|
|
Stranica: 2/14.
|
[ 345 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
limpus
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:26 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Treba li se ponovno objašnjavati što je teritorijalni diskontinuitet sa pravljanjem daljnjih općina po etničkom načelu ? To je osnova entiteta, ne sadašnje neprirodne općine i županije. Koliko god bile neprirodne granice županije one su takve kakve su. A PROMJENA GRANICA U EUROPI NEMA (OSIM DOGOVOROM). Reci to Srbima odnosno Kosovarima.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:27 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Treba li se ponovno objašnjavati što je teritorijalni diskontinuitet sa pravljanjem daljnjih općina po etničkom načelu ? To je osnova entiteta, ne sadašnje neprirodne općine i županije. Da li taj entitet sa teritorijalnim diskontinuitetom treba obuhvatati sva većinski hrvatska sela/gradove/naselja u FBiH? Šta je neprirodno u današnjim oćinama i županijama, a šta prirodno u tom eventualnom entitetu?
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:27 |
|
|
Icebreaker je napisao/la: Zanima me mislite li da bi Bošnjaci -danas- pristali na formiranje hrvatskog entiteta u sklopu te 4 županije, minus recimo Jablanica i Konjic? Isto pitanje i za Bošnjake na forumu. Jer sudeći po nekim njihovim stajalištima oni ni na to ne bi pristali, bez tog famoznog izlaza na more, a neki ne bi nikako. Dakle htio bih utvrditi nekakavu polaznu točku, realnu procjenu bi li ključni političari a i bošnjački narod općenito prihvatio takvu soluciju? Što će pristajati na nešto kada im niko ne prijeti ničim, niti to Hrvati traže(ne računam forumaše, navijače, ura ura borce i slično).
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:29 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38382 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ova karta ne pokazuje naslov teme, jer ako se Bošnjaci i smanjuju ne znači da se i Hrvati ne smanjuju, tako da udjel ostaje isti.
No, nije to toliko bitno.
Inače, prema istraživanju, ne da mi se sad tražit kojem, na kraju rata su sve 3 nacije držale teritorij koji je obuhvatio preko 3/4 njihova naroda, Srbi su još najmanje obuhvatili.
E sad, nije problem toliki u tih 20 % koji nisu obuvaćeni, poput mene, nego je problem što se na tih 80 % masa ljudi iselila a slabo je došlo novih.
Da su svi ti ljudi ostali gdje su bili (a pod HVO kontrolom i HDZ vlašću) danas to pitanje ne bi postavljali, bilo bi doista iscrtano.
Da je taj teritorij razvijeniji od RH mi ne bi imali problema, ovako smo imali, i imat ćemo.
Zato kažem, nisu bitne toliko granice koliko suština. Nje zasad nemamo nigdje osim možda u Mostaru, ŠB, Posušju, Čitluku i donekle u Vitezu i Kiseljaku...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:30 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
limpus je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Koliko god bile neprirodne granice županije one su takve kakve su. A PROMJENA GRANICA U EUROPI NEMA (OSIM DOGOVOROM).
Reci to Srbima odnosno Kosovarima. Pa upravo KFOR radi na tome da se ne promijene granice Kosova
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:34 |
|
|
Mislim kako je smanjenje sa 10 na 2 broja kantona izgledan proces, i treba ga podržat, bez obzira kakve granice bile. No, izborna jedinica mi se čini kao prioritetniji cilj, a ona doista može bit svagdje...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:36 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ova karta ne pokazuje naslov teme, jer ako se Bošnjaci i smanjuju ne znači da se i Hrvati ne smanjuju, tako da udjel ostaje isti.
No, nije to toliko bitno.
Inače, prema istraživanju, ne da mi se sad tražit kojem, na kraju rata su sve 3 nacije držale teritorij koji je obuhvatio preko 3/4 njihova naroda, Srbi su još najmanje obuhvatili.
E sad, nije problem toliki u tih 20 % koji nisu obuvaćeni, poput mene, nego je problem što se na tih 80 % masa ljudi iselila a slabo je došlo novih.
Da su svi ti ljudi ostali gdje su bili (a pod HVO kontrolom i HDZ vlašću) danas to pitanje ne bi postavljali, bilo bi doista iscrtano.
Da je taj teritorij razvijeniji od RH mi ne bi imali problema, ovako smo imali, i imat ćemo.
Zato kažem, nisu bitne toliko granice koliko suština. Nje zasad nemamo nigdje osim možda u Mostaru, ŠB, Posušju, Čitluku i donekle u Vitezu i Kiseljaku... Junuze šta to tebe tako fascinira kod Federacije? Je li to 500 000 nezaposlenih na dva milijuna ljudi koliko federacija ima? Je li to prosjek plaće od 300 eura? Ili je pak to nevjerojatna mreža autoputeva od čak 37 km?
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Mislim kako je smanjenje sa 10 na 2 broja kantona izgledan proces, i treba ga podržat, bez obzira kakve granice bile. No, izborna jedinica mi se čini kao prioritetniji cilj, a ona doista može bit svagdje... Ne mogu te potpuno razumijeti izborna jedinica s diskontinuitetom je okvir za federalnu jedinicu. Također presuda Sejdić Finci mora biti osigurana. Koliko sam te razumio ti bi 2 kantona koja se neće poklapati sa izbornim jedinicama. To ne može.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:41 |
|
|
Toliko sam sretan s Federacijom da jedva čekam da i Srbi uđu u nju. Mi možemo izjednačit se sa drugima dobivanjem entiteta, ili kresanjem entiteta.
Meni je ova druga opcija bolja, mi smo za državu BiH nauštrb entiteta, što bi Ljubić rekao.
Trebamo doći u situaciju da nam poklanjaju hrvatske dresove, kao neki dan u Brčkom.
E to je posao, a ne ovo beskorisno bojadisanje koje nije ni mrvicu urodilo plodom već preko desetljeća...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:43 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Mislim kako je smanjenje sa 10 na 2 broja kantona izgledan proces, i treba ga podržat, bez obzira kakve granice bile. No, izborna jedinica mi se čini kao prioritetniji cilj, a ona doista može bit svagdje... Ne mogu te potpuno razumijeti izborna jedinica s diskontinuitetom je okvir za federalnu jedinicu. Također presuda Sejdić Finci mora biti osigurana. Koliko sam te razumio ti bi 2 kantona koja se neće poklapati sa izbornim jedinicama. To ne može. Ma ko ti to kaže da ne može? Ne mora čak pratit ni entitetske granice...
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:45 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma ko ti to kaže da ne može?
Ne znam da li ima igdje u europi slučaj da je glasačka jedinica odvojena od teritorijalne jedinice 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:47 |
|
|
Pa u RH se mijenjaju kako se kome ćefne izborne jedinice. To im je i najveća mana i prednost što su lako promjenjive, zato jednom kad nastane treba je dobro osigurat. 
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:51 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Toliko sam sretan s Federacijom da jedva čekam da i Srbi uđu u nju. Mi možemo izjednačit se sa drugima dobivanjem entiteta, ili kresanjem entiteta.
Meni je ova druga opcija bolja, mi smo za državu BiH nauštrb entiteta, što bi Ljubić rekao.
Trebamo doći u situaciju da nam poklanjaju hrvatske dresove, kao neki dan u Brčkom.
E to je posao, a ne ovo beskorisno bojadisanje koje nije ni mrvicu urodilo plodom već preko desetljeća... Svim silama Srbi grčevito drže RS a Bošnjaci FBIH i sad nam ti ovdje objašnjavaš kako entiteti ništa ne znače??? A što se tiče desetljeća, kad su nacionalna događanja u pitanju obično ih mnogo prođe. 1991 je zbroj i 1848 i 1918 i 1941 i 1945.
|
|
Vrh |
|
 |
limpus
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 17:58 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: limpus je napisao/la: Reci to Srbima odnosno Kosovarima.
Pa upravo KFOR radi na tome da se ne promijene granice Kosova Kosovo je bilo dio Srbije. Onda su malo ratovali i Kosovo više nije dio Srbije, dakle granice Srbije su se promijenile, a dogovora nije bilo. Bilo je rata. vipera ammodytes je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma ko ti to kaže da ne može?
Ne znam da li ima igdje u europi slučaj da je glasačka jedinica odvojena od teritorijalne jedinice  Guglaj "Kalinjingradska oblast".
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 18:03 |
|
|
limpus je napisao/la: Kosovo je bilo dio Srbije. Onda su malo ratovali i Kosovo više nije dio Srbije, dakle granice Srbije su se promijenile, a dogovora nije bilo. Bilo je rata.
U kompezaciju si dobio granice RS-a!! A RS je 2,5 puta veća od Kosova!! Ti bi i jare i pare meni se čini
|
|
Vrh |
|
 |
limpus
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 18:05 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: limpus je napisao/la: Kosovo je bilo dio Srbije. Onda su malo ratovali i Kosovo više nije dio Srbije, dakle granice Srbije su se promijenile, a dogovora nije bilo. Bilo je rata.
U kompezaciju si dobio granice RS-a!! A RS je 2,5 puta veća od Kosova!! Ti bi i jare i pare meni se čini A možeš li mi reći kada je RS postala to točno dio Srbije? Budući da sam propusti tu vijest.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 18:11 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: U kompezaciju si dobio granice RS-a!! A RS je 2,5 puta veća od Kosova!! Ti bi i jare i pare meni se čini Немош у компензацију за нешто твоје да добијеш нешто што је исто твоје. Него, јел забрањена ћирилица овде?
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 18:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Ne mogu te potpuno razumijeti izborna jedinica s diskontinuitetom je okvir za federalnu jedinicu. Također presuda Sejdić Finci mora biti osigurana.
Koliko sam te razumio ti bi 2 kantona koja se neće poklapati sa izbornim jedinicama. To ne može. Ma ko ti to kaže da ne može? Ne mora čak pratit ni entitetske granice... Znam ali ja sam htio reći da to neće riješiti presudu Sejdić Finci jer će to biti izborna jedinica za hrvatskog člana predsjedništva. Mi trebamo člana birati iz naše federalne jedinice, znači bilo tko iz naše jedinice može biti izabran. Mislim da sam jasan.
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 18:15 |
|
|
Metemma je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: U kompezaciju si dobio granice RS-a!! A RS je 2,5 puta veća od Kosova!! Ti bi i jare i pare meni se čini Немош у компензацију за нешто твоје да добијеш нешто што је исто твоје. Него, јел забрањена ћирилица овде? Pravo na Kosovo ima dva milijuna šiptara koji ondje žive a ne netko drugi zbog toga jer ima tamo svoja dva manastira
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 18:17 |
|
|
Metemma je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: U kompezaciju si dobio granice RS-a!! A RS je 2,5 puta veća od Kosova!! Ti bi i jare i pare meni se čini Немош у компензацију за нешто твоје да добијеш нешто што је исто твоје. Него, јел забрањена ћирилица овде? Nije zabranjena ali mi napreže oči.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 18:18 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Pravo na Kosovo ima dva milijuna šiptara koji ondje žive a ne netko drugi zbog toga jer ima tamo svoja dva manastira Sigurno 2 miliona, ja sam čuo da je 4,5. Nacionalne manjine i ilegalni useljenici ne mogu da otimaju dio teritorije zemlje u koju se dosele i u kojoj počine krivična djela tipa genocida.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 18:20 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Pravo na Kosovo ima dva milijuna šiptara koji ondje žive a ne netko drugi zbog toga jer ima tamo svoja dva manastira Pretpostavljam da si istog mišljenja kada je u pitanju RSK? 
|
|
Vrh |
|
 |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 18:22 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Pravo na Kosovo ima dva milijuna šiptara koji ondje žive a ne netko drugi zbog toga jer ima tamo svoja dva manastira Pretpostavljam da si istog mišljenja kada je u pitanju RSK?  Što je to RSK?
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 18:30 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Pretpostavljam da si istog mišljenja kada je u pitanju RSK?  Što je to RSK? Neko lovacko drustvo u Vojvodini.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kretanje udjela BiH Hrvata u većinskim hrvatskim županijama...... Postano: 17 lip 2012, 18:31 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Što je to RSK? Ono na šta se tvoje "kosovsko" mišljenje očigledno ne odnosi. Dakle, daj da o'ladimo sa pravima i "pravima".
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|