HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 lis 2025, 05:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8088 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 324  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Milorad Dodik
PostPostano: 08 vel 2014, 01:28 

Stora ti je lijepo objasnio o "kritičnoj narodnoj masi" za podršku nekoj ideji. Dobro razumijem da su tebi ti pojmovi izbora i demokracije dosadni, sve nas čeka smak svijeta, strašni sud i te stvari.

Ali diktatura ne pomaže, to znaju i za RS, inače bi je davno ukinuli.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:28 

storaB je napisao/la:
Mar-Kane, veoma prosto. Za kritičnu masu je potrebna podrška jedne strane. Toga nema.Neće ni biti. Sastanak je upravo iz tog razloga i sazvan. Sporadična šetnjica par plaćenika poput ovog danas u Bl ili u nekim drugim mjestima gdje ima par multikulti udruženja takođe, ali ništa naročito. Za plan OHR potrebna je jedna strana, kritična masa. To se neće desiti. Uostalom, nikome ne treba sranje. A o stanju i kvalitetu života sve je jasno. Narod RS ne živi ništa bolje. ALi ko ne vidi da se ove paljevine i protesti dešavaju sa razlogom,a ne zbog socijale ne može ni shvatiti težinu momenta. ;)

S tobom je @stora lijepo raspravljati. Svjestan si srpskih slabosti. No ovoga puta si u krivu. Muslimani žive još lošije od vas. Pogotovo Trokut muslimani. A oni su, za razliku od vas, već jako dugo filani nekim spikama kako im uskoro stiže neviđen napredak.

Prosvjedi su uistinu krenuli od ogorčene sirotinje, prosvjede su živima održali klinci, studenti i huligani, a njima će se pokušat okoristit svatko, od SBB-a preko SDA-, Amera, čak i Zlaja. To je jasno k`o dan.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:29 

Ja mislim kad se Dodo vrati sa Olimpijade da će zateći razrušenu Banjaluku ...

Boske će onda i Ognjenko na kormilo i " vozi miško"

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:31 

storaB je napisao/la:
Ibar je napisao/la:
@stora

Jedno je zaustavit nekog u pokušaju demonstracija, nešto sasvim drugo je nekog mučit, teško ozlijedit ili ti osakatit pri tom pokušaju.

Sad kužiš?

Naravno. Vjeruj da je malo falilo da danas ovi što su šetkali Banjalukom dobiju prave batine. Na svu sreću nisu. Ovi što su šetali su plaćenici Nataše Kandić,Sonje Biserko i cijelog tog jevrejskog klana ;) Vjerovatno si čuo.

Čuo sam za Natašu, bila je u Hrvatskoj.

Ona i Sonja su Židovke il to kažeš zbog novčića koji primaju od Sorosa?

Tko normalan može ić batinat neku ženu @stora što god ti mislio o njoj?! Ima pravo prosvjedovat, ako nema, nek je se kazni.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:32 

Misliš da će ovi Bošnjaci iz istočnog Mostara doći i u Banja Luku i rušiti? To ne bi bilo lijepo...

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:34 

Ibar je napisao/la:
Prosvjedi su uistinu krenuli od ogorčene sirotinje, prosvjede su živima održali klinci, studenti i huligani, a njima će se pokušat okoristit svatko, od SBB-a preko SDA-, Amera, čak i Zlaja. To je jasno k`o dan.

@Ibar , prvi dan u Tuzli su bili obespravljeni radnici i gubitnici tranzcije , ovo ostalo nema veze s ogorčenom sirotinjom nego je izrežirano , ko god misli da su protesti i napadi u onom opsegu s sumnjivom reakcijom policije i ministra "bezbjednosti" slučajnost je dosta naivan.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:35 

Ibar je napisao/la:
storaB je napisao/la:
Mar-Kane, veoma prosto. Za kritičnu masu je potrebna podrška jedne strane. Toga nema.Neće ni biti. Sastanak je upravo iz tog razloga i sazvan. Sporadična šetnjica par plaćenika poput ovog danas u Bl ili u nekim drugim mjestima gdje ima par multikulti udruženja takođe, ali ništa naročito. Za plan OHR potrebna je jedna strana, kritična masa. To se neće desiti. Uostalom, nikome ne treba sranje. A o stanju i kvalitetu života sve je jasno. Narod RS ne živi ništa bolje. ALi ko ne vidi da se ove paljevine i protesti dešavaju sa razlogom,a ne zbog socijale ne može ni shvatiti težinu momenta. ;)

S tobom je @stora lijepo raspravljati. Svjestan si srpskih slabosti. No ovoga puta si u krivu. Muslimani žive još lošije od vas. Pogotovo Trokut muslimani. A oni su, za razliku od vas, već jako dugo filani nekim spikama kako im uskoro stiže neviđen napredak.

