|
|
Stranica: 5/5.
|
[ 103 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Neznam
|
Naslov: Re: Mijenja se klima u društvu... Postano: 27 kol 2024, 22:49 |
|
|
Naručitelj je napisao/la: Imam podvojeno mišljenje o Vučiću i njegovom razumu. Čini mi se da je lud, ali opet dovoljno na zemlji da ne počinje neke ratne sukobe na Balkanu. Zasad mi se sukob ne čini realan, ali to je većina mislila i 89-e. Dogodi li se neki veći svjetski sukob od ovoga koji je sad u tijeku, a mogao bi se dogodit, ne isključujem mogućnost da Srbija krene u 'drugo poluvrijeme' na Balkanu.
Hrvatska se mora naoružavati što je više moguće i biti spremna za ratni scenarij, pa čak i probati izazvati otcjepljenje RS-a kad bude dovoljno jaka, kako bi mogla na poziv BiH intervenirati i srušiti RS te napraviti novi poredak u BiH koji odgovara Hrvatskoj i BH Hrvatima.
Znam da na ovom forumu mnogi žele da Hrvatska intervenira i podjeli BiH sa Srbijom, ali to su nebulozne. Hrvatska, ako bude ratovala u BiH, ratovat će kao 1995., a ne kao 1993. BH Hrvati trebaju naravno imati puno bolji status nego sad i trebaju bit poluga političkog utjecaja RH na cijelu BiH. Na šta misliš pod promjenom poretka? Promjene granica, unutarenjeg uređenja, poltičkog sustava? Kako bi to izgledalo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naručitelj
|
Naslov: Re: Mijenja se klima u društvu... Postano: 28 kol 2024, 12:13 |
|
|
Neznam je napisao/la: Naručitelj je napisao/la: Imam podvojeno mišljenje o Vučiću i njegovom razumu. Čini mi se da je lud, ali opet dovoljno na zemlji da ne počinje neke ratne sukobe na Balkanu. Zasad mi se sukob ne čini realan, ali to je većina mislila i 89-e. Dogodi li se neki veći svjetski sukob od ovoga koji je sad u tijeku, a mogao bi se dogodit, ne isključujem mogućnost da Srbija krene u 'drugo poluvrijeme' na Balkanu.
Hrvatska se mora naoružavati što je više moguće i biti spremna za ratni scenarij, pa čak i probati izazvati otcjepljenje RS-a kad bude dovoljno jaka, kako bi mogla na poziv BiH intervenirati i srušiti RS te napraviti novi poredak u BiH koji odgovara Hrvatskoj i BH Hrvatima.
Znam da na ovom forumu mnogi žele da Hrvatska intervenira i podjeli BiH sa Srbijom, ali to su nebulozne. Hrvatska, ako bude ratovala u BiH, ratovat će kao 1995., a ne kao 1993. BH Hrvati trebaju naravno imati puno bolji status nego sad i trebaju bit poluga političkog utjecaja RH na cijelu BiH. Na šta misliš pod promjenom poretka? Promjene granica, unutarenjeg uređenja, poltičkog sustava? Kako bi to izgledalo? Promjena granica BiH nije realna, zato mislim da HV može ratovati samo kao 95., ući kao saveznik BiH i rušiti RS. Kakav poredak nakon takve operacije može biti uspostavljen - ne znam. Sve ovisi o tome koliko bi rat trajao, kako bi završio, koliko bi Srba otišlo, bi li se Bošnjaci uključili u rat protiv Srba u Podrinju ili oko Sarajeva, šta bi se dogovorilo sa Zapadom (SAD-om) jer se u to ne ulazi bez njihove podrške, naravno. Raznih faktora ima... Jedno rješenje je potpuno rušenje RS-a i stvaranje BiH sa tri konstutivna naroda zaštićena u Domu naroda kao Hrvati u Daytonu u Federaciji. Drugo rješenje je smanjenje teritorija RS, koje će omogućiti namirivanje budućih bošnjačkog i hrvatskog entiteta i olakšati podjelu Federacije. Trenutno je Federacija nedjeljiva na hrvatski i bošnjački dio, to je nemoguća misija. Ovo su samo moja razmišljanja, sve druge ideje su dobrodošle, samo da su bar malo realne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neznam
|
Naslov: Re: Mijenja se klima u društvu... Postano: 28 kol 2024, 20:04 |
|
|
Naručitelj je napisao/la: Neznam je napisao/la: Na šta misliš pod promjenom poretka? Promjene granica, unutarenjeg uređenja, poltičkog sustava? Kako bi to izgledalo? Promjena granica BiH nije realna, zato mislim da HV može ratovati samo kao 95., ući kao saveznik BiH i rušiti RS. Kakav poredak nakon takve operacije može biti uspostavljen - ne znam. Sve ovisi o tome koliko bi rat trajao, kako bi završio, koliko bi Srba otišlo, bi li se Bošnjaci uključili u rat protiv Srba u Podrinju ili oko Sarajeva, šta bi se dogovorilo sa Zapadom (SAD-om) jer se u to ne ulazi bez njihove podrške, naravno. Raznih faktora ima... Jedno rješenje je potpuno rušenje RS-a i stvaranje BiH sa tri konstutivna naroda zaštićena u Domu naroda kao Hrvati u Daytonu u Federaciji. Drugo rješenje je smanjenje teritorija RS, koje će omogućiti namirivanje budućih bošnjačkog i hrvatskog entiteta i olakšati podjelu Federacije. Trenutno je Federacija nedjeljiva na hrvatski i bošnjački dio, to je nemoguća misija. Ovo su samo moja razmišljanja, sve druge ideje su dobrodošle, samo da su bar malo realne. Nema više ni 91 ni 95, to je prošlost koja se nemože ponoviti. Danas nema izmješanosti koja je bila 91. na većini teritorija, uglavnom se zna kome šta pripada, gdje je čija zona interesa i većina je prihvatila stanje kakvo je. Ne vidim zašto bi HV rušio RS, Hrvatska je jamac očuvanja trenutnog poretka. Neće sama na čistu miru rušiti poredak koji je kreirala i prihvatila, to nema smisla. Osim toga, u stvaranju tog poretka su sudjelovale i velike sile, pa se bez njih neće ni mjenjati. Što se tiče granica, tu si u pravu. Stabilne su već stoljećima i tu nema nekih velikih izmjena. Unutarnje su se isto tako stabilizirale, eventualno neka sitna razmjena. Uglavnom, nema tu više nekih velikih promjena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|