|
|
Stranica: 10/83.
|
[ 2056 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 00:27 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Logičnije bi bilo Doljane i Risovac pripojiti Prozoru njemu su i pripadali prije stvaranja jablaničke općine, napraviti jednu općinu od HVO dijela Novog Travnika i Travnika. A HVO dio Uskoplja u zasebnu općinu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 00:35 |
|
|
|
Da, Uskoplje je ipak SBŽ ,Makljen i Raduša su prirodne granice, a oni su već bili zasebna općina tamo iza rata, pa je to ukinuto.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 04:50 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Logičnije bi bilo Doljane i Risovac pripojiti Prozoru njemu su i pripadali prije stvaranja jablaničke općine, napraviti jednu općinu od HVO dijela Novog Travnika i Travnika. Za Doljane bi se načelno složio, ali... Mikro općina će ti uhljebiti lokalce, zadržati ih tamo. To je primjetio još Tuđman 80ih, imaš jednu njegovu legendarnu rečenicu kako je pola Ravnog iselilo nakon što su komunisti ukinuli općinu, a i to prakticiraju Srbi naveliko. Što misliš zašto ima toliko malih općinica uz fbih-rs granicu? HVO dio Novog Travnika je 10% općine, a nije ni Nova Bila puno veća. U susjedstvu pak imaš par puta veću površinu hrvatskih sela... A i da napravimo NTravnik-NBila, muslimanski dio bi postao Dnovakuf, a oni bi se krenuli useljavati u naš. Pogledaj indijsko-bangladešku granicu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 04:51 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Da, Uskoplje je ipak SBŽ ,Makljen i Raduša su prirodne granice, a oni su već bili zasebna općina tamo iza rata, pa je to ukinuto. Realno, lakše bi bilo izbaciti Pridvor i još neka granična sela prema Bugojnu, HVO dio ne obuhvaća cijeli hrvatski prostor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 06:51 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 01:39 Postovi: 1187 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
Izdvojit cu jedna mali isječak od Anine izjave: "I nikada, ali baš nikada, nisam primijetila da se ja kao Hrvatica, kao Bosanska, kao Sarajka ili ako baš insistirate kao katolkinja, tretiram drugačije od svojih kolega Bošnjaka ili muslimana.
U SDA uopšte nije važno kako se neko zove, pa čak ni u šta vjeruje, jedini kriterij koji uzimamo za relevantan jeste taj da li neko voli i gradi Bosnu i Hercegovine ili je ne voli i ruši."Ana ovdje potvrđuje ono sto sam ja stranicu prije napisao. Mi Bošnjac nemamo a ma baš nikakav animozitet prema Hrvatima u BiH, niti prema osobama samo zato sto su katoličke vjere. Mi imamo samo problem sa rušiteljima države, kako god se on zvali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 07:18 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28387 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Zenicanin je napisao/la:
Izdvojit cu jedna mali isječak od Anine izjave: "I nikada, ali baš nikada, nisam primijetila da se ja kao Hrvatica, kao Bosanska, kao Sarajka ili ako baš insistirate kao katolkinja, tretiram drugačije od svojih kolega Bošnjaka ili muslimana.
U SDA uopšte nije važno kako se neko zove, pa čak ni u šta vjeruje, jedini kriterij koji uzimamo za relevantan jeste taj da li neko voli i gradi Bosnu i Hercegovine ili je ne voli i ruši."Ana ovdje potvrđuje ono sto sam ja stranicu prije napisao. Mi Bošnjac nemamo a ma baš nikakav animozitet prema Hrvatima u BiH, niti prema osobama samo zato sto su katoličke vjere.
Mi imamo samo problem sa rušiteljima države, kako god se on zvali. Ti to ne razumiješ, identitetska temeljnica hrvatskog nacionalnog bića je rušenje BiH. Nema hrvatstva bez rušenja. Iliti po onoj staroj "Hrvat sam - dakle rušim".
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 07:23 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Tako je Ana. Zmiu im što možeš. Nadam se i Ž. Komšiću kao kandidatu za bošnjačkog člana predsjedništva. Nego, ovo pokazuje da su prestali maštat o građanskoj i unitarnoj nego su skužili da je pametnije iskoristit daytonsku kakva je da je. Ameri očito više neće tolerirati otvoreni unitarizam. Zato se ovi sad bacaju na čisto osvajanje vlasti. Čisto sumnjam da vjeruju ovima. Neka ih, lako ih kupimo ako nam zatrebaju. Igor i Ana se svađaju oko Sarajeva. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 07:43 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 01:39 Postovi: 1187 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
Bobovac je napisao/la: Zenicanin je napisao/la:
U SDA uopšte nije važno kako se neko zove, pa čak ni u šta vjeruje, jedini kriterij koji uzimamo za relevantan jeste taj da li neko voli i gradi Bosnu i Hercegovine ili je ne voli i ruši."Ana ovdje potvrđuje ono sto sam ja stranicu prije napisao. Mi Bošnjac nemamo a ma baš nikakav animozitet prema Hrvatima u BiH, niti prema osobama samo zato sto su katoličke vjere.
Mi imamo samo problem sa rušiteljima države, kako god se on zvali. Ti to ne razumiješ, identitetska temeljnica hrvatskog nacionalnog bića je rušenje BiH. Nema hrvatstva bez rušenja. Iliti po onoj staroj "Hrvat sam - dakle rušim". To je žalostno ako tako stvarno misliš. Samo kao mali primjer Ana, Petar, Božo a i Hrvati u mojoj okolini u Zenici te demantuju u tome. Smatram da Hrvati i Bošnjaci mogu zaista živiti u koegzistencije i miru jedni pored drugih. Nemora to biti neko lažno i nametnuto bratstvo i jedinstvo što smo vidjeli u prošlosti, nego iskreno uvažavanje razlika jednih drugih a istovremeno traženje zajedničko jezika za dobrobit BiH. BiH je dovoljno široka za sve nas, sa svim našim razlikama u vjeri i tradiciji. To je naša jačina koji nas čini posebnim i koje možemo pozitivno iskoristiti u naše svrhe na naprimjer globalnom nivou.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 07:46 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44973 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
dalmatinac181 je napisao/la: Davor Ivoš - nezavisni kandidat za načelnika Bugojna 4:28 kaže čovik da je bosanski katolik i da ga ne triba gurat u Hrvate... 11:21 Hrvati u BiH su za njega "tkzv. Hrvati" Drugačije i ne može dobiti glasove u Bugojnu. Samo se nadam da i ovaj nema hrvatsko državljanstvo, to bi tek bila bruka. U svakom slučaju Hrvatska treba biti ozbiljna država i svim bosanskim katolicima koji se ne žele gurati u Hrvate ekspresno ukidati državljanstva, onda će imati potrebu da se guraju na granici. Davor se trudi i dobro takija, volio bi da upali ali teško, džaba se loži.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 07:49 |
|
|
Ne ruši državu, eheto kako se ne stvara problem u očima islamista i stambolista 
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 07:58 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44973 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Zenicanin je napisao/la: To je žalostno ako tako stvarno misliš.
Samo kao mali primjer Ana, Petar, Božo a i Hrvati u mojoj okolini u Zenici te demantuju u tome.
Smatram da Hrvati i Bošnjaci mogu zaista živiti u koegzistencije i miru jedni pored drugih.
Nemora to biti neko lažno i nametnuto bratstvo i jedinstvo što smo vidjeli u prošlosti, nego iskreno uvažavanje razlika jednih drugih a istovremeno traženje zajedničko jezika za dobrobit BiH. BiH je dovoljno široka za sve nas, sa svim našim razlikama u vjeri i tradiciji. To je naša jačina koji nas čini posebnim i koje možemo pozitivno iskoristiti u naše svrhe na naprimjer globalnom nivou.
SDA je primjer uvažavanja zajedničkog jezika i poštivanja dogovora To možda ima Hrvata koji su iz uvjerenja u Našoj stranci ili SDP-u, ali i oni kad dobiju poziciju poput Boške Ćavar u Mostaru brzo skontaju o čemu se tu radi. "Hrvati" koji su u SDA su tu iz istih razloga kao preci muslimana koji su se tada učlanili u vjersko krilo SDA da bi dobili pozicije kod okupatora BiH. Kad iskreno uvažite da se BiH sastoji od tri konstitutivna naroda koja su ravnopravna, kad iskreno uvažite postojanje entiteta i kantona onda će BiH biti dovoljno široka za sve. Kakva bolan jačina, danas ti je svaka država u Europi multikonfesionalna, kakva posebnost?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 08:20 |
|
|
Ne ići đonom na zemljaka. Nama je u BiH komotno trenutno. Bošnjaci se bune.  Ne znam što misli točno pod rusiteljima države. Sadašnju daytonsku najvise potkopavaju Bošnjaci.  Rušimo zamišljenu bošnjačku unitarnu i građansku. I rušit ćemo. Kao što smo i velku Srbiju koja je isti k. Držimo se vašingtonskog i daytonskog sporazuma i bit će sve o.k. I što kaže Elmo, trebamo u EU jer mladih nema a uskoro će bit duplo više starih.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 08:23 |
|
|
|
Hrvatima je sasvim komotno u trećini, jedino su Bošnjaci bune da im je tijesno i da su zbijenu trećinu. Hrvatima i Srbima bome nije tijesno u daytonskoj BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NekoIme
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 09:25 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: Davor Ivoš - nezavisni kandidat za načelnika Bugojna 4:28 kaže čovik da je bosanski katolik i da ga ne triba gurat u Hrvate... 11:21 Hrvati u BiH su za njega "tkzv. Hrvati" Čekaj, je li ovome liku Škoro trebao pjevati u lokalu pa mu nisu dali?
_________________ Turski bezobrazluk:
- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"
- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 10:20 |
|
|
daramo je napisao/la: dalmatinac181 je napisao/la: Davor Ivoš - nezavisni kandidat za načelnika Bugojna 4:28 kaže čovik da je bosanski katolik i da ga ne triba gurat u Hrvate... 11:21 Hrvati u BiH su za njega "tkzv. Hrvati" Drugačije i ne može dobiti glasove u Bugojnu. Samo se nadam da i ovaj nema hrvatsko državljanstvo, to bi tek bila bruka. U svakom slučaju Hrvatska treba biti ozbiljna država i svim bosanskim katolicima koji se ne žele gurati u Hrvate ekspresno ukidati državljanstva, onda će imati potrebu da se guraju na granici. Davor se trudi i dobro takija, volio bi da upali ali teško, džaba se loži. Janjičar obični. Državljanstvo ima 99% kao i velika većina muslimanskih političara i dobar dio srpskih. Zato je potrebna revizija državljanstva, te oduzimanje svim tim izrodima i takijašima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 11:43 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: Davor Ivoš - nezavisni kandidat za načelnika Bugojna 4:28 kaže čovik da je bosanski katolik i da ga ne triba gurat u Hrvate... 11:21 Hrvati u BiH su za njega "tkzv. Hrvati" Izrod.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 12:11 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8186 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Treba im svima oduzeti domovnice i putovnice RH. Pa neka čekaju u redovima satima na ulazak ili prolazak kroz EU. To će ih najviše zaboliti. 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 12:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63569 Lokacija: DAZP HQ
|
daramo je napisao/la: dalmatinac181 je napisao/la: Davor Ivoš - nezavisni kandidat za načelnika Bugojna 4:28 kaže čovik da je bosanski katolik i da ga ne triba gurat u Hrvate... 11:21 Hrvati u BiH su za njega "tkzv. Hrvati" Drugačije i ne može dobiti glasove u Bugojnu. Samo se nadam da i ovaj nema hrvatsko državljanstvo, to bi tek bila bruka. U svakom slučaju Hrvatska treba biti ozbiljna država i svim bosanskim katolicima koji se ne žele gurati u Hrvate ekspresno ukidati državljanstva, onda će imati potrebu da se guraju na granici. Davor se trudi i dobro takija, volio bi da upali ali teško, džaba se loži. Ima hrvatsko državljanstvo, to kaže odmah u uvodnom dijelu. Sve su to SOAini igrači i Čovićevi spavači. Dosta prozirno igramo. Ovaj se ni ne trudi sakriti, proziva ga Hadžimustafa Fejzović da mu zamjeraju sto govori tisuća, a on kao priča po bosanski kako ga je baba učila, a govori stalno točno, obitelj, ćaća, dida i još par čisto hrvatskih pojmova. Još kad kaže za Komšića da se stalno poziva na nekakvu Armiju BIH, au, nismo se puno potrudili oko ovog takijaša. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Musliman Bosanski
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 12:57 |
|
|
|
Muslimani zabetonirali Bugojno i prakticno ceo SBK/Z, to im je najveci uspeh u ratu i posle rata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 15 ruj 2024, 13:30 |
|
|
|
Neka uzme koji glas Muslimanima. Imaju tamo 4 ili 5 kandidata sad. Još bi HDZ mogao pobijedit.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 16 ruj 2024, 19:48 |
|
|
Onaj tko je rekao o drugima…u stvari govori o sebi. Ovako okruglo 3 tjedna do izbora, islamizam s pratećim rasizmom je u modi. “Konaković: Ne vidim smisao sastanka s koalicijskim partnerima. Vidim predizbornu tenziju” https://www.dnevnik.ba/vijesti/konakovic-ne-vidim-smisao-sastanka-s-koalicijskim-partnerima-vidim-predizbornu-tenziju-2666668Sad će valjda uskoro i vječiti optimist koji razloga nijednog ne vidi da upotpuni (izbornu) groznicu
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 16 ruj 2024, 19:53 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28387 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Ja i ne znam da su zbori, Nikakvih plakata, panoa, predizbornih skupova, emisija...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 16 ruj 2024, 22:07 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 16 ruj 2024, 22:57 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2782 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Ovaj toliko loše laže i pretvara se da to izgleda kao da namjerno želi postići taj utisak. Ili je jednostavno rijetko glup čovjek. Facom baca na istočnomostarsku starletu Kajana 
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini - oktobar/listopad 2024 Postano: 16 ruj 2024, 23:06 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2782 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
|
[/quote] Ti to ne razumiješ, identitetska temeljnica hrvatskog nacionalnog bića je rušenje BiH.
Nema hrvatstva bez rušenja.
Iliti po onoj staroj "Hrvat sam - dakle rušim".[/quote]
To je žalostno ako tako stvarno misliš.
Samo kao mali primjer Ana, Petar, Božo a i Hrvati u mojoj okolini u Zenici te demantuju u tome.
Smatram da Hrvati i Bošnjaci mogu zaista živiti u koegzistencije i miru jedni pored drugih.
Nemora to biti neko lažno i nametnuto bratstvo i jedinstvo što smo vidjeli u prošlosti, nego iskreno uvažavanje razlika jednih drugih a istovremeno traženje zajedničko jezika za dobrobit BiH. BiH je dovoljno široka za sve nas, sa svim našim razlikama u vjeri i tradiciji. To je naša jačina koji nas čini posebnim i koje možemo pozitivno iskoristiti u naše svrhe na naprimjer globalnom nivou.[/quote]
Eto u Zenici će ti onaj ostatak ostataka junačit se i pričat o Hercegbosni. Njih i mogu shvatiti da navijaju za BiH da ne bi ostali skroz sami sa vama. Sa narodom koji više glasova dadne Komšiću nego svom kandidatu je vrlo teško i zamisliti izrečenu takiju. Osim ako ćeš pričati kao ovaj Bugojanac da se ne zamjeriš narodu koji u 21. stoljeću još nema razvijen nacionalni identitet.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], Noname01, novosve i 61 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|