|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 31 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
josi
|
Naslov: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 10:30 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 10:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24397 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
josi je napisao/la: Sve je jasno, samo ovaj Dnevni list su prave muslimanske novine. Oni se uvijek šokiraju na ideju Herceg-Bosne. Pljuc.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
ivica
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 10:39 |
|
|
Pokretanje lavine oko prijelaza općina iz jedne županije u drugu nije u našem interesu s obzirom da u Busovači, Novom Travniku i Jajcu nemamo načelnike.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 10:46 |
|
|
ivica je napisao/la: Pokretanje lavine oko prijelaza općina iz jedne županije u drugu nije u našem interesu s obzirom da u Busovači, Novom Travniku i Jajcu nemamo načelnike. Formiranje novih općina sa novim preustrojem općinskih "međa". 
|
|
Vrh |
|
 |
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 11:02 |
|
|
Tocno, prekrojiti granice, ako mogu Teocak, Zepce ili Buzim, mogu brate i Busovaca ili Jajce.
Muslimanska sela u busovackoj opcini pripojiti Kaknju recimo, sjeverni dio opcine Novi Travnik oformiti kao zasebnu opcinu, slicno uraditi i u Jajcu, ili pripojiti Pougarje.
Dosta je bilo toga da komunisticke tvorevine-opcine zatiru pravo Hrvata na samoopredjeljenje. Slicno je moguce uciniti i u Varesu/Kraljevoj Sutjesci, cak i tamo bi se uz novi ustroj granica, dobila kompaktna hrvatska opcina i to danas. Pitanje je jedino zele li to tamosnji SDP Hrvati.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 11:08 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18133 Lokacija: Drina je na granici!
|
U Olovu žive muslimani. Ta općina je slijepo crijevo ze-do kantona, prometno izolirana od Zenice. Kvalitetniji putevi prema Zenici, vode dolinom rijeke Krivaje, tj prema Zavidovićima i preko Sarajevskog kantona (magistralni put Sarajevo Tuzla). Putna komunikacija Olovo-Vareš je daleko lošija od ovih gore.
Zamislite te ljude koji moraju na kantonalni sud, bolnicu itd.
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
josi
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 11:18 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: U Olovu žive muslimani. Ta općina je slijepo crijevo ze-do kantona, prometno izolirana od Zenice. Kvalitetniji putevi prema Zenici, vode dolinom rijeke Krivaje, tj prema Zavidovićima i preko Sarajevskog kantona (magistralni put Sarajevo Tuzla). Putna komunikacija Olovo-Vareš je daleko lošija od ovih gore.
Zamislite te ljude koji moraju na kantonalni sud, bolnicu itd. Hvala na odgovoru.
|
|
Vrh |
|
 |
Hrvat
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 12:58 |
|
|
Što nam govore težnje muslimana iz Olova? Da se napokon i među muslimanima pojavljuje težnja za svojim "entitetom" (barem implicitno) i zaokruživanjem svog etničkog prostora.
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 13:20 |
|
|
Hrvat je napisao/la: Što nam govore težnje muslimana iz Olova? Da se napokon i među muslimanima pojavljuje težnja za svojim "entitetom" (barem implicitno) i zaokruživanjem svog etničkog prostora. Dijete koliko ti godina imas, ili padas na svaku glupost, pretpostavljam da znas citati, ne valjaj glupost. Ti imaju stvarnu zelju za svojim entitetom, a on se zove BiH.
|
 |
Hrvat
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 13:45 |
|
|
Mislim da je tvoja Austrija više multieniĆka od BiH 
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 13:46 |
|
|
Hrvat je napisao/la: Mislim da je tvoja Austrija više multieniĆka od BiH  Uh elem da je moja pa hajde, pvako nista moja je Bosna a Bogami i Hercegovina.
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 14:30 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Hrvat je napisao/la: Mislim da je tvoja Austrija više multieniĆka od BiH  Uh elem da je moja pa hajde, pvako nista moja je Bosna a Bogami i Hercegovina. Tvoja bosna, pa i hercegovina ?? jeba te patak, ti si multimilijarder, pravi veleposjednik, da se kandidujes za kralja, bana, sultana?
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 14:35 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Uh elem da je moja pa hajde, pvako nista moja je Bosna a Bogami i Hercegovina.
Tvoja bosna, pa i hercegovina ?? jeba te patak, ti si multimilijarder, pravi veleposjednik, da se kandidujes za kralja, bana, sultana? Sta si ti mislio? 
|
 |
josi
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 14:38 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Hrvat je napisao/la: Mislim da je tvoja Austrija više multieniĆka od BiH  Uh elem da je moja pa hajde, pvako nista moja je Bosna a Bogami i Hercegovina. Jebi ga izjasni se ko pravi musliman. Drzi e tvoga a ne hvacaj tudje 
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 15:23 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Tvoja bosna, pa i hercegovina ?? jeba te patak, ti si multimilijarder, pravi veleposjednik, da se kandidujes za kralja, bana, sultana?
Sta si ti mislio?  Znam samo da na kraju svi imamo isto 1x2m do pasa 
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 15:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24397 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Stvarno je glup, tko je god od naših političara podigao dreku na ovo. Ovo je trebalo ostati no comment, sve dok Olovo ne promijeni županiju.
A mislim da je to Dnevni List na kraju i izmislio aferu, da ne bi slučajno došlo do zametka ideje Herceg-Bosne. :gadimiseDnevnilist:
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 15:53 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26484 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Nešto se mislim... Kako će se zvati Zeničko-Dobojska županija ako Olovo iziđe u njenog sastava? - Bezolovna??
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 16:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Prekrajanje općinskih granica i izdvajanje općina iz kantona je ključ sveobuhvatnog rješenja.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
sotto voce
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 16:03 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Prekrajanje općinskih granica i izdvajanje općina iz kantona je ključ sveobuhvatnog rješenja. idemo onda dalje, koja bi još općina trebala preći u neki drugi kanton/županiju?
_________________ "1+1=2"
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 16:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ako prolazi diskontinuitet onda može bilo koja. A međunarodna zajednica nas je već jednom podržala u izmjeni općinskih granica, ovog puta u našu korist u općini Žepče, gdje su ispravljene nepravde iz Jugoslavije, gdje je kompaktna hrvatska cjelina razbacana u 4 općine (Žepče, Teslić, Zavidovići i Maglaj). Prvo srediti općine, onda neka općine odlučuju, vođene primjerom Olova.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Uskok
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 16:43 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
Olovo se za sada svakako ne moze pripojiti sarajevu ali nakon izbora svakako ce BiH se federalizirati.
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 16:59 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ako prolazi diskontinuitet onda može bilo koja. A međunarodna zajednica nas je već jednom podržala u izmjeni općinskih granica, ovog puta u našu korist u općini Žepče, gdje su ispravljene nepravde iz Jugoslavije, gdje je kompaktna hrvatska cjelina razbacana u 4 općine (Žepče, Teslić, Zavidovići i Maglaj). Prvo srediti općine, onda neka općine odlučuju, vođene primjerom Olova.  Upravo to. Moguce stvaranje na desetke novih općina, a one neka se poslije udruzuju kako hoce.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 18:23 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Nešto se mislim... Kako će se zvati Zeničko-Dobojska županija ako Olovo iziđe u njenog sastava? - Bezolovna?? S obzirom da niti Doboj nije u sastavu te županije onda Bezolovna Zenica? Mislim da je naši gore zovu Žepačko-bobovačka...
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 02 tra 2010, 18:25 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ako prolazi diskontinuitet onda može bilo koja. A međunarodna zajednica nas je već jednom podržala u izmjeni općinskih granica, ovog puta u našu korist u općini Žepče, gdje su ispravljene nepravde iz Jugoslavije, gdje je kompaktna hrvatska cjelina razbacana u 4 općine (Žepče, Teslić, Zavidovići i Maglaj). Prvo srediti općine, onda neka općine odlučuju, vođene primjerom Olova. Upravo tako! S time da se žepačke granice još trebaju mijenjati (Novi Šeer je izvan Žepča). A i Komušina bi ljepo ušla u cjelinu srediti općine, smanjiti broj županija (1 hrvatska, 1 od ostalih [muslimana, turaka, bosanaca, bošnjaka ili kako već  ]) i to je to 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mjestani Olova Postano: 29 tra 2010, 10:35 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Danas je odluka. Što mislite?
SDP-ovci su protiv jer se povećava udio SDA glasača u KS na koji oni pretendiraju.
Hrvati vjerojatno za, otvara se Pandorina kutija i možda je prilika povezat općine središnjoj Bosni.
Doduše tu imamo problem jer nema ko podnijet zahtjev, barem ne u Busovači, N.Travniku, Jajcu, Uskoplju. Osim ako se granice općina ne promjene.
Eh sad da smo jedinstveni i da dogovorom bez bespotrebnih moraliziranja ili folklora prekrojimo Federaciju zajedno s cvijećem. Doduše i oni bi morali fakat se malo unormalit. Ovo nas ne vodi nigdje, ni nas ni njih.
Postavlja se i pitanje: zašto Olovo ne ide u TZ kanton kad im je čak i bliža.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|