|
|
Stranica: 77/82.
|
[ 2046 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zaba1111
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 28 kol 2021, 17:08 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Ti koji se boje su se cijepili sa dvije doze, a ako žele mogu i trećom. Samo odu u Hr i kažu da im je prva.
U bolnicama je 10 posto od vrhunca prošlog vala. Tako da prostora za bolnički sustav još itekako ima.
Ovo postaje umobolno. Sustav nudi svoje mjere, ko hoće da ga kosristi neka koristi, ko neće treba ga pustiti da radi što hoće. Bitno je da jedni ne ugrožavaju druge. Što se tiče troškovnika, za državu i sustav je bolje da umre što više starih i bolesnih, tako da niti ste strane nema smisla da se netko drugi brine za tuđe zdravlje i to prilično nasilno. Dakle potpuno umobolno. Ti si umobolan. Ja mislim da imam pravo da se zastitim i da me drzava treba zastiti. Recimo po tom mom videnju nema pravo niko da mi prenese koronu i da me inficira virusom ako ja to necu. Dakle sve mjere zastite, kao prvo vakcinisanje, ogranicenje kontakata dok barem 85% stanovnistva ne bude vakcinisano, nosenje maski itd. Naravno da oni koji su vakcinisani trebaju da imaju vise prava i sloboda od nevakcinisanih. Svi imaju izbor- moj izbor je da me nema niko pravo zaraziti ni sifilisom ako ja to necu. Fridoline ne znam što bih ti rekao, jer tvoj post djeluje nesuvislo i nekonzistentno, odnosno umobolno. Imaš pravo i mogućnost da se besplatno zaštitiš od virusa, ne znam koji k tebe boli k što neko drugi neće da konzumira to pravo i mogućnost. Briga za zdravlje necijepljenih, moš mislit, takvi bi rađe da pola države umre samo da njihov kult lock downa i cijepljenja bude u pravu. Ovi bolesnici se vesele kad pročitaju da se stvar pogoršava. Na ovom se točno moglo razaznati kakav je ko, svi koji su navijali za manje brojke i umanjivali značaj korone su normalni ljudi jer to je normalna reakcija, odnosno wishfull thinning, dok su umobolni redom objavljivali i priželjkivali negativne vijesti. Rekoh uglavnom, ima i drugih bolesti i kompleksa. Recimo Grute, on je kakti na strani znanosti, a ne ko neki iz njegove okoline, a kako on kao čovjek sa nešto više formalnog obrazovanja nastoji se u svakom smislu razlikovati od njih, jer misli da je to fensi šmensi, on ima taj motiv, da ne bude kao okruženje iz kojega je protekao i to njega određuje u životu. Znači svega ima.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 28 kol 2021, 17:13 |
|
|
Znaš šta bi bilo interesenanto, organizirati kafiće samo za cijepljene, a neopterećene drugima pustiti u ostale kafiće... Vidio bi freakova u ovoj prvoj skupini. A to bi bilo dobro i s više strana, em bi dobili dobre statističke podatke o epidemiji, em bi svi živjeli slobodno kako žele, a ovi što zglajišu bi samo smanjili zajedničke troškove države i uveselili ove prve.
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 28 kol 2021, 17:44 |
|
|
@ zaba111, zasto je cjepivo besplatno i tko danas kome daje ista osim da ga kupi. Idemo postaviti cjenu cjepiva na razinu prosječne neto plaće u BiH pa da vidimo rezultate... Jesu li besplatne tablete za tlak, je li besplatna piletina, teletina, svinjetina, ljekovi za dijabetis, kruh, mlijeko, tekstil, obuca, stanarina, krediti i cijeli neoporezovani visokoprofitni bankarski sektor, visokotarifna roba cigarete alkohol, ..ali vidi vraga cjepivo besplatno, nesto tu debelo smrdi, idemo ga postaviti u realne okvire pa onda pricati kako je dobro ili lose cjepiti se ili ne. Sve ima cjenu pa zašto je onda to famozno cjepivo koje liječi sve rane besplatno Ajmo se sad igrati malo tržišne ekonomije i kome šta treba Malo da zategnemo... Besplatno se daju atraktivne nekretnine po Dalmaciji Zagrebu, Sarajevu Mostaru...
