HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 pro 2024, 21:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 960 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani i Srbi- kobna privlačnost
PostPostano: 22 ruj 2009, 23:25 

Po meni (ne znači naravno da sam u pravu) srž hr-musl sukoba u BIH oko kojeg se prijepori vode i do dan danas jeste ono što sam negdje pročitao a glasi otprilike ovako : Hrvati su tražili "ajmo se prvo dogovoriti pa onda ratovati" , dok su Bošnjaci muslimani tražili "ajmo prvo udrit po Srbima pa ćemo o dogovorima kasnije" ... Eh jbg , i budali je jasno da je njihova opcija win-win situacija za njih a ne za nas ... Oni nisu htjeli logiku dogovora pa savezništva , dok mi nismo htjeli logiku savezništva u kojem ne znamo za što se borimo a znamo samo protiv koga ...

Logično je da smo ih odbili , a jeli njima logično što su odbili dogovor pa savezništvo - ostavljam njima na razmišljanje .

eto zadnje od off topica od mene ... :D

Vrh

PostPostano: 22 ruj 2009, 23:35 

PCM je napisao/la:
Po meni (ne znači naravno da sam u pravu) srž hr-musl sukoba u BIH oko kojeg se prijepori vode i do dan danas jeste ono što sam negdje pročitao a glasi otprilike ovako : Hrvati su tražili "ajmo se prvo dogovoriti pa onda ratovati" , dok su Bošnjaci muslimani tražili "ajmo prvo udrit po Srbima pa ćemo o dogovorima kasnije" ... Eh jbg , i budali je jasno da je njihova opcija win-win situacija za njih a ne za nas ... Oni nisu htjeli logiku dogovora pa savezništva , dok mi nismo htjeli logiku savezništva u kojem ne znamo za što se borimo a znamo samo protiv koga ...

Logično je da smo ih odbili , a jeli njima logično što su odbili dogovor pa savezništvo - ostavljam njima na razmišljanje .

eto zadnje od off topica od mene ... :D

Nisu oni ništa mislili o njekom "kasnijem dogovoru", nego
su odpočetka inzistirali na unitarnoj BH bez nacionalno profiliranih regija,
što su očekivali da će rezultirati njihovom nacionalnom dominacijom
u BH.

Ili- Muslimani su imali nacionalnu ideologiju i plan, a ta je
bila nacionalne dominacije i definiranja BH kao-preko zamišljene
demografske ekspanzije u budućnosti- muslimanske nacionalne
države u kojoj bi Hrvati i Srbi bil isvedeni na privjesak, nešto kao
Mađari u Vojvodini.

Nisu oni bili bez cilja i plana, jedino nisu realno procijenili odnos
snaga u BH, a katastrofalno su krivo prognozirali ponašanje tzv.
međunarodne zajednice.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 17:21 

Easternborder je napisao/la:
Nažalost Dane , vrijeme o kojem ti pričaš i vrijeme u kojem se nalazimo su dva različita vremena , pa je nemoguće reći da su Bošnjaci Hrvati zato što su se prije 80-90 godina te u razdoblju II sv. rata tako i izjašnjavali.

Ti nama možda želiš reći da bi Bošnjaci nama trebali biti saveznici zbog tisuću razloga, međutim ti si tu fazu preskočio i počeo svoje predavanje od dijela gdje mi već jesmo saveznici pa nam tvoja razmišljanja izgledaju prilično apstraktno.

Ja u principu imam slično razmišljanje kao i ti, međutim kao pragmatićna osoba svjestan stoljetne Hrvatske nesloge shvatio sam da naši stavovi moraju biti sinhronizirani kao jedan, da bi jedan ovako mali narod opstao.

Za mene Hrvatska država nastaje pobjedom HDZ-a na izborima, te snagom Hrvatskog oružja i životima Hrvatskih sinova i kčeri. Jedini put je put koji je zacrtao Franjo Tuđman a sve ostalo je nadogradnja ili razgradnja postojećeg, ovisno koliko čemo se od njegovih ideala u budućnosti odmicati ili im se približavati.

Naravno da je Tuđman grješio, naravno da HercegBosna ima svojih grijeha ali to su naše greške koje nemogu umanjiti važnost stvorene nam Hrvatske.

Gledaj, meni ne trebaš opravdavati Tuđmana, jerbo je on za mene uz Antu Starčevića najveći Hrvat novije poviesti. Tuđman je slao oružje Bošnjacima, na referendumu je 1992. pozvao Hrvate da glasuju za cjelovitu u nezavinsu Bosnu i Hercegovinu. Muftija Ševko Omerbašić je čak bio u vladi nacionalnog jedinstva. Zalagao se za zajedničko zapovjedničtvo između HVO-a i Armije BiH. U samoj Hrvatskoj se osnovalo nekoliko brigada Armije BiH. On je omogućio da se prieko 30 000 pripadnika Armije BiH lieči u hrvatskim bolnicama. Primio je u Hrvatsku oko pola milijuna bošnjačkih izbjeglica.
Ali sve ti to propadne kad uz sebe imaš Jude poput Manolića, Mesića, Mate Bobana, ter kad se još u HVO ubace udabšije poput Luke Rajića.
Tuđman je znao da bez sređenog stanja s Bošnjacima ne more osloboditi niti samu Republiku Hrvatsku, a kamoli osigurati Hrvate u BiH.
Alija je također bio u sarajevu okružen četniicma i nije mogao imati nadzor u srednjoj Bosni, ali je uz sebe imao Sefera Halilovića koji nije sudjelovao niti u jednoj osbiljnijoj bitki protiv četnika, već je samo jurišao na Hrvate.

Hrvati i Bošnjaci samo bacaju krivnju na Tuđmana i Aliju, a ne vide kako je osim srbske pete kolone, za sukob zaslužna i sama Englezka koja se povodi za uzrečicom ,,zavadi pa vladaj''. Tako je isto Englezka stvorila mržnju između Indije i Pakistana, a oni su zapravo jedno te isti narod.

Ja ne mogu kano Hrvat domljub biti obćenito protiv Bošnjaka, već samo protiv pojedinih udbaša u bošnjačkim redovima. Onaj tko mrzi Hrvate, taj vam nije niti Bošnjak niti musliman, ali to nekima mora uči u glavu.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 17:47 

dane, a da otvoriš ti temu "Muslimani i Hrvati - kobna privlačnost".. :biceovodobro

slika

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 17:56 

dane-croatia je napisao/la:
Easternborder je napisao/la:
Nažalost Dane , vrijeme o kojem ti pričaš i vrijeme u kojem se nalazimo su dva različita vremena , pa je nemoguće reći da su Bošnjaci Hrvati zato što su se prije 80-90 godina te u razdoblju II sv. rata tako i izjašnjavali.

Ti nama možda želiš reći da bi Bošnjaci nama trebali biti saveznici zbog tisuću razloga, međutim ti si tu fazu preskočio i počeo svoje predavanje od dijela gdje mi već jesmo saveznici pa nam tvoja razmišljanja izgledaju prilično apstraktno.

Ja u principu imam slično razmišljanje kao i ti, međutim kao pragmatićna osoba svjestan stoljetne Hrvatske nesloge shvatio sam da naši stavovi moraju biti sinhronizirani kao jedan, da bi jedan ovako mali narod opstao.

Za mene Hrvatska država nastaje pobjedom HDZ-a na izborima, te snagom Hrvatskog oružja i životima Hrvatskih sinova i kčeri. Jedini put je put koji je zacrtao Franjo Tuđman a sve ostalo je nadogradnja ili razgradnja postojećeg, ovisno koliko čemo se od njegovih ideala u budućnosti odmicati ili im se približavati.

Naravno da je Tuđman grješio, naravno da HercegBosna ima svojih grijeha ali to su naše greške koje nemogu umanjiti važnost stvorene nam Hrvatske.

Gledaj, meni ne trebaš opravdavati Tuđmana, jerbo je on za mene uz Antu Starčevića najveći Hrvat novije poviesti. Tuđman je slao oružje Bošnjacima, na referendumu je 1992. pozvao Hrvate da glasuju za cjelovitu u nezavinsu Bosnu i Hercegovinu. Muftija Ševko Omerbašić je čak bio u vladi nacionalnog jedinstva. Zalagao se za zajedničko zapovjedničtvo između HVO-a i Armije BiH. U samoj Hrvatskoj se osnovalo nekoliko brigada Armije BiH. On je omogućio da se prieko 30 000 pripadnika Armije BiH lieči u hrvatskim bolnicama. Primio je u Hrvatsku oko pola milijuna bošnjačkih izbjeglica.
Ali sve ti to propadne kad uz sebe imaš Jude poput Manolića, Mesića, Mate Bobana, ter kad se još u HVO ubace udabšije poput Luke Rajića.
Tuđman je znao da bez sređenog stanja s Bošnjacima ne more osloboditi niti samu Republiku Hrvatsku, a kamoli osigurati Hrvate u BiH.
Alija je također bio u sarajevu okružen četniicma i nije mogao imati nadzor u srednjoj Bosni, ali je uz sebe imao Sefera Halilovića koji nije sudjelovao niti u jednoj osbiljnijoj bitki protiv četnika, već je samo jurišao na Hrvate.

Hrvati i Bošnjaci samo bacaju krivnju na Tuđmana i Aliju, a ne vide kako je osim srbske pete kolone, za sukob zaslužna i sama Englezka koja se povodi za uzrečicom ,,zavadi pa vladaj''. Tako je isto Englezka stvorila mržnju između Indije i Pakistana, a oni su zapravo jedno te isti narod.

Ja ne mogu kano Hrvat domljub biti obćenito protiv Bošnjaka, već samo protiv pojedinih udbaša u bošnjačkim redovima. Onaj tko mrzi Hrvate, taj vam nije niti Bošnjak niti musliman, ali to nekima mora uči u glavu.

dane,a kako to da su manolic i mesic "zatrovali" odnos hrvata i muslimana,a bas njih dvojica su oni koji danas tvrde da je republika hrvatska izvela agresiju na bih,a mesic je najomiljeniji politicar medj muslimanima.zasto to?sto obojica danas argumentiraju protiv pomoci HVO-u i stvaranju herceg-bosne.

http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 18:40 

puntar je napisao/la:
dane,a kako to da su manolic i mesic "zatrovali" odnos hrvata i muslimana,a bas njih dvojica su oni koji danas tvrde da je republika hrvatska izvela agresiju na bih,a mesic je najomiljeniji politicar medj muslimanima.zasto to?sto obojica danas argumentiraju protiv pomoci HVO-u i stvaranju herceg-bosne.

To je zato što podcjenjujete sposobnost udbaša. Mesić koji je mrzak među domoljubnim Hrvatima, a pogotovo među Hercegovcima, ide se stavljat na stranu Bošnjaka protiv Hrvata, ter još pljuvat po Tuđmanu. Gdje ćeš bolji način da napraviš razdor. Sve hrvatske velikane, pogotovo hercegovačke omrzneš među Bošnjacima, a bošnjačke među Hrvatima. Alija Izetbegović je među Hercegovcima gori i od Miloševića, a Tuđman je među Bošnjacima ili jednak kano Milošević ili malo bolji.
Također, bilo je pokušaja da se najveći hrvatski junak Ante Gotovina ocrni među Bošnjacima, jer ga se htjelo obtužiti da je s HVO-om nešto radio protiv Bošnjaka u Mostaru ili tamo negdje, a najvećeg bošnjačkog junaka Atifa Dudakovića se ocrnjivalo na račun Šantića i na račun njegovog sudjelovanja u JNA 1991., makar za ništa od toga nisu predstavljeni nikakvi dokazi, već čiste gole priče bez pokriča.
Ako mi ne vjerujete u vezi ogromne spletkaroške sposobnosti Mesića, tada liepo pogledajte kako je Mesić 1992. govorio i o Ustašama i o Herceg-Bosni. Također, Mesić je od Tuđmana odišao tek 1994., baš kada su Tuđman i Alija učvrstili savez i postigli Washingtonski sporazum.
Kad bi ljudi mislili svojom glavom, bez da upijaju svaku glupost iz raznih glasila ili nekih huškača, tada bi sviet, a ne samo Hrvatska i Bosna bili puno bolji.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:30 

Inkvizitor je napisao/la:
Dane, ti si sanjar, u čemu nema ništa loše ali zamagljuje ti realnost.

Ima istine u tome da je jedan dobar dio muslimana u 2. svj. ratu bio na hrvatskoj strani ali isto tako je istina i da se poslije prali ruke od toga, i da su čak i u ratno vrijeme kako je NDh slabila, tražili svoju posebnost i distancirali se od iste.

neki se jesu izjašnjavali Hrvatima. Jedan dio se i u ovom ratu borio na hrvatskoj strani, to nitko ne negira, sa mnom je u brigadi bio stari musliman od 60 godina od Trebinja, bio je u onom ratu kao mulac, bio je i u ovom.

Ali to ne negira činjenicu da su se oni konstituirali ko nacija i da od njihovog hrvatstva nema ništa, osim rijetkih iznimki. Ali to su iznimke.

Ima i Hrvata koji se izjašnjavaju Bošnjacima-katolicima ali to je egzotika. Tako i Hrvati muslimani.

Njihova politika je politika ekvilibristike prema Srbima i Hrvatima, ta struja je dominantna i ko to ne vidi, malo je reć da je slijep kod očiju

Pogledaj snimak nakon utakmice Hrvatska-Turska pa ćeš vidjeti njihovo hrvatstvo.

Inkvizitoru, ja za takve još ne čuh. Čuh za raznorazne narodnosti, ali na Bošnjake katolike još ne naletih. Smatram da se nitko tako i ne izjašnjava, nego bosanski katolik ili Bosanac. Bošnjaka katolika neće nikada niti biti.

Ali bilo bi lijepo kad bih ispričao jednu anegdotu koju sam doživio u Sarajevu. Uglavnom kolega Bošnjak iz Goražda krenuo je u potragu za podrijetlom svoga prezimena. I ubrzo je došao do informacije da potječe negdje sa Makarske rivijere, okolica Brela.

Važno je napomenuti da je momak 4 godine stariji od mene i da se nešto ovakvo ne može pripisati "pubertetskim izletima". I na kraju potrage mi je izveo zaključak svega što je saznao, a to je sročio ovom rečenicom: "Puno bi se nas uistinu duboko iznenadilo kad bi proučavali svoje podrijetlo". Uglavnom kao što ste mogli pročitati potječe iz Hrvatske tj. ima hrvatske korijene, ali ne brine toliko o tome, jednostavno je nastavio živjeti i dalje smatrajući se Bošnjakom.

Jednostavno, teško je mijenjati narodnost, način odgoja određuje što si, a ne korijeni. Nekada se to dvoje podudara, a nekada ne, jer misliš da si jedno, a ustvari si nešto drugo.

Evo danas sam bio u Zemaljskom muzeju BiH i ostao impresioniran onim što sam vidio. Svakom tko dođe u Saraevo preporučujem da posjeti Zemaljski muzej-Arheološki odjel, ali dobro je posjetiti etnografski i biološki.
Mislim da mi je Starfucker(ili bumbar) spominjao kosti Stjepana Tomaševića, ali ih nisam vidio.
Dovoljno je pažljivo pogledati eksponate iz ranog i srednjeg vijeka sa prostora BiH i zaključiti da dominiraju oni koji potječu sa prostora gdje žive Hrvati, sa puno ostataka kršćanske tradicije i crkvenih elemenata.
Skoro svi eksponati iz ranog vijeka su iz Hercegovine(Ljubuški, Posušje, Tomislavgrad, Kupres) iz srednjeg vijeka opet hrvatski krajevi: Jajce, Fojnica, Kreševo, opet Hercegovina, Kupres, Vareš...
Mnogobrojni novčići, nakit, spomenici, spisi, povelje, oružje, stećci su sa crkvenim obilježjima. Opet stećci su najkoncentriraniji u Hercegovini i srednjoj Bosni, kao i mnogobrojni ostaci crkvi.

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:43 

Ima Bošnjaka katolika,pogledaj po telefonskom imeniku.Sa mnom išao u školu...

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:50 

DaniKU je napisao/la:

Evo danas sam bio u Zemaljskom muzeju BiH i ostao impresioniran onim što sam vidio. Svakom tko dođe u Saraevo preporučujem da posjeti Zemaljski muzej-Arheološki odjel, ali dobro je posjetiti etnografski i biološki.
[/quote]
bogati jos kad bi nam preporucio neku kulturnu povijesnu znamenitost iz Viteza ili Busovače , pa da se impresioniramo i tamo ?
ima li tamo kakvi muzej ?

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:53 

DaniKU je napisao/la:
Ali bilo bi lijepo kad bih ispričao jednu anegdotu koju sam doživio u Sarajevu. Uglavnom kolega Bošnjak iz Goražda krenuo je u potragu za podrijetlom svoga prezimena. I ubrzo je došao do informacije da potječe negdje sa Makarske rivijere, okolica Brela.

reci kolegi da na jadranskoj magistrali , kod bačinskih jezera ,čim Ploče se prođu , restoran drži upravo jedan musliman iz Goražda , tako da ...

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:55 

Betandwin je napisao/la:
DaniKU je napisao/la:

bogati jos kad bi nam preporucio neku kulturnu povijesnu znamenitost iz Viteza ili Busovače , pa da se impresioniramo i tamo ?
ima li tamo kakvi muzej ?[/quote]

Jes se čovjek napalio na Vitez i BUsovaču :ujko Očigledno nije bio nikada,a mašilo ga 93.,pa ostale traume...

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:58 

ma išao bi malo u muzej da se impresioniram vašom povijesti ...

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 19:59 

Betandwin je napisao/la:
reci kolegi da na jadranskoj magistrali , kod bačinskih jezera ,čim Ploče se prođu , restoran drži upravo jedan musliman iz Goražda , tako da ...

A Betandwin-e da vi malo ohladite ili nam konkretno kažete što već par dana provlačite kroz provokacije!?

Provocirate najprije Mar-kan-a, a evo počeli ste i mene. Što Vam smeta, što Vam se ne sviđa? Provarite već jednom i napišite, a ne provlačite po svakoj temi!

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 20:03 

stvarno tebe nisam provocirao , ako mislis na ovo citirano , ovo ti je istina ...nije zezanje

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 20:06 

Betandwin imaš opomenu za konstantno provociranje, oftopic i spamanje tema..

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 20:08 

hajd dobro ,sorry na off topic-u

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2009, 23:52 

Toliko me privlace da bi dala izgradit moderni kineski zid uz granicu na Drini.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 10:05 

To je zato što podcjenjujete sposobnost udbaša. Mesić koji je mrzak među domoljubnim Hrvatima, a pogotovo među Hercegovcima, ide se stavljat na stranu Bošnjaka protiv Hrvata, ter još pljuvat po Tuđmanu. Gdje ćeš bolji način da napraviš razdor. Sve hrvatske velikane, pogotovo hercegovačke omrzneš među Bošnjacima, a bošnjačke među Hrvatima. Alija Izetbegović je među Hercegovcima gori i od Miloševića, a Tuđman je među Bošnjacima ili jednak kano Milošević ili malo bolji.
Također, bilo je pokušaja da se najveći hrvatski junak Ante Gotovina ocrni među Bošnjacima, jer ga se htjelo obtužiti da je s HVO-om nešto radio protiv Bošnjaka u Mostaru ili tamo negdje, a najvećeg bošnjačkog junaka Atifa Dudakovića se ocrnjivalo na račun Šantića i na račun njegovog sudjelovanja u JNA 1991., makar za ništa od toga nisu predstavljeni nikakvi dokazi, već čiste gole priče bez pokriča.
Ako mi ne vjerujete u vezi ogromne spletkaroške sposobnosti Mesića, tada liepo pogledajte kako je Mesić 1992. govorio i o Ustašama i o Herceg-Bosni. Također, Mesić je od Tuđmana odišao tek 1994., baš kada su Tuđman i Alija učvrstili savez i postigli Washingtonski sporazum.
Kad bi ljudi mislili svojom glavom, bez da upijaju svaku glupost iz raznih glasila ili nekih huškača, tada bi sviet, a ne samo Hrvatska i Bosna bili puno bolji.

:ucelo

tebi nema spasa.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 12:08 

Starfucker226 je napisao/la:
Blaž Kraljević je jedini radio u skladu s pravaštvom.

On je grobar pravaštva, kad se vidi što je on radio mnogima se ogadi pravaštvo. On je izdajnik jer stavio se pod zapovjedništvo onih koji su ubijali Hrvate, stavio se pod zapovjedništvo vojske koja se bori za ne-hrvatsku državnu tvorevinu na području koje pravaštvo smatra hrvatskim.

Grobari pravaštva su Joža Manolić, Vice Vukojević, Mate Boban i Naletilić Tuta, jer su dali sve od sebe da se što više pravaša i HOS-ovaca pobije a ostali razjedine. Izdajnici su oni koji su se do 90-ih zaklinjali u Jugoslaviju a zatim preko noći postali veliki Hrvati. Oni koji su se vratili iz emigracije da se bore za Hrvatsku su junaci, ne izdajnici. A ti se duri koliko hoćeš, činjenice nećeš promjeniti koliko god se trudio.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 12:11 

Vujadin je napisao/la:
2. Kosovo. Bolno i teško pitanje za nas Srbe.

Ovaj je stalno u nekim bolovima.

Te Jasenovac, te Kosovo, daj se vise razboli kako treba i crkni !

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 16:37 

TomislavM je napisao/la:
Grobari pravaštva su Joža Manolić, Vice Vukojević, Mate Boban i Naletilić Tuta, jer su dali sve od sebe da se što više pravaša i HOS-ovaca pobije a ostali razjedine. Izdajnici su oni koji su se do 90-ih zaklinjali u Jugoslaviju a zatim preko noći postali veliki Hrvati. Oni koji su se vratili iz emigracije da se bore za Hrvatsku su junaci, ne izdajnici. A ti se duri koliko hoćeš, činjenice nećeš promjeniti koliko god se trudio.

Činjenica je da se Kraljević stavio pod zapovjedništvo Alije Izetbegovića i optuživao vodstvo Herceg-Bosne za podjelu BIH, sve to nakon što su već pale žrtve u manjim sukobima HVO i ABiH, dakle u sukobu Hrvata i Muslimana stavio se na stranu Muslimana, trebao je znati da će snositi posljedice zbog toga.

Vukojeviću, Bobanu i Tuti se nema što zamjeriti, sve optužbe na njihov račun krenule su od cvjećara kojim je bilo krivo što je vodstvo Herceg-Bosne pružilo otpor muslimanskoj agresiji. Svakog onog koji je bio protiv Muslimana, cvjećari su proglašavali udbašima.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 18:46 

Starfucker226 je napisao/la:
TomislavM je napisao/la:

Činjenica je da se Kraljević stavio pod zapovjedništvo Alije Izetbegovića i optuživao vodstvo Herceg-Bosne za podjelu BIH, sve to nakon što su već pale žrtve u manjim sukobima HVO i ABiH, dakle u sukobu Hrvata i Muslimana stavio se na stranu Muslimana, trebao je znati da će snositi posljedice zbog toga.

Vukojeviću, Bobanu i Tuti se nema što zamjeriti, sve optužbe na njihov račun krenule su od cvjećara kojim je bilo krivo što je vodstvo Herceg-Bosne pružilo otpor muslimanskoj agresiji. Svakog onog koji je bio protiv Muslimana, cvjećari su proglašavali udbašima.

Optuživao je vodstvo Herceg-Bosne da ne zna misliti svojim glavama, da je previše ovisno o Tuđmanu, što je bilo istina. "sami ste svjedoci da se s njima ne može ni razgovarati, ni dogovarati, ni pregovarati. Oni nemaju svoj stav, ni mišljenje. Zagreb misli umjesto njih, oni su tek interfoni za prenošenje zapovjedi ili puki izvršioci istih."

Pojedine žrtve su već pale, ali tek nakon ubojstva Blaža Kraljevića krenuo je potpuni rat. Da je on ostao živ, sukoba bi možda i bilo ali u puno manjoj mjeri nego što je zapravo bilo.

Optužnice na račun "četiri mušketira" su činjenice, zašto bi isti dan Tuta, Mladenu Bošnjaku, koordinatoru HSP-a za Hercegovinu (kada je ovaj došao saznati kod njega što se to doista dogodilo), rekao "Doć'u u ponediljak u Ljubuški i skinuti sve 'ljiljane', je li jasno?! Poslije ću, zapamti dobro, ubiti Paragu, Kljuića i Aliju. A kad sve ovo prođe, kad svrši rat, ja ću se učlaniti u HSP, ja sam pravaš veći od sviju."

Zašto bi se sutradan Vukojević na sastanku vodstva HOS-a i HVO-a derao HOS-ovcima kako ne želi za 24 sata vidjeti ni jednog vojnika sa oznakom HOS-a ili će svi proći kao Kraljević? General Praljak je bio sudionik tog sastanka, on može posvjedočiti, ako već ne vjeruješ onome šta HOS-ovci kažu.

Zašto bi Tuđman o Šušku govorio:"ne dirajte mog najboljeg ministra, on je zaslužan što u Hercegovini hrvatski narod kompletan nije otišao u ekstremni HOS"

Sve to samo pokazuje da je ubojstvo Blaža Kraljevića bilo smišljeni, planirani zločin, u kojem su Tuđman, Vukojević, Boban i Tuta povezani najčvršćim ljepilom.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 18:56 

kani se kabidabi pricica.

fakt je kraljevic je izdajnik, i zavrsio je bolje nego veca drugih izdajnika u drugim drzavama, tj ubijen je metkom, umjesto da bude objesen kao sto to svaki izdajnik zasluzuje.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 21:10 

TomislavM je napisao/la:
Pojedine žrtve su već pale, ali tek nakon ubojstva Blaža Kraljevića krenuo je potpuni rat. Da je on ostao živ, sukoba bi možda i bilo ali u puno manjoj mjeri nego što je zapravo bilo.

Optužnice na račun "četiri mušketira" su činjenice, zašto bi isti dan Tuta, Mladenu Bošnjaku, koordinatoru HSP-a za Hercegovinu (kada je ovaj došao saznati kod njega što se to doista dogodilo), rekao "Doć'u u ponediljak u Ljubuški i skinuti sve 'ljiljane', je li jasno?! Poslije ću, zapamti dobro, ubiti Paragu, Kljuića i Aliju. A kad sve ovo prođe, kad svrši rat, ja ću se učlaniti u HSP, ja sam pravaš veći od sviju."

Zašto bi se sutradan Vukojević na sastanku vodstva HOS-a i HVO-a derao HOS-ovcima kako ne želi za 24 sata vidjeti ni jednog vojnika sa oznakom HOS-a ili će svi proći kao Kraljević? General Praljak je bio sudionik tog sastanka, on može posvjedočiti, ako već ne vjeruješ onome šta HOS-ovci kažu.

Zašto bi Tuđman o Šušku govorio:"ne dirajte mog najboljeg ministra, on je zaslužan što u Hercegovini hrvatski narod kompletan nije otišao u ekstremni HOS"

Sve to samo pokazuje da je ubojstvo Blaža Kraljevića bilo smišljeni, planirani zločin, u kojem su Tuđman, Vukojević, Boban i Tuta povezani najčvršćim ljepilom.

Kod odnosa Tuđmana i Blaža Kraljevića je bila stvar u tome što se Blaž Kraljević odtvoreno u svojim stavovima pozivao na Ustaštvo, a Tuđman je sbog podpore od velikih sila i sbog promičbe Hrvatske u svietu htio ostaviti Ustaštvo po strani. Ali na pr. u odnosu spram Bošnjaka, Tuđman je bio 100% za savezničtvo. Tako da nikako ne bih rekao da iza ubojstva Blaža stoji sam Tuđman, niti Gojko Šušak.
Inače u vezi s ostalim se slažem s tobom.
Trebala se provesti lustracija nad svim udbašima, ter na čelna mjesta, pogotovo u gospodarstvu postaviti sve neokaljane izseljenike. Ali na žalost, bio je rat, a bivših komunista gotovo 10% stanovničtva. Samo u HDZ je prešlo 200 000 ljudi iz komunističke partije. Jad i bieda.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2009, 21:30 

Šibenčanin Antun Vrančić (1504. - 1573.), kardinal i diplomat, piše na latinskom 1559. Pismo Hasan-begu, »sandžaku hatvanskom«, smještenom blizu Budima. Kardinal Vrančić Hasan-begu piše da su »bliski, jer pripadamo hrvatskom narodu«, spominje »srodstvo po hrvatskom rodu« i moli ga za uslugu »u ime ovog susjedstva i srodnosti našega hrvatskog roda, koji nam je obojici drag«.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 960 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: hoblatopla, Naša Kvačica, Tomba17 i 32 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: