HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 kol 2026, 22:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1018 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 41  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: KULINU ZAČEPLJENA USTA Lažiranje vlastite povijesti na primjeru iz Tuzle
PostPostano: 26 ruj 2012, 23:06 

joe enter je napisao/la:
osa je napisao/la:

ma baštinili su ih, bosanski hrvati, štuju ih stoljećima, na bobovcu, u kraljevoj sutjesci, jajcu, a što se tiče srba, naravno da ih ne baštine, pa kad nemaju s tom vlastelom ništa, a to što je tvrtko bio srpski kralj, pa i habsburzi su bili i hrvatski i mađarski i španjolski i belgijski, čak je jedan bio i meksički kralj, a oni samo nijemci...
a bošnjaci se toga sami odrekoše, joe, mislim ovaj manji dio koji je hrvatskog porijekla, a veći dio bošnjaka što je srpskog porijekla, s tvrtkom ima isto toliko veze kao i srbi....

Kad bi ovo dokazao bilo bi dobro , ali znam da ne možeš jer jednostavno nije tako.

obiđi te krajeve, možda se uvjeriš sam, a reče nešto i bobovac, post prije...

Vrh

Naslov: Re: KULINU ZAČEPLJENA USTA Lažiranje vlastite povijesti na primjeru iz Tuzle
PostPostano: 26 ruj 2012, 23:07 

Ma dobro, i Jugoslaviji su plaćali PDV. Da li su u vlasti zločinci je puno bitnije od PDV-a, radi toga države padaju ili opstaju.

Pa me podsjeti da vas upitam, kako ćete glasovati na izborima ?

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:08 

Tulkas je napisao/la:

Sve bi to bilo ok da nije bilo tolike odbojnosti Srba prema katolicanstvu kao i danas
Na kraju krajeva veliki dio Srba bio je na strani Turaka kao vazali

Jel ti i sanjas Srbe...

Ne secam se da sam ti video post da ih ne spominjes :neznam

Veliki deo Srba je naselio Vojnu Krajinu, boreci se protiv Turaka stolecima... toliko o tome...

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:09 

DzoniBG je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:

Sve bi to bilo ok da nije bilo tolike odbojnosti Srba prema katolicanstvu kao i danas
Na kraju krajeva veliki dio Srba bio je na strani Turaka kao vazali

Jel ti i sanjas Srbe...

Ne secam se da sam ti video post da ih ne spominjes :neznam

Veliki deo Srba je naselio Vojnu Krajinu, boreci se protiv Turaka stolecima... toliko o tome...

i to treba priznati...

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:10 

I Jugoslavija je bila država. A šta će biti u budućnosti ne bih znao jer nemam kristalnu kuglu.

Na izborima ću glasati za aktuelnog načelnika i za Našu Stranku.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:28 

Nebula je napisao/la:
ManInBlack je napisao/la:

Kakve veze ima tvoj i moj komentar?

Burazeru, kažeš da se u srednjem vijeku države ne spominju a spominje ih još Platon koji svoje najznačajnije dijelo naziva "Država". Kontaš?

Nisam ti ja burazer ;)

Platon je živio mnogo stoljeća prije srednjeg vijeka ;) Kontaš! Da ponovim u srednjem vijeku nisu ratovale države, nego kraljevi/carevi sa svojom vojskom podanika. Svi oni su se borili za proširenje ili očuvanje svojih teritorija, a ne država.

Moje komentar se odnosio na shvaćanje i poistovjećivanje današnjih država sa mitološkim srednjovjekovnim državama tip DRŽAVA BOSNA / Bosanska Država!!!!!!!

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:30 

osa je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Kad bi ovo dokazao bilo bi dobro , ali znam da ne možeš jer jednostavno nije tako.

Osa postoji usmena narodna poezija i tradicija koja je zabeležena kod BiH-Hrvata i ona je osnov svake baštine naroda.
Postoje lokalne legende i ko zna kojim vladarima na svim prostorima , ali to nije nacionalna baština već nešto sasvim drugo.

Zato žao mi je ali toga nema , i džabe Bobovcu što je rekao da ima kad nema šta pružiti kao dokaz , uostalom kao ni ti.

Ja znam šta je usmena baština Hrvata iz BiH , čitao sam je , dostupna je svuda.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:34 

joe enter je napisao/la:
joe još si ovdje?

Ti možeš jedino da mi se obratiš kao ovi drugi tako što ćeš izložiti dokumente i argumente gde je Tvrtko i ekipa HRVATSKI KRALJEVI.

Ostalo me ne zanima jer znam da te istina boli pa mene vređaš i seruckaš okolo.

Ne obraćam se ja tebi, nego ti meni, ovdje si došao i minirao temu, iako nemaš veze sa Tuzlom, Bosnom i Kulinom.. Imaš svoje srpske forume pa tamo trolaj koliko hoces..

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:45 

Platon je živio mnogo stoljeća prije srednjeg vijeka ;) Kontaš! Da ponovim u srednjem vijeku nisu ratovale države.....

:ucelo

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:46 

Nebula je napisao/la:

Platon je živio mnogo stoljeća prije srednjeg vijeka ;) Kontaš! Da ponovim u srednjem vijeku nisu ratovale države.....

:ucelo

:smajl007

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:49 

Zašto si zbunjen? U srednjovjekovnoj Bosanskoj državi nije bila parlamentarna demokratija pa te to malo zbunjuje? Jel to?

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 23:50 

Joe dodje nesto kao glasnogovornik rastka ili jos bolje Vuka Karadzica. :D cega nema na rastku, to ne postoji, otprilike su mu takva razmisljanja. ma sta si ti citao osim sto si klikao po rastku?

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 00:37 

dudu je napisao/la:
Joe dodje nesto kao glasnogovornik rastka ili jos bolje Vuka Karadzica. :D cega nema na rastku, to ne postoji, otprilike su mu takva razmisljanja. ma sta si ti citao osim sto si klikao po rastku?

Navedi gde ja citiram Rastka?!

Ja sam uvek direktno navodio orginalne dokumente.

Jel ti imaš nešto da demantuješ sa dokazima ili samo kenjaš?!

Eno ti imaš linkove iz knjiga i originalnih dokumenata , a ti vidi hoćeš li čitati ili ćeš se baviti mojom ličnošću.

Ovde su svi fascinirani sa mnom , niko neće da gleda dokumente , baš čudni ovi Rvati koji vole Bosnu i Tvrdišu. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 09:59 

Nebula je napisao/la:
Zašto si zbunjen? U srednjovjekovnoj Bosanskoj državi nije bila parlamentarna demokratija pa te to malo zbunjuje? Jel to?

Hajde pokaži mi dokumente gdje se spominje Bosanska DRŽAVA!

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 11:48 

joe enter je napisao/la:
osa je napisao/la:

Osa postoji usmena narodna poezija i tradicija koja je zabeležena kod BiH-Hrvata i ona je osnov svake baštine naroda.
Postoje lokalne legende i ko zna kojim vladarima na svim prostorima , ali to nije nacionalna baština već nešto sasvim drugo.

Zato žao mi je ali toga nema , i džabe Bobovcu što je rekao da ima kad nema šta pružiti kao dokaz , uostalom kao ni ti.

Da ponovim što ti jednom rekoh:

Što bi se desilo da nije bilo turske okupacije ovih krajeva? Tada bi najvjerojatnije ostalo sjećanje ili tradicija i do današnjih dana. Dakle imamo jednu situaciju da je vještački prekinuta jedna kultura.
Ne mogu se sada neki okrivljavati zašto nisu u potpunosti sačuvali svoju kulturu i tradiciju kada za to nije bilo uvjeta i kada im je jatagan bio pod grkljanom.

A to da nitko nema neku tradiciju glede srednjovjekovne Bosne naprosto nije točno jer je Hrvati Središnje Bosne imaju.
Znam, ti ćeš onda navesti to da je riječ o lažnoj tradiciji koja svoje korijene vuče najdublje od konca XVIII stoljeća, propagandi bosanskih fratara itd. Da su sve one priče o Kraljici Katarini, crnoj marami koje nose sutješke žene zbog žalosti za zadnjom kraljicom Bosanskom, od Kulina Bana i dobrijeh dana, i Knezu Radaku i izdaji Bobovca itd itd, zapravo samo krivotvorene priče iz fratarske kuhinje.
Ipak to nije u potpunosti točno. Npr. moja pokojna baka je nosila narodnu nošnju kojoj su preostali neki srednjovjekovni ornamenti, mislim da je to jaka poveznica.
Ali i da si i u pravu, da je sve to fratarska rabota, pa to i nije krivotvorenje kulture i tradicije već vraćanje istoj, vraćanje svojim korjenima. Ako je još 1740 u analima Sutješkog samostana napisano da sutješke žene nose crnu maramu u znak žalosti za zadnjom kraljicom Bosanskom, tko onda ima pravo reći gdje je tu tradicija a gdje je tu krivotvorina??
Naposljetku, i jedan od povjesno najznačajnijih simbola Bosne - sadašnji fratri su baština te srednjovjekovne tradicije i kulture. To je osobito bitno jer ako je i bilo nekakvih artificiranja tradicije onda je do toga došlo pod njihovim utjecajem, dakle posredno pod utjecajem Bosanskog srednjovjekovlja, pa je u tom smislu i sve ono što je nastalo u XVIII i XIX stoljeću, kroz fratre, spona sa srednjovjekovnom Bosnom i u tom smislu i njena povijesna baština.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 12:35 

Gospoda Kulin i Tvrtko, dva pajsera koja iza sebe nisu ostavila ni dva kamena vrijedna pomena, i sami bi se začudili otkud ovoliko prijepora i svađe zbog njih :D

Znači, opuštenije to malo :D

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 12:39 

Kao kad bi se žitelji FbiH za 1000 godina svađali oko toga ko je bio gospodin Živko, čiji je on bio vladar i ko više prava polaže na baštinjenje federalne tradicije, s obzirom da je u jednom povijesnom trenutku bio njenim predsjednikom :D

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 12:40 

Dobro je da su srpski velikasi ostavili za sobom USB stickove i DVD-e sa svim informacijama
Zato ste vi Srbi tako dobro upoznati sa svojom povijescu

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 12:42 

Tulkas je napisao/la:

Naravno da jesmo gospodine Tulkas, samo što mi prednost ipak dajemo onom ko je ostavio nešto iza sebe a ne pošto-poto slaviti nekog samo zato što je bio kralj, despot, župan, ban, car :D

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 12:57 

Agathonikos je napisao/la:
Kao kad bi se žitelji FbiH za 1000 godina svađali oko toga ko je bio gospodin Živko, čiji je on bio vladar i ko više prava polaže na baštinjenje federalne tradicije, s obzirom da je u jednom povijesnom trenutku bio njenim predsjednikom :D

:sega

Ovo treba uvrstiti u Uvod u istorijske studije.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 13:00 

Mozda si u pravu Aga, ali nije bas za pohvaliti se cuvati i graditi povijest na nekim kopijama i prijepisima..

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 13:01 

Tulkas je napisao/la:
Dobro je da su srpski velikasi ostavili za sobom USB stickove i DVD-e sa svim informacijama

=)) =)) =))

Ne mogu odoljeti.

Joe Enteru lijepo priznaj da si ti sve ove " dokaze " nezakonskim putem prisvojio.

Samo mene pratile

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 13:06 

Bobovac je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Da ponovim što ti jednom rekoh:

Što bi se desilo da nije bilo turske okupacije ovih krajeva? Tada bi najvjerojatnije ostalo sjećanje ili tradicija i do današnjih dana. Dakle imamo jednu situaciju da je vještački prekinuta jedna kultura.
Ne mogu se sada neki okrivljavati zašto nisu u potpunosti sačuvali svoju kulturu i tradiciju kada za to nije bilo uvjeta i kada im je jatagan bio pod grkljanom.

A to da nitko nema neku tradiciju glede srednjovjekovne Bosne naprosto nije točno jer je Hrvati Središnje Bosne imaju.
Znam, ti ćeš onda navesti to da je riječ o lažnoj tradiciji koja svoje korijene vuče najdublje od konca XVIII stoljeća, propagandi bosanskih fratara itd. Da su sve one priče o Kraljici Katarini, crnoj marami koje nose sutješke žene zbog žalosti za zadnjom kraljicom Bosanskom, od Kulina Bana i dobrijeh dana, i Knezu Radaku i izdaji Bobovca itd itd, zapravo samo krivotvorene priče iz fratarske kuhinje.
Ipak to nije u potpunosti točno. Npr. moja pokojna baka je nosila narodnu nošnju kojoj su preostali neki srednjovjekovni ornamenti, mislim da je to jaka poveznica.
Ali i da si i u pravu, da je sve to fratarska rabota, pa to i nije krivotvorenje kulture i tradicije već vraćanje istoj, vraćanje svojim korjenima. Ako je još 1740 u analima Sutješkog samostana napisano da sutješke žene nose crnu maramu u znak žalosti za zadnjom kraljicom Bosanskom, tko onda ima pravo reći gdje je tu tradicija a gdje je tu krivotvorina??
Naposljetku, i jedan od povjesno najznačajnijih simbola Bosne - sadašnji fratri su baština te srednjovjekovne tradicije i kulture. To je osobito bitno jer ako je i bilo nekakvih artificiranja tradicije onda je do toga došlo pod njihovim utjecajem, dakle posredno pod utjecajem Bosanskog srednjovjekovlja, pa je u tom smislu i sve ono što je nastalo u XVIII i XIX stoljeću, kroz fratre, spona sa srednjovjekovnom Bosnom i u tom smislu i njena povijesna baština.

A tu smo znači , "vraćanje tradicije i korenima". :ucelo

Pa dobro vrati se i Dioklecijanu , eno sad možeš da bičuješ seljake i svećenike kao rimske robove za 20 eura i pokažeš kako je Dioklecijan vaš i da ste se vratili korenima i tradiciji.
I kod nas ima vraćanja tradiciji , neko nešto čuje pa onda se uhvati toga i sad je to naše i mi smo se samo vratili korenima.
Ma daj Bobovče mani me šuplje priče.

Mora postojati narodna UVREŽENOST TRADICIJE.

Sa druge strane ako se ide kako ti navodiš onda niko ne sme da zamera Bošnjacima što se i oni "vraćaju korenima" i tradiciji pa grade spomenike i svašta nešto.

Evo da te pitam , jel imaju pravo Srbi da se "vrate korenima" i baštine Kotromaniće i ekipu??!!
Ja zaista priznajem da nema uvrežene tradicije kod Srba u vezi njih , ali ako možete vi i Bošnjac zašto ne bi mogli i mi?!

Čak šta više ja sam naovoj temi i dokazao da možemo jer nas Tvrtko pominje i kao narod i pominje naš jezik , dok vas nikako.
Tvrtko se predstavlja prvenstveno kao srpski kralj a ne kao hrvatski , i sad ti imaš pravo da se "vraćaš korenima" a mi ne možemo a bošnjaci pogotovo.

E pa kurac malo.

Daj nemojmo se zajebavati , razlog zašto niko nema tradiciju o njima je jednostavna , nisu kuraca ostavili za sobom , i to je jasno kao dan.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 13:07 

osa je napisao/la:

nekoliko puta sam na klix, pomenuo te iseljene hrvate u gradišću, mađarskoj, pa i slovačkoj, koji imaju porijeklo iz bosne, pa nitko od njih nije bošnjan, a ne bi mogli reći da su postali hrvati u doba stvaranja modernih nacija, jer jednostavno su bili u to vrijeme daleko od hrvatske i kako oni to vole reći "hrvatske propagande", zanimljivo, nema među tim iseljenicima ni srba, valjda to nešto govori, o tadašnjem stanovništvu bosne....

Jak argument. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2012, 13:08 

SarajkaDjevojka je napisao/la:

=)) =)) =))

Kao ono, jedva dočekala da neko nešto sukne protiv Srba pa da se kao nasmeje jer je kao toliko smešno da nije mogla odoleti a ovako bi se nasmejala bilo čemu , samo da je kontra Srbekima. Koji lik :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1018 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 41  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Jean Luc Picard, pakovic, Tomba17, Vukota i 95 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: