|
|
Stranica: 61/83.
|
[ 2056 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Imota
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 14 lis 2024, 18:41 |
|
|
|
Nedostaju još glasovi preko pošte al možemo krenuti u analize. Osnovni zaključci koji se mogu izvući:
1. Muslimani su se umorili u Hercegovini.
Rasap u Stocu i lagani poraz u Mostaru svjedoče u prilog tome. Kombinacija demografije, malo pametnije političke igre i manji broj glupih ljevičara nemuslimana koji puše građHansku priču su napravili svoje.
2. Slabi pritisak u srednjoj Bosni.
Žilavo se držimo u srednjoj Bosni. Činilo se da smo gotovi al muslimanska demografska plima je prestala i sad se vide prvi rani efekti oseke.
3. Pogubnost podijela u nehomogenim općinama.
Komplicirana situacija u općinama tipa Odžak i Žepče pokazuju da i tamo di smo dominantniji možemo nastradat kad se naša biračka baza podijeli između više kandidata a muslimani idu jedinstveno. Lekcija za budućnost. Nekima je pleska dobrodošla (hint taj vječni načelnik Žepča i budale iz stranke koje ga toliko drže).
4. Muslimanska demografija kopni
Di se god zagrebe po brojevima, posebno u republici srpskoj, unsko-sanskoj polupustinji, hercegovini (po prvi put i u srednjoj bosni pa i u trokutu) vidljivi su efekti muslimanskog iseljavanja i pada nataliteta. zadnji od naroda ulaze u tu fazu i izgleda da im je window of opportunity isteka a da nisu svoju jaču demografiju iskoristili. Sad samo ide pad.
Sve u svemu možemo bit zadovoljni? Nije za 5 al neka četvorka bi se mogla dati?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 14 lis 2024, 20:55 |
|
|
 ovi iz sipa su pijani
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 14 lis 2024, 21:05 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28516 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Ili su samo pijani ili su pijani počeli brojiti dopisne glasove a nisu skužili da za neke općine ne treba brojati.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 14 lis 2024, 21:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88720 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Testiranje stranice pogrešno pušteno. Interesantno da ekipa koja podržava web stranicu CIK-a favorizira SDP i HDZ. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 14 lis 2024, 21:43 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 7613 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Noname01 je napisao/la: Nije to ništa čudno, ako znamo da su tek prije 2 godine promijenili ime Titove ulice. Znači 30 godina je trebalo da promijene ime svog najvećeg krvika i to mjesto koje je opjevano kao zadnje koje je palo na tlu Europe. Odžak u ravni s bilo kojim muslimanskim mjestom. https://www.kartabih.com/karta-odzak/Daj malo logike, pa ovi koji su ostali u Odžaku nisu žrtve nego potomci krvnika, velik broj njih. Žrtve su pobijene i davno zakopane, ovi koji su "baštinici NOB-a" su ti koji su držali do Tita i njegove ulice. Zato je Odžak dosta lako pao u prošlom ratu iako se u drugom svjetskom ratu nije dao. Naravno, sada je to već zastarila ideologija, dokazano propala, ali nije čudo da se SDP još nekako drži tamo. HDZ-u je zapravo bolje da od bošnjačke strane uzmu sebi u vlast SDP nego HDZ jer je to plan gdje god je moguće spustiti vladajuću koaliciju, a izbaciti SDA, međutim gdje načelničko mjesto izgube a dobije ga SDA to neće biti moguće, kao u Žepču, a možda i u Odžaku jer dopisni mogu promijeniti stanje. Ima još da se vidi.
_________________ ESLJP: Konvencija ne jamči jednaku težinu svakog glasa na izborima - Aplikacija je pokušaj promjene ustavne strukture - Nije individualno pravo (toč. 10. i 15. Odluke ESLJP, aplikacija br. 34891/21)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 14 lis 2024, 21:45 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8208 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
U gradiću Odžaku se glavna ulica i dan danas zove Titova ulica i to nikome ne smeta, ne buni se. 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 14 lis 2024, 21:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88720 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
kiler je napisao/la: U gradiću Odžaku se glavna ulica i dan danas zove Titova ulica i to nikome ne smeta, ne buni se.  I u Mostaru ima ista ulica. Bolje Titova nego Zelenih Beretki ili Alije Izetbegovića. U Odžaku se očito ta ulica smatra dijelom “muslimanske kvote” naziva a bratstvo i jedinstvo je u Odžaku i dalje temeljna tema.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 14 lis 2024, 21:58 |
|
|
potocnj je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Nije to ništa čudno, ako znamo da su tek prije 2 godine promijenili ime Titove ulice. Znači 30 godina je trebalo da promijene ime svog najvećeg krvika i to mjesto koje je opjevano kao zadnje koje je palo na tlu Europe. Odžak u ravni s bilo kojim muslimanskim mjestom. https://www.kartabih.com/karta-odzak/Daj malo logike, pa ovi koji su ostali u Odžaku nisu žrtve nego potomci krvnika, velik broj njih. Žrtve su pobijene i davno zakopane, ovi koji su "baštinici NOB-a" su ti koji su držali do Tita i njegove ulice. Zato je Odžak dosta lako pao u prošlom ratu iako se u drugom svjetskom ratu nije dao. Naravno, sada je to već zastarila ideologija, dokazano propala, ali nije čudo da se SDP još nekako drži tamo. HDZ-u je zapravo bolje da od bošnjačke strane uzmu sebi u vlast SDP nego HDZ jer je to plan gdje god je moguće spustiti vladajuću koaliciju, a izbaciti SDA, međutim gdje načelničko mjesto izgube a dobije ga SDA to neće biti moguće, kao u Žepču, a možda i u Odžaku jer dopisni mogu promijeniti stanje. Ima još da se vidi. Znam ja za sam Odžak kao naseljeno mjesto no sela su bila naša i koliko god da su pobili i dalje je tu bio hrvatski živalj koji je vezan za KC. Što se tiče današnjice pa mi kontroliramo općinu i dalje ne vidim zašto se imena ulica nisu mijenjala osim nekog kvazi bratstva s Bošnjama. Što se tiče rata tu je više razloga, jedan je da je masa pobijena 40-ih, ali više leži razlog u tomu što je oko 5000 tada popisanih Hrvata Odžaka već bilo na radu vani i uz sve to brigade HV-a su bile na potezima Brod-Derventa i Orašje i u Modriči i povučene prije njenog pada, ali skoro ništa nije išlo za Odžak ili je minimalno. Pitanje je zašto? No u konačnici to za Odžak nije ni bitno jer je vraćen u Daytonu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 07:05 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: kiler je napisao/la: U gradiću Odžaku se glavna ulica i dan danas zove Titova ulica i to nikome ne smeta, ne buni se.  I u Mostaru ima ista ulica. Bolje Titova nego Zelenih Beretki ili Alije Izetbegovića. U Odžaku se očito ta ulica smatra dijelom “muslimanske kvote” naziva a bratstvo i jedinstvo je u Odžaku i dalje temeljna tema. Lipo funkcionira bratstvo i jedinstvo i fama o dobrim muslimanima Odžaka. Vidi se po glasanju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 07:16 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Da nije Hrvata i EU, ne bi dobili onakav most i autocestu. O tom Tuzlaci i USK mogu samo sanjat, i opet to ide glasat za džamiju.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 07:23 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Da nije Hrvata i EU, ne bi dobili onakav most i autocestu. O tom Tuzlaci i USK mogu samo sanjat, i opet to ide glasat za džamiju. pa uviđaš li koliko je pogubno cvjećarenje? Čak i tamo di nije bilo sukoba i di smo cvjećarili do boli isti problemi i isti luđaci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 07:28 |
|
|
|
Malo je poglup ovaj novi sistem. Ljudi ulaze u vijeće sa 70 glasova a ne ulaze ljudi sa 600. Sve zbog pozicije na listi i zbog toga sto ne mozes napredovagi ako nemas 10% glasova stranke. Jedan ovdje trenutno ima 10.11% sa omo 700 glasova i ceka glasove postom. Ako padne ispod 10% zblg pohicije na listi ne ulazi u vijece a ulazi osoba sa 70 glasova.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 08:16 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2024, 19:58 Postovi: 2862 Lokacija: Hrvatinićev grad
|
Imota je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: I u Mostaru ima ista ulica.
Bolje Titova nego Zelenih Beretki ili Alije Izetbegovića.
U Odžaku se očito ta ulica smatra dijelom “muslimanske kvote” naziva a bratstvo i jedinstvo je u Odžaku i dalje temeljna tema.
Lipo funkcionira bratstvo i jedinstvo i fama o dobrim muslimanima Odžaka. Vidi se po glasanju. Pa ovaj načelnik musliman iz SDA po izjavama djeluje korektan. Ipak ne treba smetnuti s uma da je u pitanju lokalna politika, koja se često značajno razlikuje od opće.
_________________ ...and these villages of yours...
ut Vlachus non imperet!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 08:19 |
|
|
Banya je napisao/la: Imota je napisao/la: Lipo funkcionira bratstvo i jedinstvo i fama o dobrim muslimanima Odžaka. Vidi se po glasanju.
Pa ovaj načelnik musliman iz SDA po izjavama djeluje korektan. Ipak ne treba smetnuti s uma da je u pitanju lokalna politika, koja se često značajno razlikuje od opće. Da je korektan ne bi bio u SDA. To je oksimoron.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 08:27 |
|
|
Imota je napisao/la: Banya je napisao/la: Pa ovaj načelnik musliman iz SDA po izjavama djeluje korektan. Ipak ne treba smetnuti s uma da je u pitanju lokalna politika, koja se često značajno razlikuje od opće.
Da je korektan ne bi bio u SDA. To je oksimoron. Ma da... Zaboravio si da je SDP oformio Platformu i isturio Komšića? Sve je to u par deka. Govna i jedni i drugi, ako mene pitaš. SDA nikad nije imala lažne Hrvate.
ut Vlachus non imperet!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 08:29 |
|
|
Banya je napisao/la: Imota je napisao/la: Da je korektan ne bi bio u SDA. To je oksimoron.
Ma da... Zaboravio si da je SDP oformio Platformu i isturio Komšića? Sve je to u par deka. *** i jedni i drugi, ako mene pitaš. O da, neman iluzije o SDP-u. Neki korektan bi osnova neku korektnu cvjećarsku finu listu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 08:30 |
|
|
Imota je napisao/la: Banya je napisao/la: Ma da... Zaboravio si da je SDP oformio Platformu i isturio Komšića? Sve je to u par deka. *** i jedni i drugi, ako mene pitaš.
O da, neman iluzije o SDP-u. Neki korektan bi osnova neku korektnu cvjećarsku finu listu. Turčine, za muku kume, a bez muke, jebena balijo.
ut Vlachus non imperet!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Usora 95
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 14:03 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
haqawe
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 15:22 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 20:02 |
|
|
Citat: Prijavite se za rad u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu https://www.izbori.ba/?Lang=3&CategoryID=64&Id=5453Ovi jebeno nisu normalni. Ured postizbornog brojanja (koje ionako traje već dva tjedna nakon završetka izbora) im je nestalo zaposlenika za brojanje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 lis 2024, 20:03 |
|
|
Šporet je napisao/la: Citat: Prijavite se za rad u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu https://www.izbori.ba/?Lang=3&CategoryID=64&Id=5453Ovi jebeno nisu normalni. Ured postizbornog brojanja (koje ionako traje već dva tjedna nakon završetka izbora) im je nestalo zaposlenika za brojanje.  Alan Ford je kurac za muslimane 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 16 lis 2024, 07:17 |
|
|
Citat: Nooizabrani načelnik Velike Kladuše Boris Horvat poručio je kako on nije smijenio Fikreta Abdića već vlast koja je bila na tronu. Citat: Naglasio je da mu je draža podrška građana i većine probosanskih stranaka nego to što je sa trona skinuo Fikreta Abdića.
"Jer ovo je jedan presedan u BiH, da sam uspio skupiti šest stranaka koje su stale u jednu koaliciju gdje skupa u drugim općinama ne mogu ni kafu popiti", naveo je. Citat: "Vi morate shvatiti da je prije četiri godine 7.003 čovjeka glasalo za Fikreta Abdića. S druge strane, Velika Kladuša ima 44.700 birača. Šta to znači? Nije sva Kladuša bila za Laburističku stranku. Nisu svi Kladuščani, kako ih neko naziva tamo po Bosni, autonomaši. Vidite sad šta se desilo. Da jedan Boris Horvat bude načelnik Velike Kladuše gdje je 99,99 posto muslimanski živalj. To je presedan. Ja sam napravio puno za ovaj kraj. Moja majka je Bošnjakinja, moj otac je Hrvat. 28 zadnjih godina, od rata sam privrednik u Velikoj Kladuši. Prije toga sam također bio privrednik, od 1986. godine do 1991. Znači, ja sam to zaslužio kod ovog naroda. Vjerovatno, da nisam, ne bi me birali. Kod mene ne postoji razlika - da li vi bili Hrvat, musliman, pravoslavac ili ne znam ni ja koje vjere. Znači ovdje postoji samo jesi li čovjek ili nisi. Ovaj narod krajiški, ovo nisu ljudi zadrti vjerom ili nečim. Ovo su evropski muslimani. Školovani muslimani. Ovaj narod nije opterećen nacijom, nije opterećen vjerom, nije opterećen ničim. On želi raditi i živjeti u svojoj državi". Citat: Horvat je odgovorio i na pitanje smatra li da su Hrvati u BiH majorizirani:
"Da. Bošnjak može predstavljati Hrvata. To ne odobravam, iskreno rečeno. Po meni, to nije u redu. Ne bi bilo to u redu, ako ima Hrvata u Bihaću - a ima, ima ih i na kantonu. Zašto da Bošnjak predstavlja hrvatski narod? Ja se s tim ne slažem. Tako se ne bih složio ni da Hrvat predstavlja bošnjački narod".
Složio se s ocjenom da je Željko Komšić Hrvat koji predstavlja hrvatski narod.
"Za njega su glasali više Bošnjaci nego Hrvati. Iskreno. Do koga je to? Mislim da je to do ljudi. Vjerovatno je taj Željko Komšić zaslužio da Bošnjaci glasaju za njega, kao što sam ja, vjerovatno, u Velikoj Kladuši zaslužio na neki način, na koji - ne znam, ljudi znaju. Znači, nema kome nisam pomogao. Zaslužio sam, vjerovatno, kod ovoga naroda da glasa za mene. E, to je isti slučaj kao što je Željko Komšić na čelu Bosne i Hercegovine, a glasali Bošnjaci za njega".
_________________ Step by step, heart to heart Left, right, theft We all fall down...like toy soldiers
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 16 lis 2024, 07:32 |
|
|
Salivator je napisao/la: Citat: Nooizabrani načelnik Velike Kladuše Boris Horvat poručio je kako on nije smijenio Fikreta Abdića već vlast koja je bila na tronu. Citat: Naglasio je da mu je draža podrška građana i većine probosanskih stranaka nego to što je sa trona skinuo Fikreta Abdića.
"Jer ovo je jedan presedan u BiH, da sam uspio skupiti šest stranaka koje su stale u jednu koaliciju gdje skupa u drugim općinama ne mogu ni kafu popiti", naveo je. Citat: "Vi morate shvatiti da je prije četiri godine 7.003 čovjeka glasalo za Fikreta Abdića. S druge strane, Velika Kladuša ima 44.700 birača. Šta to znači? Nije sva Kladuša bila za Laburističku stranku. Nisu svi Kladuščani, kako ih neko naziva tamo po Bosni, autonomaši. Vidite sad šta se desilo. Da jedan Boris Horvat bude načelnik Velike Kladuše gdje je 99,99 posto muslimanski živalj. To je presedan. Ja sam napravio puno za ovaj kraj. Moja majka je Bošnjakinja, moj otac je Hrvat. 28 zadnjih godina, od rata sam privrednik u Velikoj Kladuši. Prije toga sam također bio privrednik, od 1986. godine do 1991. Znači, ja sam to zaslužio kod ovog naroda. Vjerovatno, da nisam, ne bi me birali. Kod mene ne postoji razlika - da li vi bili Hrvat, musliman, pravoslavac ili ne znam ni ja koje vjere. Znači ovdje postoji samo jesi li čovjek ili nisi. Ovaj narod krajiški, ovo nisu ljudi zadrti vjerom ili nečim. Ovo su evropski muslimani. Školovani muslimani. Ovaj narod nije opterećen nacijom, nije opterećen vjerom, nije opterećen ničim. On želi raditi i živjeti u svojoj državi". Citat: Horvat je odgovorio i na pitanje smatra li da su Hrvati u BiH majorizirani:
"Da. Bošnjak može predstavljati Hrvata. To ne odobravam, iskreno rečeno. Po meni, to nije u redu. Ne bi bilo to u redu, ako ima Hrvata u Bihaću - a ima, ima ih i na kantonu. Zašto da Bošnjak predstavlja hrvatski narod? Ja se s tim ne slažem. Tako se ne bih složio ni da Hrvat predstavlja bošnjački narod".
Složio se s ocjenom da je Željko Komšić Hrvat koji predstavlja hrvatski narod.
"Za njega su glasali više Bošnjaci nego Hrvati. Iskreno. Do koga je to? Mislim da je to do ljudi. Vjerovatno je taj Željko Komšić zaslužio da Bošnjaci glasaju za njega, kao što sam ja, vjerovatno, u Velikoj Kladuši zaslužio na neki način, na koji - ne znam, ljudi znaju. Znači, nema kome nisam pomogao. Zaslužio sam, vjerovatno, kod ovoga naroda da glasa za mene. E, to je isti slučaj kao što je Željko Komšić na čelu Bosne i Hercegovine, a glasali Bošnjaci za njega". Korektne izjave, mislim da nije pretjerano upućen, al doima se ispravan.
ut Vlachus non imperet!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Salivator
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 16 lis 2024, 07:50 |
|
|
Banya je napisao/la: Salivator je napisao/la:
Korektne izjave, mislim da nije pretjerano upućen, al doima se ispravan. Smatra da su Hrvati majorizirani, ali i da je "taj" Željko Komšić zaslužio da ga Bošnjaci biraju Hrvatima. Građanska retorika, sve probosanske stranke su podržale njega, iako se inače "ne mogu viditi na kafi". Sve u svemu, moglo je i gore :)
_________________ Step by step, heart to heart Left, right, theft We all fall down...like toy soldiers
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 16 lis 2024, 07:52 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Očito ima talent za spajanje nepomirljivih, možda može i više dobacit. Recimo na vrh SDA.  Dobro bi došao netko prohrvatski jer doista nema više nekih razloga za sukobe.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|