikad ne vode do neke osobe, suđenja i presude. Tko ih više ne zna, skupo bi ih platio.

Vrh

PostPostano: 13 pro 2012, 22:20 

Vrh

PostPostano: 14 pro 2012, 12:05 

AID služba za bacanje dimnih bombi u posljednjim naletima sa FTVa...
Ovaj put sa krunskim svjedokom Žilićem koji je ostao na "suhom" pa i dalje gusli svoju priču za skretanje istrage na Stolac i "hrvatskoj mafiji".

Strah SDA od reforme Policije sada otkriva i konkretne razloge pa je njihovo kokodakanje o nedavnom uplivu politike u rad Policije koje zastupa SDP i SBB čisto licemjerje i mafijaško ponašanje, a prikazivanje ovoga priloga se može tumačiti i kao poruka onima koji se usude dirnuti u taj teroristički bastion i batinu SDA da će završiti kao Leutar.
Naravno, za očekivati je da se opet pođe sa atentatima.

Ili je netko ovo protumačio kao brigu za nerješavanje ovog terorističkog napada na Leutara, morebit ali samo za naivce i konzumente AID propagandnog odjela alias FTV.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2013, 11:30 

Citat:
Borba s institucijama

U izjavi za novinare sin pokojnog Leutara Ivica kazao je kako se 14 godina bori s institucijama BiH jer ne rade svoj posao kada je u pitanju slučaj njegova oca te da se pita koga tužiteljstvo i policija štiti. “Jedan predstavnik stranac mi je rekao kako će se, ako se otkriju nalogodavci za slučaj ubojstva moga pokojnog oca, riješiti 60 posto političkih ubojstava u BiH.

Znači problem je s državnom mafijom. Sada im je želja da se s državnog slučaj moga oca prebaci na županijski sud, ali poručujem im da taj predmet neće biti u ladici”, kazao je Ivica Leutar. Uz članove obitelji Leutar nazočili su i predstavnici županijskog MUP-a i stranački dužnosnici HDZ BiH. Vijence na Leutarov grob na groblju Masline položila su izaslanstva MUP-a HNŽ – a, Predsjedništva HDZ BiH, ŽO HNŽ HDZ BiH i GO HDZ BiH

Vrh

PostPostano: 30 kol 2013, 08:46 

Citat:
Radončić obrazložio navode o umješanosti Izetbegovića u politička ubojstva i državnu mafiju

Na inicijativu Kluba poslanika SDA, Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić obratio se Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH kako bi pojasnio navode i tvrdnje koje je iznio u magazinu Večernjeg lista - Obzor, u svibnju ove godine, a koji se odnose na Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH.

Državna politička mafija

- Mogu reći da sam u tom intervjuu kazao da bošnjačku državnu mafiju smatram odgovornom za neke stvari i sada ću probati da kolegama iz SDA odgovaram taksativno. Prvo je pitanje da li SDA raspolaže sa crnim stranačkim fondovima, ilegalnim i protuzakonitim.

Zadnji je primjer emisije „Refleks“ na TV OBN. Tu su bili urednici Senad Avdić, Esad Hećimović, Nino Raspudić, Veselin Gatalo, objavljen je snimak i govora Bakira Izetbegovića održanog za vrijeme mjeseca ramazana. Izetbegović ovdje govori kako su islam, itd. ugroženi, kako brutalno ubijaju muslimane i sve je to uredu i sve su to političke kvalifikacije o kojima uopće ne treba polemisati, ali evo šta on kaže kada govori o Erdoanu i Turskoj:

“Ovo što mu rade samo će ga ojačati. Sjetio se nas i u ovom vremenu kada je imao pravo samo sobom da se bavi".

I sljedeća rečenica, kako je rekao Radončić, koju možete na snimku naći Izetbegović vrlo eksplicitno kaže:

"Preko 800.000 maraka su dali za 20.000 paketa, koje ovih dana diljem BiH dijeli SDA. Dakle, htio je da pripazi naš narod da pokaže da ga se sjeća i da pokaže našem narodu s kim on sarađuje i na koga treba da se osloni na SDA”.

Ja ovdje pitam je li ovo crni fond? Je li ovo prijavljeno Centralnoj izbornoj komisiji? Ako jedna vlada ili jedna od država želi da pomogne jednu vjersku zajednicu zar to ne treba da radi preko karitativnih organizacija ili Islamske zajednice.

Bojim se da su pitanja SDA takva da se na njih mora konkretno odgovarati. Vi znate da je objavljen video snimak prikupljanja pomoći mimo institucija BiH u kojem rahmetli gospođa Izetbegović prikuplja zlato, novac i sve je to dokumentovano. Da li je to ikada ušlo u BiH? Da li je iko uveo ili vodio evidenciju u budžetu BiH, kako se taj nakit i zlato rasprodavalo, da li je to bilo upućeno građanima BiH i šta je od toga stiglo do njih?

Nema, gospodine Sarajliću, ljubomore u tome da je Bakir Izetbegović mene pobijedio u trci za člana Predsjedništva BiH. Vi znate da je razlika između nas bila 20.000 glasova i da je meni poništeno 75.000 glasova – kazao je Radončić.

Osobno mislim kako je Izetbegović povezan s državnom mafijom i tajnim muslimanskim službama

Ministar sigurnosti BiH je nastavio riječima: “previše sam ja realiziran čovjek da bih se nekome svetio zato što je izabran za člana Predsjedništva. Nije moj smisao ulaska u politiku da budem član Predsjedništva nego da nešto radim".

- Da li je član Predsjedništva BiH povezan s bh. državnom mafijom i tajnim muslimanskim službama? Prvo, ja to tako eksplicitno nisam rekao, a lično mislim da jeste. Ne znam u čemu je problem. Uzmite tekstove iz Slobodne Bosne 18. 12. 2008., pošto se vi pozivate na tekstove iz „Avaza“.

Ismet Bajramović, kažu, ubio tog i tog čovjeka, bio osuđen na 20 godina zahvaljujući tome što je viđen u društvu Bakira Izetbegovića, čovjek se oslobađa.

Imate Edina Garapliju njegov iskaz pred Vrhovnim sudom koji jasno kaže: javna je tajna da se upravo oko Izetbegovića mlađeg okupljao tim, nikad ozvaničen, ali zato prisutne bošnjačke tajne službe, itd.”.

Ovakvih primjera imate u intervjuu gospodina Faruka ******, koji kaže: „Bakir Izetbegović vodio operaciju uništavanja dokaza o zločinima“.

Ja vam ovakvih stvari mogu citirati koliko hoćete, ali ću gledati da konkretnije odgovaram samo na ona pitanja koja ste vi metodom rišeljea izvukli iz intervjua koji očigledno niste čitali, konkretizirali ste ih.

Povezanost s ubojstvom Joze Leutara

Da li je gospodin Bakir Izetbegović povezan s ubistvom Joze Leutara? Evo ja ću vam pročitati jedan izvod koji je objavljen u medijima i koji je bio dio istrage. “Dani“ su još 1999. godine objavili izjavu ko će ubiti neugodnog svjedoka Armana Jašarevića koji je kao ključni detalj nakon pogibije Leutara iznio podatak sa sastanka od 3. marta 1999. godine.

Leutar je ubijen 16. marta, navodeći, citira mogućnost da je Bakir Izetbegović naložio ubistvo Joze Leutara u telefonskom razgovoru s Ismetom Bajramovićem Ćelom kojem je priustvovalo još pet ljudi, a obećana nagrada za Leutarovu smrt trebala je iznositi 100.000 maraka po učesniku, ukupno pola miliona. Imate takvih tekstova koliko volite, imate izjava po sudovima itd.

Meni je jako žao da moram biti vrlo precizan u odgovorima. Pitanje da li je Nedžad Ugljen neposredno pred likvidaciju išao po novinskim redakcijama i tvrdio da će ga likvidirati Bakir Izetbegović.

Pokazat ću vam tekstove iz „Dana“, odnosno „Slobodne Bosne“, 16. 06. 2005. i originalni tekst iz „Dana“ iz oktobra 1996. godine koji ću biti slobodan da vam pročitam početak i dvije poente:

“Mjesec dana prije smrti Nedžad Ugljen je zaustavio na ulici Senada Pećanina i ovo je njegov tekst iz "Dana": „prilično nervozan i pomalo bez svojih karakterističnih crnih brkova u tom razgovoru najavio svoje ubistvo“.

Sve imate, čovjek je išao po redakcijama, ne samo išao nego upozoravao i druge da će biti likvidiran. Evo vam i drugih tekstova koji su vezani za vođenje istrage kantonalnog tužilaštva. Izetbegoviću je pozlilo kada je predloženo da istragu za ubistvo Ugljena vodi Munir Alibabić.

Ubojstvo obitelji Halilović

Vidimo ovdje sliku gosp. Muratovića koji je kao tadašnji federalni premijer napisao šest kartica teksta i molio da se otkrije ubica pomoćnika ministra. Mi također možemo da govorimo i o drugim stvarima kada je u pitanju ubistvo porodice tadašnjeg načelnika štaba Halilovića – riječi su Radončića, koji je dalje nastavio:

- Ja ću vam pročitati samo dvije rečenice njegovog sina na portalu, a njemu su ubijeni majka i dajdža. On kaže: Taj 7. juni i tako i tako pokušano je ubistvo cijele porodice Halilović jer smo se taj dan trebali naći na ručku koje su pripadnici tajne policije vidjeli kao sjajnu priliku da pobiju našu cijelu porodicu.

Sljedeći naslov je „Ubistvo Sefera Halilovića mogao je narediti samo Alija Izetbegović" i vi znate da se u kantonalnom Tužilaštvu otvara istraga oko „Ševa“ i on kaže bit ću vrlo jasan „ubistvo Sefera Halilovića mogao je narediti samo Alija Izetbegović, a u detalje ukupne operacije je umiješan Bakir Sadović. Kada je u pitanju Bakir Izetbegović on do danas kada su u pitanju zasluge sve druge zasluge stavlja na ime Alije, pa neka onda i tu i kada je odgovornost u pitanju.

Imamo još takvih masu izjava dokumenata, svjedoka, krivičnih prijava, ali suština nije u tome. Suština je u tome gospodo iz SDA da ja kao ministar sigurnosti moram da ohrabrim javnost, da govorim potpuno otvoreno. Naše agencije za provođenje zakona, tužilaštva da napokon kao što je to urađeno u Srbiji i mi otkrijemo politički motivirana ubistva. To zaslužuje porodica Ugljen, Leutar, Halilović..., to zaslužuju i neki na Kazanima.

Ako neko misli da će me prijavljivanjem ovom parlamentu obeshrabriti, vjerujte da neće. Ja se vas ne bojim, tražim vašu podršku da ovu temu otvorimo do kraja. Neko je digao u zrak i auto gospodina Željka Kopanje, dakle nije to slučaj samo kod Bošnjaka. Ali, činjenica je da smo mi za 20 godina učinili sve da se ne otkriju ove ubice. Imate i izjave Hasana Muratovića, koji je bio federalni premijer i koji je kumio i molio da se otkrije ubistvo njegovog pomoćnika.

Ako hoćemo ulazak u EU, ako želimo istinski obračun s kriminalom i korupcijom naši ključni politički funkcioneri moraju znati da će eventualne ubice jednog dana otkriti. Društvo ili narod koje nije u stanju da se kao najveća žrtva obračuna s onima koji su nas kao Bošnjaci tukli nema prostora za odanost.

Ja ću sada pročitati vrlo kratko šta sam rekao u "Večernjem listu". Oni su me pitali ko se boji bošnjačke mafije. To su oni što su ubili pokojnog Jozu Leutara, Nedžada Ugljena. To je bošnjačka državna mafija koja iza sebe ima i ubistvo porodice Halilović, mafija koja iza sebe ima i desetak drugih političkih i interesnih ubistava.

Ko se ovdje prepoznao, zašto se prepoznao i šta je novinarska oprema ne znam. Ja govorim o tome, ja nisam sudija. Gospodin Izetbegović mene je tužio za klevetu. Imat će prilike da kaže svoje argumente, ja ću imati prilike da kažem svoje. Ovi odgovori su na vaše pitanje da li je neko obilazio redakcije ili nije. Imate i posmrtni intervju Delalića koji je objavljen pet dana nakon smrti.

On je praktično govorio kako je Bakir Izetbegović znao za ubistvo Ugljena. Moja je procjena da ovo mjesto ne treba opterećivati time, ali ja sam spreman za svaku vrstu pitanja i pojašnjenja. Nemam ništa protiv Bakira Izetbegovića, imam protiv toga da jedna epoha koja traje 25 godina, a počela je 90-tih godina mora da prestane. Mi imamo vrlo sposobne agencije, institucionalno smo vrlo jaki i nema razloga da ne ohrabrimo tužioce da rasvijetle ova politička ubistva. Ovdje je evidentno da je postojala i da postoje kraci državne bošnjačke mafije i ja se neću plašiti o tome pričati - kazao je Radončić.

Salko pitaj Džaferovića za obojstvo Ugljena

Odgovarajući poslanicima SDA koji su imali primjedbe na njegovo izlaganje Radončić se osvrnuo na činjenicu kako ništa od onoga što je rekao nije demantirano, ni navodi o donacijama, skupljanju zlata i nakita.

- Uvaženi predsjedavajući, koliko sam čuo uvažene kolege iz SDA, ništa nije demantirano. Ni da su skupljali zlato, ni nakit, ni donacije, tako da postoji jedna stara izreka, koja kaže,“ne laje kuca zbog sela nego zbog sebe". Gospodine Sokoloviću (Salko, op.a), ako želite malo više da znate o ubistvu Nedžada Ugljena pitajte malo gospodina do sebe (Šefik Džaferović, op.a). Evo zašto. Vi znate da je kamp Pogorelica ukinut velikom međunarodnom intervencijom, da je bio u pitanju teroristički kamp i da ima indicija da je gospodin Ugljen ubijen zato što je sarađivao da se taj kamp demontira. Da me ne biste napadali da ovo govorim kao ministar sigurnosti, evo vam, „Otisak“ se zove, pročitat ću vam dio teksta:

Nakon više neuspješnih intervencija i pregovora sa tadašnjim predsjednikom Alijom Izetbegovićem da se kamp na Pogorelici zatvori, pripadnici IFOR-a su 16. februara 1996. godine izveli robusnu vojnu akciju u cilju zaštite međunarodnih vojnih snaga u BiH. Kao što je poznato, pripadnici IFOR-a upali su na kamp na Pogorelici i pohapsili su sve zatečene polaznike i nastavnike i instruktore i zaplijenili sve što su našli na Pogorelici.

Uhapšeni polaznici, instruktori, osam Bosanaca i tri Iranca s diplomatskim imunitetom predani su lokalnim policijskim vlastima. Dok su bili smješteni u Domu policije, obavještajac pri iranskoj ambasadi u Sarajevu izvjesni Ali koji je došao obići svoje sunarodnike, uhapšene iranske instruktore tom prilikom obratio se Nedžadu Ugljenu riječima: „Ovo ćeš nam Nedžade glavom platiti“.

Sedam mjeseci kasnije, 28. septembra 1996. u Prijedorskoj ulici Nedžad Ugljen ubijen je iz vatrenog oružja. Svjedoci koji su bili prisutni kada je Ali uputio prijetnju Ugljenu bili su tadašnji pripadnici AID-a Željko Varunek i Šefik Džaferović.

Džaferović je na ovo kazao da on jeste bio sekretar Agencije za istrage i dokumentaciju od 1. febraura do 1. maja 1996. i da jeste tada bio u Sarajevu, kao i da jeste bio sekretar "kada se događalo sve ovo skupa oko Pogorelice, ali nikada nisam bio prisutan i nikada u mom društvu nije zaprijećeno nikome, pa ni gospodinu Ugljenu".

Klubovi zastupnika SDPBiH i Stranke za BiH smatraju kako je ministar Fahrudin Radončić ispoštovao zahtjeve iz inicijative SDA o izjašnjenju o navodima o Bakiru Izetbegoviću. Šef kluba zastupnika SDP-a Saša Magazinović, na zahtjeve iz Kluba zastupnika SDA koji su od Parlamenta BiH tražili izjašnjenje o Radončićevim izjavama o Izetbegoviću, kazao je da Parlament nema takvu ulogu.

- Mi smatramo kako se Radončić izjasnio o ovoj inicijativi i želimo kazati da Parlament nije istražni organ, ali smatramo da je Parlament BiH najviše zakonodavno tijelo i da sve što je rečeno ovdje ima svoju posebnu težinu – kazao je Magazinović.

Dnevni avaz / Dnevnik.ba

Vrh

PostPostano: 31 kol 2013, 18:07 

Radončić vrlo neugodan SDA eliti. Mora se pripaziti da pored njega ne pukne kakva "vahabijska" bomba.

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/leutaro ... cku-mafiju

Vrh

PostPostano: 31 kol 2013, 18:29 

Malo stariji tekst.

http://www.superbosna.com/vijesti/ostal ... elaliaeem/

Citat:
Kako smo ubili Nedžada Ugljena 2 dio intervju sa Ramizom Delalićem

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 02:19 

Podržavaju li obični Bošnjaci, mali ljudi koji nisu mafija i političari ubojstvo Leutara? Daju li glasove Bakiru Izetbegoviću između ostaloga baš zbog toga što je naručio to ubojstvo? Odobravaju li takva ubojstva?

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 17:30 

Jeanne d'Arc je napisao/la:
Podržavaju li obični Bošnjaci, mali ljudi koji nisu mafija i političari ubojstvo Leutara? Daju li glasove Bakiru Izetbegoviću između ostaloga baš zbog toga što je naručio to ubojstvo? Odobravaju li takva ubojstva?

Listom...

Na prste jedne ruke mozes pobrojat one koji ne podrzavaju i ne odobravaju.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 17:56 

seherzada je napisao/la:

Listom...

A ti?

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 18:29 

seherzada je napisao/la:

Listom...

A ti?

Sta ja?

Vrh

PostPostano: 25 ruj 2013, 08:19 

Svi u jedan rog pušu, obrana bošnjačke političke elite.

Citat:
Dragan Lukač: Ubistvo Leutara nije politički motivisano
Nihada Hasić - 24.09.2013 22:00

Mnogi ubistvo Joze Leutara, nekadašnjeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova FBiH, neopravdano stavljaju u politički kontekst, kaže Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP).

"Tvrdim da to nije politički motivirano ubojstvo. Radi se o klasičnom ubojstvu organiziranih kriminalnih grupa u vezi sa kriminalom", naglašava Lukač, koji je prošle sedmice naredio formiranje operativnog tima FUP-a koji treba da istražuje korupciju u državnim organima i javnim institucijama u FBiH.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2013, 09:12 

Citat:
Como se javio iz Hrvatske: Iza mog progona stoji Izetbegović

slika

Slobodno napiši da iza mog progona stoji Bakir Izetbegović koji je odgovoran za ubojstvo Joze Leutara jer je isto naredio da izvrši Ismet Bajramović Ćelo.

''Otišao sam jer nemam povjerenje u pravosudni sustav BiH'', rekao je Dominik Ilijašević Como, za kojim su BiH vlasti raspisale tjeralicu, nakon što se u srijedu nije s odmora vratio na odsluženje 15-godišnje zatvorske kazne u mostarski zatvor. Como se nalazi se u Hrvatskoj, u Viru kod Zadra što je osobno potvrdio za portal DalmacijaNews.

''Zašto sam se odlučio na odlazak u Hrvatsku? Zato jer više nisam imao povjerenje u pravosudni sustav BiH, niti sam vjerovao da će me pustiti na slobodu nakon dvije trećine odslužene kazne, koju sam služio u mostarskom Kazneno-popravnom zavodu. Zato sam došao u Hrvatsku, prijavio se MUP-u RH, dao točnu adresu na kojoj se nalazim, i sada čekam da dođu po mene. Jednostavno, želim ostatak kazne odslužiti u Hrvatskoj, jer vjerujem da će me u Hrvatskoj pustiti nakon dvije trećine odslužene kazne'', kaže Como u intevju za portal DalmacijaNews.

Izetbegović kontrolira podzemlje

Na upit postoji li još koji razlog zbog kojeg se odlučio na dolazak u Hrvatsku, Como je bio otvoren.

''Slobodno napiši da iza mog progona stoji Bakir Izetbegović koji je odgovoran za ubojstvo Joze Leutara jer je isto naredio da izvrši Ismet Bajramović Ćelo. Kad nije prošla ta optužnica onda su mi namontirali sudski postupak za ratne zločine u selu Stupni Do za što sam na kraju osuđen na maksimalnu zatvorski kaznu od 15 godina'', rekao je.

''Kaznu želim odslužiti u Hrvatskoj, s kojom BiH ima sporazum o međusobnom izvršenju krivičnih sankcija, a otišao sam jer je postojala mogućnost da budem ubijen po nalogu političkog Sarajeva'', rekao je i dodao kako se nije osjećao sigurno.

''Sve je bilo moguće, pa na kraju i moje ubojstvo jer mrtva usta ne govore. Mene se najviše plaše onih koji stoje iza montiranja sudskog postupka u slučaju Leutar, a sve iz razloga što ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić za njegovo ubojstvo optužuje bošnjačku državnu mafiju kojoj je na čelu Bakir Izetbegović. Pozivam Bakira Izetbegovića da se ja i on podvrgnemo poligrafu u Republici Hrvatskoj, da vidimo tko je kriv za Leutarovu likvidaciju. Bakir se boji upravo ovakvog mog prozivanja i spreman je na sve jer isti kontrolira političko i kriminalno podzemlje u Bosni i Hercegovini'', rekao je Como.

Policija u Hrvatskoj zna gdje je on

Prethodno se o svemu glasio Marinko Ilijašević, Comin brat, koji je kazao za federalne medije da je njegov brat najnormalnije s hrvatskom putovnicom otišao u Zadar i tamo se prijavio hrvatskoj policiji.

"Policija u Hrvatskoj u svakom trenutku zna gdje je on. Sada čeka potjernicu iz BiH. On je spreman da nastavi da služi dalje kaznu u Hrvatskoj", naveo je Marinko Ilijašević.

U Policijskoj upravi Zadar tvrde da nemaju službenih informacija o Cominom slučaju i da ne mogu potvrditi da se on nalazi u Zadru. U Graničnoj policiji BiH tvrde da Como nije izašao iz BiH.

Međunarodna potjernica za Comom još nije raspisana, a Interpol provodi istragu o tome gdje se on točno nalazi i čeka službenu potvrdu iz Hrvatske da je na njenom području.

Ukoliko Dominik Ilijašević Como bude lociran i uhićen, Ministarstvo pravde BiH će na zahtjev nadležnog suda zatražiti njegovo izručenje našoj državi - kazala je Feni glasnogovornica Ministarstva pravde BiH Marina Bakić.
Po njenim riječima, u slučaju da osoba posjeduje državljanstvo druge države, konkretno Hrvatske, postoji mogućnost izdržavanja kazne u toj državi, ali pod određenim uvjetima.

''Uvjet je da nadležni sudski organ druge države prizna presudu izrečenu u BiH'', kazala je Bakić.

Dominik Ilijašević Como je pobjegao iz mostarskog zatvora Ćelovina u kojem se nalazio na odsluženju dugogodišnje zatvorske kazne. Ovog bivšeg zapovjednika kiseljačke specijalne postrojbe HVO-a Maturice, kojeg je Županijski sud u Zenici 2007. godine osudio je na 14 godina zatvora zbog zločina nad bošnjačkim stanovništvom u vareškom selu Stupni Do, a naknadno mu je, nakon procesa za zločine na području Kiseljaka, izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 15 godina

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2013, 12:05 

bumbar92 je napisao/la:
Pozivam Bakira Izetbegovića da se ja i on podvrgnemo poligrafu u Republici Hrvatskoj, da vidimo tko je kriv za Leutarovu likvidaciju.

Good move. Ovo treba biti naslov vijesti u svim hrvatskim medijima. Nekoliko mjeseci.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, Fredericktown, Patriota i 65 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: