HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 srp 2026, 23:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 383 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Mi Hrvati, zaostali
PostPostano: 31 srp 2019, 17:34 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ako jest pola Zga od 1. i 2. Armije onda ih ne diraj. Odjebi. Dođe kamenjarac i ispitivao bi podrijetlo ljudima i mjerio ljude hrvatometrom, svojim.

Jebale te armije koje su provaljale Srbiju i Srijem i putem mobilizirale sve što je bilo sposobno nositi pušku. "Seljački momci uplovili su u brigade sa šajkačama, šubarama, prava narodna armija!" (I. Šibl, 'Ratni dnevnik', str. 422. ). A "provaljala" je ta "narodna armija" i cijeli Zagreb, od prostitutki pa sve do časnih sestara (ali i ranjenika i TBC-bolesnika po zagrebačkim bolnicama u krvavim orgijama šajkačkih koljača na Savskoj cesti, Zagrebačkoj Gori, Gračanima i svugdje pod Sljemenom!

Jedinice 2. armije pod komandom Srbina Koče Popovića prve su ušle u Zagreb. Čitava je istina da su 1. i 2. armija "oslobodile" Zagreb, a komandant prve Armije bio je srbijanski Crnogorac Peko Dapčević! U Zagrebu 1945. je i bivši oficir srpske kraljevske vojske đenerala Draže Mihailovića, ortodoksni četnik Đoko Jovanić sa svojim koljačima za "brza dejstva". Kasnije je zbog tih 'zasluga' postavljen za načelnika zagrebačke vojne oblasti (1967.-74.) te proglašen narodnim herojem(1951.).

I sad bi ti da se pokorim pred potomcima ovih doseljenika iz 1.,2. armije, ma mrš još jednom.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 17:37 

@Junuz Djipalo Čitaj malo o lajbek milicionarima http://www.hrsvijet.net/index.php/magaz ... licionaraq

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 19:04 

Purger111 je napisao/la:
@Junuz Djipalo Čitaj malo o lajbek milicionarima http://www.hrsvijet.net/index.php/magaz ... licionaraq

Sve je to meni poznatije nego vama ali djecu i unuke tih kriviti i prcati za grijehe djedova je kontraproduktivno. A ni rezultate wwII ne možeš promijeniti. Ono što mi možemo najviše jest izjednačit pogled na ustaše i komuniste kao totalitariste i zločince. Manjince koji su silom vladali nad većinom. To treba prepustiti povjesničarima a ne da neki ruralac iz Hercegovine uz ZDS objašnjava purgeriji 'činjenice'. Može samo prijezir dobit.

Gdje bi Njemačka sad bila da ide čistit odgovornost za Dresden, silovanja i ubijanja. Brzo bi je satrali iako bi to bilo pravedno.

Hrvati kao narod se generalno odmičemo od srednjovjekovnih ali i WWII priča a trebali bi i vi. Nova vremena, nove priče i novi izazovi za nove generacije.

O tom sam i pričao u uvodu teme. Ajmo nešto drugo što nema veze s ujama, crkvom, partizanima.

Ima li išta?

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:01 

Tko ti je ta purgerija? O kojim ljudima pričaš? Ti si možda još obilježen naglaskom pa se ne uklapaš ili ne poistovjećuješ s tim, imaš zazor prema tome ili što već.

Moji najbolji prijatelji su svi od nekud, nije da se to nešto posebno ističe, ali se zna, jedan s Ugljena, drugi iz Osijeka (starinom Imotski), treći iz Bihaća, četvrti iz Prijedora i s Hvara, peti iz Mostara, svi osim Mostarca rođeni Zagrepčani i istaknuti članovi te tvoje purgerije.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:05 

Potpisujem robeleca, junuz ko vazda - u nista :D

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:11 

Taj Mostarac je poseban fenomen i dokaz iznimnih sposobnosti naših ljudi. Prije rata ugledna i bogata obitelj u Mostaru, otac jedan od prvih poduzetnika, u ratu 1992. izgube sve nakon JNA okupacije, kuća sravnjena sa zemljom u današnjem istočnom Mostaru, s vrećicama dolaze u Zagreb i već krajem 90-tih kad smo se upoznali oni žive u elitnom dijelu grada na 300 kvadrata i imaju dvije firme. U međuvremenu stalno nešto novo isprobavaju i onda prije 10 godina sve rasprodaju, počnu s novim biznisom iz početka koji nikakvih dodirnih točaka nema s njihovim zvanjima i iskustvima i opet uspiju, danas im firma izvozi u dijelove svijeta gdje sam siguran da ni najveće hrvatske firme ne izvoze. Neobični su po tome i da su žestoki antiklerikanci, ne uklapaju se ni u kakve hercegovačke stereotipe, ne smijem reći na glas, al je većina njih i nekrštena, tek zbog ženidbe se pomalo asimiliraju u katolike. Inače podrijetlo je iz Čovićevog sela. Mnogo jako mjesto. :zubati

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:21 

robelec je napisao/la:
Ako jest pola Zga od 1. i 2. Armije onda ih ne diraj. Odjebi. Dođe kamenjarac i ispitivao bi podrijetlo ljudima i mjerio ljude hrvatometrom, svojim.

Jedinice 2. armije pod komandom Srbina Koče Popovića prve su ušle u Zagreb.

Pa Koča Popović je bio vrhunski intelektualac koji nije volio srpski nacionalizam, a pogledaj na internetu slike Zagreba 1945. kad ga oslobađaju ti partizani seljaci, nije razbijen nijedan prozor pa pogledaj slike isto iz 1945. nekog Dresdena naprimjer kako izgleda grad kad ga oslobađaju napredni zapadnjaci.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:32 

Znamo mi činjenice o lajbek dotepencima.

Ja ti ne prezirem tog ruralca iz Hercegovine.

Vremena se stalno mijenjaju pa tako i neki prolazni trendovima koji s njima dolaze. Jedan dan je nešto na tapeti, a drugi dan je to isto potpuno zaboravljeno. Onaj ko prati trendove i duh vremena obično počne osjećati veliku ispraznost.

Sadržaj koji se nudi je takav kakav je, a ako ti se ne sviđa, ako hoćeš nešto novo, neku aktivnost, sadržaj, neki "achievement" osobni ili društveni (tako sam bar shvatio iz uvodnog posta), moraš sam nać ideju i moraš sam povest kako god znaš pa ako valja drugi će te popratiti.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:36 

Purger111 je napisao/la:

Sve je to meni poznatije nego vama ali djecu i unuke tih kriviti i prcati za grijehe djedova je kontraproduktivno. A ni rezultate wwII ne možeš promijeniti. Ono što mi možemo najviše jest izjednačit pogled na ustaše i komuniste kao totalitariste i zločince. Manjince koji su silom vladali nad većinom. To treba prepustiti povjesničarima a ne da neki ruralac iz Hercegovine uz ZDS objašnjava purgeriji 'činjenice'. Može samo prijezir dobit.

Ma što je kontraproduktivno, o čijim zločinima potomci tih koljača pričaju zadnjih 60 godina? Čega se ti bojiš? Zašto bi se šutjelo?

Zašto imaš potrebu opravdavati sve predrasude i laži koje ljevičari sipaju na račun BiH Hrvata?

Otkuda ta potreba da ti Bosanac ponižavaš svojom izopačenom percepcijom Hercegovce i glorificiraš zlotvore koji dokazano u većini slučajeva nisu ni Hrvati, a koji stoje iza najogavnih laži na račun BiH Hrvata. Još ih i kitiš purgerskim i urbanim pedigreom te se njihovog prezira bojiš? Strašno!

Ti Junuz imaš komplekse manje vrijednosti i tko su ti ruralci iz Hercegovine koji uz ZDS nekom purgeru nešto objašnjavaju?

Pa u Hercegovini imaš danas više Hrvata nego 1990.! Iz Hercegovine u Zagreb dolaze isključivo studenti i poduzetnici i kad sam se svađao po portalima sa ljevičarskim šovinistima, nisam branio Hercegovce već Bosance koje lijevi trolovi u 90% slučajeva napadaju jer su po njima Bosanci preplavili zadnjih 30 godina Zagreb i neka su, jer se radi o dobrim ljudima, a ne iskompleksiranim nitkovima kao ti Junuz koji me napadaš jer se usuđujem odgovoriti nekom ljevičaru koji vrijeđa BiH Hrvate i budi bez brige Junuz, zadnjih nekoliko mjeseci ne komentiram po portalima, tako da se netrpeljivost prema BiH Hrvatima može nesmetano širiti.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:39 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Pa sad ako ideš podbadati, iz svakoga ćeš izvući nacionalista. I ja sam nikakav Hrvat katolik u Hrvatskoj, ali mi nikad ne bi palo na pamet pričati u inozemstvu protiv Hrvatske i Hrvata ili nasjesti na nečije provokacije.

A što se tiče Turaka, današnja Turska stvarno jest tehnološki i industrijski div prema BiH pa se vaditi na tursko naslijeđe i nema previše smisla.

Podbadanje u smislu da pogodiš živac i vidiš kako neko stvarno diše, neutralizirati Taqqyju.

Gle ako ćemo iskreno, nekima je sve provokacija, tako je armenski genocid njima praktično svima provokacija.
Prvo krene umanjivanje zločina, da bi završilo na "to su zaslužili jer su izdali osmansko carstvo" i slične Pizdarije koje su dno dna, ljudski gledano.

Meni ne pada na pamet pravdat naše zločine na pr nad nedužnim srbima ili zidovima za vrijeme 2.sr. Makar su moji svi bili u ustašama i domobranima.
Druga je priča bradata banda alla pavle đurišić koji je strijeljan u staroj gradiški, ili tifusari s petokrakom koji napadaju oružarnice, oni su dobili zasluženo.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:40 

dudu je napisao/la:
:zubati

Pa dobro, dovedi robeleca neka im mjeri zrnca, podrijetlo i da li im je hrvatstvo dovoljno, te da li znaju raspored masovnih grobnica u Zagrebu stvorenih od partizana i brzo ćeš dobit antihercegovačku histeriju.

I daj prestanite se hvalit našim ljudima, jesu sposobni su, ali nisu jedini. Ti koji su doista jaki, za njih ni ne znaš.

Znam ja ljudi i iz drugih regija. Uostalom Hrvatskom drmaju najviše ljudi iz Dalmacije.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:42 

Stvarno, tko je ta purgerija? O kakvim ti purgerima stalno pričaš Junuz?

U Zagrebu nemaš ni 0.5% ljudi koji se mogu pohvaliti da imaju nekoga u Zagrebu rođenog prije 100 godina. Oni sa purgerskim pedigreom sigurno ne siju mržnju i prezir na račun BiH Hrvata jer znaju svoju povijest, kao i povijest Zagreba.

Prije 100 godina je u Zagrebu živjelo nešto malo više od 100 tisuća stanovnika, a 50% stanovnika je imalo austrijsko, njemačko, češko, mađarsko i židovsko podrijetlo. Većinu njih će 1945. partizani protjerati ili pobili u Gračanima ili križnom putu.

Hrvate u Zagrebu su prije drugog svjetskog rata predstavljali Turopoljci, Zagorci, Prigorci i Hercgovci, da Hercegovci, bilo ih je najmanje desetak tisuća u Zagrebu, masovno su davali glasove 1927. Ivanu Krndelju iz Čitluka i Paveliću.

Nisu bez veze rođeni Hercegovci predvodili dva ideološka pola u Zagrebu, znalo se jako dobro i tada čije glasove je pametno pokupiti.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:48 

Većina ljudi koje ja poznajem priča o mnogočemu ali o WWII nitko. Ljudi moji ima toliko stvari u zivotu za vidjeti i doživjeti, ne treba bit zarobljenik prošlosti.

Nego, kad ćemo taj jazz festival u Čapljini pokrenuti? Možda se primi. Mogli bi pokrenut prikupljanhe i para.

Nisam ljubitelj jazza ali bih podržao nešto novo na našem području. Drukcije. Što otvara vidike ljudima.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:48 

dudu je napisao/la:
:zubati

Pa dobro, dovedi robeleca neka im mjeri zrnca, podrijetlo i da li im je hrvatstvo dovoljno, te da li znaju raspored masovnih grobnica u Zagrebu stvorenih od partizana i brzo ćeš dobit antihercegovačku histeriju.

I daj prestanite se hvalit našim ljudima, jesu sposobni su, ali nisu jedini. Ti koji su doista jaki, za njih ni ne znaš.

Znam ja ljudi i iz drugih regija. Uostalom Hrvatskom drmaju najviše ljudi iz Dalmacije.

Oli smo na forumu Herceg-Bosne ili što? Po o kome ću pričati nego o našima? Treba sve provocirati s uspjehom ZHK-a, možda i neki drugi iz inata se pomaknu s mjesta.

Meni je recimo fascinantno čitati što je netko napisao da ZHK ima veće prihode poduzetnika u godinu dana i veći izvoz od Međimurske županije koja je veća za barem 30% i toliko hvaljena u Hrvatskoj kao radišna, uspješna, izvozno orjentirana itd. Recimo to je podatak da smrzne cijelu Hrvatsku i da im se svima stisne govno u guzici. Dominacija na najjače, to je taj supermod koji fali svim Hrvatima, svaki dan i u svakom trenutku, želja da budeš najbolji, ne dobar, solidan ili u top 5, nego najbolji.

Dnevnik.ba nek istraži i napravi dobru reportažu o ovome, ovo je fenomen da je ZHK jači od najjačih u Hrvatskoj koji se praktički graniče s emitivnim tržistima (od Međimurja do Austrije prepišaš).

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:51 

dudu je napisao/la:

Oli smo na forumu Herceg-Bosne ili što? Po o kome ću pričati nego o našima? Treba sve provocirati s uspjehom ZHK-a, možda i neki drugi iz inata se pomaknu s mjesta.

Meni je recimo fascinantno čitati što je netko napisao da ZHK ima veće prihode poduzetnika u godinu dana i veći izvoz od Međimurske županije koja je veća za barem 30% i toliko hvaljena u Hrvatskoj kao radišna, uspješna, izvozno orjentirana itd. Recimo to je podatak da smrzne cijelu Hrvatsku i da im se svima stisne govno u guzici. Dominacija na najjače, to je taj supermod koji fali svim Hrvatima, svaki dan i u svakom trenutku, želja da budeš najbolji, ne dobar, solidan ili u top 5, nego najbolji.

Dnevnik.ba nek istraži i napravi dobru reportažu o ovome, ovo je fenomen da je ZHK jači od najjačih u Hrvatskoj koji se praktički graniče s emitivnim tržistima (od Međimurja do Austrije prepišaš).

Provociraj musliće, Srbe, strance, RH... malo previše provociranja...

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:52 

Ne znam, kakvo je tvoje mišljenje što je ZHK uspješniji per capita od svih hrvatskih županija? Je li to za priču ili za skrivanje?

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:53 

robelec je napisao/la:
Stvarno, tko je ta purgerija? O kakvim ti purgerima stalno pričaš Junuz?

U Zagrebu nemaš ni 0.5% ljudi koji se mogu pohvaliti da imaju nekoga u Zagrebu rođenog prije 100 godina. Oni sa purgerskim pedigreom sigurno ne siju mržnju i prezir na račun BiH Hrvata jer znaju svoju povijest, kao i povijest Zagreba.

Prije 100 godina je u Zagrebu živjelo nešto malo više od 100 tisuća stanovnika, a 50% stanovnika je imalo austrijsko, njemačko, češko, mađarsko i židovsko podrijetlo. Većinu njih će 1945. partizani protjerati ili pobili u Gračanima ili križnom putu.

Hrvate u Zagrebu su prije drugog svjetskog rata predstavljali Turopoljci, Zagorci, Prigorci i Hercgovci, da Hercegovci, bilo ih je najmanje desetak tisuća u Zagrebu, masovno su davali glasove 1927. Ivanu Krndelju iz Čitluka i Paveliću.

Nisu bez veze rođeni Hercegovci predvodili dva ideološka pola u Zagrebu, znalo se jako dobro i tada čije glasove je pametno pokupiti.

Pa da, cijel donji grad je dodijeljen "oslobodiocima" iz 1945., pa prek Britanca, zelengaja i okolo tipa Pantovčak.

Najbolji mi je kad se žale tipa stare kurabe iz Palmotićeve i sl. kak jadne ne mogu plaćat režije za stanove od svojih malih mirovina, ili još bolje boračkih. Stanovi sve odreda po 100-150m2.
Da bi pet minuta poslije srala po dotepencima, glupim Bosancima, bijeločarapnim Hercegovcima, ili po braniteljima kak su unazadali zg hochkulturu ili lazni branitelji primaju braniteljske mirovine, iako se radi o 100% RVI.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 20:54 

dudu je napisao/la:
Ne znam, kakvo je tvoje mišljenje što je ZHK uspješniji per capita od svih hrvatskih županija? Je li to za priču ili za skrivanje?

Zato što su to ljudi okaljeni, naučeni kroz muku da se snalaze.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 21:01 

Većina ljudi koje ja poznajem priča o mnogočemu ali o WWII nitko. Ljudi moji ima toliko stvari u zivotu za vidjeti i doživjeti, ne treba bit zarobljenik prošlosti.

Nego, kad ćemo taj jazz festival u Čapljini pokrenuti? Možda se primi. Mogli bi pokrenut prikupljanhe i para.

Nisam ljubitelj jazza ali bih podržao nešto novo na našem području. Drukcije. Što otvara vidike ljudima.

Jebote jazz to kvazisnobovsko sranje, treba napravit duna jam na kamenu.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 21:01 

dudu je napisao/la:

To robelec sije uokolo...

Koliko znam to su 4 gradića. Premalo za kurčenje a i od tamo je bilo veliko iseljavanje. Posebno iz Ljubuškog.

Samo ima malo više tajkuna na malom prostoru. I manje poreza i jeftinije radne snage.

Neki dan uzmem Pipi, sjećate se, Dalmacijavino proizvodilo. Sad se proizvodi u Hercegovini po licenci Dalmacijavina a uvozi ga u RH? Pa Dalmacijavino.

Hvalit se time nije puno bolje od hvaljenja malinama.

Kad krene vraćanje iz Zg dolje onda će se moći reći da je nešto za hvalit se.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 21:09 

dudu je napisao/la:

To robelec sije uokolo...

Koliko znam to su 4 gradića. Premalo za kurčenje a i od tamo je bilo veliko iseljavanje. Posebno iz Ljubuškog.

Samo ima malo više tajkuna na malom prostoru. I manje poreza i jeftinije radne snage.

Neki dan uzmem Pipi, sjećate se, Dalmacijavino proizvodilo. Sad se proizvodi u Hercegovini po licenci Dalmacijavina a uvozi ga u RH? Pa Dalmacijavino.

Hvalit se time nije puno bolje od hvaljenja malinama.

Kad krene vraćanje iz Zg dolje onda će se moći reći da je nešto za hvalit se.

Kakve maline i pipi, pričam o tome da je ZHK bolji od bilo koje hrvatske županije, po prihodima poduzetnika i izvozu per capita. I to ide samo naprijed, sve više i bolje. Tome se može dodati i Čitluk koji donosi samo benefite.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 21:11 

Mar-kan je napisao/la:
dudu je napisao/la:

To ništa ne objašnjava, odnosno to je pojednostavljeni zaključak. Ako se uzme pozicija ZHKa, ljudski kapital, okruženje u kojem se nalazi, onda je to ništa nego svjetsko čudo da šamara sve ostale hrvatske županije. Puno je to slojevitije.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 21:12 

dudu je napisao/la:

Moja malenkost stoji iza usporedbe ZHK i Međimurja. ZHŽ ima 20 tisuća manje stanovnika od Međimurja, a poduzetnici Hercegovine uspjevaju imati iste prihode kao poduzetnici Međimurja i veću dobit. Što se izvoza tiče, statistički gledano Međimurje izvozi duplo više po stanovniku od ZHK. Međutim, kada bi Zapadna Hercegovina bila županija u Hrvatskoj, izvoz koji ZHŽ plasira unutar granica BiH bi izjednačio Međimurje i ZHŽ. To je fenomen da se poduzetnički dominira na prostoru u kojem nema centralizacije, nema prirodnih resursa i stranih ulaganja. I onda se nekakvi smradovi iskompleksirani usuđuju izdizati nad Hercegovcima, ponižavati ih, a nisu im ni do koljena!

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 21:14 

Dominantni kameni gen. Urodjeno. Ko boja kose i ociju. Dominacija.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2019, 21:18 

dudu je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

To ništa ne objašnjava, odnosno to je pojednostavljeni zaključak. Ako se uzme pozicija ZHKa, ljudski kapital, okruženje u kojem se nalazi, onda je to ništa nego svjetsko čudo da šamara sve ostale hrvatske županije. Puno je to slojevitije.

Mogu ti sad uraditi elaborat...ali to je najjednostavniji razlog. Kućna biljka nikada neće biti otporna kao biljka koja raste vani, koju šibaju vjetrovi itd. Tako i ljudi.
Plus zemljopisna pozicija, koja se u određenom trenutku isplatila, npr.tijekom i poslije DR, kada je maltene čitava trgovina išla preko Hercegovine.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 383 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 108 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: