HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ruj 2025, 21:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kremanska prorocanstva
PostPostano: 06 kol 2011, 20:30 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ima li igdje integralna verzija skinuti s neta?

Vrh

PostPostano: 06 kol 2011, 20:39 

DzoniBG je napisao/la:
Real gone je napisao/la:

=)) realno, smejala sam se u bioskopu pola sata na tu mudru opasku.. :D

:wink

Da vidis kad krene spika - ah ti kvarni Srbi, prikazali cetnika kao duhovitog u filmu, opet SANU relativizuje zlocine :zubati

Jako dobar film.

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 06 kol 2011, 20:55 

...Tada cemo osvojiti i osvijetiti Kosovo. ..... Mijajlo ce bivati svudje, a ponajvise u Carigradu.....

http://www.uzice.net/kremansko/index.htm

Ovaj detalj se savršeno uklapa u mistične vizije budućnosti, koja se među pravoslavnim monasima zovu sozercanja. Ruski monasi kao i monasi na Sv. Gori Atos su ih imali, vidjeli su gubitak i ponovno vraćanje KiM, dolazak Turaka na KiM, (Turci će ponovo pojiti ate na Moravi) vidjeli su i veliki rat (3. svjetski) i ulazak Rusa u Carigrad. Apokalipsis najavljuje ono što najavljuje, ne ide u detalje, možda su upravo ovo ti detalji. S obzirom da su sozercatelji monasi koji su u dubokoj molitvi proveli po 50-60-70 godina, koji Isusovu molitvu: "Gospode Isuse Hriste, Sine Božji, pomiluj me grešnog" ne izgovaraju kao obični vjernici jednom, dva ili pet puta dnevno, ona je sastavni dio njihovog bića i oni te riječi izgovaraju u sebi neprestano, ja u ovaj detalj iz Kremanskog proročanstva potpuno vjerujem, iako sam ga čitao fragmentarno kao i većina.

Vrh

PostPostano: 06 kol 2011, 22:05 

Ima na YouTube sve i svašta o tome, koga zanima ta tema.

Vrh

PostPostano: 07 kol 2011, 22:49 

DzoniBG je napisao/la:
Da vidis kad krene spika - ah ti kvarni Srbi, prikazali cetnika kao duhovitog u filmu, opet SANU relativizuje zlocine :zubati

Bome ni profesor nije bio neduhovit :D

-Odakle vam voda, četniciiiii?
-Sa donje pipe!
-Šta ti je to, četo?
-Ono čime sam ti staru taslačio!
:palacgore1 =))

Taslačiti: Jebati da puca na sve strane :D

Vujaklija, rečnik slenga

http://vukajlija.com/taslaciti/246158 :D

Vrh

PostPostano: 07 kol 2011, 23:02 

:biceovodobro

Vrh

PostPostano: 09 kol 2011, 17:49 

Tarabić je fascinantan prorok. I pogađao je tako detaljno, jasno i fascinantno, koliko Nostradamus ne bi za 16 svojih života mlateći trefio.

Samo je veliko pitanje da li je taj "dnevnik=knjiga" koja je ostala iza njega (i djelomično izgorila) uopće autentična ?

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 15:04 

Pozdrav,

ja poznajem vrlo dobro Kremansko prorocanstvo, ali je odprilike 50% njega falsfikovano i laz!
Ja se bavim vec skoro 10 godina sa prorocanstvima, pretezno sa onima iz Njemacke, Austrije.
Vama su ovdje imena Irlmaier, Stromberger, Andreas Rill...itd. sigurno sasvim nepoznata, ali ti
ljudi nemaju nista sa nekakvim vidovnjacima i gataram nesto zajedno, svi su bili
obicni seljaci, a veliki broj od njih nije znao ni citati ni pisati!
Svi ti "proroci" su pretezno zivjeli prije 50-200 Godina.
Gotovo sva njemacka Prorocanstva imaju jednu temu, a to je 3 svijetski rat,
ali ne onako kako ga cijelo vrijeme trube u medijama.
Ali necu vise o tome ako netkoga zanima, neka mi javi i napisat cu nesto vise.

Simun

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 15:13 

Pa napiši. Nije valjda tolika tajna. Zanima nas.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 15:18 

teranova je napisao/la:

:biceovodobro

dobar je stari, otkud mi je ovo poznato: jedna trećina Turaka će poginuti, jedna trećina prijeći u pravoslavlje, a jedna trećina će biti protjerani. =))

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 15:20 

@BBC

naravno da nije tajna, ali ako nema Interesa?!
Ali hocu, obecajem, veceras najkasnije!

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 15:31 

@dudu

takvo prorocanstvo o Turskoj vec 200 godina svrlja po njemackoj.

"Rusi ce napasti Tursku i na kraju osloboditi Konstantinopel (Carigrad), i Ruski
Princ ce biti okrunjen u Jersualemu
".

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 15:49 

da, a kad Turska napadne Grcku papa ce pozvati Zapad u sveti rat protiv pravoslavlja :zubati

na kraju naravno Rusi sve to razbucaju, papa i katolicanstvo nestanu, svi postanu pravoslavni, a Srbija do Tokija. :D

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 17:48 

Ako neko veruje u bibliju i kuran njihova proročanstva zašto ne bi verovao i ovu bajku.
Sasvim je logično.

Meni je jedino što je dobro u tome jezik kojim je pisan u nekim delovima , jako je poetičan i zanimljivi naročito ono oko Sokoćala , tako da me taj detalj ponekad i nagna da poverujem. :zubati

Napraviće čoek sanduk i u njemu će biti neko sokoćalo sa prikazama, a da neće umjeti sa mnom mrtvim da besjedi, brez obzira što će to sokoćalo biti blizu ovome drugome svijetu ko vlas do vlasi kose na svijem ljudskim glavama.

Uz pomoć toga sanduka sa sokoćalom čoek će moći da vidi šta se svuđe na ovome zemaljskome šaru čini.

Moći ce odavle iz Kremana da vidi šta se tamo iza sedam gora i sedam mora čini, a da za mene raba božijeg, što vas vako u snu i javi mrtav pohodim i što sam vam vako blizu neće htjeti ni da zna, ni da sazna.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 18:05 

@joe enter

nisam siguran, ali te izreke o sokocalu itd. su se tek pojavila kod u knjigama Golubovica
koji je u svakom novom izdanju osobito izmislio nesto novo!
Kao i onaj Covjek sa zvijezdom na celu.
Cista Laz i izmisljotina.

Za neki sat sam spreman da dokazem cistim cinjenicama kakvi su njemacki proroci,
i njihovu preciznost.
Na kraju ce opet neki/mnogi reci, sve je to okey ali to sto prognosticiraju za nase
vrijeme (doba) nece biti.
Jednostavno iz Straha :)

Simun

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 19:19 

Pozdrav

Molim da mi oprostite sada i u buduce gramatikalne greske kod tekstova.
Tekst plavom Bojom je od mene.
Prorok: nepoznat => Dokumentirao to prorocanstvo => Andreas Rill
Prorocanstvo poznato pod imenom: Pisma Rilla sa ratista (dakle iz Rata)

Sta je se dogodilo?
Vracamo se u godinu 24. Augusta 1914!
Prvi svijetski rat vec traje nekoliko Nedjelja, Njemci (tada jos sv. Sila) vec se smatraju kao pobjednici tog rata i misle kao i Austrijanci da je taj Rat do Bozica zavrsen, dakle pobjedom Njemacke i Austrijske Vojske nad Francuzima, Srbiji i Rusiji.
U prvim nedjeljama tog rata stvarno sve izgledalo kao da je njemacka sigurni pobjednik.

Ovo je prevod prvoga Pisma (dva postoje) Andreasa Rill'a (24.Aug. 1914) sa ratista u Francuskoj (kod Metz’a) kojo je posalo svojoj Familiji u Njemacku, u Bavariju.
-----------------------------------------------------------------------
“Moji Voljeni,”
Dobio sam vasu Kartu, ziv sam i zdrav sam, nadam se da ste i vi svi zdravi.
Inace nista novo kod mene, Rat ide dalje i dobro nam ide.
Danas nam je mirno pa vam hocu da napisem jos malo o onom Covjeku o kojem sam u proslom Pismu pisao. On je stvarno neki Svetac, jer nije za vjerovat sta je sve govorio.
Kaze nam, kad bi mi znali sta nas jos ceka odmah bi svi bacili Puske iz Ruke, i nesmjemo misliti da nesto znamo o ovome Svijetu!
Ovaj rat, kaze on, je izgubljen za njemacku i ici ce u petu godine i onda dolazi Revolucija ali nece izbiti skroz, jedan dolazi drugi odlazi i svatko ce postati milijunas i bogat, jer ce toliko puno Novca biti da ga mozez bacati kroz prozor i nitko ga nece uzeti!
Ali rat u tajnosti ce ici dalje, iako ce Narodu biti dobro, u to vrijeme ce se roditi Antikrist u istocnoj Rusiji od jedne zidovkinje ali pojavit ce se tek u pedestim.
Taj dan kada Markovdan padne na isti dan kao i (katolicki) Uskrs.
Kad ce to biti ja neznam, ali tako nam je rekao.
Ali prije toga dolazi jedan covjek sa niske stepenice (iz siromasne kuce) i sve ce napraviti jednakom u Njemackoj, i ljudi tada nesmiju nista vise da govore, i to ce biti sa tolikom strogocom da ce im Vodu iz Usta istjerati! On ce Narodu uzeti vise nego sto ce im dati, i u to vrijeme ce Pravda izgubiti svoju pravdu!
Narod ce opet postati sve vise siromasniji a nece to ni primijetiti.
Svaki dan dolaze novi Zakoni, i sve ce to ide na Diktat toga Covjeka, i mnogi ce zbog tih zakona izgubiti sve a mnogi i zivot!
On kaze to vrijeme pocinje 32 a 38 pocinju pripreme za Rat, i onda ce mo mi napasti.
Taj rat nece trajati vise od tri godine i lose ce se zavrsiti za tog covjeka i njegove Ljude. Narod se dize zajedno sa Vojskom na noge, jer ce doci cijela kradja i Laz na javnost i onda ce divljati po gradovima. On kaze, da u to vrijeme nesmijes uzimati ni jedan posao koji je vezan za drzavu, jer ce ih sve vjesati na vjesalima ili cak ispod kucni Vrata, jer ce Bijes u narodu biti ogroman, strasne stvari ce se saznati!
Ljudi ce postati vrlo siromasni i tada ce odjeca doci do svoga vrhunca ali onda ce biti sretni da se mogu obuci u Vrece za pijesak.
Od toga rata, nece dobiti nitko nista od drugoga, i kada se Svicarska prikljuci Njemackoj rat nece dugo trajati!
Njemacka ce biti rascijepljena i jedan novi covjek dolazi na vlast!
Tko ima vrijedan Narod postat ce glavna Sila na Svijetu, a Engleska ce tada biti najsiromasnija Zemlja u Evropi, jer Njemacka ima najvrijedniji Narod na svijetu.
Na kraju jos dolazi Rusija koja ce upasti u njemacku, ali ce izgubiti rat i borbu jer ce Priroda se umijesati, u juznoj njemackoj ce tada biti jedno mijesto gdje ce se dogoditi to cudo, i gdje ce narod iz cijeloga Svijeta doci da to vidi!
Onda je rekao da ce nakraju tog rata kada se sklopi mir doci i Papa ali prije toga on mora bijezati iz Rima jer ce ga htijeti ubiti, i on ce doci za Köln koji ce biti rusevina.

I u godini 43 dolazi tek rast, tada dolaze dobra vremena. Italija ici ce u ovom ratu protiv nas a u drugom sa nama.
Mi svi kazemo da taj Francuz nije sav svoj i da je blesav, i vi ce te se smijati, jer to nije za vjerovati sta sve govori. On je pricao vise jezika, i nas Oficir je sa njime jos pricao cijelu noc, i nece ce te vjerovato sta je jos sve govorio. Sada mi je dosta pisanja, netrebate vjerovato sve to. Inace nista nemogu drugo reci, zdrav sam i sutra se ide dalje, tako je to kada si u tudjoj zemlji.

Nadamo se da ce rat uskoro biti zavrsen.
Puno lijepih Pozdrava vama, vas Otac.
------------------------------------------------------------------
Ako netko ima pitanja neka pita.

Simun

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 19:49 

slika

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 19:52 

Andreas Rill i sa Familijom

slika

slika

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 20:08 

Robbie MO je napisao/la:
spam ...

nije korektno kolega, ipak tip daje zanimljivo štivo ; )

Vrh

PostPostano: 20 lip 2012, 20:40 

dudu je napisao/la:
da, a kad Turska napadne Grcku papa ce pozvati Zapad u sveti rat protiv pravoslavlja :zubati

na kraju naravno Rusi sve to razbucaju, papa i katolicanstvo nestanu, svi postanu pravoslavni, a Srbija do Tokija. :D

Mozda to prorocanstvo i nije tako lose after all. :zubati

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2022, 11:48 

Real gone je napisao/la:
Čitala sam ga davno, za vreme osnovne škole.

Proročanstvo ko i svako drugo - treš.

Postalo je popularno zbog prizvuka tradicije i arhaičnosti, jer je prostodušno, narodno:

Citat:
"I kod naske ce biti ko u citavom svijetu. Ljudi ce omrznuti vazduh i ovaj boziji dah i svu boziju ljepotu pa ce bjezati u smrad. Niko ih nece tamo goniti, nego ce oni to sami, od svoje volje, cinjeti.

Ovdje u ovijem nasijem Kremnima mloge ce njive zalivadjene biti, a mloga ognjista ugasena pa ce oni sto su otisli jopet vamo dolaziti da se lijece, da se nadisu vazduha i da ozdrave.

Niko nece htjeti, ni moci, da im kazuje da tuj, u ovome rajskome mjestu, mogu cupove sa zezenim zlatom napuniti, a i da im neko kazuje, zar bi ga oni slusali i culi.

U Srbiji neces moci da razlikujes

koje je musko,

a koje je zensko celjade.
Svi ce iste aljine nositi. Ta nesreca ce nam doci sa drugijeh strana, ali ce se kod nas najvise zadrzati. Vidjece se mladozenja i mlada,

a niko nece znati koje je od njih dvoje nevesnik, a ko nevjesta.

Narod ce izglupiti i glupiti sve vise. Radjace se ljudi, a da ne znaju ko im je djed i pradjed. Ljudi ce misljeti da sve znaju, a nista znati nece.

Srbi ce se

odvajati jedni od drugijeh,

pa ce sve govoriti:

"Ja nijesam Srbin,

ja nijesam Srbin.

Necastivi ce uci u ovaj narod i u posteljku legati sa srpskijem sestrama, majkama i zenama.

Praveci im taku djecu da medju Srbima, otkako je vijeka i svijeta goreg roda biti nece.

Radjace se sve sami sinji kukavac, a da niko nece u snazi biti da rodi pravoga junaka.

Naske kao da jedno vrijeme u ovijem nasijem predjelima nece ni biti, ni postojati.

Otici cemo nedje

na sjevernu stranu, te cemo poslje vidjeti kaku smo glupost ucinjeli i

jopet cemo se vamo vratiti. Kada se vamo budneno vratili, jopet cemo u svoju pamet doci,

te cemo necastivog ocerati da ga vise nikad, u ime bozije, ne vidimo.

Medju ljudima u jednome narodu tamo

na sjeveru ko iz vode iznici ce

jedan mali coek

pa ce ljude uciti ljubavi i druzeljublju, ali i on ce imati mlogo pritvorica i juda i bice cas gore, cas dolje. Niko od tijeh pritvorica nece htjeti da sazna sta je to prava ljudska milost, no ostace njegove mudracke knjige, a i sve rijeci kojima on budne zborio pa ce ljudi vidjeti u kolikoj su zabludi bili. Vidjece da su se ko zene svadjali ni oko sta i ni za sta."

...

Sve točno....za ekologiju...

Za LGBTQ svi će iste aljine nosati.
Nećeš ih moći raspoznati jel Miško, jel žensko...

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2022, 12:19 

Svi bi voljeli znati šta ih čeka u budućnosti.
Proroka je uvijek bilo i biće. Najviše je vladare svijeta zanimalo proricanje, vjerovatno zbog želje za vladavinom do kraja života. Isto kao i kod traženja kamena mudrosti. Onaj koji dobro živi živio bi vječno. Obični smrtnici traže samo malo mira i puno zdravlja do sudnjega dana.
Ne vjerujem u proročanstva. Čisto nagađanje.
Uvijek uopšteno i napisano da rasplamsa maštu. Veliki čovjek, zemlja u vatri, preko velike vode, padaće s neba....

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2022, 13:34 

Svakih 15-tak godina izdaju novo prošireno i dopunjeno izdanje sa ispravljenim greškama.Mitar ako je kad i postojao umro je u 19 veku ali i dalje doradjuje svoje proročanstvo.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2022, 13:44 

BBC je napisao/la:
Tarabić je fascinantan prorok. I pogađao je tako detaljno, jasno i fascinantno, koliko Nostradamus ne bi za 16 svojih života mlateći trefio.

Samo je veliko pitanje da li je taj "dnevnik=knjiga" koja je ostala iza njega (i djelomično izgorila) uopće autentična ?

Naravno da nije.To je nekakva narodna legenda bez i tragova istorijskih izvora.Negdje u vrijeme pred DSR neko se sjetio da bi se ta legenda mogla komecijalno da eksploatiše tako što bi se prodavala knjiga o proročanstvu.I u svakom novom izdanju priredjivač je dodavao šta je mislio da treba.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, Bošnjak...007, Fredericktown, mrnjav, Patriota i 35 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: