HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 svi 2025, 12:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Muslimani u Srebrenici ubili najmanje 500-1000 svojih "nepodobnih" sunarodnjaka (Muslimana)
PostPostano: 22 vel 2013, 15:18 

sve je to za ljude, mislim za foruma, važna je suština, a ne forma.

Vrh

Naslov: Re: Muslimani u Srebrenici ubili najmanje 500-1000 svojih "nepodobnih" sunarodnjaka (Muslimana)
PostPostano: 22 vel 2013, 15:23 

Ako imaš vremena, volje i zelje realac, otvori si virtualnu ordinaciju pa sve paćenike, i one koje imaju kojekakve komplekse, traume i sl izvoli liječiti i razlučivati što je za ljude, što pro forma :D

Tvoj problem :)

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 15:27 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ako imaš vremena, volje i zelje realac, otvori si virtualnu ordinaciju pa sve paćenike, i one koje imaju kojekakve komplekse, traume i sl izvoli liječiti i razlučivati što je za ljude, što pro forma :D

Tvoj problem :)

vidi se da ti ta prića nigdje drugdje vode ne pije pa si došla ovdje pamet prosipati i liječiti komplekse

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 15:40 

Citat:
73 godine zatvora za Simine četnike
Izvor: Tanjug
Beograd -- Odeljenje za ratne zločine Višeg suda osudilo je sedmoro pripadnika paravojne grupe "Simini četnici" na zatvorske kazne u trajanju od dve do 20 godina.

Oni su osuđeni za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selima zvorničke opštine tokom 1992. i 1993. godine.

Presuda je doneta za ratni zločin protiv civila u selima Skočić, Malešić, Klisa, Petkovci i Drinjača.

Sedmočlana grupa osuđena je na ukupno 73 godina zatvora, od čega Damir Bogdanović na zatvorsku kaznu u trajanju od dve godine, Zoran Stojanović na 20, Tomislav Gavrić 10, Đorđe Šević pet, Zoran Alić 10, Zoran Đurđević 20 i Dragana Đekić na pet godina.

Njima će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Posle čitanja presude Gavrić je napustio sudnicu.

U završnoj reči zamenik tužioca je naveo da je ta kazna tražena zato što su optuženi učestvovali u ubistvu 28 civila - jedne osobe u Skočiću, a njih 27 na mestu zvanom "Hamzići" u Šetićima "pri čemu su pokazali potpuno odsustvo ljudskosti".

Precizirana izmenjena optužnica Tužilaštva od 25. decembra prošle godine tereti za ratne zlocine protiv civila pripadnike paravojne grupe od oko 20 naoružanih ljudi kojom je komandovao Sima Bogdanović zvani "Sima četnik", a "koji je preminuo u pritvoru tokom suđenja".

Oni se terete u preciziranoj optužnici da su na mestu zvanom "Hamzići" ubili trudnu ženu sa detetom od dve godine u naručju kao i da su "ubili sedmoro dece starih dve, četiri, pet, sedam, deset i dvoje po 13 godina".

Optuženi se terete i da su silovali pre ubistva Zlatiju Ribić (13) kao i da su "dete koje se nalazilo u redu za likvidaciju, a koje je tražilo svoju majku, odveli do jame, gađali nožem, pucali u njega i zatim ga bezdušno bacili na ubijena lica".

Za sve ovakve zlotvore, malo je godina robije koje bi zadovoljile pravdu...

Psihopata ima u svakom narodu, al zato moraju svi oni koji su koristili rat da bi se nekome napili krvi...biti surovo kaznjeni, da ne bi ispalo da stitimo izrode iz nasih redova...

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 15:56 

DzoniBG je napisao/la:
Divlja svinja5 je napisao/la:
Nemojte prijetiti jedni drugima. Što nije bilo dovoljno? :ucelo

Nema pretnje, samo konstatacija da za takve dzumare koje seju mrznju od jutra do sutra...batina je iz raja izasla...

Ovaj decko storaB prica najnormalnije neka svoja teska iskustva, i nakaci mu se ovaj parazit sa svojim bljuvotinama...a posle isti ti kukaju - jao Srebrenica, jao cetnici, silovanja...i svi drugi zacini iz napamet naucene tirade...a ovamo misli da moze da kenja...

Ne moze...i zato mi je izuzetno drago sto vise nikad necemo deliti zivotni prostor sa takvim licemerima i podlacima... ende...nek se sami dave u svojoj mrznji :neznam

Torima, opušteno, skontao sam ja ulogu sarajke i još par njih... Kao što si sam rekao, iz udobnog kreveta i punog novčanika Švedske,Švice,Austrije je najlakše izigravati patriotu. StoraBu nije cilj obmanjivati nikog... Štaviše nisam trebao ni lični primjer iznositi,ponijela me priča o osveti... Kerovi laju,karavani prolaze ;) A vjerujem da ima fer i korektnih ljudi poput tebe (u to sam se već uvjerio),zato ne dozvoli da te nekakva isfrustrirana i mržnjom opčinjena gastarbajterka dovede do nekih nezgodnih riječi. ;)

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 16:07 

merhaba ljudi,,,ja sam iz vlasenice i tokom rata sam zivjeo u srebrenici jer su nas cetnici protjerali odmah 92 godine. dosli su u nase selo i preko mikrofona rekli da se spakujemo i idemo iz svojih kuca i da nikom nista nece faliti ako budemo slusali.Nisu nas dirali tada ali bilo je nekog maltretiranja a u mom selu niko nije stradao tada hvala alahu a bojali smo se jer smo culi da su cetnici poklali hiljade musliman uz drinu.nakon sto sam dosao u srebrenicu odmah sam se prikljucio armiji i iako smo znali za nasera malo ko ga je vidjao.u srebrenici je tokom rata bilo dosta mirno osim na nekim podrucjima dje nije bilo unprofora.nismo nikad isli u srpska sela i tvrdim da su to LAZI i nista drugo.veci problem u ratu je bilo što nema hrane,nema vode,nemas sta naloziti.pred pad srebrenice bilo je svakakvih prica o cetnicima kako nas zele sve poklati i kako nas je alija prodao.opet mi smo vjerovali nasima vodjama koji su nam obecali zastitu ako srebrenica padne i da ce sbrinuti nase porodice ali nije tako bilo.ostali smo bez oruzja davno prije pada srebrenice a i nasi su vracali oruzje jer je takav bio dogovor sa unproforom i niko nije ni pokusao da se brani. samo da kazem da nije istina sto ovi ovdje pricaju,vidi se da su ljudi vojnici ali istina je da su cetnici ubijali i muskarce i djecu a nekada i zene a bilo je i silovanja,meni su i najljepse krave odveli. ostao sam bez oca,amidze,njegovih sinova,drugova,brak mi se raspao,zena odvela djecu nakon rata jer nisam imao para,nisam imao kuce,nigdje nikog osim stare matere koja je umrla prije dvanest godina.ne mogu zaboraviti nikom a necu ni oprostiti jer ne mogu. pokusacu napraviti zivot sto dalje od srebrenice i bosne a hvala alahu ima se para dovoljno,ima se sta jesti pa sta bog da.bilo je i pomoci od stranaca a i nase dobijali smo svakog mjeseca pokoju hiljadu u bosni al zivot tezak bio,mora covijek sve ponovo kucu pravit,kupit auto,zemlje,nista pare kada te stalno nesto na tugo podsijeca

Vrh

merhaba ljudi,,,ja sam iz vlasenice i tokom rata sam zivjeo u srebrenici jer su nas cetnici protjerali odmah 92 godine. dosli su u nase selo i preko mikrofona rekli da se spakujemo i idemo iz svojih kuca i da nikom nista nece faliti ako budemo slusali.Nisu nas dirali tada ali bilo je nekog maltretiranja a u mom selu niko nije stradao tada hvala alahu a bojali smo se jer smo culi da su cetnici poklali hiljade musliman uz drinu.nakon sto sam dosao u srebrenicu odmah sam se prikljucio armiji i iako smo znali za nasera malo ko ga je vidjao.u srebrenici je tokom rata bilo dosta mirno osim na nekim podrucjima dje nije bilo unprofora.nismo nikad isli u srpska sela i tvrdim da su to LAZI i nista drugo.veci problem u ratu je bilo što nema hrane,nema vode,nemas sta naloziti.pred pad srebrenice bilo je svakakvih prica o cetnicima kako nas zele sve poklati i kako nas je alija prodao.opet mi smo vjerovali nasima vodjama koji su nam obecali zastitu ako srebrenica padne i da ce sbrinuti nase porodice ali nije tako bilo.ostali smo bez oruzja davno prije pada srebrenice a i nasi su vracali oruzje jer je takav bio dogovor sa unproforom i niko nije ni pokusao da se brani. samo da kazem da nije istina sto ovi ovdje pricaju,vidi se da su ljudi vojnici ali istina je da su cetnici ubijali i muskarce i djecu a nekada i zene a bilo je i silovanja,meni su i najljepse krave odveli. ostao sam bez oca,amidze,njegovih sinova,drugova,brak mi se raspao,zena odvela djecu nakon rata jer nisam imao para,nisam imao kuce,nigdje nikog osim stare matere koja je umrla prije dvanest godina.ne mogu zaboraviti nikom a necu ni oprostiti jer ne mogu. pokusacu napraviti zivot sto dalje od srebrenice i bosne a hvala alahu ima se para dovoljno,ima se sta jesti pa sta bog da.bilo je i pomoci od stranaca a i nase dobijali smo svakog mjeseca pokoju hiljadu u bosni al zivot tezak bio,mora covijek sve ponovo kucu pravit,kupit auto,zemlje,nista pare kada te stalno nesto na tugo podsijeca

Vrh

storaB je napisao/la:

Torima, opušteno, skontao sam ja ulogu sarajke i još par njih... Kao što si sam rekao, iz udobnog kreveta i punog novčanika Švedske,Švice,Austrije je najlakše izigravati patriotu. StoraBu nije cilj obmanjivati nikog... Štaviše nisam trebao ni lični primjer iznositi,ponijela me priča o osveti... Kerovi laju,karavani prolaze ;) A vjerujem da ima fer i korektnih ljudi poput tebe (u to sam se već uvjerio),zato ne dozvoli da te nekakva isfrustrirana i mržnjom opčinjena gastarbajterka dovede do nekih nezgodnih riječi. ;)

Forma je manje bitna, ne listam bonton kad pisem...

Obicno preskocim ovakve ispade, al tu i tamo kad naletim, onda ne pisem knjizevnim jezikom. Sad moze da se uhvati za licne uvrede, al to ne moze da zamagli sustinu sta sam hteo da kazem.

Nije bitno vise, idemo dalje...

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 16:08 

storaB je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

Nema pretnje, samo konstatacija da za takve dzumare koje seju mrznju od jutra do sutra...batina je iz raja izasla...

Ovaj decko storaB prica najnormalnije neka svoja teska iskustva, i nakaci mu se ovaj parazit sa svojim bljuvotinama...a posle isti ti kukaju - jao Srebrenica, jao cetnici, silovanja...i svi drugi zacini iz napamet naucene tirade...a ovamo misli da moze da kenja...

Ne moze...i zato mi je izuzetno drago sto vise nikad necemo deliti zivotni prostor sa takvim licemerima i podlacima... ende...nek se sami dave u svojoj mrznji :neznam

Odgovori na jednostavna pitanja.Lovačke priče iz srpsko mitomanske kuhinje nisu a ni hrvatska Srbofilija Croat92 tema :DPočinjem se pitati ozbiljno koliko je ovdje pravih osoba, a koliko nickove registrirano kao podrška sprskoj mitomaniji.Kad je sprovodjeno etničko ćišćenje Podrinja ?Otkud Bošnjaci u tim općinama 94 ?Znaš uopće razliku u ranama nastalim od granate, metka ili bombe ?

Tvoje osobne frustracije i Tvog kolege, ostavite stručnjaku ..Forum nije mjesto gdje ćeš izazvati nečije sazaljenje.Osobito ne sazaljenje nepoznatih.U potpunosti su neprirodni tvoji postupci i izazivanje paznje licitiranjem lične tragedije.

Tko zna od čega mi patimo ovdje pojedinci.No tvoj prisup je nezdrav način.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 16:12 

mustafa je napisao/la:

Prihvaticu da si iskren i posten za pocetak...

Kazes da niste isli u napade na srpska sela...ok, ako nisi ti i tvoja jedinica, ko je?! Ili hoces reci da srpska sela podrinja nisu stradala...

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 16:15 

Etničkog čišćenja Podrinja nije bilo. U okolnim selima jedan dio bošnjaka je ostao, sasvim svjesno. Kao što je jedan dio Srba po selima Tuzlanskog kantona ostao do samog kraja rata. O pomenutom bošnjaku iz Drinjače će ti posvjedočiti svi bošnjaci koji danas žive u Drinjači,dosta većih broj ih živi prema Zelinju,dio Drinjače posle mosta kad krećeš iz Zvornika za Miliće. To je samo jedan u nizu primjera. I isti nisam naveo u svrhu priče o lošem muslimanu,već u svrhu priče o osvetama. Ti mi reci razliku....

Taj 17godišnjak je takvu bar priču danas pričaju od bačene bombe... Njegovog ubicu je ubio njegov otac,nakon što ga je zavezao za ogradu i tukao dok ovaj nije umro. Štaviše taj bošnjak se vratio u Drinjaču,posle 2004e kako bi prodao imanje,na kraju ga je zamjenio. A plac na kome je prije rata započeo tu kuću je otkupio od jednog srpskog učitelja iz Drinjače... O tome upitaš svakog bošnjaka iz Drinjače,kad već smatraš da ja udaram lafinu.

Nemaš pravo o pristupu pričati,tim prije jer si pročitana kao bukvar... i sam sam pogazio da ti se neću obraćati,ali sam morao odgovoriti na ovu evidentnu dozu sumnje.

A sopstvenu tragediju sam iznio u kontekstu da itekako postoje releventni dokazi gdje je ko i koga ubio,barem u nekim manjim mjestima i barem početkom rata,jer je tada to mnogo lakše bilo shvatiti.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 16:32 

storaB je napisao/la:
Etničkog čišćenja Podrinja nije bilo. U okolnim selima jedan dio bošnjaka je ostao, sasvim svjesno. Kao što je jedan dio Srba po selima Tuzlanskog kantona ostao do samog kraja rata. O pomenutom bošnjaku iz Drinjače će ti posvjedočiti svi bošnjaci koji danas žive u Drinjači,dosta većih broj ih živi prema Zelinju,dio Drinjače posle mosta kad krećeš iz Zvornika za Miliće. To je samo jedan u nizu primjera. I isti nisam naveo u svrhu priče o lošem muslimanu,već u svrhu priče o osvetama. Ti mi reci razliku....

Taj 17godišnjak je takvu bar priču danas pričaju od bačene bombe... Njegovog ubicu je ubio njegov otac,nakon što ga je zavezao za ogradu i tukao dok ovaj nije umro. Štaviše taj bošnjak se vratio u Drinjaču,posle 2004e kako bi prodao imanje,na kraju ga je zamjenio. A plac na kome je prije rata započeo tu kuću je otkupio od jednog srpskog učitelja iz Drinjače... O tome upitaš svakog bošnjaka iz Drinjače,kad već smatraš da ja udaram lafinu.

Nemaš pravo o pristupu pričati,tim prije jer si pročitana kao bukvar... i sam sam pogazio da ti se neću obraćati,ali sam morao odgovoriti na ovu evidentnu dozu sumnje.

A sopstvenu tragediju sam iznio u kontekstu da itekako postoje releventni dokazi gdje je ko i koga ubio,barem u nekim manjim mjestima i barem početkom rata,jer je tada to mnogo lakše bilo shvatiti.

Prvo o sopstvenoj tragediji...

Ljudi nikad njom neće licitirati kao uzgred u kontekstu u kojem si Ti to učinio.Bez razloga..
Previše je to emotivno pitanje koje pogadja lično, te ako povouče se to uopće ikad kao argument u pisanoj komunikaciji uvijek tome predhodi povrijedjenost i izrevoltiranost.Dakle emocije.
Ne ulazim u tvoje razloge, niti kazem da lazeš no navodim Ti kako ljudska psiha funkcionira.Neprirodno je u potpunosti tvoje ponašanje.I zabrinjavajuće.Licitirati osobnu tragediju na "uzgredan način "

Što se tiče Podrinja te nebuloze o Bošnjacima koji slobodno šetaju zvorničkim općinama 94 i nekaznjeno ubijaju sinove hrabrih srpskih dobrovoljaca mozeš okačiti mačku o rep.Da si slozio neku priču kako je Srbin ubijen poslije rata iz osvete, još bi i drzalo vodu.
Na kraju demantiraš sebe sam u jednoj rečenici.Bošnjak sumnjao tko mu je ubio Sina, no taj je piginuo od slučajnog metka ili bombe.Prvo ako prepričavaš osobno priču koju znaš iz prve ruke, znaš i kako i od čega je osoba poginula.Inače nema logike, ili izmišljaš ili su lovačke priče u pitanju.Rane od metka, bombe i granate su u potpunosti različite.Dakle sumnja o porijeklu odnosno nastanku rane ne moze biti.I bomba ne moze biti zalutala.Tako da sve su prilike kako se sluziš ili tudjim ili svojim izmišljotinama.

Totalno je neprirodan tvoj stav interpretacije dozivljaja kako emotivnih, tako i ratnih, svakodnevnih.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 16:38 

Sumnjao??? Ubio je ubicu svog sina. On je smatrao da mu je taj ubio sina,takva priča postoji među bošnjacima u Drinjači,da li je stvarno taj čovjek bacio pomenutu bombu koja je ubila to dijete je drugi par opanaka. Ja prenosim isključivo priču na osnovu saznanja bošnjaka u tom dijelu opštine. Dečko je stradao od bombe. gdje? To još niko sa sigurnošću ne može garantovati,potpuno jasno ne u sopstvenoj kući,da li je nakon stradanja neko njegov leš prevukao 100 metara nizbrdo ili ne takođe. Činjenica,ubijen je od strane srpske vojske, njegov otac je pronašao čovjeka u koga je sumnjao da je glavni odgovorni i ubio,kraj priče.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 16:46 

storaB je napisao/la:
Sumnjao??? Ubio je ubicu svog sina. On je smatrao da mu je taj ubio sina,takva priča postoji među bošnjacima u Drinjači,da li je stvarno taj čovjek bacio pomenutu bombu koja je ubila to dijete je drugi piar opanaka. Ja prenosim isključivo priču na osnovu saznanja bošnjaka u tom dijelu opštine. Dečko je stradao od bombe. gdje? To još niko sa sigurnošću ne može garantovati,potpuno jasno ne u sopstvenoj kući,da li je nakon stradanja neko njegov leš prevukao 100 metara nizbrdo ili ne takođe. Činjenica,ubijen je od strane srpske vojske, njegov otac je pronašao čovjeka u koga je sumnjao da je glavni odgovorni i ubio,kraj priče.

Rekao si prvobitno da postoji mogućnost kako ga je ubio zalutali metak..

Dakle, priča nema temelja.Od početka.Nastavak..

Srpski dobrovoljac iz rova izlazi a Bošnjak ga sumanuto napada i veze, ubijajući ga udarcima.Radnja se odvija 94, u srpskom dijelu podrinjskog sela.

Gdje greška ?

Nemoj dalje tonuti.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 16:51 

vidi ja nisam bio svjedok autopsije,to je jedno... Bošnjaci tvrde kako je bomba,Srbi kako je metak. Svi zajedno se slažu da je dečko ubijen od strane srpskog vojnika,da je tog vojnika za koga se smatralo da je ubio tog dječka ubio dječkov otac. Ne znam šta ti nije jasno!!! Sve se dogodilo u blizini doma u Drinjači. Al kao i o većini stvari tako ni o ovoj s tobom evidentno nema smisla diskutovati... pozdravi Bečlije...

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 16:53 

storaB je napisao/la:
vidi ja nisam bio svjedok autopsije,to je jedno... Bošnjaci tvrde kako je bomba,Srbi kako je metak. Svi zajedno se slažu da je dečko ubijen od strane srpskog vojnika,da je tog vojnika za koga se smatralo da je ubio tog dječka ubio dječkov otac. Ne znam šta ti nije jasno!!! Sve se dogodilo u blizini doma u Drinjači. Al kao i o većini stvari tako ni o ovoj s tobom evidentno nema smisla diskutovati... pozdravi Bečlije...

Poanta priče je da, recimo, meni nije jasno kako je uspio uloviti ubojicu, odnosno na teritoriju pod čijom kontrolom se to dogodilo. Riješi ju argumentom, inače se neće ugasiti još tri strane.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 16:54 

Naravno da nema.Kao što rekoh potonuće poput sidra ..Toliko o ozbiljnosti tvojih upisa u budućnosti.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 17:02 

SDB je napisao/la:
storaB je napisao/la:

Poanta priče je da, recimo, meni nije jasno kako je uspio uloviti ubojicu, odnosno na teritoriju pod čijom kontrolom se to dogodilo. Riješi ju argumentom, inače se neće ugasiti još tri strane.

Kako,vrlo jednostavno. Drinjača je relativno malo mjesto,podjeljeno i danas i prije rata,tačno se zna da su na boljem mjestu i zemljištu Srbi,na gorem Bošnjaci. Sporna kuća i porodica su živjele u srpskom dijelu. Ubica je ispostaviće se komšija nedaleko živio od mladića i oca. ;)

Nakon što je saznao da su mu ubili sina, sačekao je tog Srbina na ulici odalamio bog sami zna čime i privezao za ogradu današnjeg minijaturnog doma zdravlja,tukao tog Srbina,koji je preminuo... Posle toga Bošnjak je uspio uz pomoć vjerovatno starosjedilaca s druge strane mosta zapaliti za okolinu Sarajeva,vratio se 2003 ili 2004e da ponovo živi... Vrlo brzo zamijenio kuću i sad živi u okolici Sarajeva.

I da ključno pitanje? Kako je moguće da je pobjegao??? I da ga u međuvremenu nisu srpski vojnici uhvatili?! Moguće,jednostavno tada je veoma mali broj ljudi bio u vlastitim kućama i dvorištima,jer su se nalazili na obližnjim brdima ratujući jedni protiv drugih,a postojala je i određena saosjećajnost među komšijama,tim prije jer je bilo ispomaganja,pa štaviše i danas Drinjača slovi za jednu multietničku sredinu,gdje nema nekih većih sukoba.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 17:14 

Tukao lika pred nekim Seoskim domom zdravlja a nitko od miještana to nije vidio.Dom se nalazi izvan naselja ?Gdje su bili mještani, zene, djeca i starci a da nisu čuli zapomaganje u pomoć ?Radnici doma zdravlja ?Ranjenici koji su pretpostavljam tu takodje bili smiješteni u improvizirane bolnice ?

Kako se usudio Bošnjak 94 to uopće preduzeti sve i da nije bio u nekom od logora ili protjeran ?

Bijeg takodje nema logičnog objašnjena.Otići iz Podrinja u Sarajevo ?A sa vaše druge strane Srbija ?Da je Posavina..preplivao Savu ok.

Teritorija koju kontrolira VRS ..

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 17:28 

Ova tema i dalje traje a niko da počisti ispred svoga praga i da se okane udaranja na sva zvona oko zločina nad njegovim narodom.

Ja sam već prestao odavno govoriti o zločinima spram Srba jer mi je dovoljno to da se zločini kazne , ali ako bi počeo da govorim o njima kao o nekom argumentu u sukobu sa pripadnicima naroda odakle su ti zločinci iznikli? , to je ništa drugo do i moja i njegova nekrofilija i iskorišćavanje žrtava za nacionalna podkusurivanja.

Ako neki Bošnjo ili Rvat negira ili umanjuje količinu i očitost podle namere zločina onda je to njegov problem i govori dovoljno o njemu.
To isto važi i za moga sunarodnika Srbina , ali on pošto mi je sunarodnik onda me se to više tiče , jer neću da moj narod gradi svoj narodni karakter na zločinu i mržnji , pa onda uglavnom Srbima znam reći svoje mišljenje po tom pitanju.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 18:39 

Tukao lika pred nekim Seoskim domom zdravlja a nitko od miještana to nije vidio.Dom se nalazi izvan naselja ?Gdje su bili mještani, zene, djeca i starci a da nisu čuli zapomaganje u pomoć ?Radnici doma zdravlja ?Ranjenici koji su pretpostavljam tu takodje bili smiješteni u improvizirane bolnice ?

Kako se usudio Bošnjak 94 to uopće preduzeti sve i da nije bio u nekom od logora ili protjeran ?

Bijeg takodje nema logičnog objašnjena.Otići iz Podrinja u Sarajevo ?A sa vaše druge strane Srbija ?Da je Posavina..preplivao Savu ok.

Ovaj post je samo jedan od dokaza koliko ti zapravo diskutuješ o nečemu o čemu nemaš elementarnog znanja... I ajde što nemaš,već si lijena pa na google osnove pogledati,ah da nema na klixu ništa o ovome o čemu sam pričao pa je samim time izmišljanje ili naglabanje...

Čisto informativno... Uz djelimičnu fizičku sposobnost, iole poznavanje terena za jedan sat si sa teritorije Zvornika na teritoriji najbliže federalne jedinice. Time se ne podrazumijeva magistralni put kao izvor... Nekada malo više barem čitaj mimo onog što ti se servira od bošnjačkih sarajevskih krugova... Jednostavno diskusija s tobom postaje tvoja edukacija najočiglednijih stvari.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 19:05 

storaB je napisao/la:

Ovaj post je samo jedan od dokaza koliko ti zapravo diskutuješ o nečemu o čemu nemaš elementarnog znanja... I ajde što nemaš,već si lijena pa na google osnove pogledati,ah da nema na klixu ništa o ovome o čemu sam pričao pa je samim time izmišljanje ili naglabanje...

Čisto informativno... Uz djelimičnu fizičku sposobnost, iole poznavanje terena za jedan sat si sa teritorije Zvornika na teritoriji najbliže federalne jedinice. Time se ne podrazumijeva magistralni put kao izvor... Nekada malo više barem čitaj mimo onog što ti se servira od bošnjačkih sarajevskih krugova... Jednostavno diskusija s tobom postaje tvoja edukacija najočiglednijih stvari.

Navedi mi općinu na teritoriji federacije na koju ću doći iz Drinjače za sat vremena iole fizički spremna.Ime i kojem Kantonu pripada.Onda proguglaj gdje je bila linija razgraničenja 94, sam si naveo da su ljudi bili po rovovima.

U mirnodopskim uvjetima, sada, za sat vremena ne mozeš doći do općine u federalnom dijelu.Da ne govorim o 94 godini i ratnim dejstvima.Kontrolnim punktivima VRS i sl.Plus Bošnjaka i ako je bilo, u što sumnjam, bili su totalno izlovani i u strahu za vlastiti zivot.Ti tvrdiš da su mu pruzili pomoć u bjekstvu ?Zašto i sami nisu išetali sa okupirane teritorije na slobodnu pod kontrolom ABiH ?Bilo je tako jednostavno..po tebi.

Jednostavno toneš u sopstvenim izmišljotinama..izmišljotinama o krajevima gdje provedeno etničko ćišćenje 92 nesrpskog zivlja.Krajevima gdje su postojali logori smrti, gdje su ljudi svirepo ubijani zbog svog postojanja.

Ti izmišljaš priču o Bošnji srednjih godina nindji.Koji kao osvetnik ubija Srbina ni manje ni više nego na srpskoj teritoriji u srpskom dijelu sela i koji bjezi ni manje ni više u federaciju preko poznaničkih veza takodje Bošnjaka.Smiješno..Imaš milion sličnih tekstova informiraj se, ako već ziviš tu.Logore takodje mozeš pronaći..Spiskove ubijenih.

Citat:
Zaštićeni svedok VS-037 je u nastavku iskaza na suđenja Vojislavu Šešelju potvrdio da je osvajanje i etničko čišćenje Zvornika bilo organizovano i koordinisano iz Srbije, ali je porekao raniju izjavu da su dobrovoljci SRS imali značajnu ulogu u tim događajima. Odluku o Šešeljevom zahtevu da mu se omogući telefonska konferencija za štampu Pretresno veće prebacilo na sekretara Tribunala

"Moj je utisak da je sve to bilo organizovano i koordinisano unapred", izjavio je nekadašnji komandir policije i funkcioner Srpske demokratske stranke (SDS) u Zvorniku, gradu sa većinskim muslimanskim stanovništvom koga su u aprilu 1992. godine zauzele snage JNA i dobrovoljci iz Srbije. Muslimani su potom proterani, a mnogi su na brutalan način pobijeni.

Lider Srpske radikalne stranke se tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja, počinjene u okviru udruženog zločinačkog poduhvata u kojem su, pored ostalih, učestvovali Slobodan Milošević, Jovica Stanišić, Radovan Karadžić, Željko Ražnatović Arkan i drugi. Prema optužnici, mnoge od tih zločina počinile su jedinice dobrovoljaca, takozvanih "šešeljevaca", koje je SRS organizovano slala u Hrvatsku i Bosnu.

Svedok VS-037 je potvrdio da se uoči sukoba u Zvorniku sreo sa Arkanom, koji je, kako je rekao, vozio automobil sa službenim tablicama Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova. Takođe je rekao da je najveći deo oružja korišćenog u napadu stigao preko srpske policije, ili je dobijen od vojske.

Svedok je opisao svoje kontakte sa Markom Pavlovićem i Radoslavom Kostićem, agentima Državne bezbednosti Srbije koji su učestvovali u organizaciji osvajanja Zvornika. Na video-snimku je prepoznao niz funkcionera DB koji su u optužnici opisani kao učesnici u zajedničkom zločinačkom poduhvatu.

Svedok je danas u prvi mah negirao raniju izjavu da su Šešeljevi dobrovoljci organizovano došli u Zvornik. "Dobrovoljci su dolazili u civilu, bez oružja, po trojica-četvorica, a nas nije zanimalo iz koje su stranke", rekao je. Kada ga je tužilac Markusen/Marcussen podsetio da je decembra 2008. izjavio da je "većina dobrovoljaca došla u organizaciji SRS", suđenje je, na zahtev svedokovog pravnog zastupnika, zatvoreno za javnost.

Budući da ga je tužilaštvo intervjuisalo kao osumnjičenog, svedok VS-037 daje iskaz u prisustvu svog advokata, koji treba da ga zaštiti od eventualne samo-inkriminacije. Kada je svedokov advokat u jednom trenutku rekao da optuženi ne govori istinu, Šešelj je povikao "Ma zaboravite istinu, šta vas briga za istinu!", nakon čega ga je sudija opomenuo.

Lider radikala je tokom unakrsnog ispitivanja pokušao da dokaže da su Srbi oterani iz Zvornika "naoružavanjem lokalnih kriminalaca od strane muslimanske Patriotske lige" i da su početkom aprila 1992. organizovali protivnapad kako bi se vratili u grad. JNA je, po Šešelju, intervenisala pošto je "morala da spreči rušenje mostova, hidrocentrale i brane crvenog mulja". Za zločine u Zvorniku su, po Šešelju, odgovorni Arkan i njegovi ljudi, a dobrovoljci SRS u sastavu JNA bili su "primerni, hrabri i disciplinovani vojnici". Tako je, barem, zapisano u izjavi koju je Šešelju poslao pukovnik Radovan Tačić, koji je 1992. godine komandovao snagama JNA u Zvorniku.

Svedok je kategorično izjavio da Šešelj nije bio na mitingu u Malom Zvorniku u proleće 1992. godine, kao što je tvrdio jedan od svedoka optužbe, već da je taj skup održan dve godine ranije.

Odluku o jučerašnjem Šešeljevom zahtevu da mu se omogući telefonska konferencija za štampu sudije su većinom glasova prebacile na sekretara suda. Njemu je naloženo da se o tom zahtevu izjasni do sutra (četvrtak) u podne, kako bi optuženi imao vremena da se – u slučaju da bude odbijen – žali predsedniku Tribunala. U manjini je, još jednom, ostao predsedavajući sudija Antoneti/Antonetti, koji smatra da Šešeljevom zahtevu treba udovoljiti budući da su "građanska i politička prava optuženih nerazdvojni deo prezumpcije nevinosti".

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 19:10 

Muslimani su pametni za razliku od tupastih Hrvata.
dobro su unovčili svoju priĆu o genocidu* u srebrenici, a Hrvati šute o stvarnom genocidu Muslimana nad Hrvatima srednje bosne i sjeverne Hercegovine.
bravo Rvati

Vrh

PostPostano: 22 vel 2013, 21:50 

Vidim javio se Mustafa iz Vlasenice i laze li laze. Kaze covjek da su Vlasenicani protjerani u Srebrenicu bez razloga,i da su oni do tad bili mirni,i da nista nisu skrivili.
Zaboravio Mustafa,ili nece da kaze sta su njegovi Vlasenicani prije toga uradili u Podravanju,Vukovicima,Rogosiji,Donjem Vrsinju i drugim selima...

Svojim ocima sam gledao kako su njegovi zapalili Visnjicu,i opet zli cetnici protjerivali nevine Muslimane bez razloga.
Dokle vise bezocnog laganja? Dokle?!

Vrh

PostPostano: 23 vel 2013, 16:25 

Bez namjere da relativiziram stradanja muslimana u Srebrenici, ipak treba reći da su prethodni muslimanski zločini nad Srbima u tom kraju spadali među najgore zločine u dotadašnjem toku rata. I to se veoma slabo ističe po medijima, pa čak i srpskim.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Robbie MO, Tomba17, weasel i 57 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: