|
|
Stranica: 5/7.
|
[ 175 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 22 stu 2022, 21:52 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Pa dobro, u liberalne Hrvate ćemo te.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 22 stu 2022, 23:39 |
|
|
Gladius je napisao/la: Novdan je napisao/la:
Dobrim dijelom se slažem. Europa je vrlo postupno sekularizirana još od humanizma i renesanse čiji su nositelji bili preteća ateista. No ne slažem se da je kršćanstvo u istoj mjeri politično kao islam. To je jednostavno netočno. Jesi li ti pročitao Bibliju, katolički katekizam s jedne, a Kur'an i Hadise s druge strane? Što se tiče vjeronauka, išao sam ja na vjeronauk i u školi i u crkvi tako da znam što se tamo priča.
No idemo konkreto uspoređivati neke stvari.
Biblija je prilično kontradiktorna gomila različitih knjiga i tekstova. Neke elemente teokracije možeš pronaći u Starom zavjetu, međutim Novi zavjet to ruši. Isus je odbacio gomilu starozavjetnih pravila. U kršćanstvu postoji i ono načelo "bogu božje, caru carevo", dakle poštivanje svjetnovnih vlasti. Jednostavno Isus uopće nije radio na stvaranju nekog ovozemaljskog društvenog poretka, već je fokus bio samo na moralu i putu u "kraljevstvo nebesko".
Isus je kao središnja osoba kršćanstva posve različit od Muhameda. Muhamed je klasični onodobni ratnik, osvajač, robovlasnik, ratni zločinac, izvršitelj genocida itd. Muhamed je bio i državnik, vladar, pisac zakona i pravila kako država treba funkcionirati. Islam ne propisuje samo kazne i obveze muslimana, već i kjafira koji žive u islamskoj državi. Recimo kada gledaš način na koji se ponašao ISIS, vidjet ćeš da imaju itekako uporišta u islamu, primjerice seksualno robovlasništvo koje je također dozvolio prorok Muhamed, o čemu su mnogi islamski teolozi poput Zakira Naika otvoreno govorili. To je jednostavno neupitno. Isto važi i za druge stvari poput ubijanja apostata itd.
E sad, eke stvari poput robovlasništva su dozvoljene i u Bibliji, ona ga ne osuđuje. No istovremeno Isus ni apostoli nikada nisu imali pretenziju pisati ovozemaljske zakone na način na koji to radi islam, jednostavno to nije državotvorna religija. Zbog toga je u kršćanstvu moguća mentalna gimnastika kojom je Crkva primjerice osudila robovlasnišvo, iako ga je ranije normlano tolerirala. Jednostavno kršćanstvo nema tu državno-pravnu dimenziju i fiksna pravila oko toga.
Što se tiče kršćanstva kao dominantne ideologije, ona je postojala u smislu da su se državne vlasti pozivale na Boga i nastojale se uvezati s Crkvom koliko je moguće. Pozivali su se na religiju radi legitimacije vlasti, a i kao opravdanje za neke politike. No to su sve mentalne akrobacije za koje ne postoji čvrsti temelj kao u islamu, iz razloga koje sam ranije naveo.
Da se vratimo na praktični dio. Pitaj islamista kakav društveni poredak želi i on će ti dati jasne opise šerijatskog društva. S druge strane, kršćanstvo nema svoj ekvivlanet šerijata. Katolički primitivci su primitivci u smislu da su intelektualno ograničeni, ali osim zabrane pobačaja nemaju neku jasnu viziju što bi htjeli. Koncept katoličke teokracije bi netko prvo trebao izmisliti, što bi pak bila mentalna gimnastika za pamćenje, da bi je netko zagovarao.
Možda sam malo u krivu jer ti ovdje govoriš vjerojatno o Hrvatima iz BiH, koji su donedavno bili iznimno ruralno stanovništvo i čija je intelektualna elita uglavnom iseljavala iz BiH. Hrvati iz BIH zato jesu religiozniji i ponekad mi se čini da je upravo veći stupanj religioznosti ono što u RH donekle razlikuje Hrvate iz BiH od onih iz RH. No mislim da nije neka ogromna razlika, iako bih rekao da se dade primijetiti.
Što se tiče RH, ovdje u Crkvu ide možda 10-15% ljudi i to uglavnom starije životne dobi. Da, postoje katoličke udruge mladih, imam poznanstava u takvim krugovima, no nije riječ o velikom broju ljudi. Na misama i dalje dominiraju starci. Kada pogledaš način života, rezultate svih anketa itd, vidiš da je religiozost u RH manje-više svedena na neke tradicije poput Božića, naročito u urbanim sredinama.
Gledano sa stanovišta 4 evanđelja možda bi i bio u pravu. Nažalost Isusov život i naučavanje su tek uvodni materijali u kršćanstvo i ako hoćeš propagandni materijal za misioniranje. Kršćanstvo kroz povijest je ipak nešto drugo. Pored Starog Zavjeta koji vrvi nasiljem, principi neodupiranja i kršćanskog pacifizma su iznimka koja se primarno prakticira u nekim sektama tipa amiša, menonita, adventista + iznimni pojedinci u velikim Crkvama. RKC i većina crkava tradicionalno prakticira doktrinu "pravednog rata" i "preventivnog rata" ili Svetog Rata poput križarskih ratova. Sveti rat = kršćanski džihad. Nakon prva 3 stoljeća kršćanstva koje se širilo mrežom izvrsnih rimskih puteva i kada je kršćanstvo postalo ideologija potlačenih, već od 5 stoljeća počinje nesveti brak između Crkve i države sa Clovisom I, franačkim kraljem, koji rezultira sa 13 stoljeća pokušaja stvaranja "kraljevstva nebeskog" na zemlji. To je to srednjestoljetno doba u Europi. Većina europskih naroda će ognjem i mačem biti kristijanizirano. Onda se kroz kolonijalizam također ognjem i mačem širi kršćanstvo diljem svijeta. Tamo gdje je bilo države, i ognja i mača da ga zaštiti, tu je i nastalo i opstalo, i procvjetalo. Itekako su postojale kršćanske teološke države, jedna od zadnjih je Malta koju su osnovali križari. Jako čudno za "religiju mira", ne? Pričaš o kršćanima kao da se radi o djeci cvijeća i hipicima. Islam je od početka bio primarno nacionalna ideologija arapskog naroda, koji je okružen velikim silama svog vremena od početka bio vojna teološka država. Muhamed nije bio vojskovođa, već sitni trgovac, drugi su vodili rat i strategiju, i bavio se ratovanjem toliko koliko je morao, jer među divljim arapskim plemenima nema lijepih riječi, već ima tko je jači. Stjecajem okolnosti željom pokorenih naroda da prežive u tom sustavu, postao je svjetska religija. Iako Arapi danas nerado smatraju druge narode za muslimane i trebaš maltene znati arapski i čitavu arapsku kulturu da bi bio musliman. Islam izvan arapskog naroda je jedan masivni nesporazum, jer praktički moraš postati Arap da bi bio musliman, dakle jedan strašan povijesni nesporazum. Da se to ljudima razjasni tako, mnogi bi skočili ko opareni i odbacili tu religiju. Ne podržavam ni jednu ni drugu religiju, dosta su mi zla nanijele u životu. Religija i politika su zabava za sirotinju (i duhovnu i materijalnu). Sve stoji. Ni ja ne podržavam ni jedne ni druge, ali činjenica je da je islam,posebno danas, veće zlo od kršćanstva. No to naravno ne znači da moramo birati između ta dva zla. Btw ti si Hrvat ili Bošnjak?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 22 stu 2022, 23:50 |
|
|
Pa, Crnogorci su Hrvati u nastajanju. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 23 stu 2022, 00:00 |
|
|
|
Tema nije Hrvati i kršćanstvo, nego "Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana?"
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1664 of 2558 - 65.05%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 23 stu 2022, 06:00 |
|
|
|
Banalnosti pokazuju dubinu. ISIL-ova melodija kao zvono na mobitelu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 23 stu 2022, 09:35 |
|
|
Gladius je napisao/la: Novdan je napisao/la:
Ima kod Hrvata nesekularnih, recimo kad sam Pacifikatora optužio da s takvim stavovima mogu biti samo katolički milet, ništa drugo, on mi je odgovorio da i jesu katolički milet i da žele katoličku državu (što god to bilo). A pazi rugaju se Bošnjacima da su vjerska skupina i suniti.
No, to su marginalci čije mišljenje ne dijeli ni 1% ljudi.
No nije ključna stvar religioznost i nereligioznost, već činjenica da islam po definiciji predstavlja i društveno-političko uređenje, nije sam po sebi samo religija poput kršćanstva. Zato ne postoji na svijetu muslimanska zemlja gdje nema sukoba. U naprednijim društvima poput Turske i Egipta imamo sukob između sekularnih i teokrata, a u rupama poput Afganistana između teokrata i još većih teokrata (talibani vs ISIS). Dakle islam je kao religija specifičan po tome da je vrlo svjetovan i političan.
Dakle, ne možeš krščćanstvo i islam trpati u isti koš NIKADA, bez obzira na primitivizam i gluposti s obije strane
Većina ruralnih i provincijalnih Hrvata su danas vrlo nesekularni. Herceg-Bosna je po defaultu zamišljena kao ekskluzivna katolička entitet-država i to je nepobitna činjenica koja se ogleda u mono-religijskom sastavu svih institucija tog entiteta u ratu i poraću uopće teritorija gdje su u BH katolici u većini. I da, upravo ti i takvi ljudi imaju obraza da prigovaraju nekome o bilo čemu. Uopće ne mislim da su to marginalci, već tiha većina među niže obrazovanim katoličkim ruralcima i provincijalcima. Tu se ne mogu složiti sa tobom. Kršćanstvo je također politička i društvena ideologija, kao i vrlo konkretno društveno-političko uređenje koje je do Francuske revolucije i početka prosvjetiteljstva bila dominantna ideologija u Europi, a i Rusija je bila teokratska do 1918, a danas je sve više i više. Postojalo je jako puno vjerskih država u Europi, a i danas religija igra značajnu ulogu u nekima od njih. RKC je prvo morala biti vojno i politički poražena jako mnogo puta, suzbijena sekularnim zakonima, pa da danas pribijena uza zid propovijeda neku toleranciju, za koju znamo da nije iskrena, jer ne bi na terenu katolici bili ekstremni toliko da nije duplo dno. Jedno priča Papa za PR i medije, a drugo se uči i govori na vjeronauku. Ne samo da mogu trpati obje religije u istu košaricu, nego ih i trpam tamo. Dvije grane istog judaističkog stabla. Ne prigovara vama niko što ste nesekularni nego što baštinite vjeru okupatora. Da ste hrišćani bili bi pohvaljeni. Manite se turske kulture i vjere, to je na Balkanu propalo, gotovo, otišli Turci i neće se vratiti. Prodali vas za šaku dukata, bukvalno. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 23 stu 2022, 09:38 |
|
|
|
Nisu ti otišli iz Srbije. Dapače, sve više ih je. Turskih zastava po Srbiji na svakom ćošku.
No nije tema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 23 stu 2022, 14:01 |
|
|
|
Meni se čini da je vehabijski pokret oslabio u BiH. Nekoć su Jusuf Barčić i Bilal Bosnić žarili i palili, sad nešto slabo. I kod sekularnijih bošnjačkih nacionalista, a i forumaša npr. vidi se da su se umorili.
Moj dojam. Što vi mislite? Jesu li se umorili? Ako jesu, zašto?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 23 stu 2022, 14:24 |
|
|
|
Rekli kako se neće umoriti i onda se umorili. Ima li išta da nisu slagali.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1664 of 2558 - 65.05%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 23 stu 2022, 14:31 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8639 Lokacija: Tu negde
|
Rika sv Vida je napisao/la: Erdogan je izjavio da ne postoji radikalni ili umjereni islam. Postoji samo islam. Dakle pravo pitanje je koliko je islam inflitriran u društvo bh Muslimana. Kad tad u njima proradi zov džamije.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Valhalla
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 23 stu 2022, 17:51 |
|
|
Manji je problem neki radikalni Islam, jer je Islam sav radikalan ako ćemo tako gledati, već je problem što ljudi kada počnu da se islamiziraju gube svoj identitet, uče da se mole na poganskom arapskom, uče njihova slova, hijeroglife i praktički prolaze transformaciju u Arape iz 7 stoljeća. Jači od njih nauče i arapski jezik. Tada počnu da nazivaju Turke, crnčuge i Arape braćom. Tako indoktriniraju i djecu, žensku da postanu potencijalne supruge Arapa i Turaka, njihovo bijelo roblje i prostitutke, a mušku da im služe i da im se dive. Islam je vrsta teške mentalne bolesti i ispiranja mozga. Nasreću, dobar dio ljudi se othrvao tom zlu, ali nažalost nisu svi. Vjerojatno sa dijasporom, jest većina, ali u BiH je možda pola-pola. Podijeljeno društvo. 
_________________ Valhalla, Hall of the Slain, the hall presided over by Odin. This vast hall has five hundred and forty doors. A wolf guards the western door and an eagle hovers over it. Till Valhalla!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 23 stu 2022, 17:57 |
|
|
storarare je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Erdogan je izjavio da ne postoji radikalni ili umjereni islam. Postoji samo islam. Dakle pravo pitanje je koliko je islam inflitriran u društvo bh Muslimana. Kad tad u njima proradi zov džamije. Umjereni islam je glupavi pokušaj Zapada da osakati islam tj. da izmisli neki novi potpuno pozapadnjačeni islam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 24 stu 2022, 09:23 |
|
|
Valhalla je napisao/la: Manji je problem neki radikalni Islam, jer je Islam sav radikalan ako ćemo tako gledati, već je problem što ljudi kada počnu da se islamiziraju gube svoj identitet, uče da se mole na poganskom arapskom, uče njihova slova, hijeroglife i praktički prolaze transformaciju u Arape iz 7 stoljeća. Jači od njih nauče i arapski jezik. Tada počnu da nazivaju Turke, crnčuge i Arape braćom. Tako indoktriniraju i djecu, žensku da postanu potencijalne supruge Arapa i Turaka, njihovo bijelo roblje i prostitutke, a mušku da im služe i da im se dive. Islam je vrsta teške mentalne bolesti i ispiranja mozga. Nasreću, dobar dio ljudi se othrvao tom zlu, ali nažalost nisu svi. Vjerojatno sa dijasporom, jest većina, ali u BiH je možda pola-pola.Podijeljeno društvo.  Tako negdje otprilike. Srećom islamizirana polovina stanovništva BiH se nalazi na tek 24% iste. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Valhalla
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 26 stu 2022, 21:37 |
|
|
Novdan je napisao/la: Gladius je napisao/la: Gledano sa stanovišta 4 evanđelja možda bi i bio u pravu. Nažalost Isusov život i naučavanje su tek uvodni materijali u kršćanstvo i ako hoćeš propagandni materijal za misioniranje. Kršćanstvo kroz povijest je ipak nešto drugo. Pored Starog Zavjeta koji vrvi nasiljem, principi neodupiranja i kršćanskog pacifizma su iznimka koja se primarno prakticira u nekim sektama tipa amiša, menonita, adventista + iznimni pojedinci u velikim Crkvama. RKC i većina crkava tradicionalno prakticira doktrinu "pravednog rata" i "preventivnog rata" ili Svetog Rata poput križarskih ratova. Sveti rat = kršćanski džihad. Nakon prva 3 stoljeća kršćanstva koje se širilo mrežom izvrsnih rimskih puteva i kada je kršćanstvo postalo ideologija potlačenih, već od 5 stoljeća počinje nesveti brak između Crkve i države sa Clovisom I, franačkim kraljem, koji rezultira sa 13 stoljeća pokušaja stvaranja "kraljevstva nebeskog" na zemlji. To je to srednjestoljetno doba u Europi. Većina europskih naroda će ognjem i mačem biti kristijanizirano. Onda se kroz kolonijalizam također ognjem i mačem širi kršćanstvo diljem svijeta. Tamo gdje je bilo države, i ognja i mača da ga zaštiti, tu je i nastalo i opstalo, i procvjetalo. Itekako su postojale kršćanske teološke države, jedna od zadnjih je Malta koju su osnovali križari. Jako čudno za "religiju mira", ne? Pričaš o kršćanima kao da se radi o djeci cvijeća i hipicima. Islam je od početka bio primarno nacionalna ideologija arapskog naroda, koji je okružen velikim silama svog vremena od početka bio vojna teološka država. Muhamed nije bio vojskovođa, već sitni trgovac, drugi su vodili rat i strategiju, i bavio se ratovanjem toliko koliko je morao, jer među divljim arapskim plemenima nema lijepih riječi, već ima tko je jači. Stjecajem okolnosti željom pokorenih naroda da prežive u tom sustavu, postao je svjetska religija. Iako Arapi danas nerado smatraju druge narode za muslimane i trebaš maltene znati arapski i čitavu arapsku kulturu da bi bio musliman. Islam izvan arapskog naroda je jedan masivni nesporazum, jer praktički moraš postati Arap da bi bio musliman, dakle jedan strašan povijesni nesporazum. Da se to ljudima razjasni tako, mnogi bi skočili ko opareni i odbacili tu religiju. Ne podržavam ni jednu ni drugu religiju, dosta su mi zla nanijele u životu. Religija i politika su zabava za sirotinju (i duhovnu i materijalnu). Sve stoji. Ni ja ne podržavam ni jedne ni druge, ali činjenica je da je islam,posebno danas, veće zlo od kršćanstva. No to naravno ne znači da moramo birati između ta dva zla. Btw ti si Hrvat ili Bošnjak? Tu se možemo složiti da je Islam danas trenutačno veće zlo od kršćanstva, ali ja ipak ne bih želio živjeti ni u kršćanskoj teološkoj državi, koliko ne bih bio spreman živjeti ni u islamskoj. Religiju i državu treba držati odvojene jedne od drugih. Kada bih morao birati izemeđu ta dva zla, onda bih vjerojatno izabrao ono manje, tj. kršćanstvo, ali je sreća da stvari nisu eskalirale, pa ne moram. BiH je još u milletskom sustavu kojeg je ostavio osmansko-turski okupator, tako da je ta priča o Hrvatima i Bošnjacima tek slabo maskirana priča o katolicima i muslimanima. Ne vjerujem da ima potrebe da se prave novi narodi i nacije kad god nova religija izbije na scenu, pa i dalje mislim da europsko bjelačko stanovništvo BiH bilo katoličko ili muslimansko treba istine i pravde radi pribrojati u hrvatski etnički korpus, pa makar danas hrvatstvo samo bilo gomila katoličkih tradicija sa jednim tankim slojem pučke kulture. Meni identitet nikad nije bio osobito važan jer sam imao bogat duhovni, obiteljski, poslovni, sportski i socijalni život i ostvario sam se na mnogo polja u skladu sa svojim mogućnostima i dosezima. Žao mi je ljudi koji nemaju ništa u životu sem religije i nekog nabildanog nacionalnog osjećaja, a takvih je gomila kod nas.
_________________ Valhalla, Hall of the Slain, the hall presided over by Odin. This vast hall has five hundred and forty doors. A wolf guards the western door and an eagle hovers over it. Till Valhalla!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 26 stu 2022, 22:13 |
|
|
|
I šta ćemo sad bijeli brate? Koje je rješenje?
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Valhalla
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 27 stu 2022, 09:15 |
|
|
Reconquista je napisao/la: I šta ćemo sad bijeli brate? Koje je rješenje? Rješenja i izlaza uvijek ima. Islam oličen u Islamskoj zajednici i vehabijskim sektama i pokretima je odavno prešao sve mjere normalnog i prihvatljivog u sekularnom društvu, i bez obzira što će Mošnjaci platiti najveću cijenu te bolesti i ludila, ne znači da se ne treba odupirati i sa drugih strana. Najveći problem je što suzbijanje Islamske zajednice za sobom povlači i smanjenje prava RKC, jer ne možeš nešto braniti IZ, a to isto dopuštati RKC. Bez obzira što to isto često nije isto. Nije važna suština, važan je utisak. 1. Ukinuti vjeronauk. To je opasno vrelo radikalizma u kojem se vršnjačkim pritiscima mladi ljudi indoktriniraju na račun države i udara temelj da sljedeća generacija postane otvoreni talibani i vehabije, teroristi i ubojice. Neka svatko kao prije rata o svom trošku, vikendom ide na vjeronauk i u svom slobodnom vremenu, a ne kao sada da se djeci ispira mozak tijekom tjedna, a onda još vikendom mekteb i džamija. To je vrsta mentalnog zločinstva što se radi. Kako sad ubijediti RKC da se odrekne vjeronauka u školama??? Veća je korist od ukidanja islamskog vjeronauka, no šteta od ukidanja katoličkog, ali oni to ne vide tako.  Ako se već mora poučavati religija, onda Kultura religija, i da se djeca upoznaju sa svim religijama svijeta na znanstveni način. I da dođu u kontakt sa drugim religijama, osobito muslimanska sa kršćanstvom. 2. Ukinuti medrese. IZ ima 6 medresa ili škola za hodže i bule, što je veći procenat po glavi stanovnika nego Afganistan. Za BiH je dovoljna samo 1 medresa, a i ona je previše. Svaki tzv. umjereni hodža, ali i budući vehabija isilovac su završili prvo medresu i tamo im je do kraja ispran mozak. Najopasnije institucije u BiH. Za ovu mjeru nema pandana u RKC. Samo ove dvije mjere bi za 80% smanjile islamski radikalizam u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 27 stu 2022, 11:36 |
|
|
Valhalla je napisao/la:
Tu se možemo složiti da je Islam danas trenutačno veće zlo od kršćanstva,
Hrišćanstvo nije nikakvo zlo. Hrišćanstvo je Evropu izgradilo. A da nema Evrope ne bi bilo ni automobila što znači da bi vam nafta bila beskorisna a onda bi vi i dan danas čuvali meso od kamile ispod pijeska umjesto u frižideru. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Valhalla
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 27 stu 2022, 11:48 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Valhalla je napisao/la:
Tu se možemo složiti da je Islam danas trenutačno veće zlo od kršćanstva,
Hrišćanstvo nije nikakvo zlo. Hrišćanstvo je Evropu izgradilo. A da nema Evrope ne bi bilo ni automobila što znači da bi vam nafta bila beskorisna a onda bi vi i dan danas čuvali meso od kamile ispod pijeska umjesto u frižideru.  Ma ne lupetaj. Europu su izgradile i stvorile generacije vrijednih, radinih, čestitih i posvećenih Europljana. Od 12 stoljeća ide uspon gradova i trgovine, od 15 renesansa, od 18 prosvjetiteljstvo, a 19 stoljeća industrijska revolucija. Sve pokreti mimo i protiv kršćanstva. Tko je izgradio najveće svjetske civilizacije Staru Grčku i Stari Rim mimo kršćanstva? Što južna Amerika koja je komplet katolička nije stvorila modernu civilizaciju? Lupetaš. Ako ništa kršćanstvo snosi ideološku krivnju za brato-ubilačke ratove katolika i protestanata i šire sa pravoslavcima i tzv. hereticima, iskorijenjenje starih europskih religijskih tradicija i velikog dijela antičke kulture i znanosti. Sačuvali su samo knjige koje nisu bile u suprotnosti sa kršćanstvom, a ostalo spalili. O čemu pričaš čovječe???
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 27 stu 2022, 11:58 |
|
|
|
Pa dobro, liberalizacija Bošnji slijedi. Samo ne znam hoće li to kroz okvir Federacije i BiH ili će nekako odvojit Bošnjakistan.
Ti radikali opstaju jer nije čista situacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 27 stu 2022, 12:47 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6194 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Valhalla je napisao/la: Ma ne lupetaj. Europu su izgradile i stvorile generacije vrijednih, radinih, čestitih i posvećenih Europljana. Od 12 stoljeća ide uspon gradova i trgovine, od 15 renesansa, od 18 prosvjetiteljstvo, a 19 stoljeća industrijska revolucija.
Sve pokreti mimo i protiv kršćanstva.
(...)
Ako ništa kršćanstvo snosi ideološku krivnju za brato-ubilačke ratove katolika i protestanata i šire sa pravoslavcima i tzv. hereticima, iskorijenjenje starih europskih religijskih tradicija i velikog dijela antičke kulture i znanosti.
Potpuno si se zapleo u mrežu svojih laži. Kažeš da je od 12.-19. stoljeća europski razvoj bio protiv kršćanstva, a istovremeno su ti europski kršćanski narodi širili kršćanstvo po cijelom svijetu. Logika ti nije jača strana? Uspon srednjovjekovnih europskih gradova je zasluga - kršćanstva. Renesansa se dogodila zahvaljujući pokroviteljstvu Crkve. Dovoljno je uzeti Dantea i Michelangela. Za koga su oni radili, u što su vjerovali i koga podržavali? Prosvjetiteljstvo je kod nas umnožilo mrežu župnih crkava i proširilo mrežu konfesionalnih škola. Izumitelji i industrijalci u vrijeme Industrijske revolucije su isto bili kršćani i financirali su djelovanje kršćanskih misionara po cijelom svijetu. Po tebi je bio rat kršćanstva i pravoslavlja? I pravoslavlje je grana kršćanstva. Nema teorije da će Hrvati podržati ikakve mjere protiv Katoličke crkve i vjeronauka. Preživjeli smo i Turke koji su promicali islam i komuniste koji su promicali ateizam. Zahvaljujući kršćanskoj vjeri u hrvatskom narodu. Ona je srž hrvatske kulture. Hrvat možeš biti, samo ako postaneš katolik.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 27 stu 2022, 12:52 |
|
|
Valhalla je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Hrišćanstvo nije nikakvo zlo. Hrišćanstvo je Evropu izgradilo. A da nema Evrope ne bi bilo ni automobila što znači da bi vam nafta bila beskorisna a onda bi vi i dan danas čuvali meso od kamile ispod pijeska umjesto u frižideru.  Ma ne lupetaj. Europu su izgradile i stvorile generacije vrijednih, radinih, čestitih i posvećenih Europljana. Od 12 stoljeća ide uspon gradova i trgovine, od 15 renesansa, od 18 prosvjetiteljstvo, a 19 stoljeća industrijska revolucija. Sve pokreti mimo i protiv kršćanstva. Tko je izgradio najveće svjetske civilizacije Staru Grčku i Stari Rim mimo kršćanstva? Što južna Amerika koja je komplet katolička nije stvorila modernu civilizaciju? Lupetaš. Ako ništa kršćanstvo snosi ideološku krivnju za brato-ubilačke ratove katolika i protestanata i šire sa pravoslavcima i tzv. hereticima, iskorijenjenje starih europskih religijskih tradicija i velikog dijela antičke kulture i znanosti. Sačuvali su samo knjige koje nisu bile u suprotnosti sa kršćanstvom, a ostalo spalili. O čemu pričaš čovječe??? Dovljno je pogledati Balkan koji je bio pod okupacijom islama i druge dijelove Evrope. Dovoljno je pogledati vas...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Valhalla
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 27 stu 2022, 13:09 |
|
|
Ma ne lupetaj. Europu su izgradile i stvorile generacije vrijednih, radinih, čestitih i posvećenih Europljana. Od 12 stoljeća ide uspon gradova i trgovine, od 15 renesansa, od 18 prosvjetiteljstvo, a 19 stoljeća industrijska revolucija.
Sve pokreti mimo i protiv kršćanstva. Tko je izgradio najveće svjetske civilizacije Staru Grčku i Stari Rim mimo kršćanstva?
Što južna Amerika koja je komplet katolička nije stvorila modernu civilizaciju?
Lupetaš.
Ako ništa kršćanstvo snosi ideološku krivnju za brato-ubilačke ratove katolika i protestanata i šire sa pravoslavcima i tzv. hereticima, iskorijenjenje starih europskih religijskih tradicija i velikog dijela antičke kulture i znanosti.
Sačuvali su samo knjige koje nisu bile u suprotnosti sa kršćanstvom, a ostalo spalili.
O čemu pričaš čovječe???
Dovljno je pogledati Balkan koji je bio pod okupacijom islama i druge dijelove Evrope. Dovoljno je pogledati vas... Islam nije imao Europljane, već arapsko-tursku ciganiju, i niakvu renesansu, prosvjetiteljstvo i industrijsku revoluciju. Nema to veze sa religijom. Kad je Crkva bila na vlasti u Europi, tehnološka i kulturna razina muslimana i kršćana je bila slična. Tu negdje. Dovoljno je pogledati i poglavito garave Srbe i sve će ti biti jasno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 27 stu 2022, 13:13 |
|
|
Valhalla je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Dovljno je pogledati Balkan koji je bio pod okupacijom islama i druge dijelove Evrope. Dovoljno je pogledati vas...
Islam nije imao Europljane, već arapsko-tursku ciganiju, i niakvu renesansu, prosvjetiteljstvo i industrijsku revoluciju. Nema to veze sa religijom. Kad je Crkva bila na vlasti u Europi, tehnološka i kulturna razina muslimana i kršćana je bila slična. Tu negdje. Dovoljno je pogledati i poglavito garave Srbe i sve će ti biti jasno. Srbi su bili 500 godina pod islamom. Srbi uskoro lansiraju satelit. Mujo i dalje lansira pola džezve kahve kad proključa. Nema napretka u islamu. Citat:
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Valhalla
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 27 stu 2022, 13:44 |
|
|
Islam nije imao Europljane, već arapsko-tursku ciganiju, i niakvu renesansu, prosvjetiteljstvo i industrijsku revoluciju. Nema to veze sa religijom. Kad je Crkva bila na vlasti u Europi, tehnološka i kulturna razina muslimana i kršćana je bila slična. Tu negdje.
Dovoljno je pogledati i poglavito garave Srbe i sve će ti biti jasno.
Srbi su bili 500 godina pod islamom. Srbi uskoro lansiraju satelit. Mujo i dalje lansira pola džezve kahve kad proključa. Nema napretka u islamu. Citat: Srbija je kurac od ovce. Arapi lansiraju satelite od 1985 godine, imaju ih tridesetak komada, a od 2020 UAE i Katar imaju samostalan kozmički program gdje sve sami proizvode. Bježi ne zamaraj me.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Koliko je duboko infiltriran radikalni islam u drustvo bh Muslimana? Postano: 27 stu 2022, 13:46 |
|
|
Valhalla je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Srbi su bili 500 godina pod islamom. Srbi uskoro lansiraju satelit. Mujo i dalje lansira pola džezve kahve kad proključa. Nema napretka u islamu.
Srbija je kurac od ovce. Arapi lansiraju satelite od 1985 godine, imaju ih tridesetak komada, a od 2020 UAE i Katar imaju samostalan kozmički program gdje sve sami proizvode. Bježi ne zamaraj me. Pa iskopirali hrišćansku tehnologiju. Musliman nikad ništa nije izmislio. Da vam nije hrišćana još bi se na kamilama vozili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|