|
|
Stranica: 7/11.
|
[ 267 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 13:53 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2227 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
|
I pored toga što su nam svi "odsvirali kraj", mi smo još uvijek tu. Bog piše historiju. A on nije htio da nestanemo. Hvala Mu!
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 14:09 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Pa ni Sarajevo nisu mogli deblokirati, nego im Milosevic poklonio u Dejtonu.
Kakav si ti to pobjednik, glavni grad ti opkoljen, ne mozes ga deblokirati, u glavni grad se ulazi i iz njega izlazi kroz tunel visok 180 cm i sirok 90, prosjecan covjek se ne moze uspraviti. Valjda pricano o tome da smo pobjedili Hrvate?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 14:11 |
|
|
|
Hrvate svakako, bez Covicevog pristanka ne mozete ni olovke kupiti za parlament, to je uvjerljiva pobjeda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 14:31 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 10068 Lokacija: since 1878
|
crni_bombarder je napisao/la: Hrvate svakako, bez Covicevog pristanka ne mozete ni olovke kupiti za parlament, to je uvjerljiva pobjeda. A ipak, svake godine pristane. To je zato što lijepo zamolimo 
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 14:46 |
|
|
Karabaja je napisao/la: MikiNosonja je napisao/la:
Trgni sablju da gonimo turke, trgni sablju da gonimo turke...
Da napravimo malo konteksta: Srbi 500 godina sabljom gone Turke, nakon sto otjeraju Turke pogine 1 250 000 Srba za 2 godine. Prođe 25 godina, opet milion mrtvih Srba.  Neka sa mirom, joj neka sa mirom, bajramuje Karabaja,neka sa mirom...
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
shodan
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:02 |
|
|
|
Bilo bi interesantno razmisljat kako bi federacija izgledala da je istocna Slovenija bila u nase Hrvatske ruke na zavrsetak rata u BiH...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:05 |
|
|
Ja sam brojevima precizno dokazao da su Srbi najveći gubitnici ratova devedesetih (Hrvatska+BiH). I to prije nego u računicu ubacimo Kosovo i CG. Hrvati su najveći pobjednici (opet gledam Hrvatska+BiH) ali ni Bošnjaci nisu daleko zavisno kako se gleda. 
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
shodan
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:10 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Golemo, americki generali i Owen im u lice sasuli da su IZGUBILI RAT.
Ostaje im takija "bili smo pred Banjalukom", nikada nisu naveli gdje su to oni bili pred Banjalukom, koja lokacija, kota, selo, grad, naravno da ne mogu nista navesti kad je sve to samo takija.
HV je bila najblize Banjaluci, a ni to nije bilo "pred Banjalukom" jer je izmedju nas i Banjaluke ogromna Manjaca.
Laz je kod bosnjaka nacin opstanka. Smatram da Manjaca ne bi smetala Gotovini. Bilo bi stvarno zanimljivo kao misaona vježba za razmatranje da je Gotovina pritisnuo bi li Banka Luka pala? Moje misljenje je da bi pala jer je u gradu bilo puno izbjeglica i vladala bi zbrka i panika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:11 |
|
|
|
Neupitni pobjednici rata u BiH su Srbi. Imaju pola drzave, golema prirodna bogatstva, vlastiti homogeni entitet, politicki utjecaj na svim razinama.
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
shodan
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:13 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ja sam brojevima precizno dokazao da su Srbi najveći gubitnici ratova devedesetih (Hrvatska+BiH). I to prije nego u računicu ubacimo Kosovo i CG. Hrvati su najveći pobjednici (opet gledam Hrvatska+BiH) ali ni Bošnjaci nisu daleko zavisno kako se gleda.  Po cemu to Nebula, jer ste ostali na prostoru?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
shodan
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:17 |
|
|
zet je napisao/la: Neupitni pobjednici rata u BiH su Srbi. Imaju pola drzave, golema prirodna bogatstva, vlastiti homogeni entitet, politicki utjecaj na svim razinama. Jeste, ali Brcko i Cjanice su im Ahilova peta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:21 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:26 |
|
|
|
Dakle 1992. smo htjeli onoliko vlasti na onoliko teritorija koliko danas HBZ sam za sebe skoro ima. Meni to ne izgleda kao poraz, a vama?
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:36 |
|
|
shodan je napisao/la: Nebula je napisao/la: Ja sam brojevima precizno dokazao da su Srbi najveći gubitnici ratova devedesetih (Hrvatska+BiH). I to prije nego u računicu ubacimo Kosovo i CG. Hrvati su najveći pobjednici (opet gledam Hrvatska+BiH) ali ni Bošnjaci nisu daleko zavisno kako se gleda.  Po cemu to Nebula, jer ste ostali na prostoru? Na dijelu BiH kojeg su Bošnjaci kontrolisali nakon Daytona, prije rata je živjelo puno više ljudi nego što je u BiH bilo Bošnjaka prije rata. Zatim je formiran i Brčko distirkt kao biber po pilavu. A onda, u sljedećih 30 godina smo i potpuno ovladali Srednjo-Bosanskim kantonom tako da je danas ta pobjeda bezobrazno velika. Mene je bukvalno sramota 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
shodan
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:44 |
|
|
Nebula je napisao/la: shodan je napisao/la:
Po cemu to Nebula, jer ste ostali na prostoru?
Na dijelu BiH kojeg su Bošnjaci kontrolisali nakon Daytona, prije rata je živjelo puno više ljudi nego što je u BiH bilo Bošnjaka prije rata. Zatim je formiran i Brčko distirkt kao biber po pilavu. A onda, u sljedećih 30 godina smo i potpuno ovladali Srednjo-Bosanskim kantonom tako da je danas ta pobjeda bezobrazno velika. Mene je bukvalno sramota  Da se razumijemo, kazes, za tebe je pobjeda što je napravljen Brčko distrikt i sto su vas Srbi utjerali u srednju Bosnu pa ste većinski narod?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:45 |
|
|
|
Nebula baca bombasticne recenice kako bi izazvao reakciju i sakrio svoju bol.
Cuj to, "sramota me koliko smo pobijedili". Takve izjave nisam cuo ni u Hrvatskoj kad smo pomeli Srbe i dobili cistu homogenu drzavu s potpunom kontrolom na 56k kilometara kvadratnih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
shodan
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:49 |
|
|
zet je napisao/la: Nebula baca bombasticne recenice kako bi izazvao reakciju i sakrio svoju bol.
Cuj to, "sramota me koliko smo pobijedili". Takve izjave nisam cuo ni u Hrvatskoj kad smo pomeli Srbe i dobili cistu homogenu drzavu s potpunom kontrolom na 56k kilometara kvadratnih. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 15:50 |
|
|
|
Moli se Nebula da izmeri secer posto mu dobro nije. Ponavljam, moli se Nebula da proveri secer.
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 18:21 |
|
|
zet je napisao/la: Sto se Hrvata u BiH tice, ovo je sto su oni prihvatili i potpisali pocetkom 1992:  Po tom planu u sastav srpske konstitutivne jedinice trebalo je ući 37 općina (44 % teritorija), u sastav bošnjačke 52 općine (44 % teritorija), a u sastav hrvatske 20 općina (12 % teritorija) https://en.wikipedia.org/wiki/Peace_plans_proposed_before_and_during_the_Bosnian_War#Carrington%E2%80%93Cutileiro_plan Po ovoj karti, samo je Vareš muslimanski ratni dobitak. Kako jedan Travnik ili Kakanj, gdje su Muslimani bili većina, mogu bit njihov ratni dobitak, to jednako kao da kažemo kako smo Livno osvojili od Muslimana, jer je i tu bilo ARBiH, kao što je u Travniku bilo HVO. Zanimljive su ove općine gdje je omjer oko 50 -50
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 18:35 |
|
|
shodan je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Golemo, americki generali i Owen im u lice sasuli da su IZGUBILI RAT.
Ostaje im takija "bili smo pred Banjalukom", nikada nisu naveli gdje su to oni bili pred Banjalukom, koja lokacija, kota, selo, grad, naravno da ne mogu nista navesti kad je sve to samo takija.
HV je bila najblize Banjaluci, a ni to nije bilo "pred Banjalukom" jer je izmedju nas i Banjaluke ogromna Manjaca.
Laz je kod bosnjaka nacin opstanka. Smatram da Manjaca ne bi smetala Gotovini. Bilo bi stvarno zanimljivo kao misaona vježba za razmatranje da je Gotovina pritisnuo bi li Banka Luka pala? Moje misljenje je da bi pala jer je u gradu bilo puno izbjeglica i vladala bi zbrka i panika. Ko zna, mozda bi mozda ne bi. Podijeljena su misljenja. Ali nismo bas bili pred Banjalukom, malo dalje. Armija bih ni toliko, oni zapeli negdje u okolici Sanskog Mosta, ako je to "pred Banjalukom", onda su vjerojatno oni i zauzeli Petrinju, Glinu, Plitvice, Korenicu i sve do Knina
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 18:38 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 4880 Lokacija: Dridska Župa
|
Perun_Velež je napisao/la: zet je napisao/la: Sto se Hrvata u BiH tice, ovo je sto su oni prihvatili i potpisali pocetkom 1992:  Po tom planu u sastav srpske konstitutivne jedinice trebalo je ući 37 općina (44 % teritorija), u sastav bošnjačke 52 općine (44 % teritorija), a u sastav hrvatske 20 općina (12 % teritorija) https://en.wikipedia.org/wiki/Peace_plans_proposed_before_and_during_the_Bosnian_War#Carrington%E2%80%93Cutileiro_plan Po ovoj karti, samo je Vareš muslimanski ratni dobitak. Kako jedan Travnik ili Kakanj, gdje su Muslimani bili većina, mogu bit njihov ratni dobitak, to jednako kao da kažemo kako smo Livno osvojili od Muslimana, jer je i tu bilo ARBiH, kao što je u Travniku bilo HVO. Zanimljive su ove općine gdje je omjer oko 50 -50 Djelomicno su uzeli i NT I Busovacu doduse tu je vise demografija nam barem zasad presudila.
_________________ Be radical, have principles, be absolute, be that which the bourgeoisie calls an extremist: give yourself without counting or calculating, don't accept what they call ‘the reality of life'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 19:26 |
|
|
Karabaja je napisao/la: s@lko dinamita$ je napisao/la:
I meni je djelovalo da su Hrvati najebali u BiH, sve do prije 10 godina.
Sad se klatno počelo okretati. Niste kapitalizirali ništa. Ona bolesna presuda u Haagu vam je bila penal u svakom smislu, a vi promašili ne gol, nego stadion.
Baš sam išao prošli vikend s jednom ekipom iz Zagreba (nemaju nikakve veze s BiH nit su bili ikad) dolje u turistički obilazak od Blidinja do Istočnog Mostara, pa su mi rekli kako se vidi kako je taj prostor živ, radi, stvara. Da je, da citiram, "na puno višoj razini sve skupa nego su očekivali".
Niste uspjeli. Pitaj Boga što će se dogoditi u budućnosti, ali hrvatska pozicija je čvrsta.
Meni je žao jedino što to nije politički uređeno i autonomno da se ekonomija može razvijati u potpunosti, jer ti ljudi su sposobni, sposobniji od bilo koga u Hrvatskoj, i samo je za špekulirati gdje bi to sve bilo da postoje preduvjeti i okruženje.
Ako se klatno i pocelo okretati to nema veze s ovim. Proslo je 30 godina od tad. Pobjeda sa odgodom od 30 godina? Nategnuto Ako na stranu ostavimo nacionalizam i želje za izgledom i preuredjenjem države, daleko najbolje u BiH žive Hrvati. Ali ono baš daleko, pa ljudi se iz Njemačke vraćaju tu a kažem ti posla ima više nego ikada i plaće su prilično pristojne. Čak postoji potreba za uvozom radne snage. Ako to nije pobjeda u odnosu na druge onda šta je?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 23 tra 2025, 19:59 |
|
|
zet je napisao/la: Neupitni pobjednici rata u BiH su Srbi. Imaju pola drzave, golema prirodna bogatstva, vlastiti homogeni entitet, politicki utjecaj na svim razinama. Da, u BiH su pobjednici u cijeloj ex yu su prilično poraženi Hrvatska i Kosovo eliminacija a BiH pola države. Reklo bi se ukupno su na nuli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 24 tra 2025, 16:35 |
|
|
shodan je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Golemo, americki generali i Owen im u lice sasuli da su IZGUBILI RAT.
Laz je kod bosnjaka nacin opstanka. Smatram da Manjaca ne bi smetala Gotovini. Bilo bi stvarno zanimljivo kao misaona vježba za razmatranje da je Gotovina pritisnuo bi li Banka Luka pala? Moje misljenje je da bi pala jer je u gradu bilo puno izbjeglica i vladala bi zbrka i panika. poanta je bila da ni nije morala past. HV je bio u Bočcu i na Ugru. Mogli smo krenuti prema Kotor Varošu. Nismo morali kanjonom Vrbasa. S druge strane samo artiljerijom davati podršku muslic'ima iz Bihaća koji su volji šehiditi da rade pritisak na Srbe. Poanta i je da Srbi nisu imali dovoljno ljudi, a da je fronta bila široka. Koja korist Srbima obranjena BL, ako je HV u Doboju? U jednom trenutku bi shvatili, a onda bi krenula traktorijada. Sigurno je da bi ih pomeli da smo nastavili Južni potez, da nismo stali. Vjerojatno bi ih pomeli i kasnije, kada su se utvrdili, ali realno nismo morali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Muslimani kapitulirali 1994. - USA ministar obrane i Lord Owen utvrdili da je ABiH izgubila rat Postano: 24 tra 2025, 16:36 |
|
|
weasel je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Slažem se s ocjenom američkog ministra obrane, dovoljan je jedna pogled na kartu iz bilo kojeg perioda rata, šokirao sam se osobno da je čak i Vozuća - lešinarenje mjesec dana iza Oluje. Oni nisu bili sposobni provesti operaciju oslabađanja ograničenog područja taktičkog karaktera poput Medačkog džepa , Cincara ili kad smo oslobodili Peruču. Kamo li kakve Liapnjske Zore Bljeskovi a Oluja im je nezamisliva To je bošnji bio science fiction. Oni su se čitav rat klali sa Srbima , pola brda vamo pola brda tamo. Kota gore dolje. HV je tu razinu organizacije prebolio u startu nakon par mjeseci, Vukovar nije ni pao a mi smo već istjerali JNA s ogromnog područja zapadne Slavonije. Štoviše sve što je harmija napravila je preuzela nadzor teritorija koje je HVO obranio ili JNA nije htjela okupirati kad je ona inicijalna faza rata di su srbi uzeli 40% Muslimanskog teritorija u 4-5 tjedana vec prosla. Jedini uspjesi su im Bugojno i Vareš te ta Vozuća kad je HV iscipelario VRS i vec su bili u knockdownu Zato Hrvatska ima svako pravo na čitav teritorij FBiH, mi smo ga sačuvali i obranili a ne oni, i opet bi mi morali da nastane ne daj boze kakvo sranje. Ima jedna karta koju smo ceha i ja napravili, teritorij kojeg bi harmija držala da im nije HVO sadake, doslovno 10% BiH A i tu smo bili velikodušni 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|