Naravno da sam svjestan. Neke i prikrivam. Vjeruj da na mnogo načina pokušavam pomoći RSu. Bez da oštetim ikog drugoga. Sam imam puno slabosti,mana. Nisam šovinista.

Statistički podaci govore da se u RS teže živi. Budimo realni svakoga dana sve je više sirotinje. U RS je to brojčano manje, jer je i stanovnika skoro duplo manje. Ali procentualno. Stvari su jasne.
Znam da su filani. I večeras su dodatno filani. Srbi su 92e rušili ovo,ono. Ne dozvolite da se Četnici smiju i tako. Stavi se u poziciju prosječnog Srbina (bez obzira na sopstveni stav o istima). Ne gleda niko FTV, ili malo ko. Ali postoji net. Šta da očekuje onaj u Derventi kad vidi kako se u njegovom komšiluku nosaju zastave Armije? Kad svaki drugi dan gleda raznorazne likove kojima je svaka prva rečenica o tome kako su Srbi nešt uništavali,kako RS treba ugasiti. Tu proradi inat. Praktično neprijateljeva namjera se spozna i bez obzira da li je neka i nekada ideja bila od opšteg značaja ide se kontra.

Što se tiče konkretne situacije. SDA stoji iza cijele priče i Mirnes Ajanović jednim dijelom. Ali februarski protesti su uvod u nešto što se zove promjena Dejtona! Ne treba čovjek biti puno pametan. Sve će se uraditi da se kantoni ukinu, sve. Sve pod plaštom socijalnih nemira, huligana i bagre, većinom nesvjesne. Svi su marionete ključnih ljudi. Je li se Inzko večeras oglasio? Jeste, šta je njegova izjava? Kako ovo nije pravi vid komunikacije!

I kažem,nisam vidovita Vanga, ne vjerujem u teorije zavjere. Sve se radi svjesno. Indirektno. Biće još gore. Bar će se pokušati. Interes je uništiti institucije RS-a. Jer ulazak u NATO je jedan od ključnih ciljeva. Zna se ko je protiv. Ko će uvijek biti protiv. Razlozi su jasni. ;)

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:38 

Mar-kan je napisao/la:
storaB je napisao/la:

Ne kontam ovo velikom.
Što se ostalog tiče. Stvar je jasna, OHR želi nerede u Srpskoj. Razlozi su očigledni. Sastanak je hitan, može se naslutiti da su bezbjednosne agencije shvatile neke stvari. Narod jeste, to je najbitnije.

I kako to mislite spriječiti,ako su veliki igrači u pozadini?

Pa nema ko da napravi nerede u Srpskoj, barem takve koji bi odgovarali OHRu i sličnima.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:40 

@Stora , isto tako se sve ovo poklapa s rezolucijom europskog parlamenta , socijalna situacija je smokvin list za zahtjeve tipa ukidanja kantona u Federaciji baš kad su im ga Hrvati šuknuli :yes

Vrh

ZlatkoZG je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

@Ibar , prvi dan u Tuzli su bili obespravljeni radnici i gubitnici tranzcije , ovo ostalo nema veze s ogorčenom sirotinjom nego je izrežirano , ko god misli da su protesti i napadi u onom opsegu s sumnjivom reakcijom policije i ministra "bezbjednosti" slučajnost je dosta naivan.

@Zlatko hvala na nekim informacijama.

Što se tiče sirotinje, rekao sam odmah. Njihovo je ono početno, fitilj. Klinci, huligani, navijači i studenti su zapalili vatru. A ovo sve dalje je sad malo veća igra.

O reakcijama bi se dalo raspravljat, kao i o postupcima policije, slažem se.

Vrh

Ibar je napisao/la:
storaB je napisao/la:

Naravno. Vjeruj da je malo falilo da danas ovi što su šetkali Banjalukom dobiju prave batine. Na svu sreću nisu. Ovi što su šetali su plaćenici Nataše Kandić,Sonje Biserko i cijelog tog jevrejskog klana ;) Vjerovatno si čuo.

Čuo sam za Natašu, bila je u Hrvatskoj.

Ona i Sonja su Židovke il to kažeš zbog novčića koji primaju od Sorosa?

Tko normalan može ić batinat neku ženu @stora što god ti mislio o njoj?! Ima pravo prosvjedovat, ako nema, nek je se kazni.

Nema gdje ta nije bila. Što se kaže u svakom žitu kukolja. I neka je.

Nisu jevrejke koliko znam. Da Soroša. Između ostalog Soroš je član američko-jevrejske agentske službe i još par njih, Veran Matić između ostalih.
Sve finansiraju lobiji.

Ko normalan? Kad ti neko opsuje kevu, kad ti neko kaže da ćeš nestati, kad ti neko kaže da si ti krivac u borbi između dvojice, kad neko tebe nazove zločincem.Može vjeruj i sasvim je opravdano.

Akcija je izvedena 60-ak balondžija je prošetalo. Svoja lica su pokazali. Narod Srpske ih je upamtio. Nećemo ih promovisati. Sigurno će u julu ići u Srebrenicu. RED JE.

Da te ne davim više. Stvari su daleko veće i bitnije nego što se na prvu čini. Da su ovo protesti za sirotinju i oko sirotinje na ulicama bi bile desetine hiljada ljudi.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:41 

Metemma je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Pa nema ko da napravi nerede u Srpskoj, barem takve koji bi odgovarali OHRu i sličnima.

Sami ćete napraviti,ako vam zavrnu financijske pipe.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:42 

Metemma je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Nekad su Srbeki gospodarili Evropom. Tajne sluzbe, smaknuća, kriminalci svjetskog glasa.

Sad nemate ni jednog mudonju da povede revoluciju?

Pihhh

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:44 

ZlatkoZG je napisao/la:
@Stora , isto tako se sve ovo poklapa s rezolucijom europskog parlamenta , socijalna situacija je smokvin list za zahtjeve tipa ukidanja kantona u Federaciji baš kad su im ga Hrvati šuknuli :yes

Tačno. Nekada je stvari s malo drugačije strane potrebno analizirati.
Žao je meni one žene sa kiflom iz Bihaća, onog čovjeka što koristi javnu kuhinju iz Zenice, sirotinje iz Mostara, ma kako se zvali. Ali oni su savršen materijal i savršene marionete daleko konkretnijih projekata. Politika je puno više od patetike, demokratije i solidarnosti.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:45 

Ibar je napisao/la:

Što se tiče sirotinje, rekao sam odmah. Njihovo je ono početno, fitilj. Klinci, huligani, navijači i studenti su zapalili vatru. A ovo sve dalje je sad malo veća igra.

Nema beda , sad sam manje više uvjeren da je sve ovo reakcija hrvatsko lobiranje u EU. Jednostavno nema šanse da ikoji bošnjački političar potpisuje ono što većina Bošnjaka smatra kapitulacijom , najjednostavniji način izlaska je organizirat nerede na još uvijek trusnom području , da niko sa strane ne "talasa" puno.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:45 

storaB je napisao/la:
Statistički podaci govore da se u RS teže živi. Budimo realni svakoga dana sve je više sirotinje. U RS je to brojčano manje, jer je i stanovnika skoro duplo manje. Ali procentualno. Stvari su jasne.

Ovo nije točno. Sad ću ti reć zašto.

1.Od Federacije uvijek trebaš oduzet hrvatski dio, jer je on ne samo najbolji dio Federacije već i čitave BiH.

Muslimanski dio Federacije je uvjerljivo najlošiji dio BiH + istočna Srpska.

2. Ovo što si i sam rekao, vas je manje, više iseljavate, manje vas se useljava, dakle imate fizički manje nezaposlenih, siromašnih, gladnih itd.

3.Muslimane tek čeka prava katastrofa rezanjem administracije u Federaciji.

4.Nezaposlenost u Srpskoj nema strašan rast, dok u Federaciji raste galopom.

5.Srbi imaju dobru zemlju, Posavinu, Semberiju, Savu, Drinu, barem kakve takve mogućnosti. Što imaju Muslimani osim propale teške industrije na potezu Tuz-Zen-Sar ?

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:48 

Ibar je napisao/la:
storaB je napisao/la:

Ovo nije točno. Sad ću ti reć zašto.

1.Od Federacije uvijek trebaš oduzet hrvatski dio, jer je on ne samo najbolji dio Federacije već i čitave BiH.

Muslimanski dio Federacije je uvjerljivo najlošiji dio BiH + istočna Srpska.

2. Ovo što si i sam rekao, vas je manje, više iseljavate, manje vas se useljava, dakle imate fizički manje nezaposlenih, siromašnih, gladnih itd.

3.Muslimane tek čeka prava katastrofa rezanjem administracije u Federaciji.

4.Nezaposlenost u Srpskoj nema strašan rast, dok u Federaciji raste galopom.

5.Srbi imaju dobru zemlju, Posavinu, Semberiju, Savu, Drinu, barem kakve takve mogućnosti. Što imaju Muslimani osim propale teške industrije na potezu Tuz-Zen-Sar ?

U pravu si. Ali opet ti kažem socijalna situacija je idealna maska za daleko konkretnije stvari.
I nisam licemjer kada sam na drugoj temi rekao kako je ovo idealna prilika da i Hrvati ostvare neke svoje ciljeve, zbilja jeste. Nisam demagog. Pokušaće se sa uništavanjem kantona. Jednostavno pod maskom teškog života. Sami možemo procijeniti šta će se onda dogoditi. Nisam egoista, možda griješim, ali prateći političku situaciju ovih 10 godina, prije da sam u pravu.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:48 

ZlatkoZG je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Nema beda , sad sam manje više uvjeren da je sve ovo reakcija hrvatsko lobiranje u EU. Jednostavno nema šanse da ikoji bošnjački političar potpisuje ono što većina Bošnjaka smatra kapitulacijom , najjednostavniji način izlaska je organizirat nerede na još uvijek trusnom području , da niko sa strane ne "talasa" puno.

U svakom slučaju win-win situacija za Fahru.

storaB je napisao/la:
ZlatkoZG je napisao/la:

Tačno. Nekada je stvari s malo drugačije strane potrebno analizirati.
Žao je meni one žene sa kiflom iz Bihaća, onog čovjeka što koristi javnu kuhinju iz Zenice, sirotinje iz Mostara, ma kako se zvali. Ali oni su savršen materijal i savršene marionete daleko konkretnijih projekata. Politika je puno više od patetike, demokratije i solidarnosti.

Slažem se, puno je tu manipuliranja sirotim masama. Vidimo nešto slično i u Ukrajini, a prije toga u Arapskom proljeću...

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:49 

Pa kako si pogodio onu ukrajinsku nogometnu repku i njihovo dizanje u drugom dijelu kvalifikacija, k`o zna :D

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:52 

Mar-kan je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Sami ćete napraviti,ako vam zavrnu financijske pipe.

Možda, ali mi pravimo naše a ne tuđe nerede.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:52 

Ko radi taj griješi. A ko puno priča još više . ;)

Grijeh je ovo paliti. Nije što je naše. :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:53 

storaB je napisao/la:
Sve će se uraditi da se kantoni ukinu, sve. Sve pod plaštom socijalnih nemira, huligana i bagre, većinom nesvjesne. Svi su marionete ključnih ljudi.

I zato podržite Dodika, pustite SDS. Dodik vas je dobro vodio dosad i neće vas iznevjeriti. Uistinu ima državničke sposobnosti, pravi je vođa jedne republike. Meni je žao što u HR nemamo nekog, tko bi takvim žarom branio naše interese.

Mislim da BiH može uć u NATO i sa Srpskom. I ući će. Ne vidim problem. Pa Belgija je članica NATO saveza, k tome i osnivačica. A svi znamo kakvo unutarnje političko uređenje ima Belgija. :kava

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:53 

Ibar je napisao/la:
U svakom slučaju win-win situacija za Fahru.

Ma svi su oni u tom brodu , Fahro ili Zlaja u ovom slučaju igraju good cop - bad cop igricu za mase, i ništa više.

Oni na vrhu su svjesniji realne situacije , da se im se pozicije tope ko kockice leda na suncu. Jedino nestabilnost pomaže , u smislu da se pokušaju zakočiti ili što više usporiti određeni procesi.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:55 

Gdin Milorad je sad sigurno na skypeu sa gdjom Željkom :D

Vrh

PostPostano: 08 vel 2014, 01:55 

Jadi moji pokazuje zgradurinu u kojoj sjedi vlada RS-a koja je taj entitet dovela do prosjačkog štapa a RS pretvorila u praznu ljušturu.

Sutra ako " zaigra mečka ispred te zgrade" biće vatikansko mudzahedinska zavjera :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8088 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 324  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 30 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: