|
|
Stranica: 7/14.
|
[ 345 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Nebula
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 15:31 |
|
|
doc je napisao/la: Nebula je napisao/la: Sve što nam se dešava je posljedica nefunkcionalne države.
Ili ti možda misliš da smo genetski loši? Ne bi me to čudilo jer takvo sam mišljenje već čuo od dijasporaca. Ono tipa "ih kako bi to švabo doveo u red". Naravno za mene je to jedan oblik fašizma kada cijeli narod smatraš genetski nesposobnim. Ja smatram da nema genetski boljih ni gorih naroda. Kao i obično ne slažem se s tobom. Postoje razlike između naroda i rasa. Biološke razlike. Kao i one kulturološke. Nama je kultura nazadna ali ni kao narodi nismo najpametniji i najsposobniji. Pa se vrtimo u začaranom krugu. Naravno da vjerujem da su narodi sa ovih prostora imaju velikog prostora za napredak i da smo dovoljno sposobni da imamo normalne države ali da nema sposobnijih od nas to je glupost. A ti to zovi kako hoćeš. Još malo pa ćeš me pokušat ubijediti da su hrvati u Hrvatskoj sposobniji narod od hrvata u BiH. Ne tražim ja nivo Njemačke i Švedske. Bilo bi dobro ali ne nužno. Bio bih sretan i da smo na nivou Hrvatske a to bi mogli biti da imamo bolju državu.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 15:34 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Ne mogu prihvatiti ni RS, pa ona postoji Postoji jer je mogu prihvatiti i prihvatili su u Daytonu. Pessimus dux je napisao/la: E sad, zašto ne žele sami od sebe prihvatiti hrvatsku teritorijalno-administrativnu autonomiju na područjima koja su Hrvati u ratu obranili, oslobodili i unijeli u Federaciju, to je već samo po sebi jasno. Zato što su (većina) velikobošnjački nacionalisti i šovinisti koji žele ostvarivati političku, a zatim i demografsku hegemoniju nad Hrvatima u BIH, a ne graditi stabilne odnose i državu.  Niđe veze. Tom logikom svi narodi svijeta su nacionalisti i šovinisti jer svi prirodno teže što većem uticaju na što većem teritoriju. Osim roma možda 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 15:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Nebula je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: vi (bošnjačka politika) ste potezali veto za zaštitu nacionalnih interesa i kad je u pitanju kanal na HR. jeziku.  Pa šta ti je tu čudno? Niko ne brani kanal na hrvatskom jeziku ali ne može to biti dio javnog servisa. Javni servis pokriva televizije države i entiteta. Uvođenje još jednog kanala bi bilo identično priznavanju još jednog entiteta a naravno da to bošnjaci ne mogu prihvatiti. Nisam zaista neki fanatični bošnjak ali vi se toliko pravite glupi i naivni da je to nevjerovatno. Uvođenje još jednog kanala javnog servisa kada se zna da kanali javnog servisa pokrivaju entitete pokušavate predstaviti kao nešto bezopasno i naivno. Unbelivable. Retoromani imaju svoj TV kanal u Švicarskoj koji je u sklopu javnog servisa bez ikakvih problema a mi dakle ne možemo. I onda žele da sa ovim Islamistima gradimo državu... Daj molim te lijepo.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 15:44 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Nebula je napisao/la: Pa šta ti je tu čudno? Niko ne brani kanal na hrvatskom jeziku ali ne može to biti dio javnog servisa. Javni servis pokriva televizije države i entiteta. Uvođenje još jednog kanala bi bilo identično priznavanju još jednog entiteta a naravno da to bošnjaci ne mogu prihvatiti.
Nisam zaista neki fanatični bošnjak ali vi se toliko pravite glupi i naivni da je to nevjerovatno. Uvođenje još jednog kanala javnog servisa kada se zna da kanali javnog servisa pokrivaju entitete pokušavate predstaviti kao nešto bezopasno i naivno. Unbelivable.
Retoromani imaju svoj TV kanal u Švicarskoj koji je u sklopu javnog servisa bez ikakvih problema a mi dakle ne možemo. Izborili ljudi i svaka im čast. Izborite i vi i ja kao legalista ću vam prvi čestitati. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 16:05 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Čestitaj Srbima za izborenu RS.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Sandalj
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 16:31 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1877 Lokacija: Stara Hercegovina
|
Nebula je napisao/la: Srbi trenutno provode politiku blokade. Ako vide da ta politika vodi ka njihovom nestanku morat će da je promjene jer niko nije lud da radi na svoju štetu. Promjena može biti i pokušaj secesije ali to bi imalo katastrofalne posljedice. Puno gore nego odustajanje od blokade. Ako se pokaže da ova politika vodi ka nestanku srba sa ovih prostora EU integracije bi mogle biti zadnja šansa za taj narod u BiH. U tom slučaju ako brisel kaže da se ukine entitetski veto ima da ga ukinete i da još pitate "treba li još nešto"
Mislim da je svakom ko ima dvije čiste jasno da bi po ukidanju entitetskog veta na scenu stupio Crnogorski scenario tj. majorizacija Srba "demokratskim" putem. Ma dajte od kada se to Brisel miješa u unitrašnje odlučivanje jedne zemlje? Ono što bi se svakako moglo razmatrati je da li je baš za svaku odluku potrebna entitetska većina nešto tipa Bundestaga i Bundesrata u Njemačkoj, ali opet smatram da ja za Bosnu itekako svrsihodno da odluke koje donosi vlada u svakom momentu podrži najmanje 25% poslanika iz Šumske.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 16:34 |
|
|
Nebula je napisao/la: doc je napisao/la: Kao i obično ne slažem se s tobom. Postoje razlike između naroda i rasa. Biološke razlike. Kao i one kulturološke. Nama je kultura nazadna ali ni kao narodi nismo najpametniji i najsposobniji. Pa se vrtimo u začaranom krugu. Naravno da vjerujem da su narodi sa ovih prostora imaju velikog prostora za napredak i da smo dovoljno sposobni da imamo normalne države ali da nema sposobnijih od nas to je glupost. A ti to zovi kako hoćeš.
Još malo pa ćeš me pokušat ubijediti da su hrvati u Hrvatskoj sposobniji narod od hrvata u BiH. Ne tražim ja nivo Njemačke i Švedske. Bilo bi dobro ali ne nužno. Bio bih sretan i da smo na nivou Hrvatske a to bi mogli biti da imamo bolju državu. Ne neću te u to pokušati uvjeriti. U tom slučaju se radi o kulturološkom aspektu koji ima i svoje dobre strane ali i loše. Kao i u slučaju Hrvata, Srba i Bošnjaka. Tri različite kulture koje djeluju da poredak bude takav kakav je. No to ti i sam znaš. Kritizirao si islam zbog toga. A islam kao kultura jest pogubniji za narod.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 16:44 |
|
|
Naravno da postoje razlike između Nijemaca i nas, ali, kao što kažete,to nije genetske prirode nego do kulture(u najširem smislu).
Što se tiče nas Bošnjaka islam nije toliko poguban u ovakvom današnjem obliku, sve dok to nije radikalno, po uzoru na neke južnije zemlje.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 16:48 |
|
|
Nisam siguran da nije genetske prirode ali ajde. U šta sam siguran da inferiornije grupe nikad same sebi ne priznaju da su inferiornije zato i jesu donje. Zavaravanje majka.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 16:56 |
|
|
doc je napisao/la: Nisam siguran da nije genetske prirode ali ajde. U šta sam siguran da inferiornije grupe nikad same sebi ne priznaju da su inferiornije zato i jesu donje. Zavaravanje majka. Nije naučno dokazano da je do gena, naprotiv. A i da jeste, onda bi krenuli sa brojanjem krvnih zrnaca što bi te odvelo u ćorsokak. Crnci su npr do prije 200 godina bili samo robovi, vjeruješ li da su baš svi bili nesposobni ili glupi. A danas su skoro pa ravnopravni u skoro svakom pogledu. Želić reći da je neko superioran samo zato jer je Hrvat, u odnosu na npr. Bošnjaka.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 17:08 |
|
|
Lebowski je napisao/la: doc je napisao/la: Nisam siguran da nije genetske prirode ali ajde. U šta sam siguran da inferiornije grupe nikad same sebi ne priznaju da su inferiornije zato i jesu donje. Zavaravanje majka. Nije naučno dokazano da je do gena, naprotiv. A i da jeste, onda bi krenuli sa brojanjem krvnih zrnaca što bi te odvelo u ćorsokak. Crnci su npr do prije 200 godina bili samo robovi, vjeruješ li da su baš svi bili nesposobni ili glupi. A danas su skoro pa ravnopravni u skoro svakom pogledu. Želić reći da je neko superioran samo zato jer je Hrvat, u odnosu na npr. Bošnjaka. Nisu. U tom i je problem. Lebowski je napisao/la: Želić reći da je neko superioran samo zato jer je Hrvat, u odnosu na npr. Bošnjaka. Nipošto. Pojedinac je pojedinac. I nema veze kakve je boje kože ili nacionalnosti ili bilo šta drugo. Sve ovisi samo o njemu. Ali tvrdim da u nekoj grupi ima više iznimnih pojedinaca nego u drugoj i to tu prvu čini uspješnijom. To je biološka razlika. Što se tiče crnaca što misliš što su orali polje, a Itzak Stern vodio posao u tvornici za Oscara Schindlera. I jedni i drugi su bili u ropskom statusu ali su ih gazde drugačije iskorištavale. Opet ne govorim o svima. Baš svakom pojedincu. Nego većinom. Što se tiče naših naroda stvar je kulturološka. Slovenci su napredniji jer su najbliže središtu od kojeg najviše naprednog dolazi. Mi iza njih. Srbi opet istočnije i tako to. Imali smo sreće što smo naselili malo zapadnije. Ali u odnosu svih nas ovdje u odnosu na neke druge narode ne znam da nismo genetski inferiorniji ili superiorniji. Mada će većina ovdje tvrditi da su samo imali sreće, netko im je dao to s neba. Moje je mišljenje da smo upravo zbog toga tu gdje jesmo.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 17:30 |
|
|
doc je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Nije naučno dokazano da je do gena, naprotiv. A i da jeste, onda bi krenuli sa brojanjem krvnih zrnaca što bi te odvelo u ćorsokak.
Crnci su npr do prije 200 godina bili samo robovi, vjeruješ li da su baš svi bili nesposobni ili glupi. A danas su skoro pa ravnopravni u skoro svakom pogledu.
Želić reći da je neko superioran samo zato jer je Hrvat, u odnosu na npr. Bošnjaka.
Nisu. U tom i je problem. Lebowski je napisao/la: Želić reći da je neko superioran samo zato jer je Hrvat, u odnosu na npr. Bošnjaka. Nipošto. Pojedinac je pojedinac. I nema veze kakve je boje kože ili nacionalnosti ili bilo šta drugo. Sve ovisi samo o njemu. Ali tvrdim da u nekoj grupi ima više iznimnih pojedinaca nego u drugoj i to tu prvu čini uspješnijom. To je biološka razlika. Ovo je samo tvoje mišljenje i pretpostavka, nemaš dokaze za to, odnosno da je biološka razlika bitna stvar ako već znamo da postoji faktor kulture koji kreira te razlike. A crnci- šta reći - prije ni oni sami nisu bili svjesni sebe i svojih potencijala, bili su dobrim dijelom prihvatili da su niža rasa što je posljedica dugogodišnje torture nad njima. Oslobađanjem, pokretima unutar svoje zajednice, izgradnjom identiteta i borbom za svoja ljudska prava "dogurali" su do toga da više ne moraju biti samo berači pamuka već mogu biti i književnici, glumci, advokati, predsjednici, štagod požele. Ne volim ni ja crnce ali ne smatram da su na genetskom planu zakinuti od Boga. 
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 18:05 |
|
|
Sandalj je napisao/la: odluke koje donosi vlada u svakom momentu podrži najmanje 25% poslanika iz Šumske. Namjerno je off topic, neću trolati ali htio bih istaknuti da na forum.hr, znači forumu iz RH se dobija ban za naziv Šumska. Znači tamo su uveli neki nivo, ne kažem da je dobar nivo, ali zamisli: u RH je nepoželjno reći Šumska za RS.
|
|
Vrh |
|
 |
Icebreaker
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 18:17 |
|
|
Definitivno bih se složio s Docom. Problem je u ljudima. Pogledajte Japan - siromašni, škrti otok a eto opet su ljudi stvorili čuda tamo i imaju fenomenalan standard. Dakle može se kad se hoće. Pogledajte jednu Hrvatsku - golema prirodna bogatstva, počevši od Slavonije koja bi mogla hraniti 10 milijuna ljudi, šuma, zaliha pitke vode, čistog mora i razvedene obale...a opet smo zemlja drugog svijeta. To je sve do lošeg managementa, napose loše vlade.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 18:34 |
|
|
Idi se polij benzinom i zapali.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 18:53 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38398 Lokacija: Gl. grad regije
|
Lebowski je napisao/la: Naravno da postoje razlike između Nijemaca i nas, ali, kao što kažete,to nije genetske prirode nego do kulture(u najširem smislu).
Što se tiče nas Bošnjaka islam nije toliko poguban u ovakvom današnjem obliku, sve dok to nije radikalno, po uzoru na neke južnije zemlje. Daj nam primjer bogate države većinski muslimanske a da nije zapadna trgovačka kolonija, ili da leži na nafti. Ja ne znam da je igdje uspješna zemlja takva... Najbliže tome su mislim Turci, koji su religiju bili praktički službeno zabranili.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
SDB
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 18:58 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Postoji jedan primjer. Malezija, zahvaljujući genijalnom Mahathiru. Ima nafte, ali ni približno kao ekipa iz Zaljeva.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 18:58 |
|
|
Nisu ni te naftne države nešto uspješne. Troše preko svojih mogućnosti, to ni nafta više ne može pokriti. Dubai je koštao kao pola Švicarske, a kad nafte nestane ljudi će ga samo napusiti. Jer treba previše novca da se onakav grad u pustinji održava.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 19:11 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38398 Lokacija: Gl. grad regije
|
SDB je napisao/la: Postoji jedan primjer. Malezija, zahvaljujući genijalnom Mahathiru. Ima nafte, ali ni približno kao ekipa iz Zaljeva. Sjetio sam je se ali, njen BDP je kao hrvatski, to mi nije neki uspjeh, a i samo oko 60 % je muslimana u njoj, malo više nego u BiH...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Icebreaker
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 19:22 |
|
|
Što će nam karte stare 21 godinu? Čekamo popis stanovništva pa ćemo vidjeti kako stvari stoje.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 19:53 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Naravno da postoje razlike između Nijemaca i nas, ali, kao što kažete,to nije genetske prirode nego do kulture(u najširem smislu).
Što se tiče nas Bošnjaka islam nije toliko poguban u ovakvom današnjem obliku, sve dok to nije radikalno, po uzoru na neke južnije zemlje. Daj nam primjer bogate države većinski muslimanske a da nije zapadna trgovačka kolonija, ili da leži na nafti. Ja ne znam da je igdje uspješna zemlja takva... Najbliže tome su mislim Turci, koji su religiju bili praktički službeno zabranili. Daj ti meni jednu zemlju da nije zapadna trgovačka kolonija ili da ne pripada tom zapadu, da nema nekakve komparativne prednosti u nečemu a i da je uspješna i bogata.
|
|
Vrh |
|
 |
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 23:26 |
|
|
Icebreaker je napisao/la: Definitivno bih se složio s Docom. Problem je u ljudima. Pogledajte Japan - siromašni, škrti otok a eto opet su ljudi stvorili čuda tamo i imaju fenomenalan standard. Dakle može se kad se hoće. Pogledajte jednu Hrvatsku - golema prirodna bogatstva, počevši od Slavonije koja bi mogla hraniti 10 milijuna ljudi, šuma, zaliha pitke vode, čistog mora i razvedene obale...a opet smo zemlja drugog svijeta. To je sve do lošeg managementa, napose loše vlade. X
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 18 lip 2012, 23:28 |
|
|
nije to do nikakvog managementa već do loših ljudi i lošeg sustava koji stvara i potencira stvaranje mediokriteta.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 19 lip 2012, 00:22 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Nebula je napisao/la: Postoji jer je mogu prihvatiti i prihvatili su u Daytonu. Odi u Sarajevo, Tuzlu ili Zenicu pa pitaj sunarodnjake prihvaćuju li RS i što misle o njoj. Kako su nju prihvatili u Daytonu, tako će prihvatiti i izlazak Herceg-Bosne iz Federacije. Nebula je napisao/la: Niđe veze. Tom logikom svi narodi svijeta su nacionalisti i šovinisti jer svi prirodno teže što većem uticaju na što većem teritoriju. Barem si priznao velikobošnjački hegemonizam. 
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 19 lip 2012, 09:45 |
|
|
doc je napisao/la: Ne neću te u to pokušati uvjeriti. U tom slučaju se radi o kulturološkom aspektu koji ima i svoje dobre strane ali i loše. Kao i u slučaju Hrvata, Srba i Bošnjaka. Tri različite kulture koje djeluju da poredak bude takav kakav je. No to ti i sam znaš. Kritizirao si islam zbog toga. A islam kao kultura jest pogubniji za narod. Sve ok. Ali islam koji ja kritikujem je "arapski islam" i "selefijski islam" dok je "bošnjački islam" isti kao i "turski islam" a taj islam nije poguban at all. Kada bi bošnjaci ostali na "turskom islamu" ja bih bio prsretan i nikad sa tim ne bih imao problema. Ono čega se ja bojim je radikalizacija ali evo optimista sam da se to neće desiti.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|