|
|
Stranica: 14/14.
|
[ 345 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 05 srp 2012, 17:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84155 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
vipera ammodytes je napisao/la: Sad dolazimo do apsolutno najvažnije županije za BiH Hrvate. A to je Hercegovačko-neretvanska. U političkom smislu, najvažnija županija za BiH Hrvate je Srednjobosanska županija. (Ako zanemarimo gradsku vlast Mostara koja nema veze s županijskom.) To je županija u kojoj je živjelo najviše Hrvata u zadnjih 100 godina, sve do 91., dok etničkim čišćenjem pojedinih dijelova Srednje Bosne, nije pala na "tek" drugo mjesto. Najvažniji grad i urbani centar je Mostar, naš dragulj u kruni, naš lijepi glavni grad, naš apsolutni fokus u svakom smislu, ali politički najvažnija županija je SBŽ. I oko nje je glavnina naše pažnje, kada su u pitanju županije. Također u duhu zajedništva Hrvata ne treba nikad zaboraviti da je po popisu 1991. godine, 500 000 Hrvata (pola milijuna) živjelo u nečemu što se zove Bosna, a 200 000 u nečemu što se zove - Hercegovina. Danas 220 000 Hrvata živi u našoj Hercegovini, hvala dragom bogu, a 230 000 živi u našoj Bosni (s Livnom), što je ogroman broj. Kao i da se na broj poginulih HB Hrvata u domovinskom ratu u BiH i postotak stradalog našeg naroda, bar 70% odnosi na Bosnu. Toliko o značaju Bosne za hrvatski narod, žrtvi našeg naroda za krvavu obranu naših gradova u Srednjoj Bosni i Posavini, i onima kojima pada na pamet (rijetki su, a ti si jedan od njih) švercati s obranjenim Jajcem, Žepčem, Srednjom Bosnom općenito itd.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 05 srp 2012, 17:29 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
Robbie MO je napisao/la: Dosadan si. Na pitanje ti je već odgovoreno na prvih 7 stranica teme. Ok. Sorać. Ne bum više dosađival!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 05 srp 2012, 18:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84155 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ako se već HBŽ ne spoji sa ZHŽ (najbolje rješenje), onda bar mogu izmijenit zaista idiotsku i nepotrebnu odredbu ustava HBŽ da za donošenje proračuna treba dvotrećinska a ne natpolovična većina. Takva odredba je ipak za neku ozbiljnu županiju poput ZHŽ, PŽ, HNŽ, USK, HNŽ, BPK, SK, TK, ili SBŽ, a ne za one kokošare što sjede u Livnu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 05 srp 2012, 22:05 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38447 Lokacija: Gl. grad regije
|
Robbie MO je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Sad dolazimo do apsolutno najvažnije županije za BiH Hrvate. A to je Hercegovačko-neretvanska. U političkom smislu, najvažnija županija za BiH Hrvate je Srednjobosanska županija. (Ako zanemarimo gradsku vlast Mostara koja nema veze s županijskom.) To je županija u kojoj je živjelo najviše Hrvata u zadnjih 100 godina, sve do 91., dok etničkim čišćenjem pojedinih dijelova Srednje Bosne, nije pala na "tek" drugo mjesto. Najvažniji grad i urbani centar je Mostar, naš dragulj u kruni, naš lijepi glavni grad, naš apsolutni fokus u svakom smislu, ali politički najvažnija županija je SBŽ. I oko nje je glavnina naše pažnje, kada su u pitanju županije. Također u duhu zajedništva Hrvata ne treba nikad zaboraviti da je po popisu 1991. godine, 500 000 Hrvata (pola milijuna) živjelo u nečemu što se zove Bosna, a 200 000 u nečemu što se zove - Hercegovina. Danas 220 000 Hrvata živi u našoj Hercegovini, hvala dragom bogu, a 230 000 živi u našoj Bosni (s Livnom), što je ogroman broj. Kao i da se na broj poginulih HB Hrvata u domovinskom ratu u BiH i postotak stradalog našeg naroda, bar 70% odnosi na Bosnu. Toliko o značaju Bosne za hrvatski narod, žrtvi našeg naroda za krvavu obranu naših gradova u Srednjoj Bosni i Posavini, i onima kojima pada na pamet (rijetki su, a ti si jedan od njih) švercati s obranjenim Jajcem, Žepčem, Srednjom Bosnom općenito itd. Što dodati? Odsad ja pišem o Mostaru i HNŽ, a Roba o Vitezu i KSB... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 05 srp 2012, 22:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62658 Lokacija: DAZP HQ
|
Junuze odmah da te pitam kad si već tu. čije su vikendice na Rostovu? bio sam danas tamo na ručku, po menu-iju izgleda da su naši, prve tri nabrojane pive su hrvatske, piše kava. smijem se i govorim kolegi, ajd sad ti strancu objasni koje mi finese koristimo da vidimo kod kog smo točno došli. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 05 srp 2012, 22:16 |
|
|
Ma Ravno Rostovo je cijelo hrvatsko...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 05 srp 2012, 22:18 |
|
|
etno selo Babići? vidim ja sve nekako fino, uredno, ima svinjetine na meniju, samo me bunilo zato što je općina Bugojno. super je da takvo nešto držimo u Bugojnu, me like it. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 05 srp 2012, 22:38 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
dudu je napisao/la: etno selo Babići? vidim ja sve nekako fino, uredno, ima svinjetine na meniju, samo me bunilo zato što je općina Bugojno. super je da takvo nešto držimo u Bugojnu, me like it.  Imamo financijsku osnovu za opstanak i poklapanje te općine dakle  !
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 05 srp 2012, 22:44 |
|
|
baza je jaka i što je bitno, dobro se jede u bazi. 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 05 srp 2012, 22:52 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
dudu je napisao/la: baza je jaka i što je bitno, dobro se jede u bazi.  Neka, neka, mogao bi se DAZP hitno sastati  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 12 srp 2012, 23:03 |
|
|
Naravno da ako Livno neće biti u trećem da neće biti trećeg isto kao što ako Mostara neće biti u trećem da trećeg neće biti ili ako Vitez neće biti u trećem da trećeg neće biti. Niti je Livnjak manje niti više vrijedan od Mostarca kao što ni Mostarac nije manje ili više vrijedan od Vitežanina ni Vitežanin nije manje ili više vrijedan od Orašanina.
Sve su naše županije jednako vrijedne. Ne govorim ja o tome. Ja samo naglašavam kako nigdje etnička struktura stanovništva nije neizvjesna kao u HNŽ-u. I da je zanimljivo uspoređivati etničku strukturu HNŽ-a 1991-2011-2021 g.
Čitam kako je u Sjevernoj irskoj od školske populacije oko 160 000 katoličke djece i oko 120 000 protestantske. Dakle u mlađim generacijama katolici su već većina. I to ima težinu ko 100 IRA organizacija.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 12 srp 2012, 23:11 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
vipera ammodytes je napisao/la: Čitam kako je u Sjevernoj irskoj od školske populacije oko 160 000 katoličke djece i oko 120 000 protestantske. Dakle u mlađim generacijama katolici su već većina. I to ima težinu ko 100 IRA organizacija. Zar nisi primjetio takve podatke za hrvatske županije? Imaš negdje na forumu takvu statistiku po općinama.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 12 srp 2012, 23:51 |
|
|
dudu je napisao/la: etno selo Babići? vidim ja sve nekako fino, uredno, ima svinjetine na meniju, samo me bunilo zato što je općina Bugojno. super je da takvo nešto držimo u Bugojnu, me like it.  Mislim da je to od jednog Dalmatinca.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 13 srp 2012, 00:22 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 13 srp 2012, 00:31 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Samo ti lijepo čitaj. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Sandalj
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 13 srp 2012, 20:15 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1877 Lokacija: Stara Hercegovina
|
Robbie MO je napisao/la: Ako se već HBŽ ne spoji sa ZHŽ (najbolje rješenje), onda bar mogu izmijenit zaista idiotsku i nepotrebnu odredbu ustava HBŽ da za donošenje proračuna treba dvotrećinska a ne natpolovična većina. Takva odredba je ipak za neku ozbiljnu županiju poput ZHŽ, PŽ, HNŽ, USK, HNŽ, BPK, SK, TK, ili SBŽ, a ne za one kokošare što sjede u Livnu. Lično mislim da bi bilo svrsihodnije ujediniti ZHK i HNK, kao i Kanton10 sa SBK. Zašto? Osnivanjem jednog "Hercegovačkog kantona" za izrazitom hrvatskom većinom bilo bi lakše postići kompromis sa Hrvatima po pitanju zaštite Bošnjaka od političke majorizacije u Mostaru. Ujedno bi spajanjem Kantona 10 sa SBK dobili jedan Kanton sa omjerom 50:50 u stanovništvu koji bi mogao da bude model usaglašavanja bošnjačko-hrvatske politike u FBiH.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 14 srp 2012, 03:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Sandalj je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ako se već HBŽ ne spoji sa ZHŽ (najbolje rješenje), onda bar mogu izmijenit zaista idiotsku i nepotrebnu odredbu ustava HBŽ da za donošenje proračuna treba dvotrećinska a ne natpolovična većina. Takva odredba je ipak za neku ozbiljnu županiju poput ZHŽ, PŽ, HNŽ, USK, HNŽ, BPK, SK, TK, ili SBŽ, a ne za one kokošare što sjede u Livnu. Lično mislim da bi bilo svrsihodnije ujediniti ZHK i HNK, kao i Kanton10 sa SBK. Zašto? Osnivanjem jednog "Hercegovačkog kantona" za izrazitom hrvatskom većinom bilo bi lakše postići kompromis sa Hrvatima po pitanju zaštite Bošnjaka od političke majorizacije u Mostaru. Ujedno bi spajanjem Kantona 10 sa SBK dobili jedan Kanton sa omjerom 50:50 u stanovništvu koji bi mogao da bude model usaglašavanja bošnjačko-hrvatske politike u FBiH. To je bio i moj prijedlog, ali na to treba privoliti Hrvate iz HBŽ i ZHŽ kao i Bošnjake iz HNŽ i SBŽ jer te grupacije nešto gube (uz neizbježne gubitke poslova u administraciji - no to bi se moglo i progurati ako se ostalima ponudi nekakvo smanjenje poreznih opterećenja). Ovo je ujedno skoro identično Vance-Owen planu. 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 14 srp 2012, 12:10 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Robbie MO je napisao/la: U političkom smislu, najvažnija županija za BiH Hrvate je Srednjobosanska županija. (Ako zanemarimo gradsku vlast Mostara koja nema veze s županijskom.)
To je županija u kojoj je živjelo najviše Hrvata u zadnjih 100 godina, sve do 91., dok etničkim čišćenjem pojedinih dijelova Srednje Bosne, nije pala na "tek" drugo mjesto.
Najvažniji grad i urbani centar je Mostar, naš dragulj u kruni, naš lijepi glavni grad, naš apsolutni fokus u svakom smislu, ali politički najvažnija županija je SBŽ. I oko nje je glavnina naše pažnje, kada su u pitanju županije.
Također u duhu zajedništva Hrvata ne treba nikad zaboraviti da je po popisu 1991. godine, 500 000 Hrvata (pola milijuna) živjelo u nečemu što se zove Bosna, a 200 000 u nečemu što se zove - Hercegovina. Danas 220 000 Hrvata živi u našoj Hercegovini, hvala dragom bogu, a 230 000 živi u našoj Bosni (s Livnom), što je ogroman broj. Kao i da se na broj poginulih HB Hrvata u domovinskom ratu u BiH i postotak stradalog našeg naroda, bar 70% odnosi na Bosnu.
Toliko o značaju Bosne za hrvatski narod, žrtvi našeg naroda za krvavu obranu naših gradova u Srednjoj Bosni i Posavini, i onima kojima pada na pamet (rijetki su, a ti si jedan od njih) švercati s obranjenim Jajcem, Žepčem, Srednjom Bosnom općenito itd. Sve objašnjeno. 
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 14 srp 2012, 23:41 |
|
|
Zamolio bih Dudua za pomoć. Da mi posta broj prvačića Hrvata i Bošnjaka za godinu 2011/2012 u HNŽ i u SBŽ-u.(ako može po općinama tih županija) Pokušao sam naći to na drugim temama ali se izgubih u šumi podataka.
|
|
Vrh |
|
 |
sioux111
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 15 srp 2012, 00:16 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
Robbie MO je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Sad dolazimo do apsolutno najvažnije županije za BiH Hrvate. A to je Hercegovačko-neretvanska. U političkom smislu, najvažnija županija za BiH Hrvate je Srednjobosanska županija. (Ako zanemarimo gradsku vlast Mostara koja nema veze s županijskom.) To je županija u kojoj je živjelo najviše Hrvata u zadnjih 100 godina, sve do 91., dok etničkim čišćenjem pojedinih dijelova Srednje Bosne, nije pala na "tek" drugo mjesto. Najvažniji grad i urbani centar je Mostar, naš dragulj u kruni, naš lijepi glavni grad, naš apsolutni fokus u svakom smislu, ali politički najvažnija županija je SBŽ. I oko nje je glavnina naše pažnje, kada su u pitanju županije. Također u duhu zajedništva Hrvata ne treba nikad zaboraviti da je po popisu 1991. godine, 500 000 Hrvata (pola milijuna) živjelo u nečemu što se zove Bosna, a 200 000 u nečemu što se zove - Hercegovina. Danas 220 000 Hrvata živi u našoj Hercegovini, hvala dragom bogu, a 230 000 živi u našoj Bosni (s Livnom), što je ogroman broj. Kao i da se na broj poginulih HB Hrvata u domovinskom ratu u BiH i postotak stradalog našeg naroda, bar 70% odnosi na Bosnu. Toliko o značaju Bosne za hrvatski narod, žrtvi našeg naroda za krvavu obranu naših gradova u Srednjoj Bosni i Posavini, i onima kojima pada na pamet (rijetki su, a ti si jedan od njih) švercati s obranjenim Jajcem, Žepčem, Srednjom Bosnom općenito itd. Mudro zboriš blijedoliki brate! Howgh
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|