|
|
Stranica: 2/6.
|
[ 148 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 21:59 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5840 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Šporet je napisao/la: Čitaj o pregovorima Knez Pavle - Maček, odnosno hrvatska i srpska delegacija, došlo se jako blizu rješenju (granice ugrubo Bosna i Neretva) i onda su radikali u Beogradu napravili puč i uvukli KJ u rat, tj. prizvali Njemačku okupaciju.
U kojoj knjizi?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 22:05 |
|
|
Šporet je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Gledajući BiH kartu uvek mi padnu dve stvari na pamet: 1) Narodi su totalno pogrešno raspoređeni 2) Koliko je nadrealno što u prethodnih 100 godina nikada nije sklopljen efektivan dogovor Beograda i Zagreba o podeli prostora i zatvaranju sukoba, bez uzimanja Muslimana u obzir (Banovina Hrvatska je valjda najbliža tome). Ah, istorija, okrutna gospodarica. Čitaj o pregovorima Knez Pavle - Maček, odnosno hrvatska i srpska delegacija, došlo se jako blizu rješenju (granice ugrubo Bosna i Neretva) i onda su radikali u Beogradu napravili puč i uvukli KJ u rat, tj. prizvali Njemačku okupaciju. Karta s pregovora Inače, karta se čuva u arhivu u Beogradu. Meni ovo izgleda kao ok rješenje. Od Slovenaca Metliku/Črnomelj i jug Prekmurja. Jedino što na istoku fali Ilok i barem pojedino šidsko selo. U fBiH nam fali Ravno, ovo je samo zaleđe Dubrovnika, od samog gradića Trebinja, do Ravnog, ono je pod Ljubinjem. Koliko vidim istočno od linije gdje ima više Hrvata od Srba, su pripojeni još Maglaj i Gračanica (i zaleže Dubrovnika) i to je bilo to. Nešto ovog tipa; Ima i sličnosti s ovom kartom, samo tu nitko nikad nije popisao s naše strane;
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 22:09 |
|
|
Po meni ovo nije loša karta; Mic po mic
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 22:12 |
|
|
Ceha je napisao/la: Meni ovo izgleda kao ok rješenje.
Ta karta bi i za Pavelića bila čist optimizam.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 22:13 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ceha je napisao/la: Meni ovo izgleda kao ok rješenje.
Ta karta bi i za Pavelića bila čist optimizam. Onaj sporazum je bio navodni On je uzgajao cvijeće, njemu bi se bilo teško odreći Sarajeva i Tuzle
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 22:22 |
|
|
Ovako je najbolje. Crveno srpsko, sivo hrvatsko. Ove svjetlije nijanse su dijelovi pod degenek režimom, poput Xinjianga.
Privitak/ci: |
bejhaUUUUUU (75. kopija).png [ 105.04 KiB | Pogledano 1548 put/a. ]
|
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 22:29 |
|
|
Ma jes', nama Muslimani, vama teritorija.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 22:34 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ma jes', nama Muslimani, vama teritorija. Vi bolje hendlate muslimane.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 22:35 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Šporet je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Gledajući BiH kartu uvek mi padnu dve stvari na pamet: 1) Narodi su totalno pogrešno raspoređeni 2) Koliko je nadrealno što u prethodnih 100 godina nikada nije sklopljen efektivan dogovor Beograda i Zagreba o podeli prostora i zatvaranju sukoba, bez uzimanja Muslimana u obzir (Banovina Hrvatska je valjda najbliža tome). Ah, istorija, okrutna gospodarica. Čitaj o pregovorima Knez Pavle - Maček, odnosno hrvatska i srpska delegacija, došlo se jako blizu rješenju (granice ugrubo Bosna i Neretva) i onda su radikali u Beogradu napravili puč i uvukli KJ u rat, tj. prizvali Njemačku okupaciju. Karta s pregovora Inače, karta se čuva u arhivu u Beogradu. Kakve maštarije....za 3,5 milje puka....
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 22:45 |
|
|
Ne mogu da se setim gde sam video tu kartu i u kom kontekstu.
No interesantno je što se uvek može povući neka veza između (veliko)hrvatskih ideja o uređenju prve Jugoslavije i onoga što su komunisti radili prilikom uređenja druge Jugoslavije.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak_007
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 22:53 |
|
|
Ceha je napisao/la: Po meni ovo nije loša karta; Mic po mic Ma gdje bi bilo loše. Samo da vas ima jedno 2 miliona u BiH bilo bi moguće. Ovako ti iz dijaspore prvi za primjer trebaš doći da živiš u tom zamišljenom Hr prostoru. Hahahaha. Koja ste vi bijeda. Smijemo vam se. Edit- i ova šaka jada što vas je ostala će biti upitna da održi ova 2-3 kantona u kojima ste faktor.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 23:10 |
|
|
Međunarodna grupa eksperata je radila na planu nezavisne, suverene i unitarne Republike Bosne i ovo ispod je rezultat: Obuhvata sve velike koncentracije bošnjačkog stanovništva i sve je lepo saobraćajno povezano. Čak može i kružni autoput Sarajevo-Zenica-Maglaj-Tuzla-Sarajevo da se napravi.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 23:44 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Međunarodna grupa eksperata je radila na planu nezavisne, suverene i unitarne Republike Bosne i ovo ispod je rezultat: Obuhvata sve velike koncentracije bošnjačkog stanovništva i sve je lepo saobraćajno povezano. Čak može i kružni autoput Sarajevo-Zenica-Maglaj-Tuzla-Sarajevo da se napravi. Nedamo im Kraljevu Sutjesku a ni Vareš
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 23 sij 2022, 23:46 |
|
|
Bošnjak_007 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Po meni ovo nije loša karta; Mic po mic Ma gdje bi bilo loše. Samo da vas ima jedno 2 miliona u BiH bilo bi moguće. Ovako ti iz dijaspore prvi za primjer trebaš doći da živiš u tom zamišljenom Hr prostoru. Hahahaha. Koja ste vi bijeda. Smijemo vam se. Edit- i ova šaka jada što vas je ostala će biti upitna da održi ova 2-3 kantona u kojima ste faktor. Koji si u redu za vizu u hambasadi?
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak_007
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 24 sij 2022, 00:02 |
|
|
weasel je napisao/la: Bošnjak_007 je napisao/la: Ma gdje bi bilo loše. Samo da vas ima jedno 2 miliona u BiH bilo bi moguće. Ovako ti iz dijaspore prvi za primjer trebaš doći da živiš u tom zamišljenom Hr prostoru. Hahahaha. Koja ste vi bijeda. Smijemo vam se. Edit- i ova šaka jada što vas je ostala će biti upitna da održi ova 2-3 kantona u kojima ste faktor. Koji si u redu za vizu u hambasadi? Ništa to lasice. Uhljebio sam ja davno i lijepo mi.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 24 sij 2022, 00:02 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Međunarodna grupa eksperata je radila na planu nezavisne, suverene i unitarne Republike Bosne i ovo ispod je rezultat: Obuhvata sve velike koncentracije bošnjačkog stanovništva i sve je lepo saobraćajno povezano. Čak može i kružni autoput Sarajevo-Zenica-Maglaj-Tuzla-Sarajevo da se napravi. Nedamo im Kraljevu Sutjesku a ni Vareš Ne damo ni Žepče.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 24 sij 2022, 00:05 |
|
|
Bošnjak_007 je napisao/la: weasel je napisao/la: Koji si u redu za vizu u hambasadi? Ništa to lasice. Uhljebio sam ja davno i lijepo mi. Ne brineš se što vam iseljava radna snaga koja ti osigurava plaću?
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 24 sij 2022, 00:06 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Međunarodna grupa eksperata je radila na planu nezavisne, suverene i unitarne Republike Bosne i ovo ispod je rezultat: Obuhvata sve velike koncentracije bošnjačkog stanovništva i sve je lepo saobraćajno povezano. Čak može i kružni autoput Sarajevo-Zenica-Maglaj-Tuzla-Sarajevo da se napravi. Je li ovo neka zajebancija ili imaš neki link?
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 24 sij 2022, 00:07 |
|
|
weasel je napisao/la: Bošnjak_007 je napisao/la: Ništa to lasice. Uhljebio sam ja davno i lijepo mi. Ne brineš se što vam iseljava radna snaga koja ti osigurava plaću? Mujo misli da se to uzima iz "kase" u kojoj vazda ima para.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 24 sij 2022, 00:11 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 24 sij 2022, 00:39 |
|
|
Mene bi zanimalo specifično ovo boldovano... Šporet je napisao/la: Čitaj o pregovorima Knez Pavle - Maček, odnosno hrvatska i srpska delegacija, došlo se jako blizu rješenju (granice ugrubo Bosna i Neretva) i onda su radikali u Beogradu napravili puč i uvukli KJ u rat, tj. prizvali Njemačku okupaciju. Karta s pregovora Inače, karta se čuva u arhivu u Beogradu. Nije mi baš najjasniji timeline. Kada se došlo blizu rešenja i kako je to rešenje na Bosni i Neretvi sprečeno ulaskom KJ u rat protiv nacista, kada Banovina Hrvatska već postoji? Takođe, prikazana karta je tačno šta?
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 24 sij 2022, 00:41 |
|
|
Citat: Inače, na hrvatskom dijelu ove karte, bez komada koji je danas u Vojvodini, Hrvati čine oko 70% rođenih, u vrijeme kad je nastala ova karta sumnjam da su bili više od 55%
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 24 sij 2022, 00:41 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5840 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Šporet je napisao/la: Hvala.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 24 sij 2022, 01:03 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Nije mi baš najjasniji timeline. Kada se došlo blizu rešenja i kako je to rešenje na Bosni i Neretvi sprečeno ulaskom KJ u rat protiv nacista, kada Banovina Hrvatska već postoji?
Takođe, prikazana karta je tačno šta? Banovina Hrvatska je bila vatrogasno rješenje upravo zato da se u KJ spriječi raspad sistema i uvlačenje u rat, bilo je predviđeno da se u ostalim dijelovima BiH i Vojvodine održi plebiscit odnosno volja naroda u kojoj državi žele biti, gore imaš kartu u kojim srezovima BiH je bilo više Hrvata nego Srba, sad je pitanje kako bi glasali muslimani i kršćani u Vojvodini, ako pretpostavimo da bi Muslimani Turske Hrvatske glasali za Banovinu onda bi nakon plebiscita imali prilično jasnu situaciju gdje bi uslijedila razmjena stanovništva ili korekcije granica. Karta prikazuje prijedlog podjele na Kraljevinu Hrvatsku i Kraljevinu Srbiju. S tim da imaju različita tumačenja oko ove Trebinjsko-bosanske oblasti. Neki govore da bi ona bila u sklopu Hrvatske, neki u sklopu Srbije, ja mislim da bi bila u sklopu Srbije. Karta je prilično izravna, ne moram ti ja valjda prevodit ćirilicu?
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Karta Hercegbosne Postano: 24 sij 2022, 01:20 |
|
|
Gledajući karte i komentare da se zakljucit kako bi se naši yebali a da im ne udje. To tako ne ide braco moja Veliku većinu vaših prijedloga nebi prihvatili ni orangutani a ne narod poput srba. Upravo zbog takvog mentaliteta s obe strane, mi i jesmo bili u *** kroz zadnjih 100 godina...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|