HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 vel 2026, 04:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 310 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani pozivaju na barikade i zatvaranje granice prema RS
PostPostano: 06 sij 2023, 15:16 

Agathonikos je napisao/la:
Zna li se koliko je stotina hiljada Bošnjaka izašlo na barikade sproću Dana Republike Srpske?

Zna se.

slika

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:16 

Megatron je napisao/la:
Haram je napisao/la:
Hocu reci, ako opet budete pucali jedni na druge i gOnjali se po bosanskim cukama i sumama, ja u tome necu ucestvovati.

Ma kakvo pucanje, ovo je klasično samotešenje i samotakijanje, da sutra Dodik postavi granične prelaze ovi internet ratnici što se najviše busaju u junačke grudi ne bi izašli iz nargila bara. Razlaz će biti miran, granice su već utvrđene, zna se u metar ko je šta držao 1995. i to je to.

Što ne postavi?
Nema nikakvih granica osim onih BiH.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:19 

Haram je napisao/la:
Dajte ljudi budite normalni i shvatite da je jebeni rat okoncan i da se rezultati nikome do kraja ne svidjaju ali da su takvi kakvi su i da je i to bolje nego opet gazati bratoubilacki u krvi do koljena. Jebala vas mrznja i narcizmi malih razlika.

Nama se sviđaju. :neznam

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:19 

Rutinerr je napisao/la:

Znači neko vam otvoreno krši ustav na 500 metara od glavnog grada a vi ništa da to sprečite, muda ko u šišmiša.

slika

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:20 

Haram je napisao/la:
Ova tema, kao i mnoge druge, su btw. je ocigledno ogledalo nase inferiornosti u odnosu na mnoge druge. Ako ste se ikad zapitali, pa kako to, Balkanci, pogotovo nasi, su individualno onako objektivno gledano superiorniji u mnogo cemu od Zapadnoevropljana, ili Miteleuropljana, ali nekako oni vazda vladaju nama, kako to? Pa tako, ocit primjer. Ovo vase naprdjivanje je - posmatrano iz makroperspektive - na nivou "rata" izmedju navijaca dva fudbalska kluba iz istog grada.

Kineza u medjuvremenu 1,5 mrd. A Indijaca jos malo pa i vise. A citava bivsa Jugosfera nije ni 1 posto evropske ekonomije.

Jebale vas zastave i parade i parole.

Pa kad ste podanički narod. Zato imate Visokog predstavnika za Muslimane.
Srbinom niko ne vlada.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:21 

Megatron je napisao/la:
Haram je napisao/la:
Hocu reci, ako opet budete pucali jedni na druge i gOnjali se po bosanskim cukama i sumama, ja u tome necu ucestvovati.

Ma kakvo pucanje, ovo je klasično samotešenje i samotakijanje, da sutra Dodik postavi granične prelaze ovi internet ratnici što se najviše busaju u junačke grudi ne bi izašli iz nargila bara. Razlaz će biti miran, granice su već utvrđene, zna se u metar ko je šta držao 1995. i to je to.

Nebi trebali da se razilazite jer je to krsenje mirovnog sporazuma a krsenje mirovnog sporazuma znaci - ako mozda ne i trenutno zbog odredjenih okolnosti ali juristicki ipak - nastavak rata.

Ne bih vam to zelio. Ni jednima, ni drugima, a ni trecima. Jer mislim da bi nakon jos jednog krvoprolica, pa makar ono i ne bilo tako drasticno kao prosli put, u toj zemlji ostao da zivi samo bogalj, jal umni, jal tjelesni.

Zato vam ostaje da se prepirete i mrzite preko medjumrezja, sto je po mom misljenju samo po sebi jedan veoma glup cin. Mrzite se na istom jeziku, mrzite se dok vam glave imaju autenticne oblike, mentalitet maltene pa isti, mrzite se zato sto su vas podijelile tri vjere ciji su centri SVE DO JEDNOG u inostranstvu.

Ja vas ne mrzim. I ostacu istrajan u tome do kraja zivota. I vazda cu propagirati da se jebete medjusobno (mislim bukvalno na karacinu i razmnozavanje medjusobno...eto i sam sam pomalo tome doprinosio jer mi se dijete "zabavlja" s osobom iz jednog od dva ostala BiH naroda).

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:22 

Rutinerr je napisao/la:
NSOS je napisao/la:
Sta je tu bratoubilacki? Gde su braca? Za bratstvo i jedinstvo se videlo kako je proslo. Mala Jugoslavija ce zavrsiti isto kao i velika. Dejton je samo primirje kao sto su i Muslimani nekada voleli da isticu. Dok se ne postavi taraba mir nece biti siguran. Najbolje bi bilo mirnim putem ali neki ocigledno nece mir.

U pravu si. Nikakav bratoubilački.
A to bratstvo i jedinstvo je bila takija. Prije svega sa vaše strane, to ste pokazali svima, bivšoj ''braći'' širom Jugoslavije.
Mala Jugoslavija, vjerujem da pod tim misliš na BiH, neće proći kao velika iz prostog razloga što je ta Mala Jugoslavija cjelina, a ne vještačka tvorevina kao ta velika Jugoslavija.
DMS je mirovni sporazum, a svaki mirovni sporazum nekad mora biti prevaziđen.
Obzirom na prilike koje vladaju u ovom dijelu svijeta, a i to ko je idejni stvaraoc DMS, taj razvoj neće ići u nekakvu vašu korist, tj. da idete u otcjepljenje.
To vam se nikad neće dozvoliti i vi to dobro znate. Nema pravljenja srpskog sveta i velike srbije, to zaboravite.
A ta taraba je po vama neko pola Bosne? A da imate neku RS i u Hrvatskoj i to bi vjerujem zahtjevali.
Zbog takvog razmišljanja rizikujete i Srbiju vjeruj.
Neko bi se mogao naljutiti i reći e nećete sad ni ovo. Pa vas svesti na Bg pašaluk.
Šta je vjerovatnije, da dođete pameti i čuvate ono što imate ili da i dalje bauljate za megalomanskim idejama i mokrim snovima?!

Ne znamo.
Mi mislimo da ćemo uništiti Bosnu. :neznam

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:25 

Rutinerr je napisao/la:
Megatron je napisao/la:

Kako beše reče Tito, da Sava uzvodno poteče?

Imali ste vi šabane priliku odmah po okončanju rata da se ponašate državotvorno a ne da otimate, ukidate, pretite, uz pomoć stranaca namećete, hapsite, prekrajate, kršite dogovoreno. Sad je prošla baba s kolačima, svi znamo da će se nakarada raspasti, jedino što se ne zna je kada će se to desiti i da li ćete vi uzeti na kraju neku Palestinu ili će Hrvatska celu federaciju preuzeti. Svakom normalnom čoveku je jasno da "država" koju više od 50% stanovnika na 75% teritorije ne priznaje i ne vidi kao svoju ne može da opstane kad se skine sa haparata, jasno je i vama nego sami sebe lažete. Mnoga su carstva dolazila i odlazila, otići će i ova imperija laži i zla, ali vi ste se tako postavili da možete vrlo lako za njom i vi skliznuti u ponor.

A kako znate? Gledala vam baba Vanga sa kolačima u kristalnu kuglu?
To što vi sanjate, da bi se desilo, mora da se raspadne EU. Dakle prvi preduslov.
Onda mora i NATO da se raspadne.
Stvarno ne vidim na čemu zasnivate optimizam.
A o tim procentima ne bih...najgore je kad računaš i one koji žive na tom prostoru, al ne mogu od ovih grlatih doći do riječi.
Onda ispadne da su i oni u tih 50%, 75% ili koliko već.
To nije realna slika. To je slika Hersona od 98%, a znaš i sam da je to laž.

Ako vam je jedina nada da će mrska Amerika propasti, onda vam se crno piše.

Tako ti je i prađed mislio da nikad neće propasti Osmansko carstvo.
Ista si naivna budala ko prađed.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:30 

Megatron je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

Znači neko vam otvoreno krši ustav na 500 metara od glavnog grada a vi ništa da to sprečite, muda ko u šišmiša.

slika

Sve će tondoći na svoje

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:30 

Haram je napisao/la:
Nebi trebali da se razilazite jer je to krsenje mirovnog sporazuma a krsenje mirovnog sporazuma znaci - ako mozda ne i trenutno zbog odredjenih okolnosti ali juristicki ipak - nastavak rata.

Ne bih vam to zelio. Ni jednima, ni drugima, a ni trecima. Jer mislim da bi nakon jos jednog krvoprolica, pa makar ono i ne bilo tako drasticno kao prosli put, u toj zemlji ostao da zivi samo bogalj, jal umni, jal tjelesni.

Zato vam ostaje da se prepirete i mrzite preko medjumrezja, sto je po mom misljenju samo po sebi jedan veoma glup cin. Mrzite se na istom jeziku, mrzite se dok vam glave imaju autenticne oblike, mentalitet maltene pa isti, mrzite se zato sto su vas podijelile tri vjere ciji su centri SVE DO JEDNOG u inostranstvu.

Ja vas ne mrzim. I ostacu istrajan u tome do kraja zivota. I vazda cu propagirati da se jebete medjusobno (mislim bukvalno na karacinu i razmnozavanje medjusobno...eto i sam sam pomalo tome doprinosio jer mi se dijete "zabavlja" s osobom iz jednog od dva ostala BiH naroda).

Ne ide dobri moj turbotakija, kao kad se muž i žena ne vole a neko ih puškom drži zajedno, nit je brak srećan jer jedno drugo uništavaju, niti će ostati zajedno kad se puška skloni. Zato je najbolji mirni i civilizovani razlaz, kao Čehoslovačka, nikakav brak na silu.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:32 

novovrijeme je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:
U pravu si. Nikakav bratoubilački.
A to bratstvo i jedinstvo je bila takija. Prije svega sa vaše strane, to ste pokazali svima, bivšoj ''braći'' širom Jugoslavije.
Mala Jugoslavija, vjerujem da pod tim misliš na BiH, neće proći kao velika iz prostog razloga što je ta Mala Jugoslavija cjelina, a ne vještačka tvorevina kao ta velika Jugoslavija.
DMS je mirovni sporazum, a svaki mirovni sporazum nekad mora biti prevaziđen.
Obzirom na prilike koje vladaju u ovom dijelu svijeta, a i to ko je idejni stvaraoc DMS, taj razvoj neće ići u nekakvu vašu korist, tj. da idete u otcjepljenje.
To vam se nikad neće dozvoliti i vi to dobro znate. Nema pravljenja srpskog sveta i velike srbije, to zaboravite.
A ta taraba je po vama neko pola Bosne? A da imate neku RS i u Hrvatskoj i to bi vjerujem zahtjevali.
Zbog takvog razmišljanja rizikujete i Srbiju vjeruj.
Neko bi se mogao naljutiti i reći e nećete sad ni ovo. Pa vas svesti na Bg pašaluk.
Šta je vjerovatnije, da dođete pameti i čuvate ono što imate ili da i dalje bauljate za megalomanskim idejama i mokrim snovima?!

Ne znamo.
Mi mislimo da ćemo uništiti Bosnu. :neznam

Tako ti je i dedo mislijo.
I zajebo se :palacgore1

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:33 

Rutinerr je napisao/la:

A kako znate? Gledala vam baba Vanga sa kolačima u kristalnu kuglu?
To što vi sanjate, da bi se desilo, mora da se raspadne EU. Dakle prvi preduslov.
Onda mora i NATO da se raspadne.
Stvarno ne vidim na čemu zasnivate optimizam.
A o tim procentima ne bih...najgore je kad računaš i one koji žive na tom prostoru, al ne mogu od ovih grlatih doći do riječi.
Onda ispadne da su i oni u tih 50%, 75% ili koliko već.
To nije realna slika. To je slika Hersona od 98%, a znaš i sam da je to laž.

Ako vam je jedina nada da će mrska Amerika propasti, onda vam se crno piše.

I tvoj ćekao da propadne tursko carstvo.
Sad ti ćekaš Amerika da propa'ne :crying
Ko je tu budala?

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:34 

Megatron je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

slika

Mi smo liberalna zemlja.

Vrh

Megatron je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Ne ide dobri moj turbotakija, kao kad se muž i žena ne vole a neko ih puškom drži zajedno, nit je brak srećan jer jedno drugo uništavaju, niti će ostati zajedno kad se puška skloni. Zato je najbolji mirni i civilizovani razlaz, kao Čehoslovačka, nikakav brak na silu.

A joj njega, jasno je to meni, iz neba se vidi da vam je brak u teskoj krizi, ali sta ces kad ste srasli jedno uz drugo ko sijamski blizanci. Sad da neko dodje, Bog ili Allah - nebitno, pa uzme testeru i prepili vas napola, vi bi ste krepucnuli. Hocu reci, da je podjela bila moguca tek tako, nebi rat trajao cetiri duge godine.

Ne znam, eto imate siroku autonomiju, imate vase praznike, malo vam? Pa najveci dio Bosnjaka je potpuno indiferentan u odnosu na sve to (to pokazuje i "ogroman broj" demonstranata, tj. 0 koju je vec neko ovde citirao).

