|
|
Stranica: 7/14.
|
[ 334 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:19 |
|
|
|
Pozdrav gospođici Lovrić, koja je sudeći po spremnosti da jasno i brzo odgovara, trebala biti pozvana na ovaj forum mnogo ranije :) Pošto ste na veliku većinu krupnijih političkih pitanja već odgovorili, mene zanima nešto vrlo hipotetički i nevezano za aktuelnu situaciju..
Da li smatrate da je referendum o nezavisnosti BiH bio legitiman i da li biste bili za njega da ste tada bili u poziciji da odlučujete o tome?
Svako dobro i uspeh u daljem radu.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zomby
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:21 |
|
|
|
Koliko Vam steti, i danas priklanjanje Daraganu Covicu, da li je to bilo neiskustvo ili nesto drugo, sa obzirom da ste postali ispostava u tom trenutku? Pogotvo kada se uzme u obzir Vasi stavovi protiv ljudi koji imaju podignute optuznice a naravno o lakrdiji BiH pravosuda bas i nebi trebalo trositi rjeci, u vise navrata se pokazalo u kojem smjeru ide.
Posto je BiH protektorat, nije mi jasan smisao politicara, osim pukog preziovljavanja silovanjam mentalnog sklopa sopstvanog naroda!? Utopija.
Kako je moguce, da niste provjerili krelibitet kandidata npr. Novi Travnik, cini se kao da ste usli u politicki zivot, dosta neiskusno ili naivno!? HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 HSS - NHI N Lozančić Anto 1 Brkan Branko 2 Zlojo-Martinović Željka 3 Martinović Željko 4 Lekić Olga 5 Martinović Križan - Križo 6 Topalović Darko - Top 7 Slišković Stipo - Pekara 8 Vrebac Marijana 9 Džambas Drago 10 Zlatunić Anto 11 Mlakić Elizabeta 12 Adžaga Željko 13 Lozančić Marinko - Cicko 14 Kolar-Jurčević Ankica 15 Lukić Žarko - Batan 16 Maros Jozo 17 Ljubas Anica 18 Gabrić Ivo 19 Lovrinović Antonio - Toni 20 Kundić Mihaela 21 Gavrić Želimir 22 Davidović Antonijo 23 Fišić Ozrenka 24 Sekić Jozo 25 Marin Ilija 26 Kambić Zorica
...gdje imate od,krivicnih prijava,laznih invalida,neskolovanih,... doista zanimljivo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Ja bih se isto tako nadovezao na neka pitanja... Al, prrije svega jedan pozdrav Ljilji  ... Imam osjecaj da ste malo (pre)skromni u svojim zahtjevima, smatram da se u svakom slucaju treba traziti puno vise, pa da se nadje na nekoj sredini. Jer, kako je vidim stvari mi smo zbog te evoje razumnosti najgore prosli. Nas se, bojim se uzima kao neke koji ce pristati na sve, mislim da je tek puko mijenjanje izbornog zakona ponizavanje hrvatskog naroda, nakon sveg ovog. Ljiljo, jeste li vi za hrvatsku federalnu jedinicu? Kakva je stvar glede tog u HNS-u?
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ljiljana lovric
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:26 |
|
|
s@lko dinamita$ je napisao/la: Pozdravljam Vas iz Zagreba. Imam 2 pitanja: 1. Vaša prognoza sudbine BiH, kako bi se mogla rasplesti situacija u BiH, hoće li se uopće rasplesti i kakva će biti hrvatska sudbina u svemu tome skupa? I kao dodatak, je li se, prema Vašoj procjeni, kod bošnjačkih političkih elita samo i dalje sprovodi politika Islamske deklaracije Alije Izetbegovića, od koje se nitko nikad (koliko je meni poznato) nije ogradio? 2. Kako komentirate sve veće razdvajanje HR i BiH Hrvata? Ne govorim o političkom, nego jednostavno o mentalnom. Prema Vašoj procjeni, vodi li to potpunom emancipiranju BiH Hrvata kao nacije (dugoročno)? Eto, pitanja ne zahtjevaju baš precizne odgovore, tako da možete politički vrludati  Hvala Vam lijepa 1. Bosna i Hercegovina, sudbina i rasplet!? ako ste mislili hoce li se raspasti, neće. hoće li Hrvati dobiti sto ih pripada kao narodu, moraju kad-tad jer bez Hrvata nema BiH i bez rjesenja hrvatskog pitanja u BiH nema relaksiranja cjelokupnih odnosa. kada su bošnjačke političke elite u pitanju imam jedan stav, izgrađen na dugogodišnjem promatranju njihovog ponašanja, mozda čak i sa psiholoskog aspekta. ne znam da li ste citali islamsku deklaraciju, nema tamo dzihada i slicnih stvari. tamo je glavna tema panislamizam, odnosno kao kod srba-svi srbi u jednoj drzavi tako i svi muslimani u jednoj drzavi ili nekoj tvorevini makar i imaginarnoj. mislim kako bošnjačka politička elita zapravo luta između malograđanskog i europskog puta. sa jedne strane su Bosnjaci europski narod, to je cinjenica, ali sa druge strane imaju strasan pritisak islamske zajednice i to stvara konfuziju. 2. mentalni sklopovi Hrvata iz BiH sa Hrvatima iz RH nisu nikada bili isti, mozda slicni. hrvati u BiH nisu nacija ali su kao narod odavno emancipirani. mislim da sam bila precizna, bez "političkog" vrludanja. pozz
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ljiljana lovric
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:32 |
|
|
lider30 je napisao/la: Pozdrav Ljilji i pohvala da ste se odazvali na jedan relativno novi medij, koji političari gotovo u pravilu zaobilaze u širokom luku. POgotovo je pohvalna činjenica - da ste prisutni i u real time tu. Pitanje je: Trebaju li BiH Hrvati na svojoj političkoj lepezi u budućim pregovorima sa političkim predstavnicima druge dvije strane u BiH imati jednu opciju koja se zalaže za disoluciju BiH? Mišljenja sam da Međunarodna Zajednica (i SAD kao predvodnik iste) ide linijom manjeg otpora u politici i tražit će geometrijsku sredinu u političkim stavovima sva tri naroda u BiH u konačnom rješenju ustroja za BiH - nekada u budućnosti. Disolucija BiH je nesto sto je neprihvatljivo. To nece nikome donijeti dobro a moze biti pogubno po se nas zajedno. ne zelim ni razmisljati o tome. MZ će naravno traziti srednje rjesenje i to je ok. No, da su do sada htjeli mogli su naci to srednje rjesenje. jedini kojima odgovara ovakvo nesredjeno stanje u BiH jeste upravo MZ. svaki put kad krene nabolje oni produciraju umjetnu krizu, to vec ptice na granama znaju. naravno, plaće su u pitanju!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:34 |
|
|
Ako sam dobro shvatio, podržavate poliiku HNSa i ogromne većine Hrvata BiH, o federalnoj jedinici kao konačnom cilju(kad tad) kao i politiku fokusiranja hrvatskih kapacitetea na strateške točke u teritotijalnom smislu(Mostar, Stolac i srednja Bosna) i tu vas svakako podržavam . Citat: oko moga stava vezano za izbore u RH niti ne ocekujem da se slozi vecina Hrvata u BiH. ali to je moj stav. obzirom kako malo bolje poznajem situaciju i odnose unutar politickih krugova imam valjane argumente zasto tako mislim. Hrvati u BiH ne trebaju izbore u RH da bi netko iz Zg odobrio sredstva iz proracuna za crkve i kulturno-umjetnicka drustva. od toga se ne zivi. sve predstavnistva hrvatskih firmi su u Sarajevu, u tim firmama nisu zaposleni sarajevski Hrvati i ako ih ima to je mali broj niti Hrvati iz okolice Sarajeva. Odobravala svih sve to kada bi se RH fokusirala na otvaranje proizvodnih pogona i zaposljavala Hrvate. daleko od toga da crkve i KUD-ovi nisu bitni ali to je u zivotu nadgradnja, kad imate kruh u rukama onda se i Bogu lakse pomolite a mozete i zaplesati! Što se tiče odnosa prema HR, mislim da niste dovoljno angažirani jer ono što HB dobiva od HR je najmanje desetorosturko više od folkolora i to se nikako ne smije olako shvatiti . HR država je u vrijeme dok je bila vlasnik poduzeća otvarala predstavništva u HB , međutim kako je većina toga otišla u privatno i strano valsništvo to se kasnije preselilo , prema tržišnim uvjetima, u SA, a mi nismo uspjeli zadržati ni ono što smo imali. HR kao država neće sigurno otvarati nikakve firme po HB, kao što to ne radi ni u HR, međutim HR je dok je mogla je otvarala predstavništva, što smo ispustili i sad je potrebno učiniti sve da se baš uz pomoć kontakata i veza koje bi trebali izgrađivati i saborski zastupnici, ostvarimo surdnju i upute o tome što je potrebno da napravimo povoljnije uvjete za otvaranje privatnih firmi iz HR u HB jer bez toga nema niša u tržišnim uvjetima koji su na snazi danas, a tu je još i ono što HR država čini i danas ,a može još i bolje, a itekako je zanačajno za opstanak u HB.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:36 |
|
|
ljiljana lovric je napisao/la: s@lko dinamita$ je napisao/la: Pozdravljam Vas iz Zagreba. Imam 2 pitanja: 1. Vaša prognoza sudbine BiH, kako bi se mogla rasplesti situacija u BiH, hoće li se uopće rasplesti i kakva će biti hrvatska sudbina u svemu tome skupa? I kao dodatak, je li se, prema Vašoj procjeni, kod bošnjačkih političkih elita samo i dalje sprovodi politika Islamske deklaracije Alije Izetbegovića, od koje se nitko nikad (koliko je meni poznato) nije ogradio? 2. Kako komentirate sve veće razdvajanje HR i BiH Hrvata? Ne govorim o političkom, nego jednostavno o mentalnom. Prema Vašoj procjeni, vodi li to potpunom emancipiranju BiH Hrvata kao nacije (dugoročno)? Eto, pitanja ne zahtjevaju baš precizne odgovore, tako da možete politički vrludati  Hvala Vam lijepa 1. Bosna i Hercegovina, sudbina i rasplet!? ako ste mislili hoce li se raspasti, neće. hoće li Hrvati dobiti sto ih pripada kao narodu, moraju kad-tad jer bez Hrvata nema BiH i bez rjesenja hrvatskog pitanja u BiH nema relaksiranja cjelokupnih odnosa. kada su bošnjačke političke elite u pitanju imam jedan stav, izgrađen na dugogodišnjem promatranju njihovog ponašanja, mozda čak i sa psiholoskog aspekta. ne znam da li ste citali islamsku deklaraciju, nema tamo dzihada i slicnih stvari. tamo je glavna tema panislamizam, odnosno kao kod srba-svi srbi u jednoj drzavi tako i svi muslimani u jednoj drzavi ili nekoj tvorevini makar i imaginarnoj. mislim kako bošnjačka politička elita zapravo luta između malograđanskog i europskog puta. sa jedne strane su Bosnjaci europski narod, to je cinjenica, ali sa druge strane imaju strasan pritisak islamske zajednice i to stvara konfuziju. 2. mentalni sklopovi Hrvata iz BiH sa Hrvatima iz RH nisu nikada bili isti, mozda slicni. hrvati u BiH nisu nacija ali su kao narod odavno emancipirani. mislim da sam bila precizna, bez "političkog" vrludanja. pozz hvala Vam još jednom. Bio sam malo neprecizan kod pitanja, al zadovoljan sam odgovorima, otprilike ste odgovorili na ono što sam mislio 1. Čitao sam, znam da nema džihada etc., al npr. zaključuje se da su islamski i neislamski sistemi (društveni i politički) nespojivi i da ne mogu koegzistirati. i postavlja se opće pravilo, citiram: "islamski pokret treba i može prići preuzimanju vlasti čim je moralno i brojno toliko snažan da može ne samo srušiti postojeću neislamsku, nego i izgraditi novu islamsku vlast." 2. slažem se u potpunosti pozdravljam :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Koliko je opasno za normalizaciju čitave države to što je ured OHR-a i "visokih" u Sarajevu ? Mislim Inzko se ni na jednoj fotografiji ne smije, stalno kiseo tip, a na fotografijama sa Lagumdžijom crkne od smijeha.
Koliko su u Sarajevu izloženi podmićivanjima, lijepim šanerskim riječima. Pa i ucjenama ako hoćete.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ljiljana lovric
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:39 |
|
|
Real gone je napisao/la: Pozdrav gospođici Lovrić, koja je sudeći po spremnosti da jasno i brzo odgovara, trebala biti pozvana na ovaj forum mnogo ranije :) Pošto ste na veliku većinu krupnijih političkih pitanja već odgovorili, mene zanima nešto vrlo hipotetički i nevezano za aktuelnu situaciju..
Da li smatrate da je referendum o nezavisnosti BiH bio legitiman i da li biste bili za njega da ste tada bili u poziciji da odlučujete o tome?
Svako dobro i uspeh u daljem radu. Ne smatram da je bio legitiman, mislim kako je to bila jedna dobro organizirana prijevara. prije svega jer su Srbi bili protiv sto je nedopustivo, a drugo sto su tadasnji hrvatski politicari dobili nalog od crkve i zagreba da glasuju iako nisu bili za to iz razloga sto je pitanje koje je trebalo pisati na glasackom listicu preformulirano, odnosno nije bilo ono koje je dogovoreno u mislim Lisabonu. ne mogu se tocno sjetiti. posljedice svega toga ispastamo i dandanas a rat je bio direktna posljedica toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:40 |
|
|
ljiljana lovric je napisao/la: Real gone je napisao/la: Pozdrav gospođici Lovrić, koja je sudeći po spremnosti da jasno i brzo odgovara, trebala biti pozvana na ovaj forum mnogo ranije :) Pošto ste na veliku većinu krupnijih političkih pitanja već odgovorili, mene zanima nešto vrlo hipotetički i nevezano za aktuelnu situaciju..
Svako dobro i uspeh u daljem radu. Ne smatram da je bio legitiman, mislim kako je to bila jedna dobro organizirana prijevara. prije svega jer su Srbi bili protiv sto je nedopustivo, a drugo sto su tadasnji hrvatski politicari dobili nalog od crkve i zagreba da glasuju iako nisu bili za to iz razloga sto je pitanje koje je trebalo pisati na glasackom listicu preformulirano, odnosno nije bilo ono koje je dogovoreno u mislim Lisabonu. ne mogu se tocno sjetiti. posljedice svega toga ispastamo i dandanas a rat je bio direktna posljedica toga. Kako je, po Vama, trebalo biti formulirano pitanje?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:41 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10410 Lokacija: Banja Luka
|
Real gone je napisao/la: Pozdrav gospođici Lovrić, koja je sudeći po spremnosti da jasno i brzo odgovara, trebala biti pozvana na ovaj forum mnogo ranije :) Pošto ste na veliku većinu krupnijih političkih pitanja već odgovorili, mene zanima nešto vrlo hipotetički i nevezano za aktuelnu situaciju..
Svako dobro i uspeh u daljem radu. 
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ljiljana lovric
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:47 |
|
|
zomby je napisao/la: Koliko Vam steti, i danas priklanjanje Daraganu Covicu, da li je to bilo neiskustvo ili nesto drugo, sa obzirom da ste postali ispostava u tom trenutku? Pogotvo kada se uzme u obzir Vasi stavovi protiv ljudi koji imaju podignute optuznice a naravno o lakrdiji BiH pravosuda bas i nebi trebalo trositi rjeci, u vise navrata se pokazalo u kojem smjeru ide.
Posto je BiH protektorat, nije mi jasan smisao politicara, osim pukog preziovljavanja silovanjam mentalnog sklopa sopstvanog naroda!? Utopija.
Kako je moguce, da niste provjerili krelibitet kandidata npr. Novi Travnik, cini se kao da ste usli u politicki zivot, dosta neiskusno ili naivno!? HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 HSS - NHI N Lozančić Anto 1 Brkan Branko 2 Zlojo-Martinović Željka 3 Martinović Željko 4 Lekić Olga 5 Martinović Križan - Križo 6 Topalović Darko - Top 7 Slišković Stipo - Pekara 8 Vrebac Marijana 9 Džambas Drago 10 Zlatunić Anto 11 Mlakić Elizabeta 12 Adžaga Željko 13 Lozančić Marinko - Cicko 14 Kolar-Jurčević Ankica 15 Lukić Žarko - Batan 16 Maros Jozo 17 Ljubas Anica 18 Gabrić Ivo 19 Lovrinović Antonio - Toni 20 Kundić Mihaela 21 Gavrić Želimir 22 Davidović Antonijo 23 Fišić Ozrenka 24 Sekić Jozo 25 Marin Ilija 26 Kambić Zorica
...gdje imate od,krivicnih prijava,laznih invalida,neskolovanih,... doista zanimljivo! voljela bih da mi obrazlozite zasto i na osnovu cega ste zakljucili da je priklanjanje "draganu čoviću" od mene napravilo ispostavu!? da li je za vas normalnije da se priklonite lijanovicima i hsp-u odnosno sdp-u, sto je u odredjenom trenutku od mene izrijekom zahtijevao kresimir zubak ili hrvatskoj političkoj opciji ma tko bio nanjenom celu! za mene je normalno da suradjujem sa hrvatskom opcijom posebice onom kojoj Hrvati u BiH daju izborni legitimitet. to je za mene normalno. kad sam odbila zubaka u njegovom zahtjevu organizirao je puc u stranci. ali eto nestao je konačno sa političke scene. nesto jadan opet rovari ali poseljdnji trzaji su u pitanju. uvijek cu prije izabrati čovića za partnera nego lijanovića ili lagumdžiju. to da smo načisto. kako će me netko zbog toga percipirati njegova stvar, ima pravo da percipira kao želi. o BH pravosudju ste sami odgovorili! tu je svaki komentar suvisan! kad je ova lista bila aktualna ja sam bila samo predsjednica OO Kiseljak i nisam imala ama bas nikakv utjecaj na kreiranje liste za Novi Travnika! pozz
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:48 |
|
|
ljiljana lovric je napisao/la: Real gone je napisao/la: Pozdrav gospođici Lovrić, koja je sudeći po spremnosti da jasno i brzo odgovara, trebala biti pozvana na ovaj forum mnogo ranije :) Pošto ste na veliku većinu krupnijih političkih pitanja već odgovorili, mene zanima nešto vrlo hipotetički i nevezano za aktuelnu situaciju..
Svako dobro i uspeh u daljem radu. Ne smatram da je bio legitiman, mislim kako je to bila jedna dobro organizirana prijevara. prije svega jer su Srbi bili protiv sto je nedopustivo, a drugo sto su tadasnji hrvatski politicari dobili nalog od crkve i zagreba da glasuju iako nisu bili za to iz razloga sto je pitanje koje je trebalo pisati na glasackom listicu preformulirano, odnosno nije bilo ono koje je dogovoreno u mislim Lisabonu. ne mogu se tocno sjetiti. posljedice svega toga ispastamo i dandanas a rat je bio direktna posljedica toga. Hvala puno na odgovoru, koji se sve češće može čuti od BH-Hrvata, a zbog čega ih dosta Srba smatra trenutno politički svesnijim i realnijim narodom nego što je to slučaj sa Bošnjacima, a i sa njihovim sunarodnicima iz Hrvatske.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ljiljana lovric
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:50 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ja bih se isto tako nadovezao na neka pitanja... Al, prrije svega jedan pozdrav Ljilji  ... Imam osjecaj da ste malo (pre)skromni u svojim zahtjevima, smatram da se u svakom slucaju treba traziti puno vise, pa da se nadje na nekoj sredini. Jer, kako je vidim stvari mi smo zbog te evoje razumnosti najgore prosli. Nas se, bojim se uzima kao neke koji ce pristati na sve, mislim da je tek puko mijenjanje izbornog zakona ponizavanje hrvatskog naroda, nakon sveg ovog. Ljiljo, jeste li vi za hrvatsku federalnu jedinicu? Kakva je stvar glede tog u HNS-u? Nismo preskromni! tiha voda bregove valja. treba biti strpljiv, drzave se prave stoljecima.... naravno da sam za HFJ, ali ne treba siliti vrijeme u kojem to ne mozemo ostvariti ali mozemo sustavnim djelovanjem dugorocno rijesiti hvatsko pitanje. to je stav HNS-a
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ljiljana lovric
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 00:55 |
|
|
mateb je napisao/la: ljiljana lovric je napisao/la:
Ne smatram da je bio legitiman, mislim kako je to bila jedna dobro organizirana prijevara. prije svega jer su Srbi bili protiv sto je nedopustivo, a drugo sto su tadasnji hrvatski politicari dobili nalog od crkve i zagreba da glasuju iako nisu bili za to iz razloga sto je pitanje koje je trebalo pisati na glasackom listicu preformulirano, odnosno nije bilo ono koje je dogovoreno u mislim Lisabonu. ne mogu se tocno sjetiti. posljedice svega toga ispastamo i dandanas a rat je bio direktna posljedica toga.
Kako je, po Vama, trebalo biti formulirano pitanje? Onako kako je bilo dogovoreno!!!! ali je u zadnji tren promijenjeno. tada ni Srbi ne bi imali nista protiv, mi danas ne bi imali ove probleme koje imamo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ljiljana lovric
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 01:00 |
|
|
BBC je napisao/la: Koliko je opasno za normalizaciju čitave države to što je ured OHR-a i "visokih" u Sarajevu ? Mislim Inzko se ni na jednoj fotografiji ne smije, stalno kiseo tip, a na fotografijama sa Lagumdžijom crkne od smijeha.
Koliko su u Sarajevu izloženi podmićivanjima, lijepim šanerskim riječima. Pa i ucjenama ako hoćete. Pa mozda mu je Lagumdzija smijesan a mi mu djelujemo kao ozbiljni politicari!? izlozeni su svemu navedenom, ali su Bosnjaci od samih pocetaka djelovali vrlo mudro. Vecina zaposlenih po medjunarodnim organizacijama su Bosnjaci, dosta stranaca je ozenjeno Bosnjakinjama, mislim da vise ne treba.....Takodjer, Bosnjaci koji su izbjegli u Europu i SAD su jako dobro organizirani, imaju odlicnu lobisticku mrezu i u Briselu i u Washingtonu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 01:07 |
|
|
ljiljana lovric je napisao/la: mateb je napisao/la: Kako je, po Vama, trebalo biti formulirano pitanje?
Onako kako je bilo dogovoreno!!!! ali je u zadnji tren promijenjeno. tada ni Srbi ne bi imali nista protiv, mi danas ne bi imali ove probleme koje imamo. Mislite li da bi, s obzirom na tadašnji odnos snaga, Srbi na kraju prihvatili bilo kakav kompromis?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 01:12 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Može malo objašnjenje za nas neupućene. Što je bilo na glasačkom listiću ? I što je trebalo biti po dogovoru prije izmjene ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zomby
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 01:18 |
|
|
ljiljana lovric je napisao/la: zomby je napisao/la: Koliko Vam steti, i danas priklanjanje Daraganu Covicu, da li je to bilo neiskustvo ili nesto drugo, sa obzirom da ste postali ispostava u tom trenutku? Pogotvo kada se uzme u obzir Vasi stavovi protiv ljudi koji imaju podignute optuznice a naravno o lakrdiji BiH pravosuda bas i nebi trebalo trositi rjeci, u vise navrata se pokazalo u kojem smjeru ide.
...gdje imate od,krivicnih prijava,laznih invalida,neskolovanih,... doista zanimljivo! voljela bih da mi obrazlozite zasto i na osnovu cega ste zakljucili da je priklanjanje "draganu čoviću" od mene napravilo ispostavu!? da li je za vas normalnije da se priklonite lijanovicima i hsp-u odnosno sdp-u, sto je u odredjenom trenutku od mene izrijekom zahtijevao kresimir zubak ili hrvatskoj političkoj opciji ma tko bio nanjenom celu! za mene je normalno da suradjujem sa hrvatskom opcijom posebice onom kojoj Hrvati u BiH daju izborni legitimitet. to je za mene normalno. kad sam odbila zubaka u njegovom zahtjevu organizirao je puc u stranci. ali eto nestao je konačno sa političke scene. nesto jadan opet rovari ali poseljdnji trzaji su u pitanju. uvijek cu prije izabrati čovića za partnera nego lijanovića ili lagumdžiju. to da smo načisto. kako će me netko zbog toga percipirati njegova stvar, ima pravo da percipira kao želi. o BH pravosudju ste sami odgovorili! tu je svaki komentar suvisan! kad je ova lista bila aktualna ja sam bila samo predsjednica OO Kiseljak i nisam imala ama bas nikakv utjecaj na kreiranje liste za Novi Travnika! pozz Ako covjek X ima svoje principe i stavove, npr. ne glasti za nekoga tko ima podignutu optuznicu, cemu onda covic, time se po meni prelazi iz cvrstog u agregatno stanje? Sto se tice navedene gospode iz HSP-a i SDP-a jedni su degradirali sebe, a drugi sve oko sebe. Ja bih osobno, kao i dosada u zivotu branio svoja stajalista bez obzira na cjenu, pa i da se time dovedem na margine. Ali uvjek, bas uvjek dode vrjeme kada kisa sapere blato. Posto je BiH protektorat to je svima jasno,a i vasi su odgovori u tom konekstu, cemu tragkanje ili priklanjanje nekome tko ima legitimitet? Osobno nemam nista protiv Vas niti vase stranke, cak ste mi i simpaticni na odreden nacin. Zelim Vam sve najbolje u zivotu i radu. Ljep pozdrav!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 01:23 |
|
|
|
Poštovanje, gospođice Ljiljana.
Sad tek ugledah temu i tek sad shvatih da ste u pitanju Vi.
Kratak komentar. Ako mogu sebi dati na slobodu da kažem da su vaši politički stavovi relativno nepoznati široj javnosti Srpske, bilo bi dobro da i taj medijski prostor pokrijete gostovanjem na nekoj od srpskih televizija. Uglavnom, stavovi gospodina Dragana (HDZ biH) su poznati, stavovi gospodina Bože (HDZ 1990) su nejasni a mislim da su i njemu, stavovi gospodina Zvonka (HSP) su ujedno i stavovi njegovog nadređenog, gospodina Zlatka (SDP)....
Stavovi HSS-a i Vaši lični stavovi su ovde nepoznica jer se primat daje HDZ biH. Dakle, bilo bi dobro da i Vas čujemo. Poštovanje i pozdrav iz susjedne Srpske, Banja Luke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 08:28 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
zaba1111 je napisao/la: Ako sam dobro shvatio, podržavate poliiku HNSa i ogromne većine Hrvata BiH, o federalnoj jedinici kao konačnom cilju(kad tad) kao i politiku fokusiranja hrvatskih kapacitetea na strateške točke u teritotijalnom smislu(Mostar, Stolac i srednja Bosna) i tu vas svakako podržavam . Citat: oko moga stava vezano za izbore u RH niti ne ocekujem da se slozi vecina Hrvata u BiH. ali to je moj stav. obzirom kako malo bolje poznajem situaciju i odnose unutar politickih krugova imam valjane argumente zasto tako mislim. Hrvati u BiH ne trebaju izbore u RH da bi netko iz Zg odobrio sredstva iz proracuna za crkve i kulturno-umjetnicka drustva. od toga se ne zivi. sve predstavnistva hrvatskih firmi su u Sarajevu, u tim firmama nisu zaposleni sarajevski Hrvati i ako ih ima to je mali broj niti Hrvati iz okolice Sarajeva. Odobravala svih sve to kada bi se RH fokusirala na otvaranje proizvodnih pogona i zaposljavala Hrvate. daleko od toga da crkve i KUD-ovi nisu bitni ali to je u zivotu nadgradnja, kad imate kruh u rukama onda se i Bogu lakse pomolite a mozete i zaplesati! Što se tiče odnosa prema HR, mislim da niste dovoljno angažirani jer ono što HB dobiva od HR je najmanje desetorosturko više od folkolora i to se nikako ne smije olako shvatiti . HR država je u vrijeme dok je bila vlasnik poduzeća otvarala predstavništva u HB , međutim kako je većina toga otišla u privatno i strano valsništvo to se kasnije preselilo , prema tržišnim uvjetima, u SA, a mi nismo uspjeli zadržati ni ono što smo imali. HR kao država neće sigurno otvarati nikakve firme po HB, kao što to ne radi ni u HR, međutim HR je dok je mogla je otvarala predstavništva, što smo ispustili i sad je potrebno učiniti sve da se baš uz pomoć kontakata i veza koje bi trebali izgrađivati i saborski zastupnici, ostvarimo surdnju i upute o tome što je potrebno da napravimo povoljnije uvjete za otvaranje privatnih firmi iz HR u HB jer bez toga nema niša u tržišnim uvjetima koji su na snazi danas, a tu je još i ono što HR država čini i danas ,a može još i bolje, a itekako je zanačajno za opstanak u HB. Hercegbosanska trupina - tvrdoglava glavurda zarobljena u nekom drugom vremenu, s romantičarskim pogledom na isto. Koja se ne da ni mrvicu pomaknut, a trebala bi bit svjesna svojih intelektualnih ograničenja i malko saslušat inteligentnije ljude poput Ljiljane, kako ne bi i ubuduće bio iznenađen i razočaran. Zaba, kad te se neki od nas "dohvate", to nije zato što je Zaba sad nešto extra ni u kojem pogledu, nego je zato što si naša tipična hercegbosanska trupina, kakva je bila većina Hrvata od 90-ih u BiH. I sve se nadamo da ako ti skužiš neke stvari i postaneš razumniji, kako će i slični isto tako prestat bit zarobljeni u 95. Što više gledam u prošlost vidim više budućnosti (jedna od Churchillovih), no to kod nas ne vrijedi, apsolutno sva rješavanja ovih prostora koja su ikad bila aktualna više ne vrijede. I treba pomicat granice, u glavama, a i na terenu. Bagariću... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 09:30 |
|
|
|
Junuz je dvadesetogodišnji ljubitelj Zubaka, zar treba dalje. Ljiljana snažno i otvoreno podržava HNS, svjesna je okolnosti i HNSovih mogućnosti, kao primarni cilj vidi IJ, a dugoročni federlnu jedinicu na koju se trebamo fokusirati(u smislu davanja prednosti, pri trošenju svih raspoloživih kapaciteta, Busovači i NT u odnosu na Mrkonjić i Zavidoviće) , tako da moram priznati da se s Ljiljanom oko unjtarnje BH politike slažem u potpunosti, a vjerujem da se i LJiljana kao pametna žena i daleko zrelija od svih mlađih, terenutno javnosti izloženih nada, slaže sa mnom oko potrebe aktivnog pristupa prema HR i s mojim postom gore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 09:53 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Selektivan si, uzimaš ono što ti odgovara a preskačeš ono što ti ne odgovara. I pritom ispod pojasa udaraš onog koji ti na to ukaže. No, dobro, zabija (naziv za hrvatsku verziju vehabija), ostani ti na istom valu... Ponovno sam pregledao cijelu Ljiljinu konverzaciju s nama. Osim "nekompromitiranih ljudi", treba znat kako je većina i današnjih političara nekad bila nekompromitirana pa to i nije neka drastična razlika, ja ne vidim neku razliku u odnosu na HDZ-ove. Ni u čemu posebnom, što bi izdvajalo stranku i činilo je prepoznatljivom, osim evo novog načina obraćanja svekolikom pučanstvu. Znam da postoje ograničenja zadana HNS-om, no svejedno, ako se misli opstat na dulje staze - trebalo bi postići prepoznatljivost, osim u liku simpatične (nećemo druge epitete  ) predsjednice stranke, i na druge načine.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 09:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Selektivan si, uzimaš ono što ti odgovara a preskačeš ono što ti ne odgovara. I pritom ispod pojasa udaraš onog koji ti na to ukaže. No, dobro, zabija (naziv za hrvatsku verziju vehabija), ostani ti na istom valu... Ponovno sam pregledao cijelu Ljiljinu konverzaciju s nama. Osim "nekompromitiranih ljudi", treba znat kako je većina i današnjih političara nekad bila nekompromitirana pa to i nije neka drastična razlika, ja ne vidim neku razliku u odnosu na HDZ-ove. Ni u čemu posebnom, što bi izdvajalo stranku i činilo je prepoznatljivom, osim evo novog načina obraćanja svekolikom pučanstvu. Znam da postoje ograničenja zadana HNS-om, no svejedno, ako se misli opstat na dulje staze - trebalo bi postići prepoznatljivost, osim u liku simpatične (nećemo druge epitete  ) predsjednice stranke, i na druge načine. Kao pravo trollate po temi... Drago, Junuze, ne znam kakvu bi ti sad "raznolikost", sad nam treba jedinstvo jace no ikad... Jedina raznolikost bi zapravo bila da kaze da je protiv Treceg? Ne razumijem. To imas u Zubaru... Mi sam imamo nacionalnu krizu, a zadnje oko cega je sad ljudima da pitaju kako ko ima poglede u ekonomiji, i bi li, ne znam, rezali place ili mirovine... To je za normalne zemlje, mi imamo bitnije stvari jos uvijek, nazalost. Cilj treba biti jasan, a ako za to nisu sposobni jedni, onda treba druge nagraditi na izborima. Manje mudrovanja, i trollanja. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ljiljana Lovrić - gost političar Postano: 09 stu 2011, 10:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Poštovana Ljiljo, ne mogu vam reći koliko cijenim činjenicu da ste prihvatili ovaj način komunikacije i razbili ono nepisano pravilo "naših" političara gdje su oni lafo prevažni da odgovaraju pitanja kojekakvih plebsa. A javna tajna je da je gro intervjua odrađen od strane prijateljski nastrojenih novinara, sa pitanjima dostavljenim unaprijed - a čak i onda političari odgovaraju izlizanim floskulama. Vi ste im u "real time", pokazali kako se itekako može kvalitetno odgovoriti na neka neočekivana pa i nezgodna pitanja. Odgovori su odlični. Da ne govorimo o činjenici da ste izbavili časno ime HSS-a iz ralja jako sumnjivih tipova.
Što se mene tiče, više nego dovoljno, učinit ću sve što mogu da moja obitelj izađe na izbore i vama (HSS-u) daju glas.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot i 58 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|