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 28 kol 2021, 18:14 |
|
|
Ne smrdi ništa, zarazne bolesti se uvijek besplatno liječe, tako je uvijek bilo.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 28 kol 2021, 18:18 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne smrdi ništa, zarazne bolesti se uvijek besplatno liječe, tako je uvijek bilo. Moguće, benigne su i liječenje je jeftino u ovom slučaju čak i besplatno, ljudi umiru svaki dan nekad malo više nekad malo manje,čemu onda ovolika represija.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 28 kol 2021, 18:25 |
|
|
ivica je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne smrdi ništa, zarazne bolesti se uvijek besplatno liječe, tako je uvijek bilo. Moguće, benigne su i liječenje je jeftino u ovom slučaju čak i besplatno, ljudi umiru svaki dan nekad malo više nekad malo manje,čemu onda ovolika represija. Čemu ovolika represija je stvarno dobro pitanje. Da rezimiramo. Cjepivo štiti, tj. ne štiti da ne dobiješ bolest, ne spriječava ni prijenos, eto navodno čovjek ima blaže simptome ali i to ne svaki čovjek, poneko umre i nakon cijepljenja (i dok i to ne demantiraju). Evo još jedno meni zanimljivo pitanje: Ako cjepivo štiti, zašto se onda cijepljena osoba boji biti u društvu necijepljene osobe? Dapače, cijepljene osobe agresivno traže da se necijepljenima zabrani prilaz na 50 do 100 metara. Ako cjepivo ne štiti, zašto se uzima? Ta zaštita cjepiva ispada jako mala, počinjem se pitati može li se izmjeriti i najosjetljivijim instrumentima. Prelazi u kvantnu fiziku.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 28 kol 2021, 18:51 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
zaba1111 je napisao/la: Znaš šta bi bilo interesenanto, organizirati kafiće samo za cijepljene, a neopterećene drugima pustiti u ostale kafiće... Vidio bi freakova u ovoj prvoj skupini. A to bi bilo dobro i s više strana, em bi dobili dobre statističke podatke o epidemiji, em bi svi živjeli slobodno kako žele, a ovi što zglajišu bi samo smanjili zajedničke troškove države i uveselili ove prve. Pokaži mi čovjeka koji pokušava udahnuti i guši se jer kisik ne dolazi u pluća da nije zatražio pomoć i krevet u bolnici ? Kad to budeš mogao ja ti potvrdim da nisi retard.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 28 kol 2021, 20:47 |
|
|
Pisete gore besplatno itd. Ne postoji nista besplatno, nikada i nigdje. Samo je pitanje tko je platio. Sva ova cjepiva koja dolaze u BiH je netko narucio i platio - potpisom ugovora, konkretnim javnim novcem doticne zemlje (Madjarska, Njemacka... ili EU, ovaj onaj). Ugovori teku, lova se skida s racuna. Mnogi su ugovori placeni unaprijed jer su farmaceutske kuce trazile da se plati istrazivanje, tj dolazak do cjepiva. Ti koji su potpisali ugovore su dozivjeli fijasko, svugdje su kupili pre pre previse i sada se rijesavaju, to su te "donacije". Napravim zabavu, procijenim da ce biti gostiju za 40 janjaca, sprzim tudju lovu. Gostiju dodje za 2 janjca i onda ovih 38 "doniram" dok se ne usmrde. I jos pametujem ovima koji nisu dosli na zabavu, a znalo se da nece doci, pametujem njima da su oni glupi ravnozemljasi a ja pametni Nikola Tesla.
Unatoc nevidjenoj kampanji pranja mozgova, nevidjenoj u povijesti covjecanstva, ispiranje svim kanalima, 0/24 24/7 - omjer ponude i potraznje na kraju katastrofalan = poruka pucanstva ciji novac si sprzio jasna kao dan. Cisti fijasko. Pokupi se i idi, ostavke. U okolnostima svijeta prije "novog normalnog" bacanje tolikih novaca u vjetar bi barem povlacilo pitanje odgovornosti ako ne vec zavrsavalo padom vlada i zatvorskim kaznama. Tko je potpisao gospodo? Malo ste se preracunali. Malo ste se preracunali javnim novcem gospodo. Ali danas je "novo normalno". Novo normalno = sprzis milijarde eura za proizvod sumnjive kvalitete, za koji nitko ne jamci, kad vidis da nema potraznje stvaras u javnosti umjetno privid manjka (jos malo pa nestalo, raste broj zarazenih, navali dok ima, elite se cjepljuju preko reda...), lazes ljudima preko medija da ga nema dovoljno (nema ga dovoljno u Parizu a mozes se cijepiti u Posusju???) poslije kad i ta patka propadne podjes raznim restrikcijama prisiljavati ljude da koriste proizvod placen njihovom lovom, pa ti ljudi organiziraju i prosvjede na ulicama protiv nametanja proizvoda koji je toliko trazen da ga "nema dovoljno" (ali ga ima cak i u Imotskom), pa ih odlucis cak i "poticati", tj placati im da uzmu spasonosni "proizvod kojeg nema dovoljno", i na kraju krenes "donirati" "proizvod kojeg nema dovoljno" odnosno "medicinski otpad" (kako je to lijepo srocio Raspudic) i nikome nista.
A proizvod i dalje dolazi i dolazi i dolazi i dolaziti ce, i ti idalje uvjeravas glupi narod da znas bolje od njega sto on hoce. Nesto mi to poznato. Pametna partija i glupi narod. Zasto da pored pametne partije i glupoga naroda postoje, primjerice, izbori?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 28 kol 2021, 21:19 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Baš sam gledao poziv na cijepljenje na FB stranici Busovače, sve komentiraju stariji od 40 i odreda gotovo nepismeni. Svi znaju da je sve to prevara i kako hoće da eto baš njih otruju i depopuliraju ih. Zašto ne znaju ali znaju sve o Billu Gatesu ali očito misle da će svijet puno izgubit depopuliranjem busovačkih bakica i dedica.
I sve to nakon što je korona proljetos doslovno spržila jako puno ljudi proljetos, pa ne možeš reći da nisu vidjeli.
Mislim da je to povezano i s religioznošću. Jednodtavno ne vjeruju da bi njima Bog bolest poslao. Baš njima.
Ionako ima previše tih generacija, bit će više resurda za nas.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 28 kol 2021, 22:08 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6417 Lokacija: Izvan sebe
|
Naša Kvačica je napisao/la: ivica je napisao/la: Moguće, benigne su i liječenje je jeftino u ovom slučaju čak i besplatno, ljudi umiru svaki dan nekad malo više nekad malo manje,čemu onda ovolika represija. Čemu ovolika represija je stvarno dobro pitanje. Da rezimiramo. Cjepivo štiti, tj. ne štiti da ne dobiješ bolest, ne spriječava ni prijenos, eto navodno čovjek ima blaže simptome ali i to ne svaki čovjek, poneko umre i nakon cijepljenja (i dok i to ne demantiraju). Evo još jedno meni zanimljivo pitanje: Ako cjepivo štiti, zašto se onda cijepljena osoba boji biti u društvu necijepljene osobe? Dapače, cijepljene osobe agresivno traže da se necijepljenima zabrani prilaz na 50 do 100 metara. Ako cjepivo ne štiti, zašto se uzima? Ta zaštita cjepiva ispada jako mala, počinjem se pitati može li se izmjeriti i najosjetljivijim instrumentima. Prelazi u kvantnu fiziku. Nije tacno da je zastita cjepiva mala. Zavisno od vakcine nakon druge doze je zastita i do 90%. Dakle moze se kazati ako to poredimo da je cjepivo efikasnije od svih liejkova protiv leukemije, raka, glavobolje, prehlade ili ti nesto slicno. Cinjenica je da nekima cjepivo iz imunoloskih razloga ne pomaze, kao sto postoje i ljudi kojima je cjepivo nepotrebno jer im je imuni sistem ili nesto drugo tako dobar da ne mogu ili nece nikada oboljeti od korone. Sto oni koji su cijepljeni ipak mogu da i dalje raznose virus ne kaze nista o neefikasnosti cjepiva, cak suprotno po mome misljenju. Jer nosioc virusa je imun ali je ipak opasnost za okolinu. S druge strane vec dokazana cinjenica je da ako cjepljena osoba dobije ipak koronu u ogromnom broju slucajeva je tok bolesti puno blazi za doticnog. Sto isto tako bi trebalo da nesto vrijedi, jer kao sto znamo nema u momentu nekih efikasnih lijekova koji pomazu protiv korone. Dakle dok ne dokazu suprotno, moje je misljenje da se svi moraju obavezno cijepiti, cak smatram da oni koji odbiju treba da izgube pravo na lijecenje u periodu koliko korona vec traje, dakle u momentu u periodu od najmanje godinu i po dana. I jasno je svakoj budali da postoji i rizik koji cjepivo nosi, kao i svaki drugi lijek, ali su prednosti u svakom slucaju puno vece nego nedostaci.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 28 kol 2021, 22:14 |
|
|
BBC je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Znaš šta bi bilo interesenanto, organizirati kafiće samo za cijepljene, a neopterećene drugima pustiti u ostale kafiće... Vidio bi freakova u ovoj prvoj skupini. A to bi bilo dobro i s više strana, em bi dobili dobre statističke podatke o epidemiji, em bi svi živjeli slobodno kako žele, a ovi što zglajišu bi samo smanjili zajedničke troškove države i uveselili ove prve. Pokaži mi čovjeka koji pokušava udahnuti i guši se jer kisik ne dolazi u pluća da nije zatražio pomoć i krevet u bolnici ? Kad to budeš mogao ja ti potvrdim da nisi retard. Bolestan čovjek, a traži pomoć liječnika. Čudno i neuobičajeno? Ne znam koja je poanta tvog retard posta osim da potvrdiš retardaciju, ne?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 09:23 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39800 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Baš sam gledao poziv na cijepljenje na FB stranici Busovače, sve komentiraju stariji od 40 i odreda gotovo nepismeni. Svi znaju da je sve to prevara i kako hoće da eto baš njih otruju i depopuliraju ih. Zašto ne znaju ali znaju sve o Billu Gatesu ali očito misle da će svijet puno izgubit depopuliranjem busovačkih bakica i dedica.
I sve to nakon što je korona proljetos doslovno spržila jako puno ljudi proljetos, pa ne možeš reći da nisu vidjeli.
Mislim da je to povezano i s religioznošću. Jednodtavno ne vjeruju da bi njima Bog bolest poslao. Baš njima.
Ionako ima previše tih generacija, bit će više resurda za nas. Da im fratar kaže da se cijepe svi odreda bi.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 09:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
daramo je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Baš sam gledao poziv na cijepljenje na FB stranici Busovače, sve komentiraju stariji od 40 i odreda gotovo nepismeni. Svi znaju da je sve to prevara i kako hoće da eto baš njih otruju i depopuliraju ih. Zašto ne znaju ali znaju sve o Billu Gatesu ali očito misle da će svijet puno izgubit depopuliranjem busovačkih bakica i dedica.
Ionako ima previše tih generacija, bit će više resurda za nas. Da im fratar kaže da se cijepe svi odreda bi. Pozvao ih je Puljić, ali ništa od toga.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 09:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Robbie MO je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Odličan klip, preporučio bih svima, zbog zdravoseljačkog razuma dvojice boomera. Prvi na 0:15, drugi na 0:55.
super Boomeri zakon u ovom slučaju, ovi će doživjeti duboku starost.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 09:36 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39800 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ministry of Sound je napisao/la: daramo je napisao/la: Da im fratar kaže da se cijepe svi odreda bi.
Pozvao ih je Puljić, ali ništa od toga. Ne slušaju ti Puljića samo svog lokalnog pastira.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 09:38 |
|
|
Papa je pozvao na cijepljenje, a i mnogi fratri. Dakle nema veze s tim, ljudi slabijeg općeg znanja i dalje nisu idioti, oni prepoznaju da u ovome svemu nisu čista posla i kod njih se tada budi institkt za opstankom.
Kod njih nema kalkulacija i racionalizacije, oni razmišljaju jednostavnije. Nisu čista posla ( a nisu), dalje od mene. Tako da je pogrešno optuživati i priproste ljude i bilo koga drugog izvan ovoga. Najveću krivicu snose propagsndisti i agresivni nastupi znanstvenika, političara i uglednike, bez utemeljenja. Ljudi su skužili da ih se farba i više ne vjeruju. Kad ljudi čuju da obolijevaju i cijepljeni, a tvrdi se drugačije, cijela kampanja je misli na druge, a to veze s istinom nema, onda u toj situaciji ljudi neće tražiti studije o riziku cijepljenja u odnosu na bolest, nego ne vjerujući u propagande gledaju ostati što dalje od svega.
Znači krivice treba tražiti u propangadistima koji su za to plaćani i koji za pare plasiraju neistine.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 09:44 |
|
|
Dobar tu dio u tome imaju i društvene mreže i teorije zavjera. Ljudi tu puše svakve priče.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 09:47 |
|
|
Ah "ljudi slabijeg općeg znanja", to neka šifra da se kaže glupi.
Zašto ljudi ne vjeruju medijima? Pa zato jer mediji lažu, ja ne znam kako to jednostavnije objasniti. Ljudi su shvatili da su mediji lažovčine bez stida i obraza, a sami novinari prizemna jeftina bića vrijedna svakog prijezira.
Danas je zbilja kriza kriza identiteta kad se oni slijepo poslušni autoritetima tepaju kao "ljudi boljeg općeg znanja". To dođe nešto kao antifašizam.
1099 of 2558 - 42.96%
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 09:52 |
|
|
Kad ti netko nametne zatvaranje čitavog svijeta i time ugrozi ne samo ekonomiju, nego i čitav svjetski poredak, zbog bolesti koja je tek nešto opasnija od gripe, onds je razvoj raznih teorija sasvim očekivan i normalan. Da se u startu reklo, postoji novi virus, ugroženi su stariji i ljudi oslabljenog imuniteta, da se preporuča oprez i čuvanje za njih, kao što bi i bilo realno, opravdano i korisno. Tada ne bi bilo nikakvi teorija i ljudi bi vjerovali u nešto što je logično i što bi i dalo najbolje rezultate. Zatvaranje svijeta nije dalo nikakve rezultate, osim što agonija traje i dan danas i što je poredak koji gradimo stoljećima ugrožen.
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 10:37 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Sto oni koji su cijepljeni ipak mogu da i dalje raznose virus ne kaze nista o neefikasnosti cjepiva, cak suprotno po mome misljenju. Jer nosioc virusa je imun ali je ipak opasnost za okolinu. ... Dakle dok ne dokazu suprotno, moje je misljenje da se svi moraju obavezno cijepiti
Jos jednom te molim da nam objasnis kao da imamo pet godina, kako ove dvije recenice nisu u koliziji. Napisati cu jednostavno: Ako cijepljeni mogu raznositi virus, zasto bi cijepljenje ucinio obaveznim?Da se razumijemo, cak i da nije tako, to meni jos uvijek ne bi bio argument za obvezu cijepljenja, ali to je onda eticko (izmedju ostalih) neslaganje medju nama. Ovdje si ti jednostavno posvadjan sa logikom, i ne treba ti neki oponent. Po tvojoj logici, cijepljene osobe su imune, pa vise raznose virus, sto znaci da bi kao cijenu za svoju sigurnost zapravo te osobe trebale biti u lockdownu da ne sire drugim ljudima virus (posebno onima koji imaju medicinske kontraindikacije za primjenu cjepiva). S obzirom da nemas problema sa segregacijom, trebao bi se zalagati da se na ulazu u trgovine, barove, restorane, javne ustanove pokazuje potvrda o NE-cijepljenju. Old Fridolin je napisao/la: cak smatram da oni koji odbiju treba da izgube pravo na lijecenje u periodu koliko korona vec traje, dakle u momentu u periodu od najmanje godinu i po dana.
I onda se ljudi pitaju zasto ne zele solidarni nego privatni zdravstveni sustav. Uplacujes u njega desetljecima, i onda ti dodje lokalni bilmez, i kaze da on ima vise prava od tebe na tvoje novce, a ti ako imas tumor, secernu bolest ili nesto trece, crkni na ulici.
|
|
Vrh |
|
|
borak
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 11:59 |
|
|
1. Virus postoji 2. Ljudi umiru od njega 3. Ako je istina sve ono što se piše postavljam pitanje sebi, a i ostalima, zašto se cijepiti? Dakle, cijepljene osobe i dalje mogu prenositi virus i dalje moraju nositi maske itd. 4. Ja se ne zelim cijepiti jer sam mlad, zdrav i tijelo mi se već izborilo s virusom bez ikakvih problema, ako se slučajno opet dogodi da "fasujem" mislim da će ponovo tijelo reagirati na pravi način kao i do sad. 5. Da imam 70+ godina tek bi onda razmislio o cijepljenju. 6. Korona kriza me podsjeća malo na rat u Siriji, milijun "frakcija" i ne znas ko je protiv ili za koga. 7. Gotovo sve mjere do sad nemaju logike i to je ono što ljudima najviše smeta.
_________________ Branit ćemo ono što je naše..
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 12:05 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: BBC je napisao/la: Pokaži mi čovjeka koji pokušava udahnuti i guši se jer kisik ne dolazi u pluća da nije zatražio pomoć i krevet u bolnici ? Kad to budeš mogao ja ti potvrdim da nisi retard.
Bolestan čovjek, a traži pomoć liječnika. Čudno i neuobičajeno? Ne znam koja je poanta tvog retard posta osim da potvrdiš retardaciju, ne? Kako bi bilo da ga u bolnici pitaju u kojem kafiću je pio piće i ovisno o odgovoru kažu mu idi doma i tamo hvataj zrak.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 12:06 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ti Borak misliš ali ako se ispostavi suprotno nećeš ostat doma nego ćeš se natakarit u bolnicu.
Cijepljeni kao i preboljeni manje obolijevaju.
Mislim da su ljudi navikli na jednoznačne stvari zbunjeni. Da, nije 100 % ništa ali nekoliko mjera zajedno daju rezultste.
Kao kod auta, pojas, zone gužvanja, airbag, ograničenje brzine, kontrola alkohola i hopla imaš 3x manje mrtvih u prometu a ne štiti svaka mjera ni 20%.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 12:07 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Sto oni koji su cijepljeni ipak mogu da i dalje raznose virus ne kaze nista o neefikasnosti cjepiva, cak suprotno po mome misljenju. Jer nosioc virusa je imun ali je ipak opasnost za okolinu. ... Dakle dok ne dokazu suprotno, moje je misljenje da se svi moraju obavezno cijepiti
Jos jednom te molim da nam objasnis kao da imamo pet godina, kako ove dvije recenice nisu u koliziji. Napisati cu jednostavno: Ako cijepljeni mogu raznositi virus, zasto bi cijepljenje ucinio obaveznim?Zato što bi virus nakon toga bio bezvezan zbog jako blagih simptoma i skoro nikakve smrtnosti.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 29 kol 2021, 12:22 |
|
|
Virus ne bi bio slabiji nego bi bio jači, kao što i je mutirao produžavanjem agonije ludila. A preboljeli su ionako bolje zaštićeni nego cijepljeni. Tako da ni ste strane priča nema smisla. Jedino što ima je briga cijepljenih i njihovi osjećaji za stradanja necijepljenih. Tako da možda treba i o tome razmisliti, cijepljeni su takve dobričone da oni iako znaju da je pomor starih, bolesnih i ugroženih antivaksera ogromna dugoročna ušteda za zdravstvene fondove, oni i dalje ne mogu to dopusti i njihov humanitarni refleks to ne može dozvoliti i zato treba inzistirsti na cjepljenju svih, osjećaji naših vaks dobričina su nam na prvom mjestu. I sad ko vjeruje u njihovu humanost? Nitko. Svima je jasno da priželjkuju pomor. Pa koji k hoće? Hoće slijediti velike vođe i to je sav smisao ove sulude rasprave. BBC se brine za zdravlje markanove babe
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|