Vrh

Haram je napisao/la:
Ova tema, kao i mnoge druge, su btw. je ocigledno ogledalo nase inferiornosti u odnosu na mnoge druge. Ako ste se ikad zapitali, pa kako to, Balkanci, pogotovo nasi, su individualno onako objektivno gledano superiorniji u mnogo cemu od Zapadnoevropljana, ili Miteleuropljana, ali nekako oni vazda vladaju nama, kako to? Pa tako, ocit primjer. Ovo vase naprdjivanje je - posmatrano iz makroperspektive - na nivou "rata" izmedju navijaca dva fudbalska kluba iz istog grada.

Kineza u medjuvremenu 1,5 mrd. A Indijaca jos malo pa i vise. A citava bivsa Jugosfera nije ni 1 posto evropske ekonomije.

Jebale vas zastave i parade i parole.

Pa kad ste podanički narod. Zato imate Visokog predstavnika za Muslimane.
Srbinom niko ne vlada.

Kojim tačno?
Onim u Srbiji zna se vlada Njemačka.
Osim toga, Ameri vojno uređuju šta smiju šta ne.
Ovi u BiH svakako nisu nikakav faktor.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:36 

Kakva je slijedeća najava iz muslimanskog tabora? Što će zaustaviti? :zubati

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:55 

Haram je napisao/la:
NSOS je napisao/la:
Sta je tu bratoubilacki? Gde su braca? Za bratstvo i jedinstvo se videlo kako je proslo. Mala Jugoslavija ce zavrsiti isto kao i velika. Dejton je samo primirje kao sto su i Muslimani nekada voleli da isticu. Dok se ne postavi taraba mir nece biti siguran. Najbolje bi bilo mirnim putem ali neki ocigledno nece mir.

A ko kaze da se braca ne mogu mrziti medjusobno? Rijetki su takvi, hocu reci rijetke su takve budale, ali ih ima. Obicno zbog medje se znala i sjekira potezati pa i krv proliti.

Pitanje je samo koliko je to korisno svima. Meni licno je samo zao ali zasigurno nisam bas tolika budala pa da "uzgajam" djecu u tako zatrovanom drustvu. Hocu reci, ako opet budete pucali jedni na druge i gOnjali se po bosanskim cukama i sumama, ja u tome necu ucestvovati. Ne samo zbog toga sto tu nema pobjednika, nego zato sto je zivot jedan i sto bi nekako da ga do kraja u miru prozivim ako ikako moze. A i u blagostanju.

To je zato što si ti slab čovjek iz slabog naroda.
I prađed ti je bio takav.
U se na se i podase. Prodao vjeru za šaku kururuza. Peri guzicu Švabi, za nešto više niste stvoreni.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 15:59 

Rutinerr je napisao/la:

I tvoj ćekao da propadne tursko carstvo.
Sad ti ćekaš Amerika da propa'ne :crying
Ko je tu budala?

Budala je onaj koga su Turci prodali za šaku dukata.
I koga Hamerika već aparthejdiše.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 16:39 

Haram je napisao/la:
A joj njega, jasno je to meni, iz neba se vidi da vam je brak u teskoj krizi, ali sta ces kad ste srasli jedno uz drugo ko sijamski blizanci. Sad da neko dodje, Bog ili Allah - nebitno, pa uzme testeru i prepili vas napola, vi bi ste krepucnuli. Hocu reci, da je podjela bila moguca tek tako, nebi rat trajao cetiri duge godine.

Ne znam, eto imate siroku autonomiju, imate vase praznike, malo vam? Pa najveci dio Bosnjaka je potpuno indiferentan u odnosu na sve to (to pokazuje i "ogroman broj" demonstranata, tj. 0 koju je vec neko ovde citirao).

Bilo je to nekad sve izmešano, sad se samo priča, skoro sve sredine u nakaradi su etnički čiste. Republika Srpska slavi 31. rođendan, znači 31 generacija se rodila odvojeno, 31 generacija ide u školu po različitim školskim programima, 31 generacija slavi Mladića kao heroja. Što više vremena prolazi, to će tri konstitutivna naroda imati manje zajedničkog, ranije su išli zajedno u školu, svi su isto pričali, a sad se po govoru odmah čuje ko je (t)ko, ljudi su i fizički i mentalno odvojeni, ne spoji to više niko.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 17:16 

Megatron je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Bilo je to nekad sve izmešano, sad se samo priča, skoro sve sredine u nakaradi su etnički čiste. Republika Srpska slavi 31. rođendan, znači 31 generacija se rodila odvojeno, 31 generacija ide u školu po različitim školskim programima, 31 generacija slavi Mladića kao heroja. Što više vremena prolazi, to će tri konstitutivna naroda imati manje zajedničkog, ranije su išli zajedno u školu, svi su isto pričali, a sad se po govoru odmah čuje ko je (t)ko, ljudi su i fizički i mentalno odvojeni, ne spoji to više niko.

31. generacija ne čita Njegoša i neposrbljava se programski. Guslajte vi tamo sebi.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 17:24 

Muslimani su osnovali nekakvu komisiju za smirivanje GraDžana

Zasjedala Komisija za sigurnost KS: GraDžani uznemireni, postoje li sigurnosne prijetnje?

Komisija za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo održala je sjednicu, kojoj su osim članova, prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Uprave policije Nusret Selimović.

Cijeneći aktivnosti koje je poduzela Uprava policije vezano za sigurnosnu situaciju povodom obilježavanja nastupajućih vjerskih praznika i obilježavanja neustavnog dana RS-a, Komisija daje punu podršku Upravi na preveniranju svih aktivnosti koje bi nosile sigurnosni rizik, kao i za saradnju i koordinaciju sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na to da obilježavanje 9. januara svake godine proizvede uznemirenost građana zbog kršenja presuda Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, pozivamo Tužilaštvo BiH i sve druge nadležne institucije da promptno djeluju u okviru zakonom određenih nadležnosti", navode iz Komisije.

Obavještavaju građane i udruženja građana, u skladu s informacijama Uprave policije Kantona Sarajevo, da u ovom trenutku ne postoje bilo kakve sigurnosne prijetnje kojim bi bila ugrožena sigurnost građana.

"Komisija za sigurnost će permanentno pratiti razvoj sigurnosne situacije i u skladu sa svojim nadležnostima poduzimati potrebne aktivnosti. Od građana očekujemo da ne podliježu provokacijama ili bilo kakvim poluinformacijama koje bi mogle dodatno uznemiriti građane i usložniti sigurnosnu situaciju", zaključuju iz Komisije za sigurnost Skupštine KS.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... nje/479920

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 17:32 

jbg, neustavan je ali nije izvan zakona da se obilježava bilo koji dan. ne može se za to objaviti njima rat. treba jači povod i razlog.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 17:34 

Haram je napisao/la:
Megatron je napisao/la:

Bejha je propao projekat

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 17:42 

Kum Bečo je napisao/la:
jbg, neustavan je ali nije izvan zakona da se obilježava bilo koji dan. ne može se za to objaviti njima rat. treba jači povod i razlog.

Ne možete vi kad ste slab narod i nemate državu nego kolonijalnu zajebanciju. A kurčite se da ste sila, vi ćete ovo vi ćete ono.
Kaže Mile da vam je hambasada zabranila protestvovanje, zajebava vas.

Citat:
- Te morbidne ideje o tome da će oni spriječiti autobuse govori o njima, a ne o nama. Očigledno da je neko pod uticajem stranaca rekao da nema tih barikada - naveo je Dodik.

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=499028

:thumbup

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 17:49 

Hagresor je napisao/la:
Muslimani su osnovali nekakvu komisiju za smirivanje GraDžana

Zasjedala Komisija za sigurnost KS: GraDžani uznemireni, postoje li sigurnosne prijetnje?

Komisija za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo održala je sjednicu, kojoj su osim članova, prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Uprave policije Nusret Selimović.

Cijeneći aktivnosti koje je poduzela Uprava policije vezano za sigurnosnu situaciju povodom obilježavanja nastupajućih vjerskih praznika i obilježavanja neustavnog dana RS-a, Komisija daje punu podršku Upravi na preveniranju svih aktivnosti koje bi nosile sigurnosni rizik, kao i za saradnju i koordinaciju sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na to da obilježavanje 9. januara svake godine proizvede uznemirenost građana zbog kršenja presuda Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, pozivamo Tužilaštvo BiH i sve druge nadležne institucije da promptno djeluju u okviru zakonom određenih nadležnosti", navode iz Komisije.

Obavještavaju građane i udruženja građana, u skladu s informacijama Uprave policije Kantona Sarajevo, da u ovom trenutku ne postoje bilo kakve sigurnosne prijetnje kojim bi bila ugrožena sigurnost građana.

"Komisija za sigurnost će permanentno pratiti razvoj sigurnosne situacije i u skladu sa svojim nadležnostima poduzimati potrebne aktivnosti. Od građana očekujemo da ne podliježu provokacijama ili bilo kakvim poluinformacijama koje bi mogle dodatno uznemiriti građane i usložniti sigurnosnu situaciju", zaključuju iz Komisije za sigurnost Skupštine KS.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... nje/479920

Najbolje je da muje isele u Njemačku. Dosta je tog uznemiravanja svake godine.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 310 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: